Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2021 14:17 - Златото на България
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4915 Коментари: 30 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Някои" многознайковци", ще реагират веднага  по папагалски! Какво злато, златото е това, което липсва на България!?  Що за глупости?
Правилно, дебили  в Бълтария има предостатъчно, какво ги занимават с неща, които ги няма? Да си губят ненужно ценното време! Вместо да го ползват в компромати!? Или наготово- в присмехулстоо, каквато им е основната професия-  на! присмехулници! А те  друга -нямат! Рационално!

Впрочем, знае се ,че най- старото , открито  преработено злато,  е от територията на България! На възраст около осем хиляди години!? Някои твърдят ,че на дъното на морето има и още  по- старо,отпреди потопа! ? Там, това злато няма да го търсим, достатъчно ни е и това ,след потопа.....

Според Омир, снаряжението на одриския тракийски цар Рез/ Резовска река носи името му/ било изцяло от злато!?  Дори и колесницата му била златна/ Украшенията по нея, като сатири например, които обикновено били от бронз/ И с появята си предизвиквал разбираема завист сред равните нему!
Оттук може да се направи един основен извод ! Траките одриси са разполагали със злато и са парадирали с наличието му ! Да, изоставени антични рудници в Странджата доказват добив на злато в тракийско време!

Но този добив доказва и нещо друго, че траките не са били диваци, за каквито ги представят, да броят до четири и тем подобни дивотии!  Впрочем ,това с броенето , освен че е невярно , е и злонамерено!  Защото има данни ,че знаят за златното сечение в строителството и с успех го ползват!

Така ,траките разбират от геология !? Иначе, как ще разберат на колко метра и къде е златната жила? Без спътници, без геоложки прибори?

Да, знанията им , частично са съхранени и в наши дни ? И все още старото поколение геолози  с успех ги ползва!. Например ,при медни находища ,на повърхността избуява трева, наречена медна или още медена! Вече те, старите геолози,  знаят на каква дълбочина е находището, как да я определят! При цинково находище избуяват един особен сорт теменужки, наречени цинкови! Така стои въпросът и със златото, но геологът ,с който се консултирах, по разбираеми причини,  отказа да ме информира за отличителните белези! Защото ще информирам блогърите за тях и те ще се юрнат да търсят самородно злато?  И като не намерят, ще ме обвинят ,че съм лъжец ! За да ме предпази от последно ,си замълча! Шегувам се, разбира се, знам нещо ,но няма да го споделя!

Има едно Балканско село, в близост до София,  в полите на Стара планина-Челопеч
Името е интересно- на староБългарски е Джелубек, оттам -Челопеч, което в превод означавало  челно, лично място! Чело на италиански означава и небе Или в свободен превод, през италиански, името означава лично място под небето!!
Ами, лично си е, има злато, най- богатото златно находише в Европа!  Злато, съдържащо си в пиритната медна руда! Не случайно ,японците искаха отпадъкът от преработената медна руда в Пирдоп, да го изкупят!
Една от първите прояви в икономиката след промяната, бе пременилата се власт да забрани преработката на пиритната руда от Челопеч, заради високото съдържание на арсен в нея/ силно отровен е, като арсеникът/ !
Само че канадците това не ги притеснява ни най малко и си получиха концесията за ползване на находището за добив на руда, чрез фирмата " Челопеч Майнинг" / не се шегувам, така се казва/!?  Срещу внушителната сума от 100 000/ сто хиляди лева/ годишно!? / Тази сума съм я виждал като джобни пари за деня в двама души поне! Не , несъм ги тарашил, те са ми правили демонстрация!
Нагледно, сто хиляди лева се равняват приблизително, на себестойността на цял  килограм злато!
Внушително!  Голям удар сме направили ! Щрак с пръстите и килце злато в държавния джоб! В държавния ли?

Разгеле, през шестдесетте години добивахме около 300 килограма злато годишно , основно от Ерма река и от Пирдоп! По- късно ,четох оценка за златото,  добито от човека през цялата му история Количеството му се оценяше на сто хиляди тона! Или ,приблизително на пет хиляди кубически метра плътно злато, 24 карата!
Нагледно ,представлява монолитен блок с размери 50 Х 10 Х 10 метра! Някой, с по- голями джоб и   апетит, може да го събере в джоба си или в Банковите сейфове! Колко му е?
 Е, при по- богата фантазия - също! Но ако сметнем грама за 100 лева, стойността му е около 10 трилиона лева!

Но това не е всичкото злато у нас! Подлежащо на извличане!
Има находища в Крумовградско и в Момчилградско И там ,цитираната по- горе фирма от Канадски произход, "Майнингът" де,  е демонстрирала апетита си!

Една концесийка за килце злато ,вероятно ги устройва и то прекрасно!

