Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2022 16:37 - Военните народи
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5657 Коментари: 28 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да, има такива народи, прославили се изключително с боеспособността си във вековете!
На първо място може да се поставят Спарта и естествено-градът-държава -Рим!

Там военното дело е издигнато в култ!
В Спарта например, още с раждането на момчето се гледа на нето като на бъдещ войник! Ако е недъгаво или хилаво, убива се! От него войник не става!
В Рим военното дело е също на висота! Има всеобща военна служба !Всички годни да носят оръжие мъже минават през многогодишна военна служба!
Спарта и Рим са кошмар за всеки противник във военно отношение! Не случайно единствено  Спарта, разполагаща само с десетина хиляди войници,  е успяла за кратко да обедини гръцкия свят!
А Рим- да подчини народите на Апенинския полуоствор и да погледне извън него-към Иберийския и Африка!
Е, разбира се,  с десет или 50 хиляди войници, с които разполага Рим,  не могат да се контролират огромни територии !
И Спарта , и Рим поглеждат за набор на войници най- вече сред подчинените народи Спарта започва да набира войници сред илотите Рим, освен сред италийците ,набира войници сред траки, испанци, гали, германци/ последните се ползват най-вече да гвардия на императора/

Но тези войници не са така хподготвени физически и военно  както истинските спартанци и римляни! Няма ги многовековните традиции Наличността им в проценти -  на илотите в Спарта  и на изброените  при Рим,  расте непрекъснато, стават и преобладаващи в Армията!?  Но това не са предишните непобедими войници! Няма го Спартанския и Римския дух в боя !

Армиите им стават подобни на останалите армии Оттам до пропадането и разпадането на империята има само няколко крачки Със смесването на етносите в армията, започва и упадъкът им!

Българският народ е също военен народ Със сила си е създавал няколко държави , една след друга!  Със силата на оръжието е създадена и днешната ни държава !Разчитали са на себе си и затова са били силни и уважавани!

Франция и Англия също са били сили във военно отношение! Така са създали и империите  си! Във Франция ,подобно на Спарта и Рим е имало и задължителна военна повинност- военна служба! Например Наполеон е тръгнал към Русия с над 500 хилядна армия, нещо нечувано в онези времена!

Но ,както и в Рим, в двете армии почват да постъпват чужди войници, най вече от колониите! Постепенно процентът на френските и английските войници в армиите пада

Впрочем, същото се наблюдава векове преди тях и в нашата, Българска армия !!Наемниците преобладават в нея И резултатът не закъснява Една от причините да се провалим във военно отношение е, че небългари воюват за България!

И Англия и Франция търпят тежки поражения от Българската арми през ПСВ! Англичаните и от турската армия на Ататюрк И в двете армии е пълно с войници от колониите. Може би,  това е причината англичани и французи да не ни обичат?
Генерал Вазов ги разбива при това с многократно по малко войници-една дивизия с около 15 хиляди войника!
Той е можел да запуши и пробива на Добро поле, заел е позиции! Но настанилите се вече предатели в Генералния щаб му нареждат да отстъпи! Само споменаване на името му сред настъпващите Съглашенски войски,  е било достатъчно ,да се всее паника в редиците им!

Тази закономерност, отслабване на армиите ,когато в тях навлизат масово войници с чужда етносна кръв,  не може да не е забелязвана от върховното военно командване!? . Да не са анализирани причините за спада и да не са изяснени!
Само човек, ненаясно с този феномен,  може да се изтъпани и да призовава за война и да е убеден ,че лесно ще я спечели!?

Освен чисто военните фактори-въоръжение, логистика, обучение , трябва да се замисли и за изключително вожните елементи  в боя-еднородността на армията и нейният патриотизъм- също! С тях са печелили нашите в Сръбско Българската и в двете Балкански войни А и в ПСВ!
  Напълно естествено е един Котдивоарец  да не милее за Париж така ,както един французин!   И тем подобни примери
Та, призоваващият за война и лесна победа, да се замисли какъв е етносният състав на армията му и какъв е бойният и дух!?
И ,че в миналото, начело на победоносните армия е вървял самият цар!А не,  като оплаквачка да нарежда ,че трябва да му се помага с оръжие, пари и хора!

