Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 09:27 - Националната история-в клещите на интернационализма и патриотизма
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5962 Коментари: 16 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
С лошо око се е гледало винаги на изявената национална история-визира се в случая Българската !
По времето на социализма, тя не биваше в никакъв случай да засенчва Интернационала и да поставя в сянка мястото на  Световния пролетариат! Те бяха водещи!
Сега, в условията на Европейския интернационал , нещата не са по- различни от тогава?  Ако заговориш за национална история и почнеш да изтъкваш постиженията и в далечното минало, веднага падаш от коня на Интернационала-като долнопробен патриот, дори с презрителната квалификация-патриотар!

Те, интернационалистите, отдавна са се извисили над това дребнаво чувство- патриотизма! Което те държи в собствената ти страна като в затворническа килия! Те са космополити ,имат сметки в офшорки по целия свят! Що за животно е това патриотизма в историята ни?

Този интернационализъм ,по времето на Социализма ,при който историята на пролетариата беше по- важна и над националната ни история,  ни лиши окончателно от Северна Добруджа! Дадена за стопанисване за сто и една години на Румъния/ от тогавашния Евроинтернационал на Великите сили/  На въпроса ,как ще се процедира в случая, главният в Социалистическия интернационал тогава,  отговаря с Въпроса-За какво ви е? Нали сме заедно!?

Да, заедно сме , но нека сега ние я стопанисваме за 101 години!После друг, от Интернационала....
По подобен начин пък Украйна придобива преди това Крим! Заедно сме в интернационалната бригада, всеки може да е  собственик!
Да, ама сега нещата не са такива И собствеността е лична и окончателна!

Сега също е много вредно ,да имаш ярка национална история, хвърляща сянка над тази над изявените днес интернационалисти
!
Защото ,когато ти си писал разказа за историята си, реалната ,имал си собствена държава, фактор в Европа, те са пишели приказки за нещо, което реално не са имали, защото са нямали и държава? Разни саги, които искат да подменят историята ни!
Може ли да си такъв наглец и бизсрамник?!
Плюс това ,тази история е вредна за новия Интернационал! Тя в никакъв случай не се вписва в общата Евронационална история! Прекалена патриотарска е, да употребим отново тази красива дума! Като кажеш патриотар и моментално ,като при бай Ганьо те хваща мерак, да сграбчиш патриотара за гушата Тъй де, къде отива интернационализмът?

А той отдавна е минал границите на Европа -Негри ,мулати ,филипинци, индийци, араби ,турци, Евронационалът е пълен с тях!?  Само турците в Германия са поне два пъти повече от нас, Българите!? С каква история ще се перчим пред тях, например? А турците са избрани случайно!
Ами арабите във Франция или в Испания? Ако и те почнат да пишат история ,особено испанските араби?!
Ще ни изкарат всички кирливи ризе на видно място! Какви керати сме били, че сме попречили на тях сега Европа да е обединена и то отдавна под името Велика / Кара/ Арабия!

Затова,  националната история да се забрани, тази ,патриотарската и да остане само история на Световния Интернационал!

По простата причина, че патриотрската история е по вредна и от въглеродния диоксид в атмосферата ! Парниковият и ефект е по -силен и  от неговия!



Гласувай:
34



1. qaufland - Нищо общо няма между социализма и ...
30.08.2022 09:50
Нищо общо няма между социализма и днес по отношение на патриотизма. Тогава комунистическият режим имаше за цел да сме послушна съветска проститутка в СИВ и Варшавския договор и в училище се учеше Ода за СССР, не може да не я помниш.
Днес ЕС и НАТО не налагат със сила своята идеология. България може да се гордее с великата си история. Да, и тия две организации са извратени и осакатени, но алтернативата е Евразия на Путлер.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Нищо общо няма между социализма и ...
30.08.2022 10:10
qaufland написа:
Нищо общо няма между социализма и днес по отношение на патриотизма. Тогава комунистическият режим имаше за цел да сме послушна съветска проститутка в СИВ и Варшавския договор и в училище се учеше Ода за СССР, не може да не я помниш.
Днес ЕС и НАТО не налагат със сила своята идеология. България може да се гордее с великата си история. Да, и тия две организации са извратени и осакатени, но алтернативата е Евразия на Путлер.



