Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2020 17:27 - Минералната вода- полезна и измамна
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5363 Коментари: 21 Гласове:
27

Последна промяна: 09.11.2020 19:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 България е една от най- богатите на минерални води държави в света
Имах удоволствието да се занимавам с един  важен артикул,  необходим за минералната вода да достигне до пазара -бутилките и по конкретно- с тяхната прозрачност . Но един ден, от Хисаря, ни изненадаха неприятно !Смятаха ,че възникналият проблем с производството им  се дължи на нашия материал? Обикновено ходех сам, но този път имах силно подкрепление, включително и шефката тръгна с мен!
Да, бутилките имаха дефекти! Всички!
Взех няколко да ги разгледам В тази област нямаше по- добре  подготвен от мен в Комбината. Но не можех да си обясня причината , още повече ,че с идването си попитах, какво е състоянието на матрицата- калъпът, в който се отлива бутилката? Проверена била ,състоянието и било идеално!

Мислех и машинално оглеждах бутилките. Времето течеше, нямах резултат. Колегите се мъчеха да помогнат, но безрезултатно. Отхвърлях предположенията им. Изведнъж, ми се наби в очите един повтарящ се дефект?  Да , имаше го при всички бутилки, на едно и също място ?. И картината ми стана ясна Материалът кристализира бързо и прави снимка на повърхността на матрицата!
Поисках още бутилки! Повтаряха се и други дефекти.
Вече всичко беше ясно. Поисках матрицата да се свали. Въпреки ,че смятаха ,че си губят времето , изпълниха. Показах им всички дефекти, отпечатани на бутилката Дадох им две решения-шлайфане на повърхността и корекция в температурния режим Проблемът беше решен и доволни си тръгнахме Главата обаче ми се пръскаше от болка  и не взех участие във веселите от успешния развой  разговори
Подобен проблем имах и в цеха за бутилки в " Съединение" Но там собственикът беше компетентен в технологията на производството, бързо разбра причината и сам направи корекциите

Веднъж, една такава обиколка беше комбинирана и трябваше да приключи в Брацигово .Пристигнах късно и реших да продължа до Пещера, да пренощувам там За да не безпокоя по това неочаквано  време близките , отседнах  в хотел. Нахлуха спомени от детството Как дядо ми ме водеше    на извора за минерална вода, наречена-" Лековитата вода", как отсреща беше стадиона и ме водеше  и на мачове Как по пътя  към къщи се мъчех да имитирам движенията на футболистити- Финтовете Дядо ми се смееше и казваше- Дженами дженабет, така съм го запомнил и ти ли ще ставаш топ серсем? Имаше предвид Митко Мулетаров,момче на негов братовчед, който беше футболна звезда тогава Беше вкарал гол, фантастичен на " Ювентус" с екипа на " Локо" Пловдив

На сутринта тръгнах да търся извора Попаднах в лунна долина Той беше в ябълкова градина ,нямаше и следа от него? И от нея! Не бях ходил от години, потърсих ориентири .Беше срещу стадиона, малко преди него Стоях на това място, но освен боклуци, нямаше нищо, дори пътека? Мина пастир  със сттадото си Изгледа ме подозрително, официално облечен, какво търся тук?  Попитах го за извора с лековитата вода? Версиятя беше ,че в този район на времето работили по някакъв проблем специалисти. Единият бил с екзема на ръцете ,която с нищо не можел да излекува .Често притичвал до близкото изворче, да си мие ръцете И изведнъж забелязал ,че раните започват да се затварят Излекувал се!  Аз бях малко дете тогава ,но чух за чудото Изворът беше каптиран и тръгна верига от хора за вода

Пастирът ми каза че съм на мястото, само трябва да прескоча няколко купчини и ще видя бетонната плоча! Да, видях я . Спомних  си,  как чакахме с часове дори,  на дълга опашка Дядо ми присядаше на една гърбава ябълка, докато ни дойде редът Измръзнал във войната на Булаир, краката го боляха! Беше точно на мястото ,където заговорих  пастира
Мъчно ми стана за отминалото време, кипящо от живот!
Попитах ,какво е станало, защо е запечатан изворът ? По това време се преследваше микроелементът Манган Проверили за присъствието му и се оказал в пъти над допустимата норма! Проверили го многократно от ХЕИ и резултатът се повтарял !И го запечатали!
Райското кътче в детското ми беше станало пустиня? Лековитата вода, нарочена за отровна!?

