Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08 09:29 - Чувството ни за малоценност
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 3047 Коментари: 15 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Прочетох, току що, един постинг - извинение на колегата и приятел Щапаров, адресирано към старите Българи! Че сме се подиграли с тях, наричайки владетелите им ханове и канове и , че езикът им е взет от славяните? Наистина- сериозни поводи за извинение!
Да обявиш едно водеща тогава страна в Европа, че е водена от хора без държавност и, че е черпила култура от нискокултурни общности тогава?

Смятам, че това се дължи на силно развитото ни чувство за малоценност !
Да, дългите години на чуждо" присъствие" са основната причина за появата и за трайността му!

Аз, лично, на няколко пъти съм изпадал в такава ситуация
Първият, когато един уважаван преподавател се върна от Япония, след дълга специализация  С въпроса си, ще стигнем ли някога японците ? Изгледа ме отгоре до долу и ми каза, че недоумява, защо мисля, че японците ме превъзхождат? И ако има превъзходство ,то не е в познанията, а е в техническото оборудване!
Вторият, друг уважаван преподавател, когато се колебаех,  дали да приема поканата на известен европейски университет! Каза ,че познава и тях и мен И ,че аз съм най-малкото равен на тях! Но той смята ,че ги превъзхождам, затова гапантира за мен! Има ли място за чудене при мен, изобщо?

И трети, обратен пример, когато японски професори ме" пипнаха" да обикалям с велосипед между работещите машини в халето !Гафът беше наистина голям !Колегата, който донякъде ме спаси с чупката на 90 градуса, доволно твърдеше, че чудото за мен предстои ! Но аз видях и известно възхищение в очите на японците. И му казах, че той ще влезе в устата на зевзеците с чупката в кръста, не и аз Японците ще внедрят моя опит в Япония Не случайно, с мен се сбогуваха лично Мужду другото с обиколката с велосипеда, аз обслужвах наистина апаратите По шумв им познавах кой, какъв проблем има? Така и стана Нямаше и една присмехулна дума по мой адрес!

Сега,  нашите владетели били ханове, после канове? И се съди по надписа " канас" ,че са такива? Бил на гръцки Е, добре!
На гръцки си има буква " Х", така ,че хан автоматически отпада За канас има малко по- късен надпис, на Пресиян Втори, впрочем, точният е Къназ! Е, съвсем ясно си личи ,че владетелската ни титла е княз, по- късно заменена с цар, а княз - при Пресиян, станала титла на престонаследника!.....
От какво ни е страх- да не ни обвинят ,че княз е Български титла ли?  Че това може да идва от по интелигентни от нас ли? Които тогава не са имали дори и държава?

Или пък войвода Ще се намерят поне десет в блога, да ме уверяваг ,че войвода е полска титла например?  Да , има воеводства и днес в Полша- краковското да речем!
А думичката си има ясен смисъл на Бълтарски Войници водя- войвода
Или военни водя- воевода!

Това е било званието на командващите армията във ВБЦ! Например воеводите Иванко, Георги, Тодор, Мирчо Стари, Влад Цепеш, Тодор, Владимиров, по- късен, преименуван на Тудор Владимиреску!!?

Или ,че пък Българите приели славянския език на подчинените от тях славяни По- каква причина? Че са били по интелигентни от Българите ли ! Те ,живеещите  на наколни жилища, нямащи държава?  Такъв материал е подходящ за " Шарли Ебдо" И ако е посветен на французите например, ще видят какъв ефект ще се стовари върху редакцията му!
Няма такъв виц! Народ ,доминиращ, да приеме езикът на подчинен нему!
Англичаните например, да приемат езика на папуасите?

И третото, дължащо се пак на това нещастно чувство за малоценност е, че славяните били етнос, а Българите - племе Не, по- скоро е обратното

Да надзърнем в съседната езикова група- романската! Това е все едно , да твърдим, че романите са етнос? Не,група са , обединена на база близки езици!

Романи днес има единствено в Швейцария и то ретроромани!  Говорещи близък до латинския език Следователно и при тях отделянето им е на база език!
Славяните, късно понятие ,са всъщност словените, така са маркирани в първите изобщо книги, които са Български ! Те  са в действителност  хората ,които пишат , ползвайки новата азбука! По произход, те са Българи!
Така ,че не Българите са се приобщили към славяните,  а обратно- славяните са се отделили от Българите!  И това е нормално! България на Запад е стигала до днешните  Австрия и Чехия- на изток-до Волга!
На база Българска държавност са формирани другите славянски държави! Както стана пред очите ни сега  с Македония!
Толкова ли сме късогледи ,че не го виждаме?

