Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2023 17:27 - Хаосът в историческите описания
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4670 Коментари: 17 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В предходния постинг-За славяните- по БНТ се посочи разнобоят в името на славяните- че  официално сега те се назовават така, но в описанията  на Йордан и Прокопий Кесарийски се наричат славини и анти, а в Българската литература от Златния век - словени , поне с това вааименование се идентифицират!?
Там уместно беше засегната хронологията, за предаването става дума!  В случая сега, че информацията ,която се черпи от трудовете на двамата историци, не е от оригиналите им, а от преписи ! А в тях, по различни причини са възможни всякакви спекулации
Излиза ,че славини, словени и славяни имат еднакъв смисъл, отнасят се към един и същ субект?  Възможно е, но не е убедително Даден беше пример с кал и кол, че може да имат общ произход, но са с различно съдържание Да, при словените в никакъв случай не се  изключва възможността да имат Български произход  След като Българската азбука е създадена за тях, Българите!

Докато вървеше дискусията , показана бе карта със славянските племена, с разположението им на Балканите!  Тя не бе коментирана, както би го направил учител по география, само бе показано мимоходом, Но с по - едър шрифтт беше показано и зруго име-булгарес, в същия район !
За мен подобно раззделение относно имената показва ,че тези, с по-малкия шрифт са част от  изписаните с по - едър!

Обсъждането допълни отдавна известни неща Например, да приемем ,че става дума за славяни, че те ,за разлика от Българите не са завършен етнос, а сбор от племена Въпреки ,че някои твърдят ,че владетелите им са князе, не са такива, само племенни водачи са! Липсват в този период наченки на държавност в тях

Кои може да са славяните ?

1/Стана дума ,че те , славяните, често сменят имената си!  Също като траките, при които смяната на името на племето е нещо обичайно Гети в даки например, отделно ,че самите гети са преименовани на готи! Между впрочем, това е основната причина, преименоването, траките да изчезнат!

2/ Стана също  дума , че славини и анти воювали често помежду си, както  и траките!

3/ Като причина за липса на открити гробове на славини  у нас  се изтъква практикуваното и при тях трупоизгаряне- както при траки и Българи!

4/ Славяните нападали ИРИ и прониквали дълбоко в нейните предели- до Пелопонес ! Но същото правели , по същото време и Българите?  Според Дюканж, късносредновековен автор, заради тях е издигната Анастасиевата стена! На Дюканж може да се вярва, той е истински учен историк, дори Волтер се прекланя пред ума му!

5/ Прокопий описва двама тракийски пълководци Куцас и Бузас Дюканж описва двама Български крале, единият е Бузан,, удивително съвпадащ с Бузас, а другият- Драго! В единия случай той е тракиец, в другия- Българин А имената и  на двамата спокойно могат да минат за славянски!? Но на Дюканж може да се вярва безусловно , той не е обикновен разказвач или приписвач, а завършен учен!

6/ Йордан твърди ,че в Мизия, сто и петдесет години преди Аспарух , Българи живеят !!Живеещият по същото време Прокопий описва ,че там са разположени седем славянски племена!? Други автори твърдят че в Мизия, днешна Северна България живеят тракийски племена- също седем на брой!? Следователно ,век и половина преди Аспарух в Мизия би трябвало да съжителстват траки, славяни или славини и естествено- Българи!
Не е необходимо след указаното време Аспарух да се запознава с тях, тепърва ! Фактът ,че е заварил Българи тук,  показва ,че той не е узурпатор, завоевател на тези земи, а освободител на намиращите се тук Българи!

7/ Изтъкнатият пълководец Белизарий е представен като трак!  Да ,той е родом от Германея, днешна Сапарева баня, носеща името на  бог Герман, който според историка и писател Ст. Л. Костов е тракийски  Бог на горещината!  Но, според други автори , той,   Белизарий, е Българин? А името му отново може да се определи като славянско!?

