Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2022 09:18 - Опит за разгадаване на мистерията Българи- славяни
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5067 Коментари: 15 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мистерия е наистина, сляли се " малобройни" Българи с "многобройни " славяни, всички станали славяни ,но под името Българи, говорели славянски, но ги управлявали Българи? Накрая всички станали Българи?

Днес има само Българи/ доколкото ти има/! Официално! В ничий паспорт не пише -славянин?  Направо,  изпълнение, .достойно за цирка!
Но, празните приказки- в Народното събрание! Къде ще "потънат" парите за пенсиите! Ще имат със сигурност, регулярното тримесечно повишение празнодумците в него? За текущите им нужди, защото са нуждаещи се!

1// Франциск Иреник/ германският историк Франц Фриц, творил през първата половина на 16- ти век/, противно на всички останали, пише че Българите са се появили най- напред в Скандинавия, а после са се преместили в Померания/!блатистите земи от двете страни на Одра, в днешна Полша/. Момент, там нали беше и " развъдникът на славяните, казано образно?   Интересно! Как не са се каращисали, смесили , още там , а са  дошли тук за тази работа?

2/ Друг историк,, Теофан-осми век , дава сведения за Велика България, че се е простирала около Волга и от нея носи името си/ Не, по- скоро е обратното Името и в този период е Ател или Ител Но отново засечка, в най- славянските земи, на Велика Рус е Велика България? Както казва Франциск Иреник, Българите от Померания, където са били ,са се отправили към Ител-Волга!

3/ В обратната посока, на запад ли по- точно на Балканите, името на Българите се чуло ясно по времето но ромейкият императо Анастасий-края на пети- началото на шести век Те навлезли дълбоко в Тракия и на два пъти разгромили ромейските армии,  пратени срещу тях--в 499 и в 502 година!  Може да се правят сравнитлно точни предположения относно това,  с какви сили разполагат, след като разбиват на два пъти най- силната армия в света?  Тогава крал, така наричат историците  владетеля на Българите бил ,според едни Либерт/ Свободин?/ според други-  Бузан!

Анастасий, за да спре набезите на Българите,  издинал седемдесет километрова стена, наречена Аностасиева или Дългата, пред Константинопол от Брега на Мраморно море, до този на Черно!
ИСТОРИКЪТ СЕНАТОР КАЗВА,  ЧЕ ТОГАВА СА СЕ ПОЯВИЛИ ТЕЗИ, КОИТО НАЙ - ПОСЛЕ ЩЕЛИ ДА ВСЕЯТ СТРАХ В ЦЕЛИЯ СВЯТ!


4/Нападенията на Българите били подновени при Император Юстиниан- един от най-великите ромейски императора, за кратко възстановил Римската империя в пълните и граници- така, че Средиземно море да и е вътрешно! Хунът Акун, в първата битка ги победил , но в следващата битка през 538 година, Българите не само го разбили, но и пленили заедно с всичките му пълководци!


5/ Нападенията след  известно прекъсване, били подновени през 561 г. Този пътк Българите не се задоволили само с бълрза победа и оттегляне! А преодолели Анастасиевата стена и достигнали до Галата! Ужасеният Юстиниан, виждащ края на империята си ,призовал престарелият Белизарий, също Българин по произход, да поеме командването на Армията !Той успял да принуди Българите да се оттеглят!

6/Агатий Миринейски твърди ,че Българите били победени още в две битки на Крим-една сухопътна и една морска!Ромейската армия била предвождана от военачалника Герман Пленените Българи преминали на служба при императора
Интересен факт пълководецът на ромеите е Българин, Герман- също, името идва от тракийския бог Герман , а от неговото име, това на гръцкия Хермес!

Интересното е, че във всичките тези описания, никъде не фигурират славяните
Даже много неща, които по- късно се приписват на тях, като причините за построяването на стената, нападенията на Константинопол, всъщност са на Българите!