Е, как да нямат нищо общо относно интернационализма Половината свят дойде в Европа с покана- Добре сте ни дошли! В последните десет години! И продължават да идват Бъдещето е в историята на Интернационализма!
Имена и идеологии не ме интересуват, още по малко пък, могат да ме насъскат с тях? Има си кучета за такава работа Сред хората!

Тенденциите са важни За обезбългаряването, кой е виновен? Бягащите оттук, сигурно!?

Както и да е, жив и здрав бъди!
цитирай
3. qaufland - Ще ти кажа кой е виновен за обезбъ...
30.08.2022 10:29
Ще ти кажа кой е виновен за обезбългаряването. Русофилите и путинофилите. Те не се вълнуват от древната ни история. Те си следват руските опорки, че сме славяни, руснаците са ни братушки, и т. н.
И самите ние сме си виновни. Що за народ сме ние? Националният ни храм как се казва? На велик българин ли е кръстен като Светите братя и Свети Иван Рилски или на чужденец?
Няма такъв друг народ в света. Националният му храм да е на името на чужд човек.
цитирай
4. panazea - Който не е чел история няма как да знае , че Пролетарският Интернационализъм и сегашните Глобалисти са едни и същи!
30.08.2022 11:59
Тогава Комисарки - Колонтай , Крупская , сега пак комисарки фон дер Лаън.
Тогава се управлява с Ленински Декрети и сега с Европейски Декрети !
Тогава Интернационал , сега Глобализъм .
Подкупват хора от малцинствата , обучават ги и им дават постове , които по никакъв начин не биха ги достигнали при естествен подбор ! Сега ясна ли ви е тактиката?
Подготвят си еничери ! Затова всички нагоре по йерархията са от глупав , по-глупав , най-глупав е на върха !
Някога книгите ги цензурираха ! И сега пак ! Ха ха !
Ще изчезват от интернет сайтове , които не са с правилната позиция според новата , стара от преди сто години доктрина !
Тогава искаха жените да са общи , сега пак!
Тогава искаха да премахнат частната собственост , сега пак !
Тогава управляваха педераси , сега пак ! Аман !
Маркс ,Енгелс , Ленин какви са ! Ха познайте! ЛГБТ! Ха ха !
Нищо ново под слънцето !
Nihil Nuovo sub Solem !
цитирай
5. kvg55 - leonleonovpom2,
30.08.2022 13:04
В Социалистическа България българската история беше на почит и уважение!
Историческите процеси се разглеждаха от класова гледна точка, което е правилната научна методология. А историята на класовите борби на световния пролетариат нямаше нищо общо и не "засенчваше" националната ни история.
Началното училище в селото ми се именуваше "Поп Груйо Бански", а основното се именуваше "Априлци". Имаше витрина с артефакти – грънци от преди новата ера, друга керамика, монети, банкноти, саби, револвер, пушка и прочие. В началото на 70–години се направи паметник на попа в цял ръст, вдигнал сабя с двете си ръце, на площада и паметна плоча с имената на четниците, сред които и мой прадядо. Къщата на попа е музей. Селото си имаше собствен краевед – учителя Иван Мутев.
През 80–те години писателят Михаил Тошков написа книгата за поп Груйо "Повярвай в моя бог", за която баща ми писа рецензия, а книгата беше обществено обсъдена от жителите на селото в присъствието на автора в киносалона.
Гимназията в Панагюрище се именува "Нешо Бончев". Във връзка със 100 годишнината от Априлското въстание в Панагюрище на Маньово бърдо, където са били позициите на въстаниците, се изгради исторически мемориален комплекс с вечен огън. Издаваше се краеведческото списание "Панагюрска летопис". Местният вестник се наричаше "Оборище". На едноименната местност редовно на втори май се правеше събор.
За разлика от сега се тачеше и антифашисткото минало. И днес улиците в селото продължават да носят имената на загинали партизани във Втората свеновна война.
Опитай се да изброиш историческите паметници, особено композициите, картини, книги и особено филми, при това мащабни, създадени в Социалистическа България, и ако можеш да ги изброиш, тогава пиши иронично за отношението на Социалистическа България към българската история.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, отново!
30.08.2022 13:53
3. qaufland - Ще ти кажа кой е виновен за обезбъ...
10:29
Ще ти кажа кой е виновен за обезбългаряването. Русофилите и путинофилите. Те не се вълнуват от древната ни история. Те си следват руските опорки, че сме славяни, руснаците са ни братушки, и т. н.
И самите ние сме си виновни. Що за народ сме ние? Националният ни храм как се казва? На велик българин ли е кръстен като Светите братя и Свети Иван Рилски или на чужденец?
Няма такъв друг народ в света. Националният му храм да е на името на чужд човек.
цитирай