Да, извинявайте стари Българи, както ви наричат В Башкирия днес!
Вие наистина сте били достойни хора, качество дефицитно за нас днес!Гласувай:
361. leonleonovpom2 - Впрочем, Папуа само двадесетина ...
14.08 09:38
Впрочем, Папуа само двадесетина години е била английска колония! Но, достатъчни, да приемат езика им!?
цитирай
2. dobrodan - Ваньо, здравей най-напред....
14.08 10:30
Има предостатъчно надписи в Дунавска България на стария ни език.
Не е необходимо да търсим несъществуващото :). Българи и славяни са заживяли заедно, църквата налага славянския език.
Щапаров се държи като:
1. Пръднал заек в люцерна
2.Комунист на разпит
3.Бях в банята и очите ми бяха сапунисани
4. Е те такова животно нема.

Може и още, но няма смисъл.
Намери му ти, щото той явно не е в състояние, как са титуловани Борис-Михаил и Петър Делян. По-лошо от хан е, титлата е императорска в по-късно време.
Ако не се справиш - да помагам?
Първият е Михаил-каган, вторият - гаган.
Чакам да чуя за кой век става въпрос и защо славяноезичен народ ще нарича владетелите си кагани.
Накрая ще ме накарате да извадя надписите на древнотюркски език и да покажа през кой език са разчетени. Да, от Дунавска България са, не от незнайно къде.
Ангел да се извинява пред съвестта си. Ако му е останала поне колкото за проба.
цитирай
3. panazea - Много правилен постинг ! Не само за чувството ни малоценност , не само че другите народи
14.08 11:50
не ни превъзхождат , но и за способността на Българите да строят градове и да създават Държави навсякъде, откъдето минат!
Много си прав за японците и не само за тях .
Аз се сдобих със самочувствие , когато отидох в Италия. Не само че хората са добри и ме приеха , но аз забелязах и други неща.
В Рим с моите 1.64 м се чувствах висока! Ха . Мъже и жени бяха под мен и аз ги гледах отвисоко. Това все пак придава самочувствие. Освен това повечето италианци бяха дебели , защото се тъпчеха с паста - така те наричаха спагетите.
Трето . И умните и способни италианчета имаха двойки за годината , мъкнеха учебниците си с тях и щяха да се явяват на есен. За нас това беше немислимо! Ако 9,10,11 клас нямаш отличен , не можех да влезнеш в Университет , а момчетата отиваха войници от моя випуск.
На моите приятелки , едната в по-горен клас от мен , другата в по-долен , им решавах задачите по математика , без да знам Италиански! А те имаха двойки .
Какво ще кажете за прехваления Запад?
Истината е , че нашата образователна система даваше добри кадри и не отстъпваше на западната ! Тези , които имат ниско самочувствие като специалисти , да си запазят убеждението за себе си !
Италианката , която искаше да ме осинови , беше впечатлена как за 3 дни научих числата и месеците на италиански и можех да разбирам какво ми говорят и да кореспондирам. За един месец можех да говоря на някакво ниво Италиански.
Истината е , че който иска може да се научи в България на всичко , което му е интересно ! Но не може да го приложи на практика , когато няма материална база .Аз понеже работех в тази сфера , която бурно се развиваше , никога не съм скучала през моя живот и съм учила все нови неща , гонейки прогреса.
За способните ни технолози даже няма за какво да споменавам, че правеха това , което другите не можеха.
Когато дойдоха японците при нас да пускат една инсталация , първият ден дойдоха 8 часа на работа , но като видяха , че никой от българите още не се е събудил и всеки пие кафе и дъвче баничка .
цитирай
4. kvg55 - leonleonovpom2,
14.08 11:56
Какво значи "езикът им е взет от славяните"? Как се взема език и въобще възможно ли е?. Не е, разбира се. Език се възприема.
Нещата протичат във времето. Така че при общуването във времето между българи и славяни, българи и гърци, българи и турци, е имало заимстване на думи. По–богатият или властващият език е въздействал на по–бедния или подчинения език. Отдавал му е думи – естествено или насилствено – по принуда да се общува с властващата администрация, да се осъществява търговия и прочие.
И каква е тая треска, че владетелите ни сме наричали ханове, за което трябвало да се извиняваме. Глупост някаква.
Историята, като всяка наука, се развива и допълва научния си материал. Сега установили, не съвсем убедително впрочем, че владетелите ни се наричали князе. Хубаво. Ами да се запише в учебниците по история за да се знае занапред.
Всеки англичанин, ако ще лорд да е, ако достатъчно дълго живее сред папуасите, ще заговори на папуаски. Иначе ще умре от глад. Интелигентността е да умееш да се приспособяваш към обективните обстоятелства, ако не можеш да ги промениш в своя полза. Налагането от us–американците на us–американската демокрация насилствено по света, е пример за тяхната глупост, доколкото умишлено не е параван за друго.
А относно налагането на славянския език в българската държава от страна на църквата dobrodan може и да е прав. Не съм достатъчно компетентен да преценя.
цитирай
5. panazea - На третия ден дойдоха техни проверяващи и завариха свойте в 9 часа да се разхождат
14.08 11:57
и да дъвчат банички и веднага ги върнаха в Япония , защото им бяхме променили манталитета.
Именно тази свобода на Българите ни даваше време за размисъл , когато идват гениалните идеи.
Японците само работят и нямат време да Мислят ! Прекрасни изпълнители и никакви изобретатели. Затова четяха сборници с изобретения на чужди народи , за да ги откраднат . Нямаха Идеи. Трябваше да ги откраднат!
Затова смятам , че Българите трябва да направят преоценка на собствените си възможности и способности ,и да заемат Достойно място сред другите народи !
Панацея
цитирай
6. mt46 - Здравей, Иване!
14.08 12:05
Всъщност вие, автохтонистите и крайните националисти, се срамувате от славянобългарския ни произход!... Отричате смесването на етноси като нормален исторически процес, характерен за ВСИЧКИ европейски народи! Българската народност е изключение от нормалното, така ли!?...
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
14.08 12:07
Всъщност отговорът на шегаджийските ти сравнения са в постинга
Славяни е късно нал,ожен термин В Българската литература има словени и то ясно се отнася до хората занимаващи се със слово-писано
Слово го има и на витража на Мадридската катедрала- дума, тухлата на езика

