Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2022 23:19 - Как ни промени промяната
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5871 Коментари: 19 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Чуват се гласове, какъв див фашизъм е върлувал след 1944г. в България! Какви убийства, как елитът на нацията е унищожен!

Че има разчистване на сметки, със сигурност е така! Но подобни процеси е имало и в останалите Европейски страни А ние сме били съюзници на победена Германия! Но, има нещо, което не може да се подмине тихомълком Реално, ние не участваме във военни действия преди Девети Един куршум не сме изстреляли срещу англичания, изкрючвайки тези на нашите легци в защита на София! Но три хиляди, официално Български цивилни са убити при бомбардировките на София и още триста  във Враца, стреляно по тях като по зайци?  Даже имат и паметник тези " герои" ,летците?
А заканата на известен английски демократ ,да направи София картофена нива, тя как звучи, демократично или някак си, другояче ли?

Ние участваме реално ,в две фази във войната срещу Германия! Даваме 32 хиляди? жертви, но това не пречи да сме на подсъдимата скамейка наравно с Германия? И, ако не беше това ни участие, сигурно България в най- добрия случай, щеше да е в границите и, определени на Берлинския конгрес?!  Как ли щеше да се постъпи гогава с този елит? Да ,има елитни хора в него, като проф Филов-учен от световна класа, световно известен лекар има! Но, защо са се забъркали в политиката?

Сега, за някои креслльовци, "активни борци" срещу комунизма
Сигурен съм, че ако не те, поради възрастта си, то родителите им са били комунисти Най- големите такива борци са бивши елитни комунисти! Така ,че по- кротко- знаем се!
И едва ли всички заедно са  яли такава попара ,каквато е яло моето семейство?
Майка ми на 24 години, директор на училище ,е арестувана! 24 часа е между живота и смъртта Спасена е ,защото цяло село с няколко хиляди жители, скача в нейна защита Но е уволнена и изселена завинаги?  Петтнадесет години е работила какво ли не, даже и в " Чистота" А беше най- добрият учител, който съм имал И  това е признание и на нейни ученици
Бях на едва четири години ,но си спомням свирещия вятър в току що измазан бивш обор, където на настаниха, след като ни отчуждиха къща в центъра на града Пред чиято врата обичал да сяда прадядо ми,  участник в две въстания и в Освободителната война!
Спомням си тревожния разговор на родителите ми с братът на баща ми, какво да правят с мен? Пристигнаха след ден родителите на майка ми и ме отведоха....

На които сипят глупости за икономиката ни, мога да им  кажа ,че познавам наши  елитни предприятия на Европейско ниво в областта на нефтохимията, фармацията ,медицината ! Продукцията им се изнасяше в цяла Източна Европа и в Близкия изток А селскостопанската продукция, направо  заливаше Европа! Спомням си като студент, как реагира продавачката в един магазин, когато попитах,  доматите откъде са Знаеше ,че съм Българин и възмутено отговори, как може, аз да задавам този въпрос? Разбира се, че са Български С тон ,че това са най-хубавите домати, което е чистата истина!
Почнах да работя още от десетгодишен на солниците Седем лета Отначало лека работа, но ,като гимназист-всичко!  Че е имало полза от мен, работих при двама солари, единият ,приятел и роднина на баща ми, се оплакал, че на него помагам по- малко!

Хората бяха задружви и усмихнати А, усмивката ми , която и сета прави впечатление, тя е оттогава Радостта от това да срещнеш някой Нямаше безработни  Разбираше ,имаше семенца от плевели, но те бяха рядкост Даже и така се наричаха-" Те" Да се разбере ,че са се отделили в отделна каста, не са наша милост, простосмъртни!
Хора усмихнати при среща,на които можеш винаги да разчиташ за дребна помощ-10 лева, един хляб, чаша олио, бучки захар или брашно Защото знаят, че и те ще им помогнеш, няма да ти отпратиш..

