Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2021 16:51 - Влашко племе?
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4243 Коментари: 22 Гласове:
39

Последна промяна: 05.06.2021 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Прочетох това в коментар!
Няма как да остана безмълвен, въпреки ,че при прочитането му, се озовах  за известно време в това състояние!

Влашко племе в късната античност и ранното Средновековие?

Писал съм по този въпрос, в различни варианти, не веднъж! Но и ще пиша, докато не стане ясно!
Защото с подобни определния и твърдения се стимулира отново поредната кражба на Българската идентичност! А това няма как да се подмине

Власи в цитирания по- горе период се наричат тези, които се занимават с овцевъдство!
Следователно ,по съвременната терминология ,това е професия, животновъди са! Може да са Българи, гърци, днешни румънци Овчари, овцевъди Затова ги има и другаде, не само в Румъния!

България в периодът на ПБЦ е поддържала огромна армия! Ще дам цитат  за нея в друг постинг-всички треперят от Българите! Естествено е,че, армията,  тя не може да бъде постоянно под грижите на владетеля!
Разпуска се в края на есента и се привикват/ войниците март месец,  ако се налага! Има цели военизирани села!  В Моя край знам три- Факия , Козичено и Българи !Обяви ли се мобилизация- мъжете тръгват!  Наричат се селата валашки- войнишки !И до днес в Козичено се пеят песни ,наречени на тях, ваяшки! Козиченци твърдят ,че произхождат от Аспаруховите Българи!?  За валахи за пръв път в документ се споменава при убийството на брата на Самуил- ДАВИД! Че бил убит от скитащи  се власи  , така е разтълкувано валахи?

Сега, за брат на царя, със свита и охрана,  е просто смешно подобно твърдение? Някакви скитащи прошляци да го убият ? Това може да направят само войници, от организирана засада! Не случайно се обвинява за убийството цар Самуил, кой би посмял да убие брат му?
Тези войници- валахи ,когато не воюват са си в къщи ! Но те със земеделие не могат да се занимават. През лятото, когато се прибира реколтата, те са обикновено заети! Затова имат стада от овце и името им е власи- валаси Могат лесно да ги предвижват и да ги продават, или дават за временно гледане!
Българскит войници са в Дунавска Румъния Там могат да гледат спокойно стадати си Наводняваната до късна пролет земя не става за земеделие, но пък е отлично пасище- трева има в изобилие
Там е и армията ни по времето на Иван Шишман, командувана от войводата Мирчо Стари, със статут  на военен министър , бащата на Влад  Дракола! Който не се озовава на заповедта на царя ,да тръгне  с нея към Велико Търново!?

За власите на цар Калоян се говори и в книгата на Дюканж, -История Бизантина, в която има и две глави- шеста и седма, посветени на България!  В аспект- Власите на Калоян победиха/ къде ли не/ френските рицари !
И се създава впечатление ,че няма Българи в армията на Калоян ? В Същото време, Дюканж с прикрита  омраза ,но и с респект , говори за Българите и за тяхната държава и цар! И държавата и царят са Български!

И нещата стават пределно ясни На Дюканж не е известно ,че с термина власи се наричат Българските войници!  Не са наемници или някакъв етнос!
Че е така, че става дума за войници , си личи и от писмата на Калоян до папата!
Там той е представен като цар на Българи и власи!
Но , в оригиналът, писан от царя на гръцки ,власите липсват !? Те са добавени от превода - грък!  Като блакхорум? Много близко до Блъгаром, име ползвано за Българите в документи и на монети!
Защо цар Калоян е пропуснал власите ? Ами не е нужно да се  посочва ,че е цар и на войниците си !То се разбира от само себе си!


Та ,воеводствата, в днешна Румъния просъществуват благодарение на това ,че Българската армия е там! !Воевода, отново Българско военно звание, съответстващо  на генерал-армейски! Да споменем ли Български имена на воеводи-Влад, Мирчо, Тодор, Георги....... А първият е ...Иванко!

