Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2022 16:00 - Науката срещу " псевдонауката"
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5415 Коментари: 20 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В последно време се сблъсквам с мнението на хора, които от позицията на чистата наука борят и громят " псевдонауката" ? И науката в историята е тази, която е утвърдена, обикновено по неясни показатели!?  На такива хора бих препоръчал да прочетат мнението на Гогол за учения в " Мъртви души" Има предвид нормалния учен, не псевдоучения! Най-  безобидния епитет ,който му лепва, е" подлец"?
За сведение на любителите на истинската наука, науката ,не е само справка за това, кой какво е казал или написал! Науката е и творчество! Да можеш да видиш нещо в написаното, което не е маркирано! Иначе, тази справка, за която стана дума по- горе е просто един обзор, нищо повече!
Но, да преминем  към същността от две позиции научна и "псевдонаучна" на три момента в нашата история

1/ СЛАВЯНИ и БЪЛГАРИ
Според истинската наука Българите заварили тук славяните и с тях създали обща държава Българите се претопили в славянското море, взели езика на славяните, но държавата носи тяхното име
Според псевдонауката, базираща се на сведения на съвременник- Йоан Малала, Българи живеят в Мизия век и половина преди Аспарух! Българи! Няма и думичка за славяни от него! Век преди това,  Анастсий, ромейски император,  е издигнал дългата стена пред Цариград, да спира набезите на Българите!?   Велизарий води няколко войни срещу Българите, а владетелите им са Бузан, Драго....На Българите?!
Ако Българите са наистина тюрки и са създали общ народ с митичните славяни, защо този процес не се е повторил по късно, вече между Българи и турци? Какво мисли по въпроса православната наука?
Обяснявал съм го, от гледна точка на физиката, защо не се случва!

2/ СВЯТОСЛАВ - Той може наистина да е Българин , но няма научни доказателства, според науката
Добър ден!
А какви научни доказателства има  тази наука за славяните в такъв случай
Така, да поразсъждаваме научно
Първо името му- Святослав си има ясен смисъл на съвременен Български език-свят и славен!
Майка му е Олга, дъщеря на сваления с преврат Владимир! Той е правнук на Борис Един от тримата му сина е ,внимание ,Владимир! Кръстен на дядото на Святослав!
Дълги години името на град Псков е загадка  Там е било имението на Олга, не е родом оттам
Державин доказва, че то е съкратен вариант на Българското Плисков Да ,в Русия има две села с името Плисков и град в близост до Киев- Переяслав!? Някой да не вижда тук Преслав?
И последно, най-важното!
При оттеглянето от горящия Преслав, Святослав заповядва да натоварят на коли царската библиотека! Така  е спасена книжнината ни !Затова нашите книги се намират там! Включително и "Симеоновия сборник" Преименуван на" Святославов", но измамата е открита от руски учен и истината възстановена

3/ ТЮРКИ ли са БЪЛГАРИТЕ?

Науката не отрича тази възможност, особено пък относто езика на древните Българи!?
Сега, като е толкова лесно да се откажеш от езика си, според точка 1/, защо, като са дошли османлиите не сме се върнали към изходния си език ?
Разгеле, дошли са ни на крака, вземаме го и се прегръщаме братски Тук има повод, за разлика от  конушмака, който правим със заварените славяни! Да се претопим в Османското море!?
Не ,не се получава, не става и до ден днешен
Генетично, истинските турци са с кръгли глави За по- сигурно, стягат главите на новородените, да станат кръгли! Знае ли се някоя баба, какви вземания  давания и с кого е имала? За по сигурно!
Ние, не се отличаваме с подобен етносен белег,  да сме с кръгли глави?  Напротив ,рядкост са!  Освен тези, които са си кръгли нули по начало, редно е и да са с кръгли глави!