Говори се за Български нашествия, срещу тях се взимат мерки!  Империята  за да се справи,стига до предела на възможностите си!?  А те не са малки, напротив, това е най- мощната държава в този период!
Заангажирана е изцяло с Българите, а не обръща внимание на така нареченото славянско нашествие, поне така излиза ? Няма логика в цялата тази постановка Звучи като хубава приказка, но не и като реалност!
Ако е истина, излиза , че факторът в него период са Българите, а славяните са нещо като досадници, на които не бива да се обръща внимание Не си струва!
Обидно!

 Това преплитане на имена на Българи и славяни, още от мястото на  произхода им говори само за едно Че въпросните хора за едни са Българи, за други славяни?  Има и косвени доказателства за това!  Създаванена обща държава, безпроблемно,с общ език !Това никоя империя не е постигнала, като се тръг не от тази на Александър и се стигне до Австро-унгарската -да създадат империя от един народ, с един език?
Славяни в съвременни условияса тези, коитоса се отрекли от Българското, включително и в България!?
  Иза да  се оправдаят пред себе си, че не са ренегати, превъзнасят славяните! За сметка на българите и Българското!
Тази е истината!
Трудът на Дюканж, който е ползван при съставянето на постинга ,води до такива изводи!
А на Дюканж, пред който и Волтер се прекланя заради безкрайния му ум, може да се вярва!



Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Иди, моля, да обясниш на сърбите,
24.06.2022 11:05
че са българи.
Ославянени сме езиково, Ваньо. През църквата.
цитирай
2. panazea - Що не кажат славистите , на какъв език са се разбирали Българите и Славяните!
24.06.2022 11:11
На цуни гуни ?
Как така се се обединили без проблем?
Единствен Маврикий е взел правилно решение , нали е бил приятел!
Сключил е съюз с Българите и им е плащал за това , да го пазят !
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.06.2022 12:49
1. dobrodan - Иди, моля, да обясниш на сърбите,
11:05
че са българи.
Ославянени сме езиково, Ваньо. През църквата.
цитирай

Изтрий

Краси, от младежките години съм запомнил обръщението на сърби, на моя възраст, към мене- БрАто!Това ми беше името и го приемах!
След като съм им брат, аз брат небългарин не може да имам
Няма за какво да ги питам!

Хубав ден!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.06.2022 13:05
2. panazea - Що не кажат славистите , на какъв език са се разбирали Българите и Славяните!
11:11
На цуни гуни ?
Как така се се обединили без проблем?
Единствен Маврикий е взел правилно решение , нали е бил приятел!
Сключил е съюз с Българите и им е плащал за това , да го пазят !
цитирай

Изтрий

Да, нещата в ИРИ са били наред, когато са проявявали щедрост, подобаваща, към нас За услугите, които им се правят!
Така Юстиниан Втори си е върнал престола, благодарение на нас, този Ринотмет-Безносия Но, когато е решил да покаже " характер" спрямо нас, веднага си е получил заслуженото!

Хубав ден, Тони!
цитирай
5. dobrodan - Ваньо, думата "брат"
24.06.2022 14:10
не е точно славянска :).
Можеш да имаш брат небългарин, ако те броят за славянин :):):). -
Ща су сърби, ща су бугари - все смо бракя словени:):):).
Така ли беше по Алеко?
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, отново, Краси
24.06.2022 17:07
5. dobrodan - Ваньо, думата "брат"
14:10
не е точно славянска :).
Можеш да имаш брат небългарин, ако те броят за славянин :):):). -
Ща су сърби, ща су бугари - все смо бракя словени:):):).
Така ли беше по Алеко?
цитирай