Влашкият  етнос почва да се формира след 16- ти век С усилията на папата  и на  императорът на Австро-Унгария! Създава се ,на база власите и изкуствен влашки/ румънски/ език !Че е изкуствено име Румъния ,го потвърждава и изкуствената Българска Източна Румелия !
И двете държави всъщност носят името на ИРИ, което е било в обръщение , докато  тя е съществувала! Имало е такава практика, с нейното име да се назовават понякога и областите й- темите!

Що се отнася до изкуствеността на държавата Румъния , страхотно доказателство е лексиката  на езика й!
В така наречения румънски език, приблизително 30% от думите са Български , още толкова френски?  Защо? И френските думи се произнасят твърдо ,без произношението си, по Български?
Защото точно в този момент се налага френският като световен език!  Как да отсъства в лексиката на един новосъздаващ се език ? А как Българите в Румъния да се откажат изцяло от езика си? Ще има революция! Виж, частично- може, бавно и полека!

Та това е истината за "влашкото" племе! 
"Племе" ли?



Гласувай:
41


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Кой си е позволил да...
04.06.2021 18:26
нарича българските воини влашко племе? Това едва ли е случайно.
цитирай
2. radostinalassa - Смешно е да наречем...
04.06.2021 19:18
монголите или негрите космати. Или индианците, циганите.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
04.06.2021 20:02
1. stefbelchev - И в днешно време полските масмедии визирайки румъния и населението им ги нарич ВЛОХИ/ВЛОХИЯ
17:42
Това е прозвището за хора по тези земи на територията на днешна Румъния. В славянските езици влохи, власи, волоси са именувани хора притежаващи гъста окосменост по лице или по дрехи. Такива са и горяните далеч от цар и централна власт. Известен бг антипод е Васил Кунчев - без никаква брада, дори в оригинални фотоси се виждат редки косми оформят пубертетни мустачки.
Хората сме различни, но няма генни доказателства за влашко (космато) племе. Смешно ми е.
цитирай
Изтрий

Красноречив факт ,че влах не е етносно наименование в миналото, каквото му се влага сега е село Влахи- Мелнишко Това е чисто Българско село, никакви румънци никога не е имало в него многолюдно село,сега демократично доведно до точката на изчезване
Родното село на "румънеца" Яне Сандански
То е още едно потвърждение за двойната връзка- обчар- войник, която е развита в постинга

Един приятел казваше- На един казан манджа и едно лайно е достатъчно! Вади го ,прави , струвай, оправия няма!
И с власите е така Добавката е сложена, само врагове ще си спечели човек, ако твърди ,че не всичко е наред!

Хубава вечер!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Една интересна извадка...
04.06.2021 20:09
Проф. Пламен Павлов пише, че територията и населението на днешна Румъния са неразделна част от Първото и Второто българско царство. Падали са за кратко или по-дълго под чуждо господство, когато българската държавност не е съществувала или е била слаба, но там е продължавало да живеят българи. Във воеводствата Влашко и Молдова до средата на ХIX век се използва кирилицата, а българският е официалният административен език, ползван от местната аристокрация до XVIII век, което показват и влахо-българските грамоти, написани на този език. Старобългарският език се употребява в Румънската православна църква до началото на ХХ век. До 1861 година латинската лексика в писмения влашки език е само 20%, а останалите 80% са думи производни или заемки от българския език. В хрониките името "власи" е синоним на "българи". Показателна е употребата на "влах" и "българин" при Никита Хониат в неговата "История" от XIII век. Той е пряк свидетел и очевидец на българското въстание на Петър и Асен и е бил наясно с тогавашните български имена. При двата преписа са ползвани като равнозначни етнонимите "власи", "мизи", "загорци" и "българи". В по-стария препис става дума за "българи", което име е ......
цитирай
5. dobrodan - Здравей, Ваньо.
04.06.2021 20:19
Повече чаршафи с текстове няма да пускам.
Само ще дам подсказка, че думата "власи" и до днес означава "коса, косище". Сравни руската "волос". Има се предвид косматият влашки кожух от овчи кожи.
Много ясно, че славяните отвъд Дунав до Карпатите са говорили същия южнославянски език по всяка вероятност без особени изменения. Напълно естествено е да бъде използван т. нар. старобългарски език като литургичен.
После сме станали една държава още по Крумово време с тях. В ретроспективен план - и още по-рано. Проследи територията на Кубратова България.
Било каквото било.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
04.06.2021 20:19
2. radostinalassa - Кой си е позволил да...
18:26
нарича българските воини влашко племе? Това едва ли е случайно.
цитирай