Не ,не се ядосвам!? Забавно ми е!
Веднаж, лаборантките се помъчиха да ме преметнат Нищо не казах, отидох  в лабораторията и повторих това, което ми пробутаха като резултат! Следяха ме внимателно и с напрежение! Да, убедих се, че ме лъжат! На въпроса им отговорих, че съм стар краставичар и друг път на друг да продават краставици!  Ако не искат да ме загубят като клиент. Този анализ е важен и за разлика от някои други, трябва да е точен! Но на тази, която го беше прогнозирала, повече отговорна работа не дадох!

Та и тук! Такива горчиви краставици не ми допадат!



Гласувай:
25



1. tonsunka - Вчера Щапаров подробно обясни, че ...
18.08.2022 18:11
Вчера Щапаров подробно обясни, че Светослав е мерзавец, негодник и мръсник, който е завладял държавата ни и е на бил на кол 200 боляри. Недей да му правиш реклама, а го заплюй.
цитирай
2. panazea - Мислех , че само нашата официална история е фалшифицирана!
18.08.2022 18:23
Прочетох книги за Българите на Петър Добрев ,
Хомо Сапиенс за произхода на Хомо Сапиенс на Кръстю Мутавчиев,
Кой кой е в Илиадата и Одисея на Детелин Вълков.
Исторята е разпъната на кръст !
Но не само нашата история ! В цял свят се приказват някакви приказки и ние трябва да ги приемаме на сериозно.
Затова аз чета Неканонични книги и Апокрифи !
Намирам много неща , които правоверните на признават !
Нашите историографи са се люшкали ту в услуга на русите , ту на Третия райх.
А България къде е в цялата схема?
Има много добри извори и там всичко си пише без партийни пристрастия.
Не ги признавали ?
Те много учени не са били признати през вековете !
цитирай
3. leonleonovpom2 - Дабре си дошъл, Тонсунка!
18.08.2022 18:28
1. tonsunka - Вчера Щапаров подробно обясни, че ...
18:11
Вчера Щапаров подробно обясни, че Светослав е мерзавец, негодник и мръсник, който е завладял държавата ни и е на бил на кол 200 боляри. Недей да му правиш реклама, а го заплюй.
цитирай

Изтрий

Сега, с мръсната вода да изхвърлим и бебето!Така ли?
Там е работата, че чрез Светослав идват най- добрите доказателства относно произхода на Българите Той е успял да съхрани книжнината ни Сега нямаше да имаме нищо Чрез неговия син Владимир се доказва и родствената връзка с Борис Първи
А ти знаеш ли, че Борис Първи е унищожил 52 Болярски рода? До човек, така се твърди! Да заплюем и него, тогава!? Ослепил е и собствения си син!
А Святослав е бил съюзник на Българите, когато ромеите са превзели Преслав!

Да те питам нещо! Профилът ти има ли връзка с този на Тонсун? Подигравателен ли е? Ако е така, Тони не го заслужава в никакъв случай!
Той пише великолепни пътеписи, има остро перо, само завиждащ може да прави подобни неща!
цитирай
4. dobrodan - Здравей, Ваньо:).
18.08.2022 18:33
По първия въпрос. Синхронизирай нещата малко и по хронология.
Няма никакъв проблем българите да вземат езика на славяните, но не е станало за един ден. Същото се е случило в Полша, Чехия, Словакия, Беларус, Русия, Украйна дори.
По втория въпрос. Името Святослав ти звучи познато, но опитай да си обясниш сам какво означава. Света Слава, Славещият Света, ти кажи?
Свенто-слав. Две порядъчно изменени конструкции от тюркски език. Ас-бай-ен-тъ. Или избран за господар Ас. Слав - подобен на Асите. Ас-лаб, лаб като лаборатория:).
Владимир е в пряка смислова връзка с древнотюркската титла ельтебер. Която е станала Балтъ-бер, след това Валде-Мар, докато зазвучи като познатото ти Владимир... Област - улус, улус - власт. Разбираш ли или да пиша после подробно?
Олга, Олег - Ольйг или Улуг, Олуг. Няма как да предам точно гласните, освен това са добре заменяеми според диалекта.

