Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2022 19:45 - Неграмотен слововадец и немислещ думоредец- среща на Елба
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4137 Коментари: 13 Гласове:
30

Последна промяна: 18.07.2022 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Е, замесена е и Елба, не случайно!
Намек, че срещата ще е миролюбива, не за разчистване на сметки! Без кръвопролития и ракетен обстрел

Сега, на определението неграмотен, след кратък анализ сметнах ,че точния му еквивалент е  немислещ! Колебах се малко и върху варианта -неразсъждаваш!
Но ,това не е ,от кой знае какво значение!

Да,  приятелска трябва да е срещата между перфекционист- граматик и човек ,творящ на база анализи Все пак, последният си дава сметка, че тези анализи не винаги са лесно смилаеми! А пък и двамата има какво да научат един от друг
Сътрудничеството е от взаимна полза  за тях!

Прилагам в коментар -  правото на отговор!



Гласувай:
30



1. leonleonovpom2 - Право на отговор!
18.07.2022 19:55
8:59 - Здравей, Марине!

Можеш ли да дадеш контекста, от който неграмотникът вади словени , така, че да лъсне голата ти истина?
Има ли в този контекст/ кон с текст?/ текст, че словените са славяни и са нещо различно от Българите? Подчертана ли е разликата между тях някъде, че така геройски я браниш? Реална ли е или имагинерна?

Обяснено ли е в него, защо Българската азбука е предназначена точно за словените? Българите не я разбират ли или им е забранено да я ползват?
Обяснено ли е в този контекст, по каква причина княз Борис прави всичко ,за да имат словените азбука, но не и Българите, хората от неговия народ? Това наказание ли е за тях, разтълкувай този факт! Има ли някакви обяснения по този въпрос?
Така излиза, че стоят нещата!, за съжаление! Всеки мислещ ,ще стигне до този извод!
Дай го този контекст, да видим ,какво точно казва за Българи и за словени? Защо Българите са извън " играта"?
Дай ми най- ранният контекст, в който е записана думата славяни!
Обясни, защо с гимнастики и се създава древност, защо липсва документ с името им, когато е правена азбука специално за тях?

Всичко най- добро!

Постинг: Думоядец
Автор на постинга: mt46
Редактирай | Изтрий
цитирай
2. radostinalassa - Паисий е написал История СлавноБългарска...
18.07.2022 20:14
Славянин означава човек, който слави Бога или слава на Ин и Ян. Българин означава същото. И затова славяните са българите. Днес под славяни се разбират народите , които говорят на славянските езици.
Борис е дал много пари, за да се купят кожи, да плаща на монасите, за да могат да преписват църковните книги. И го е направил ест. за българите. Глаголицата е много сложна и затова е била създадена по - лесната за учене кирилица.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Спомних си аналогичен случай от защитата на студентската ми дипломна работа!
18.07.2022 20:34
Един професор от комисията се заяждаше на дребно Разбира се , получи достойни отговори
Накрая ми направи забележка, че неправилно съм изписал съединението-нитрилхлорид, вместо нитрозил хлорид?
Е , тогава последва учтиво обръщение на професор, че темата ми не е върху това, как се произнася съединението! Ако някой това го бърка, дадена е и формулата му, така ,че проблем относно това, какво е- няма! В литературата, която съм ползвал, така е било изписано, не съм задълбавал този въпрос, защото не ме и интересува!
Задачата ми е в какви направления да го ползвам, а не как да го наричам!
Ако има въпроси по темата, с удоволствие ще отговоря!
Е, нямаше, затова се заяждаше
Излязох, да чакам оценката си
Почти веднага излезе и жената, наблюдаваща от София
Поздрави ме, за пръв път вижда студент, така да отговаря на защита!
И ми пожела и занапред да бъда такъв!
А резултатите ми от защитата бяха публикувани в чужбина!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
18.07.2022 20:50
2. radostinalassa - Паисий е написал История СлавноБългарска...
20:14
Славянин означава човек, който слави Бога или слава на Ин и Ян. Българин означава същото. И затова славяните са българите. Днес под славяни се разбират народите , които говорят на славянските езици.
Борис е дал много пари, за да се купят кожи, да плаща на монасите, за да могат да преписват църковните книги. И го е направил ест. за българите. Глаголицата е много сложна и затова е била създадена по - лесната за учене кирилица.
цитирай

