Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2022 22:52 - Истината
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4320 Коментари: 11 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Истината е свещена, истината е една!?
  Няма две истини за едно и също нещо!?
Теоретически! Две е равно на две и на нищо друго! Математически!
Но в живота, как е?  Ако двама души са противници, истината автоматически става двойна За двете страни Колкото повече са враговете, толкова повече са истините, за всеки по една
А в историята, как стои въпросът с истината ?
Ако я пише победител, тя е баш истината, най-правата истина! Ако е от победеният, дори и да е права, най- накрая ,като безкрайната права в геометрията ,става крива Винаги!
Пази Боже,  победител да ти пише истината!  В катрана си, доживотно! Иди разправяй, че не си негър или ,че родителите ти не са татари! ? Работата е като в оня виц за Виетнам Как се появили изневиделица, разправял  американски ветеран от войната , едни бабаджанки,  виетконгци и с ритници ги изгонили от Виетнам Един наивник от залата попитал, как така ,нямали ли Калашници? Имали ,но ръцете им били заети да си дърпат очите! Да докажат, че наистина са виетнамци

Примери, много! Изводът е ,че от истината до лъжата пътят е много кратък, даже може да е по- малък от Макрон?  Глупости, да ме извинява президентът, не исках да го обиждам! .Микрон!
Впроем, като намесих Макрон, се сетих за нещо много важно Че французи и руснаци заедно свалят маската на истината-истина ли е или лъжа?
Ами истина на френски е vrai / вре/, а на руски лъжеш е врьош!

Ето един кратък диалог между французин и руснак.  Примерно, французинът  твърди, че Наполеон е победил Русия и една зима изнесъл всичкия сняг от Сибир! И мечките ,подлъгани ,че няма зима, прекарали я будни
И за по-сигурно,  французинът потвърждава кратко-Се вре/ Това е истина/
А руснакът ,също кратко,  отговаря, побългарено-Ти врьош-Ти лъжеш! Което си е чиста истина!

Дявол да го вземе,  истината и лъжата все едно са на фурнаджийската  лопата, по една от тях на двете и страни Въртиш лопатата и те се редуват По законът на случая-ва вероятностите!

Като бях дете, като послъгвах за нещо, примерно ,че съм изял закуската, бях много злояд или,  че съм изпил млякото с отвратителния каймак, а не съм ги хвърлил през прозореца ,следваха няколко степени на наказание  за лъжовността  на казаното  От размахване на пръст,, пред недвусмислено разтворени пръсти на вдигнатата  ръка, даже и котката, като ги видеше , се скриваше под печката , до- Лъжеш-Манго!
Манго беше циганин, който с чувал обикаляше махалата . Ние питахме ,какво има в чувала? Естествено, непослушни деца ,като нас! И предупреждение, като го видим да се прибираме в къщи, да не ни сложи и нас, в чувала!
В такива случай се развиквах, отначало ,че не съм Манго и после,  не съм циганин! Не, разбира се, но като лъжа, Манго ще ме прибере при циганчетата, заедно да лъжем!
Така ,че от дете бях научен ,много да внимавам с лъжите!  Само тези, свързани с яденето оцеляха!

Имаше една популярна приказка в Соца-Те ни лъжат ,че ни плащат, ние лъжем- че работим
В интерес на истината, трябва да си призная, че никога не се запознах с тези" Те" ? Или поне да ги видя на отсрещния тротоар,че минават всички заедно и даже ме поздравяват?  Доволни ,че не съм ги излъгал ,че отивам на работа!

Веднъж обаче, във връзка с истината , работната ,щях да загазя и то сериозно
Бях командирован в Асеновград, за преговори с фирмата " Юнион Карбайд" Изтипосаха мен, хлапака, като представител на нашия Комбинат? С какъв акъл? Имаше и двама Софиянци от наша страна Всичко мина идеално , имаше и експериментална работа и последната вечер останахме в завода до десет вечерта Оттук почнаха проблемите Нямаше къде да вечеряме, всичко беше затворено!Американците ни поканиха на ресторанта-хотелския!  След кратко колебание, приехме, не бяхме и обядвали За капак имаше и режим на тока Шефът на американците, по произход италианец, даже се сприятелих с него След последните разговори  обеща да ми отдели време, да поговорим  на другия ден!Това стана на излизане от асансьора
Нещата обаче се развиха трагично ,на другия ден по време на разговорите в залата, този прекрасен човек почина! Хвала на присъстващите и на ръководството , направиха всичко по силите си, получиха и благодарности после от Американското посолство , но човекът си отиде-на 49 години!
 Не бяхме на себе си, решихме да си тръгваме, какво повече да правим?
Но ни спряха Ще има разследване Всички присъстващи от наша страна ше бъдат разпитани от следовател Изтръпнахме-ресторантът? Той не влизаше в протокола Предложих , ако ни питат, да кажем истината, както я описах по-горе  Какво престъпно има?Съгласиха се , ама малко след това се върнаха и казаха От завода, директно в хотела сме се прибрали Разделиха ни, да нямаме контакт!