Имаше и друг скандален случай. При проверка на един от обектите , които посещавах, по разбираеми причини няма да кажа кой, не е от споменатите , открили измама!
Вместо с минерална вода, пълнели  бутилките с чешмяна?

Това затвърди в мен мнението, че с минералната вода могат да се вършат всякакви измами!?  Дотогава ,дори кафето правех с минерална вода, да не говоря за чая! Постепенно я ограничих и почти спрях.

Знам ли, след време, какъв микроелемент ще открият ,че е вреден и то- много?



Гласувай:
34


Вълнообразно


1. barin - Здравей, Адаш. Мисля, че сме много ...
09.11.2020 20:30
Здравей, Адаш. Мисля, че сме много напред в класацията за минерални извори по света. Има държави, при които водата е малко и не стига.
Поздрави!
цитирай
2. radostinalassa - Трябва да избягваме да държим..
09.11.2020 20:52
вода и течности в пластмасови бутилки. В тях се откримат микрочастици от пластмасата.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Адаш!
09.11.2020 20:57
barin написа:
Здравей, Адаш. Мисля, че сме много напред в класацията за минерални извори по света. Има държави, при които водата е малко и не стига.
Поздрави!


Благодаря ти за човешкия отзив
Слава богу, че в блога има и хора като тебе!
Да, прав си! Имаме много води, но недостатъчно разработени и рекламирани
Далече сме в това отношенние от Франция или реномираните кавказки води!
Но това не е само в областта на водите
И в историята е така Скачат срещу тебе ,че защитаваш Българското Не било вярно? А аз се чудя, кое е вярно в античната гръцка история Троянската война ли, Ахил, който не е грък ли, че е имало Магна Елада ли, без да има държава ,че Александър е грък ли, кое!?

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
4. bojo12345 - Хубаво е, че сподели твоите открития за минералната вода, приятелю!
09.11.2020 21:38
Аз по същите причини не купувам минерална вода; освен това всеки магазин трябва да покаже съответния сертификат за партидата минерална вода на фирмата, която е бутилирала. Няма такова нещо..Затова - вода от чешмата и правилото на японския професор - няма грешка!
Лека вечер, Иване!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
09.11.2020 21:54
2. radostinalassa - Трябва да избягваме да държим..
20:52
вода и течности в пластмасови бутилки. В тях се откримат микрочастици от пластмасата.
цитирай

Тома е прекалено преувеличено!

Плюс това опаковката си има срок за годност Проблемът се явява в морето, но вълните разбиват и скалите на пясък, нали?
Ти нали разбираш от медицина! Банките за глюкоза са от пластмаса ,безупречна във всяко отношения !В цял свят се правят от нея!Изнасяхме къде ли не по света Бутилките за вода са също от нея, в повечето случаи Ползва се и ПЕТ, но точно за него не съм убеден, че е по- добър откъм токсичност!
Стъклената банка има едно единствено предимство, че прозрачността и е100% , докато на пластмасовата се гонят над 70!
Оттам почват минусите, чупливост, тежест За да се открият микрочастици от пластмаса в бутилки, трябва бутилката с течността да е подложена на някакво абразивно действие и то силно
Всичко се тества в банките и има определени граници за недопустимост на опасни вещества! Знаех ги, специална лаборатория ги определяше Запомнил съм цинк- 4РРМ- четири милионни части Четири грама в един тон! Работех с цинково съединение, за по-голяма сигурност го замених Материалите са покривали всички допустими норми и в нито един показател за вредност не са ги превишавали
Благодаря за мнението!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
09.11.2020 22:28
4. bojo12345 - Хубаво е, че сподели твоите открития за минералната вода, приятелю!
21:38
Аз по същите причини не купувам минерална вода; освен това всеки магазин трябва да покаже съответния сертификат за партидата минерална вода на фирмата, която е бутилирала. Няма такова нещо..Затова - вода от чешмата и правилото на японския професор - няма грешка!
Лека вечер, Иване!
цитирай
Изтрий

Благодаря ти приятелю, че взе отношение!
Винаги съм се стремял да правя добро!
Но и в библията е казано, няма ненаказано добро!
Е, вече е доказана истинността на последното тук, без загуба на време!
Но на всекиму си стои Неговото!~
Минералната вода, според мен е нещо като вируса Има го, но няма как да го видиш?
И в зависимост от степента на доверчивост, да повярваш или не в съществуването им!

