Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2022 15:41 - Четиво за блоговите историчари- реплика
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4278 Коментари: 22 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първо ,сотносно определението историчар на уважаемия Красимир, се чувствам ангажиран с отговор!  Първо ,да изразя благодарност за милото определение! Някои го считат за подигравателно, но не мисля ,че е така в случая!

Сега , ако става дума за баничар или мекичар, да, подигравателно е!  Но и за мен, в младежките години вместо техник във футбола ,казваха -техничар!  Разбира се нещо повече от обикновена техника, например да излъжеш двама трима, при това ненужно! !Можех през десет души да прокарам топката и тя да намери този, когото търся с нея! Или да я подам така, че този ,към когото е насочена ,само да замахне с глава и да я вкара! Или от 30 метра да я изпратя там, където се съединяват вратите и вратарят само да я изгледа!
Така, че мерсим за историчар!

Сега друго ми прави впечатление Събрали се куп юнаци-историци и обсъждат изумителните изследвания на  д-р Сена Карачанак , с последваща ,Българска фамилия!?  Или е туркиня, или е сънародница на министър - председателя на Верикобритания. Трогателно е, като не можем ние да определим , какви хайвани сме, това да го направи чужденка!


Момент, впрочем ,преди нея, това го е направил Българин, също доктор, Евгени Делев!
И за сведение на робски влюбените в Запада, това е по спечелен конкурс в САЩ!
Сега , специалистите по научните въпроси оспорват ,че не бил генетик! Това не ми се коментира, защо ,те генетици ли са, че се занимават с проблема ? Човекът е доктор на науките, което показва ,че е наясно с науката ,защото е минал по пътя и! И той е ръководител на колектив, който ,при всички положения е наясно с генетиката !

Та,  той, дал съм изследванията му, даже имам тестовете на двама души, които доказват ,че сме  Българи, твърди ,че азиатското у нас не е даже два процента , а около десет пъти по-малко от тях! Не сме и тюрки!

Но твърди нещо друго любопитно, че от Българите са произлезли изкуствено и насилстмвено десет европейски държави Да, свидетели сме на последната от тях, как се оформи- Нордическа Македония!
Какво излиза, че от Българите са се оформили десет славянски, забележете , държави?

Ще прокоментирам един възлов момент
Българският етнос бил създаден за един век-  с начало  в девети и свършващ в  десети век  от три компонента, от сливането им- Славяни, Българи и местни траки, като незначителен?  Това е много интересно, най многобройният народ след индийския според Херодот е незначителен компонент във формацията, Българска?  И обединяващата сила се е  оказала християнизацията- новата вяра!

Интересно Константин Велики е наложил християнството в Империята  си- Римската! И вместо от всички народи да се създаде един, тя се разделя на две и Западната, след век и половина изчезва, барабар с Рим, който става обикновен град!?
Нещо друго обединява всички тогава трите компонета, както ги наричат!
!
В култовото произведение" О писменехь" е записано ,че Буквите са създадени по искане на Борис Първи за ,внимателно четете-за словените! Някои удобно ги наричат славяни?  Добре, кой  владетел ще създаде писменост за подчинен народ, а ще пренебрегне своя? По каква причина, специалистите да я представят! С доказателства!
Не са ли словени тези, които се занимават с буквите и творят с тях! Слово в онези времена е дума и тя е свещена! На пиедестал са поставени тези, които пишат думите-словените!

Историците, ако малко имаха представа от физика, щяха да бъдат наясно с  любимия им процес разтваряне! Че подобно се разтваря в подобно! Да не става тежък постингът, в коментар ще дам подробности за разтварянето!

А в случая на д-р Сена ,за чудодейното разтваряне на трите компонента един в друг обяснението е просто:
Сливат се в едно Българите ,които не могат да пишат, не знаят още буквите, със словените-Българи, които са грамотни и могат да пишат Затова става сливането безпроблемно!
А към любителите на тюркския ни произход един контравъпрос-Защо ,като сме тюрки според тях, не сме се слели в един етнос 500 години са една епоха?
За мен отговорът е пределно прост- Защото нямаме нищо общо!