Изтрий

Казах, че в политика не искам да се забърквам! Не защото не ми е ясна, например, а защото съм прекалено наясно каква е и кой се занимава с нея !?Ако не е професионален политик, със сигурност е неудачник в професията си! И иска да компенсира тази неудача с лесен успех в нея!
Добре е да прочетеш историята на Храма, защо се нарича така, кой е взел решетнието и така нататък.... Кой дава златото за покриване на куполите, чия е технологията на позлата Защо носи това име?
Добре би било англосаксонците да ни бяха освободили Но не са го направили Охранявали са Кипър, някой да не ги изпревари! В замяна сме дали стотици хиляди жертви , в пет войни, за да поправим решението им И сме наказани отново за това!
Да, известен ми е този мазохизъм ,да обичаш врага си Може би с надеждата, да го омилостивиш?
Но, обикновено ,той се настървява още повече! Мисли ,че не е било достатъчно направеното, за да му легнеш в краката!
Както и да е! Наясно съм с политиката ,повтарям го! В политиката няма вечни приятели, в замяна има вечни интереси!

Дерзай, може и да имаш право, нещата да се обърнат!? Например Гърците да емигрират масово, а на нас да се отпуснат стотици милиарди , безвъзмездно!?
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
30.08.2022 14:03
4. panazea - Който не е чел история няма как да знае , че Пролетарският Интернационализъм и сегашните Глобалисти са едни и същи!
11:59
Тогава Комисарки - Колонтай , Крупская , сега пак комисарки фон дер Лаън.
Тогава се управлява с Ленински Декрети и сега с Европейски Декрети !
Тогава Интернационал , сега Глобализъм .
Подкупват хора от малцинствата , обучават ги и им дават постове , които по никакъв начин не биха ги достигнали при естествен подбор ! Сега ясна ли ви е тактиката?
Подготвят си еничери ! Затова всички нагоре по йерархията са от глупав , по-глупав , най-глупав е на върха !
Някога книгите ги цензурираха ! И сега пак ! Ха ха !
Ще изчезват от интернет сайтове , които не са с правилната позиция според новата , стара от преди сто години доктрина !
Тогава искаха жените да са общи , сега пак!
Тогава искаха да премахнат частната собственост , сега пак !
Тогава управляваха педераси , сега пак ! Аман !
Маркс ,Енгелс , Ленин какви са ! Ха познайте! ЛГБТ! Ха ха !
Нищо ново под слънцето !
Nihil Nuovo sub Solem !
цитирай

Абсолютно вярно!
Да, нищо ново няма под Слънцето

Кралят Слънце е бил умен държавник, въпреки ,че е казвал ,че министрите му са по умни от него и това не го притеснява! Защото работата е за тях, а славата остава за него!

Нашите царе, сегашните, мислят обратно Че министрите им трябва да са по- глупави от тях и те да им вършат работата Само ,че нещата също се обръщат Евентуалната слава остава за тях, министрите, но, естествено , няма как да им свършат работата, защото са некомпетентни днешните царе и естествено, няма и слава! Има протести срещу некадърността и още нещо!