Лека нощ, приятелю!

цитирай
7. leonleonovpom2 - Както казват французите, жое ман фу ...
09.11.2020 22:43
Както казват французите, жое ман фу - не ми пука!
Че някой мисли ,че може да управлява настроението ми?
Попитали един японски професор, може ли да сравни Българин и японец? Замислил се малко и казал:
- Един японец е далече назад от един Българин! Несравними са!
- Двама японци, приблизително се равняват на двама Българи
- А трима японци?-Изобщо не си струва да се сравняват с трима Българи! Толкова са пред тях

И няколко турцизирани майтапи, да се надяваме и комшиите да се посмеят!?

Секретарка- ханъм базикне

Лебедово езеро- гьол юрдек

парашутист- чадър бабаит

празник на физкултурата- байрам баджак

дълъг човек -или борец , или простак- узун Адам, я пехливан, я какаван
цитирай
8. nedovolen - Хубав постинг, осветяващ минер...
10.11.2020 08:37
Хубав постинг, осветяващ минералната вода и амбалажа.
В къщи не се употребява минерална вода. Само от отбрани чешми. Вчера например бях до местността Манчовия дъб, край Чирпан. В близост е столетен дъб. Превъзходна, много добре положително енергетично заредена, както и самата местност. Помага при стомашни и др. болести. А фасула в нея увира преди да го сложа :)
Друга е изворът на Извора на нимфите, с. Каснаково, Димитровградско. Местността около извора е със заряд +30 по 50-степенна скала. Престоя над 15 мин не е препоръчително, освен за абсолютно здрави хора и посветени. Лекува редица болести, включително и репродуктивни проблеми.
Има и много други в България, ще стане дълго.
Вода газим, жадни ходим.
:)))
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
10.11.2020 09:03
nedovolen написа:
Хубав постинг, осветяващ минералната вода и амбалажа.
В къщи не се употребява минерална вода. Само от отбрани чешми. Вчера например бях до местността Манчовия дъб, край Чирпан. В близост е столетен дъб. Превъзходна, много добре положително енергетично заредена, както и самата местност. Помага при стомашни и др. болести. А фасула в нея увира преди да го сложа :)
Друга е изворът на Извора на нимфите, с. Каснаково, Димитровградско. Местността около извора е със заряд +30 по 50-степенна скала. Престоя над 15 мин не е препоръчително, освен за абсолютно здрави хора и посветени. Лекува редица болести, включително и репродуктивни проблеми.
Има и много други в България, ще стане дълго.
Вода газим, жадни ходим.
:)))


Благодаря ти за отзима!
Интересни неща казваш в него!
Нищо в природата не е случайно! Има организация и ред ! То си е ясно! Малко излизане извън тях и следва....катастрофа!
Ние не сме господари на Земята, а само стопани Да съжаление-от лоши, по - лоши!