Изтрий

Не твърдя ,че знам какъв е произходът на думата брат Но на база сьор, систър, струва ми се, че на сестра произходът е общ с френски и английски?
Сега ,за сръбския При първото ни посещение в Югославия тогава, казах на жена ми, че ми е приятно да слушам сръбска реч! Да ,потвърди тя, все едно ,че слушаш майтапи
Както и въпрсът ми за старите Българи в Башкирия- какъв им е езикът им? Отговорът беше- Смешен, като на македонците, но ...Бълтарски! Не са Башкири, стари Българи ги наричат!
Що се отнася до езика ни, сравнен с македондки и сръбски, първото впечатление от прима виста е за неговата съвършенност Другите два са като недоносчета, затова презивикват смях
Близки са ,но недовършени
Въпросът е защо?
Екатерина Велика, като прави компаративните речници, не включва Български В замяна включва илирийски, който е близък до Българския, но вероятно има за база тракийски?
Обяснението и е ,че включва езици само с печатна граматика Това за нашия е вярно,нямаме печатна граматика в него момент Но има разна африкански, които едва ли имат?
Вук Караджич, след години покравя грешката и с Додатъкът- "Добавка"- та на Българския
Явно го гризе неиудобството, че тя е счела Българският за диалект на сръбския?
Ето ,коментарът му, точен:
-То, нашето, язик ли е?

Не търся никакви дивиденти
Но 2022 година е вече преполовена А изтичат 200 години от " Додатък" на Караджич!
А този достоен, велик човек, не е почетен от нас, за разлика от убийците на Българи- английски летци!
Сбъркани ни са представите за достойното в живота!

Хубава вечер!
цитирай
7. kvg55 - leonleonovpom2,
24.06.2022 19:24
Сигурно е така, след като е доказано, че българите са в основата на човешката цивилизация. За съжаление писмеността още не е била изнамерена да оставят следа.
Шетането на българите по Източна и Средна Европа никак не изключва наличието на местно славянско население, с което мирно са съжителствали, доколкото българите не са му налагали волята си.
Освен това действията, които описваш, са се развивали в покрайнините на славянските поселения, на границата с Византийската империя и на нейна територия.
цитирай
8. krumbelosvet - Добре започват документалните извори на постинга
24.06.2022 20:40
"германският историк Франц Фриц, творил през първата половина на 16- ти век/, противно на всички останали, пише че Българите са се появили най- напред в Скандинавия".
Ми О Т К Ъ Д Е са минали, та да се появят ПЪРВО в Скандинавия? (За първи път го чувам това).
А оня прост чернокапец Паисий, око му не мига да възкликне в История СЛАВЯНАБОЛГАРСКА "О, неразумний ... поради что се срамиш да се наречещ БОЛГАРИН?"
Траки и славяни са ЧУЖДО, ВЪНШНО название на множество племена РАЗПОЗНАВАЕМИ като много близки по език, външен вид, бит и култура. И понеже НИКОГА не са общували траки със славяни, въпреки че са обитавали едни и същи земи, излиза, че са един и същ етнос, който е сменил общото си название с такава лекота, с каквато са се сменяли и имената на племената.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
24.06.2022 20:54
7. kvg55 - leonleonovpom2,
19:24
Сигурно е така, след като е доказано, че българите са в основата на човешката цивилизация. За съжаление писмеността още не е била изнамерена да оставят следа.
Шетането на българите по Източна и Средна Европа никак не изключва наличието на местно славянско население, с което мирно са съжителствали, доколкото българите не са му налагали волята си.
Освен това действията, които описваш, са се развивали в покрайнините на славянските поселения, на границата с Византийската империя и на нейна територия.
цитирай