Хубаво ,че има такива благородни държавници, като Българските!



Гласувай:
29


Вълнообразно


1. kvg55 - leonleonovpom2,
16.08.2021 14:43
В България има всякакво злато – и за копаене, и за гледане в музеите, и за бижута.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Да, да, Краси!
16.08.2021 14:53
1. kvg55 - leonleonovpom2,
14:43
В България има всякакво злато – и за копаене, и за гледане в музеите, и за бижута.
цитирай
Изтрий

И в сейфовете има!

Малко преди промяната, музеят беше в Съдебната палата , използвах свободното време, да разгледам Панагюрското съкровище- гостуваше там
Залата беше празна, разглеждах го внимателно детайл по детайл , бяхме само аз и то?
Така си мислех Стресна ме глас-"Мислите ли ,че някой е в състояние сега ,да го изработи? "
Явно, човек от охраната!Беше разбрал, защо се бях вторачил в него!
Тогава бях сигурен, че няма такъв!
Но сега- НЕ!!!
цитирай
3. notfun - айдаа, по-полекаата с локумите на Булята))) утре, пак ще го напиша...бързам..
16.08.2021 15:04
Политическите лъжи за златодобивната индустрия в България..

Романтичният магнетизъм на златодобива навсякъде по света може да се използува за политически цели в предизборни кампании, особено в страни с ниски доходи и не особено високо ниво на образование на основната част от населението. И в такива страни често се чуват, особено в предизборни периоди, искания за по-големи концесионни такси или национализации.

Но, както се казва в древната китайска поговорка, да получиш каквото искаш е всъщност проклятие. Украйна създава държавна златодобивна компания, но за едно десетилетие тя фалира, завлича държавния пенсионен фонд и отравя сериозно няколко водоизточника.

Съвсем наскоро пък в Южна Африка направиха първата държавна добивна компания за злато, започнала с въгледобив, но с амбиции да разшири портфолиото към златодобив. За по-малко от 12 месеца, въпреки гарантирания пазар в държавни топлоелектроцентрали, държавната компания е в неплатежоспособност и се налага да бъде спасявана с пари от бюджета, тоест от данъкоплатците.

С оглед размера на залежите в България и ниското съдържание на злато в рудата, в сравнение с производството на най-големите мини в света, е лесно да се заключи, че ние просто нямаме залежите (и като количество и като качество на рудата), за да се превърнем в държава, която се издържа от златодобив или друг добив на минерални ресурси.

Владимир.Каролев, анализатор по Иконом въпроси
цитирай
4. notfun - циркаджийски се държиш..дед...
16.08.2021 15:05


Така си мислех Стресна ме глас-"Мислите ли ,че някой е в състояние сега ,да го изработи? "
Явно, човек от охраната!Беше разбрал, защо се бях вторачил в него!
цитирай
5. leonleonovpom2 - 3. notfun - айдаа, по-полекаата с локумите на Булята))) утре, пак ще го напиша...бързам.. 15:04
16.08.2021 16:07
Юлия, когато нещо не ти харесва, просто го подмини!
Освен, ако не ти поискат помощ, да го поправиш! Не прави непоискано добро, не ти ли е известно това?
Според тебе, то може да е добро, но е важно ,дали и ответната страна го мисли за такова? За нея може и да не е!

И от златодобив и от злато ли разбираш?
Някъде да съм подчертавал ,че със злато можем да се издържаме? Добивано от нас?
Ако можеш да четеш между редовете, наблегнал съм ,че то не е за харизване-за сто хиляди лева След като траките преди хиляди години са го добивали и са правели изделия от него, злато имаме! Но не е проучено добре Златоносните реки го доказват Счиаеше се преди ,че е Ерма , после Огоста ,но се оказа ,че почти всички го имат!
Ако не е самородно, златото в рудите е от порядъка на грамове на тон- няколко грама на милион! Но има технологии за извличането му, не се притеснявай, че няма!
Злато се извличаше и при добива на мед в Пирдоп, в Елисейна- също! Но много оставаше и в шлака Японците го искаха, за да извлекат от него остатъчното злато, което ние не можехме да добием!
Това ,че имаш самочувствие ,не е лошо, но при всички положения ,по тази тема, а и по другите, на които пиша ,знам повече от тебе! Не продавай на краставичар краставици! И това не са зазубрени за в момента знания или току що извлечени от справочник
Пиши, ако искаш не само утре , а и в други и по- други ден, няма да ти преча или държа сметка!
Бъди спокойна!