Така ,че прави са тези, които се страхуват, дори от конвенционална война! От тези ,разводнени в етносно отношение армии , чудеса може да очаква само наивник или невеж!
И предпочитат, те да гледат, а други да вадят кестените от жарта!Гласувай:
251. dobrodan - Ваньо, ако търсиш войници, гледай на Изток.
22.04.2022 17:07
Недалеч от Китай, например.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
22.04.2022 17:13
1. dobrodan - Ваньо, ако търсиш войници, гледай на Изток.
17:07
Недалеч от Китай, например.
цитирай

Изтрий

Вероятно имаш предвид японците? Да, те все още отговарят на основните изисквания Поради изолираността си , а и заради други причини, няма такова смесване на етноси
Но ,все пак са повредени и разглезени в значителна степен от съвременната цивилизация А от такива войник тип "спартанец" или "римлянин" не става!

Хубав ден!
цитирай
3. dobrodan - Стига човек да погледне теракотената армия:).
22.04.2022 17:24
За колко века военен опит следва да говорим?
Преди време споделих, че в сравнение с някои от източните империи Саше Македонецот и Рим са детска градина, дори пеленачета.
Пуснах това-онова по въпроса.
Спартанците :):):):):) не са гърци. Ас-партъ, отцепилите се, отделилите се аси.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, отново, Красимире!
22.04.2022 17:40
3. dobrodan - Стига човек да погледне теракотената армия:).
17:24
За колко века военен опит следва да говорим?
Преди време споделих, че в сравнение с някои от източните империи Саше Македонецот и Рим са детска градина, дори пеленачета.
Пуснах това-онова по въпроса.
Спартанците :):):):):) не са гърци. Ас-партъ, отцепилите се, отделилите се аси.
цитирай

Изтрий

Аз за гърците и за тяхната история, имам меко казано, особено мнение!
Да, китайците са наистина явление, познавали са барута, хартията, които са основни продукти и днес, измислили са банкнотите!....

Но все нямало е директна среща на китайци с европейци в древността! Фактът ,че са издигнали стена на хиляди километри по непристъпни места , подобно на Римския лимес по Рейн и Дунав, говори за две неща!:
1/Искат да нямат контакт/ физически/ с варварите!
2/ Не могат другояче да се справят с тях! Намират за неизгодно да преминат на другата страна и ползват естествени бариери, подсилени, за да им ограничат достъпа!

Хубав ден!
цитирай
5. nedovolen - Е ми да. Но китайците са имали съп...
22.04.2022 18:26
Е ми да. Но китайците са имали съприкосновение с европейските народи. Пропуснал си, че са издигнали стена, поради един европейски народ. Като се огледам, дали не е нашият.
Все пак, мисля не е, в навечерието на Великден да се пише за военни народи.
За мирните да.
:)))
цитирай
6. germantiger - СЪВЕТСКАТА УИ РУСКАТА АРМИЯ СА П...
22.04.2022 18:39
СЪВЕТСКАТА УИ РУСКАТА АРМИЯ СА ПРИМЕР ЗА ГЮВЕЧ

в съвевтската при курск воюват над 136 народности има такава справка официална

днес в руската армия са десетки народности
цитирай
7. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
22.04.2022 20:07
5. nedovolen - Е ми да. Но китайците са имали съп...
18:26
Е ми да. Но китайците са имали съприкосновение с европейските народи. Пропуснал си, че са издигнали стена, поради един европейски народ. Като се огледам, дали не е нашият.
Все пак, мисля не е, в навечерието на Великден да се пише за военни народи.
За мирните да.
:)))
цитирай

Изтрий

Николай, не си забелязал финта!
Аз не съм поклонник на войната! Но все пак мога да различа кой може да воюва и все пак се въздържа и кой се перчи, но разчита на други, да му свмършат работата!
Е, от такива трябва да се бяга, защото с тях изгаряме и ние!
Но това е мое мнение Все пак , една година съм бил щабен офицер /ВРИД/ и нещичко е останало Даже накрая искаха да остана за постоянно!Но, по- добре ,че не приех предложението!!

Кажи какво да правя, като разни войнолюбци ни занимават с оръжия и пари, които искат от нас?
Оръжие на неправоспособен човек не се дава! На престъпник- също На наркоман- тоже!