И все пак ,търсехме промяна ! В Бюрокрацията, за ръководители ,,които са наясно с работата и я обичат, за свободно пътуване и наистина на кадърните да се дава път, не на привилегировани!
Какво се промени по- точно?
Ами един завод, в който съм виждал и американци да цъкат с език ,беше Приватизиран, истинската дума е цапардосан, от Таньо-циганчето?  Циганчето не е прякор! Всичките специалисти, истински,  напуснаха в знак на протест !?Нефтокомлинатът, даваше около 20% от националния доход или продукт! Преработваше 12 милиона тона нефт с личен състав от 12 хиляди души Сега пропорциите са същите ,но намалени шест пъти????
Изобщо, икономиката ни е жива скръб, да не се преструваме като във вица за движещия се влак на социализма!
Два милиона млади хора са икономически емигранти? Никакви комунисти не ги преследват тук, да не се будалкат тези, от Радиационния център с пропагандата си!
А, заплащането? Тази демаготия със средната заплата е равностойна на вица с Нане и Вуте Например някой има хиляда лева заплата, а Хампарцун- 100 хиляди Месечна ,не годишна! Средната  е 50 хиляди и петстотин!  Е, да отиде този с малката заплата при Хампарцун и да си поиска 49 500 лева, за да му стане средна? Това ли да направи?
Хампарцун е случайно име, за благозвучие! Ако има съвпадение, да няма притеснение!

 Защо се учудват сега хората, че се усмихвам ,като ги срещна?
Защото нищо хубаво не може да се очаква при среща Първо ,може срещнатият да ти поиска пари? Неприятно , по две причини! Първо, нямаш, а той ще помисли ,че нарочно не искаш да му помогнеш! Второ, почти сигурно е, че няма да ти ги върне ?Освен това ще те засипе със страховити неща,  излъчвани от радиацзционните центрове ежеминутно-  телевизии, преса, правителство и ред други изроди! Как да се усмихнеш  ? Ще ти замръзне усмивката!
Плюс това, семената на плевелите намериха благодатни почви и условия и избуяха като гора? Оглавиха всичко, от което нищо не разбират! Умеят само да го развалят или унищожат!
И хишници се навъдиха далече над санитарния минимум !Зли ,навъсени, с озъбени физиономии! Готови да те разкъсат, само да им привлечеш вниманието Недай си боже, на такъв да се усмихнеш Ще го приема като покана ,да ти покаже, кой е той?

Та мили другарчета от Радиационните, облъчвателни центрове,  ще ви дадем думата да изясните неща, които според вас ,не разбираме Ние и Вас не разбираме, що за порода сте, но все пак, може пък някъде и да сте прави ?

Но, интелитентно и без зъбене! Човешк!и Ако искаме да видим чакал или хиена, има ги на определени места, не в блога Ще отидем, да ги видим там!

Впрочем, по интересно е, тук няма какво да обяснявате, нещо което виждате криво по начало- като в криво огледало! Този тридесет и тригодишен преход как го виждате на дължина- като години? Още колко години ще продължава?  Колкото Стогодишната война ли? И какво се пренася по него, че е толкова дълъг? Нямам впечатление да е газ? А, Еврика?
Да не би да е въздух под налягане!