П.П.-Преди години, като написах книгата , един приятел ме изненада ,че и той от утре щял да почне да пише? Изненадата бързо премина в усмивка Насърчих го! Насреща съм , като помощник ! Той можеше да ремонтира автомобили, но писмо от два реда беше проблем за него
Но му припомнях понякога, кога ще почне? Той ще диктува ,аз в момента ще редактирам и насочвам

Взе да ме избягва! Казах му-Дай да се разберем Ти си ремонтирай автомобилите, няма да ти се бъркам и давам съвети, защото е глупаво от моя стаана, но не се бъркай в нещо, което не умееш! Прие ,с облекчение!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Как да се държа, като дърво ли?
16.08.2021 16:14
4. notfun - циркаджийски се държиш..дед...
15:05


Така си мислех Стресна ме глас-"Мислите ли ,че някой е в състояние сега ,да го изработи? "
Явно, човек от охраната!Беше разбрал, защо се бях вторачил в него!
цитирай
Изтрий

Всичко си е точно така, както съм го описал! Аз мога да се съсредоточа така ,че да се изолирам напълно от околните и те да не ми,пречат, каквото и да правят! Така ,че не съм го усетил кога се е приближил зад гърба ми
Не съм артист и не ми е необходимо в случая да играя!
цитирай
7. leonleonovpom2 - За Юлия, добавка!
16.08.2021 16:25
На голямата ми защита , един професор взе думата и каза ,че ще вземе отношение за нещо ,което силно го е впечатлило, освен докладвания материал! Че умея да обяснявам сложните неща просто! Че това е изкуство, което малцина владеят! И вероятно и аз не си давам сметка, какво притежавам!
цитирай
8. nkf - Темата е важна и много интересна, ...
16.08.2021 16:52
Темата е важна и много интересна, макар за нея много-много да не се обелва зъб почти никъде, а доколкото се "обелва", то е за прословутите концесии и го прави най-вече Долен Сидеров или Костя Копейкин. Разбира се, когато руско-комунистически екскременти като поменатите надигат вой уж в защита на националния икономически интерес, трябва да сме много внимателни. Иначе, златодобив по нашите земи е имало и в предпотопно време, и няма как да е било по друг начин. Варненското златно съкровище е изработено от злато, от находища в Странджа. Иобщо районът Странджа-Карнобатско и нагоре към Девня и Варненско е много интересен и има неща, дето... ама "официалната наука" едва-едва е копнала тук-там /повече иманяри са копали и доста са опропастили и задигнали/; но местни хора знаят доста и са виждали не малко. Обаче май е по-добре засега всичко да си остане така, че иначе московската циганска мафия от ДС-"Б"КП със сигурност ще опропасти всичко.
цитирай
9. nkf - Политическите лъжи за златодоб...
16.08.2021 16:55
notfun написа:
Политическите лъжи за златодобивната индустрия в България..

Романтичният магнетизъм на златодобива навсякъде по света може да се използува за политически цели в предизборни кампании, особено в страни с ниски доходи и не особено високо ниво на образование на основната част от населението. И в такива страни често се чуват, особено в предизборни периоди, искания за по-големи концесионни такси или национализации.

Но, както се казва в древната китайска поговорка, да получиш каквото искаш е всъщност проклятие. Украйна създава държавна златодобивна компания, но за едно десетилетие тя фалира, завлича държавния пенсионен фонд и отравя сериозно няколко водоизточника.

Съвсем наскоро пък в Южна Африка направиха първата държавна добивна компания за злато, започнала с въгледобив, но с амбиции да разшири портфолиото към златодобив. За по-малко от 12 месеца, въпреки гарантирания пазар в държавни топлоелектроцентрали, държавната компания е в неплатежоспособност и се налага да бъде спасявана с пари от бюджета, тоест от данъкоплатците.

С оглед размера на залежите в България и ниското съдържание на злато в рудата, в сравнение с производството на най-големите мини в света, е лесно да се заключи, че ние просто нямаме залежите (и като количество и като качество на рудата), за да се превърнем в държава, която се издържа от златодобив или друг добив на минерални ресурси.

Владимир.Каролев, анализатор по Иконом въпроси

Юлия, не взимай за чиста монета приказките на комунистическото ченге Каролев, агент "Камен", ако не се лъжа. Този специално е рядко срещан екскремент и верен московец. Лакърдиите за "бедната" на ресурси България е руска лъжа, целяща да ни държи ресурсно винаги вързани за тях и по този начин да ни управляват винаги, докато окончателно не ни затрият. За малко провидението да ни оттърве от говното каролев, ама-на, май ядец - оживя недоразвитото джудже.
цитирай
10. tonsun - Здрасти, Леон! Не опонирай на ...
16.08.2021 17:08
Здрасти, Леон!
Не опонирай на "специалистката по всичкология". Къде си тръгнал да се мериш с подобен капацитет?!? Козирувай и мълчи, като те осени с височайшето си присъствие и мисъл ;)
цитирай
11. tonsun - "Държавите си пазят нацио...
16.08.2021 17:18
"Държавите си пазят националните богатства. А при нас, за съжаление, не е така. Ние се продадохме. Изнасят българското злато, българските полезни изкопаеми. Тази фирма Дънди всъщност владее златото на България. Това е непоклатима истина. Е, как питам аз, след като държавата продаде богатствата си на чужди частни фирми, ще може да се развива добре икономически?"