И най- накрая, че нямаме алтайски или индийски произход! Никой не твърди ,че сме такива! Милиони хора от Балканите са отишли на изток, да поддържат двете империи-Согдийска и след това Кушанска! Те ,даже там са получили името си-Българе-чужденци!  Дадох го в постинг,  за съжаление!  За азиатците, те  са чужденци! После, при великото преселение се завръщат с името си,  минават през Персия ,преди да създадат Велика/ Кара/ България! От Персия взимат титли и военни звания Това е международна практика, няма нищо нередно в нея! Державин го е доказал,още, преди 80 години!

Да не става постингът чаршаф,-персийска дума , допълнителни сведения в последващ коментар!



Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Другаре и другарке , хайде сега да се разберем ! Новата правилна линия на партията ще я чуете по бнт от една циганка !
22.12.2022 16:37
Това е ! Приземяване и снишаване другаре и другарке !
Нема лабаво !
цитирай
2. leonleonovpom2 - 1. panazea - Другаре и другарке, ...
22.12.2022 17:12
1. panazea - Другаре и другарке , хайде сега да се разберем ! Новата правилна линия на партията ще я чуете по бнт от една циганка !
16:37
Това е ! Приземяване и снишаване другаре и другарке !
Нема лабаво !
цитирай

Изтрий

Тази Сена вероятно е Албанка от Северна Македония Впрочем, северно от Скопие са албанците! На 40 години завършила молекулярна биология в България
Няма място за чудене Тони! Права си, циганка ще ни каже какви сме!
Припомни ми един случай Как кметът на града ми обясни, че никой не може да е пропрок в собствения си град виж, ако е външен-може!
та и на нас ,история, генетика, ще хвърли светлина някой чужденец
Д-р Евгени Делев? Да си дели нещо друго, небългарско!

Хубави празници!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Доктор, Евгени Делев!
22.12.2022 17:22
Доказва ,че над 75% от гените си са Балкански Че Българите са местен , автохтонен народ неговите изследвания са съпоставени с тези не д-р Сена Карачанак
Авторът поставя ново начало на тезите на Раковски и проф Г. Ценов,че Българите са местен балкански народ, носители на най- старата европейска култура!
Които не вярват да щракнат в Интернет -д-р Евгени Делев и ще се запознаят неговите изследвания, трудове и публикувани интервюта!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Ето го обещаният коментар:
22.12.2022 17:24
08:49 - Всичко е добро, Краси!
Само липсва обяснение на онези редове в култовото писание- " О писменехь"
Че учителите са създали азбука за словените по поръчка на княз Борис!
Кой знае ,защо не вярвам много на изследването на тази туркиня явно по произход-Сена Карачанак?
Кои са тези словени, С какво се резличават от Българите? Как така се смесват с Българите където се срещнат И в Украйна, дори? Ние защо не сме се смесили по- късно с турците?
Генетиката ще докаже липсите и нагажданията в историята ще бъдат разкрити, в това ми се ще да вярвам!
Да се върнем на словените Създадена била азбука да пишат с нея словените ? По желание на Български владетел! Защо е пропуснал Българите, това възможно ли е? Изключено е!
За какво се създава азбука? Тя не е концерт по желание, а за да могат ,тези които я владеят , да пишат! Съвсем ясно името на словените говори ,че това са хора на словото, пишещите хора! Не някакъв отделен етнос
Изведнъж ,в десети век се формирал Българския етнос? Като смес на спирт и вода-хомогенен народ се получил от смесване на Българи и славяни, пардон, словени! Тези, които грешаха се коригираха, а аз почнах да греша, по тяхна вина? Да ,нормално е ,да се смесят неграмотни Българи с можещи да пишат! Тук са прави, абсолютно!
Ако историци, а и генетици, малко поназнайваха физика ,нямаше да говорят за смесване, доброволно ,на два различни народа! И нямаше да развиват турска теория за произхода ни ,при положение ,че 500 години не сме се "смесили" с тях, като захар във вода, например Това е обикновено ,физическо разтваряне ,дължащо се на сходния им химически състав! Наличие на ОН група в молекулите им!
Такъв хомогенен разтвор от Българи и славяни или вече коригирано на словени, защото се видя ,че няма мърдане без корекция, може да се получи само, ако те са , ако не еднакви, много близки!
Лошото на мен е, че никога на прима виста не приемам съмнителни твърдения!
Че никой не е казвал ,че Българите са азиатци, че да пляскат с ръце на това " откритие"! Ало, четете внимателно! Даже в името им е кодирано ,че са чужденци за Азия и се връщат с Великото преселение, не идват да търсят нови земи за тях! Затова са приети с отворени обятия!
Писал съм ги тези работи отдавна ,но ,както се казва, " Глас в пустиня" и " Удар в празно пространство"

