Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2021 15:56 - Нещо като анализ
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 3465 Коментари: 14 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Един приятел ме уведоми, че уважаван професор стигнал до извода, че княз Крум тактически е отстъпил Плиска на ромеите!?.......

Да, това го бях писал във връзка с 1200 годишнината от смъртта на великият ни владетел! Не е необходимо да чета писанията на летописци, правени в тъмни килии! Пребиваването ми  в щаб на полк една година е достатъчно да направя този анализ! Отстъпва непрекъснато Крум, влиза в незначителни битки,предварително загубени, за да ти заблуди и готви смъртоносна атака ! Все пак, търси и мирно решение, но то му е отказано  Разоряването на Плиска го вбесява!  Завардва и четирите Старопланински прохода, така ," че и птички да са , да не могат да се спасят"!
Е,след седем тодини узряха до тази логика!

И за други неща съм писал- за Българската азбука, защо е важна за нас  и,че е най- голямото съкровище, което имаме, че битката,  наричаща се Ахелойска,всъщност е Анхиалска, за блестящите пълководски качества на Симеон Велики!

За цар Калоян ,че е най- великият ни владетел! По простата причина, че докато останалите са велики в регионален мащаб, на Балканите , най- вече, той е фактор и на Запад, папата събеседва с него като със син,френските рицари,считани за непобедими, ядат попарата му, вместо очакваната от тях богата вечеря, сервирана от него!?

За недоразумението власи, че са били  някакви румънци ? Нищо подобно, това са войниците от времето на Самуил,наричани валахи! !Че оттам идват и валашките песни от Козичено, на диалект-ваяшки! Пеещи се и днес в загиващото Козичено!

Е, по всички въпроси,постфактум, организираха предавания ! Както всички учени, добре описани от Гогол, подходиха плахо, дали е така, дали не е иначе? Дали пък няма и трето?
Весело, все едно ,че Гогол е гледал предаванията им в аванс!?

Смятах да правя пълна равносметка в тази тема, какво съм написал!?  Но не е необходимо, ни най- малко!
Аз нямам техните познания и източници, на уважаемите професори! Но не ми е и необходимо! За мен е важен скелетът на въпроса!  Основните моменти в него! Не всичко, което е написал или скалъпил монах в тъмна килия! И от тези основни моменти да хвана това ,което не е написано или не знам!
Такъв е изобщо и стилът ми на работа в науката Знам основните моменти и всичко необходимо,за да намеря това, което търся и е неизвестно Плявата не ми трябва! За разлика от други, знаещи повече подробности от мен,но не можещи да излезат извън тях- нямат указания, как? Аз не чакам указания, сам си ги давам! И, ако все пак получа, грешните отпадат!

Та и нашите професори- историци!  Безспорно, теоретично са по- подготвени от мен, но да не се правят на ударени, че са се сетили преди мен, Защо трябва някой непрекъснато да ги ручка? А, ето в движение, откъде идва латинската дума каруца? От карам и ручкам- каручка  Караш каручката, като ручкаш коня!

И още нещо ! Защо поне веднъж не споменаха, ако не името ми/ страшно е наистина,  на Симеон Велики целия род носи името като фамилно/, то поне ,че в бпог бт е писано по тази тема!?

Какво да правиш, Бае ти Ганя, дори и професор, си остава....Бай Ганю!



Гласувай:
31



1. dobrodan - Ваньо, тия дни ще имаш известна доза подробности.
06.11.2021 16:35
При късмет още днес.
Власите са отделен етнос в тогавашната Българска империя.
Княз е твърде подценяваща Крум титла :).
цитирай
2. panazea - Здравей !
06.11.2021 16:51
Всичко , което си направил е на Ползу Роду !
Не очаквай от пишман професори да признаят твой принос!
Хе хе , академици и професори като Владко Живков.
Още преди 30 години издирвах материали .
Учителката по музика ми беше благодарна , че й намерих истинската песен "Върви народе възродени". Аз й я размножиш на ксерокс и така тя го преподаваше на учениците си !
Учителят по история учеше децата на "Край Босфора шум се вдига". За това свободомислие директорката искаше да го уволни , а децата от 4 клас станаха да защитят своя учител.
На училището моите синове подариха истинската историческа карта !
На децата раздавах глаголическите букви . За 3 часа , 4 клас деца започваха на пишат на глаголица ! Толкова са умни децата !
Бъди Честит и не чакай признание от келипирджии !
Ние бяхме така , както са в Македония сега.
Фалшифицирана идентичност и история !
Тони
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
06.11.2021 16:55
1. dobrodan - Ваньо, тия дни ще имаш известна доза подробности.
16:35
При късмет още днес.
Власите са отделен етнос в тогавашната Българска империя.
Княз е твърде подценяваща Крум титла :).
цитирай