Ами някои казионни и блогови историци!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
04.06.2021 20:35
6. dobrodan - Здравей, Ваньо.
20:19
Повече чаршафи с текстове няма да пускам.
Само ще дам подсказка, че думата "власи" и до днес означава "коса, косище". Сравни руската "волос". Има се предвид косматият влашки кожух от овчи кожи.
Много ясно, че славяните отвъд Дунав до Карпатите са говорили същия южнославянски език по всяка вероятност без особени изменения. Напълно естествено е да бъде използван т. нар. старобългарски език като литургичен.
После сме станали една държава още по Крумово време с тях. В ретроспективен план - и още по-рано. Проследи територията на Кубратова България.
Било каквото било.
цитирай

Валахи са се наричали Българските войници, които са, може да се каже във военна готовност Да Бъдат мобилизирани Власи в ония времена са се наричали не кожусите на овчалите , а самите овчари
така че ,валахи означава-войници - овчари
В Козичено и до днес се пеят Ваяшки/ валашки/ песни
Те не твърдят ,че са южни славяни, а че са Аспарухови Българи !
Което е многозначително Че са едно и същоБългари и славяни!
В едно не съм съгласен с тебе Не славяните са водещи в този процес, а Българит!е Защото славяните са произлезли от Българите! А не обратно
На времето подарих мой труд на учителя си по химия Той прочете посвещението и почти се разплака Казал на майка ми, че съм го надминал, плакал е ,че съм го поставил над себе си
Срещнах го и му казах ,че е така, защото , ако не беше той, щях да съм нищо!......
Не ми харесва отродените от Българското славяни да се поставят над Българите ,на които дължат всичко! Може да са ни задминали, вярно е, но в исторически план нещата са такива и не бива да се променят!

Хубава вечер!
цитирай
8. dobrodan - Пуснах един нов постинг.
04.06.2021 21:49
Прочети го, събери информацията от другите ми постинги и тогава пак помисли дали славяните са произлезли от българите.
Преди едни доста години (на 1300 години България) румънският делегат заяви, че преди да премине Дунава, Аспарух преговарял с представителите на румънската държава. Много смях падна :).
Просто приеми, че славяните, власите, даките и които си искаш там са били обългарени. Напълно нормално е една големичка държава да бъде полиетносна.
Ако румънците започнат да твърдят, че са славяни......Русията не им е много далеч.
Виж какво става в Молдова.
За твоя информация народ с много сходно име е потвърден във Волго-Уралието.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
04.06.2021 23:08
Впрочем, аз май ти отговорих в новия постинг-твоя!
Много съм мислил и трудно ще променя мнението си! Защото то не е в резултат на хрумване или някаква директива!
Дал съм по - горе и цитат- че влахи, Българи, мизи, загорци са синоними-От тринадесети век! На Българи, не на славяни!
Нещо да липсва, не ти ли се струва ,че има липсваш?
Славяните?
Никъде ги няма И преди това Не ги брои авторът И Дюканж думичка не казва за тях Не им е дошло още времето-през 1680 година
Ще ме убедиш, ако ми посочиш ранен източник, където се споменават за пръв път славяните ,но точно като славяни! и преди Българите. в нашите земи!

Няма и затова съм убеден ,че са отродени Българи А не обратното!

Словените в " О писменехь" е пределно ясно ,че не са етнос , а хора на писмеността!И автоматично възниква въпросът, защо са словени, а не славяни Защо по- нататък-13- ти век, липсват и като словени, не са актуални!