Изтрий

Да, така е!
Словени са наричани Българите, занимаващи се с писаното слово България е владяла тогава Земите до Украйна, до Карпатите, до Тиса и хората на писаното слово са проникнали навсякъде Всички ,които са го приели се наричали словени Имало е и родствена връзка с тях, като руси и моравци, сърби и хървати....
Борис е откупил учениците, по- голямата част от робския пазар във Венеция Той е запазен, гледал съм мястото ,където са били
Платил е баснословна сума за тях, въпреки протестите на боилите!
Казал е, че те струват много повече от това злато, което дава и ще го върнат сто пъти в повече!

Хубава вечер!
цитирай
5. shtaparov - Добър вечер приятелю!
18.07.2022 21:03
Маринчо е добър литератор и още по-добър поет,но трудно се справя с историята в която трябва да борави с точни факти,a не с литературно въображение и поетичeски измислици. Умни кадри са забелязали още на времето,че хората са два типа- математици и литератори. Едните работят с точни факти,но нямат добро въображение за разлика от дтугите,които с лекота измислят какви ли не небивалици,но имат проблем с овладяването на фактите и с подреждането им в главите си. Затова предлагам на всички панслависти,които четат лъжи и ги защитават като него,да познаят от три пъти какъв тип хора сме ние с теб и какъв тип е той. Обзалагам се,че развинтеното им въображение и този път ще ги подведе,но проблемът си е техен- те да си четат романчета и да не се бъркат в историята която е точна наука,а не тема за ученическо есе.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
18.07.2022 21:42
5. shtaparov - Добър вечер приятелю!
21:03
Маринчо е добър литератор и още по-добър поет но трудно се справя с историята, в която трябва да борави с точни факти- не с литературно въображение и поетични измислици. Умни кадри са забелязали още на времето,че хората са два типа- математици и литератори. Едните работят с точни факти,но нямат добро въображение за разлика от вторите,които с лекота измислят какви ли не небивалици,но имат проблем с овладяването на фактите и с подреждането им в главите си. Затова предлагам на всеки панславист,който като чете лъжи и ги защитава като него,да познае от три пъти какъв тип хора сме ние с теб и какъв тип е той. Обзалагам се,че развинтеното им въображение и тоя път ще ги подведе,но проблемът си е техен- те да си четат романщета и да не се бъркат в историята,която е точна наука а не тема за ученическо есе.
цитирай

Нямам нищо против човешките качества и творческите способности в случая, на Марин!
Но ,каква полза има от това, да се повтарят едни и същи стъкмистики?
Защо Борис Първи ще ограмотява слявяните, тогава наречени словени А слово на старобългарски е дума!
Защо пренебрегва собствения си народ, той да е безпросветен?
Смятам, че не е необходимо да се решават интегрални уравнения, за да се разкрие загадката?
Че тези словени в първите наши писания са Българи! Словени са Климент, Наум, и всички останали няколко стотин ученика
Защо се повтарят тъпизмите на онези ренегати, де факто?
Че те ,видиш ли, били славяни, а Българите , татари?
Аз също съм човек на словото Маса публикации имам, не им водя даже и сметка Имам един куфар с публикувани статии Какъв съм? Би трябвало да съм славянин, защото азбуката е за словените? Да ,такъв съм, но съм и Българин, преди всичко!!
И не ме е било срам публично да го потвърждавам
Сега, ако някои се срамуват ,че са Българи и със славяни прикриват срама си, това е друг въпрос!
Да си се срамуват!
Относно неграмотен, ОМ!