Относно турците. Османци са, Османлъ - или хората на Осман. Аз за Турска империя не съм чел?
Ислямът не е позволявал на българите - Поклонници на светлината - Слънце, Луна и т.н. - да продължават да се наричат Българи. Тези са били вече мюсюлмани.
Недей да мислиш, че български градоначалници (което си е чисто ханство, забележи) не са помагали на османците.
Недей да мислиш, че в Северна България и особено Североизточната част тюркски език не се говори от поне десети век насам заедно със славянобългарския!
Кръглоглави са Сирийците!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
18.08.2022 18:50
Права си, работят с постулати
Чиста проба догматици са!
За мен науката е изследване преди всичко, а не догматика Да , има основни правила и закони, които се прилагат, но на тяхна база се извършва изследователска работа
И когато ми кажат ,че няма какво да се изследва, това за мен вече не е наука!
Ние имаме държава в най- тъмния период след Новата ера В тъмните векове, след падането на Рим И то, просперираща държава Успяваме да спасим Европа от арабите!
И да ни се пробутват някакви примитивни обяснения за зависимост от някого, това е пълна глупост!
Периодът на Петър Първи в нашата история е превъзнасян Но истината е, че особено в края му, управлението на държавата ни е изтървано! Особено при некадърните му синове! Затова се явява и Святослав! Подстрекаван наистина от ромеите, да си вземе царството С надеждата ,че ще го делят? Но той се осаъзнава за намеренията им в края Но е било късно Проваля се!

Хубава вечер!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей и ти, Краси!
18.08.2022 19:58
4. dobrodan - Здравей, Ваньо:).
18:33 Проблемът не е толкова с вземането на езика Въпреки ,че и той е изсмукан от пръстите
никоя властваща държава не взима езикът на подчинен народ Такава глупост е направил Александър и затона империята му се разпада Бързо Това е и причина за разпаране на Рим и на ИРИ по -късно Интересно е че докато при Александър гръцкият е бил основен , при другите две-спомагателен Виж кога запада ИРИ- когато отпада окончателно латинския-в края на седми век!
Въпросът е със съществуването на самите славяни Хронологията съм я дал добре Йоан Малала пише повече от рек преди идването на Аспарух И ясно отбелязва ,че в Мизия живеат Българи Два века преди Аспарух е построена Анастасиевата ,дълга стена, да не допусне Българите до Цариград !Думичка няма за славяни? За Българи- да А и владетели и пълковоци Българи- Мундо, Бузан, Драго Белизарий също е Българин ,на ромейска служба
И други неща, които се приписват на славяните, всъщност са дело на Българите!?
И е прав д-р Делев,че на база Българи са създадени 10 славянски държави
Езикът е оръжие, никой не го отстъпва доброволно
Днешна Франция, за да я има, дължи го на френския език Езикът на династията на Франсоа Първи! Не на бургундски или окситански!
Святослав-свят/човек, може и светлина да е?/ и славен!
Мир в него период в Българския е равнозначен на свят
Че има взаимодействие и заемки между езиците , това не оспорвам!
Но все пак, ти като твърдиш за определени думи, че са заемки от тюркски език,трябва да го докажеш
Владимир има смисъл на Български- владее света, ельтебер това ли означава също!?
Самият турски език е смесица от персийски и арабски, не знам защо мислиш ,че е водещ! Кога и къде е бил?
Английският е водещ, но има 30% френска лексика По простата причина ,че и френския, преди него е бил водещ
Не държа да ми отговаряш на последния въпрос, но за да го твърдиш, задължително трябва да се обосновеш!
Имам приятел, съученик от нашите турци, лекар Веднъж ходихве, да види как е бебето със стегнатата глава От него знам за кръглите глави Баща му беше ходжа
Призна си и ,че и неговата е била стягана!
Тогава го закачих ,че не са истински турци, щом не се раждат с кръгли глави?
Каза ,че седем поколения назад нямат и в двата рода Българи Но за по- назад - не знаят Не е изключено!