Изтрий

Благодаря за отзива!
За какви покрайнини на славянски поселения става дума? Българите идват от Померания, правят Велика България в земите от Волга до Днепър, държавата им после се разпростира от Еркесията до Тиса!? Никакви покрайнини , обхващат всички земи на славяните! Българите!
За Скандинавия, че идват от там, пише и Паисий За Българите!
Много от нещата , които се приписват на славяните, са дело на Българите Посочени са по- горе Най вече нападенията, успешните по времето на Анастасий и на Юстиниан Велики! Как така ,ще воюват ромеите настървено с Българите, а ще оставят свободно славяните? Още повече, който чете между редовете, няма как да пропусне, че Българите са наемани на ромейска служба, с удоволствие
Моята теза, а и не само моя е ,че славяните са породени от Българите Поради няколко основни причини
!/ Ппоизходът им е от едно място
2/ Първата държава е Българска, после възникват, след векове ,славянските Познатото "роене"!
3/ Близкият език, до който извод стига не кой да е, а Державин! Не може език на властващ народ да изчезне, за сметка на покорен? И ако има такъв случай- Македония нна Александър, то тази държава е обречена, а не да е най- старата с това си име в Европа!
4/ Смущаващо е ,че славяните се споменават реално само около Аспарух От сериозен автор, като Дюканж! Обяснението е просто! Ползвал е Орбини, който реално въвежда понятието в обръщение После никъде повече не го споменамвва!
Защото явно е наясно!...
Следва продължение!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Продългение...
24.06.2022 21:20
Системата не ми прие продължение на коментара, затова вторият път се ограничих до две хиляди знака!!
5/ Дюканж по същия начин споменава еднократно власите ,като войници на Калоян После -не! Наясно е ,че името не е етносно и го заменя с войници, каквито са! По същата причина повече не дели народа ни на славяни и Българи!

6/Наясно е ,че не са два, различни компонента ! Защото, основен физически закон е ,че подобно се разтваря в подобно Камък във вода не се разтваря, , затова не се образува хомогенен народ от несъвместими етноси! Българи и славяни се припокриват почти във всичко! И то много повече от сърби и хървати , чехи и словаци, които не успяха! Да не говорим за руснаци и украинци!

7/И нещо очебийно В старите книги се говори за словени и е пределно ясно, защото книгите са за защита на словото, че понятието е във връзка с писаното слово! Слово е дума на староБълтарски Затова за немците, тълкуванието е, че са неми, нямат азбука, а Бълтарите- словени- думащи! Имат азбука!Това е обяснявано на времето на германците, укривано като забрава сега!

Затова мнението ми е, че словени произлизат от Българите, от писаното слово! Доказателство- хърватите, те сами го дават, че са Българи!
Кой е славянин и кой Българин, истината е ,че всички са Българи! И генетичните изследвания го доказват! Само ,че някои са отродени Българи!
Словени е пределно ясно ,че коренът му е слово, а на славяни- слава! Две не е равно на три в математиката, слово и слава са различни понятия в езика, както крава и брава!

Хубава вечер!

П.П. С последното изречение , изплюх и последното камъче!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
24.06.2022 21:32
8. krumbelosvet - Добре започват документалните извори на постинга
20:40
"германският историк Франц Фриц, творил през първата половина на 16- ти век/, противно на всички останали, пише че Българите са се появили най- напред в Скандинавия".
Ми О Т К Ъ Д Е са минали, та да се появят ПЪРВО в Скандинавия? (За първи път го чувам това).
А оня прост чернокапец Паисий, око му не мига да възкликне в История СЛАВЯНАБОЛГАРСКА "О, неразумний ... поради что се срамиш да се наречещ БОЛГАРИН?"
Траки и славяни са ЧУЖДО, ВЪНШНО название на множество племена РАЗПОЗНАВАЕМИ като много близки по език, външен вид, бит и култура. И понеже НИКОГА не са общували траки със славяни, въпреки че са обитавали едни и същи земи, излиза, че са един и същ етнос, който е сменил общото си название с такава лекота, с каквато са се сменяли и имената на племената.
цитирай

Изтрий

Да, така излиза в края на краищата! Междувременно ,в моите коментари под номер 9 и 10 , съм дал много разяснения, защо не правя разлика между Българи и славяни?
Откъде идват понятията словени и немци и защо? На нападките на германския монах с име Мавър, преведен като Черноризец, се отговаря с това ,че Българите имат азбука ,че са словени, а става и ясно защо германците са неми- нямат азбука!