И други примери могат да се посочат за взаименяемостта на наименованията траки, славяни и Българи И така възниква въпросът, поради каква причина е това объркване, това смесване на имената? Кое го диктува ? Едва ли е умишлено, с цел объркване?  По- скоро е от незнание на подробностите, от липса на информация!
Принципно  с какво зе заменя  нещо равностойно, без да предизвика авария?  Или с нещо еднакво, или с много  близко до него, което може да свърши същата работа безпроблемно  и без да повлияе на процеса

Така ,че подобна взаимозамевняемост в описанията на траки, славяни и Българи говори ,че те, ако не са напълно еднакви, са много близки, подобни! Няма друга възможност! И това е налице три века и кусур ,преди да влезе в действие Българската азбука! Някои твърдят ,че Българската азбука  и покръстването са причината да се създаде Българския народ ! Да ,има роля, както френският език за френския народ, но има и голямо противоречие! От типа,  на това-Лявата ръка да не знае какво прави дясната?
Изречението в култовото произведение" О писменехь" , че азбуката е създадена за словените ,някои тълкуват ,че тя е предназначена за славяните!? Не, ако наистина е така, това е разделение и не благоприятства създаването на общ народ !Напротив, стимулира разделянето на фракции!
А ,за да бъде хомогенен един народ, също както при един разтвор, в него не бива да има фракции!
В Българският може спокойно да се каже ,че те липсват! Няма траки, няма славяни , има само Българи!
И, ако  такива се появят, те ще бъдат само на база език !Да, изиграха ни с признаването на македонски народ не толкова, колкото със съществуването на македонски език!

Франция я има като държава благодарение на езика! Френският е наложен в пределите й със закон, първо в съдилищата и в пощите, а след това навсякъде!
Древна Македония   и ИРИ  някои считат за гръцки заради официално въведения в употреба  в тях  гръцки език !Но се забравя, че Александър Велики и Юстиниан Велики обичали да търсят войници от рода си и да разговарят с тях на родния си език!

Та се вижда ясно, че предпоставки за създаване на хомогенен Български народ има далече преди покръстването и въвежданетто на азбуката ни в употреба !Те може да имат заключителна роля, завършваща, но не и основополагаща!



Гласувай:
36



1. анонимен - Всичко е абсолютно ясно, само гл...
20.01.2023 17:40
Всичко е абсолютно ясно, само глупак не го разбира. Радетелите за славянство и славяни до един са русороби, защото защитават наложената от Русия псевдонаучна теория за някакви митични славяни. Те поставят Русия над родината си.
цитирай
2. leonleonovpom2 - В случая текстът не е политически, а ...
20.01.2023 18:06
В случая текстът не е политически, а исторически
И специално за нас, не цели разединение, а обединение окоро Българщината!
А,че в ранното Средновекивие Българите са били водещи, в това съмнение няма!
Че приличаме на траките и сме разединени като тах- също е пределно ясно
Но обединение при нас е трудно достижимо, обект на фантазия е!
цитирай
3. анонимен - Невъзможно е да има обединение м...
20.01.2023 22:02
Невъзможно е да има обединение между истински българи, които са наясно, че панславизмът е антинаучна теория, целяща да наложи руското влияние и че славяните са всъщност траките, което още Марин Дринов е знаел, и славянстващите руски ибрикчии, които смятат, че сме славяни, понеже руснаците така смятат, ако руснаците кажат, че сме етиопци, те ще твърдят същото.
цитирай
4. panazea - Да , пълна бъркотия е с преводите на така наречените извори и всеки си ги превежда , както му е угодно.
20.01.2023 22:10
За русите ние сме тюрки. Тази теория е създадена умишлено , а сегашните просто повтарят като папагали и не им се иска да се задълбочават .
В хърватските учебници за гимназисти се упоменава образуванието Само , Киевска Русия , но за България някак забравят . Удбата на Тито действа даже през 2006 . А може да са католическите йезуити. И само с две изречения се споменава за нас като тюрки .Заселили сме се в устието на Дунав 7 век. Тюрките си променили езика и начина на живот .
Пишат за Симеон 893-927. Пишат , че Самуил се провъзгласил за български цар в Охрид. Няма за Аспарух 681г. няма за Крум . Само който е учил Богословие там знае за Свети Седмочисленици и въздигане на Православието и Културата , която сега наричат славянска.
Не може отникъде да очакваме истината. Ние сме трън в очите на руските царе , инквизицията и всичките ни съседи. А който знае истината няма полза да я каже!
цитирай
5. kvg55 - leonleonovpom2,
20.01.2023 22:50
Хаосът е налице, защото на клончето на българската история са се увиснали прекалено много маймунки.
Съществуването на славини, анти, словени и прочие славянски племена означава, че те са били разнородни и многобройни. Каквито са и днес славяните.
То и циганите у нас уж всички са цигани, аме и те се делят на фараони и индийски цигани. Има още български цигани и турски цигани. А разликата между циганите в България, Русия, Унгария, Сърбия е очевадна.
Така че българите май са се претопили в славянското море.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Невъзможно е да има обединение м...
20.01.2023 22:53
blackpredatorka написа:
Невъзможно е да има обединение между истински българи, които са наясно, че панславизмът е антинаучна теория, целяща да наложи руското влияние и че славяните са всъщност траките, което още Марин Дринов е знаел, и славянстващите руски ибрикчии, които смятат, че сме славяни, понеже руснаците така смятат, ако руснаците кажат, че сме етиопци, те ще твърдят същото.