Хубава вечер!
цитирай
7. radostinalassa - Казано е , че древните българи или траките...
18.08.2022 20:08
са били втори по многобройност народ в света, не тюрките. Самия принцип, че те са смесен народ ги прави нетрайни. Когато българите отишли в Индия и се смесили с индусите видели, че от тези деца не става нищо и въвели кастите. Това са разумни хора.
цитирай
8. kvg55 - leonleonovpom2,
18.08.2022 21:14
Приема се, че в Мизия са живяли българи и Аспарух е дошъл при единоплеменниците си. Питам – какви народи са живяли в Тракия и Македония по същото време?
Понятията тюрки и турци не се припокриват. Така че, ако българите са тюрки, съвсем не означава, че някога са говорили на турски. В групата на тюркските народи не се говори един език. Там съществува разнообразие от езици.
По време на османското присъствие въобще се игнорира разликата в религиите. Набляга се на нетюркския произход на българите.
И ще кажа за пореден път – важно е от къде идваме, но трижди по–важно е накъде отиваме. А ние отиваме към гибел.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
18.08.2022 21:17
7. radostinalassa - Казано е , че древните българи или траките...
20:08
са били втори по многобройност народ в света, не тюрките. Самия принцип, че те са смесен народ ги прави нетрайни. Когато българите отишли в Индия и се смесили с индусите видели, че от тези деца не става нищо и въвели кастите. Това са разумни хора.
цитирай

Изтрий

Да, това е другото недосмислие!
Втори по численост народ да изчезне! Все едно китайският и индийският днес, не знам в момента кой от тях е първи или втори, да изчезне?
Е, не при някаква световна катастрофа, така , от само себе си!
Ако има мисъл в твърдящите го, това е възможно единствено, ако си е сменил името?
Еврика! Херодот твърди ,че траките често си сменят имената
Да гетите, едни стават готи, други- даки
Сарматите заедно с гетите - даки , правят в днешна Румъния Сарматите от една страна са дали началото на славяните в Русия, а от друга- на Българите
Константин Велики е дал разрешение на 300 хиляди сармати да се заселят в Мизия Сарматите се водят скити ,но са родствено племе с траките, щом правят държава с тях!
И какво излиза? Че местните сармати от Мизия, като славяни, посрещат другите сармати на Аспарух, но, като Българи!? Впрочем и местните не са славяни-Малала ги определя като Българи ! Чакай, че се обърках и аз, като учениците на Нушич в часа по астрономия
Изводът- Българи и славяни са едно и също!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
18.08.2022 21:35
8. kvg55 - leonleonovpom2,
21:14
Приема се, че в Мизия са живяли българи и Аспарух е дошъл при единоплеменниците си. Питам – какви народи са живяли в Тракия и Македония по същото време?
Понятията тюрки и турци не се припокриват. Така че, ако българите са тюрки, съвсем не означава, че някога са говорили на турски. В групата на тюркските народи не се говори един език. Там съществува разнообразие от езици.
По време на османското присъствие въобще се игнорира разликата в религиите. Набляга се на нетюркския произход на българите.
И ще кажа за пореден път – важно е от къде идваме, но трижди по–важно е накъде отиваме. А ние отиваме към гибел.
цитирай