Много мислех Всъщност, поканата прие представителят на завода Сметнах ,че той няма да скрие това Реших, ако ме питат, ще отговарям лаконично, както си е било
Естествено ,че се добра до ресторанта следователя Да лъжа ,че съм ял сух хляб и сирене в хотела ли? Него това не го впечатли изобщо !Но се заинтересова,наливали ли сме нещо в чашата на американеца-вино-кола?  Не! Те бяха срещу нас, келнерите ги обслужваха Говорили ли сме на политически теми, те подхвърляли ли са нещо провокативно за правителство, за Чернобил? Отговорих ,че те бяха многовъзпитани и интелигентни хора и разговорите ни бяха само служебни Никаква политика!

Освободи ме след тези думи и каза ,че мога да си тръгвам за Бургас
Софиянците ме чакаха отвън, притеснени?  Ами ако съм отричал, както настояваха Признаха си, че не са скрили ресторанта Но, просто нямаше как да го скриеш, той ,опитен, провел хиляди разпити, знаеше как да изтиска истината!

Та истината е многолика, фурнаджийска лопата е и тя е обикновено в ръцете на победителя или на по-силния!
Няма една истина, има правилна истина!



Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Ха,ха, ха!
08.11.2022 09:03
Истината у нас е много евтина или няма цена!
Доказателства, дУкИменти?
Естествено ,че ги има-по горе!

Ха, ха , ха!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
08.11.2022 09:20
1. panazea - Какви преживявания си имал ! Много е неприятно човек , с който си се сприятелил , така изведнъж да си отиде!
07.11 23:14
Добре , че си разказал всичко , както си е било. При разследване е добре да кажеш всичко , за да не мислят , че има умисъл в затаяването на истината.
Най-прекият път е истината !
цитирай

Изтрий

Сега забелязах, че коментарът ми е изчезнал Възможно е и по мое недоглеждане да е
Да, аз смятах, че напразно се притесняват за ресторанта Много чужденци в Бургас, командировани , са канели мен или пък семейно на ресторант По някакъв повод не съм имал проблеми с това! Да, не ме пускаха на Запад, с аргумента ,че ще избягам и подписалият ще си загуби работата?
Следователят изобщо не реагира за ресторанта, какво, хляб и лук ли да ядем, ако ги имаме например?
Него го интересуваха други неща Да не ни обвинят ,че сме сложили нещо в питието или в храната и да не е имало политическа диверсия от тяхна страна Да не са ни обработвали, каква мизерия е у нас? Да, поискаха кола Нямаше, беше спряно производството и Но келнерът каза ,че имат подобно на Кола -Кооп-кола! Поръчаха си Първата им работа беше да го опитат Спогледаха се и усмихнато, към нас , добронамерено го определиха като Булгаркола!
Добри хора бяха, запазил съм хубави спомени за тях!

Хубав ден, Тони!
цитирай
3. kvg55 - leonleonovpom2,
08.11.2022 14:26
Според философията истината бива относителна и абсолютна.
Сборът от относителните истини дава абсолютната истина.
По добре премълчи, отколкото да излъжеш.
А,"Юнион Карбайд", Индия, Бопал.
Правилно са те разпитвали – :-)
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.11.2022 15:18
4. kvg55 - leonleonovpom2,
14:26
Според философията истината бива относителна и абсолютна.
Сборът от относителните истини дава абсолютната истина.
По добре премълчи, отколкото да излъжеш.
А,"Юнион Карбайд", Индия, Бопал.
Правилно са те разпитвали – :-)
цитирай

Изтрий

Е, Краси, не върви да мълчиш, като те питат, какво си направил, като си напуснал завода,в хотела ли си се прибрал или си отишъл някъде да вечеряш? Нормално е да отидеш, някъде да вечеряш Ненормалното е, да си легнеш гладен? Пък и като си помисли човек, все някой ни е видял в ресторанта и е докладвал, където трябва И отричането става веднага подозрително! Защо отричаш? Какво неудобно нещо криеш?
Правдоподобно ми звучи че сбор от относителни истини дава абсолюгната! Но аз съм експериментатор и опипвам и опитвам
Да тръгнем от историята Според някои, прадедите ни са тюрки? Според други- татари, монголи, хуни, сармати, готи, славяни, мизи, траки... Сигурно пропускам някои важни за произхода ни Но, няма страшно, дори и неизброени ,всичките ще влезат в кофата, за да се разбъркат и да излезе от тях абсолютната истина!
И тя е ,че сме Българи!
Е, щом се получи, прав си!

