Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2020 19:13 - Ех Македонийо, земльо Българска
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4647 Коментари: 27 Гласове:
35

Последна промяна: 31.10.2020 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                          Кучетата си лаят, керванът си върви


Е, да взема и аз някакво отношение. В моралното си право съм ! Имам може би десетина постинга на темата..... Имам си и родови корени ,свързани с тези земи! И никой в рода не твърди ,че сме македонци! А, че сме Българи, само това! Вярно, преселването е било преди 1878 година, , също е принудително! При една Буна в Гръцка Македония, подгонени от башибозука ,моита предци се изселват, пак в Отоманската империя, в днешна България.....

Сега ,дошло е време ,новата държава Мокедония да къса пъпна връв с майка България, образно казано! Но също  образно, тя иска това да стане, като отрече ,че България и е майка? Дори и за приемна майка не я признава! И иска, в същото време ,България да се отнесе като майка към нея ? Да  я подкрепи в исканията и за членство в ЕС?
Един вид ,да признаем ,че е права в отношението си към България?!
ПРАВА ЛИ Е, НАИСТИНА!

Ние имаме вече примерът на Гърция !Нормално- тя няма право на никакви претенции върху днешна Македония, въпреки ,че успя да наложи искането си за името й!
Защо няма права?
Древните македонци не са елини и това е лесно доказуемо !Нито съвременните македонци пък са древните  македонци, нито съвременните гърци са древните елини!
Точка на претенциите на Гърция!
От наша страна при тези нагли искания на Гърция имаше обаче глуха тишина?

Не е без прецедент един народ да е разделен в няколко държави -Корея ,Виетнам... Някои- като арабите и в повече!
Добре ,приехме Македония ,но пропуснахме признаването на Българския и елемент в нея!

С какво се различават македонците етносно от нас? С нищо- Един език, диалект на Българския е и се вижда с просто око!  Дори ,в България има диалекти, много по- неразбираеми от него, пак на Българския! Писменост -Българска, но третирана ,да изглежда неБългарска!? Бит, нрави- Български!
В какво се различават от нас? Единствено в желанието да не са с нас, а отделно!
Добре ,но не с посегателство, а с признаване на 1200 годишна Българска принадлежност! Категорично!  
Правете си отсега нататък ваша, политическа ,македонска история!  Без нас, щом не ни искате! 
Категорично условие за подпис за членство!  С признаване на наша азбука и писменост! В края на краищата азбуката ни е призната за свещена , една от четирите е и посегателства от този род са неприемливи! От Преслав е тръгнала тази азбука по света! Наум Преславски е работил в техните земи, за да я наложи там!

Сега,относно съвременният македонски елемент в Българските земи отпреди два века!
В Периодичната Система на народите преди два века, той изобщо липсва! ЛИПСВА!Както ЛИПСВА  в началото на постинга ми!

Има една прекрасна книта на Бистра Цветкова, в която е събрано написаното от френските пътешественици за Балканите в Първата половина на 19- ти век!  !Трима от тях се занимават именно с Българите-Ами Буе- учен и политик, Ламартин-политик и учен, Сейже- учен и голям приятел на Българите, както и другите двама толеми французи!
Ами Буе, географ е-прави карта на Българските земи-тези заселени с Българи! Не е пръв в това отношение Първи карта прави генерал Иван Липранди- ползвана за определяне на границите на Санстефанска България! Но на Ами Буе е карта на тесен специалист- по точна е ,отговаря на географските изисквания! С малки разлики се припокрива с тази на генерал Липранди
Българските земи са -Днешна България ,Беломорска Тракия, цяла Македония, Западните покрайнини плюс Ниш и Поморавето и Северна Добруджа!!!!

Поради нежеланието на великите сили за ликвидиране на Отоманската империя/ обявявят я за необходимия болник в Европа/  се създават малки държавици?  Французите виждат дори три Български държави-Мизия на първо място-това е княжеството- в неговите граници и Северна Добруджа, Тракия-Южна Бълтария и Беломорието!
И трета-  Македония- цяла Македония- с цяла гръцка днешна Македония!

Те добре са проучили житието и битието на хората, живеещи в тогавашна Македония!
Но на въппроса им към тях, какви са по народност ,получават един единствен отговор от тях- БЪЛГАРИ СА! И толкова!