Изтрий
Мога да ти отговоря, хипотетично, разбира се! Което не означава ,че ще е грешно!
Сега , това не го разбирам! В групата на тюрските народи се говори, предполагам на различни матерни езици
Може да се говори и на китайски, така ли?
Гези групи , романска , германска, славянска са езикови групи , а не етносни! Говорят такива, сродни езици, но шведи и норвежци не са германци!
Ако Българите са говорили тюркски, което не е истина, трябва да са към тази езикова група, Державин беше изследвал около 40 думи-староБългарски, считани за тюркски И доказал ,че нито една от тях не е такава!
Знаеш ли, кое е дразнещото в това разделение на Българи и славяни? И заради което не го приемам и на процент дори!?
Че славяните се поставят като по- висша раса! Което няма как да е вярно Те живеят в племенни общности, нямат държавни структури Да ,дошли са като квартиранти от днешните руски степи, което не е осъдително! Но да се посочват за водещи- тове вече е смешно!
Същата работа с Българският и турскияг Би трябвало да са в една езикова група
Нашият език е безспорно водещ сред славянските Вижда се превъзходството му Турският е една смесица от персийски и арабски думи Твърд език, дразнещ ухото! Нашият, старобългарски е мелодичен език, нещо като днешният френски-мек Нямат нищо общо и с кой да е друг тюркски език-да сложим и унгарския там!
Както и да е ,не обичам да ме правят на бунак!

Хубава вечер!

П.П.-Много се разгорещих! И без това не е студено
Да ти кажа някои разтоварващи сентенции:
1/ Няма радост- има гадост!
Това е от първите дни на славното управление на Б.Б. Той почваше с -Няма пари! Продължението е ясно!
2/ А сиктир, моля ви се!
Това е любезен начин да отпратиш някой, така ,че той да е доволен от указаното му уважение, а не- унижение!
Нашият прител Стефан, надявам се, ще ги хареса!
цитирай
11. shtaparov - Поздрав приятелю!
19.08.2022 03:38
Научни доказателства за "славяните" няма наистина: най-малко пък за такива,които да са били тук преди Българите. Според казионите "славянски" племена е имало от 6-ти до 10-ти век: после е имало само "славянски" народи. След 10-ти век сиреч "славяните" изчезват и са заменени от народи като Българи, чехи, руси, моравци, поляци, сърби, хървати, венети (прекръстени в последно време на "словенци") и пр. Първите писмени сведения за тях обаче са от 14-15 или дори от 15-16 век: феномен,за който панславистите нямат обяснение,затова недоволно предатират историческите документи и от 14-15 век ги препращат в 9-10 век,което също е късен период!

Този фокус обаче не е наука както знаем,а писмени данни за Българи на Балканите има поне от IV век което значи: 1000-1100 години преди първото писмено споменаване на "славяните"! И това е при условие,че не броим Болгите на царете Болг и Брем,които се връщат в прародината си на Балканите още в IV век преди Христа т.е.: 17-18 века преди първите писмени сведения за "славяните"! Или с други думи: къде е на магарето "ракетата", къде е на камилата "космоса"! :)
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
19.08.2022 08:27
11. shtaparov - Поздрав приятелю!
03:38
Научни доказателства за "славяните" няма наистина: най-малко пък за такива,които да са били тук преди Българите. Според казионите "славянски" племена е имало от 6-ти до 10-ти век: после е имало само "славянски" народи. След 10-ти век сиреч "славяните" изчезват и са заменени от народи като Българи, чехи, руси, моравци, поляци, сърби, хървати, венети (прекръстени в последно време на "словенци") и пр. Първите писмени сведения за тях обаче са от 14-15 или дори от 15-16 век: феномен,за който панславистите нямат обяснение,затова недоволно предатират историческите документи и от 14-15 век ги препращат в 9-10 век,което също е късен период!

