Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2021 09:07 - Кои са славяните
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 3492 Коментари: 16 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Погледнато от съвременен ъгъл ,  това е една от най- големите общности  в Европа, европейци! Говорещи близки езици, повечето ползващи Българската азбука, други латиница, но те,  преди това също са ползвали кирилицата , да я наречем така!Защото допреди по- малко от два века хърватите са ползвали глаголицата, доказвайки по този начин Българския си произход.....

Но, интересното е, че в " О писменехь"  ,може би най- ранното произведение, създадено по времето на цар Симеон, те, слвяните,  са означени като словени? Поне така се тълкуват те?
Словени и славяни са наистина с близко звучене, но то дава и възможности за спекулации ! Едното понятие е свързано със слава, -другото- със слово!  Колкото и близки да са  звуково, смисълът им е  коренно различен!  И човек, като чете " О писменехь" , придобива впечатлението, че става наистина дума за хора на словото, занимаващи се с новата писменост, а не за някакъв етнос! Защото това произведение е апотеоз и защита едновременно на новата писменост! Няма и логика, царят на Българите да благослови създаването на писменост за славяните, пренебрегвайки собствения си народ- Българите?!
Това е все едно ,в Мексико испанците да създадат азбука за ацтеките, тържествено пренебрегвайки самите испанци и задължаващи ги,  да пишат с тази азбука? Или англичаните да създадат азбука за някое нигерийско племе? И да пропишат на нея?

Шегата настрана, кои са славяните , при идването на Аспаруховите Българи?  Да разгледаме само Мизия и Малка Скития- Добруджа
Според официалната версия, те са компактно население там, други няма ? Дали е така?

Първо , те също са пришълци, като Българите. Идват от Померания-земите около Одер.Момент, но оттам, според една от нерсиите идват и Българите, като преди това са били в Скандинавия-и Паисий го е писал, а век преди него и Дюканж! Следователно идват от едно и също място, но в различно време! Би трябвало да са имали контакти, преди да се срещнат отново!?Ако не са едни и същи?

Но, момент, немалко данни има ,че Българите са пребивавали на Балканите далече преди Аспаруховите Българи! Прочутата Анастасиева стена е строена именно срещу тях, да пази Константинопол от набезите им Стена от Мраморно до Черно море! Век и половина преди Аспарух!?

Йоан Малала, но и други сочат ,че в Мизия Българи живеят! Не казва нищо за славяни не са дошли още вероятно, век преди Аспаруховите Българи да дойдат го казва! Има и сведения, че Константин Велики е разрешил на 300 хиляди Българи да се заселят в Мизия, това е повече от три века ,преди идването на   Аспаруховите Българи!? Това е огромен брой хора за онези времена!  Сведения, които се пренебрегват... Защо? Защото развалят официалната версия! Не са съобразени с нея и са неудобни!

Така, Българи има и то не малък брой в Мизия, при идването на Аспарух !
Не може траките да са изчезнали ,като от магическа пръчка ? Многоброен народ са!Това са едни от най- плодородните земи на Европа, да се превърнат в пустиня? В Малка Скития е имало и готи! Няма да нищим въпроса ,те какви са?  Които са отишли в Германия са станали германци Останалите тук?  Няма следи от присъствие на германци по- късно, явно са станали Българи!

Така, сега да обобщим Какви хора са обитавали земите на днешна Северна България, при идването на Аспаруховите Българи?
Да дадем върховенство на словените или славяните първо, защото са толерирани!
Но освен тях има със сигурност местни Българи, а освен тях траки и готи и то не- малък брой! Защо се пропускат местните Българи най- вече?

Защото тяхното присъствие е от изключителна важност за създаването на Българската държава!
Да допуснем ,че останалите племена,славянските,  са по- различни от Българите, въпреки ,че последвалите събития не потвърждават това!
Не Българите са изчезнали в славянското море, а точно обратното! Свързващото звено, необходимо за спойка между заварени и новодошли  са именно местните Българи!
Тяхното присъствие прави възможно създаване на трайна държава, оцеляла до днес! Тяхното наличие тук обяснява и идването на Аспаруховите Българи!