"България има богатства. Едното голямо богатство е МДК, другото голямо богатство е Челопеч. Обаче тези богатства отиват не за България. Те отиват в Белгия, отиват в Германия, в Канада и т.н. Откъде ще дойдат парите за българите и за България?
Парите идват от производството. Особено от производството на благородни метали. Защото без мед, злато, сребро и други ценни метали, които са във военната промишленост, не може да се развива другата промишленост. Без производство няма как икономиката да се развива. Това е простичка истина. "

Това са само два цитата от статията

https://duma/?go=news&p=detail&nodeId=41749

Едно интервю на Инж. Димитър Стойнов, започнал работа в МДК "Георги Дамянов" като началник цех; по-късно главен технолог, директор, а от 1983 г. - изпълнителен директор на предприятието.

Ето още един материал

http://sbagri.blogspot/2013/02/blog-post_6032.html

А ако напишете името на проф. Вълко Гергелчев, ще излязат достатъчно публикации по темата.за златото на България.

Никой добър управленец не продава природните си ресурси, колкото и малко да са те. А нашите направо ги подариха.

цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
16.08.2021 17:27
nkf написа:
Темата е важна и много интересна, макар за нея много-много да не се обелва зъб почти никъде, а доколкото се "обелва", то е за прословутите концесии и го прави най-вече Долен Сидеров или Костя Копейкин. Разбира се, когато руско-комунистически екскременти като поменатите надигат вой уж в защита на националния икономически интерес, трябва да сме много внимателни. Иначе, златодобив по нашите земи е имало и в предпотопно време, и няма как да е било по друг начин. Варненското златно съкровище е изработено от злато, от находища в Странджа. Иобщо районът Странджа-Карнобатско и нагоре към Девня и Варненско е много интересен и има неща, дето... ама "официалната наука" едва-едва е копнала тук-там /повече иманяри са копали и доста са опропастили и задигнали/; но местни хора знаят доста и са виждали не малко. Обаче май е по-добре засега всичко да си остане така, че иначе московската циганска мафия от ДС-"Б"КП със сигурност ще опропасти всичко.


В случая има загърбване на националните интереси! Даване нещо на символична цена, концесия, при положение ,че не е добре проучено какво има в даденото? Защо не се дава публичност? Фактът ,че се мълчи ,води до съмнения ,че нещо се крие? За колко години е концесията? Малко било златото?- три тона и половина? Как са го изчислили? Освен това, такива руди съдържат сребро и други редки метали, от платиновата група например, така ,че интересът на канадците не е самарянски- да ни харижат сто хиляди лева? Иван Костов на символична цена продаде Нефтокомбината, на !% от вложените капиталовложения, отделно 1 милиард подарък в суровини, резервни части и готова продукция И тук май се повтаря същата схема!
Не знам, дано не е късно , нещо да се направи или коригира?!

Хубава вечер!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
16.08.2021 17:41
10. tonsun - Здрасти, Леон! Не опонирай на ...
17:08
Здрасти, Леон!
Не опонирай на "специалистката по всичкология". Къде си тръгнал да се мериш с подобен капацитет?!? Козирувай и мълчи, като те осени с височайшето си присъствие и мисъл ;)
цитирай
Изтрий

Има такива хора и при мъжете дори!Ами тази тема е била въпрос от конспект и то не в една дисциплина, на които съм се явявал на изпит- Неорганична химия, Основи на химичната технология.... как си представя тя ,с цитати оттук оттам да ми е равностойна, поне?
Като някои мъже, описващи ,какво съм правил в рботата си? Заядливо, некомпетентно! Ако беше майтапчийско и аз щях дасе смея! На тях!
За да окарикатуриш нещо,трябва много добре да го познаваш! Иначе ти самият ставаш карикатура, в случая- такива!

Благодаря ти за отзива, приятелю!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Какво търсиш бе, пустолски келеш?
16.08.2021 17:42
17:31 - sursubul
нещо оставил ли си тук , освен фекалиите си?
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей отново, Тони!
16.08.2021 17:50
tonsun написа:
"Държавите си пазят националните богатства. А при нас, за съжаление, не е така. Ние се продадохме. Изнасят българското злато, българските полезни изкопаеми. Тази фирма Дънди всъщност владее златото на България. Това е непоклатима истина. Е, как питам аз, след като държавата продаде богатствата си на чужди частни фирми, ще може да се развива добре икономически?"