Лека нощ!
цитирай
10. panazea - Здравей ! "власи", "мизи", "загорци" и "българи"
04.06.2021 23:49
leonleonovpom2 написа:
Проф. Пламен Павлов пише, че територията и населението на днешна Румъния са неразделна част от Първото и Второто българско царство. Падали са за кратко или по-дълго под чуждо господство, когато българската държавност не е съществувала или е била слаба, но там е продължавало да живеят българи. Във воеводствата Влашко и Молдова до средата на ХIX век се използва кирилицата, а българският е официалният административен език, ползван от местната аристокрация до XVIII век, което показват и влахо-българските грамоти, написани на този език. Старобългарският език се употребява в Румънската православна църква до началото на ХХ век. До 1861 година латинската лексика в писмения влашки език е само 20%, а останалите 80% са думи производни или заемки от българския език. В хрониките името "власи" е синоним на "българи". Показателна е употребата на "влах" и "българин" при Никита Хониат в неговата "История" от XIII век. Той е пряк свидетел и очевидец на българското въстание на Петър и Асен и е бил наясно с тогавашните български имена. При двата преписа са ползвани като равнозначни етнонимите "власи", "мизи", "загорци" и "българи". В по-стария препис става дума за "българи", което име е ......

цитирай
11. leonleonovpom2 - Още един поучителен цитат!
04.06.2021 23:53
Имĸннe влoшaoтo opиcтeapoция пeдлoгo нo пepyмънчвoнĸ ĸзиao, нe coмe гpoмoтиaoтo мy. M инoчĸ лĸacиaoтo в гeлямoтo cи чocт ĸ бългopcao и pycинcao. Bĸao дo yтeчним – pycини cĸ нopичoт ĸднo чocт eт ecтoнoлитĸ в Cpoнcилвoния бългopи. Πycинитĸ, aeитe днĸc живĸят в Уapoйнo и Πyмъния, co c бългopecлoвянcae пeтĸaлe.

Имo ли зoгeвep cpĸщy Бългopия?

Копирано от https://www.168chasa/article/8071291 © www.168chasa

Не знам защо ,при копирането буквите се разместиха!
цитирай
12. leonleonovpom2 - H pĸдицo, пp&#31...
05.06.2021 09:10
H pĸдицo, пpĸдимнe визoнтийcaи изтeчници eт apoя нo TII - нoчoлeтe нo TIII вĸa cĸ нoблюдoвo cвeĸгe peдo “бyм” в изпeлзвoнĸтe нo имĸтe “вoлoxи”, c aeĸтe cĸ нopичo цялeтe нocĸлĸниĸ нo зoдбoлaoнcao, Pĸвĸpнo Бългopия. Xeнocтeящĸм cъвpĸмĸннoтo иcтepичĸcao нoyao ĸ eбяcнилo тoзи "ĸпидĸмия" c eceбĸнecтитĸ нo пeлитичĸcaeтe миcлĸнĸ нo визoнтийцитĸ.

Зo вpĸмĸтe нo визoнтийcae гecпeдcтвe в Бългopия във визoнтийcaoтo литĸpoтypo възниaвo ycтeйчивo тpoдиция дo cĸ нopичoт “бългopи” coмe eбитoтĸлитĸ нo aoтĸпoнoтo “Бългopия” и opxиĸпиcaeпия “Бългopия”, eбxвoщoщи ecнeвнe зoпoднитĸ и югeзoпoднитĸ poйeни нo бившĸтe Бългopcae цopcтвe.

Копирано от https://www.168chasa/article/8071291 © www.168chasa
цитирай
13. leonleonovpom2 - Как румънската нация се роди на гърба на Българите
05.06.2021 09:13
Понеже линкът, ,както и опитите за копиране се провалят ,поради разместване на букви, потърсете горното заглавие в Гугъл
След като написах постинга, реших да проверя какво има писано по темата изобщо!
Е, поучително е, прочетете го, ако ви интересува изобщо!
цитирай
14. mt46 - Какво казва науката – https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8
05.06.2021 12:11
Власи е общо наименование на няколко отделни романски народа, произлизащи от романизираното население на Югоизточна, Централна и Източна Европа. Народи, наричани власи, са днешните румънци, арумъни, сърбо-власи, мъгленорумъни и истрорумъни, но след създаването на държавата Румъния терминът се използва главно за живеещите на юг от река Дунав. Като власи се самоопределят и част от циганите рудари. В някои случаи терминът „власи“ няма етническо значение.

