Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2022 10:06 - Бедният роднина
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4544 Коментари: 21 Гласове:
30

Последна промяна: 25.10.2022 09:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За пръв път изпитах това чувство като дете-петгодишно Калеко ми, на леля ми съпругът ,не ме искаша на масата да обядвам и вечерям с тях ? Правех това на малка масичка и столче, които сръчния ми дядо скова набързо, за да има мир! На мен това ми хареса, така ,че на Бъдни вечер по никакъв случай не исках да седна на масата с възрастните. Калеко ми ми дръпна ушите, плаках, но не исках! Леля ми го смъмри, каза ,че вината не е в мене,  а в него! Той любезно на другия ден ми се извини и каза ,че държи да съм на масата, до него!

Друг такъв случай съм запомнил, когато братовчед ми ни покани на сватбата на дъщеря му, когато мутрите вилнееха! Кумуваше баш шефът на мутрите, когото знаех като дете още Явно беше белязано още тогава Веднъж изскечихме с него на бегом пред градския рейс! Аз бях отпред, той след мене Усетих рейса как леко докосна изоставащия ми крак  Изтръпнах, мислех ,че той е стазен
Не, нищо му нямаше?

С жена ми закъсняхме за ресторанта. Засуетиха се ,нямаши места на централната маса С хиляди извинения ни предложиха малка масичка до стената ,за нас двамата Спогледахме се, но решихме, че и ние имаме вина, не е уместно да правим панаири Пък и добре дошло, по- встрани от мутрите, независимо, че ги познавах , не бяха от моята кръвна група!
Е, станахме център, втори на вниманието! Всички се изредиха при нас, да ни питат как сме, особено чинка ми, с думите-Жани, знаеш колко ви обичаме и двамата, не е нарочно! И през десет минути питаше, имаме ли нужда от нещо!...

Да, такава е ролята на бедния роднина! В ресторанта, няма да е на масата, а встрани И ще дояде това,  което е останало от менюто на тези , от централната маса Неговите нужди са малки, за разлика от тези на богатите роднини? Независимо ,че те са забогатели  силово и в резултат на далавери Но за това също се иска ум, така разсъждават?


Вчера видях  една удивителна статистика!
Че на една изнесена Българска ябълка се падали 195 вносни?
Израснал съм в район, царство на ябълките Помня вида и аромата на една фантастична ябълка Вероятно стар, местен вид С форма и цвят на дюля, но със страшен аромат Все едно излязла от парфюмерийния завод от Грас- до Кан?! Към сърцевината ставаше червена! Баба ми и дядо ми, знаеха ,че я обожавам и винаги, когато като дете отивах при тях ,една огромна щайга с такива ябълки ме очакваше Но един път , въпросително се оглеждах-нямаше? Попитах, къде са ябълките?  Баба ми и дядо ми се спогледаха и казаха ,че били изкоренени? Давали малко плод на дърво-20-30 килограма Засадили такива, даващи по половин тон на дърво!
Да, помня и тези ябълки Много наистина, но нямаха вкуса на тази ябълка, която явно и Орфей е вкусвал След години се мъчех да открия сорта й?  Никой от попитаните не го знаеше!
Минаха години Близките хора вече си бяха отишли Реших да отида да видя извора в ябълковата градина ,където често ходехме с дядо ми и понякота с баба ми !
Попаднах в лунна долина! Пустош и боклук ! Попитах козар, къде е изворът? Ориентацията ми беше сработила, стоях на два метра от него, без да го видя, но той ,както и ябълките ,бяха унищожени!?