Хубава вечер!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Кой ,какво е учил?
25.06.2022 06:35
Никой не оспорва наученото от някой и не му иска дипломата, затова, че е учил нещо, умишлено най- вече, сгрешено!
Науката не е догма , а се развива! Лошо е, не, че се развива, а когато се приема нещо като догма в нея! Става такава, когато умишлено сбъркани неща се приемат за истини! И за опазването им се размахват дипломи? При това положение пада стойността ,не на друго, а на дипломите Дипломата не се защитава с догми!
При толкова противоречия- успешни войни с ИРИ, създаване на собствена държава,която при подобна постановка говори, че Българите са нещо много голямо като численост ,за да победят едновременно ИРИ и покорят местното население-славяни, да твърдиш, че те са малобройни, приели са езика на славяните-местните?
И са се разтворили ,образно, в славяните Тези славяни трябва да са някакви дебили, да приемат малко чужденци, да ги управляват? И да им се покорят!
И това" разтваряне" противоречи на основен физически закон, не е ли ясно? Да, за хора, захлупени в утвърдени догми ,не е известен този закон!
Дори чехи и словаци не успяжа да се " разтворят"
И победител да приеме език на победен народ Може, ако е еднакъв с него!В противен случай-изчезва! Като древните македонци!
цитирай
13. shtaparov - Страхотно добре си го казал приятелю...
29.06.2022 12:01
Страхотно добре си го казал приятелю, даже направо си ги разбил: за да се оправдаят че ужким не са ренегати,те превъзнасят "славяните" за наша сметка естествено- не за сметката на Рим или на Гърция!...
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
29.06.2022 14:00
13. shtaparov - Страхотно добре си го казал приятелю...
12:01
Страхотно добре си го казал приятелю,та даже направо си ги разбил: за да се оправдаят че ужким не са ренегати,те превъзнасят "славяните"- за наша сметка естествено,не за сметката на Рим или на Гърция!...
цитирай

Изтрий

Благодаря за ласкавата оценка!
Да, ние сме удобна изкупителна жертва Безплатна при това! Много по-удобно е да се изкарат готите -Българи или германците - славяни, особено тези в Източна Германия Там и до днес има фамилии на ски, които не са германски! Но и дума не дават да се каже по този въпрос!Но, виж за нас, най- старата държава в Европа с това си име-всичко е удобно! Подигравките- също!
За мен истината е тази: етно името е Българи , а словени е име ,свързано с професия-писането, коята тогава, а и не само тогава, е най- високо оценявана в обществото!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
15. hristinastamatova - Странна история
07.02.2023 10:40
По писанията в уикипедия: Дошли едни българи говорещи тюрски език на територията на днешна България. Те си имали свои писменни знаци. На тази територия си живеели славяни и траки. Славяните се славели, че не понасят чижди народи на своя територия, няма и данни за славянска писменост. И българите са били не до там миролюбив народ. Ако Аспарух както се твърди е бил тюрк и решил, че това вече е българска територия значи е имало голямо клане. След около 200 години бългрски цар (тюрско говорящ) решил да накара някой да създаде азбука на която да се пише а не да ползват гръцката. Тази азбука има доста сходни букви с прабългарските знаци обаче е за езика на славяните. ??? И при 70-80% неграмотно население всички проговарят славянски. След около 500 години дошли братята османци с близкият тюркси език. При все, че една част приемат исляма и се отричат от църквата където се е пазила българската книжовност как така за 500 години не са се върнали към коренният си тюркски език? И след толкова години и турски имена българите-мохамедани все още не знаят една турска дума? То ако беше вярна тази история в Америките щяха да говорят на местни езици, не на английски, испански или португалски.
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Христина!
07.02.2023 11:04
Да, историята около произхода ни издиша отвсякъде, като пробит плондер е! Противоречи на всяка логика!
Но, водещите историци са се окопали и бранят статуквото ккато опълченци!?
По ред причини-трябва да си признаят грешките, но не им отърва да да го направят! С нея са свързани трудовите им, титлите им, а трябва да се откажат от , да я променят
Не вярвам да са толкова посредствени, да не могат да усетят грешките си Освен ако са дахлупени само в зубрене на история и от друго си нямат хабер но не ми се вярва! Юрукова например беше широко скроен човек и от математика, физика, химия отбираше! Имои приятели, професори по история, насаме говорят друго!
Не им отърва, затова са против!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133382
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102590
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031