Е, ако се задълбочи човек, ще стигне до извода ,че няма разлика между Българи и славяни , че местните Българи са всъщност славяните!
 Но възниква въпросът ,защо се отделят славяните? Ако е ,за да се подчертае върховенството им, всички данни говорят точно обратното! Няма логика в това отделяне, освен старата римска максима да е в действие!



















Гласувай:
37



1. kvg55 - leonleonovpom2,
24.08.2021 12:02
Важно е откъде идваме, но още по-важно е, накъде отиваме.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.08.2021 12:45
1. kvg55 - leonleonovpom2,
12:02
Важно е откъде идваме, но още по-важно е, накъде отиваме.
цитирай
Изтрий

Да, разликата е съществена
Докато Аспарух е знаел къде отива, ние сега и това не зноем, накъде сме поели?
Разгеле, ще пиеш вода от извора!
Джулия е номинирана за Нобел! Открила е истинското име на Аспарух?
Чудят се в коя категория да е насочат? За фалшификации още няма!
Името било Ъш-Бара На -барала е някакъв арапин и той и изпял името му!
Както и да е, нека и ние имаме нобелист!

Хубав ден!
цитирай
3. nedovolen - Тази тема е дъвкана, дъвкана. Щом ...
24.08.2021 16:28
Тази тема е дъвкана, дъвкана.
Щом пишеш, значи има защо.
:)))
цитирай
4. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
24.08.2021 16:58
3. nedovolen - Тази тема е дъвкана, дъвкана. Щом ...
16:28
Тази тема е дъвкана, дъвкана.
Щом пишеш, значи има защо.
:)))
цитирай
Изтрий

Така е Николай, но само е дъвкана! Не е преглътната! Иска още да се дъвче!

Хубав ден!
цитирай
5. leonleonovpom2 - А, бе, папагалов келеш!
25.08.2021 16:34
16:18 - kirk

Какво си забравил тук, че си довтасал? Аз стари парцали не събирам!
Я марш в Арменската библиотека, да копираш небивалици за Самуил, за Стримон и за Сермон И за който ти попадне....
А минусът си го наври в устата!
цитирай
6. shtaparov - Здравей Ванка- добре знаем, че няма ...
25.08.2021 20:08
Здравей Ванка- добре знаем,че няма доказателства за връзка между Склави и словени- в древни домументи пише за СКЛАВИ които,ако бяха един народ със словените,трябваше да се наричат СКЛОВИ! Етноним СКЛОВИ обаче никъде не съществува което означава,че Склавите и словените не са едни и същи хора.
цитирай
7. nkf - Българите от никъде не сме идвали, а ...
25.08.2021 20:40
Българите от никъде не сме идвали, а сме си били винаги тук, но и по северните брегове на Черно море и Мала Азия плюс Панония. Явно от описаните региони в някаква древност е имало миграции към Централна Азия и Индия, и туркестан. Упоменатия от теб император Константин, който, впрочем, е мизиец и също е Българин. Словен/и идва от слово, а не от писането на някакви малоумни хитриянски "свети книги". Словото е това, което гърците наричат ЛОГОС, сиреч ВИСШИЯ ТВОРЧЕСКИ УМ - УМЪТ ОСЪЗНАВАЩ СЕБЕ СИ И СЪЗДАВАЩ. Висш творчески разум имат само ХОРАТА, сиреч - арийците, но не и човеците или людете. Умението да се мисли /умението да използваш ума/ е присъщо на малцина. Това накратко значи СЛОВЕН - знаещ, че сам е бог. Колкото до името/имената съдържащи "СЛАВ", то трябва да се подчертае, че СЛАВ означава змей и освен него има сума български имена съдържащи обозначението змия/змей, например: Кала, Калю, Калчо, Хальо, Калоян и т.н. Апропо, змията е олицетворение на мъдростта и висшият ум. Останалитенаща са попщини, византийщини, панславизъм и т.н. тъпотии и фалшификати. Писането започва с упадъка на една култура; истинското знание винаги се е предавало устно от учител на ученик.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
25.08.2021 22:02
shtaparov написа:
Здравей Ванка- добре знаем,че няма доказателства за връзка между Склави и словени- в древни домументи пише за СКЛАВИ които,ако бяха един народ със словените,трябваше да се наричат СКЛОВИ! Етноним СКЛОВИ обаче никъде не съществува което означава,че Склавите и словените не са едни и същи хора.