Благодаря за отзива!
Но няма да се съглася с твърдението, че са етнос Етнос стават ,но след 16- ти век......
Какви власи ,като етнос има в Козичено/ все още/?
Власи са войниците Ще ти обясня, явно не си чел постингите ми
Войниците,като в Рим, есента се разпускат и напролет , ако има война се мобилизират Те със земеделие не се занимават Овчари са! Власи са овчарите-валахи Овцете могат да се вземат и преведат другаде, да се продадат Земеделието- загива! Валаси- валахи- ваяхи-войници! Пишат за власите на Калоян Глупости! не се лъже Дюканж-превежда-Българите!
Ето , как превежда власи гъркът, на Калоян в писмото му до папата- благхорум Не е ли Блъгаром?
България не случайно не се назовава империя,въпреки ,че по мащаб е такава Защото в нея няма подчинени чужди народи!
Когато Емерихе поискал от папата кръстоносен поход срещу Калоян, заради това ,че му е отнел Белград и Браничево, папата отговаря, да си трае, взел е земи, заселени с Българи, повече няма да го закача!
И на папата е известно ,че от чужди земи Българите не се нуждаят
Но ,дай си това ,с което разполагаш, аз малко се влияя от чужди мнения, особено, които за мен са неверни и неточни!
И умея да защитавам собственото си Защото съм стигнал до него с многократни доказвания

Хубава вечер, Краси!

П.П- А не ми е работа да продухвам уши и да отварям очи на глухи и слепи!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Браво, Тони!
06.11.2021 17:09
Поздравления за това, което си свършила!
Знаеш ли, не търся признание! От никого! Освен от себе си Аз да си кажа ,че добре съм се справил Неща, които на мен не харесват, не виждат бял свят!
Но улавям нещо друго И то ме мобилизира!
Защо от мен ще идва това, откъде- накъде? Трябва да е от професор/ с купена диплома/, авторитет?!
За сведение, искаха заради книгата ,да ми открият процедура за професор Щях да я направя строго научна! Така може само да се цитира, без да се ползва наготово! Всички допълнителни данни тегло, размери, разположение на образите аверс- реверс, химически състав, щях да вкарам допълнително!
Но не исках да се пъча с куха титла! Виж, ако от общината бяха застанали зад мен или " интелектуалците", щях да се напъна и да го направя! Но, последните, тръгнаха да се съревновават с мен? Което си беше смешно Напомня ми жена ми, като бяхме гаджета. Била атлетка, като ученичка ,щяла да ме надбяга? В осми клас една атлетка ме надбяга! Подходих сериозно, без подценяване! Дадох и пет метра аванс и до завоя, на стотина метра да се съревноваваме Тя се изсмя Но още на 20- тия метър я настигнах и задминах След 5 метра се отказа И по този начин я покорих окончателно/ щегувам се/
Сега, по темата, дал съм основни указания за много неща,някой ентусиаст след години,да се заеме
Омръзна ми ,да завися от негодници!

Хубава вечер, Тони!