"България има богатства. Едното голямо богатство е МДК, другото голямо богатство е Челопеч. Обаче тези богатства отиват не за България. Те отиват в Белгия, отиват в Германия, в Канада и т.н. Откъде ще дойдат парите за българите и за България?
Парите идват от производството. Особено от производството на благородни метали. Защото без мед, злато, сребро и други ценни метали, които са във военната промишленост, не може да се развива другата промишленост. Без производство няма как икономиката да се развива. Това е простичка истина. "

Това са само два цитата от статията

https://duma/?go=news&p=detail&nodeId=41749

Едно интервю на Инж. Димитър Стойнов, започнал работа в МДК "Георги Дамянов" като началник цех; по-късно главен технолог, директор, а от 1983 г. - изпълнителен директор на предприятието.

Ето още един материал

http://sbagri/2013/02/blog-post_6032.html

А ако напишете името на проф. Вълко Гергелчев, ще излязат достатъчно публикации по темата.за златото на България.

Никой добър управленец не продава природните си ресурси, колкото и малко да са те. А нашите направо ги подариха.



Много точно е написаното, което цитираш!
Направо харизване на природните ни богатства, да не се кажи-отърваване от тях!?

Те са ни подарък от създателя, подобно действие показва ,че не ги заслужаваме!
За какво се поддържа този огромен чиновнически апарат, депутати, министри, като държавата бяга от всичко, дори от плажовете? Почвам да се питам в кое е ангажирана? В осигуряване на огромни заплати на" независимото" правосъдие или на репресивния апарат?
А, такова чудо никога не е било!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
16. tonsun - https://www.informiran.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B
16.08.2021 17:52
Ето още една статия по въпроса, който поставяш.
Една статия, която също предизвиква доста размисли.
Някъде имах и доклад от одита, който е правен... Четеш и примигваш..
И се питаш... Де го Крум Страшни?

цитирай
17. blackpredator - https://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2021/03/14/za-quot-dyndi-preshys-krokodila-quot-i-popovite-lyjichki.1753148?reply=5405705
16.08.2021 18:04
нескромно:
Концесионната такса, която Дънди плаща на България, е около 1.5% от стойността на металите в рудата и възлиза на около 14-15 милиона лева годишно, половината от които остават на местно ниво. Това обаче е най-малката полза от присъствието им Оперативните разходи за добива са около 50% от приходите (при високи цени на златото и медта) и включват непрекъснати проучвания за нови запаси, данъци, такси, осигуровки на 1350 служители със средна заплата над 2500 лв., плащания към стотици контрактори и развитие на общини, където „Дънди е държавата!“, тоест внася още над 50 млн лева годишно и допринася за всичко от пътищата до здравеопазването. В дълбоката провинция и не само, това са страшно високи доходи – Челопеч е общината с най-висока средна заплата в България.
Дънди е компанията, която най-често печели приза „Най-голям корпоративен дарител на годината“ в България. Защото към концесионните такси и данъците ежегодно добавя и над 1.3 милиона лева дарения. Мръсниците от Дънди праят и единствената в България частна фирмена профилирана гимназия. ЧПГЧО Челопеч, която вече 18 години дава шанс на децата в региона да получат образование на световно ниво.
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей отново , Тони!
16.08.2021 19:37
16. tonsun - https://www.informiran/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B
17:52
Ето още една статия по въпроса, който поставяш.
Една статия, която също предизвиква доста размисли.
Някъде имах и доклад от одита, който е правен... Четеш и примигваш..
И се питаш... Де го Крум Страшни?

За съжаление , статията не се отваря!

Но аз се доверявам на тебе, знам ,че си отговорен и не се поддаваш на манипулации с мръсна цел и не се съмнявам в смисъла на написаното в нея!
Хубава вечер, Тони!
цитирай
19. leonleonovpom2 - нескромно:Концесионната та...
16.08.2021 20:15
blackpredator написа:
нескромно:
Концесионната такса, която Дънди плаща на България, е около 1.5% от стойността на металите в рудата и възлиза на около 14-15 милиона лева годишно, половината от които остават на местно ниво. Това обаче е най-малката полза от присъствието им Оперативните разходи за добива са около 50% от приходите (при високи цени на златото и медта) и включват непрекъснати проучвания за нови запаси, данъци, такси, осигуровки на 1350 служители със средна заплата над 2500 лв., плащания към стотици контрактори и развитие на общини, където „Дънди е държавата!“, тоест внася още над 50 млн лева годишно и допринася за всичко от пътищата до здравеопазването. В дълбоката провинция и не само, това са страшно високи доходи – Челопеч е общината с най-висока средна заплата в България.
Дънди е компанията, която най-често печели приза „Най-голям корпоративен дарител на годината“ в България. Защото към концесионните такси и данъците ежегодно добавя и над 1.3 милиона лева дарения. Мръсниците от Дънди праят и единствената в България частна фирмена профилирана гимназия. ЧПГЧО Челопеч, която вече 18 години дава шанс на децата в региона да получат образование на световно ниво.