И нека сегашните "македонци" като имат претенции за история и всичко останало наше , да посочат и да докажат с документи ,  къде е  имало македонци ,преди описанията на тези учени?  Преди по-малко от двеста години ,за да имат и претенции за всичко свързано с България, че е македонско!

И тогава да получат нашия подпис за членство нв ЕС
Иначе, да се оправят сами



Гласувай:
38


Вълнообразно


1. dobrodan - Освен да ти го обясня с няколко думи, ако си съгласен?
31.10.2020 19:38
Днешните македонци явно не искат да споделят твърде вероятната ни историческа съдба в бъдеще. Освен това сегашният смисъл на думата "българин" е твърде негативен за всички европейски държави, както и за някои неевропейски :).
Късно е да търсим виновници за ситуацията другаде. Имаме си огледала по домовете.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
31.10.2020 20:10
1. dobrodan - Освен да ти го обясня с няколко думи, ако си съгласен?
19:38
Днешните македонци явно не искат да споделят твърде вероятната ни историческа съдба в бъдеще. Освен това сегашният смисъл на думата "българин" е твърде негативен за всички европейски държави, както и за някои неевропейски :).
Късно е да търсим виновници за ситуацията другаде. Имаме си огледала по домовете.
цитирай

Аз съм пределно наясно по въпроса!
Други не са!
Защото ,каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи!

Горе маркирам само неща, които не могат да се избегнат!
Никъде не спмоменавам Берлинския конгрес, Ньой, Дизраели, Сталин, Тито, Димитров или кой да е било друг!?
А споменавам мълчанието ,нашето! Е, то е във връзка със сам, каквото си направиш!Защото, ако се бяхме намесили умно в този спор,щяхме да спечелим! Да им припомним на тези лентяи, как са взели Южна Македония, с какви подлости и мръсотии Но ние мълчим силно, както и за изтичащите 101 години от вземането на Беломорска Тракия-в края на 2021 година или началото на 2022!?
Така ,че реално погледнато, съм посочил само един виновник и той не е външен!
Не е и причината, но мълчанието му е неуместно, в минало време, разбира се!

А,иначе си прав Изживях подобно нещо в Соренто И демонстративно напуснах магазина! Някаква, при всички положения простачка, пардон - продавачка, да смята мен за крадец? Защото съм Българин!?

Благодаря ти за отзива!

Хубава вечер!
цитирай
3. leonleonovpom2 - От много сметки, да угодим на всеки ...
31.10.2020 20:21
От много сметки, да угодим на всеки над нас, без да демонстрираме нужния характер, сме на това дередже!

Например гърците Получи бебето на Европа стотици милиарди безвъзмездно За харч парасъ!
Какво казва техният министър- председател за по двете коледни и великденски заплати и пенсии
-Нашият народ е свикнал с тях, не можем да го лишим от тази му нужда!!!!

Какво казва нашият министър- председател на тези, за които няма и мизерните 50 лева - ПАРИ НЯМА!?
Хитрата сврака с двата крака- това сме ние!

Извинявам се за някои грешки в текста, които по същество са си машинописни!Например, бяхнаписал чинистър, чместо министър Може би не зная, как се пише?
Аз машинописка не съм!
цитирай
4. dinkov - leonleonovpom2 - копипействам от ...
31.10.2020 21:27
leonleonovpom2 - копипействам от постинг на intelekt. Това е моето мнение.
Ех intelect, intelect, ти няма как да се промениш, но времето е безмилостно и праща на бунището и хора и теории и заблуди и манипулации дори и лъжи които с години определена върхушка се опитва насила да пробута на собственото си население само и само да остане върхушка, но няма как да се гаси това що не гасне. Хората от двете страни на Осогово и Огражден искат да живеят щастливо като истински европейци, а на какъв език ще говорят помежду си. Айде, стига с тези простотии. Ами на майчиния си език, защото ние сме един народ без значение в колко държави живеем. Никой в България не си и помисля в 2020 г. да присъединява република Северна Македония насила нито към България нито към Европейската уния. Това си е ваш избор.
Относно Гоце Делчев. Ти си написал : - "Политичари и потплатена багра во комисиите ќе решаваат чии бил Гоце, гигантот кој создал историја како борец за Македонија? " и още - "Гоце е македонска историја и тука завршува целата дискусија."
Виж какво друже. Има спорни и безспорни неща. Безспорно от 1944 г. до 1991 г.има история на Социалистическа република Македония в състава на СФРЮ. От 08.09.1991 г. до 2019г. има история на БЮРМ. От 12.02.2019 г. има история на Северна Македония. Но по времето когато живее Гоце Делчев има БЪЛГАРСКА ЕКЗАРХИЯ и КУКУШ е в нейния диоцез. В 1903 г. когато загива Гоце Делчев няма как да има македонска история. Това е безспорно. Нарекох те друже, а не другарю Северомакедонец (обидно е за мен), защото искаме или не но "кръвта вода не става", няма да ти пиша дори и минус. И накрая ще ти припомня любимия си виц.
Гоце Делчев не бил българин, ама той не знаел.
Поздрав.
Ицко