П.П. -Бързам ,ше коригирам грешки довечера
цитирай
5. kvg55 - leonleonovpom2,
06.11.2021 21:15
Професор е административно звание, няма такава научна титла. А званието професор у нас е девалвирало безобразно. Така че казаното следва да се провери.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
06.11.2021 21:25
Да, щатна бройка е, ако си на щат в учебното заведение Трябва да се освобоци бройка за професор Но има разни вратички, не съм ги проучвал, аз веднага отказах
Примерно , да ме назначат с временен трудов договор за една година и аз през това време да си свърша работата С мотивация ,че извършеното е с голяма стойност от научна и краеведска гледна точка! Което си е истина!
Може дори и без да го прерабонвам, заради стойността му, да ме произведат, ако искат и съм удобен
Можеха и преди години, докторатът ми беше от три части, органически свързани помежду си, всяка със стойност на докторат! С реални лрезултати!

Хубава вечер!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Браво, Пустолакис
06.11.2021 22:41
21:42 - apostapostoloff
21:38 - m
21:08 - k
20:22 - b
20:19 - a
20:19 - el
19:57 - s
19:22 - p
18:57 - z
18:40 - sursubul

Много занимателна и интересна , детска работа имаш!
Първо пускаш запъртъка Сурсивул, за минусче, и после кибичиш три часа!? Да пуснеш твоето, безценно минусче!
да не се усъмнят аборигените в измамата Че си ти и в двата случая!
Много умно, няма що!Това, само много рядък ум може да измисли!
Бравос!!

П.П. - Какво стана ,не е ли дошло ред , да пуснеш съобщение за поредната безценна книга, която си списал!?
Вярно ли ,че си бил вписан в Гинес за тях, но не заради това ,че си с най- много читатели!?
цитирай
8. krumbelosvet - Кво става тука
07.11.2021 03:01
Отстъпването на Плиска, тактическо или по-скоро стратегическо, сме го учили в прогимназията. Това е "скитска" война. И е нормално АКО имаш добро разузнаване и знаеш, че в момента нямаш сили за решителна битка. Това е известно преди да се роди колегата Леон.
Каква е тая черна магия, че Крум, тоя велик мъж от световна величина, умира в подготовка за превземане на Цариград. Арменци-царедворци са ставали Римски императори, а Крум, Калоян и Симеон по чудо не стигат до Цариградския трон. Всъщност не е чудо. Те са го обсаждали ОТВЪН, а арменци и траки са го достигали ОТВЪТРЕ.
цитирай
9. leonleonovpom2 - 8. krumbelosvet - Кво става тука...
07.11.2021 09:01
8. krumbelosvet - Кво става тука
03:01
Отстъпването на Плиска, тактическо или по-скоро стратегическо, сме го учили в прогимназията. Това е "скитска" война. И е нормално АКО имаш добро разузнаване и знаеш, че в момента нямаш сили за решителна битка. Това е известно преди да се роди колегата Леон.
Каква е тая черна магия, че Крум, тоя велик мъж от световна величина, умира в подготовка за превземане на Цариград. Арменци-царедворци са ставали Римски императори, а Крум, Калоян и Симеон по чудо не стигат до Цариградския трон. Всъщност не е чудо. Те са го обсаждали ОТВЪН, а арменци и траки са го достигали ОТВЪТРЕ.
цитирай

Изтрий

Красимире, като искаш да кажеш нещо важно, не го прави с помощта на уличния жаргон Разбирам, че искаш да унизиш стоящия срещу тебе, но също така унижаваш и себе си и това, което твързиш-обезценяваш!
Разбира се, че не аз съм открил предаването без бой на Плиска! Същото прави и Александър Първи срещу Наполеон, точно 1000 години по- късно Тук има наистина мистика, не другаде
Ако се затвори в Плиска Крум, това означава дълга обсадна война! Може да не е имал достатъчно провизии !Това ,че не е разполагал с достатъчно сили ,не е убедително, напротив! За каква скитска тактика говориш, България е втора по големина държава в Европа, не е на номади! Крум не иска да води дълга война Планът му е да унищожи нашественика! Той е пределно ясен, че е такъв! Че е така, говори и фактът ,че той е завардил не само Върбишкия проход, но и съседните два!Разполага с много и достатъчно войници! Така ,че да унищожи ромеите и в тях, ако се оттеглят оттам! Има достатъчно хора и сили, не е отстъпление от немощ Подвежда ромеите ,че е слаб, с няколко битки с малки отряди, които те лесно печелят! Просто ги опипва, търси слабите места!
Боилите се мъчат да го убедят , да даде решителна битка, но той не ги слуша! Затова говоря за тактика, ти допълваш със стртегия- висша форма на военно умение! Тук скити нямат място ! Те нападат внезапно, печелят или бързо изчезват! Тук има изпипан до съвършенство военен план България не е номадска държава, повтарям!
Такова поражение ромеите не са имали в историята си- да загинат двама императори!

