Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2022 14:41 - Трети закон- на кой?
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4999 Коментари: 18 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На мен Нютон ми е особено симпатичен!
Не ,че това влияе   на откритията му, изобщо няма такова нещо !
Но общото ни е любовта към физиката и химията едновременно!?  Естествено, че при него тя е в пъти повече! Доказано!
Особено много ми харесва третия му закон, който най- общо гласи-
Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие!

Във връзка с този закон, че е верен, винаги се сещам за прочутото захапване на Суарес-моят идол във футбола, на италиански  национал!?  И двамата се превиваха от болка до такава степен, че не можеше да се разбере -Суарес ли го  е захапал,или той е захапаният? Естествено ,аз помислих ,че е Суарес и се възмутих от постъпката на италианеца! Но се оказа обратното, потвърждение на закона на Нютон! Превиванията бяха абсолютно еднакви!

Сега, ако не е захапване, а примерно санкция, нормално е да има еквивалентен ответ на нея, на първо време
Ако не в същото , в нещо друго, така ,че болката да е равностойна! И на двете страни!

Не знам защо, сещам се за тоалетната хартия Да, хартията по начало идва от Китай, а тоалетната хартия е дело на преселник в Щатите Да, не е дело на индианец от коренното население! Минала е през много подобрения, за омекотяване, в Англия и се стига до днешната напарфюмирана, водоразтворима и така нататък-хартия! Дълга еволюция, почти Дарвинов тип! Ако не изцяло Дарвинов?

С какво ли са удовлетворявани физиологичните нужди , на предшествениците ни ,  преди нея?
Аз, като дете, видях нагледно в тоалетната, когато  при нас живееха македонски емигранти. Отпечатъците стояха по стените на тоалетната
Използвани са  също листа, а римляните - риба, там ,където тя е била в излишък !Вероятно без люспи или с меки люспи, защото друг тип ще нанесе сериозни поражения на мястото!
Един мой познат, когато някой нескопосно се опитваше да се пошегува с него, казваше- Ти бе, главанак/ или нещо подобно/, да  не си мислиш, че аз се бърша с листа?
Намекваше, че не живее в гората и сега, за пръв път да е дошъл в града, че да го взема за мезе?

Двадесет процента от световния годишен добив на  дървесина отива за хартия! Най- вече ,тази, в тайгата , тя е най- качествената за тази цел, особено пък за тоалетната хартия!
И когато някоя санкция се срещне, примерно , с дървесината, нормално е да се получи противодействие! Дървесината да откаже да се превръща в тоалетна хартия И това ,тя да го обяви публично!?
Какво ли ще се получи в ответ?

Ами същото, което експериментално се получи с няколко хиляди "евтини " бутилки олио!
Малка ,революционна ситуация , на мястото на предлагането!

Тоалетната хартия, с жертви, без  бомбардировки, ще бъде изкупена моменталисимо
И" революционната ситуация" няма да е само локална!

И, после?
После, ще се премине на старите, добре изпитани методи, докато противодействията се изравнят?
Стига да няма ново!



Гласувай:
39



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Постинга ти прочетох, нагоре на...
16.03.2022 16:05
Постинга ти прочетох, нагоре надолу.
Каква е идеята в две изречения. Или трябваше да чета подробно. Както и да е, не се обиждай.
:)))
цитирай
2. panazea - Това е най-хубавият Закон ! Най-справедливият !
16.03.2022 17:03
И ако някой смята , че ще се измъкне ! Много се лъже !
Бумерангът ще го удари по главата !
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Николой!
16.03.2022 17:09
nedovolen написа:
Постинга ти прочетох, нагоре надолу.
Каква е идеята в две изречения. Или трябваше да чета подробно. Както и да е, не се обиждай.
:)))