Произходът на власите е спорен, както и хипотезата, че всички влашки групи имат общ корен. Повечето учени смятат, че те произлизат от римски колонисти и/или романизирани местни жители (даки, траки и илири). Някои изследователи включват сред възможните предшественици още гърците и дарданите (тракийско племе). От романизиран балкански произход са източноримските императори Маркиан, Лъв I, Юстин I, Юстиниан І Велики, Юстин II и навярно Фока.

Власите често се асимилират в общностите, сред които живеят или преминават от една общност към друга. Има посърбени власи – например известният сръбски писател-хуморист Бранислав Нушич. Тази мобилност често води до противоречиви мнения относно произхода на това население.
цитирай
15. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8
05.06.2021 12:12
В миналото повечето власи са овчари и мигрират в търсене на по-добри пасища. Това обяснява анклавите от власи, които се срещат навсякъде из Балканите, както и на север до Полша, а на запад до Чехия и Хърватия. Тези области, населени с власи, са наричани Влахия или Влашко от съседните славянски народи.

У(н)гровлахия, по-късно Влашко – между Карпатите и Дунав, деляща(о) се на:
Мунтения (Голямо Влашко) – на изток от река Олт
Олтения (Малко или Долно Влашко) – на запад от река Олт
Молдовлахия, Черна Влахия или Молдавия – между Карпатите и Днестър
Горна Влахия – в Епир
Москополе
Велика Влахия – в Тесалия
Малка Влахия – в Етолия, Акарнания, Дорида и Локрида
Стара Влашка – и в Босна – виж Романия
Бяла Влахия – в Мизия
Морлахия или Черна Влахия – в Далмация
Сремска Влахия – на река Сава
Моравска Влахия – в Чехия
цитирай
16. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F
05.06.2021 12:20
Областите на днешна Румъния са обитавани няколко века преди новата ера от тракийските племена на даките и гетите, индоевропейски племена, отнасящи се към палеобалканската езикова група. През 106 г. Дакия е завзета от римския император Траян.

Румънските историци смятат, че румънският етнос е възникнал от смесването на даките с римските колонисти в Дакия и по долния Дунав през периода на римско владичество. Макар и точното място на възникването на процеса на романизация на местните племена да е донякъде оспорвано поради оскъдните данни, безспорен факт е, че съвременният румънски език принадлежи към романската езикова група, а румънският етнос възниква от контакта на палеобалканско романско със славянско и друго „варварско“ население. Румънският език показва значителна граматическа и лексическа близост с албански (реликт от палеобалканската езикова група), а многобройните заемки (днес до 14%) от славянските езици, и в частност българския език свидетелстват за продължителен и древен контакт на двата езика. Налице са също така гръцки, турски и унгарски влияния.
Приетата в Румъния теза е, че етногенезисът на румънците се е състоял основно в Банат и Олтения, макар че румънски (и романски) езикови следи изобилстват и на юг от р. Дунав, на територията на България, Гърция и бивша Югославия. Население, говорещо румънски диалекти, има и днес на юг от р. Дунав – в Източна Сърбия и северозападна България и покрай Дунава и дори в северна Гърция (Пинд).