Та ,ние, производители на Ябълки, вкусни ароматни, сме изпаднали в смешното положение да внасяме?Вода гази ,жаден стои Ходил съм на бригади, месец, в Горица, да берем ябълки Златна превъходна, тонове са минали през ръцете ми В гадното соц време, когато всеки помияр си знаеше мястото и не се натискаше за народен представител!? 
Сега имаме едни безвкусни, полски ябълки? Хайде, да сме благодарни и на тях
Не мога да забравя ,като студент, как остро реагира продавачка в зеленчуков магазин в Лайпциг, на въпроса ми, откъде са доматите?  Бяхме се сприятелили, знаеше ,че съм Българин Отговорът беше, как може точно  аз да питам, какви са? Разбира се ,че са Български!
Сега внасями дървени домати от Гърция и Турция и още не знам от къде си?
Ние ,Най-големият производитев на домати, най- вкусните?

Историята с ябълките имаше и продължение Най - големия производител на ябълки в България, сечеше дръвчетата си? Плачеше му се! Животът му е минал с тях
Каза и причината  Че на нас ,Българите субсидиите ,които се отпускат, са наполовина от тези ,които се дават, например, на съседите Е, как да се състезава с тях?

Опа!
Уж всички сме в ЕС, на равни начала и би трябвало да сме и равни, но някои  изглежда са по- равни
Те са богати роднини, ние бедни? Да ни подхвърлят един залък, колкото да не умрем от глад ? Иначе , в задълженията сме равни, там не сме бедни роднини? Даже и напред сме!
А управляващите ни, техев слугинаж,  претърпяното унижение от метаните и чупките в кръстта ,йессъровете и йессирките си го изкарват на нас ? С думите-Пари няма! И на ум-Мамка ви и говеда!
Да, това е съдбата на бедния роднина! И най- висшата му радост е да бъде горд с богатия! От предоставената му възможност, да се върти около него и да отнася по някой комат!




Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Когато един е беден на нещо, е богат ...
24.10.2022 11:19
Когато един е беден на нещо, е богат на друго.
:)))
цитирай
2. dobrodan - Така като те чета,
24.10.2022 11:25
не мога да се отърва от усещането, че пак някой друг ни е виновен, а ние сме едва ли не целите в бяло :):):)?
Всеки народ има управниците, които заслужава.
Те са наша плът и кръв, същите като нас. Просто са пробивни и организирани, а останалите не сме.
Няма друга разлика.
цитирай
3. panazea - Познато ми е това чувство ! Но аз не им се сърдя . Те губят от това !
24.10.2022 11:32
Имах леля от голямото добрутро ! Тя пианистка , мъжът й бил архитект. Взели му всичките имоти по Закона за едрата градска собственост и той се споминал.
Нея си спомням. Беше грозна и кльощава , но не от глад , а от злоба. Имаше черна боядисана коса и ярко червени устни. Дилги нокти , като на вещица и те ярко червени ! И пушеше , когато никоя жена в България не пушеше! За мен беше олицетворение на Баба Яга! Когато тръгнеше към мен с треперещата си ръка и с тези огромни нокти , изпитвах ужас , да не ме одраска.
Сигурно затова като пораснах , никога не си боядисвах косата , устните и нямах маникюр.
Та тази леля живееше в голям апартамент с пиано , но което никой не свиреше , стенен часовник и плюшени завеси.
Тя имаше две деца , които веднага се ориентираха в обстановката и станаха сътрудници на когото трябва. Андрейчо после беше приятел и на мутрите и организираше конкурсите за монокини.
Сестра му играеше тенис , за да я внедрят в Швейцария. Ожени се за някакъв баламурник и замина там , тя да води новините , щото онези си нямат говорители!
Тези , когато ги видех в София , отивах на другия тротоар , за да не ги срещна!
Аз не исках да имам нищо общо с тези боклуци , които предадоха даже собствения си баща.
На погребението на вуйчо ми тези се чудеха аз коя съм !
- Ванката ми е вуйчо - рекох им аз !
цитирай
4. get - До leonleonovpom2 - Иване не вини Европата - за бедите които сами си сторихме - едната е МУТРИЗАЦИЯТА?
24.10.2022 11:43
- Казваш?
- Цитат:
Сега внасями дървени домати от Гърция и Турция и още не знам от къде си?
Ние ,Най-големият производитев на домати, най- вкусните?