Според мен, няма мистика в смъртта на великите Крум, Симеон и Калоян Крум! Те са починали от естествена смърт! За разлика от Симеон и Калоян, Крум е предвидил и необходимостта от флот! Има флот, има стенобитни машини !Сгобяват ги под стените на Цариград Пред погледа на треперещите ромей, безсилни да направят каквото и да е! Силата на флота си е изпитал в Месемврия, считана за непревземаема!
От свръхнапрежението е получил мозъчен удар Същото , по същата причина са получили Симеон и Калоян
Калоян е можел да стане василевс на ромеите Канен е Но и двамата, Симеон и Калоян, са имали друг план- центърът на империята да е България, не Константинопол!

Хубав ден!
цитирай
10. mt46 - Здравей, Лео!
07.11.2021 11:49
Може ли да дадеш примери – по кои въпроси /тези, хипотези/ си се сетил преди "професорите", къде, в кои предавания или статии те са използвали твои оригинални идеи /тези, хипотези/?...
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
07.11.2021 13:07
10. mt46 - Здравей, Лео!
11:49
Може ли да дадеш примери – по кои въпроси /тези, хипотези/ си се сетил преди "професорите", къде, в кои предавания или статии те са използвали твои оригинални идеи /тези, хипотези/?...
цитирай

Изтрий

Е, пълна справка не съм правил!
Но, в " История на България" говореха като откриватели Сега разбрах, че Бешевлиев е обърнал внимание на отстъплениетто на Крум, че не е обикновено, а тактическо И че е повторено от Алексансър Първи- Победител след точно хиляда години Аз Бешевлиев не съм чел, независимо от него съм стигнал до извода Говорещите не го споменаха, поне аз не чух Но съм го писал преди седем години
Анхиалската битка, не са узрели за нея, защото не са били на мястото Дюканж цитира гр. Ахелой В следновековието Анхиало е Ахело или Ахило Виж , как се получава Ахелойската битка! Имам документ публикуван в блога от Източна Румелия в който града е Ахилу! Темата за Анхиало и Ахил съм я развивал и в печата! И тук съм публикувал за фараонския Анх!
Ахелой е незначителна река, носи името на Анхиало, там един доцент Орачев се възползва от тезата ми за нимфата Анхиала- сестрата на Прометей и свърза името на града с нея Но получи отпор от проф Карайотов! Аз я отхвърлих, моята, защото на тази, за цар Анхиал аргументите са с по- голяма тежест Има и монети с неговия образ!

За власите, узряха, че са войниците на Калоян! Но не напълно Трябва да поумуват още, защо гъркът,преводач на латински на писмата на Калоян, допълнително е написал, че Калоян е техен цар и защо са Благхорум в превода на латински!? Не прилича ли на Блъгаром? Както е Иван Асен- цар на Блъгаром!?
Засегнаха и войводите, че названието е Българско, че имената им са Български, че пишат на Български че столицата на Дракола е Търговище Че власите са с Български корен! Трябва им време, да се замислят за ваяшките песни в Козичено, да отидат и да видят ,че не ги пеят румънски власи!
Разбирам страха им, но истинският учен трябва да е смел и новатор, а не да прелива от пусто в празно!

За азбуката, от която някои искат да се откажат, признаха ,че е най- скъпото нещо създадено от Българите И ,че е Българска!

Е, до кашкавала не са стигнали Но в една книга бяха цитирали тезата ми за Българското име на най- Българския продукт Но трябва да я прочетат и да се убедят ,че съм прав!
Не ме разбирай криво Не гоня авторство,щях да постъпя другояче, ако беше така! Основното изискване го имам- за новост, но търся истината!