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Предупреждавам тези, от породите ...
09.09.2022 23:23
Предупреждавам тези, от породите хищници- умната и кротко! Хитлерови речи- но пасаран!Кратко и ясно!
От тях не търся, а и нямам нужда от мнение за мен?
Такава помия ще бъде забърсвана!
цитирай
2. panazea - Здравей , Лео !
10.09.2022 00:55
Моите спомени са от 60те години . Хората бяха бедни , добродушни и добри !
Малко се замогнахме към 70те. Студентсвото изкарах без проблем.
Животът ни течеше спокойно . Завършване , работа , деца . Имахме възможност да си създадем семейства. Можехме да почиваме на море. Нямаше изненади .
За всички имаше работа. И циганите даже работеха и не им се налагаше да крадат.
Даже имахме умни министри. Министър Башев например.
Моите професори бяха от класа ! Професор Боровски , професор Сталев.
В работата ми моите ръководители бяха на ниво ! Аз можех само да им се възхищавам. Имаше такъв период , в който знаещите и можещите ръководеха различни области от човешката дейност , без да бъдат партийни дейци.
Ценеше се човешкия потенциал и се даваше възможност на творците във всички области да се изявяват. Да създават !
След промените започна затваряне на заводи , спиране на производства, безработица . Младежите избягаха. По селата хората измряха и нямаше вече кой да работи.
Всяка сутрин се чудех управляващите каква нова гадост ще измислят , за да ни полеят със студен душ!
Всички вкупом съгрешиха и предадоха Българския народ на чуждите корпорации.
Сега правят същото. Няма значение името ! Дали ще е Костов , царят или Станишев или Борисов.
При всяка смяна на властта , предприятието ми се затваряше и аз си търсех нова работа. 2001 затвориха ИМЕ , дойде царят и ни оправи за 800 дни. 2009 дойде Бойко и се затвориха други предприятия. 2019 дойде нов директор на Агенцията , обеща да ни оправи и ни оправи.
Първо уволни хората , работили по 25 години в системата , смяна на генералите. После и по-дребните риби.
Всички управляващи се бяха споразумяли да ни продадат.
Партийните дейци , дето вдигаха най-много лозунги , за една нощ от комунисти , станаха капиталисти. За пари и привилегии продадоха и собствените си майки.
Избраха моделът на Америка 1928 година с мафиотите , стрелбите и рекета.
Даже изпратиха барети срещу полицаи , пазещи мафиоти !
Всички тези са едни нещастници , защото не знаят , че Природата не търпи деформации и всичко това ще им се върне тъпкано до 9 коляно.
А хората , притискани отвсякъде , станаха недоверчиви и изнервени.
Безкрайните реформи , чети разрушаване , доведоха до съсипване на промишлеността , селското стопанство , здравеопазване , образование .
Навсякъде се шири безкултурност и простащина.
И вече нямам никакво желание да общувам с тези примати.
На работата ми хората са изключително възпитани и учтиви , все едно съм в оазис. Но навън се срещам с пошлостта. Бих казала , че съм имала рядкото щастие да бъда в избрана среда и повече от 30 години да работя с изключителни хора. Затова съм благодарна на съдбата . Без да ми се налага да променям своят мироглед , да бъда сред специалисти и възпитани хора.
Според мен сега на младите е много по-трудно и затова не създават семейства и не раждат деца.
Трябва да издържим въпреки всичко ние , ветераните , защото ние сме опората на нашите семейства. Стожерът , на който се крепи всичко !
цитирай
3. panazea - Много добре си описал , Лео , живота си и този на родителите ти !
10.09.2022 01:38
Добре е , че не си се озлобил към тези , които са извършили толкова неправди към вас.
Аз познавам хора , живяли добре преди 9 и хора , живяли добре преди 10.
Самата дата 9.9 е много спорна , добре ли е било за България или зле !
Затова няма да коментирам . За едни е било зле , за други - добре !
Аз съчувствам на хората , които са живяли зле и преди 9 и след 9.
Всеки ми е разказвал своята история.
Разказвали са ми преживяванията в затвора и как там пишат стихове , без да знаят дали някога ще ги освободят.
Според мен трябва да има помирение между хората , останали живи ! Да няма ожесточение.
За убийците трябва съд ! И преди 9 , и след 9 ,и след 10.
Защото само обединени , здравото ядро на Българите , можем да постигнем напредък!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Среднощен поздрав, Тони!
10.09.2022 01:44
Благодаря за откровението Знам, че си приличаме по манталитет!
Никога не съм бил привилегирован, това го знаех прекрасно и затова подхождах сериозно с каквото се хвана Знаех, че няма никой зад мен
Борих се и се налагах, зсе едно ,че е спорт! Накрая разбраха, че не могат да ме пречупят и победят и ме оставиха да работя Тогава ,в годините преди промяната постигнах върховете си, забелязаха ме и навън Италианецът например, ме гледаше с възхищение и казваше-Джани, ти в Италия ,ако си ,ще си милионер!
Както и да е
С промяната мислех ,че вече напълно ще разгърна възможностите си
Бедна ми е била фантазията Изплуваха разни некадърници в работата, явно от някакви секретни разработки! Аз и преди съм им бил трън в очите, та сега с властта, идеален момент за такива за разправа