Постинг: Гоце,Бугарите и ние
цитирай
5. dinkov - Динков
31.10.2020 21:33
leonleonovpom2 - това е продължението при спора.
18.09 00:30 - Динков
intelect -нямам никакво намерение да споря. Когато нещо е безспорно няма как да се спори. Бащата, майката, братята, сестрите - българи, кръстен в българска черква, учил в български училища, в писмени документи сам се определял като българин, как може Гоце Делчев да е с друга народност незнам. Това, че Кукуш тогава е бил в рамките на Отоманската империя няма никакво значение. Сега е в границите на Гърция. Да не би да е грък. Географската област Македония не определя народност македонец. Когато е живял Гоце Делчев т.н. славяноезични в Македония и Одринско са се определяли като българи и са в диоцеза на Българската екзархия учредена с ферман на султан Абдул Азис от 28 февруари 1870 г. и просъществувала до 1953 г.
Толкоз за народност.
Кауза или идея. Идеята за АВТОНОМНОСТ на Македония и Одринска Тракия да се обособят в квази държавно образование в рамките на Отоманската империя се оформя след 1902 г. Разбира се чрез въоръжена борба. Няма как да променят клаузите на Берлинския конгрес ( дори Източна Румелия "де юре" прекратява своето съществуване чак през 1908 г. когато Българското княжество използува благоприятната международна обстановка и обявява независимост). Знаеш ли колко хора са се борили, а някой дали живота си за тази идея. Много. Дори един от най-големите приятели на Гоце Делчев и пръв негов биограф Пейо Яворов е също македонски комита. Да не би и той да е македонец. Че какво чудно има българите да се борят за автономия на Македонско и Одринско, а през 2020г. тези хора да се славят в независимите държави България и Северна Македония, какъв е проблема не ми е ясно.
Историята. За македонска история може да се говори след 1944 г. защото тогава започва да съществува някакво автономно образувание наречено Социалистическа република Македония в рамките на СФРЮ. Тук няма никаква политика. Има само история.
Стискам ви палци по-скоро да ви приемат в Европейската уния и тогава нещата по естествен на
цитирай
6. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
01.11.2020 06:26
Само едно съществено допълнително мое мнение, приятелю.
Сърбоманските шовинисти от ВМРО–ДПМН, които създават анти-български настроения в Македония не са Македония, а просто едни сръбско-руски марионетки, които мразят България, единството с нея и единството на Балканите въобще, защото са заслепени открай време от мегаломанските си амбиции за влияние над полуострова и проливите.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Поздрави, Ицко!
01.11.2020 08:23
4. dinkov - leonleonovpom2 - копипействам от ...
31.10 21:27
leonleonovpom2 - копипействам от постинг на intelekt. Това е моето мнение.
Ех intelect, intelect, ти няма как да се промениш, но времето е безмилостно и праща на бунището и хора и теории и заблуди и манипулации дори и лъжи които с години определена върхушка се опитва насила да пробута на собственото си население само и само да остане върхушка, но няма как да се гаси това що не гасне. Хората от двете страни на Осогово и Огражден искат да живеят щастливо като истински европейци, а на какъв език ще говорят помежду си. Айде, стига с тези простотии. Ами на майчиния си език, защото ние сме един народ без значение в колко държави живеем. Никой в България не си и помисля в 2020 г. да присъединява република Северна Македония насила нито към България нито към Европейската уния. Това си е ваш избор.
Относно Гоце Делчев. Ти си написал : - "Политичари и потплатена багра во комисиите ќе решаваат чии бил Гоце, гигантот кој создал историја како борец за Македонија? " и още - "Гоце е македонска историја и тука завршува целата дискусија."
Виж какво друже. Има спорни и безспорни неща. Безспорно от 1944 г. до 1991 г.има история на Социалистическа република Македония в състава на СФРЮ. От 08.09.1991 г. до 2019г. има история на БЮРМ. От 12.02.2019 г. има история на Северна Македония. Но по времето когато живее Гоце Делчев има БЪЛГАРСКА ЕКЗАРХИЯ и КУКУШ е в нейния диоцез. В 1903 г. когато загива Гоце Делчев няма как да има македонска история. Това е безспорно. Нарекох те друже, а не другарю Северомакедонец (обидно е за мен), защото искаме или не но "кръвта вода не става", няма да ти пиша дори и минус. И накрая ще ти припомня любимия си виц.
Гоце Делчев не бил българин, ама той не знаел.
Поздрав.
Ицко