Българи и славяни не живеят заедно, те са едно и също За Българи в Мизия се говори далече преди Аспарух Йоан Малала говори за тях Анастасий издига стена срещу Българите, за защита на Константинопол Константин Велики е приел 300 хиляди сармати ,като им е позволил да се заселят в Мизия
Като се съпоставят данните , излиза ,че заварените Българи са славяни Това и обяснява лесното приобщаване на заварени с новодощли! Иначе , новодошлите биха срещнали яростна съпротива от заварените ,те ще се заселват в техните земи!
Те ще ги защитават!
Несеризно е поставянето та Тюркски език като водещ Поради това ,че намираш прилика с някои думи Турският език е смесица от персийски и арабски, пишели са на арабски Един късен език
Има общуване между езиците, заемки - също наскоро един иранец каза ,че кебапче и кюфте неправилно се водят у нас турски думи- персийски са
Не се заблуждавай относно имената, как някой си ни наричал! Арабите ни наричат Бурджан, но ние не се наричаме така! Кара Булгар не означава черна България , а Велика защото на арабски е така! Това означава кара!
Державин е изследвал старобългарските думи, считани за такива От тях е отделил 30 ,считани за турски и е установил ,че и те не са такива!
Ти трябва за отговориш на един въпрос на база тезата ти Като са близки езиково Българи и тюрки, защо не са направили общ народ както с измислените на база Българи славяни?
Гам църквата обвиняваш! Ами тук падишахът спи ли? Нарежда и готово, тръгват имамите! Правили са опити, ама не става Чакъл във вода не се разтваря!
А ,че на Рим езикът е тюркски, повтарям, меко казано, несериозно е Бъаркаш обратното влияние
И ако държиш на това ,трябва да обасниш причините латинският да е зависим от тюркския!