Весели празници!
цитирай
5. elenkokoschkov - На четири крака ли да се снишаваме?!?:)))!!!
22.12.2022 17:29
panazea написа:
Това е ! Приземяване и снишаване другаре и другарке !
Нема лабаво !

цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Еленко!
22.12.2022 18:06
Тони, Панацея е права!
Ние разчитаме някой друг да ни свърши работата! При положение ,че има Българин, който вече я е свършил? Но ние не искаме да е Българин , искаме да е чужд и на него вярваме?
В интервю задават и на д-р Делев въпроса, защо не се дава гласност на резултатите му?
Надявам се, ще прочетеш написаното за него, но най- общо той казва ,че освен външна съпротива има и вътрешна, от старите кадри?! Ще трябва да променят всичко Ганчо Ценов го е маркирал- също!
Да ,те си имат историята като азбучна молитва-знаят я наизуст И изведнъж- промяна
И аз имах такъв, фрапиращ случай като студент Не се бях готвил по лекции, хвърлих им само поглед И обърках преподавателя на изпита , той се мъчеше написаното от мен да го сравнява с неговите лекции? Е, изпатих си ,за урок, че трябва да зная наизуст казаното на лекции
Само че от такива отличници - зубрачи, после нищо не става! Той чака наготово, няма инициатива Ще те засипе с наизустени факти, но от това никакъв извод не може да направи
Може би най- добрият учен на древността е Ерастотен? Той в никоя наука не е бил водещ, но пък има резултати във всички науки! Както Нютон и Ломоносов по- късно Ние превъз-насяме Нютон във физиката, но той в химията е бил дори по- добър, отколкото във физиката!

Весели празници!
цитирай
7. panazea - Благодаря , Лео , за постинга !
22.12.2022 20:15
Разбирам , че трябва да обърнем специално внимание на д-р Евгений Делев и да проучим неговите резултати!
Ето това е вече насока ! Към извора ! Да пием чиста вода !
Не да се щураме в четене на някаква си , какво била казала за резултатите . И тя да ги интерпретира чрез нейния си интерес на македонска циганка , за да докаже , че ние сме пришълци . Дюнметата ги знаем , хем и чужди , хем и наши !
Пусти грантове не прощават !
цитирай
8. kvg55 - leonleonovpom2,
22.12.2022 20:27
"Историчари" е "историци" на български македонски диалект.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
22.12.2022 21:49
7. panazea - Благодаря , Лео , за постинга !
20:15
Разбирам , че трябва да обърнем специално внимание на д-р Евгений Делев и да проучим неговите резултати!
Ето това е вече насока ! Към извора ! Да пием чиста вода !
Не да се щураме в четене на някаква си , какво била казала за резултатите . И тя да ги интерпретира чрез нейния си интерес на македонска циганка , за да докаже , че ние сме пришълци . Дюнметата ги знаем , хем и чужди , хем и наши !
Пусти грантове не прощават !
цитирай

Изтрий

И аз съм ти благодарен за подкрепата!
Точно така стоят нещата, както си ги описала!
Иначе нещата са ясни и се навързват! Но лесно могат ,без други доказателства да се обявят за фантазии!
Но с доказателствата на генетиката, всичко отива на мястото си и е бетон! Той, д-р Делев директно казва, Българите имат Балкански гени, над 75%! Който раззбира от матемматика е наясно ,че Българите не са пришълци, узурпатори, а местно население! А Аспаруховите Българи са дошли с местния си ген!