Постинг: Гоце,Бугарите и ние

Чудесен коментар Просто нямам какво да добавя!
Става дума за история на народ, преди да се е родил, няма го просто, но "има " история-Ето, 1830 година, всички единодушно твърдят, че са Българи-в тези земи-в Охрид е питал Буе например
И по назад Има надписи, многобройни от Самуилово време За Български царе, За България Какви македонци?
Добре, да се отделят ,но да не копират гърците и сърбите- с кражба на чуждо!
Така наричаше и дядо ми горните- разбойници Имаше предвид крадци!
Е, стига! Нищо не ни остата! Дължат на нас всичко и благодарност дори няма!
Стига!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей отново Ицко!
01.11.2020 09:09
Македония е учебников пример за политическа ,изкуствено създадена държава !Началото е поставено в Берлин, но такива виждания е имало и преди това За политически държави Отоманската империя да не се ликвидира, а да се създават от нея малки държавици?
Ами Буе, географ от световна класа ,дори вижда три такива политически държави Подчертавам-политически, не етносни Защото той самият- голям приятел е на Българите, подчертавам, уточнява ,че те ще са БЪЛГАРСКИ! Мизия, Тракия и Македония! И очертава и границите им Да минават по планински била, течения на реки, така ,че да са лесно защитими от младите държави!
Е ,част от това виждане е осъществено с Македония, преди това с Източна Румелия! Не са някаква новост! Няма вина човекътБуе Той е защитавал Българите, не име бил враг! Просто се е съобразил с политиката на тогавашните Велики сили Ясно е ,че няма как да се прескочи тяхната воля и ще стане това ,което те решат, а не искат народите!
Народите са играчка Разделят се, с цел бъдещи войни и печалби от продажба на оръжие!
Но сега е добавен и македонски етнос, какъвто категорично липсва, заради обективната реалност в неговите виждания
И ние сме длъжни да приемем? Срещу потупване по рамаото! Приятелски ?Такива приятели дето тебе тупат по рамото ,но унищожават народа ти- сакън, не ни трябват!
Туск , Доналд имаше пубава приказка за подобни-Че при такива приятели, врагове не ни трябват! Успешно ги заместват!
Недоразумението Ж.Ж.има огромна вина!
Така се признава държава в далечния Изток или в Южна Америка, но не и Македония Да се тупаш по гърдите ,че си първи? Че си се отрекъл от родното? А Гърците , до последно- с искания!? На каква база?
Че са откраднали Южна Македония и Беломорска Тракия от нас ли, че са извършили геноцид, подобен на арменския там!
Аман от двоен аршин!