Весели празници!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Митак!
22.04.2022 20:22
germantiger написа:
СЪВЕТСКАТА УИ РУСКАТА АРМИЯ СА ПРИМЕР ЗА ГЮВЕЧ

в съвевтската при курск воюват над 136 народности има такава справка официална

днес в руската армия са десетки народности


Че са много националности, това е вярно!
Но мен ме озадачава друго
Имах колежка украинка, но всички и казваха рускинята Библиотекарка Веднъж ,бяхме сами в библиотеката и тя ми каза ,че е украинка, от Донецк Казах на шега ,че това е в окрайнините на Русия! Беше пешкин, каза ,че имам късмет, всеки друг щяла да направи на нищо! Но ми се сърди един месец, накрая прие извиненията ми
Повече тази тема с нея не закачих
Но с едни познати башкири, на тях казах ,че има мнение ,че са Българи? Такива ли са? Почна съвещание Казаха ми ,че при тях има Българи, наричали ги стари Българи Говорили на смешен, но Български език, нещо като македонски!
Но те, ако питам за националност, са руснаци? Защото живеели в Русия Щом живеят в Русия, руснаци са и никакви други!
Какво да правиш, хора разни...

Весели празници!
цитирай
9. emelika - По време на колониалната политика
22.04.2022 20:46
британците квалифицират за най- войнствени народи непалските гурхи. Според тях гурхите /или гурки и гуркхи/ са смели, физически силни, самодостатъчни и с нисък праг на болка. Затова британската армия ги привлича за доброволци. Носи им се славата на най-добри войници в света. Наричат ги още ловци на глави. Ненадминати в боравенето с различни видове ножове. Стават елитна гвардия на британската корона. Предците им са преселници от Северна Индия. Носят името на индийският воин Гура от кастата на брамините, които са безстрашни воини и жреци.
цитирай
10. kvg55 - leonleonovpom2,
22.04.2022 20:57
Според историята е видно, че само с военна сила няма трайно завоевание.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Елена!
22.04.2022 21:08
9. emelika - По време на колониалната политика
20:46
британците квалифицират за най- войнствени народи непалските гурхи. Според тях гурхите /или гурки и гуркхи/ са смели, физически силни, самодостатъчни и с нисък праг на болка. Затова британската армия ги привлича за доброволци. Носи им се славата на най-добри войници в света. Наричат ги още ловци на глави. Ненадминати в боравенето с различни видове ножове. Стават елитна гвардия на британската корона. Предците им са преселници от Северна Индия. Носят името на индийският воин Гура от кастата на брамините, които са безстрашни воини и жреци.
цитирай

Изтрий

Благодаря ти за включването!
Не знаех тези неща!
Но ме подсети за нещо друго В началото на ВСВ Англия обещава на Индия независимост след войната
Но се надява индийци да се включат в армията и ,като доброволци!
По неофициални данни един милион индийци се включват!
След войната Англия изпълнява обещанието си!

Весели празници!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
22.04.2022 21:10
10. kvg55 - leonleonovpom2,
20:57
Според историята е видно, че само с военна сила няма трайно завоевание.
цитирай

Изтрий

Така е!
Насила хубост не става, а и да става- не бива!

Весели празници!
цитирай
13. germantiger - погледнато исторически русия е ...
22.04.2022 21:37
погледнато исторически русия е покрайнина на киевска русь - днешната украйна

когато е имало киевска русь/украйна, то русия е нямало

а про по нямало е русия, а московия

както добре знаем росс или русь идва от викингите
цитирай
14. barin - Здравей, Адаш. Според мен гърците ...
22.04.2022 21:45
Здравей, Адаш. Според мен гърците са били в античността доста войнствен народ. Чел съм, че дълги години не е имало повече от 2 мирни години. Ние българите сме се били много и успешно. Арабите също са войнствен народ. Още от образуването на халифата постоянно воюват, а в ново време помежду си и срещу Израел. Като военен народ мога да посоча и монголците. От Чингиз хан непрекъснато воюват за територии.
Поздрави!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Митак!
22.04.2022 22:49
13. germantiger - погледнато исторически русия е ...
21:37
погледнато исторически русия е покрайнина на киевска русь - днешната украйна