Весели празници!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
22.12.2022 21:52
8. kvg55 - leonleonovpom2,
20:27
"Историчари" е "историци" на български македонски диалект.
цитирай

Изтрий

Да, разбрах Краси, затова благодарих на същия диалект!

Весели празници!
цитирай
11. panazea - 80 години фалшификации стигат ! Аз мисля също като анонимните хакери!
22.12.2022 22:42
Сериозна кибер атака срещу БНР в София!
Преди 9ти татко слушал по радиото ББС , а не германските маршове и пропаганда!
Радиата са били запечатани , за да не се въртят станциите , но татко си беше техничар и превъртял копчето без да сваля лепенката . Хазяйката му го издала .
Полицията дошла и го отвела , да не би да е агент на Москва ! Ха ха !
Само защото бил любопитен да научи Истината !
Сега пак търсят сред хакерите агенти на Москва! Историята се повтаря като гротеска !
Не могат да повярват , че на някой му е писнало тези блюдолизци да дърдорят едно и също 80 години ! На мен отдавна ми омръзнаха и не слушам нито радио , нито гледам телевизия , за да не ми промиват мозъка !
69 години не успяха с мен , няма и да успеят !
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
23.12.2022 01:07
11. panazea - 80 години фалшификации стигат ! Аз мисля също като анонимните хакери!
22.12 22:42
Сериозна кибер атака срещу БНР в София!
Преди 9ти татко слушал по радиото ББС , а не германските маршове и пропаганда!
Радиата са били запечатани , за да не се въртят станциите , но татко си беше техничар и превъртял копчето без да сваля лепенката . Хазяйката му го издала .
Полицията дошла и го отвела , да не би да е агент на Москва ! Ха ха !
Само защото бил любопитен да научи Истината !
Сега пак търсят сред хакерите агенти на Москва! Историята се повтаря като гротеска !
Не могат да повярват , че на някой му е писнало тези блюдолизци да дърдорят едно и също 80 години ! На мен отдавна ми омръзнаха и не слушам нито радио , нито гледам телевизия , за да не ми промиват мозъка !
69 години не успяха с мен , няма и да успеят !
цитирай

Изтрий

Права си, абсолютно!
И аз отбягвам да гледам телевизия Мразя да ме манипулират и да се опитват да ме водят за носа?!
Жена ми беше възмутена от оная повлекана -сега Нейнски Пълен позор за България като посРаничка в Турция Долна чифутка, изтъргува СДС за лични облаги!
Явила се и по телевизията тази страхливка и смело повтаряла ,че където е САЩ, там е демокрацията и те са единствени защитници на демокрацията !Такава демократична пролет докараха на арабите и на Афганистан, че и Европа пропищя от тях То, чудото предстои От украинците ,да им разкажат играта съвсем А, пък , ако се сбъдне мечтата им ,да се разпадне и Русия, тогава ще видят, какво е превземане отвътре!
Да, мечтата на демократите е, да прелапат богатствата на Русия Но Господ се е погрижил явно, да има руснаци край тях! Трудна ,много трудна задача, ако тръгнат да я решават!?
чупеща глави!

Весели празници!
цитирай
13. panazea - Според мен , соц лагерът вече е превзел запада отвътре !
23.12.2022 12:28
Канада се вдигна на протест! Кой мислиш беше инициаторът? Една украинка , живееща в Канада ! Даже не е рускиня ! Това са най-будните граждани на света и те ще разкажат играта на разни ционисти !
Западът се опитва да омаловажи значението на рускоговорящата диаспора на Запад , но това е все едно да се скрие от проблема.
Събитията едва сега предстоят !
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
23.12.2022 16:46
13. panazea - Според мен , соц лагерът вече е превзел запада отвътре !
12:28
Канада се вдигна на протест! Кой мислиш беше инициаторът? Една украинка , живееща в Канада ! Даже не е рускиня ! Това са най-будните граждани на света и те ще разкажат играта на разни ционисти !
Западът се опитва да омаловажи значението на рускоговорящата диаспора на Запад , но това е все едно да се скрие от проблема.
Събитията едва сега предстоят !
цитирай

Изтрий

Западът започна да се усеща!
Че, примерно, ако Русия бъде победена, както се иска на някои, а други го тръбят, даже в родното Народно събрание, победата му ще бъде като две Пирови победи!?