Хубав ден , приятелю!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
01.11.2020 09:28
6. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
06:26
Само едно съществено допълнително мое мнение, приятелю.
Сърбоманските шовинисти от ВМРО–ДПМН, които създават анти-български настроения в Македония не са Македония, а просто едни сръбско-руски марионетки, които мразят България, единството с нея и единството на Балканите въобще, защото са заслепени открай време от мегаломанските си амбиции за влияние над полуострова и проливите.
Хубав ден, приятелю!
цитирай

Да, приемам допълнението!
Но днес много активна роля играе гГърция в този процес!
Не случайно от тях дойде приказка, че спим! Да не ни събудят Да ,тогава сме страшни, но е голяма рядкост събуждането ни ! Но са го изпитали и те самите и знаят какво е!
Оставихме ги безучастно, тях , крадците на Южна Македония и на Беломорска Тракия да се разпореждат с Македония и името й На база на химерна гръцка държава в Античността и на лъжа ,че древните македонци са гърци? Да не повтарям написаното в постинга!
Дори и да приемем тази неистина ,в правото на собственик на имот е този, който го е владеел последен!
Какво повече
Спомням си дядо ми, въпреки ,че родът е дошъл от днешна Гърция, с каква ненавист говореше за гърците! Ами как човек да обича подобни подлеци?
Но нещата отиват към икономическо обсебване и на Северна Македония от тях С харизаните стотици милиарди, те са стъпили здраво там! А икономическото робство е първата крачка и към политическо и всякакво друго Тогава ще изкарат другата карта- че днешните македонци са античните И понеже те са гърци ,според тези лъжци и ето ти цяла, гръцка Македония!
Е, това им е виждането в бъдещето!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
10. zaw12929 - УЖАСНО НЕПОПРАВИМО ВРЕДНО!
01.11.2020 09:42
УЖАСНО НЕПОПРАВИМО ВРЕДНО!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
01.11.2020 09:54
zaw12929 написа:
УЖАСНО НЕПОПРАВИМО ВРЕДНО!


И така може да се определи!

хубав ден!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Голям интерес към постинга!
01.11.2020 16:56
16:07 - apostapostoloff
15:41 -
15:25 -
15:09 -
14:33 -
13:49 - apostapostoloff

Височайш!
Сън не го хваща, когато такива като него спят обикновено!

П.П.- Затова бил! Така и предполагах!
Интереса клати феса!
Гласувай: 16 -1
цитирай
13. zaw12929 - НЕКА СИ ПРОТЕСТИРАТ МИРНО, КОЛКОТО ...
02.11.2020 08:38
НЕКА СИ ПРОТЕСТИРАТ МИРНО, КОЛКОТО СИ ИСКАТ Актуално Най-престижният британски и световен делови всекидневник Файненшъл Таймс, който е цитиран от 19min, прави на пух и прах властта и корупцията в България
„Файненшъл Таймс“ сече фронтално: Меркел и ЕС имат вина за превръщане на България в проблем
Британски и световен делови всекидневник Файненшъл Таймс, който е цитиран от 19min, прави на пух и прах властта и корупцията в България:
„Протестите срещу всеобхватната корупция в страната разкриват конфузната ситуация около нещо, коеАвторитетна световна медия направи обширен анализ за ситуацията в България, в който посочи и вредата, която нанася на нашата държава канцлерът на Германия Ангела Меркел.
Най-престижният то ЕС сам е провъзгласил – че ще държи сметка на правителствата, които подкопават върховенството на правото. Но докато институциите в Брюксел и някои западноевропейски страни често критикуват властите в Унгария и Полша, към България демонстрират много по-меко отношение. Този двоен стандарт може да повлияе на идеята за фонда за възстановяване на ЕС в размер на 750 млрд. евро, предназначени за противодействие на икономическите ефекти от коронавирусната пандемия.
Това е и съзнателен на политически избор на дясноцентристките европейски лидери и партии, преди всичко на германския канцлер Ангела Меркел и нейните управляващи християндемократи. Партията на Борисов – ГЕРБ, дава гласове в Европейския парламент за Европейската народна партия, която включва и ХДС на г-жа Меркел.
Дългогодишната доминираща роля на ЕНП в Европейския парламент се топи и тя се нуждае от цялата подкрепа, която може да намери. ЕНП се хвърли да защитава Борисов, противопоставяйки се на резолюция на Европейския пар
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
02.11.2020 09:27
Въздържам се да правя категорични оценки!
Но за нас са добри тези, които наистина ни мислят доброто! И го доказват с дела Демагогски поощрения, без реално нищо налице зад тях , освен егоистично спокойствие за този който хвали, са безполезни и вредни зо нос!
Не може безучастно да гледат отстрани, със заключението ,че е вътрешен проблем това?
Добре, кой е външният ни проблем тогава ,общият?
Да пляскаме с ръще непрекъснато ,че сме в кюпа, но само с проблемите си?
Ами ето пример за двоен стандарт- Стотици налети милиарди-безвъзмездно за Гърция!? Имали нужда от пари? А ние нямаме и дори за 50 лева за празници, не заплати цели, от години няма пари? Защото нямаме нужди!?
А на нас, непотребни де факто самолети/ нямаме армия и доколкото я има, това са чиновници/! Но самолетите платени в аванс с дългове, които ще се плащат с лихвите? Мерси от такова приятелство! Да се оплакват гърците ,че им е недостагъчно!
Така е и с македонския въпрос! Няма да подкрепят нас, а ще подкрепят мързеливите гърци!
Въпреки ,че този изкуствен проблем е създаден именно от тях! А може би и заради това
Ние трябва да искаме обезщетение за петте , иначе ненужни войни, за стотиците хиляди жертви, резултат на техните безумни решения!? Данък, на които сме платили и плащаме!