Хубав ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
14.08 12:22
3. panazea - Много правилен постинг ! Не само за чувството ни малоценност , не само че другите народи
11:50
не ни превъзхождат , но и за способността на Българите да строят градове и да създават Държави навсякъде, откъдето минат!
Много си прав за японците и не само за тях .
Аз се сдобих със самочувствие , когато отидох в Италия. Не само че хората са добри и ме приеха , но аз забелязах и други неща.
В Рим с моите 1.64 м се чувствах висока! Ха . Мъже и жени бяха под мен и аз ги гледах отвисоко. Това все пак придава самочувствие. Освен това повечето италианци бяха дебели , защото се тъпчеха с паста - така те наричаха спагетите.
Трето . И умните и способни италианчета имаха двойки за годината , мъкнеха учебниците си с тях и щяха да се явяват на есен. За нас това беше немислимо! Ако 9,10,11 клас нямаш отличен , не можех да влезнеш в Университет , а момчетата отиваха войници от моя випуск.
На моите приятелки , едната в по-горен клас от мен , другата в по-долен , им решавах задачите по математика , без да знам Италиански! А те имаха двойки .
Какво ще кажете за прехваления Запад?
Истината е , че нашата образователна система даваше добри кадри и не отстъпваше на западната ! Тези , които имат ниско самочувствие като специалисти , да си запазят убеждението за себе .........

Благодаря ти ,за чудесния подкрепящ коментар!
Така е, ние бяхме много добре подготвени теоретически и оттам - творчески, но имахме неразвита експериментална база!
Това ми каза и професорът! Да не мисля ,че ще се ровя за реактиви и материали, като у нас
Написвам вечерта, какво ми трябва и на другия ден, до обяд, то е на бюрото ми!
Аз търсех една желязна ламарина 0.3 милиметра дебела и я открих лично в склад на летището в Бургас! А без нея нищо не можех да направя!
Трябваше ми за определяне на корозията
Да, тук е малоценността Не мога да забравя на научен съвет, как водещият ме обвини в грандомания Слагал съм мои трудове до тези на величия Обясних ,му ,че в случая е с основание!
Извини ми се!

Хубав ден!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, отново, Тони!
14.08 12:35
5. panazea - На третия ден дойдоха техни проверяващи и завариха свойте в 9 часа да се разхождат
11:57
и да дъвчат банички и веднага ги върнаха в Япония , защото им бяхме променили манталитета.
Именно тази свобода на Българите ни даваше време за размисъл , когато идват гениалните идеи.
Японците само работят и нямат време да Мислят ! Прекрасни изпълнители и никакви изобретатели. Затова четяха сборници с изобретения на чужди народи , за да ги откраднат . Нямаха Идеи. Трябваше да ги откраднат!
Затова смятам , че Българите трябва да направят преоценка на собствените си възможности и способности ,и да заемат Достойно място сред другите народи !
Панацея
цитирай

Така е, изпълнителни са! Дисциплинирани- също Закупили са технологии на времето от американците Разглобили са ги и са ги изучили до последното винтче!
И така, тръгнали са напред!
Имах приятел, майстор научна апаратура, който от налични материали можеше да сглоби всичко Беше ми казал, повреди ли ми се нещо , да му се обадя , ремонтът е негова грижа грижа Друг да не търся И се справяше, без да му е работа!
Ако не бяхме така смачкани, чудеса щяхме да правим!
Но ни управляват такива, които имат страх именно от способните хора! И затова ги мачкат
А Кралят Слънце е казал ,че не се притеснява ,че министрите му са по-умни от него Работата е за тях, а славата- за него!
Умен е бил!

Хубав ден!
цитирай
10. leonleonovpom2 - 4. kvg55 - leonleonovpom2, 11:5...
14.08 12:43
4. kvg55 - leonleonovpom2,
11:56
Какво значи "езикът им е взет от славяните"? Как се взема език и въобще възможно ли е?. Не е, разбира се. Език се възприема.
Нещата протичат във времето. Така че при общуването във времето между българи и славяни, българи и гърци, българи и турци, е имало заимстване на думи. По–богатият или властващият език е въздействал на по–бедния или подчинения език. Отдавал му е думи – естествено или насилствено – по принуда да се общува с властващата администрация, да се осъществява търговия и прочие.
И каква е тая треска, че владетелите ни сме наричали ханове, за което трябвало да се извиняваме. Глупост някаква.
Историята, като всяка наука, се развива и допълва научния си материал. Сега установили, не съвсем убедително впрочем, че владетелите ни се наричали князе. Хубаво. Ами да се запише в учебниците по история за да се знае занапред.
Всеки англичанин, ако ще лорд да е, ако достатъчно дълго живее сред папуасите, ще заговори на папуаски. Иначе ще умре от глад. Интелигентността е да умееш да се приспособяваш към обективните обстоятелства, ако не можеш да ги промениш в своя полза. Налагането от us–американците на us–американската демокрация насилствено по света, е пример за тяхната глупост, доколкото умишлено не е параван за друго.
А относно налагането на славянския език в българската държава от страна на църквата dobrodan може и да е прав. Не съм достатъчно компетентен да преценя.
цитирай