..............................................
"Дънди" добила злато и мед в Челопеч за $1,5 млрд ...https://www › dandi-dobila-zlato-i-med-v...
27.07.2016 г. — Държавата сама си е виновна, че губи десетки милиони от златната концесия в Челопеч. Най-грубите грешки, които са ощетили хазната, ...
Хората търсят също....
....................................................
Е, какво излиза от всичко това? От милиард и половина, държавата получава 1,5 % концесионна цена, около 50% са производствмените разходи, около 3,5% са допълнителните разходи И печалбата за фирмата е 45 %? Или съотношетиего концесионна цена : печалба на фирмата е 1: 30?
Това , ако не е грабеж, какво е!?
2,500 лева средна работна заплата , да я плащат на работниците в Квебек!
Жак Шовет работи в България преди години при пуск на производство, от преградие на Монреал беше! Супервайзър!Показвал ми е работната си заплата ,преди повече от 30 години Беше 4 000 канадски долара , около 5 500 лева, при средна наша около 150 лева !?Може да се съди ,каква е работната заплата в Канада сега?

И тази фирма според тебе, ако правилно съм схванал от написаното ти, е благодетел на аборигените, пардон- туземците? Че тя за хора не ги смята

Такава заплата според мен в Канада няма!
Но на мен казаха ,че държавата реално получава 100 хиляди лева? За приемем ,че е ЕЖК, въпреки, че е от отговорен човек!
цитирай
20. tonsun - Напиши в Гугъл: ЕКСКЛУЗИВНО! ...
16.08.2021 20:17
Напиши в Гугъл:

ЕКСКЛУЗИВНО! Вижте истината за златото на България и контролираната бедност!

Статията е от 12.09.2018. Автор - Владимир Алексеев

https://www.informiran/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82/
цитирай
21. leonleonovpom2 - Е, не се отваря, Тони!
16.08.2021 20:44
Но аз си направих изводите на база дадзеното от Блякпредатор , че съотношенито концесионва цена- печалба на фирмата е от порядъка 1: 25-30, което си е живо облагодетелстване на фирмата! Плюс това изнасят концентрат от редки метали, които според мен не се отчита! Одит бил правен? В България на кого да вярваш, че на одитори ли?

Хубава вечер!
цитирай
22. nedovolen - Хубава и коректно развита тема. ...
17.08.2021 07:29
Хубава и коректно развита тема.
Много папагал, каролевци и прочие.
Такава ограбия и през турско не е имало.
Но въпреки това е капка в морето. В България има толкова много злато, че може да храни дълги години половината свят.
Явно не е за нас, а за по-читави след нас. Дълга тема.
:)))

цитирай
23. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
17.08.2021 07:58
nedovolen написа:
Хубава и коректно развита тема.
Много папагал, каролевци и прочие.
Такава ограбия и през турско не е имало.
Но въпреки това е капка в морето. В България има толкова много злато, че може да храни дълги години половината свят.
Явно не е за нас, а за по-читави след нас. Дълга тема.
:)))



Както се казва, не е луд този, който яде зелника, а който го дава! 1% от печалбата ,концесионна цена? Трябва да се провери, какво се крие зад тази цена, освен примамката, която трябва да бъде захапана, за да се осъществи сделката!?
За онази сделка ,с Нефтохим, където цената също се движеше около единия процент, но на капиталните вложения, беше цъфнал дори и Софиянски? Като го попитаха/ няколко пъти /, защо е дошъл, след дълго провене на нечул каза ,че по сантиментални причини!? При служебното му правителство тръгнала сделката Само ,че попиталата го след няколко дена беше уволнена ?

Хубав ден, приятелю!
цитирай
24. leonleonovpom2 - За любознателните!
17.08.2021 09:15
Актуализирах данните , които помня от ученическите си години!
Оценките за налично злато варират в широк диапазон ,но най- сериозна изглежда тази ,че в момента наличното злато е около 170 хиляди тона! Тя кореспондира с тази от шестдесетте години, според която то е 100 хиляди тона И с мнението ,че по голямото количество злато е добито след ВСВ!
цитирай
25. bojo12345 - Наскоро колега публикува статия, в която се цитираше секретен доклад.
17.08.2021 10:43
Според него нашите природни богатства, подарени на концесии, издържат 30 години с трилионите долари САЩ, Канада и целия ЕС плюс Англия - т.е. всички експлоататори и наследници на хората, ограбвали държавите от Африка и Латинска Америка.
Това е. Който иска- може да бъде роб или господар, според големия българин Колю Фичето.
цитирай
26. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
17.08.2021 13:11
25. bojo12345 - Наскоро колега публикува статия, в която се цитираше секретен доклад.
10:43
Според него нашите природни богатства, подарени на концесии, издържат 30 години с трилионите долари САЩ, Канада и целия ЕС плюс Англия - т.е. всички експлоататори и наследници на хората, ограбвали държавите от Африка и Латинска Америка.
Това е. Който иска- може да бъде роб или господар, според големия българин Колю Фичето.
цитирай
Изтрий