когато е имало киевска русь/украйна, то русия е нямало

а про по нямало е русия, а московия

както добре знаем росс или русь идва от викингите
цитирай

Изтрий

Исторически погледнато, Русия води началото си от Киевска Рус., това е вярно
Относно името, там съм се ровил много Да, единият вариант е този, който казваш
Но има още поне седем Два от тях са , до които и аз съм се добрал,независимо Свързани с Рим --Русус и Рурикус!
Русус може да овначава тези оттатък, има се предвид границата или лимеса! Но означава и селски! Да, оттатък лимеса в него период няма големи градове Правят ги Българите във Велика България Рурикус означава презрително също селски Той обяснява и името на династията!
Що се отнася до викингите ,те идват по- късно Но проучване на Шведската академия на науките доказа ,че те не са идвали до Киев-каналите ги е нямало още И ако са идвали, това не е можело да стане без помощта на местните На километри е трябвало да бъдат пренасяни корабите по суша А това не е било по силите на стотината души екипаж и войници Разкопаха и много гробове на викинти Не откриха следи от завоевателна дейност Стигнаха до извода, че са търгували мирно Викингите са изнасяли, една от стоките беше кожи, а са внасяли зърно и метали, както и златни украшения
Близо до Киев има град Переяслав, създаден в него период и явно се покрива името с това на нашия Преслав !В Русия има Псков, за който след дълги изследвания ,какво означава то, са стигнали до мнението ,че първоначалното му име е Плисков!
Моето мнение е , че са отродени Българи, претърпели после какви ли не промени и подложени на какви ли не влияния!

Весели празници!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
22.04.2022 23:02
14. barin - Здравей, Адаш. Според мен гърците ...
21:45
Здравей, Адаш. Според мен гърците са били в античността доста войнствен народ. Чел съм, че дълги години не е имало повече от 2 мирни години. Ние българите сме се били много и успешно. Арабите също са войнствен народ. Още от образуването на халифата постоянно воюват, а в ново време помежду си и срещу Израел. Като военен народ мога да посоча и монголците. От Чингиз хан непрекъснато воюват за територии.
Поздрави!
цитирай

Изтрий

Имаш право, разбира се! Германците също са такъв народ, реално те продължават Западната Римдска империя
Но аз имах предвид някои типични за времето си, дори градове, като Спарта и Рим Които дължаг просперитета си изключително на военната мощ! И обяснението, защо е така
И ,че сега е трудно да се повтори, защото няма например военна повинност! В България имало войнишки села например, наричани валашки или ваяшки- в нашия край- Козичено Села на козари и овчари Не могат да се занимават със земеделие, защото в най- важният период са обикновено на война или може да бъдат повикани
И когато навлизат други в армията ,мощта и запада- в Спарта робите илоти, в Рим мъжете получават римско гражданство! И права да служат в армията и да стават дори императори-Макрин например, който убива благодетеля си Каракала, после Максимин Трак!И войнишките императори, издигани от армиите си ,без да имат благороднически произход Започва упадъкът!

Весели празници, Адаш!
цитирай
17. mt46 - Здравей, Иване!
23.04.2022 11:58
Римската империя завладява и голяма част от Балканския полуостров...
Причините за упадъка на държави и империи не са етнически, а комплексни, нормални исторически закономерности... Например ПБЦ има периоди на възход и на упадък. Така е и при ВБЦ...
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
23.04.2022 13:54
17. mt46 - Здравей, Иване!
11:58
Римската империя завладява и голяма част от Балканския полуостров...
Причините за упадъка на държави и империи не са етнически, а комплексни, нормални исторически закономерности... Например ПБЦ има периоди на възход и на упадък. Така е и при ВБЦ...
цитирай

Изтрий

Да ,може и така да се дефинира- Изчерпване на модела!