- А да ти припомня, че не само зеленчуковите борси а и зърнените силози - бяха продадени на безценица - на кого ? На мутрите!

- А кой, по-точно КОЯ БЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИЛА - стояща зад създаването на т.наречените "силови групировки" ... не бе ли тази с изписвана с главна буква Партия?

- А кой ни наложи либералната икономика, с унищожаване кооперативната форма на земеделие - не бе ли същата тази Партия в лицето на Андрей Луканов?

- Пиша ти за нещата - от ПЪРВО ЛИЦЕ, като СВИДЕТЕЛ ! А ти сам си прави изводите и не прихвърляй вината ЗА ТОВА КОЕТО САМИ СИ СТОРИХМЕ - на другиго, който почти не е виновен в случая!

Народа ни случайно има приказката: Човек сам каквото си направи - цяло село да се сбере не може му стори същото!
цитирай
5. panazea - Разрухата на България е друга голяма тема ! Всички ни предадоха и сините и жълтите , и червените и оранжевите.
24.10.2022 12:55
Всички вкупом подписаха унищожението на България , но ще си платят за това !
Бумерангът винаги се връща.
Спомням си бабата в Болярово, на която цигани, облечени като санитари избиха стадото козички , за да угодят на Европата.
В съседния двор момчето взе гайдата да свири , защото му избиха безпричинно овцете!
На един дядо , останал сам , който гледаше свине майки , го накараха сам да заколи свинете майки и прасенцата, току що родени. Спряха му тока , хладилникът му се разтече и настана страшна смрад. Беше оставил само една майка с току що родените й прасенца. Стоеше натъжен горкият , защото държавата само му заповядваше , а помощ нямаше от никъде ! Стоеше с отпуснати ръце сам с неволята си ! Той беше се подчинил , защото такава е директивата.
Затова сега купуваме отвън чуждо месо.
България 33 години наред я разрушават нашите избраници!
Ето това е цялата наша политическа класа . Отбор юнаци.
Чакам ги да се сгромолясат от собствената си мерзост.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
24.10.2022 13:20
1. nedovolen - Когато един е беден на нещо, е богат ...
11:19
Когато един е беден на нещо, е богат на друго.
:)))
цитирай

Изтрий

Безспорно е така!
По- добре е да си богат духовно, отколкото парично! Въпреки , че богатите, парично да ги наречем, искат, служебно, да бъдат обявени за богати и духовно! Само ,че реално, това с лакти и с пари не става!
Слава богу!

Хубав ден!
Обикновено връзката е обратна
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.10.2022 13:27
2. dobrodan - Така като те чета,
11:25
не мога да се отърва от усещането, че пак някой друг ни е виновен, а ние сме едва ли не целите в бяло :):):)?
Всеки народ има управниците, които заслужава.
Те са наша плът и кръв, същите като нас. Просто са пробивни и организирани, а останалите не сме.
Няма друга разлика.
цитирай

Изтрий

Възможно е да имаш такова усещане! И мен майка ми ме учеше, първо да търся собствената си вина, а след това чуждата!
Така например проумях ,че трябва да се отдръпна от футбола, ако искам да не съм инвалид на 25 години Вината ми беше ,че не се пазех както трябва, не обръщах внимание на размаханите секири! После и да го пребиеш, полза няма!
Та, каква може да е на нас двамата вината, личната ,субсидиите ни да са наполовина ,според предаването , на тези на другите членове на ЕС- на декар! Изяли сме половината, изпили сме я или сме я внесли в швейцарска банка?
Какво от тези неща сме направили?

Хубав ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
24.10.2022 15:01
4. get - До leonleonovpom2 - Иване не вини Европата - за бедите които сами си сторихме - едната е МУТРИЗАЦИЯТА?