Да, не можем да бъдем като французите, които са реално смесица от повече от 10 народа, гордо да казваме, както те казват ,че са французи, че ние сме Българи!
Не, ние твърдим ,че Българският владетел дал азбуката не за Българите, а за славяните? Те, завалиите , държава нямали, но искали да четат А Българите имали държава, но не искали да са грамотни?, така излиза!
Иначе, не ми се иска да се политизира, но как да си затваря очите човек, като с днешна дата се късат парчета от нас и някои го приемат доволно, в името на Европейските "ценности" Ами да откъснат от Франция Бургундия, например, като нова държава, да видим ,каква революция ще стане и как ще забравят всякакви други ценности!....
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
20.01.2023 23:12
panazea написа:
За русите ние сме тюрки. Тази теория е създадена умишлено , а сегашните просто повтарят като папагали и не им се иска да се задълбочават .
В хърватските учебници за гимназисти се упоменава образуванието Само , Киевска Русия , но за България някак забравят . Удбата на Тито действа даже през 2006 . А може да са католическите йезуити. И само с две изречения се споменава за нас като тюрки .Заселили сме се в устието на Дунав 7 век. Тюрките си променили езика и начина на живот .
Пишат за Симеон 893-927. Пишат , че Самуил се провъзгласил за български цар в Охрид. Няма за Аспарух 681г. няма за Крум . Само който е учил Богословие там знае за Свети Седмочисленици и въздигане на Православието и Културата , която сега наричат славянска.
Не може отникъде да очакваме истината. Ние сме трън в очите на руските царе , инквизицията и всичките ни съседи. А който знае истината няма полза да я каже!


Благодаря ти за отзива! Съгласен съм с всичко, което си написала! Жалко е, че интелигентни хора, по причини, които съм описал, не приемат,, че точно в тъмните векове България е била Велика сила и то като държава не на някои други, а като държава на..БЪЛГАРИТЕ! Затова е неуместна и смешна всяка тяхна подмяна! Жалка е и ни прави освен жалки и смешни- също!

Лека нощ!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
20.01.2023 23:43
kvg55 написа:
Хаосът е налице, защото на клончето на българската история са се увиснали прекалено много маймунки.
Съществуването на славини, анти, словени и прочие славянски племена означава, че те са били разнородни и многобройни. Каквито са и днес славяните.
То и циганите у нас уж всички са цигани, аме и те се делят на фараони и индийски цигани. Има още български цигани и турски цигани. А разликата между циганите в България, Русия, Унгария, Сърбия е очевадна.
Така че българите май са се претопили в славянското море.