Всичсо най- добро ,Тони!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
30.08.2022 14:26
5. kvg55 - leonleonovpom2,
13:04

А, това ,за което пишеш, изобщо не го отричам Паметници, национални герои и така нататък...
Но се насаждаше друг, добре маскиран нихилизъм!Лансиране на славянството за сметка на Българщината!
Че Българите са някаква орда от номади, победили случайно и създали държава !?Че са тюрки или татари и, че успехът им се дължии на местните славяни? Начело стояли някакви ханове И добре, че получили езикът от славяните, че се очовечили, без много обяснение
И възниква естествения въпрос, защо тези славяни са чакали тази орда, а не са си направили сами държава?
Ето, срещу този злонамерен нихилизъм съм !
Иначе, не е в стила ми да отричам, при всичките му недъзи, постиженията, най-вече в областта на човечността на социализма На икономиката - също Че на мен половината ми трудов стаж мина из заводите във всички краища на страната, аз ли не знам състоянието й!

Не мога да не си призная, че на мен , дете на репресирани родители ,бе дадена възможност да се докажа
Нещо ,което назначените демократи след 1990 година ,беше първата им" работа" да го зачеркнат! Постигнататото от мен! Но то вече беше признато от новите им господари, включително и тези, отвъд океана! Удар в празно пространство беше!
Пука ми, че не съм станал директор Че аз не съм и искал! Да нося некадърници на гърба си и да им върша работата!
Така, че само затвърдиха с това презрителното ми отношение към такива герои на времето си! Най голямото им постижение е 33 години Преход! Толкова е живял Христос, Александър Македонски- също Последният прави световна империя за тези години!
Не съм бил супермен Но ме ръководеха думите на баща ми-Помни ,че Наполеон е бил генерал на 20 години!!!! И припомнях ли си ги, това означаваше ,че път за отстъпление няма!

Хубав ден!
цитирай
9. sorossadistfucking - Дигам си коментара от 23.21ч. В очакване съм на потопа, след коментара на "кръстника" на путлер
31.08.2022 01:23
qaufland написа:
Нищо общо няма между социализма и днес по отношение на патриотизма. Тогава комунистическият режим имаше за цел да сме послушна съветска проститутка в СИВ и Варшавския договор и в училище се учеше Ода за СССР, не може да не я помниш.
Днес ЕС и НАТО не налагат със сила своята идеология. България може да се гордее с великата си история. Да, и тия две организации са извратени и осакатени, но алтернативата е Евразия на Путлер.

цитирай
10. sorossadistfucking - Най-яркото кратко и точно представяне на световния процес за ПЛЕНЯВАНЕТО на хората и народите ДНЕС.
31.08.2022 01:33
panazea написа:
Тогава Комисарки - Колонтай , Крупская , сега пак комисарки фон дер Лаън.
Тогава се управлява с Ленински Декрети и сега с Европейски Декрети !
Тогава Интернационал , сега Глобализъм .
Подкупват хора от малцинствата , обучават ги и им дават постове , които по никакъв начин не биха ги достигнали при естествен подбор ! Сега ясна ли ви е тактиката?
Подготвят си еничери ! Затова всички нагоре по йерархията са от глупав , по-глупав , най-глупав е на върха !
Някога книгите ги цензурираха ! И сега пак ! Ха ха !
Ще изчезват от интернет сайтове , които не са с правилната позиция според новата , стара от преди сто години доктрина !
Тогава искаха жените да са общи , сега пак!
Тогава искаха да премахнат частната собственост , сега пак !
Тогава управляваха педераси , сега пак ! Аман !
Маркс ,Енгелс , Ленин какви са ! Ха познайте! ЛГБТ! Ха ха !
Нищо ново под слънцето !
Nihil Nuovo sub Solem !

цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
31.08.2022 06:45
9. sorossadistfucking - Дигам си коментара от 23.21ч. В очакване съм на потопа, след коментара на "кръстника" на путлер
01:23
qaufland написа:
Нищо общо няма между социализма и днес по отношение на патриотизма. Тогава комунистическият режим имаше за цел да сме послушна съветска проститутка в СИВ и Варшавския договор и в училище се учеше Ода за СССР, не може да не я помниш.
Днес ЕС и НАТО не налагат със сила своята идеология. България може да се гордее с великата си история. Да, и тия две организации са извратени и осакатени, но алтернативата е Евразия на Путлер.