Хубав ден!
цитирай
15. nedovolen - Надникнах и всичко не четох. Как...
02.11.2020 13:54
Надникнах и всичко не четох. Каквото и мнение да дам, няма да е меродавно.
Струва ми се, че цялата Македония е българска, заедно с камъните и тухлите.
:)))
цитирай
16. apostapostoloff - Насам, насам!
02.11.2020 14:14
Който от пуезия отбира,
при Лекс Парси- Пръц се спира.
цитирай
17. leonleonovpom2 - А, брат Поли!
02.11.2020 16:02
16. apostapostoloff - Насам, насам!
14:14
Който от пуезия отбира,
при Лекс Парси- Пръц се спира.

Ти и от пуезия ли отбираш, че си се курдисал там, където сочиш?
Виж какво се получи от Русия, интересно за тебе!

Русия, терориста що обича, праща го в Алясна!
Да може, там, на воля, добре да се...натряска!

Това, като си върне Аляска! Не бързай, да тръгваш!
Готино е нали?
И по съдържание , и по изпълнение!!
цитирай
18. andorey - Привет, Иване, аз да си призная съм ...
02.11.2020 19:01
Привет, Иване,

аз да си призная съм доста по толерантен на тази тема. Такъв станах с годините, крайно толерантен по македонския въпрос. Дори не смея да се изказвам вече по форумите, че хората, българите, не ме разбират. Каквото искат да признават и да казват македонците. Ако бях външен министър или министърпредседател бързо щях да се договоря с тях, но както казах пък народът нямаше да ме разбете. Както и да е да се надяваме да излезе някакво решение по спорните въпроси.
Поздрави!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Благодаря, Андрей!
02.11.2020 20:07
andorey написа:
Привет, Иване,

аз да си призная съм доста по толерантен на тази тема. Такъв станах с годините, крайно толерантен по македонския въпрос. Дори не смея да се изказвам вече по форумите, че хората, българите, не ме разбират. Каквото искат да признават и да казват македонците. Ако бях външен министър или министърпредседател бързо щях да се договоря с тях, но както казах пък народът нямаше да ме разбете. Както и да е да се надяваме да излезе някакво решение по спорните въпроси.
Поздрави!


Благодаря, че взе отношение по въпроса! Ти си истински приятел!

Единият клон от рода ми е от Македония Няма да давам подробности, заради нездравата обстановка в блога. Но една от прабабите ми по рождения е гъркиня Спасена като дете от рода ни и осиновена Станала истинска Българка! Отгледала 12 деца и баба ми сред тях !Баба ми, със сълзи ми е разправяла, как тя е реагирала, когато майка ми, ме е занесла, на 19 дни в града. Родът събран, майка ми иска да ме подаде на баба ми! И скача прабабата и иска детето на любимата си внучка, която е минала през пъкъла!
Малко след това умира!
Не приемам предателството, отказването от Българското ,като имам предвид ,какво са изживели моите предци, за да го запазят!
И са го запазили! Да, със странния език, заради който и аз веднъж си изпатих, но със съзнанието ,че са Българи и никакви други!