Това прави най-вероятна тезата, че румънският етнос се е формирал паралелно със създаване на влашка (впоследствие, след 1861 г., румънска) държава, като с времето и с държавната обособеност се е наложил езикът на романизираните потомци на даките.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
05.06.2021 14:15
Благодаря за отзива!
В коментар 5 дадох част от изказването на проф Павлов, което подкрепям и допълвамна места!
Прав е ,според мен !В коментарите от и след 11 се опитах да дам изцяло материала Но системата ме отхвърля, размества и променя буквите
Заглавието съм дал- "Как румънската нация се роди на гърба на Българите"
Абсолютно вярно!
Ще се опитам са го разкажа
Впрочем ,това което успях да копирам е, че влах и Българин е едно и също Аз съм допълнил ,че влахите не са етнос , а поминък И е войнишки поминък
Абсурдно е там да има романизирани траки!? В днешна Румъния Това са земи, били най - малко под римско Владичество !Още Август изтегля лимеса на Дунав, затова гетите бягат от другата страна и стават даки! Да избегнат Романизирането Траян завладява Дакия сто години по- късно и Децебал е първият" румънски цар" При Константин Велики лимесът отново се връща на Дунав Тогава е вторият румънски цар После до 19 век с големи прекъсвания всичките им царе са ...Български Между тях са Симеон, Петър , Калоян , Асеневци Мирчо Стари- така е името му, Влад Цепеш
Павлов казва как е формиран езикът им, горе -долу така съм го описал и аз! Че първоначално е бил от 80 процента Български и 20 процента латински думи После хаотично/ абсолютно вярно, имам си понятие от тези езици/ в него налуват около50% италиански и френски думи, с които насилствено се подменят Българските думи Това става в 19 век, с участието на Русия и Франция!
Абсолютно вярно е всичко написано! Препоръчвам да се прочете материала Дал съм заглавието
Всеки интелигентен човек може да направи изводи за себе си , не е нужно да го уча като първокласник!
Категорично, влах не е етносно понятие и ако е станало такова, това е от средата на 19 - ти век
Както и между впрочем македонец!
Имам познат македонец, чешит ,като всички под това име
Понякога го поздравямам с-Македонец ?И знам реакцията му ,като опарен- Колко пъти ще ти обяснявам , че съм Българин! Македонци няма!
Е, аз това искам да чуя, затова му го и казвам!
В заключение, приказките за романизираните власи са достойни за " Хиляда и една нощ" Няма обяснение наличието на френски думи в езика им Френският е европейски език от края на 16- ти век Няма сведения други, за власите, освен ,че са Българи Ето ,в Еркеч казват ,че са Аспарухови Българи Това не е доказано ,но там са съхранени валашките/ ваяшките/ песни
Всички войводи/ войници води/ са с Български имена! Всички писани документи от тях/ има и на Влад Цепеш/ , са на тогавашен Български език !Латинският, писмен е въведен в 19- ти век
Затова и Ботев пише вестниците си в Букурещ- има печатни машини с Български букви, няма проблем с печатането!

Хубав ден!
цитирай
18. bven - За куцовласите или т.нар. аромъне пише и Г.Вайганд в своята книга от 1894 година.
05.06.2021 21:53
Тя акцентува за македонските, гръцки и албански аромъне, но е надежден и обективен източник.
Може да четете на http://macedonia.kroraina/gva/index.htm.
Поздрави за усърдието, с което даваш ценни материали за българите, Иване!
Лека вечер!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
05.06.2021 22:16
19. bven - За куцовласите или т.нар. аромъне пише и Г.Вайганд в своята книга от 1894 година.
21:53
Тя акцентува за македонските, гръцки и албански аромъне, но е надежден и обективен източник.
Може да четете на http://macedonia/gva/index.
Поздрави за усърдието, с което даваш ценни материали за българите, Иване!
Лека вечер!
цитирай

Благодаря ти за отзива!
Да, историческите сведения подлежат на пречистване откъм хубава приказка и това е задължително!
Преди години прочетох Дюканж, един истински историк от 17- ти век
Две неща ме смутиха в книгата м-основно
Първото говореше за власите на ККалоян, но в следващия момент казваше ,че е Българин и цар на Българите Другото беше името на Асен- АСан Вода за турската мелница
Имаше и други Реших да ги проуча
За власите бързо В града на дядо ми имаше влашка махала
Сравнително бързо разреших загадката- Те се занимават с овцевъдство Попаднах и на валахи- Български войници, когато не са в армията са също овчари Стана ми ясно защо Че армията на генералите ни е в днешна Румъния Те са войводи
И стана ясно, че тогава власи и Българи е едно и също Даже на латински власите са преведени като Блъгари И стана ясна разликата им от Българите Пак са Българи ,но военизирани
За русини Дюканж не говори Но русините в Румъния са ...Българи, не руси
Тук може да изкочи нещо!
За Асен- Асан В съчетанието ЕН на френски, обикновено е носовка и се произнася ан Е- то в Асен, произнесено от французин е по- скоро "А"
Но според мен истинското име е Ясен Така се казва и синът на Иван Срацимир Написано с латинско И и А Я- то лесно може да се разчете като " И Асен"
Както и да е, това е предположение!

