Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2022 23:21 - Случайни ли са тези съвпадения
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4537 Коментари: 5 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Случилото се вчера в Бургас извади отново на дневен ред въпроса с бежанците !Докато преди те бяха класифицирани като бягащи от войната  сега са  си чиста проба икономически бегълци!

И случилото се извади на дневен ред  също безспорното ,че това не може да се случи без вътрешна подкрепа, Българска!
Но, нека любезният читател  сам прецени така ли е или не----

Връщаме се десет века назад ....Тюркски племена живеят на Територията на днешната пустина Каракум/ черен пясък/ в Тюркмения и на Къзълкум/ Червен пясък, в  Узбекистан днешен
Да подчертаем, че там никога не са живели Българи или славяни! Хората се занимават със скотовъдство, основно с овцевъдство, както по това време занимаващите се с овцевъдство по нашите земи се наричат валахи или власи!!
Но пустините настъпват, тревата е оскъдна И в търсене на пасища, тези хора тръгват на Изток! Прминават транзит Персия и се насочват към Мала Азия Планинскит проходи на полуострова са добре завардени от граничари, няколко десетки  от тях са достатъчни да направят всеки проход непристъпен!
Те са добре заплатени и заради това, че живеят на края на света ,не плащат данъци Тази привилетия им е достатъчна !

Да ,но империята е в икономическа криза Императорът на ИРИ отчаяно търси допълнителни финански! И изведнъж вижда ,че няколко хиляди граничари не плащат никакви данъци!?  Това е коригирано веднага, минават и те под общия знаменател!

Срд граничарите зрее бунт И тогава се явяват тюркските бежанци Предлагат пари, да  бъдат пропуснати!?  Интересно и те, като сегашните , разполатгат с пари? В друг случай това е нямало да стане, но граничарите взимат парите и ги пропускат!  Без битки ,бежанците се установяват на първото удобно място, между две ромейски села и си правят селище На границата вече има установена тарифа, колко трябва да се плати за един бежанец, за да бъд пропуснат! И за около стотина години тези бежанци по посочената схема-плащане и построяване на селище между две ромейски села, без смесване с местните,  изпълват целия Анадол!
Когато ромейският император се усеща, че тези хора са му неподвластни и се опитва да ги изгони, те се съпротивляват упорито и се оказва ,че това няма как да се случи !Иска помощ от България Но ние отказваме по простата причина, че преди това е ползвал тюркски наемници срещу нас ! Грешка, но предизвикана от Ромеите!
По нтатък историята е известна Правят си седем султаната, най известния е Иконийският и накрая Осман синът на легендарния Ертоглу ги обединява в Османска империя Твърди се, няма друг Ертоглу при османлиите ,че той е син на каталунския херцог , създал реално основите  на  Османската империя, явяващ се и баща на Осман! Това име го има на запад като Хусеман при англосаксонците или просто Осман при Французите Така се е казвал архитектът- французин, построил модерен Париж преди близо два века!

Да ,те ,каталунците, са наети от ромеите, да прогонят тюрките и почти правят това! Но ромеите спират да плащат и те тогава са наети от тюрките!  Те имат пари и плащат много повече? Откъде ли ги имат тези пари, като сегашните бежанци? Кой ли ги финансира?
Та, каталунските ризари създават Османската империя, реално
Икономически бежанци са, търсят препитание, а в същото време разполагат с пари? Като сегашните, те също са такива бежанци, но не са лишени от пари?
И алиансът на Атила е икономически!  Но парите той ги придобива насилствено от двете Римски империи! Принуждава ги да му ги дадат, за да не ги закача! Трябват му за издръжка на армията И той успешно се справя с тази задача!

Тези хора, напуснали земите си от иконочически подбуди, ликвидират ИРИ и държавите в Европа до Будапеща! Влезли са със съдействие  на митницарите на ИРИ-платено им е! И никой във вътрешността на ИРИ не им се е противопоставил, може би са приети с лозунги, като този в кметството в Барцелона- "Бежанци ,добре сте дошли у нас" 

Да ,но станало както в оня случай- Ти го каниш под леглото , той се качва и на леглото?
Един вид средновековните ромеи, Българи и всички останали потърпевши,  са си платили за оказаното гостоприемство на бежанците- нашественици !Те пък ,преди това, са платили на граничарите- със сигурност, а след това ,вероятно и на други, отговарящи за организацията на приема!
Както се казва, пито- платено! Има и по пикантна приказка!