Но все пак, като една от основните причини за изчерпването на този модел, особено при военизираните държави като Спарта и Рим, е именно навлизането на външни елементи, особено в армията И децентрализиране на властта
Армиите им вече не са онзи страховит фактор, какъвто са били в началото

Човешкият ресурс в Спарта е много ограничен Гледал съм изчисление- че са имали максимум 10 хиляди войници Загуба на войници по различни причини се отразяват тежко , поради това ,че няма откъде да се наберат резерви
Същото е и с Рим При Кана те губят половината си войници Рим е пред ликвидация при още една такава загуба Хубаво ,че Ханибал, след размисъл, подминава Рим!
Както се е случило и с Пир Той побеждава Рим, но губи половината си армия в битката И казал шеговито, че при още една такава" победа" остава без армия!
При нас, особено при ВБЦ чумата изиграва лоша роля Унищожава повече от половината ни войници, точно при настъплението на османлиите Може и те да са я докарали, въпреки че обвиняват венецианците!/ които са ги пренасяли с кораби/ Но, практика е било на нашите царе ,в него период, да воюват с наемници!
Е, няма го онзи Български дух при тях И това е нормално
Както при каталунските наемници на ИРИ Докато им плащат, пердашат османлиите Като им спират плащането, отиват при Османлиите и им правят реално империята!
Тук съвсем ясно личи разликата между етносната армия и тази от наемници

Хубанви празнични дни!
цитирай
19. germantiger - Що се отнася до викингите, те идват ...
23.04.2022 19:03
Що се отнася до викингите ,те идват по- късно Но проучване на Шведската академия на науките доказа ,че те не са идвали до Киев-каналите ги е нямало още И ако са идвали, това не е можело да стане без помощта на местните На километри е трябвало да бъдат пренасяни корабите по суша А това не е било по силите на стотината души екипаж и войници Разкопаха и много гробове на викинти Не откриха следи от завоевателна дейност Стигнаха до извода, че са търгували мирно Викингите са изнасяли, една от стоките беше кожи, а са внасяли зърно и метали, както и златни украшения

,,,

напротив - желая да ми посочиш къде си чел тия глупости, не твой глупости, просто някой те заблуждава, очаквам сурса от теб досконално, за да ти предложа реалния сурс, шпведския също, вкл. исотрия на швеция от шведи като капитални трудове

корабите са се носили на гръб и на ръуце, с въжета и вериги, с трупи и то БОЛ ПЪТИ - МАСОВО ИЗВЕСТНО Е В ИСТОРИЯТА, учудвам се ако нбе знаеш това - най-емблематичния пример е този във франкия

случая е описан в историята е образец и цитиран бол пъти
цитирай
20. germantiger - 2
23.04.2022 19:09
това което си чел и написал явно показва пропаганда - стремежа да се каже и внуши че славеяните не са били бити, не са били победени и не са били доми нирани от викинги, а това се разминава с историческата истина

където има търговци там има и войници

ОЩЕ ПОВЕЧЕ - ПРИ ВИКИНГИТЕ ТЪРГОВЕЦА И ВОЙНИКА Е ЕДНО И СЪЩО, повтарям еднои и също и това ти би трябвал;о да знаеш ако си запознат с викингите и техните рейдове, да не говорим че търговците често са били търговци на роби, вкл. на славяни продавани по пазарите на арабия и на изток - предполагам си чел за това или не ?

освен това викингите навсялкъде са рейдирали, нападали и сеели страх - това е било част от тяхната традиция и ТАКТИКА, правили са го навсякъде, но ето днес в русия и украйна няма как да са го правили, било им е забранено все едно, - "забранено" отр днешните пропагандисти в историята, което у всеки специалист ще шпредизвика усмивка, да не кажа смях

и финално - липсата на мащабни сражения между викинги и славяни сочи... сл;абостта на славяните, а не съобразяването с тях, липсата на установена държавност и военна система в смисъла на феодите йкакто е на запад, в началото на изток това го няма, викингите на запад са срещали съпритива, а на изток в московията/бъдеща и в украйна не са срещали почти никога опонен т
цитирай
21. leonleonovpom2 - Абе Мигак, написал съм ти авторите ...
23.04.2022 19:29
Абе Мигак, написал съм ти авторите на писанията-От Шведската академия на науките са, от историческия департамент! Всичко беше филмирано и многократно повтаряно по историческия канал
Обяснил съм , защо е невъзможно това Защото ,тогава, реките до Киев не са свързани с канали Трябва да се прехвърлят на суша, някъде на десетки километри Корабът не е детски, тонажът му е сигурно десетки тонове Проучиха викински кораб, колко души има в него -около сто-екипаж и войници- максимум! Не е по силите на тези сто човека да го прехвърлят на десетки километри по суша, без помощ от местните И няма по удобен случай пък за тях, в такъв момент да ги ликвидират или атакуват! Категорично, стигнаха до извода ,че с кораби не могат в него момент да подчинят Киев!
Освен това ,показаха находки от стотици викингски гробове ,разкопани на Скандинавския полуостромв Няма следа от завоевателна дейност в днешна Украйна, само от търговска!