Най- мекото, приятелско, което получавах беше-Защо работиш, нали получаваш заплата? Гледай си рахатлъка
Бързо розбрах целите им Предприятието да фалира, а те да забършат каквото могат Колкото повече, толкова повече
Но, както и да е, сам си избрах този път и не съжалявам
Във футбола може би бях по- добър! Технически а и физически, можех да бягам цял мач!
Но не се пазех, не ползвах мръсни прийоми и бяха агресивни към мен Иначе, можех от нищо да направя гол, да подам за сигурен гол Четях играта ходове напред
Но веднъж така ме наредиха, че не знам, как не умрях! Лекарят, който ши крака ми крещеше- Иване, защо все на тебе се случва това?
Знак, че не се пазя!
И още нещо Това злобен и мръсен човек може да го направи, в безсилието си в кавалерска игра да те надиграе
И реших да се насоча само към науката Там за удоволствия-във футбола!
Но какво можех ,от моето поколение помнят
Ведтъж един приятел ме попита за прогнози на мачове Минаващ негов познат го скастри, защо питал мен, какво разбирам от футбол?
Замълчах си но ,той реагира. Ти знаеш ли какъв футблист беше той, какво правеше с топката?Че той ,ако не разбира от футбол, кой?


Лека нощ ,Тони!
цитирай
5. sorossadistfucking - Поздрави за съдържанието. Поздрави за решението. Голият цар да ходи при нудистите да демонстрира квото има гнусно! Ангебу!
10.09.2022 02:00
За некои неугледни скверно-гнусни размисли прилагам ТРИЕНЕ.
01:07
Така, че: Бегайте при дедо венцивалери да го рупате медлено. Смех!
...

leonleonovpom2 написа:
Предупреждавам тези, от породите хищници- умната и кротко! Хитлерови речи- но пасаран!Кратко и ясно!
От тях не търся, а и нямам нужда от мнение за мен?
Такава помия ще бъде забърсвана!

цитирай
6. sekirata - Добро утро! Увлекателно разказваш. По манталитет не знам дали си приличаме :) но по човещина и истинност сме еднакви.
10.09.2022 04:12
Радвам се на теб и такива като теб,които не будуват по цели нощи в нета,като missana
разбира се ,че той се прави на хакер и в моя профил

дебне по нощите

болен човек
цитирай
7. pompadurmissana - В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е ...
10.09.2022 07:43
В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е публикуван Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Това е отношението на обществото към него и не му прави реклама.Спомни си за насилствените манифестации на 9 септември и 7 ноември, май ти липсват.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Тони, благодаря ти отново!
10.09.2022 08:28
3. panazea - Много добре си описал , Лео , живота си и този на родителите ти !
01:38
Добре е , че не си се озлобил към тези , които са извършили толкова неправди към вас.
Аз познавам хора , живяли добре преди 9 и хора , живяли добре преди 10.
Самата дата 9.9 е много спорна , добре ли е било за България или зле !
Затова няма да коментирам . За едни е било зле , за други - добре !
Аз съчувствам на хората , които са живяли зле и преди 9 и след 9.
Всеки ми е разказвал своята история.
Разказвали са ми преживяванията в затвора и как там пишат стихове , без да знаят дали някога ще ги освободят.
Според мен трябва да има помирение между хората , останали живи ! Да няма ожесточение.
За убийците трябва съд ! И преди 9 , и след 9 ,и след 10.
Защото само обединени , здравото ядро на Българите , можем да постигнем напредък!
цитирай

Изтрий
Съгласен съм с всичко, написано от тебе!