6.00 е оценката ми по Български от гимназията !Вярно е ,че оттогава ,с Български не се занимавам професионално , като теория! Но статиите ми ги публикуваха без никаква преработка Веднъж податайствах за един приятел, статията му се бавила половин година
Без нищо да каже ,човекът донесе един свитък Каза ,че минимум един ден трябва да се занимана само с него ,за да го сведе до вестникарска статия При мен нещата са други Нося материал, готов за набиране, не се нуждае от никаква преработка!
Така ,че нямам никакви угризения на тема грамотност!
Само едно се мъча да проумея, защо се държи славяни и Българи да са нещо различно, като едновременно с това се твърди ,че Българите са и славяни ?
Няма страшно, никой не се стреми ренегатите да прави Българи!
Майната им!

Лека нощ!
цитирай
7. kvg55 - leonleonovpom2,
18.07.2022 23:17
Кирил и Методий са изпратени на мисия, къде? – "863–867 година – Мисия на Кирил и Методий във Великоморавия при княз Ростислав. Моравската мисия е по покана на моравския княз Ростислав, който решава да освободи земята си от чуждата немско-латинска църковна и просветна пропаганда, проправяща път към владичество на германските феодали. Ростислав иска да славянизира църквата, като съдаде славянско духовенство и славянско богослужение върху основата на единна славянска писменост. Византийските управници удовлетворяват молбата на Ростислав и изпращат в Моравия вече изтъкнатите като мисионери и работили сред славянството братя Кирил и Методий. Във Великоморавия Кирил и Методий водят непрекъсната борба срещу триезичната догма (богослужение единствено на гръцки, латински и еврейски) и започват да изграждат славянска християнска църква и училище, да разпространяват славянската писменост. Натъкнали се на трудности в своята дейност, те отиват в Рим", пише в Уикипедията.
Какво население живее във Великоморавия? – Отговаряйте!
Какво име е Ростислав? – Отоваряйте!
А сега мислете!
цитирай
8. leonleonovpom2 - 7. kvg55 - leonleonovpom2, 18.07 23:17
19.07.2022 00:41
Здравей, Краси!

Това, къде са били Краси, никакъв фактор не е! Били са и при сарацините/ арабите/
Е, какво мислиш по този въпрос?
А знаеш ли границите на България докъде са били в този период? При бащата на Омуртаг, границата е била по Тиса- северно от Будапеща! Омуртаг я е разщирил при две победи над франките към Моравия Има две Моравии, едната е между София и Белград, наречена Българска Морава Смята се ,че там са били братята!
Владислав е Български цар! Трябва да е славянин, нали? Маламир, също ?Ардомир, оръженосеца на Спартак- , трябва да е славянин?
Моля ти се ,прочети ми въпросите и тълкуванията Не ми препечатвайй неща изсмукани от пръстите на някой ,недоказани и наложени?
Говори се за словени, хора на словото, свэрзани с азбуката Българите са словени, азбуката е от тях и за тях!
Понятието славяни е от 16- ти век!
Дюканж еднократно говори за славяните при идването на Аспарух Като заварени, защото ползва Орбини , един от авторите на термина славяни Заварено население -славяни
Така! Йоан Малала, за същите земи на заварените славяни-Мизия, като съвременник при това, казва ,че в тях Българи живеят! Набезите срещу Константинопол са от Българи! Но някои източници ги пприписват на славяни?
Е, какво излиза ?
Че завареното от Аспарух население тук е от славяни, които според тогавашвите историци е Българско?
Следователно ,заварените Българи в Мизия, историци ,живели хиляда години по- късно са нарекли славяни?
Това разправям, от Българите са произлезли сланяните, по същата схема както македонците сега
Словените са тръгнали в Източна Европа от Българските земи, да разпространяват писмеността и името си Сега, дали всички са с Български корен ,един Господ знае Но словените с произход България са БЪЛГАРИ
Но руските славяни произлизат от сарматите Сармати се твърди ,че са и Българите Писал съм по въпроса Отново знак за равенство между руските славяни и Българите
Що за деление ,македонско, на Българи и славяни правите и после се чудим ние на акъла макетата?