Сега, сигурно ,това което казваш е писано в шведски трудове Те точно това проверяваха, има няма две -три години И стигнаха до извода ,че истината е друга
Как си представяш такъв кораб, морско чедо си, тежи поне 50 тона със снаряжение, провизии и какво ли не, сто души да го носят на ръце или на гръб? Дори и да го преплъзват на трупи, където е възможно. / Трябва да е равен теренът/Още един проблем, за търдят трупи?
Тук бяха напълно категорични- абсурд! Само от търговска деъност имаше следи!
И изводът за завованието от викингите на този район беше ,че е само едно хубава приказка!
Направен от съвременни ,титуловани шведски учени, не от случайни хора
Ти не следиш такива предавания И на Александър не беше проследил После каза ,че било много слабо? А беше от английски учени!
Аз не си водих записки, но такива неща помня с години Не ми е тема, нямам намерения да правя публикация , а и не обичам да повтарям вече широко известни неща, едва ли не ,като откривател!
Но , отчитам друга грешка, трябваше да ти сигнализирам Иначе, имах постинг на тази тема, не пиша това за пръв път Защо не се обади тогава?

Хубав Великден!
цитирай
22. germantiger - ма няма таскова нещо - никакви ав...
23.04.2022 19:37
ма няма таскова нещо - никакви автори не си написал

просто ми дай книгата, изследването, датата и къде си го чел

просто подай руския или български сайт с фейк инфо и ще си стиснем ръцете

АЗ АВТОРИ НЕ ВИЖДАМ - ИМЕНА НЕ ЧЕТА, ИЗЛСЕДВАНЕ НЕ ВИЖДАМ КАТО ЗАГЛКАВИЕ, ГОДИНА
цитирай
23. leonleonovpom2 - Мола ти се, отговорил съм ти вече!
23.04.2022 19:39
Не прекалямай с търпението ми и с твоята правота!
Слаби са били англичаните, там има материални следи за това, какви са точно!
Тук няма никакви следи , освен красиви приказки!
Относно каква позиция, общо го казвам, не за тебе, заемам в историята съм наясно и не е необходима хора ,които нямат и процент от моя принос в нея, да ми правят отрицателни оценки
Когато покажат поне 50 процента, с удоволствие ,да заповядат, ще ги изслушам с волското си търпение!

Още веднъж, Хубав Великден!
цитирай
24. germantiger - леоне, боже ти наистина ли си ? ...
23.04.2022 19:39
леоне, боже ти наистина ли си ?

КОРАБА СЕ ДЪРПА И ПРЕНАСЯ НЕ ОТ СВОЯ ЕКИПАЖ

ОТ 10 ТАКИВА ЕКИПАЖИ ПТ 1- КОРАБА

ВСЕКИ ЕДИН СЕ ПРЕНАСЯ ОТ ВСИЧКИ ДЕБАРКИРАЛИ

бога ми, ти сериозно ли не съзнаваш какво пишеш

имаме 10 рабоптника с 10 торби цимент - всеки ли ще носи своята или могат да се наредят във верига и да пренесат даже 100 торби подсавайки си всяка по пътреката

господи ти наистина ли не вдяваш и никога не си чел какво са праивли викингите
цитирай
25. leonleonovpom2 - ...
23.04.2022 19:55
Забравих ,че си без образование, считащ се за учен?!?!......

Значи 10 екипа си прехвърлят като детска играчка петдесеттонни кораби на километри разстояние ?
И местните ,наредени в шпалир, им пляскат с ръце!?Тактуват им, да не сбъркат!
Не славяните, германците са уникално тъпи, това е изводът!