Какво да кажа, това е другата страна на истината
Но 33 години този модел да се повтаря и възпроизвежда и на Запада да се харесва един вид, няма как и той да не отнесе част от вината?!
Аз си спомням отвращението на Тръмп, от покровителствено сложената на рамото му ръка! Защо покровителстват подобно поведение? Защо само говорят?
И сметката плащат обикновените хора?
На 33 години Александър е бил вече Голям ,Велик, а Христос- Христос!
Лошо говори за управлението ,че 33 години не може да се справи с Комунизма, след като самите комунисти не се считат вече такива Какво, да харесваме комунистическия капитализъм, това ли се иска от нас?
След като 33 години не могат и не искат да оправят България ,не в смисъла в който го правят, да се махат и да дойдат други! И да има отговорност и съд, като гръцкия край Крит, за които упорстват!! Доброволно да сдават властта, не да се натискат като удавници за нея За какво се натискат, нещо не са откраднали ли? С признание ,че не са способни ,че не могат, да не търсят виновни!
И на мен, все пак, не е ясна причината за намалените за нас субсидии? Искат да ликвидират земеделието ни ли? Това ли е целта?
Е, ако е такава, трябва да ги хвалим ли, това ли е правилното?
Всеки действащ срещу България за мен е враг ,независимо какъв е-син, зелен ,червен, пембян!.......
Единственият ориентир е ,обича ли България!?
След като резултатите са вредни за България, не може такъв човек да се счита ,че я обича!

Хубав ден!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей,Тони!
24.10.2022 15:17
3. panazea - Познато ми е това чувство ! Но аз не им се сърдя . Те губят от това !
11:32
Имах леля от голямото добрутро ! Тя пианистка , мъжът й бил архитект. Взели му всичките имоти по Закона за едрата градска собственост и той се споминал.
Нея си спомням. Беше грозна и кльощава , но не от глад , а от злоба. Имаше черна боядисана коса и ярко червени устни. Дилги нокти , като на вещица и те ярко червени ! И пушеше , когато никоя жена в България не пушеше! За мен беше олицетворение на Баба Яга! Когато тръгнеше към мен с треперещата си ръка и с тези огромни нокти , изпитвах ужас , да не ме одраска.
Сигурно затова като пораснах , никога не си боядисвах косата , устните и нямах маникюр.
Та тази леля живееше в голям апартамент с пиано , но което никой не свиреше , стенен часовник и плюшени завеси.
Тя имаше две деца , които веднага се ориентираха в обстановката и станаха сътрудници на когото трябва. Андрейчо после беше приятел и на мутрите и организираше конкурсите за монокини.
Сестра му играеше тенис , за да я внедрят в Швейцария. Ожени се за някакъв баламурник и замина там , тя да води новините , щото онези си нямат говорители!
Тези , когато ги видех в София , отивах на другия тротоар , за да не ги срещна!
Аз не исках да имам нищо общо с тези боклуци , които предадоха даже собствения си баща.
На погребението на вуйчо ми тези се чудеха аз коя съм !
- Ванката ми е вуйчо - рекох им аз !

Добре си ги подредила
Знам ,че сме от една кръвна група! Аз също, след като се ожених ,дълги години не поддържах никакви връзки с леля ми и калеко ми Заради груба намеса в личния и в семейния ми живот! Пречупи ме само това, че ,все пак, един негов съвет възприех, в работата си! Да съм перфектен и да не завися от никой! И когато в посвешение му признах тази заслуга, видях ,че той суровият, жесток, груб човек, се просълзи!