Хубав ден, Николай!
цитирай
10. milenavarbanova9 - Благодаря,приятелю,
10.11.2020 10:06
Написал си спонтанен,трогващ до дъното на душата, разказ за водата,за България и за днешното опустошение.Както знаеш,тази тема ме засяга дълбоко.
Ще опиша накратко защо и с това ще отговоря и на изпратеното от теб съобщение.
Моята дъщеря пиеше само изворна вода Бачково.Купиваше бутилирана вода,защото в нейния блок ВИК бе правило ремонт и след ремонта водата на обитателите съдържаше някакви черни мазни топчета.Въпреки десетките ми писма,лични посещения и писмени настоявания водата да бъде изследвана и да се направи повторен ремонт,нещата останаха така и никой не откликна на на молбите ми.
Дъщеря ми започна да купува вода "Бачково" и месеци наред пиеше само нея,въпреки настояванията ми да пие разнообразна бутилирана вода.Тук играеше роля и цената - водата "Бачково" е сравнително евтина. Но ми правеше впечатление цвета на бутилките - сивосинкав,че даже и "блестящ",докато на пластмасата на бутилките на бутилките на другите фирми е много по-прозрачна.Чрез януари т.г. дъщеря ми започна да се оплаква от ужасни болки в стомаха,корема и хранопровода,от страшни киселини,а по-рано никога не бе имала подобни проблеми.И ето че няколко дни по-късно избухна скандалът с отравянето на двете родопски реки - Чая и още една - от хвостохранилището в Лъки.Оказа се,че хвостохранилището безброй пъти е изпускало отрови в реките и в подпочвените води,но това никога до този момент не е ставало достояние на обществеността.В паника се обадих на фирмата,бутилираща "изворната вода" "Бачково" и една по-наивна лаборантка ми заяви,че водата им не е изворна,а сондажна и сондата е много близо до отровената река.Ужасих се започнах да разпространявам тази информация,но никоя медия не пожела се заеме със случая.Наистина,ако помислим добре, бутилките "Бачково" са във всеки малък и голям магазин,те са безбройни,доставят ги със стотици хиляди всеки ден - нима е възможно водата в тях да е от един извор,колкото и мощен да е той?
Всичко е гнусна лъжа,а за здравето на хората никой не дава грош.Така и
цитирай
11. milenavarbanova9 - не можах да продължа, вероятно п...
10.11.2020 10:10
не можах да продължа,вероятно поради изчерпване на максималния брой знаци.Извинявай за печатните грешки - те се дължат на черното поле,което иска да принуди ползвате блога "да приемат " някакви политики и което покрива цялото пространство за писане,така че не се вижда но.Чоздрав!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
10.11.2020 10:37
Благодаря ти за отзива!
Няма проблем, дори и да има грешки Не пиша в блога ,за да търся грешки
Радвам се ,че си тук и , че може да коментираме
Водата ,минералната, трябва да се сменя Това съветвам жена ми и дъщеря ми, но май не ме чуват? Те друга вода не пият
Съжалявам за инцидента с твоето момиче, младо е, ще го превъзмокне Чая или Асеновска река е мръсна от памтивека Видях цеха за Бутилиране на водата В близост до реката е,вероятно там е и изворът При всички случаи има връзка с нея, ако е там!
Но преди промяната всичко се следеше, имаше контрол Аз влизах в Троян, в цеха, където правех експериментите, облечен като космонавт? Специална медицинска лаборатория, единствена в България изследваше крайния продукт- банката и без нейна благословия не се даваше лиценз за производство й! Треперил съм до последно, всичко е ОК, но трябва разрешение от лабораторията Чакал съм с месеци Ако кажат-Не, всичко трябва да почне отначало И какво облекчение, първо ми се обадиха по телефона, да ми кажат, че пращат анализите на мен и в Троян, че няма нищо нередно Лицензът ще бъде получен!Дават зелена светлина!
Имаше ред, имаше сигурност !Когато простотията поведе хорото, настъпи хаосът Много примери имам ,включително за директорка рабфак, но да не си разваляме настроението!
Помията изпллува отгоре и дава тон за всичко Естествено, фалшив!
Млади бяхме и наивни Но такова чудо не сме си и представяли ,че ще се случи!

Хубав ден, Милена!
цитирай
13. katan - Хубав пост си написал, Иване! Браво!
10.11.2020 12:05
И за пластмасата и за водата и за минералите и за носталгията...
Аз пък ще напиша тук за кислородната вода:).
Преди известно време прочетох при Николай Колев-Босия, после при теб.
Мислех още тогава да напиша коментар за кислородната вода, но твоят постинг беше основно за сребърната.

Ще напиша тук как се приема кислородната.
Аз я вземах преди няколко години.
Начин:
Започваме с 1 капка. Завършваме с 10 капки цикъла. Почиваме 2-3 дни и започваме отново.
В около 50 мл. Дестилирана вода се капва 1 капка кислородна вода.
Пие се по 3 пъти дневно преди хранене.
Това е за първия ден.
На всеки следващ добавяме по 1 капка отгоре. Така до 10 капки по 3 пъти дневно.
Почиваме 2-3 дни и започваме отново.