Идеята , както и законът, е много обща!
Отнася се за всичко!
Сега, понеже е спомената санкция, това може да се изтълкува така, че всяка санкция по пътя си среща равна и с противоположна посока на нейната, друга санкция !
Или, ако удариш с юмрук в стената, ще те заболи, нали?
Сигурно и стената я боли, ако може да говори, ще потвърди!? А удрящият, колкото по- силно удря, толкова повече го боли....
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
16.03.2022 17:21
2. panazea - Това е най-хубавият Закон ! Най-справедливият !
17:03
И ако някой смята , че ще се измъкне ! Много се лъже !
Бумерангът ще го удари по главата !
цитирай

Изтрий

Да и общовалиден закон е!
Учеше се, мисля в осми или девети клас, не се съмнявам ,че се знае, нито пък, че който го знае, знае всичко!
Но, не е зле, да се припомня, човек не може постоянно да мисли за този закон, има ли го, няма ли го?
И правистите не знаят законите Често гледат закона в правния си буквар , да сверят какво пише и как е записано!

Всичко най- добро, Тони!
цитирай
5. vencivaleri1951 - Чудесен постинг!
16.03.2022 18:26
Хумор на прима виста, на после ти се иде да плачеш

Като се размисли човек дядо Боже е дал на едно място нещо, на друго друго нещо, на трето място пък трето нещо...Тоест рекъл ни е -хортувайте си, добрувайте по между си и ще се радвате на живота. А то като четеш дори Библията, все някой на някого краде овците, жената и овците, убива и т н Цялата енергия отива в това , че през краткия си живот да отнемеш нещо от другия, а неговата да отнеме нещо от теб и така си отиват и двамата от този живот , в който са се борили за материалното, а нищо от него не могат да вземат със себе си.
Заговори за Нютон в началото, но аз за случая се сещам за друго негово прозрение

" Библията е история на бъдещето" Сещам се за Вавилонската кула-а Европа не е ли такава кула днес? Сещам се за Содом и Гомора-а има ли извращение , което днес да няма своите застъпници и което да не е норма за мнозина

Голям грях е най-големите живи диригент и сопрано да гастролират в Ла Скала, Метрополитен и т н щом до първи петли не се отрекат три пъти от Русия, но съвсем нормално е да имаме регитрирана партия на педофилите в Холандия , няколко парламента дебатират да не се инкриминира содомията, педофилията и кръвосмешението!? Аз мисля, че не Украйна е болкага на Запада, а силният отпор срещу перверзиите от страна на Руската православна църква и нейният енориаш-руския президент.
Може да бъда оплют, може да бъда предупреден и дори по сериозна санкция, но ще се изокам докато мога, че и аз съм против два марша в страната -Луков марш и онзи на извратеняците

Искам да бъда разбран правилно. Никой не е виновен, че има една повече, или една по малко хромозома. Имал съм колега хомосексуалист, излизал съм с бисексуална, фен съм на редица гениални дарования с нетрадиционна сексуална ориентация, но това което днес се презентира от Запада е Валпургиева ноща в германския вариант

цитирай
6. merlin1968 - Иване, ти ме изненадваш. . . напо...
16.03.2022 18:43
Иване, ти ме изненадваш... напоследък ти идват много екзотични идеи... вчера за газът правещ Черно море мъртво на дълбочина под 200м. днес даваш подсказки на Путин, как да превърне тоалетната хартия в луксозна стока... опасни мисли са това! И не за друго, а защото германци и французи ще продължат да я ползват с малко затягане на коланите, но ние като най-бедни в Европа, какво ще ползваме... вече няма и Работническо дело по 2 стотинки за брой.
Що се отнася до физиката и нейните закони, то Западните лидери са много умни и знаят как да ги заобиколят.... е не съвсем да ги заобиколят, но са намерили начин, как едни да удрят, а други да поемат болката от ударите. Примерно, един Люксембурк има производителност на труда около (не ми се рови за точните данни) два пъти по висока от тази на Германия. И какво произвежда Люксембург? - пари, тамо общо взето има само банки. В САЩ, освен банки има и много готини такива едни учереждения наречени борси. Там печалбата и производителността на труда също е много висока. Проблемът на Европа обаче е в това, че няма сурвини, няма и достатъчно производство което да може да задоволи потреблението ѝ. И като човек обичащ физиката можеш ли да ми кажеш какъв ще е резултатът в санкционната война между притежателите на финансовата система и тези притежаващи ресурсите (Русия) и производството (Китай)? Кой ще победи, реалната, или виртуалната икономика, а?
цитирай
7. kvg55 - leonleonovpom2,
16.03.2022 19:17
Тоалетната хартия вече я изкупиха us-американците заради Covid кризата. Писах и постинг с картинки от препълнените колички и празни рафтове.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Добре дошъл, Венци!
16.03.2022 21:27
5. vencivaleri1951 - Чудесен постинг!
18:26
Хумор на прима виста, на после ти се иде да плачеш..............