Всичко най- добро, Тони!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей отново, Тони!
24.10.2022 15:39
5. panazea - Разрухата на България е друга голяма тема ! Всички ни предадоха и сините и жълтите , и червените и оранжевите.
12:55
Всички вкупом подписаха унищожението на България , но ще си платят за това !
Бумерангът винаги се връща.
Спомням си бабата в Болярово, на която цигани, облечени като санитари избиха стадото козички , за да угодят на Европата.
В съседния двор момчето взе гайдата да свири , защото му избиха безпричинно овцете!
На един дядо , останал сам , който гледаше свине майки , го накараха сам да заколи свинете майки и прасенцата, току що родени. Спряха му тока , хладилникът му се разтече и настана страшна смрад. Беше оставил само една майка с току що родените й прасенца. Стоеше натъжен горкият , защото държавата само му заповядваше , а помощ нямаше от никъде ! Стоеше с отпуснати ръце сам с неволята си ! Той беше се подчинил , защото такава е директивата.
Затова сега купуваме отвън чуждо месо.
България 33 години наред я разрушават нашите избраници!
Ето това е цялата наша политическа класа . Отбор юнаци.
Чакам ги да се сгромолясат от собствената си мерзост.
цитирай

Изтрий

Най- големите некадърници в Соца ,при промяната си внушиха, че могат да карат влака Или им поръчаха така да мислят!? И още в началото, в СДС си пролича ясно, започнаха да отстранямват всичко, що годе способно и читаво Заедно, в екип Тъй - наречените оттлюспвания И от останалите, банда некадърници и келепирджии, какво добро може да се очаква?
А, 33 години преход!
И да насъскват , как е правилно да мисля?
Те- мен?
Ако не беше жалко, щеше да е смешно!
Класа на калтаци, това е класата им!
Трудно правя подобни квалификации, но ,като ми падне пердето, няма как да ги спестя!

Всичко най- добро , Тони!
цитирай
11. dobrodan - Къде е нашата вина ли?
24.10.2022 16:06
Допуснахме това да се случи.
Бяхме страхливи, още сме страхливци и ще умрем като страхливци.
Случва се да давам сърбите за пример. Една нищо и никаква страна се изправи в един момент сама срещу цяло НАТО. Нека не задълбаваме защо и как, но го направи, нали?
Ние не можахме (или не искахме) да вкараме в ред собствената си кочина.
Защо? Кое ни пречеше?
Страхът.
Кой и кога го насади този страх у нас?
Не сме ли потомци на един от най-смелите народи в старата и новата история?
Излиза, че не сме.
Смелите бяха дивашки избити или остракирани от съветския комунистически режим.
Днес сме просто плашипутарници, Иване. Аз не правя изключение.
Никой не прави изключение. Щом е жив.
цитирай
12. panazea - Точно , Най- големите некадърници в Соца. им поставиха поръчение да унищожат България !
24.10.2022 16:15
И те го направиха ! Нима Иван Костов не знаеше какво прави? Нима беше глупав!
Филип Димитров , Ахмед Доган , Монката Паси , Желю , Петър Стоянов , братя Велчеви , Сталийски, Ал.Йорданов . Всички тези ги внедриха в СДС. Спомням си началото , когато всичките ми приятелки се записаха в СДС и мене ме викаха! Добре че не отидох! После започнаха да ги отлюпват , щото не им уйдисваха. А двете , дето останаха , умряха! И разбрах , че СДС е много отровна партия , щом хората там умират без време! Политиката е мръсна работа ! За въжеиграчите от БСП даже не искам да говоря. Редакторът им на в.Дума пристигаше сътринта в кафенето кьор кютюк пиян и спеше на масата. И от такъв ще очакваш нещо свестно. Радой Ралин са го използвали да пише фейлетони против властта , за да разберат кой е против. За тази му предателска дейностна агент провокатор , при промените го наградиха за народен представител , а внук му го изпратиха в Брюксел! Ето такива са нашите кумири. А за Болен Сидеров , дето взе любовницата на сина си? А за шкембе воевода? Янчулев !
цитирай
13. panazea - За глупака добродан ! Страх , какъв страх бе , глупако ! Моите приятелки ги утрепаха в СДС то!
24.10.2022 16:29
За какво говориш! Създадоха мутрите !
Много си глупав и най-доброто , което можеш да направиш е да млъкнеш!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.10.2022 16:34
12. panazea - Точно , Най- големите некадърници в Соца. им поставиха поръчение да унищожат България !
16:15
И те го направиха ! Нима Иван Костов не знаеше какво прави? Нима беше глупав!
Филип Димитров , Ахмед Доган , Монката Паси , Желю , Петър Стоянов , братя Велчеви , Сталийски, Ал.Йорданов . Всички тези ги внедриха в СДС. Спомням си началото , когато всичките ми приятелки се записаха в СДС и мене ме викаха! Добре че не отидох! После започнаха да ги отлюпват , щото не им уйдисваха. А двете , дето останаха , умряха! И разбрах , че СДС е много отровна партия , щом хората там умират без време! Политиката е мръсна работа ! За въжеиграчите от БСП даже не искам да говоря. Редакторът им на в.Дума пристигаше сътринта в кафенето кьор кютюк пиян и спеше на масата. И от такъв ще очакваш нещо свестно. Радой Ралин са го използвали да пише фейлетони против властта , за да разберат кой е против. За тази му предателска дейностна агент провокатор , при промените го наградиха за народен представител , а внук му го изпратиха в Брюксел! Ето такива са нашите кумири. А за Болен Сидеров , дето взе любовницата на сина си? А за шкембе воевода? Янчулев !
цитирай