Аз лично стигах до 8 капки и на 9-я ден ми идваше повечко.
Трябваше да си меря сатурацията, но тогава нямаше апарати за домашно изследване.
Е, това е. Стана много дълго, но исках тези, които имат желание да са наясно.
Това е по проф. Неумивакин.
Моята приятелка, която ме "открехна" за това лечение вече няколко години приема Лекарството.С него лекува и баща си.
Бъди здрав!
цитирай
14. nedovolen - Към Милена Върбанова и др.
10.11.2020 13:32
Преди години в квартала копаха канализация, за дъждовна и питейна. Питейната вързаха от пречиствателната станция. Три пъти копаха и три пъти асфалтираха, но то друга тема.
В това време, тъкмо пуснаха питейната, ми дойде на гости приятел радиестезист. Обследва питейната от пречиствателната. Казва тази и за прасета не става. Не пий, не готви и не се къпи. Обследва в кладенеца. Казва от тази пий и вс. останало. Прекарах хидрофор от кладенеца. ВиК го шунтирах. От нея се къпем и мием чиниите.Става и за пиене. Какво пием, писах в предишния коментар.
Обследването се отнася не за бактерии и бацили, а за енергия.
ХЕИ тука няма дума. Ама всички казват, какво ще каже Хеито.
Еми пийте си на Хеито водата.
:)))
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Катя!
10.11.2020 15:52
13. katan - Хубав пост си написал, Иване! Браво!
12:05
И за пластмасата и за водата и за минералите и за носталгията...
Аз пък ще напиша тук за кислородната вода:).
Преди известно време прочетох при Николай Колев-Босия, после при теб.
Мислех още тогава да напиша коментар за кислородната вода, но твоят постинг беше основно за сребърната.

Ще напиша тук как се приема кислородната.
Аз я вземах преди няколко години.
Начин:
Започваме с 1 капка. Завършваме с 10 капки цикъла. Почиваме 2-3 дни и започваме отново.
В около 50 мл. Дестилирана вода се капва 1 капка кислородна вода.
Пие се по 3 пъти дневно преди хранене.
Това е за първия ден.
На всеки следващ добавяме по 1 капка отгоре. Така до 10 капки по 3 пъти дневно.
Почиваме 2-3 дни и започваме отново.

Аз лично стигах до 8 капки и на 9-я ден ми идваше повечко.
Трябваше да си меря сатурацията, но тогава нямаше апарати за домашно изследване.
Е, това е. Стана много дълго, но исках тези, които имат желание да са наясно.
Това е по проф. Неумивакин.
Моята приятелка, която ме "открехна" за това лечение вече няколко години приема Лекарството.С него лекува и баща си.
Бъди здрав!
цитирай
Изтрий

Благодаря ти за добрите думи в отзива! Да, атомният кислород отделен от прекиса, направо" изгаря" вируси и бактерии Въпросът опира до начина на употреба и естествено концентрацията и количеството Защото не е безопасен и за тъканите в контакт с него Прекаленото насищане с атомен кислород може да предизвика и ускорено стареене на тъканта Така както си описала приема ,като дни и количество,струва ми се разумен!
Благодаря ти и за рецептата!