Нямаше озлобление при родителите ми Те успяха, с цената на всичко ,да ме опазят Ман също ме интересуваха хората, не партиите
Баща ми в кказармата е имал двама големи приятели Те бягат при партизаните Него го арестуват ,да каже ,къде са Той знае къщата ,където се отбиват, но не ги предава Фелдфебелът скача с ботуши върху ниего, рита го, но казва ,че не знае къде са?
Веднага след Девети го викат Фердфебелът е арестуван Всички инквизирани от него имат право да си отмъстят Баща ми отказва, Господ да го съди
Беше човек планина, но гърдите му свиреха нощем, като спи!
След тридесет години организираха войнишка среща И там се видял с двамата си войнишки приятели Те го запрегръщали-единият бил генерал Казали ,че на него дължат живота си, че не ги е издал Укривали се в тази къща как да му се отплатят, дори след 30 години? И веднага намерили решение-те са достатъчни ,да стане активен борец !Баща ми отказал, че е неудобно след толкова години, но те му казали да обмисли
Попита ме виновно, дали не греши? Може да е в полза за мен, зруго не иска!
Подкрепих го! Наистина е неудобно, с такова закъснение, въпреки ,че е заслужено!

Всичко най-добро, Тони!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
10.09.2022 08:42
5. sorossadistfucking - Поздрави за съдържанието. Поздрави за решението. Голият цар да ходи при нудистите да демонстрира квото има гнусно! Ангебу!
02:00
За некои неугледни скверно-гнусни размисли прилагам ТРИЕНЕ.
01:07
Така, че: Бегайте при дедо венцивалери да го рупате медлено. Смех!
...

leonleonovpom2 написа:
Предупреждавам тези, от породите хищници- умната и кротко! Хитлерови речи- но пасаран!Кратко и ясно!
От тях не търся, а и нямам нужда от мнение за мен?
Такава помия ще бъде забърсвана!

цитирай

Изтрий

Е, трябва да бъдат озаптявани такива!
Веднъж една ,не с всичкия си, вървях с един приятел, ме псувяааше и се заканваше
Правех се че не чунам, че не е за мен?
Но прителят скочи и каза ,че, ако аз мога да търпя подобна помия за себе си, той не може Отива и я убива! Хванах го с две ръце и му казах да не се цапа, ненормална е, не я познава!
Но ми стана ясно ,че такива не бива да се толерират
Да си знаят мястото, като са луди- в лудницата, там да вилнеят и да ги укротяват!

Всичко най- добро!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Анита!
10.09.2022 08:46
6. sekirata - Добро утро! Увлекателно разказваш. По манталитет не знам дали си приличаме :) но по човещина и истинност сме еднакви.
04:12
Радвам се на теб и такива като теб,които не будуват по цели нощи в нета,като missana
разбира се ,че той се прави на хакер и в моя профил

дебне по нощите

болен човек
цитирай

Изтрий Благодаря за добрите думи Въпреки че да си честенкред хищници е самоубийство
Мисля че съм ти казвал максимата ми, съвет от един професор, станал от неприятел, мой фен
- Прави каквото трябва, да става ,каквото ще!
прави и ти така!
Един приятел казваще- Остави мръсват вода да се оттече в канала не се цапай с нея!

Хубав ден
цитирай
11. leonleonovpom2 - Не съм рекламен агент!
10.09.2022 09:05
7. pompadurmissana - В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е ...
07:43
В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е публикуван Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Това е отношението на обществото към него и не му прави реклама.Спомни си за насилствените манифестации на 9 септември и 7 ноември, май ти липсват.
цитирай

Изтрий

Не съм бил и партиец Правя анализ на фактите
А те са- Първото правителство след девети не е само комунистическо В него има министри от всички партии
Да липсва ми манифестацията Защото децата я чакаха с нетърпение, да видят чичковци и лиличко, които ще им се радват и закачат Да се съберем служебно и да си поговорим Никой не ме е бил да ходя на манифестация или по време на нея
Сега такива срещи липсват
Бях в СДС ,но като видях какви комуняги го оглавяват и мутрис тях, духнах! Нямам работа с псевдоборци за собствено обогатяване, за сметка на други
А за летците ,английските ,убили три хиляди невинни и беззащитни хора в София и още -300 във Враца, като зайци, какво решение има в " Държавен вестник" да им се издигне паметник ли, това го знаем Друго има ли?
При такова решение в " Държавен вестник" и то, да ти кажа откровено, предпочитам да не лягам и ставам с решенията му
да, не бях привилегирован през това време, налагаше се непрекъснато да се доказвам, ощетяваха ме,!.... Но всяко зло за добро! Направиха ме боец, така ,че да не им прави кеф разправата с мен! Да си ближат раните!
И вдигнаха ръце, предадоха се! Нещо ,което неинтелигентните мутри,дошли след тях, не проумяха, че може да съм полезен! На тях ли да се възхищавам и да съм благодарен?
цитирай
12. blog13 - В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е ...
10.09.2022 09:21
pompadurmissana написа:
В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е публикуван Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Това е отношението на обществото към него