Така е, политиката е за мръсници!Аз се включих в СДС-Социалдемократи По две причини-дядо ми и вуйчо-муГригор Чешмеджиев и колега, който оглави партията в Бургас Беше по възрастен от мен, но много се уважавахме той пръв прозря на какво съм способен в науката Но бързо видях ,че не ми е там мястото Друг колега дойде и в прав текст ми каза ,че нямам работа в политиката Тя е за мръсници, а аз не съм такъв Ще се обединят срещу мен/ така и стана/ Обичам си работата, нея да гледам И аз взех решение Какво ли не прави първия колега, беше и кмет на Бургас, да ме върне, но аз бях твърд-край на политиката И двамата отдавна не са между живите, но си спомням с топло чувство за тях, за човещината им!

Хубава вечер, Тони!
цитирай
15. panazea - Имаше свестни хора в СДС- то. Те се опитваха да правят нещо , защото вярваха , че ще им позволят!
24.10.2022 16:51
И ние вярвахме ! Вуйчо ми цял живот беше безпартиен , със способности се беше издигнал до Генерален Икономически Директор на Интерхотели. След 10.11 стана от Демократическата партия. Може да сте се засичали , когато цяла България пееше !
После романтичният ни период отмина и ние видяхме , че все повече затъваме .
Честните и почтени хора се знаят ! Имаше ги и винаги ще ги има !
цитирай
16. leonleonovpom2 - Темата за страха?
24.10.2022 18:54
11. dobrodan - Къде е нашата вина ли?
16:06
Допуснахме това да се случи.
Бяхме страхливи, още сме страхливци и ще умрем като страхливци.