Изтрий

Краси, нещо Бъркаш!
От какъв зор англичанинът в Англия ще говори папуаски? Да не е някой превъртял? Гледах и едни папуаси наскоро Говореха на ...английски!
Има железен пример относно езика
Държавата Франция, ако я има днес, дължи го на френския език !Наложен със закон от Франсоа Първи Преди 600 години Този език става обединително звено на етноси с над сто езика и диалекти Например в Лангедок- език окситански означава, заговарят на френски!
Отговорил съм на Адаша ти Защо имамите не наложиха турския на нас?
Разбери, няма етнос, наричан славянски тогава За какъв език става въпрос при това положение?
Добре, по каква причина църквата налага славянски тогава? Ако е вярно ,че има масово покръстване в този период, на какво основание в държава, управлявана от Българи се налага славянски? Каква е мотивировката?Трябва да се изясни това!
Ето, английската църква да наложи папуаски, а френската- котдивоарски език?
Казваш, от Българската църква? По- скоро, тя би наложила гръцки, а не някакъв късно измислен език
Наложила е Български, защото в противен случай и България нямаше да оцелее!

Хубав ден!
цитирай
11. dobrodan - Ми то хубаво, ама в историята
14.08 13:00
славянско племе "мези" не е записано.
Кой казва, че българи и тюрки не са направили един народ?
Казан? Днешна Турция? Босна? Има и още:).
Тюркският език е бил водещ хиляди години, Ваньо. И преди, и след новата ера.
Езикът на владетелите на стотици големи и малки държави. Между тях и нашата.
Съвсем сериозно пиша - римляните са говорели тюркски език още отпреди основаването на Рим. Вярваш или не, следите са налице.
Не всички тюрки са ТУРЦИ.
Толкова е простичко.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
14.08 13:34
6. mt46 - Здравей, Иване!
12:05
Всъщност вие, автохтонистите и крайните националисти, се срамувате от славянобългарския ни произход!... Отричате смесването на етноси като нормален исторически процес, характерен за ВСИЧКИ европейски народи! Българската народност е изключение от нормалното, така ли!?...
цитирай

Изтрий

Е, какво да направим, щом така мислите,вие, антиавтохтонистите?
А вие се гордеете от номадският произход на Българите, които , срамувайки се от него, се прилепили към славяни, за които няма и едно сведение оттогава, че съществуват под това име Тези сведения са от 16- ти век....

Аз твърдя, Державин го е доказал, че Българи и славяни говорят , ако не напълно еднакъв език, то езиците им са много близки, сродни са !
Никакъв тюркски език не говорят Българите!
Ако някои титли и звания са указание за това, те са международни от памтивека По- вероятно е да са персийски, поради близостта на Стара България с Персия!

Аз твърдя че във франция водеш е френския , а не акситанския език, когато е утвърдена държавата, в Англия-английски, а не бретонски, в Германия- немски, а не полски и така нататък
Чист народ няма!
Но за България водещ е Българският, защото и Българскит народ е водещ!
Езикът е основен елемент на Държавното устройство! Не може произволен език да е водещ!
Аз не отричам съществуването на славяните, но твърдя ,че те са се формирали на база Българи?!
Изтълкувай ми думите на Йоан Малала- В Мизия Българи живеят! Малала не е обикновен преписвач Той е творец, изследовател!! Доста преди Аспарух го твърди Защо после Аспарух заварва там славяни? Последното го пишат късни историци Да, Дюканж също го пише, но е ползвал затова описание труда на Орбини Никъде повече не споменава славяни!
Българите вървят поне два века в държавното устройство пред останалите сродни, наричащи се славянски народи!
Няма как крава от теле да суче!