За " Юнион карбайд", подариха ми електронна сметачна машинка със слънчеви батерии, преди станалото Работеше до преди няколко години, безотказно Но някъде я набутах На нея беше изписано името на фирмата
Да, в Индия тя стана удобният грешник за оплюване Както сега Русия! Не ,че подобни фалове не ставаха и при нас-в Девня, в Бургас В Бургас ,добре че се намеси вятърът и отнесе хлорът към полето , а не към града Хиляди щяха да загинат Уплашиха се и това произходство беше спряно
Но цялата смяна на завода загина!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Краси, разгеле....
08.11.2022 15:42
Попаднаха ми данни за революционното село Мечка/ Оборище днес/ от твоя край!
Хвърли им поглед, ако желаеш, моля ти се
Година на
преброяване Численост
1934 ................. 2345
1946 ................. 2503
1956 ................. 2444
1965 ................ 2096
1975 ................ 2191
1985 ................ 2106
1992 ................ 1789
2001 ................ 1529
2011 ................ 1256
2021 ................. 1024

До девети, населението е нараснало за 10 години с десет процента , с по един процент за година средно нараства
След девети за 40 години е намаляло с четиристотин човека ,с по десетчовека на година А след промяната скоростта на намаляване се увеличава много За 30 години с хиляда и сто човека намалява населението, средно с по 35 човека на година Преди ,по Соца бягаха в градовете, това е ясно Сега къде бягат и в градовете намалява населението? Да не са тръгнали, революционно село е, по Балкана отново?
Каква е истината, абсолютната?

П.П.Отчитането е от 1985г., от перестройката насам
цитирай
6. panazea - Истината е абсолютна !
08.11.2022 17:23
Относителни истини или полуистини се получават , когато част от информацията се скрие по определени причини. Тогава картината става изкривена както при кривите огледала. Когато човек се гледа в криво огледало разкривен , това истина ли е или илюзия? Е , на нас ни представят все такива илюзии , големи илюзионисти се извъдиха ! Но когато научим точните данни , истината изплува !
Точно сега става това ! Интернет ни дава точната картина , въпреки , че цензорите се опитват да я скриват . Но Духът от бутилката е излезнал вече !
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
08.11.2022 18:48
7. panazea - Истината е абсолютна !
17:23
Относителни истини или полуистини се получават , когато част от информацията се скрие по определени причини. Тогава картината става изкривена както при кривите огледала. Когато човек се гледа в криво огледало разкривен , това истина ли е или илюзия? Е , на нас ни представят все такива илюзии , големи илюзионисти се извъдиха ! Но когато научим точните данни , истината изплува !
Точно сега става това ! Интернет ни дава точната картина , въпреки , че цензорите се опитват да я скриват . Но Духът от бутилката е излезнал вече !
цитирай

Напълно съм съгласен с тебе!

Както няма две абсолютни нули или по- абсолютна нула от абсолютната ,така няма и две истини Нормални, не деформирани!
Историята ,специално, е обект, удобен за измислени истини
Които ,утвърдени веднъж, трудно се опровергават Особено пък, ако са от древни автори Сега, как да повярваш, на иначе сериозен автор като Тацит, който в книгата си за Германия пише ,че в покрайнините и живеят хора с човешки глави, но с торсове на животни?
Много от средновековните и късноантичните писания са поръчкови, с цел да злепоставят противника Може ли да им се вярва?
И понеже са запазени сведения за нас , писани изключително от ромеи, ние също сме жертви на измислици
Затова истината трябва да я търсим Има достатъчно вече съвременни методи ,които могат да свършат тази работа Аз съм обнадежден от генетичните резултати на проф Карамелли и нашенският д-р Делев, които хвърлят истинска светлина върху произхода ни!

Хубава вечер, Тоони!
цитирай
8. elizabethborislavova - Има истина - три неща са истина
08.11.2022 21:07
Десетте заповеди, Словото и Святия Дух. Редът, мира и справедливостта.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Елизабет!
08.11.2022 21:18
9. elizabethborislavova - Има истина - три неща са истина
21:07
Десетте заповеди, Словото и Святия Дух. Редът, мира и справедливостта.
цитирай

Изтрий

Да, съгласен съм!
А словото е свещено!

Хубава вечер!
цитирай
10. sorossadistfucking - Cмех
08.11.2022 22:01
оня виц за Виетнам Как се появили изневиделица, разправял американски ветеран от войната , едни бабаджанки, виетконгци и с ритници ги изгонили от Виетнам Един наивник от залата попитал, как така ,нямали ли Калашници? Имали ,но ръцете им били заети да си дърпат очите! Да докажат, че наистина са виетнамци
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
09.11.2022 08:51
11. sorossadistfucking - Cмех
08.11 22:01
оня виц за Виетнам Как се появили изневиделица, разправял американски ветеран от войната , едни бабаджанки, виетконгци и с ритници ги изгонили от Виетнам Един наивник от залата попитал, как така ,нямали ли Калашници? Имали ,но ръцете им били заети да си дърпат очите! Да докажат, че наистина са виетнамци
цитирай

Изтрий

Смеем се!
Сигнална лампа за опасно- за умния управник!
Вече не ни пука и не ни е страх от него!
Спешно трябва да промени поведението си ,за да не пострада той самият!
Към добро, не да тръгне, да коли и беси!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9144840
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031