Лека нощ!
цитирай
9. shtaparov - Моравците са вид Българи
19.07.2022 01:10
Ако е за въпрос, Великоморавците са вид Българи а не "славяни",и имаме отличен извор за това. В "Солунска легенда" е записан един знаменателен факт,заради което тя е била забранена за изучаване в училище за разлика от фалшификата "За буквите",измислен през 15-16 век. Другаде е записан още един знаменателен факт,който подкрепиа първия. Тези важни за България факти,които осмиват глупостите на панславизма са следните:

1.Моравският княз е един от князете на Българите.
2. След унгарското нашествие моравците избягали не в "славянските" страни Сърбия, Хърватска и Русия а именно в България,доказателство за което е името на р. Морава,получено несъмнено от тях! Значи те подминали тези страни,които очевидно не са смятали за свои и за да си усложнят живота,отишли да си търсят акъла при набедените за "татари" наши прадеди! Това обаче не е чудно,понеже същото направили учениците на Кирил и Методий малко преди тях: вместо да идат да създават "славянската" Кирилица на "славянски" терен,те предпочели да я създадат на Български с което доказали,че са считали "славяните" за продажни или доволно прости и дотам неграмотни,че не се е очаквало от тях точно те да им помогнат за каквото и да било!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
19.07.2022 08:08
9. shtaparov - Моравците са вид Българи
01:10
Ако е за въпрос, Великоморавците са вид Българи а не "славяни",и имаме отличен извор за това. В "Солунска легенда" е записан един знаменателен факт,заради което тя е била забранена за изучаване в училище за разлика от фалшификата "За буквите",измислен през 15-16 век. Другаде е записан още един знаменателен факт,който подкрепиа първия. Тези важни за България факти,които осмиват глупостите на панславизма са следните:

1.Моравският княз е един от князете на Българите.
2. След унгарското нашествие моравците избягали не в "славянските" страни Сърбия, Хърватска и Русия а именно в България,доказателство за което е името на р. Морава,получено несъмнено от тях! Значи те подминали тези страни,които очевидно не са смятали за свои и за да си усложнят живота,отишли да си търсят акъла при набедените за "татари" наши прадеди! Това обаче не е чудно,понеже същото направили учениците на Кирил и Методий малко преди тях: вместо да идат да създават "славянската" Кирилица на "славянски" терен,те предпочели да я създадат на Български с което доказали,че са считали "славяните" за продажни или доволно прости и дотам неграмотни,че не се е очаквало от тях точно те да им помогнат за каквото и да било!
цитирай

Това се мъча и аз да обясня, но всуе, напразно?! Че славяни и Българи не са различни етноси И , ако сега са такива, то е постфактум
Бях си спечелил мнението ,че сложните неща обяснявам просто Тук удрям на камък Простите неща не мога да обясня , дори и сложно!
В най - стария писмен документ" О писменехь" е записано ,че азбуката е създадена за словените/ не славяните/! Кои са тези словени? Естествено ,че те ще са хора грамотни, познаващи я и можещи да си служат с нея! В онези времена грамотността не е била масова, единици, обикновено монаси, са можели да пишат И хора на науката и на властта Въпреки ,че Карл Велики е пишел трудно!
Така ,че под словени се разбира не етнос, а хора, можещи да си служат с нея, с азбуката