Този фокус обаче не е наука както знаем,а писмени данни за Българи на Балканите има поне от IV век което значи: 1000-1100 години преди първото писмено споменаване на "славяните"! И това е при условие,че не броим Болгите на царете Болг и Брем,които се връщат в прародината си на Балканите още в IV век преди Христа т.е.: 17-18 века преди първите писмени сведения за "славяните"! Или с други думи: къде е на магарето "ракетата", къде е на камилата "космоса"! :)
цитирай

Изтрий

Да, прекалено много несъответствия има в традиционната наука относно Българи и славяни
Най- фрапиращото е ,че съвременник на събитията, век и половина преди Аспарух пише ,че в Мизия Българи живеят, а съвременната история пише ,че Аспарух е заварил там славяни? Непредубеденият би казал, че нямв разлика , освен в имената между Българи и славяни! И тази липса на разлика обяснява станалите събития по-късно Разликата е ,че едните са заварени , а другите - новодошли И не са някакви номадиноводошлите, защото си имат държава и държавна власт!
Много сме писали по въпроса, човек трябва да е късоглед, за да не разбере правотата на думите на д-р Делев, физик по професия! Физиката е в основата на всички процеси на Земята, на жизнените също! Няма как на него точно да убегне истината! Че от Българския народ изкуствено са създадени 10 държави! Последната, това е добавка от мен , е Македония! При това- пред очите ни!
Нормално, Бълтарите първи, с поне 200 години разлика имат държава преди другите сродни народи От тях почва роенето Да погледнем някои от техните главни градове-Белград е с Българско име и е създаден от Българи! Загреб е също с Бълтарско име !Букурещ- тоже! А столицата на Влад Дракола и днес си носи Българското име-Търговище! Кийв, както си го пишат украинците и всеки интелигентен украинец щи го каже, носи името на Българина Шамбат Кий-според версиите брат на Кубрат или самият Кубрат!
Какво повече?

Хубав ден, приятелю!
цитирай
13. panazea - Официалната нАука се базира на Хипотези ! После тези хипотези се разбиват !
19.08.2022 10:30
Ние учехме теорията на Опарин , сега я опровергаха !
Учехме учението на Мичурин , сега го низвергнаха !
Питам , кое е Наука ! Теория идва от Тео , Боговдъхновена мисъл !
Хипотеза е нещо хипотетично , може да го има , може да го няма !
На много учени в Англия са отхвърлили теориите , защото не се харесват на Нютон ! Нютон е държал Кралското научно дружество и трудовете на опонентите му потъват в Забрава ! Не случайно Чарлз Дикенс пише , че учен не може да прогресира в Англия , а само в Новите земи .
Не само Литературата и Историята се управляват от пропагандата , но и Философията , Социологията, даже Биологията !
цитирай
14. dobrodan - Съвсем неслучайно е, че в славянските езици думата за свят, святост и светлина
19.08.2022 11:14
са от един и същ корен. Някой е почитал Светлината и това са? Балк/гар - ите.
В така наречените индоевропейски езици, особено славянските, думите претърпяват такива фонетични изменения, че първоизточникът понякога просто не може да бъде определен.
Още през 4 - 5 век от новата ера славяноезично население обитава Северното Черноморие, това не е първата среща на българи и славяноезичен народ, така че няма нищо за чудене :).
Виж, за Киев :):):). Името на този град носи подчертани белези на тюркоезичност :).
Дом на Бога, буквално преведено.
Между другото, разглеждам за езика на хетите.
Определено този народ ИМА ОЧЕВИДНА ЕЗИКОВА ВРЪЗКА С БЪДЕЩИТЕ СЛАВЯНСКИ ЕЗИЦИ!
Добавям: имал е много близка и конкретна среща с тюркоезичен народ.
Ако имам достатъчно време, ще поясня какво имам предвид.
Няма да е много скоро:).
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
19.08.2022 13:42
13. panazea - Официалната нАука се базира на Хипотези ! После тези хипотези се разбиват !
10:30
Ние учехме теорията на Опарин , сега я опровергаха !
Учехме учението на Мичурин , сега го низвергнаха !
Питам , кое е Наука ! Теория идва от Тео , Боговдъхновена мисъл !
Хипотеза е нещо хипотетично , може да го има , може да го няма !
На много учени в Англия са отхвърлили теориите , защото не се харесват на Нютон ! Нютон е държал Кралското научно дружество и трудовете на опонентите му потъват в Забрава ! Не случайно Чарлз Дикенс пише , че учен не може да прогресира в Англия , а само в Новите земи .
Не само Литературата и Историята се управляват от пропагандата , но и Философията , Социологията, даже Биологията !
цитирай