Благодаря за добрите думи!
Не обичам двойните стандарти и в такива случаи винаги вземам страната на ощетения, дори и да не е прав в случая!
Не е Русия единственият виновник! Така се получава, когато искаш, на всяка цена, да нарочиш някой за виновен
Защо трябва да се обгражда с бази на ОТАН? Защо не се направи досега опит да бъде приобщена?
Как да реагира някой, като го нарочваш за див звяр!

Все пак , има нещо в цялата работа, което обяснява всичко ,но е засекретено!? А не ми се занимава с конспирации!
Политиците, по начало, привидно играят за различни отбори А целта им, общата, е да разручват държавите Така оправдават присъствието си!

Хубава вечер!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.03.2022 21:36
merlin1968 написа:
Иване, ти ме изненадваш... напоследък ти идват много екзотични идеи... вчера за газът правещ Черно море мъртво на дълбочина под 200м. днес даваш подсказки на Путин, как да превърне тоалетната хартия в луксозна стока... опасни мисли са това! И не за друго, а защото германци и французи ще продължат да я ползват с малко затягане на коланите, но ние като най-бедни в Европа, какво ще ползваме... вече няма и Работническо дело по 2 стотинки за брой.
Що се отнася до физиката и нейните закони, то Западните лидери са много умни и знаят как да ги заобиколят.... е не съвсем да ги заобиколят, но са намерили начин, как едни да удрят, а други да поемат болката от ударите. Примерно, един Люксембурк има производителност на труда около (не ми се рови за точните данни) два пъти по висока от тази на Германия. И какво произвежда Люксембург? - пари, тамо общо взето има само банки. В САЩ, освен банки има и много готини такива едни учереждения наречени борси. Там печалбата и производителността на труда също е много висока. Проблемът на Европа обаче е в това, че няма сурвини, няма и достатъчно производство което да може да задоволи потреблението ѝ. И като човек обичащ физиката можеш ли да ми кажеш какъв ще е резултатът в санкционната война между притежателите на финансовата система и тези притежаващи ресурсите (Русия) и производството (Китай)? Кой ще победи, реалната, или виртуалната икономика, а?


Да, омагьосан кръг Едните имат пари, но нямат какво да преработват, другите нямат пари, но имат суровини? Е, не е стопроцентово, но натам клони
И в тази безизходица, кранът не е затворен? И възниква въпросът, след като не се плаща синьото гориво, безплатно ли е или е предплатено?Или ще се плати, като му дойде времето?
Старите хора имаха на времето поговорка, желязна Като се караш с някой, прави го така, че да има и за друг път! Путин може да прегази Украйна, надали някой мисли ,че ще загуби, но пипа с пинсети А Западът е само на крачка от Трета Световна И го знае
Редно беше, да се намеси, но за споразумение!
Нормално е Русия да не иска ракетни бази на няколкостотин километра от Москва по въздух След като не я искат в НАТО, нормално е, тя да не иска ракетите им на такова разстояние от Москва!
Но, това са само размишления, нищо повече!
А физическо решение има в два варианта , на въпроса ти- Първият е, да седнат ,общо да преговарят Повечето искания на Русия са справедливи, да се удовлетворят, разумно, в замяна, тя прави отстъпки относно количество и цени на суровини!
Украинците, колкото и да са ми симпатични, все пак точно такива вършеха уличните убийства у нас през Деветдесетте години Така ,че не са само ангелчета!