Този постинг не беше предвиждан и ако го има, то е, за да е в подкрепа на твоя!
За мен Българи и славяни са едно, но в Мизия едните са заварени, другите са дошли отвъд Дунава! За да останат в историята само тези, които са създали държавата!
Смяната на имената не е нещо необичайно в древността и късната античност! По времето, когато се появява България, основните ,големите Европейски държави още ги няма ! И ако трябва да сме точни ,те са само три- България, ИРИ и Франкската империя! Другите, както са представени във Веронската икона, посветена на спасителят на Европа, нашият Тервел, са дребни владетели в сравнение с него!
Не ми е съвсем ясно ,кое предизвиква това деление на Българи и славяни, след като всички ,след като държавата ни е България сме такива- Българи?! И сме оцелели в превратностите на съдбата благодарение на Българското си самосъзнание !Държавата е дело на Българи ,те са създали и много държави по пътя си към родното място! Не са хора ,живеещи на палатка, а са създавали каменни градове!Не са номади Не са и черни Българи ,както някои превеждат кара! На арабски кара е Велик! Това кара доказва името на Велика България!
Коментирал съм в постинга- Разделяй, за да владееш, това е причината!
На кого не е ясно, че Българите са приети като свои тук!?Затова са успели Нормално, те би трябвало, местните, да са съюзници на ромеите, те защитават правата им относно земята, на която живеят! А те не са с ромеите? Защо?
Защото приемат Аспаруховите Българи за свои, това е нормалното и единствено логично обяснение!

Хубава вечер!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
25.08.2021 22:20
nkf написа:
Българите от никъде не сме идвали, а сме си били винаги тук, но и по северните брегове на Черно море и Мала Азия плюс Панония. Явно от описаните региони в някаква древност е имало миграции към Централна Азия и Индия, и туркестан. Упоменатия от теб император Константин, който, впрочем, е мизиец и също е Българин. Словен/и идва от слово, а не от писането на някакви малоумни хитриянски "свети книги". Словото е това, което гърците наричат ЛОГОС, сиреч ВИСШИЯ ТВОРЧЕСКИ УМ - УМЪТ ОСЪЗНАВАЩ СЕБЕ СИ И СЪЗДАВАЩ. Висш творчески разум имат само ХОРАТА, сиреч - арийците, но не и човеците или людете. Умението да се мисли /умението да използваш ума/ е присъщо на малцина. Това накратко значи СЛОВЕН - знаещ, че сам е бог. Колкото до името/имената съдържащи "СЛАВ", то трябва да се подчертае, че СЛАВ означава змей и освен него има сума български имена съдържащи обозначението змия/змей, например: Кала, Калю, Калчо, Хальо, Калоян и т.н. Апропо, змията е олицетворение на мъдростта и висшият ум. Останалитенаща са попщини, византийщини, панславизъм и т.н. тъпотии и фалшификати. Писането започва с упадъка на една култура; истинското знание винаги се е предавало устно от учител на ученик.


Добре си го написал, приемам го като качествено допълнение към постинга!
Дават ли си сметка защитниците на тезата за разнородни Българи и славяни, че от такива хора е абсурдно да се създаде държава, още повече пък трайна!? При това силна, станала веднага фактор в Европа?
Да, Константин Велики чувства Българите за свои, затова ги приема Империята е в мощта си , обединена , защо ще им прави реверанс в такъв случай? Няма логика, освен в този случай, счита ги за свои!
Ромеите, технологията в тези случаи е изпипана-нямат проблем, разрешават им да живеят там, но като пазители на границите! Федерати или съюзници, като им се заплаща за охраната Не, тук става дума за междудържавен договор Явно не могат да разчитат на местното население, това им е пределно ясно на хитрите ромеи! То не приема тях за свои, не търси защита от тях , а е с Аспаруховите Българи! Защо?
И само след 20 -30 години армията на този народ успешно се справя с арабите и прекратява завинаги усилията им да проникнат в Европа от Изток и да се обединят със западния клон! И това дело е приписано само на ...Българите, други не се споменават! Защо?