Явно не си разбрал съдържанието на постинга, ако все пак си го прочел!
Първо, да поправя една техническа грешка в морето на славяни не може да се осъществи претопяване Българите, а само разтваряне А за да стане това разтваряне, обяснил съм го, трябва да са много близки във всичко с така наречените славини!
А това мори е във фантазиите на някои!
То не се връзва с факта, че Българи създават държавэ и побеждава ИРИ? И говори лошо за морето,колко е посредствено, за да не може то да направи същото?
Дюканж, най- добрият историк на 17- век е написал история на България и на Българите,за какво изсмукано от пръстите говориш? Няма даже и намек за подобна, извинявай, но е такава, глупост!
Прочети внимателно постинга,специалист си в хуманитарната област, нормално е да не разбираш физическите процеси,които управляват всичко!
Няма славянска държава, а само Българска!
Защо,обяснил съм!
Може да съм маймуна по твоите разбирания, но не съм копиращ папагал, безкритичен!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Тони,здравей отново!
21.01.2023 00:03
Приятно ми е да обсъждам с човек като тебе, с аналитичен ум!
Спомена хърватите! Те самите се определят като клон на Кубратовите Българи! И нормално е, в такъв случай, да ни презират, като плюнки! Готови да се откажат от славното си ,Българско минало, в името на някакви, без такова минало!?
Ами,да помислят отказващите се, как така хърватите са едновременно и Българи, и славяни?
Лека нощ!
цитирай
10. panazea - Здравей , Лео . Това е поколението на родените след 1990г. разпадането на югославия.
21.01.2023 01:10
leonleonovpom2 написа:
Приятно ми е да обсъждам с човек като тебе, с аналитичен ум!
Спомена хърватите! Те самите се определят като клон на Кубратовите Българи! И нормално е, в такъв случай, да ни презират, като плюнки! Готови да се откажат от славното си ,Българско минало, в името на някакви, без такова минало!?
Ами,да помислят отказващите се, как така хърватите са едновременно и Българи, и славяни?
Лека нощ!

Може би колкото и да са чели книги и да са изучавали славянски езици , някои знаят 5 славянски езика , не са чели документи и книги като теб и не подозират за това , което ти знаеш . Отдавам го на цензурата и незнанието. И аз на 30 години много неща не знаех , а после светът започна полека лека да се открива. Цензура имаше и в България , но аз четях само арестувани книги , когато започнаха да се печатат след 1990г. Търсех винаги фототипни издания , за да виждам оригинала и превода и да ги хващам , когато ме лъжат при превода. Защото едно и също нещо , може да се тълкува различно. Като библията . Всеки като чете , разбира различно , според собствения си мироглед. Затова държах аз сама да си чета книгите и да прочета с очите си какво пише , а не някой да ми преразказва . Tradutore traditore казват италианците- преводач измамник.
Замисли се : Защо цялата ни Православна литература е преведена на Ново Български? Да си печатат старите текстове! Толкова ли сме неграмотни или неспособни сами да си прочетем дори малки пасажи? Защо всичко прябваше да мине през цензура? Защо смениха правописа и цензурираха дори Ботев и Вазов на НовоБългарски . Може да не ти е направило впечатление , но стихотворението на Ботйовъ започва с : Той , който падне в бой за свобода , Той не умира !
Защо някой неграмотник си е позволил да редактира Ботйовъ? Да не би Ботйовъ да е бил некултурен или не е знаел добре Български език?
Защо в интернет не намираме в оригинал писанията на Раковски , Вазов ? Защо всичко е минало през редакция? Дори не споменавам за забранените стихове на Вазовъ и че е бил забранен! Само това веднага ще те доведе до съзнанието , че всичко се е правило целенасочено за изтриване съзнанието на Българите ! Промиване на мозъци започнало преди 80 години . Даже когато търсех Химна , написан от Кирил Философ , го намерих в Украинския Буквар , а не в Български сайт.
Защото аз, когато чета стария правопис , разбирам различно , заради ятовата гласна и юсовете. Защото Понт веднага те насочва към Понт Евскински , а не към път.
Лека нощ!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей отново, Тони!
21.01.2023 08:30
Благодаря на съдбата, че те има!
При мен нещата не опират до изчитане на тонове литература, а до-от известното ми, да извлека максимума!
Как ще се върже наложеното, за разтопяването,така да го цитирам , на Българите в славянското море, след като самият Йордан пише, че в Мизия Българи живеят!?
Защо Дюканж еднократно споменава славяните, при Аспарух само? Това славянско море не го ли е забелязал? Изключено, той е обхванал всичко писано за Българите,еднократно коментира неща, които счита , че не отговарят на действителността ! Но , писани са , трябва да ги отбележи!
Защо Калоян,от когото има подписани документи и не може и дума да става за незнание, не се е писал като крал на славяните, а като крал на Българите?
Не,заслужаваме си съдбата!
Да имаш славна история на Българите и да твърдиш, че не си такъв, да се срамуваш от това?
Поздравления за изследванията ти върху старобългарския език!