Великото преселение ще е бледа сянка в сравнение с това, което ще ги споходи! И ще последват много" Тъмни" векове за тях!
Такава загуба ще претърпят, каквато не са сънували!Тогава ще видят завладяване отвътре не в резултат от "Арабска" пролет , а от -.....Руска!
Затова, почнага да се чуват трезви гласове! за мир!

цитирай
15. nedovolen - На такъв задълбочен постинг, ко...
24.12.2022 12:06
На такъв задълбочен постинг, коментари и ре-та, мога само да добавя. Спокойни Рождествени и новогодишни празници.
И да не се наложи да връщаме кантара с пет кила назад.
:)))
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
24.12.2022 13:18
nedovolen написа:
На такъв задълбочен постинг, коментари и ре-та, мога само да добавя. Спокойни Рождествени и новогодишни празници.
И да не се наложи да връщаме кантара с пет кила назад.
:)))


Благодаря ти за топлите думи!
Светли Коледни и Новогодишни празници!
цитирай
17. sekirata - СВЕТЛА КОЛЕДА,МИРНА НОВА 2023 ГОДИНА!
24.12.2022 16:58
НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА,

МИР НА ДУШАТА !
цитирай
18. inel379 - ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
25.12.2022 12:16
Да бъдем здрави и мир на земята да има!
Да няма бедствия и злощастия човешки!
Само тъй ще се радваме на живота
и ще се учим от своите грешки!
Земята ни е толкова красива и богата!
Да благодарим на Бог,
че този дар е чисто злато!
Сърдечни поздрави за теб! :)

цитирай
19. leonleonovpom2 - Честито да е и на тебе, Инел!
25.12.2022 12:56
18. inel379 - ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
12:16
Да бъдем здрави и мир ва земята да има!
Да няма бедствия и злощастия човешки!
Само тъй ще се радваме на живота
и ще се учим от своите грешки!
Земята ни е толкова красива и богата!
Да благодарим на Бог,
че този дар е чисто злато!
Сърдечни поздрави за теб! :)

цитирай

Изтрий

Благодаря ти за чудесните пожелания в твой стил в стихотворна форма!
Така е, животът, който ни е даден, е кратък, да не го усложняваме, да му се радваме, докато ни доставя радост!
Благодаря ти за светлия лъч, който ми изпрати!

Светли Коледни празници, Инел!
цитирай
20. sorossadistfucking - Вимето на кравата е на западнио брег на осеано. А па...
26.12.2022 22:08
А па бузайникот е на западнио бег на Чърнуту море... Кой а виртуалниот бузайник, койту става прав, гат чуи Химно на 4ти юли?
цитирай
21. leonleonovpom2 - Честита Коледа ,приятелю!
26.12.2022 23:36
20. sorossadistfucking - Вимето на кравата е на западнио брег на осеано. А па...
22:08
А па бузайникот е на западнио бег на Чърнуту море... Кой а виртуалниот бузайник, койту става прав, гат чуи Химно на 4ти юли?
цитирай

Изтрий

Требе да е бугарско теле, ренегатска порода! Лилаво Челопечко говедо -кръстоска между червен бик и синя крава!
Само ,че има една подробност Не телето сучи от Кравата в случая, а обратно-кравата от телето!

Светли Коледни и Новогодишни празници!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Добавка!
26.12.2022 23:46
Телето е известно с това, че става право и обявява война, на който кравата му нареди! Независимо каква порода е тя-кафяво германски говедо, или пък Червено Аризонско! После плаща за гяволъка си!
Сега кравата ,като изсука милиардите , остава да му нареди да обяви война, на негов враг, развалил му рахатлъка с освобождение!? И то, на гол тумбак с чифте пищови, ще я обяви! С три танка и с два самолета! И стотина запасни войници! Другите ще избягат в именията си в чужбина!
Първо, някой серсем да не го изпревари!?
После, знае си урока- ще плаща
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9220449
Постинги: 1355
Коментари: 29744
Гласове: 103070
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930