Хубава вечер!
цитирай
10. milkokostov - Здравей Ванка- добре знаем, че няма ...
26.08.2021 17:53
shtaparov написа:
Здравей Ванка- добре знаем,че няма доказателства за връзка между Склави и словени- в древни домументи пише за СКЛАВИ които,ако бяха един народ със словените,трябваше да се наричат СКЛОВИ! Етноним СКЛОВИ обаче никъде не съществува което означава,че Склавите и словените не са едни и същи хора.


Е така е като не знаете езици, пишете гупости до припадък!
Тъй като знам, че СКЛОВИ е превеждано от сульо и пульо през средновековието, веднага разбирам за промяната му, защо?

СКЛАВИ на гръцки в чист превод си е РОБИ. За тях всички са били роби и варвари, които не са им играли по меките китки. Славяни е нямало и е измислено с руснаци и гърци, за да ни откраднат азбуката, което всъщност се и случи. Вие с чужденци от ,,тъй наречен славянски произход," общували ли сте? За поляци, руснаци, украинци е долно обръщение да ги наричат славяни и дори скачат на бой. Само в България още се поддържа фантасмагорията от старите предатели на фалшивия Бог - Тингири Мингири Тангрита Тенгири.

Поздрави от един българин не роб (склавос)!
цитирай
11. leonleonovpom2 - 10. milkokostov
26.08.2021 18:40
Здравейте!

Благодаря за отзива!
Спокойно, поназнайваме езици, имам си и официален документ за преводач!
Не знам ,какви глупости има писани в постинга, та чак до припадък, това, меко казано е фантазия?
По начало на анонимни не отговарям, но правя изключение в случая Които са само регистрирани имам предвид! Защото името ви не е подкрепено с нищо И явно преследват някаква цел, обикновено нечиста! Бих ви посъветвал, ако не сте трол все пак, публикувайте нещо!

Първо, никъде в текста не споменавам склавени или склави, защото съм наясно какво означават
Тема са словените и то на База наш документ-" О писменехь", приписван на Чернорице Храбър, но, предвид важността му, по вероятно е да е дело на цар Симеон! Както и да е, по важно е ,че там се говори за словени! Това не е измислено понятие! Има две държави, носещи това име- Словения и Словенско или по нашенски- Словакия! Но като се поразгледа по-внимателно книгата ,като се има и предвид, че тя е защита на Българската азбука, ясно е ,че думата словени е професия, за хора занимаващи се с езика се отнася!
Защото слово е старинна Българска дума, означаваща точно....дума! Дума, тухлата на езиковата постройка!
Има я изписана на витража на Мадридската катедрала,, строена е през 16- ти век, третата по големина католическа! На всички основни езици и признати азбуки е изписана--дума ! И на нашата естествено, призната е от Ватикана!Точно така-СЛОВО е написана!
Засега не ви слагам сред селските тарикати, смятащи ,че с регистрация полуанонимна ,моментално се извисяват над автора!? Но при повторна, подобна проява, ще реагирам както подобава!
Да, заради поздрава от един Българин правя компромиса!
Но , хора разни! Българи- също!
цитирай
12. milkokostov - Здравейте! Май повечето тъ...
26.08.2021 19:12
Здравейте!

Май повечето търсите под вола теле!
Дайте ми един писмен извор от летописец, на който пише - славяни, словени, склавяни в оригиналния му вид? Всички знаем за Черноризец Храбър, неизвестният монах в сянка създавал творби, но оригиналите ли му четете или преписи?
Спекулирате във всяко отношение почти с всичко, докато някой народи си присламчват важна за тях история, вървят напред и се гордеят с чуждата история.

Вие ако се мислите за славянчовци, голям процент от българите не поддържат вашите теории за относителността - изобщо, защото са скалъпени ЛЪЖИ!