Това не е отношението на обществото към него, а е отношението на престъпната държавна власт. Отношението на обществото бе изразено в едно допитавне, в което обществото посочи датата 9 септември, като най-великата дата в историята на България.

pompadurmissana написа:
Спомни си за насилствените манифестации на 9 септември и 7 ноември, май ти липсват.


Пълни глупости. Само човек който не е участвал в такива манифестации може да дърдори такива тъпотии. Манифестациите бяха истинска цивилизация. Сегашните гейпаради и изобщо празници са отвратителни цигании.

цитирай
13. leonleonovpom2 - Съгласен съм!?
10.09.2022 10:22
12. blog13 - В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е ...
09:21
pompadurmissana написа:
В бр. 37 на Държавен вестник от 2000 е публикуван Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Това е отношението на обществото към него


Това не е отношението на обществото към него, а е отношението на престъпната държавна власт. Отношението на обществото бе изразено в едно допитавне, в което обществото посочи датата 9 септември, като най-великата дата в историята на България.

pompadurmissana написа:
Спомни си за насилствените манифестации на 9 септември и 7 ноември, май ти липсват.


Пълни глупости. Само човек който не е участвал в такива манифестации може да дърдори такива тъпотии. Манифестациите бяха истинска цивилизация. Сегашните гейпаради и изобщо празници са отвратителни цигании.

цитирай

Изтрий

Никой не ме е тероризирал или оскърбявал на манифестациите Повод на закачки беше, еди кой си, кой вожд е носил/ портрета му/ И контрата, че за разлика от древността ,сме носили портрета му , а не него с лектика! Както е било тогава
Но, писах по- горе, бяха поводи за срещи с хора в една спокойна и празнична атмосфера Спомням си децата как очакваха с нетърпение и те да дойдат с мен Като не отидеш, ако си партиен член, може да получиш мъмрене Ако не си, ще те споменат на някое събрание, на което няма да присъстваш Но, по- добре в устата на някой, отколкото в краката!

Хубав ден!
цитирай
14. panazea - Мама беше задължена да ходи на манифестация и ни водеше с нея ! Наистина за мен беше праздник !
10.09.2022 11:45
Сестра ми с бяла копринена рокличка с волани , аз с розова , като балеринка. Съжалявам , че снимката ни не е при мен.
Беше слънчево и всички ни се радваха. Майка ми имаше много добра колежка и много добър колега. Имаше добри хора навсякъде ! Достатъчно е да ги откриеш !
цитирай
15. panazea - Като студентка и като работничка не съм ходила , защото имах деца да гледам.
10.09.2022 11:51
Само веднъж бяхме , даже и шефът беше отишъл. Личеше си , че не му беше много кеф. На децата ми всички се радваха.
Така че , да не преувеличаваме за манифестациите.
Думата произлиза от Фестос , където е бил вечен празник, още по времето на Минойската цивилизация в Крит , скритият Рай.
цитирай
16. kvg55 - leonleonovpom2,
10.09.2022 13:25
След като в близко бъдеще ни предстои пак да се променяме в обратна посока означава, че промяната от 1989 година е била конюнктурна.
Но съдбата на ветропоказателите е да се въртят с промяната посоката на вятъра.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
10.09.2022 15:01
14. panazea - Мама беше задължена да ходи на манифестация и ни водеше с нея ! Наистина за мен беше праздник !
11:45
Сестра ми с бяла копринена рокличка с волани , аз с розова , като балеринка. Съжалявам , че снимката ни не е при мен.
Беше слънчево и всички ни се радваха. Майка ми имаше много добра колежка и много добър колега. Имаше добри хора навсякъде ! Достатъчно е да ги откриеш !
цитирай

Изтрий

Чудесно, има добри хора, достатъчно е да ги откриеш!