Изтрий


Така е ,науката се гради на избрани хипотези Все пак, хипотезата не е произволно твърдение То подлежи на доказване
Ако приемем ,че Българите в Мизия са заварили там славяни, то това трябва да бъде доказано !!
Трябва, но ,няма как да бъде доказано Доказателства на автори, приведени хиляда години по- късно нямат тежест Те са и автори на името славяни, уж че произлиза от словени Просто така са решили Само ,че би трябвало да обяснят на какво се дължи тази трансформация Слово и слава не са равнозначни думи Плюс това има веществено доказателство на витража на Мадридската катедрала с думата слово, на 600 тодини С изброените на различни езици думичка- дума И на Български-слово е изписано, точно така, както и тук в момента!! И става ясно кои са словените в ранната Българска книжнина, ако тя е източника? Това са хората ,които пишат думите! Не са етнос някакъв, пишат на Български!
В заключение, ако приемем ,че са заварили местни Българи хората на Аспарух, затова има доказателства и то дадени от съвременници
За славяни няма, има по-късни в " О писменехь", косвени и е пределно ясно ,че словените са хора на словото!Тези, които се занимават с книжнината!

Всичко най- добро, Тони!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
19.08.2022 13:58
14. dobrodan - Съвсем неслучайно е, че в славянските езици думата за свят, святост и светлина
11:14
са от един и същ корен. Някой е почитал Светлината и това са? Балк/гар - ите.
В така наречените индоевропейски езици, особено славянските, думите претърпяват такива фонетични изменения, че първоизточникът понякога просто не може да бъде определен.
Още през 4 - 5 век от новата ера славяноезично население обитава Северното Черноморие, това не е първата среща на българи и славяноезичен народ, така че няма нищо за чудене :).
Виж, за Киев :):):). Името на този град носи подчертани белези на тюркоезичност :).
Дом на Бога, буквално преведено.
Между другото, разглеждам за езика на хетите.
Определено този народ ИМА ОЧЕВИДНА ЕЗИКОВА ВРЪЗКА С БЪДЕЩИТЕ СЛАВЯНСКИ ЕЗИЦИ!
Добавям: имал е много близка и конкретна среща с тюркоезичен народ.
Ако имам достатъчно време, ще поясня какво имам предвид.
Няма да е много скоро:).
цитирай

Изтрий

За мен славяните произлизат от Българите и са резултат от роенето им!
Траките не може да изчезнат безследно, но е известно ,че си сменят имената Така вече, може да изчезнат

Клинописа на хетите дълго време не е разчитан И е разчетен с английския на база съвпадение на една дума- уотър!Всъщност и на български не е далече съвпадението
Хетите вероятно са изчезнали в резултат на сблъсък с асирийците или финикийците
Но, това са все водещи народи!
Не виждам водеща роля, не само в този период, на тюркски народ
Дори и при Османската империя, която е създадена от каталунски рицари, тя никога няма водеща рояа в културно или техническо направление Ученик е!
Не виждам как може този изостанал народ да бъде водещ и то в културно отношение, законодател?
Това е парадокс за мен!

Хубав ден!