Хубава вечер, Андрей!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Брат Поли, притеснен си, че имаш ...
03.11.2020 09:20
Брат Поли, притеснен си, че имаш конкуренция в магазините- за цапцарап!?
Ни какво цапардосваш оттам ? Водка " Аляска"?
А, водка " Аляска" е подходяща за Аляска, ако живееш там или те командироват за по-дълго време Зареди се, като начало с един палет поне!
Не замръзва в студа и винаги става за пиене И е мазна, като зехтин!
Ти бил ли си вече в Аляска? Беше ми писал ,че ,дано не треща, 70 години си живял зад Тимок?
Няма начин да не си бил там, поне десетина години Или руския цар те е пратил там, или някой от наследниците на Вашингтон?1 Злато намирал ли си там? Поне кило?Законно, не автос пиос от банките? Не на кюлче, самородно?
А, сега ми е ясно ,защо си толкова, приказно богат?
Ти автос пиос къде практикуваш?
В моловете, недей! наблюдава се!

Не си губи времето тук с гмеж, отивай да търсиш злато! Ако трябва, обери банка, ще те пратят там веднага, за да възстановиш липсите!

П.П. Сега научих една поговорка от Аляска!
Давам ти я, може да ти потрябва:
- Умният глупости не чете! Но глупавият чете умни работи!
Заради удоволствието от четенето!

Внимавай, какво и как четеш!? Ще си направят там извод за тебе, какъв глупак си- малък или голям?
От четенето ти зависи!
цитирай
21. leonleonovpom2 - Езин арменец, отломка нищожна....
04.11.2020 11:51
И той гласувал ,несретникът? - Гласувай: 29 - 3

Не стига ,че тези, които трябва да гласуват, се правят на разсеяни, ами говедото сложило и минус?
Недоволно!
Остави ги такива, да ги трепят, да ги правят каквото си искат?
Винаги ще им е малко и недостатъчно, като на странджанските глигани!

11:18 -
11:12 - kirk
10:32 -
цитирай
22. vesever - Ами и аз съм чувала македонци сами да ...
04.11.2020 21:36
Ами и аз съм чувала македонци сами да си казват, че са българи. И да изкорениш едно дърво, то пак си помни корените.
Поздрави и от мен, Иване!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, Весе!
04.11.2020 21:55
vesever написа:
Ами и аз съм чувала македонци сами да си казват, че са българи. И да изкорениш едно дърво, то пак си помни корените.
Поздрави и от мен, Иване!


Вярно е! Аз живях в такова селочетири години Поравно тракийци-от Мала Азия и Беломорието и македонци Но имена , свързани с местожителството преди повече от половин век
Всички , единодушни, че са Българи
Да, за дърветата е така Режеш го, пуска ново стъбло Имахме смокиня Тя на няколко пъти изсъхва Баща ми я режеше до корен Бях дете, мъчно ми беше, но той казваше да не се притеснявам И наистина , пускаше ново стъбло и на следващата године имаше смокини!
Но при такова поведение на" македонците", не сме длъжни да им даваме подкрепата си! Не я заслужават!

Хубава вечер, Весе!
цитирай
24. apostapostoloff - Пукът пак ми каза, че
05.11.2020 10:07
пишеш пуезия. Така ли е? Ако е вярно, това означава, че си сложна и всестранно развита личност.
цитирай
25. radostinalassa - Докато народът е на площада...
06.11.2020 10:33
нито ББ, нито Катето ще посмеят да приемат исканията на македонците. Иначе ще ги изритаме с шутове.
цитирай
26. leonleonovpom2 - Да, мерсим!
06.11.2020 10:38
24. apostapostoloff - Пукът пак ми каза, че
05.11 10:07
пишеш пуезия. Така ли е? Ако е вярно, това означава, че си сложна и всестранно развита личност.
цитирай
Изтрий

А ти си сбожна и всестранно тъпа личност!
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
06.11.2020 10:41
25. radostinalassa - Докато народът е на площада...
10:33
нито ББ, нито Катето ще посмеят да приемат исканията на македонците. Иначе ще ги изритаме с шутове.
цитирай

Дано! Но кой знае защо, се сещам ца нещо, написано от Левски?
Народе????

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134615
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031