Поздрави и не съм анонимен, застанал съм с иметото!
цитирай
13. leonleonovpom2 - 12. milkokostov - Здравейте! Май повечето тъ...
26.08.2021 20:06
Изяснете си нещата и тогава коментирайте!
Никъде не твърдя ,че сме славяни А се мъча да изясня откъде идва това име!
В книгата, разбор на " О писменехь" е добре описано всичко! Проф. Донка Петканова е автор! Прочетете я !Явно сте лаик!
Там е описано всичко! Книгата не е писана от обикновен монах? В голяма грешка сте!
Авторът владее перфектно гръцки и латински!Такива в България тогава са само двама души-цар Симеон и чичо му!
Черноризец Храбър всъщност е превод на името на немски монах, гневно противопоставил се на признаването на Българската азбука за свещена! От Ватикана! Тя е защита на правото на азбуката ни да е свещена! И да съществува! Прост монах не е в състояние да я напише!
Вие, какъв оригинал на документ, книга, най- ранен знаете ?
Защо говорите смешни работи?
"Илиада"-та например, виждали ли сте от нея ,поне копие на оригинал?
Знаете ли ,каква е трайността на хартиен носител и на пергамент, при това съхранявани в специални условия-температура, влажност, светлина?
Не знаете , разбира се!
Какъв оригинал търсете от документ, писан преди 1200 години ?
Естествено ,че ще е препис Над сто са преписите, проф Петканова ги е описала! И най- старият е от 12- ти век И там на старобългарски ясно е написано" словени"! И е ясно, че това са хора ,пишещи думите, а не етнос- славяни!!!!

Аз, когато преди 10 години се регистрирах в блога, не ми беше първата работа да раздавам с коментари акъл на регистриралите се преди мен? Дълго време се отграничавах с коментари само под мои постинги!
И никога нагло не съм обвинявал някой в незнание При това ,без основание!
Както добре се вижда в случая ,не съм аз незнаещият! При това- във всичко!
И името и фамилията ми са известни Дал съм ги! Иван Симеонов! Има ги и в Интернет, публикациите ми, които са вкарани там! С доста хора от блога се познавам лично или по телефона си кореспондираме! Близо хилядата ми постинга си имат автор с известно, а не анонимно име!
А ти имаш една голяма нула!
Откъде идва името Леон ,не съм длъжен на всеки анонимен зложелател да обяснявам

Майка ми е била най- добрият учител, който съм имал! !
цитирай
14. leonleonovpom2 - Красота!
26.08.2021 21:28
Последни 20 регистрирани посетителя

21:05 - apostapostoloff
18:56 - milkokostov
18:34 - milkokostov
18:08 - milkokostov
цитирай
15. andorey - Привет, Иване! Трябва да започнем ...
27.08.2021 12:49
Привет, Иване! Трябва да започнем да въвеждаме и терминът "илири". Има много литература от 18-19 век и от по рано, която казва че славяните са наследници на древните илири. Илирите са населението на Западните Балкани, сродно с тракийското. Илири, венети, скити, даки - те със сигурност са предшественици на това, което днес наричаме славяни. Поздрави!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
27.08.2021 14:06
andorey написа:
Привет, Иване! Трябва да започнем да въвеждаме и терминът "илири". Има много литература от 18-19 век и от по рано, която казва че славяните са наследници на древните илири. Илирите са населението на Западните Балкани, сродно с тракийското. Илири, венети, скити, даки - те със сигурност са предшественици на това, което днес наричаме славяни. Поздрави!


Имаш право!
Преди десетина години разглеждах боговете като трако- илирийски , траки и илири- като една общност Общо розглеждах и императорите- траки и илири, за римските става дума!
Вук Караджич, в безценния си за нас труд" Додатък" ,защото е посветен на нас с цел да коригира грешката на Екатерина Велика разглежда 270 думи на руски, илирийски, сръбски и Български1 ! СЗаради пропуска й относно нашия език в" Компаративните речници
Тя разглежда сръбски и илирийски език ,наравно с руски Той добавя и Български! Сравнява и трите езика с няколкостотин думи, 270, както беше посочено! И се вижда огромната прилика в тях! Специално, илирийският език коментира така- Кой знае откъде са взети тези думи? Известно е, че тя е пратила емисари, освен посланиците, да записват избрани думи от всички езици по света-270!
Да не разказвам повече, съветвам те да прегледаш книгата, ако не си го направил досега!
Въпреки ,че е вече на 200 години, има какво да се прочете в нея!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9138325
Постинги: 1348
Коментари: 29647
Гласове: 102599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031