Хубав ден!
цитирай
12. panazea - Здравей , Лео .
21.01.2023 11:31
В главата си имам стройна система за произхода на Българите и не чета аналфабетите . Даже не им опонирам. Човек може да си е глупав и неграмотен , колкото си иска. Чета само определени автори , които поднасят свежа идея.
Все пак в България съществуваше добро книгоиздателство и успях да си купя много ценни книги. Ценни по съдържание , а не по цена на книжното тяло. Още тогава , като обикалях сергиите и панаира на книгата забелязах , че много Българи имат ниско самочувствие на лузери. Притиснати от обстоятелствата да стоят на улицата и да продават книги за стотинки , беше смачкало самочувствието на тези хора и те започнаха да се чувстват по-долу от други народи , което не е така. Платени политици и журналисти тогава бълваха лъжи срещу Българите и по-слабите се огънаха. Аз бях срещала италианци и знаех , че са добри хора , но в никакъв случай не са по-горе от нас . Да не говорим за нашите умове , защото имахме големи умове , особено техническите науки , където политиката не вирее. И тези хора създаваха уникални технологии , та чак японците се чудеха , как да ги откраднат. Като идеи и технологии бяхме напред. И като практици .Това средностатистическия Българин нямаше как да знае , защото оборудването беше ембаргово и за него не се говореше и не се пишеше.
След това нашите политици ни продадоха като роби .
Както и да е . В цял свят сега е разруха и великите страни ще го разберат .
Аз исках малко да повдигна духът на сегашните Българи и затова написах: Апотеоз на Българина , Полиелей на Българката и Моята Оптимистична теория за Българския народ. Защото светът не е Дуалистичен - черно бял , а Троичен.
Знам , чв сега на децата ни е по-трудно , отколкото беше на нас .
Ние работехме като инженери , макар да бяхме нископлатени и бяхме доволни да се занимаваме с наука . Сега от випуска на сина ми , инженерите по Автоматика , никой не работи по специалността си. Каква Автоматика в затворените заводи.
За моите книги ще пиша една по една , защото те заслужават специално внимание
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей отново, Тони!
21.01.2023 13:47
12. panazea - Здравей , Лео ..

Да, въпросът опира до самочувствието! Бяхме смачкани преди промяната, но станалото след това беше върхът в мачкането!И аз в началото нямах самочувствие Даже роднини са казвали на родителите ми, да обърнат внимание ,защо нямам самочувствие? Това ,което спечелипх от спорта, е , че ми го изгради! Виждах ,че другите са безпомощни срещу мен, че имат респект!
В работата имах късмет, работех с чужденци Добронамерени, те ми доизградиха служебното самочувствие Насърчаваха ме, подкрепяха ме и набрах скорост Имало е и за какво, безспорно! Но е имало и при нас, но си затваряха очите и мачкаха? Даже след промяната ми казваха овластени- защо работиш, нали получаваш сигурна заплата? Бойковистки тип, да не ги засенчваш, те да са върхът! А ,че е нисък този връх, това няма значение, никакво!
Оцениха ме в чужбина, искаха ме, но така стана ,че не можех да отида Щеше да е дезертьорство!
Знаех ,че съм по-добър от тези, при които отивам, иначе за какво съм им, но предател към баща си не можех да бъда!
Но съм доволен, търсеха ме от цяла България за решаване на проблеми, искаха ме за работа при тях!Лудата промяна, свързана със затваряне на производства, за комисионни, провали всичко! Но аз си бях свършил работата, за да отчета ,че не съм си губил времето! В спорта не реализирах това, което можех, но в науката успях! И не само в професията! Този обхващащ всичко поглед е резултат на рутина!
Споделям, защото виждам , че и ти си от този тип човек!
Желая ти успех!