И сега, говори се за плащания по граници, по канали, за стройна организация по установяване по места! Слушах приказките на тези  хора.  Слава богу, България не им харесва! Никак! Гонят Германия, там да отидат!?  Правилно и тюрките навремето не са харесалиПерсия, подминали са я, за неин късмет! ИРИ са гонили!?

Какво да каже човек? Горката Германия и другите около нея величия!
Дано не унищожат врага ,който са си набелязали, че няма да има кой тях да спасява!



Гласувай:
25



1. kvg55 - leonleonovpom2,
27.08.2022 11:26
Войната в Сирия никак не е прикрючила.
Любопитно ми е било за произхода на френското име Осман.
Само ние българите не сме плащали.
цитирай
2. mt46 - Здравей, Иване!
27.08.2022 11:56
Има някои сходства... Но някогашните османци са били огромна сила. И са разширявали империята си чрез много войни, чрез завладяване на нови територии. Ние не сме ги приели доброволно, не сме ги смятали за бежанци...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
27.08.2022 13:35
1. kvg55 - leonleonovpom2,
11:26
Войната в Сирия никак не е прикрючила.
Любопитно ми е било за произхода на френското име Осман.
Само ние българите не сме плащали.
цитирай

Изтрий

Барон Осман, въпреки ,че е роден в Париж, семейството му е от немски произход
На немски фамилията му се чете Хаусман- Haussmann! Но на френски се чете просто Киро, не- Осман!
Все пак си мисля ,че Турция е получила името Осман от нас, европейците, а не обратното Къде е съименникът ти, да потвърди или отрече- Добродан
Че някой рицар Хаусман или осман е дал името на турския Осман
Между другото на френски името Осман отговяря на издитнат мъж!
Ман е мъж, а Hausser/ осЕ/ е издигам в инфинитив Оттам osse в трето лице единствено число/ ос/
Чувал съм от майка чи- Тази работа е съвсем хебетЕ Не съм се замислял, считал съм думата за турска А за тази работа съм смятал ,че не я бива
Изведнъж се усетих
HEbEtE на френски е тъп, като Хаш не се чете!
В Родопите тази дума циркулира И не може да е турска!
Чакам похвала за изследователска работа!

Хубав ден!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
27.08.2022 13:51
2. mt46 - Здравей, Иване!
11:56
Има някои сходства... Но някогашните османци са били огромна сила. И са разширявали империята си чрез много войни, чрез завладяване на нови територии. Ние не сме ги приели доброволно, не сме ги смятали за бежанци...
цитирай

Изтрий

Всъщност , пълното сходство е в началния процес- около век и половина! Навлизането на тюрките в ИРИ е мирно, бавно и полека! Като обикновени бежанци! Плащат си на граничарите, дават им се земи, вероятно плащат или им се преотстъпват и така нататък В този период всичко е мирно и кротко! Няма патаклами!
До в момента ,когато императорът иска да ги върне обратно Тогава си проличава ,че за разлика от императора ,имат и пари Когато ромеите отказват да плащат на каталунците, които са на път да ги изгонят, турците веднага ги наемат!
Откъде имат пари ли? Отначало ромеите ги наемат във войните срещу нас, После ние им го връщаме! Венецианци и енуецци се надпреварват срещу много пари да ги прехвърлят през Дарданелите с кораби! те нямат кораби!
Абе ,това си е домашно отгледан враг! Отнякъде идват много пари Имам подозрения от къде, но това са само предположения!
Никаква голяма сила не са! Три хиляди каталунски рицари, после идват още две хиляди, са ги разпердушинили Просто , нашата балканска работа е била циганска Освен с тях сме воювали и помежду си
За по - накратко, ако са имали противник цар Калоян, щял е в рамките на една година да ги върне обратно- в Къзълкум!
Не са си намерипи майстора!
Което пък не гарантира, че сегашните ще си го намерят!

Хубав ден!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Продължение.....
27.08.2022 14:00
Ислямът е създаден от евреите за противодействие на християните! Самото християнство е разделено на православни и католици Интересите на османлии и католици се застъпват!Ако не друго, папата, било е в правомощията му, е можел да забрани на генуезци и венецианци да превозват османлиите с кораби И за капак, години след това римския папа кара последния ромейски император, Българинът Константин Драгош, увнизително да чака за среща с него с месеци в Рим? За да окаже помощ! Когато всеки ден е важен!
И помощ естествено ,необходимата ,той не получава!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9323846
Постинги: 1357
Коментари: 29764
Гласове: 103249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930