Хубав ден!
цитирай
12. krumbelosvet - Скитите са БЛИЗКИ РОДНИНИ на траките, и на русите, и на нас, така че сложи номадството им под въпрос.
07.11.2021 17:07
А има и царски скити. И в Библията, в историческите макавейски книги, се споменава ГРАД НА СКИТИ, който защитавал еврейските си жители и затова, по тяхно ходатайство, не бил унищожен от Юда Макавей. То и нас до вчера ни броеха за номади, и филма Аспарух показа такава глупост. А маньоврите на Кутузов също са наричани "скитска война", Толстой го споменава.
А "кво", прощавай, употребих защото поне два пъти се поставяш по-горе от Паисий, тоя "монах който пише в тъмни килии".
А Крум, АКО Е ИМАЛ СИЛИ, нямаше да даде на заколение столицата си, и невръстните деца. Явно, без отстъпването на Плиска, победата НЕ Е БИЛА СИГУРНА. Гениалността на Крум е извън съмнение.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
07.11.2021 19:07
12. krumbelosvet - Скитите са БЛИЗКИ РОДНИНИ на траките, и на русите, и на нас, така че сложи номадството им под въпрос.
17:07
А има и царски скити. И в Библията, в историческите макавейски книги, се споменава ГРАД НА СКИТИ, който защитавал еврейските си жители и затова, по тяхно ходатайство, не бил унищожен от Юда Макавей. То и нас до вчера ни броеха за номади, и филма Аспарух показа такава глупост. А маньоврите на Кутузов също са наричани "скитска война", Толстой го споменава.
А "кво", прощавай, употребих защото поне два пъти се поставяш по-горе от Паисий, тоя "монах който пише в тъмни килии".
А Крум, АКО Е ИМАЛ СИЛИ, нямаше да даде на заколение столицата си, и невръстните деца. Явно, без отстъпването на Плиска, победата НЕ Е БИЛА СИГУРНА. Гениалността на Крум е извън съмнение.
цитирай

Изтрий

Сега ,сарматите са също скити, а се счита ,че те са Българите! Добруджа е Малка Скития!
Планът на Крум е да ликвидира този, който е отхвърлил предложения му мир!
Крум води войната като модерен военоначалник Вижда се ,че планът му е успешно приложен ,не на някой друг , а на Наполеон За разлика от Никифор, Наполеон няма намерение да завладява Русия За това говори фактът, че не се насочва към Петроград, а към втория тогава град-Москва Очаква предложение за мир и да се подпише мирен договор Такова няма! Завладяването на Плиска говори за желание за завладяване на страната ни! Там компромиси не може да има! Затова е отстъпена !Да се разберат намеренията на Никифор!
Никифор допълнително е усложнил положението си, след като е влязал в капана Пияните войници са зверствали в града Е, вече милост не могат да чакат Разузнаването е донесло, че има движение на огромни войски в района Те са чакали, тези войски , да влезе в капана
И Никифор решава ,че изходът е незабавно оттегляне Със сигурност ,не е можел да остане, както и Наролеон в града и оттам да приеме боя-нямал е храна, например!
И това, да завардиш и трите Старопланински прохода, това показва ,че Крум е разполагал с три армии, всяка от които е можела да се справи с Никифоровата!

Никога не съм се представял по- горе от Паисий, това е кощунство и да си го помисля дори!
Под монах в тъмна килия имам предвид преписвачите на летописите, които често са редактирали оригиналите, които преписват, било по нареждане, било по свое желание
И такива текстове да се приеват за достоверни, е меко казано - смешно
Понеже нашите книги са унищожени, историята ни се учи от други- чужди
Как да вярваш на такива, след като редактират и царско писмо на Калоян до папата?

Хубава вечер!
цитирай
14. krumbelosvet - Да напомня ученическия бисер
07.11.2021 23:42
"Хан Крум със задните си часки преградил Върбишкия проход, а с предните си чести нападнал Никифор изотзад!"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9138910
Постинги: 1349
Коментари: 29651
Гласове: 102601
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031