Хубав вторник, Катя!
цитирай
16. donchevav - И на мене постингът много ми хареса! ...
10.11.2020 17:00
И на мене постингът много ми хареса! Поздравления, Лео!
Моята любима вода е "Хисар". Стремя се да я сменям с друга, но докато се усетя - пак сме на хисарска. Бих могла да я позная от едно само докосване до небцето - като в оная реклама, дето жената познава любимото руло хартия сред цяла стена от рула:))) И точно затова много често се съмнявам, че водата, която купувам за нуждите на семейството си, е излязла от извор №1, №5, №17, от "Момина баня", "Момина сълза",, "Железаре" и пр. - в Хисаря имало, казват, 22 извора с вода, различна по състав и свойства. Просто тази твърда, нискоминерална, алкална вода има уникален вкус, няма как да се сбърка, независимо топла ли я пиеш направо от извора, или бутилирана, след три месеца:). Обичам Хисаря и често прекарвам по няколко дни там. На тръгване си наливам по няколко десетлитрови туби и проблемът ми е решен до следващия път. И все пак от време на време ми се налага да купувам вода от магазина. И ... след колебание я оставям за готвене и купувам друга - например "Девин". Поне нямам претенции да я познавам - каквото са налели хората, това пием:)))
Впрочем това не винаги е лошо. В нашия град често има воден режим. В такива дни поглеждаме с надежда към един прекрасен извор в края на града - и тръгваме с колите, с тубите. Веднъж ми се наложи да чакам един познат с над 50 туби - добре, че по средата се сети да ми даде ред. Зареждаше за някакво заведение. Направи ми впечатление, че всичките му туби са от хисарска вода. "Ами да, най-много се харчи хисарската..." Така и не разбрах доколко се шегуваше - нали минералната вода в заведенията се продава само бутилирана...
Сетих се и за водата за очи в Хисаря. Някога едва цъцреше на капки, една такава ледена - и като си измиех няколко пъти очите, хвърлях на плажа очилата за четене. Сега е хваната в метална тръба и тече на доста мощна и топла струя - но... няма този ефект. Но хората пак се мият:)))
Голяма тема! Благодаря ти, Лео! Поздрави!
цитирай
17. leonleonovpom2 - 16. donchevav - И на мене постингът много ми хареса! ... 17:00
10.11.2020 20:07
Благодаря ти ,Венета! За човещината в отзива ти, за разбирането!
Ти си човек, истински!

В описания случай се вживях в ролята на криминалист!? Налагаше се! Убеден бях, че материалът не е причина! Но трябваше да го докажа Ясно ми беше ,че физикохимията участва в процеса, но не тя е причина за станалото Затова едва сдържах раздразнението си ,когато колегите ме насочваха към нея
След като се установи причината, вече не ми представляваше някаква трудност с промени в режима този дефект да изчезне почти Останалото си довършиха те.....

Вършех всичко това, защото ми беше работата Не съм имал пратанции за пари, за облаги, за нещо допълнително Нямах и време ,да мисля за това!
Затова един италианец, на когото превеждах, докато беше в България, станал неволен свидетел на работата ви, на заминаване ми каза, че такива хора като мен в Италия са милионери!Не случайно го каза, беше сигурен ,че не съм!

Хубава вечер, Венета!
цитирай
18. zaw12929 - ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ. ...
10.11.2020 23:39
ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ. ПРЕДИ ГОДИНИ ПИЕХ САМО МИНЕРАЛНА ВОДА, иЗВЕДНЪЖ ЗАПОЧНА ДА МИ НИКНЕ КОКАЛЧЕ НА КРАКА И КАТО ПРОЧЕТОХ ПЪРВА ПРИЧИНА- МИНЕРАЛНА ВОДА- СПРЯХ.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
11.11.2020 00:25
18. zaw12929 - ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ. ...
10.11 23:39
ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ. ПРЕДИ ГОДИНИ ПИЕХ САМО МИНЕРАЛНА ВОДА, иЗВЕДНЪЖ ЗАПОЧНА ДА МИ НИКНЕ КОКАЛЧЕ НА КРАКА И КАТО ПРОЧЕТОХ ПЪРВА ПРИЧИНА- МИНЕРАЛНА ВОДА- СПРЯХ.
цитирай
Изтрий

Така е! Всяко нещо, консумирано над определена норма, става вредно, дори убива Една шепа сол, например!
Ще коагулира кръвта и ..край!

Лека нощ!
цитирай
20. elenkokoschkov - ПОЗНАВАТЕЛНО!
12.11.2020 12:39
АВИЦЕНА ПИШЕ ,ЧЕ МИНЕРАЛНАТА ВОДА УВРЕЖДА БЪБРЕЦИТЕ- ПО ПРИНЦИП.
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
12.11.2020 13:21
20. elenkokoschkov - ПОЗНАВАТЕЛНО!
12:39
АВИЦЕНА ПИШЕ ,ЧЕ МИНЕРАЛНАТА ВОДА УВРЕЖДА БЪБРЕЦИТЕ- ПО ПРИНЦИП.
цитирай
Изтрий

Е, не е панацея за всички болежки минералната вода! Има си и кусури- видими и невидими!
Не трябва дасе прекалява с неь!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9135699
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031