Направи справка в телевизията ,няма да си губя времето с тъпотиите ти, поискай информация, кога е давана поредицата по Виасат истори за Викингите Аз не съм справочно бюро Кога и къде изобщо е давана тази поредица?
Като си я проспал, цяла година се даваше, аз не съм ти виновен!
Също ,че не можеш да отсееш зърното от плявата и четеш само това, величаещко горските хора, както са определени от римляните! Освен за варвари, каквито са се доказали ,че са, миналия век!
цитирай
26. shtaparov - За Българите си прав и съм намерил ...
27.04.2022 18:42
За Българите си прав и съм намерил езикови доказателства,които те подкрепят. Думата ХОРА или ОРА например означава АРИ и ЯРИ- племената на Арей,Яростните в боя Марсови племена. Тази думичка е включена в нашето народностно име БОЛГ-АРИ за да покаже,че се касае за Болгите на Арей (Марсовите Болги),които участвали във военни походи и редовно побеждавали всеки противник.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
27.04.2022 20:59
shtaparov написа:
За Българите си прав и съм намерил езикови доказателства,които те подкрепят. Думата ХОРА или ОРА например означава АРИ и ЯРИ- племената на Арей,Яростните в боя Марсови племена. Тази думичка е включена в нашето народностно име БОЛГ-АРИ за да покаже,че се касае за Болгите на Арей (Марсовите Болги),които участвали във военни походи и редовно побеждавали всеки противник.


Благодаря ти!
Аз и за много други работи съм прав
! Но не го правя за пари, а за удоволствие, че нещо, което ми е дадено ,го вкарвам в употребаИ едно признание ми стига, достатъчно е!
Като това на американските специалисти ,че съм изобретател или пък на испанските професори с предложен договор за работа при тях!
А сега ,представи си един участък от 10 или 20 километра,на който според инженер Митак, корабите се предвижват/ подават/ верижно, като торби цимент!
Сега, там трябва да се подготви трасе, не могат да се суркат по камънаци или над пропасти! И от двете страни максимум на метър един от друг, максимум, трябва да има хора, да си ги подават един вид Следователно са необходими от 20 до сто, обаче хиляди хора, това да стане!
Затова шведските учени казват ,че е било невъзможно Мехмед е имал 50 хиляди! Кораб, тежащ при всички случаи десетки тонове, не е да щракнеш с пръсти и да го задвижиш на километри
Аз, като студент , съм разтоварвал и товарил чували със захар-70 кг! Всеки си го носеше и взимаше сам на и от камиона А опитай се да подадеш във верига и поемеш такъв чувал!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
28. bgstarina - Любопитно
27.04.2022 22:33
leonleonovpom2 написа:
[quote=germantiger]Но с едни познати башкири, на тях казах ,че има мнение ,че са Българи? Такива ли са? Почна съвещание Казаха ми ,че при тях има Българи, наричали ги стари Българи Говорили на смешен, но Български език, нещо като македонски!
Но те, ако питам за националност, са руснаци? Защото живеели в Русия Щом живеят в Русия, руснаци са и никакви други!


Може ли някъде да се прочете нещо за тези „стари българи“ и езика им?
цитирай
29. leonleonovpom2 - Здравейте!
27.04.2022 22:52
leonleonovpom2 написа:
[quote=germantiger]Но с едни познати башкири, на тях казах ,че има мнение ,че са Българи? Такива ли са? Почна съвещание Казаха ми ,че при тях има Българи, наричали ги стари Българи Говорили на смешен, но Български език, нещо като македонски!
Но те, ако питам за националност, са руснаци? Защото живеели в Русия Щом живеят в Русия, руснаци са и никакви други!


Може ли някъде да се прочете нещо за тези „стари българи“ и езика им?
цитирай

Бях писал преди години, когато говорих с тези хора
Казаха ,че така ги наричали, говорили на някакъв близък до македонския, смешен език, но нямало съмнение ,че е Български
Порових сега из Гугъл за населението на Башкирия . Българите -волжки, дунавски са около една трета или милион и половина
Относно езика, направи ми впечатление на описани 450 човека, говорещи славянобългарски език Явно те са старите Българи!

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9757056
Постинги: 1396
Коментари: 30064
Гласове: 105226
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031