Хубава вечер!
цитирай
10. mt46 - ...
16.03.2022 21:48
Една от любимите ми мисли е: "Не забравяй, че всичко се връща!“...
цитирай
11. panazea - Да , Стара Българска традиция се казва :
16.03.2022 21:49
Не гори всичките мостове след себе си ,
може да се наложи да се върнеш по тях!
Още от времето на нашествието на Кир в Скития ,
бил поръчал да се изгорят мостовете по Дунава , но когато позорно се върнал ,
бил благодарен на стража , че не е изгорил моста и по него се спасил.
Оттогава върви тази приказка в България:
Не гори всички мостове след себе си !
Дали ще се поучат от тези древни уроци или ще правят едни и същи грешки?
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.03.2022 22:02
7. kvg55 - leonleonovpom2,
19:17
Тоалетната хартия вече я изкупиха us-американците заради Covid кризата. Писах и постинг с картинки от препълнените колички и празни рафтове.
цитирай

Изтрий

Краси, колкото и да са купили, ще свърши един ден и ще трябва нова
По един килограм на месец да се ползва на човек на месец, това са осем милиона тона месечно!?
Знаеш къде има такива гори, в които, ако тръгнеш от единия край и продължиш към другия, като стигнеш до него ,може да започнеш да режеш от началото, отново! Даже, за един живот може да се стигне донякъде само, не до края!

Лека нощ!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
16.03.2022 22:03
10. mt46 - ...
21:48
Една от любимите ми мисли е: "Не забравяй, че всичко се връща!“...
цитирай

Изтрий

Да, така е!
И се плаща!

Лука нощ!


цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
16.03.2022 22:08
11. panazea - Да , Стара Българска традиция се казва :
21:49
Не гори всичките мостове след себе си ,
може да се наложи да се върнеш по тях!
Още от времето на нашествието на Кир в Скития ,
бил поръчал да се изгорят мостовете по Дунава , но когато позорно се върнал ,
бил благодарен на стража , че не е изгорил моста и по него се спасил.
Оттогава върви тази приказка в България:
Не гори всички мостове след себе си !
Дали ще се поучат от тези древни уроци или ще правят едни и същи грешки?
цитирай

Изтрий

Да, така е! Горят се мостове, когато си сигурен в победата, да няма мисъл за отстъпление, защото е невъзможно!
И в този дух, също стара мисъл, карай се така, че да има и за друг път! Не хвърляй всичко в кавгата, моментната!

Лека нощ!
цитирай
15. zaw12929 - АРЕСТУВАХА БОРИСОВ ТОВА Е КРАЯТ ...
18.03.2022 03:59
АРЕСТУВАХА БОРИСОВ
ТОВА Е КРАЯТ НА П А Р Т И Я Г Е Р Б- КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЩЕ Я ЗАКРИЕ- СЪЗДАДЕНА В НАРУШЕНИЕ ЗАКОНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ОТ ГЕРМАНСКА ФОНДАЦИЯ
ПОЗДРАВИ!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
18.03.2022 08:43
zaw12929 написа:
АРЕСТУВАХА БОРИСОВ
ТОВА Е КРАЯТ НА П А Р Т И Я Г Е Р Б- КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЩЕ Я ЗАКРИЕ- СЪЗДАДЕНА В НАРУШЕНИЕ ЗАКОНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ОТ ГЕРМАНСКА ФОНДАЦИЯ
ПОЗДРАВИ!


Да, ако приложат третия закон на Нютон!
Но те са по- добри от него и могат за заоблят или заобиколят закона!
Един милиард долара са десет милиона грама хартия в банкното от 100 долара Или тежат 10 тона Ще изкривят кантара!

Хубав ден!
цитирай
17. zaw12929 - пуснаха арестуваните, но обвин...
18.03.2022 22:31
пуснаха арестуваните, но обвиненията остават
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
19.03.2022 09:58
zaw12929 написа:
пуснаха арестуваните, но обвиненията остават


Тарван на гарвана око не вади!
Всички са в една, парична комбина, политическите гладиатори! Те за това са в политиката, както и съвременните гладиатори- спортистите!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9135572
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031