П.П.Родината на тюрките са днешните пустини Каракум и Къзълкум Българи в този район никога не са живели Езикът им силно е повлиян от езика на персите и на сарацините-арабите!
цитирай
17. dobrodan - Родината на всички "тюрки", Ваньо, е междуречието на Днепър и Дон.
19.08.2022 15:44
Родината на новите тюрки е една алтайска долина. Може би по-късно ще намеря коя беше.
Славяните не произлизат от българите. Имам предвид славяноезичните народи. Разделянето на R-групата е станало преди около 40 000 години на R1a и R1b. Така можем да установим общ техен произход, най-общо казано.
цитирай
18. panazea - Доброданчо много му се иска да ни направи тюрки и вади някакви маркери и хаплогрупи.
20.08.2022 14:55
dobrodan написа:
Родината на новите тюрки е една алтайска долина. Може би по-късно ще намеря коя беше.
Славяните не произлизат от българите. Имам предвид славяноезичните народи. Разделянето на R-групата е станало преди около 40 000 години на R1a и R1b. Така можем да установим общ техен произход, най-общо казано.

Но не му се отдава ! Всички сме произлезли от Кроманьонците , е някои са от Неандерталците , а други от маймуните. Да не споменавам извън земните !
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
20.08.2022 16:36
dobrodan написа:
Родината на новите тюрки е една алтайска долина. Може би по-късно ще намеря коя беше.
Славяните не произлизат от българите. Имам предвид славяноезичните народи. Разделянето на R-групата е станало преди около 40 000 години на R1a и R1b. Така можем да установим общ техен произход, най-общо казано.


Кой са нови и кои стари тюрки!?
За нашите турци знам откъде са дошли и коя е родината им Тя е Тюркмения и атчасти узбекистан Където са Каракум и къзълкул Каракум е черен пясък, Къзълкум пак беше някакъв пясък
Славяните не произлизат от Българите?
Точно там е работата ,че точно първите словени произлизат точно от Българите! Славянска е езикова група, а не етносна
Словяни са тези ,които си служат със словото-писаното слово, на базата на кирилометодиевата азбука! Това са тези Българи, които могат да пишат! Затова се наричат словени! Когато сме дали азбуката и на другите сродни народи, писачите да ги наречем, са се нарекли словени
По-късно, при Екатерина Велика, която забравила Българите с езика им ,словените като славяни станали етнос? Е има две германски държавнва , има и две ,доказано Български-македония е другата, при това станала такава пред очите ни
Краси, хаосът е пълен относно Българи и славяни Първо Аспарух Българи или славяни е заварил тук? Защо Българите ще вземат езика на славяните, той ще си остане такъв, но ще се нарича Български и за капак ,на този Български език ще се създаде славянска азбука?
Но ,момент, хората на СЛОВОТО да се напрекат словени ,вече всичко си идва на мястото Те ползват азбуката-словените, но по произход са внимание, Българи!
Или накратко-всички са Българи в България, но тези които са грамотни и могат да пишат, се наричат словени И всички на тази база, азбуката в другите, създадени по- късно държави, които я ползва,т са словени!
Писал съм за думичката СЛОВО, точно в този вид , изписана преди 600 години на витража на купола на Мадридската катедрала
СЛОВОІ Тухлата на езика-дума на СТАРОБЪЛГАРСКИ

Хубава вечер!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
20.08.2022 16:42
18. panazea - Доброданчо много му се иска да ни направи тюрки и вади някакви маркери и хаплогрупи.
14:55
dobrodan написа:
Родината на новите тюрки е една алтайска долина. Може би по-късно ще намеря коя беше.
Славяните не произлизат от българите. Имам предвид славяноезичните народи. Разделянето на R-групата е станало преди около 40 000 години на R1a и R1b. Така можем да установим общ техен произход, най-общо казано.

Но не му се отдава ! Всички сме произлезли от Кроманьонците , е някои са от Неандерталците , а други от маймуните. Да не споменавам извън земните !
цитирай

Изтрий

Благодалря ти за намесата! Вече изчистих въпроса за постинга , с името му, стана дума за него сутринта Заглавието му ще е от само три думи -Кои са славяните
Когато нещата са избистрени , не е необходимо половината текст да влиза в заглавието
Да, именно заглавието ме бавеше досега !Нормално, в него постинг да влезе същността на коментара ми в твоя постинг сутринта!

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133286
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102590
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031