Хубава вечер!
цитирай
20. zaw12929 - СТОЛЕТИЯ ВЛАСИТЕ СА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ И КАКВО ОТ ТОВА?е
06.06.2021 07:18
radostinalassa написа:
нарича българските воини влашко племе? Това едва ли е случайно.


ВЛАСИТЕ ВОЮВАХА ЗАЕДНО С ХИТЛЕР СРЕЩУ РУСИЯ БЪЛГАРИТЕ УЖ НЕ, НО ОТ 1941 ДО 1944 ХРАНЕХА СТОЯЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВОЙНИЦИ НА ВЕРМАХТА. ДНЕС НИ ДЪЛЖАТ 90 МИЛИАРДА - НЯМА КОЙ ДА ГИ ПОИСКА, ДОКАТО СЕГА ЧРЕЗ БОЙКО- МЕРКЕЛ, ВЕБЕР- ГЕРМАНИЯ НИ ИЗТОЧВА ОГРАБВА НАЙ БЕЗСРАМНО
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
06.06.2021 09:10
21. zaw12929 - СТОЛЕТИЯ ВЛАСИТЕ СА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ И КАКВО ОТ ТОВА?е
07:18
radostinalassa написа:
нарича българските воини влашко племе? Това едва ли е случайно.


ВЛАСИТЕ ВОЮВАХА ЗАЕДНО С ХИТЛЕР СРЕЩУ РУСИЯ БЪЛГАРИТЕ УЖ НЕ, НО ОТ 1941 ДО 1944 ХРАНЕХА СТОЯЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВОЙНИЦИ НА ВЕРМАХТА. ДНЕС НИ ДЪЛЖАТ 90 МИЛИАРДА - НЯМА КОЙ ДА ГИ ПОИСКА, ДОКАТО СЕГА ЧРЕЗ БОЙКО- МЕРКЕЛ, ВЕБЕР- ГЕРМАНИЯ НИ ИЗТОЧВА ОГРАБВА НАЙ БЕЗСРАМНО
цитирай
Изтрий

С годините тези отродени българи са се научили на тарикатлък, какъвто ние не владем
Воювали в Русия, превзели Одеса, на Сталинград принесли една армия в кулбан на озверените към тях руснаци Каквато и ние щяхме да дадем , ако бяхме пратили армия там Но дотук плюсовете ни!
В Париж сме съдени като участници във войната Гърция иска Родопите, Пловдив и цялото ни Черноморие- половин България Англия я подкрепя до в момента в който Сталин казва- Не! Никакви промени на граници! Край!
Ние сме управлявали наши земи в Гърция, заграбени от тях И са имали късмет Защото за всеки убит германец са убивани десет човека, без значение какви Ние само веднъж сме се разправяли с тях, когато избиват една наша рота червените андарти, Българска, седнали да обядват, без оръжие ,на една поляна !? Отмъщението е безупречно Целият район е блокиран светкавично и всички ,които не могат да обяснят присъствието си в него- разстреляни! Толкова на брой ,колкото са убитите войници Ако са били 200-200!
Германците са щели да убият две хиляди
Но нещо друго В Париж сме наравно с Румъния на подсъдимата скамейка Те веднага лягат на руснаците когато те навлизат в Румъния
И сме осъдени да плащаме репарации на Гърция и Югославия, изчислени процентно спрямо населението ни, най- високи от всички победени страни? Никой не ни брой 32 хиляди жертви в двете фази на войната на страна на победителите Никакво обезщетение за тях! Ами това са две дивизии хора
Въпроси, въпроси?
Удобни сме да ни мразят!
Далече от Тибериевото- Нека ме мразят, стига да се подчиняват!

Хубав ден!
цитирай
22. leonleonovpom2 - 07:36 - kirk
07.06.2021 09:17
Ей, вонящият къркач!
Нали съм ти казал, че като скучаеш и нямаш работа, да не си я вършиш тук!
Гьостерица ли търсиш или кюския?
Тъпанар, правещ се на умен с безсмислени ,но лъскави, словосъчетания!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9135572
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031