цитирай

Изтрий

Защо ще си оттеляш коментара?
Аз рядко трия коментари, дори и да са отблъскващи за мен! Тогава си играя на котка с мишка с такива Пускам коментари, за които са сигурни ,че ще бъдат изтрити и се развихрят в тях и трия тези, за които пък са убедени ,че ще минат през филтъра
Наясно съм,че са опортюнисти Вчера се и били изявени комунисти, днес са борци срещу комунизма Който отдавна е свил знамената, за по-добри времена.....
Или, географски- ветропоказатели са Показват посоката на нятъра на интереса Моментната му Само на този вятър! На личния интерес!
И са толкова старатерни в това направление, че дори преитрават Като онзи, с фланелката с миризливия цвят!
Но има една приказка, че прекаленият светец и богу не е драг! Ритникът такива получавт именно от този, на който се мъчат да угодят, на всяка цена!

Хубав ден!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
31.08.2022 07:05
10. sorossadistfucking - Най-яркото кратко и точно представяне на световния процес за ПЛЕНЯВАНЕТО на хората и народите ДНЕС.
01:33
panazea написа:
Тогава Комисарки - Колонтай , Крупская , сега пак комисарки фон дер Лаън.
Тогава се управлява с Ленински Декрети и сега с Европейски Декрети !
Тогава Интернационал , сега Глобализъм .
Подкупват хора от малцинствата , обучават ги и им дават постове , които по никакъв начин не биха ги достигнали при естествен подбор ! Сега ясна ли ви е тактиката?
Подготвят си еничери ! Затова всички нагоре по йерархията са от глупав , по-глупав , най-глупав е на върха !
Някога книгите ги цензурираха ! И сега пак ! Ха ха !
Ще изчезват от интернет сайтове , които не са с правилната позиция според новата , стара от преди сто години доктрина !
Тогава искаха жените да са общи , сега пак!
Тогава искаха да премахнат частната собственост , сега пак !
Тогава управляваха педераси , сега пак ! Аман !
Маркс ,Енгелс , Ленин какви са ! Ха познайте! ЛГБТ! Ха ха !
Нищо ново под слънцето !
Nihil Nuovo sub Solem !

цитирай

Тони е направила това, което аз целях!
Написаното да не мине и замине, а да се направят някакви заклчения и изводи в резултат
И съм удовлетворен от коментара и!
Известно е, че по ефект противоположностите си приличат Може би, защото обектът на действието им е един и същ?
Не били интернационалисти? Ами нали с поставянето на интересите на пръкналите се като народ северномакедонци над нашите, техни верни сателити, показаха именно интернационализма си!
А ние сме от тези светци ,дето и богу не са драги Така ,че вместо на тези, на които трябва , да врътнат кранчето за газта, правят го на нас, защото се престараваме!
И после бивши министър- председатели правят демонстрации, че и те могат да въртят това кранче Но има разлика Тръбата е празна или, ако се напълни, това ,което ще тече по нея, ще е течно злато! Такава ще чу е цената!

Всичко най- добро!

цитирай
13. zaw12929 - ТРУДНО- НАОКОЛО САМО ЧЕРНО МОРЕ НИ Е ...
31.08.2022 16:14
ТРУДНО- НАОКОЛО САМО ЧЕРНО МОРЕ НИ Е ПРИЯТЕЛ
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
31.08.2022 18:58
zaw12929 написа:
ТРУДНО- НАОКОЛО САМО ЧЕРНО МОРЕ НИ Е ПРИЯТЕЛ


Така е, защото в него никой не живее, хора имам придвид
Иначе , ако те живееха в него и то щеше да ни е враг и то голям!
Сега си обяснявам потопите в него Някои островни идиоти са ги предизвикали и сме се разселили по света, принудително!
За да се чудим сега, защо има Българи в целия свят!

Хубава вечер, Зав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9328123
Постинги: 1357
Коментари: 29764
Гласове: 103250
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930