Не знам, точно какво и колко имаме, но че се раздава слепешката, това е факт! И в резултат- внасяме всичко, боб и лук включително!
Толкова сме щедри в кьордаваджийството, че ако бяхме пустиня и пясък щяхме да внасяме! Заради харизването му!

Хубав ден!
цитирай
27. tonsun - Ето едно интересно четиво&...
18.08.2021 10:04
Ето едно интересно четиво

"ЗЛАТНИТЕ НАХОДИЩА НА БЪЛГАРИЯ"

КНИГАТА СЪДЪРЖА ОПИСАНИЯ НА ВСИЧКИ РАЗРАБОТВАНИ И ПРОУЧВАНИ ЗЛАТНИ НАХОДИЩА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЕРИОДА ОТ 1878 ДО 2005 ГОДИНА. ТЕ СА ГРУПИРАНИ В ТРИ ПРОМИШЛЕНО-ГЕНЕТИЧНИ ТИПА: ВУЛКАНОГЕННИ ХИДРОТЕРМАЛНИ, ПЛУТОГЕННИ ХИДРОТЕРМАЛНИ И РАЗСИПНИ.

ЗА ВСЯКО НАХОДИЩЕ СА ДАДЕНИ ОСНОВНИ ДАННИ КАТО: ГЕОЛОЖКИ СТРОЕЖ, МОРФОЛОГИЯ И РАЗМЕРИ НА РУДНИТЕ ТЕЛА, МИНЕРАЛЕН И ХИМИЧЕН СЪСТАВ НА РУДИТЕ, ЗАКОНОМЕРНОСТИ В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ЗЛАТОТО, ВИДОВЕ И ОБЕМИ НА ИЗВЪРШЕНИТЕ ГЕОЛОГОПРОУЧВАТЕЛНИ РАБОТИ. ЗА РАЗРАБОТВАНИТЕ НАХОДИЩА СА ПОМЕСТЕНИ ДАННИ И ЗА ЕКСПОЛОАТАЦИОННИТЕ РАБОТИ И ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА ПРЕРАБОТКА.

В СПЕЦИАЛНАТА ЧАСТ НА КНИГАТА СА ПРЕДСТАВЕНИ СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОБОГАТЯВАНЕ НА ЗЛАТОСЪДЪРЖАЩИТЕ РУДИ И МЕТАЛУРГИЧНАТА ПРЕРАБОТКА НА ЗЛАТНИТЕ КОНЦЕНТРАТИ.

КНИГАТА Е НАСИТЕНА С МНОГО ФАКТИЧЕСКИ МАТРИАЛ И АНАЛИТИЧНИ ДАННИ, КОИТО В БЛИЗКОТО МИНАЛО БЯХА СЕКРЕТНИ. ПОМЕСТЕН Е И СПИСЪК НА НЕПУБЛИКУВАНИТЕ ГЕОЛОЖКИ ДОКЛАДИ, КОИТО СЪЩО СА ИЗПОЛЗВАНИ ПРИ РАБОТАТА ВЪРХУ КНИГАТА.

КЪМ КНИАГАТА ИМА МНОЖЕСТВО ЦВЕТНИ КАРТИ, СКИЦИ И ФОТОСИ И МЕТАЛОГЕННА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ В М 1:1 000 000.

Както сам каза, Леон, не знам точно какво и колко имаме, но според съдържанието на тази книга никак не е малко на територията на малка страна като нашата да има, поне аз преброих, около 35 златни находища:

ЗЛАТНИ НАХОДИЩА И РУДОПРОЯВЛЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ / 27
Исторически сведения / 27
БАЛКАНСКО-СРЕДНОГОРСКА МЕТАЛОГЕННА ПРОВИНЦИЯ / 30
Панагюрско-Етрополски руден район / 30
Вулканогенни хидротермални златно-медни находища / 33
Златно медно находище "Челопеч"
Златно медни находища "Радка" и "Елшица"
Златно-медно находище "Красен"
Плутогенни хидротермални златно-медни находища / 47
Златно-медно находище "Елаците"
Златно-медно находище "Асарел"
Златно-медни находища "Петелово" и "Коминско чукарче"
Златно-медно находище "Свищи плаз"
Златно-полиметално находище "Долна Каменица"
Златно находище "Негърщица"
Златно-медни рудопроявления "Горна Каменица" и "Етрополе"
Обобщение на Панагюрско-Етрополския район / 65
Берковски руден район / 69
Златно находище "Говежда"
Краищиден руден район / 75
Златно находище "Злата"
Златно находище "Крушев дол"
Златно рудопроявление "Злогош"
Ямболско-Бургаски руден район / 82
Вулканогенни хидротермални находища и проявления / 83
Златно-полиметално находище "Зидарово"
Златно-полиметално находище "Бакаджик"
Златно-баритно рудопроявление "Стара Загора"
Плутоногенни хидротермални находища / 94
Златно-медно находище "Прохорово"
Златно рудопроявление "Доброселец"
РОДОПСКА МЕТАЛОГЕННА ПРОВИНЦИЯ / 98
Източнородопски руден район / 98
Вулканогенни хидротермални находища и проявления / 104
Златно находище "Хан Крум", участък "Ада тепе"
Златно-полиметално находище "Маджарово"
Златно-полиметално находище "Чала"
Златно находище "Седефче"
Златно-полиметално находище "Обичник"
Златно-полиметално находище "Попско"
Западнородопски руден район / 141
Златно-полиметално находище "Сребрен"
Централнородопски руден район / 144
Златно-полиметално проявление "Черешките"
РАЗСИПНИ НАХОДИЩА НА ЗЛАТО В БЪЛГАРИЯ / 146
Находище "Огоста"
Находище "Челебиеви ливади"
Находище "Струма-север"
Находище "Катрище"
ЗАПАСИ И РЕСУРСИ НА ЗЛАТНИТЕ НАХОДИЩА В БЪЛГАРИЯ / 146

цитирай
28. leonleonovpom2 - Благодаря, Тони!
18.08.2021 10:46
Ще прегледам с интерес!
Мит е, че не можем да добиваме злато от рудата ,затова сме я дали на други? Дори и така да е, технологиите се купуват и изплащат! Дал си пример с японците! Проблемът е по- скоро със съпътстващите други метали! някои са по- скъпи и от златото дори!
Но позобно съотношение на цена концесия и печалба на концедсионера си е чист подарък, ако не се рови в причините за него! И то е на база една година Не знам концесията за колко години е?
Що се отнася до самия добив, златото се разтваря само в царска вода!
Използват се стандартните методи за добив на руда, но с висока производителни машини Така ,че директно замърсяване с киселини на почвите няма! Вече, с технологията, флотационна или някаква друга, не съм запознатс полваната и ще се въздържа от коментар

Благодаря ти , още веднъж!

Хубав ден!
цитирай
29. panazea - Здравей !
19.08.2021 10:20
Злато имаме , но то няма да ни донесе щастие.
Филип Македонски и синът му са завзели половината свят , като са взели рудниците на Круша планина.
Всичките ни реки са златни. Златна Панега .
Искаха да дадат на чужденци и старото находище на Мина Злата край Трън. Аз лично дадох информация от базата за радиационното й състояние.Добре че , но не им дадоха находището , за да тровят природата и да унищожат и този край .
цитирай
30. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
19.08.2021 13:06
29. panazea - Здравей !
10:20
Злато имаме , но то няма да ни донесе щастие.
Филип Македонски и синът му са завзели половината свят , като са взели рудниците на Круша планина.
Всичките ни реки са златни. Златна Панега .
Искаха да дадат на чужденци и старото находище на Мина Злата край Трън. Аз лично дадох информация от базата за радиационното й състояние.Добре че , но не им дадоха находището , за да тровят природата и да унищожат и този край .
цитирай
Изтрий

Златото не носи щастие!
Преди години, един мой съученик, на случайна среща ми се похвали, как отворили мраморен саркофаг и в него намерили златни монети Обикновено е една, но той твърдеше ,че са седем? Нарочихме си среща след седмица, да ги определя, вероятно бяха тракийски?
Нямаше го? Повъртях се, разхождах се из главната и си тръгнах! Нямах му координатиге ,живееше в квартала. Мимоходом, на един некролог мярнах познато име Върнах се, беше за него, фамилията му беше рядка! Поразпитах, да, починал преди няколко дни!
А за Александър има притча, че като разбрал ,че умира, поискал да му изпълнят едно желание! Да оставят ръцете му разтворени, но извън саркофага! Да му обещаят ,че ще го изпълнят!
Обещали му ,но казали ,че това е необичайно и не е прието Защо го иска?
Искал го, за да видят всички, че, той, който е владял целия свят, си тръгва от него с празни ръце!

Браво за това, което си направила за мина Злата! Разбирам да се правят жертви в името на Българския народ, но за милиардери, да станат по- големи милиардери- недоумявам!
Аман от самаряни за сметка на България!

Хубав ден , Тони!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134437
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031