А тогава имаше наистина много добри хора
В онези години хората бяха един колектив! Задружен, съпричастни в добро и в зло!
Спомням си, бяхме с баба ми на двора, когато нахълтаха запъхтени жени и се развикаха-Люба ,бягай на шосето, кола блъсна брат ти! И баба ми изхвърча, само успя да каже, да стоят при мене, докато се върне
Кой ще се загриже сега за някой?
Животът беше динамичен и добър тогава!
Имаше един говорител по радиото-Огнян Велков Дядо ми го наричаше шашкънин и лъжец
За да го дразня, аз усилвах радиого, когато, май беше политически анализатор, говореше Дядо ми беше в приземния етаж, рабогеше там Идваше горе да намали радиото, като ме гледаше подозрително-Ти бе шльоко, нарочно го правиш, нали?
Разбира се ,че нарочно, пет-шест годишен бях
Имаше двама обущари в града дядо ми и негов приятел
Веднъж отидохме при другия на гости Докато се разправяха аз огледах обувките Слагаха цени в тях ,на листчета за ремонта Справката показа ,че за един и същи ремонт дядо ми взима два пъти по- малко пари? В къщи го издебнах и подмених всички цени с двойни
На другия ден дядо ми влиза ,поглежда ме, но аз се правя на разсеян Така, няколко пъти Накрая не издържа и ме попита, нали аз съм свършил тази работа Да повиша двойно цените? Признах си , но казах и причината, че взима двойно по- малко !Каза ,че не работи за пари, а за компанията с приказки,като дойдат при него!
Къде ти такова нещо днес!

Всичко най- добро , Тони!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Така е, Тони!
10.09.2022 15:08
5. panazea - Като студентка и като работничка не съм ходила , защото имах деца да гледам.
11:51
Само веднъж бяхме , даже и шефът беше отишъл. Личеше си , че не му беше много кеф. На децата ми всички се радваха.
Така че , да не преувеличаваме за манифестациите.
Думата произлиза от Фестос , където е бил вечен празник, още по времето на Минойската цивилизация в Крит , скритият Рай.
цитирай

Изтрий

Децата се радваха! На жена ми в началото не и беше много приятно Но и тя ходеше на манифестация, трябваше да ги остави на майка си, а за нея безплатна работа, не знаеше какво е? Излизаше ни солено Най- малкото, ще претараши хладилника
Така ,че с радост ги пускаше ,когато едното дете не беше при майка ми И двете! Връщахме се късно, тя беше вече приготвила трапезата!А те, щастливи, с впечатления!......
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.09.2022 15:22
16. kvg55 - leonleonovpom2,
13:25
След като в близко бъдеще ни предстои пак да се променяме в обратна посока означава, че промяната от 1989 година е била конюнктурна.
Но съдбата на ветропоказателите е да се въртят с промяната посоката на вятъра.
цитирай

Изтрий

Така е Краси, ветропоказател е професия, престижна и отговорна !
Трябва бързо и точно да реагира, за да не остане без работа Днешните ветропоказатели са били такива и преди това, не са начинаещи! Такива са ненужни, няма време да ги чакат да учат занаята-да показват правилно посоката на вятъра!?Друго е да си опитен , обигран, добре смазан!С готовност, всеки момент да смениш посоката!
Затова и не вярвам никак на съвременните ветропоказатели че са светци, например А сиктир, такива и Господ не ги обича!
Още докато т ти разправя ,че вътърът е югозападен- гръчки, с дъх на харизани долари, виждаш ,че е станал североизточен-Руски
И той ,докато го е плюл преди малко ,че бил студен и гаден, изведнъж се обръща и кажва ,че полъхът му бил нежен и приятен? И ти оставаш със зяпнала уста- добре ли си чул или ти се причува?

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134437
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031