Смятам, че става дума за по особен вид страх, който пречи чвого на Бълтарина
Страхът, човека до тебе да не би да успее!?
Така бяха стопирани Дертлиев, един безспорно човек с тежест, който щеше да жъне успехи Предпочетоха пред него Желев, който си беше, мир на праха му ,излагация
Предпочетоха невзрачния Филип Димитров, пред боеца Петър Берон? И за да не ги застрашава и в бъдеще ,бившето ченге Тренчев му извади компромат? Крадецът вика-дръжте крадеца!
За страха имам много ярък спомен с едни плакати, с черепи Те бяха направени именно с тази цел-в простите хора да излезе страхът на преден план -Убивали са, пак ще убиват, ако не са на власт-така ми изтълкуваха смисълът на тази фалшификация Ами всички затвори в Бълтария бяха обозначеви като лагери на смъртта Но, долната цел с този плакат бе постигната!
Добре ,товае 1990 година Аз бях наясно ,че този плакат на СДС е грешка и то умишлена! Идея на внедрените в него ченгета Този плакат отне победата на СДС! Но с ченгетата в него, без Дертлиев президент и Берон министър- председател-резултатите шяха да са същите Желев пак щеше дса предаде СДС, което по начало не беше истинско
Дълга тема...
Този страх, драги Краси, е старателно отглеждан и култивиран и днес, вече 33 години в телевизионните студия и в печата
Те те засипват със страховити теми-убийства, катастрофи, измами, изнасилвания, пожари, грабежи, взривявания, самоуббийства, какво ли не!
Това е основна тема на новините-страхъг!
С агресията на Русия и ангела в бункерите искащ оръжия, за да убива, вместо да потърси преговори И нито един не казва ,защо кръволокът Русия предприе тази стъпка-причината
Арабската пролет каква европейска зима докара? Тогава бяхме обаче със САЩ, в ролята на днешна Русия?? Що за двоен стандарт?
Не ми се занимава с помии, но страхът е съзнателно отглеждан и поддържан! С цел да послужи на този, който го създава!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Имаше ,Тони!
24.10.2022 19:06
15. panazea - Имаше свестни хора в СДС- то. Те се опитваха да правят нещо , защото вярваха , че ще им позволят!
16:51
И ние вярвахме ! Вуйчо ми цял живот беше безпартиен , със способности се беше издигнал до Генерален Икономически Директор на Интерхотели. След 10.11 стана от Демократическата партия. Може да сте се засичали , когато цяла България пееше !
После романтичният ни период отмина и ние видяхме , че все повече затъваме .
Честните и почтени хора се знаят ! Имаше ги и винаги ще ги има !
цитирай

Изтрий


Например колегата, който беше кмет Като всеки човек, занимаващ се с наука, не беше агресивен Но имаше други качества, не на последно място човечност, каквато липсваше на зверовете в СДС Постепенно свестните хора в него бяха изолирани и изхвърлени Споменах по- горе Дертлиев и Берон! Създадоха умишлено среда в СДС, свестен човек в която да не може да вирее
Аз самият си задавах този въпрос- какво правя тук с тази паплач? Виждах озверени физиономии, алчни за власт, да управляват ? Хора, които не са ръководили и един човек в живота си, не са създали продукт и за един лев за държавата? Намърдаха се маса юристи, създадоха закони ,на които берем последствията толкова години Добре ,необходими са, но те надхвърлиха допустимия санитарен минимум! И създадоха закони, пари ,като реки да текат към тях, без никаква отговорност за царящата там корупция Цял влак от празнодумци се намърда в НС....

И искат да ги обичат?....

Хубава вечер, Тони!
цитирай
18. blagovesteliseev - Някак си всички не са виновни за случващото се
25.10.2022 09:36
Всеки, който досега не се е ангажирал с мисията, който Бог ни е отредил е съучастник. Включете се и Бог ще нареди другите неща.

panazea написа:
Всички вкупом подписаха унищожението на България , но ще си платят за това !
Бумерангът винаги се връща.
Спомням си бабата в Болярово, на която цигани, облечени като санитари избиха стадото козички , за да угодят на Европата.
В съседния двор момчето взе гайдата да свири , защото му избиха безпричинно овцете!
На един дядо , останал сам , който гледаше свине майки , го накараха сам да заколи свинете майки и прасенцата, току що родени. Спряха му тока , хладилникът му се разтече и настана страшна смрад. Беше оставил само една майка с току що родените й прасенца. Стоеше натъжен горкият , защото държавата само му заповядваше , а помощ нямаше от никъде ! Стоеше с отпуснати ръце сам с неволята си ! Той беше се подчинил , защото такава е директивата.
Затова сега купуваме отвън чуждо месо.
България 33 години наред я разрушават нашите избраници!
Ето това е цялата наша политическа класа . Отбор юнаци.
Чакам ги да се сгромолясат от собствената си мерзост.

цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Благовест!
25.10.2022 16:58
blagovesteliseev написа:
Всеки, който досега не се е ангажирал с мисията, който Бог ни е отредил е съучастник. Включете се и Бог ще нареди другите неща.

panazea написа:
Всички вкупом подписаха унищожението на България , но ще си платят за това !
Бумерангът винаги се връща.
Спомням си бабата в Болярово, на която цигани, облечени като санитари избиха стадото козички , за да угодят на Европата.
В съседния двор момчето взе гайдата да свири , защото му избиха безпричинно овцете!
На един дядо , останал сам , който гледаше свине майки , го накараха сам да заколи свинете майки и прасенцата, току що родени. Спряха му тока , хладилникът му се разтече и настана страшна смрад. Беше оставил само една майка с току що родените й прасенца. Стоеше натъжен горкият , защото държавата само му заповядваше , а помощ нямаше от никъде ! Стоеше с отпуснати ръце сам с неволята си ! Той беше се подчинил , защото такава е директивата.
Затова сега купуваме отвън чуждо месо.
България 33 години наред я разрушават нашите избраници!
Ето това е цялата наша политическа класа . Отбор юнаци.
Чакам ги да се сгромолясат от собствената си мерзост.



Прав си! Останихме някои да си разиграват коня,както си искат, защото не ни харесва компанията им? Но има и друга подробност Те са се погрижили предварително да ни изхрвърлят от играта Създавайки непоносими условия за работа на хора, различни от тях!
Или образно, спомням си за един семинар Водеще го най- младата партизанка в България- Маринчевска Учудващо, жена с различни разбирания за ставащото в България, през 80- те години
Но тя посъветва един бунтар да си трае, да не реагира на атаките на негов партиен секретар!
И той и каза ,че не може да повярва, тя партизанката го съветва да си трае?
Отговори му, че в това няма нищо чудно Тя е имала пистолет с пет патрона Полицаите ще стрелят срещу нея и тя в отговор ще стреля пет пъти срещу тях!
Но слещщу него ще стрелят, а той в случая не може да стреля, да се защити Да, след няколко години в мутренските времена така се получи Стрелят срещу тебе ,но ти не можеш да стреляш, нямаш оръжие И стрелят от засада!
Така ,че да се включиш ,трябва да се пребориш, първо със защитната им система, която не те допуска И , ако все пак я преодолееш, сам си и си без оръжие, срещу всички тях!? Те реално са срещу държавата, паразитират върху нея!

Хубава вечер!
цитирай
20. kvg55 - leonleonovpom2,
25.10.2022 23:09
Ние българите хем сме бедни, хем сме самотни, без роднини – отблъснахме ги.
цитирай
21. tota - Поздрави за постинга!
25.10.2022 23:31
Най - голямата глупост беше ликвидирането на селското стопанство. Достатъчно бе да се възстановят рентните отношения между собствениците на земя и кооперацията. Същевременно обновят кооперациите и там, където е необходимо насърчават производството. на определени култури. Тези, които искаха да си вземат земята и да я обработват сами, да я получеха. Но, без да съблюдаваме традицията на взаимопомощ и коопериране приложихме фермерското стопанство. , в което се отглеждат селскостопански култури, които са поддават на машинна обработка - зърнено житни, фуражни, технически. Може ли някъде да се види, кои са собственици на земята ни и колко са едрите фермерски стопанства? Колкото до работната ръка в селското стопанство, този проблем беше още през 1986 година поставен на най- високо място. Кооперативните структури се нуждаеха от инвестиции за да закупят техника. Но, не би! Дойде десети ноември и бе приета политика за ликвидиране на селското стопанство. Когато се обърне колата, път няма. Българинът се осъзна и започна да купува къщи на село, ще оцелява с личното стопанство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9316860
Постинги: 1357
Коментари: 29764
Гласове: 103245
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930