Хубав ден!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
14.08 13:49
11. dobrodan - Ми то хубаво, ама в историята
13:00
славянско племе "мези" не е записано.
Кой казва, че българи и тюрки не са направили един народ?
Казан? Днешна Турция? Босна? Има и още:).
Тюркският език е бил водещ хиляди години, Ваньо. И преди, и след новата ера.
Езикът на владетелите на стотици големи и малки държави. Между тях и нашата.
Съвсем сериозно пиша - римляните са говорели тюркски език още отпреди основаването на Рим. Вярваш или не, следите са налице.
Не всички тюрки са ТУРЦИ.
Толкова е простичко.
цитирай

Изтрий

Да, на латински е мези! Аз примера го давам, за да се подчертае преливането от славяни в Българи и обратно!
Примерно, аз ако имам две имена, да се твърди ,че става дума за двама различни!
А , относно езика ще използвам ....физиката
Имаш два съда , единият пълен с вода, другият-наполовина
Може ли от полупразния да налееш в пълния? Не, разбира се, резултатното преливане е от пълния към празния съд! Така е и в общия случай в латинския и в тюркския
Турският е смесица от арабска и персийска лексика, доколкото знам И европейски модернизми
Единствената обединителна база е хетският език Да, империята им е била в Мала Азия Но, самите тюрки са живели тогава в земите на днешните пустини Каракум и Къзълкум! Римляните наистина водят произходи си от Мала Азия, както и мизите, които са били техни съседи там!

Хубав ден!
цитирай
14. born - Дявол знае откъде идва това идиотско чувство за малоценност
17.08 00:45
у народа ни. Според мен най-вероятно се дължи на дълготрайната ни изолираност по отношение нормалното развитие от глобалните събития. И на мен ми се е случвало преди години за кратко време да изпитвам чувства на непълноценност и тъпанарско преклонение пред западни научни величия- подчертавам - ЗА КРАТКО ! Докато се убедих при лични контакти , че по специализирана научна пълноценност надвишавам/ме с мои колеги прехвалени възпитаници на Масачузетския технологичен институт, който винаги /пък и досега/ съм считал за Меката на технологичните науки. Е, поне моето/нашето поколение можеше да си позволи подобно самочувствие. Особено ако има възможност да направи собствена реална съпоставка. Няма да продължавам с излишни приказки, само да дам за пример един наш преподавател по физикохимия - акад. проф. д.ф.н. Стефан Георгиев Христов - създател на световно известната с уникалността си Теория на енергетичните бариери !
Хубава вечер и седмица !
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
17.08 08:10
14. born - Дявол знае откъде идва това идиотско чувство за малоценност
00:45
у народа ни. Според мен най-вероятно се дължи на дълготрайната ни изолираност по отношение нормалното развитие от глобалните събития. И на мен ми се е случвало преди години за кратко време да изпитвам чувства на непълноценност и тъпанарско преклонение пред западни научни величия- подчертавам - ЗА КРАТКО ! Докато се убедих при лични контакти , че по специализирана научна пълноценност надвишавам/ме с мои колеги прехвалени възпитаници на Масачузетския технологичен институт, който винаги /пък и досега/ съм считал за Меката на технологичните науки. Е, поне моето/нашето поколение можеше да си позволи подобно самочувствие. Особено ако има възможност да направи собствена реална съпоставка. Няма да продължавам с излишни приказки, само да дам за пример един наш преподавател по физикохимия - акад. проф. д.ф.н. Стефан Георгиев Христов - създател на световно известната с уникалността си Теория на енергетичните бариери !
Хубава вечер и седмица !
цитирай

Изтрий

Да и аз смятам ,че в основата му е дългогодишното " съжителство" с османлиите, считащи ни за рая, втора ръка хора !?Да, простакът -потребител ,винаги смята интелигентът за втора ръка човек?
Аз също нямах самочувствие, особено като непълнолетен Независимо ,че и тогава правех учудващи неща Роднини ,на няколко пъти бяха атакумали родителите ми, защо нямам самочувствие?
И реших да променя нещата Знам повече от критиците, защо ще бъда без самочувствие пред тях?
Попаднах и на свестни хора и това чувство постепенно изчезна Просто престанах да мисля по въпроса Има и по- знаещи от мен, не съм върхът! Но ,това, с което се занимавам го върша на ниво, харесва се, получавам похвали! То ми е достатъчно, за да няма място подобен комплекс при мен!
Така и в общия случай-чувството за малоценност трябва да изчезне! Имам предвид стойностните хора Другите- те имат друг проблем!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 6517056
Постинги: 1126
Коментари: 26658
Гласове: 89038
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31