Хубав ден!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Не исках да политизирам в никаква ...
21.01.2023 14:46
Не исках да политизирам в никаква посока темата
Но попаднах на постинг при Виктор за пребития Българин в Македония
И естествено, потърсих вината ~
Не е в макетата!
А в раздвоените ни сънародници, между Българи и славяни, те са виновните!
Те даже се считат за славяни? Е, как да уважават макетата такива поплювковци, отричащи се от Българското? Няма да са българи , естествено, те са славяни! А който е Българин е татарин? Чужденец! Ами те самите продънват ушите на всички ,че Българите не били, видиш ли, автохтонни били чужденци, татари? Аланколу, а славяните ,те местни ли са в такъв случай? Като толкова много са заслужили славяните, каква е ролята им в признаването и утвърждаването на Българската държава, в създаването на азбуката и в покръстването?
Затова гинеколожката с приборите си, които не използва иначе, ще види съществуването и на македонски език! Не само на народ!
Е, макетата неправилно са пребили това момче, истински Българин Други заслужават боя!
цитирай
15. panazea - Ето кой плаща , за да се карат Балканите ! Чакам да им свършат парите ! Хах!
21.01.2023 16:08
Наместникът на западните балкани александър сорос
от: anthroposophie
Напоследък каквато и среща да се организира в рамките на инициативата “Отворени Балкани”, на нея непременно присъства синът на Джордж
Пак използват сърбите , защото са слуги , да вършат мръсната работа на господарите ! Те винаги са играли предателска роля . Нападат ни , независимо кой плаща : Дали ромейте , дали Сталин , дали Сорос ! Това е без значение ! Важното е , да направят мръсно на България !
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, отново, Тони!
21.01.2023 18:15
15. panazea - Ето кой плаща , за да се карат Балканите ! Чакам да им свършат парите ! Хах!
16:08
Наместникът на западните балкани александър сорос
от: anthroposophie
Напоследък каквато и среща да се организира в рамките на инициативата “Отворени Балкани”, на нея непременно присъства синът на Джордж
Пак използват сърбите , защото са слуги , да вършат мръсната работа на господарите ! Те винаги са играли предателска роля . Нападат ни , независимо кой плаща : Дали ромейте , дали Сталин , дали Сорос ! Това е без значение ! Важното е , да направят мръсно на България !
цитирай

Изтрий

Да, безброй мръсотии са ни правили сърбите, не само в съвремието!
И обикновено, за всеки случай ,някой е стоял зад тях! При Съединението, вместо да ни подкрепят, забиват ни нож в гърба При Освободителната война изчакват да видят хода и и като се убеждават, че Русия ще победи, тогава се включват И за мизерното си участие искат освен предварително договорения Ниш и Пирот?, които са Български градове!
А при Съединението ,понеже ударът е неочакван, България очаква намеса на Турция, искаме помощ от Европа Никой не се озовава, освен....Турция? но няма как да приемем войските и на наша територия и я отказваме
А когато са на път да капитулират сърбите, Австро - Унгария ултимативно се намесва и я спасява! От тази война не нолучаваме никакви компенсации-нито в пари, нито във върнати територии! Ето ,това са европейските " приятели"!

Хубава вечер, Тони!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Ето един мой коментар, във връзка и с този постинг!
23.01.2023 09:19
09:16 - Здравей, Тони!
Адам и Ева са прародителите на всички Колкото по назад се връщаме, толкова повече се доближаваме на тях Но , създателят се е погрижил, с краткотрайността на човешкия живот, това ,засега, да е невъзможно
Знаем корена си от пет до седем поколения назад В Англия знаят ,само до 20 -25 поколения назад! Църковните регистри за смърт, раждане и бракове са съхранени в църквите до 500 години назад!
На моят съученик , като му казах, че не е истински гурчин, защото не е с кръгла глава, реагира с думите ,че са проверили седем поколения назад, баща му беше ходжа! Няма Българи в рода Казах му че това е малко имам предвид поне още толкова години назад!
Такова ,чисто отсяване в етносите е невъзможно!
Ето ,в последните ми два постинга крал Бузан, според Дюканж е Българин, според Прокопий е трак, както и Белизарий, а според името, заедно с другия крал или пълководец Драго, би трябвало да са славяни?
Решението? Понеже всичко това засяга единственото, формирано малко по- късно ,държавно творение- България, изводът е един- те са Българи!

Хубав ден, Тони

П.П. Ще публикувам коментара и в моя постинг, надявам се да не възразяваш!

Коментарът чака одобрение
Постинг: Прилики между прасловянски и японски. Японецът ни изненада .
Автор на постинга: panazea
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9139234
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102601
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031