Следва продължение!......
цитирай
11. leonleonovpom2 - В документите има странно препл...
19.07.2022 08:39
В документите има странно преплитане на имената-Българи и славяни?
Анастасиевата стена е издигната срещу Българите, войни води Юстиниан срещу Българи, Йоан Малала твърди, че в Мизия, съвременник е, не е преписвал от някъде, където се настанява Аспарух, Българи живеят! Дума няма за славяни? В същото време се говори за славянско море? Как така, империята ще воюва с последни усилия с Българите, а ще остави безпроблемно славяните да се ширят в нея?
И като се видят с кои Българи воюват, имената им, например- Бузан, Драго, Мундо, Белизар, никак не мязат на някакви монголо- татари да са?Да не би да са славяни на Българска служба?!?!
Сега сериозно!
Юрий Венелин владее и руски и Български! И когато посещава Русия и влиза в храмовете е озадачен- -Какъв е този Български език в руските църкви???? Определя църковно-славянският език за Български ! Чуди се, основателно, не знае подробностите, как той е проникнал там този, Българският език?
За него този език не е славянски, не е руски, а Български!
Български е!
В същото време спецовете, не само блоговите,твърдят ,че азбуката е за славянски етнос?
Сега ,турците пишат на латинси, но турски думи Преди са пишели на арабски Нямат собствена азбука Но латинската азбука е призната, защото римляните са я ползвали
Според спецовете Българите говорят славянски, но славяните пишат на Български? Въртележка ,достойна за перото на Бранислав Нушич!
Юрий Венелин определя езикът, проникнал в руските църкви/ преди два века е определението/ като Български?
Защо ли се получава тази смесица и от предишния коментар се вижда ,че е каша!
Много просто!
Българи и славяни са едно! Разделението е изкуствено и е направено по- късно Писмеността има също огромен дял във формирането на славяните
Гърция е оцеляла благодарение на езика и писмеността Днешните гърци нямат нищо общо с древните През седемнадесети век в Атина, 40 хиляди жители, един човек не знае гръцки Всички говорят на арнаутски!
Печалното е, че това изкуствено разделение на Българи и славяни се ползва с нечисти цели от нечисти хора!Примерът е пред очите ни, не е от някаква стара книга!
Ако това го няма-всьо равно!Българин ли съм или славянин?
Това не могат да разберат хора, които иначе и не могат да вникнат в същността на нещата!

Хубав ден, Ангеле!
цитирай
12. bojo12345 - Как няма да има преплитане на славяни-българи?
19.07.2022 12:07
Българите са се появявали и изчезвали от едно място на друго. Не са се обаждали на никого, оставяли са култура, знания и пр., защото ги е водил Бог. Затова знаем че са били и тук, и там - не са писали историите си, защото са знаели, че писаното слово се променя! Затова са имали ТУМИР - човек, знаещ цялата история на Дуло, които е разказвал на събори, но на части, не всичко и наведнъж. Затова този факт се използва от идеолозите, но това си е техен дерт.
Важно е ние да знаем истинаата и че носим най-древния ген!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
19.07.2022 15:54
12. bojo12345 - Как няма да има преплитане на славяни-българи?
12:07
Българите са се появявали и изчезвали от едно място на друго. Не са се обаждали на никого, оставяли са култура, знания и пр., защото ги е водил Бог. Затова знаем че са били и тук, и там - не са писали историите си, защото са знаели, че писаното слово се променя! Затова са имали ТУМИР - човек, знаещ цялата история на Дуло, които е разказвал на събори, но на части, не всичко и наведнъж. Затова този факт се използва от идеолозите, но това си е техен дерт.
Важно е ние да знаем истинаата и че носим най-древния ген!
цитирай

Изтрий

Да, французите са наричали нашите богомил катари-чисти, а нас самите-богри-хора на Бог Ра-Слънчеви хора!

То е съхранено в имената Райна, Райчо В някои райони унас Слънцето се нарича Райчо или Райо На френски лъч е Рейон, "е"-то се получава от две гласни-А и И- ще рече, изхождащ от Слънцето, от бога!
А самата дума Рай означава Слънчево , Божествено място

Хубав ден ти хожелавам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133541
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102591
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031