Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2023 17:49 - Депутат по професия
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5065 Коментари: 14 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много се говори за професионализъм , освен ,че е търсен с лупа! Но, ако някъде ,все пак, има истински професионализъм у нас, той е при депутатите/ депутатините/!
Не, не е шега това, а самата, чиста  истина!

Докато няколко милиона зарязаха освен  България  и работата си- също, за да идат в чужбина, няма случай на забягнал депутат,  с цел да стане депутат в чужбина, да речем!

Защото, тук влиза в сила поговорката-  камъкът си тежи на мястото! Тук е успял, тук е  оценен, да не е бунак, да бяга в чужбина? Там тепърва да доказва на разни, какви високи сачества притежава?
Ах, къде е Алеко, да опише на днешните маскари, колко умен и способен е, днешният Български депутатин?

Впрочем, на Христова възраст, той си е изпатил лошо, вместо един тогавашен депутатин, негов приятел- Михаил Такев! Убили го, в резултат на избирателска любов, вместо него!?

Да, знам го от очевидец случая, на последния ден от живота на Алеко-дядо ми ,тогава дете в първо отделение. Как дечицата приветсвали Алеко в деня на братята Кирил и Методий! И как на другия ден хората научили,  потресени, че вместо местния депутат М. Такев,  бил убит Алеко!?

Историята я описах в постинг! Обади ми се правнукът на Такев, със същото име, посочвайки ми някои неточности в убийството на дядо му? Приех ги без възражение, все пак моите спомени са детски, както съм запомнил описаното!  И  го посъветвах да опише своите във постинги, което направи! 
Дядо му е известна личност, герой от Съединението, депутат, министър.... !Убит е 25 години по- късно, което потвърждава думите на убийците, че него са искали да убият, а не авторът на Бай Ганьо !?
Да, прегледах документацията по делото на убийците и ми направи силно впечатление, острата им реакция, въпреки сигурната  смъртна присъда на обвинението ,че са убили автора на " Бай Ганьо" заради книгата му! Знаят ,че отиват на бесилото ,но твърдят ,че депутатът  е бил целта, знаели са къде е седнал!  Но сред почивката в кръчмата на Радилово, Алеко и Такев си сменили местата и не могли да ги предупредят!

Така , от написаното става ясно това поне, че Алеко се котира повече  в онези времена от един депутат! Кметът ва Радилово , организаторът на убийството, може да не е с диплома от Харвард, но цени повече Алеко от адвоката- депутат Такев! Как така ,ще го обвиняват, че е искал да убият автора на Бае ти Ганя?! И спокоен, няколко месеца след станалото, поема  пътя към бесилото, защото няма това позорно петно върху себе си! Заедно с преките извършители! Като умишлен убиец на автора на големия Български герой!

Сега депутатската длъжност се е извисила много Може да е изборна, но това не пречи ни най- малко на висотите, до които е стигнала!?
Това ,че е изборна е само за парлама? Не и вреди Защото, Бъдещият избранник знае, че благодарение на топлото си местенце в изборната лист, а е избран още преди самия избор, в момента на утвърждаването на мястото му в него!?
Това ,че някакви келеши,  щели да гласуват, е без значение, дали те или други като тях , ще го направят?  Той е вътре , в Народното Събрание и ще твори за благото на народа!
Глупости, така твърди, ама да не е идиот? За собственото си благо  ще твори, а сакън, ще се кахъри за чуждото?Да се затвори там, между стените, вместо да иде в Америката, за да се бори за благото на разни какавани? Може или не може, ако някои смятат ,че това му е задачата, която сън не му дава?
Я огледайте аналите на Народното Събрание!  Вижте колко трудов стаж е натрупал той в това Събрание на народа! Още няколко годинки и ще събере пълен стаж за пенсия, само в него, между четирите му стени?  И колко други са като него от целия отбор, доброволно саможертвал се за благото на народа , от 240-те юнака? Повече от половината са постоянно в него И правилно ,че са 240! Защото Ботев, с по малко, около 200,  не е успял да освободи Българията! Така ,че математиците са изчислили точната бройка на депутатините, която може да носи само благини на Българския народ! Сто и двадесет са недостатъчни,  Българинът да се чувства комфортно в България и затова бяга от нея! Двеста и четиридесет ,те вече могат да го задържат! С механизма, който са  изнамерили......

Сега е ясно ,защо английските пенсионери бягат от Албиона!  Не заради мъглата!
малко им са депутатите При десет пъти по- голямо население/ имало е времена ,когато Българията е била с два пъти повече популация, но то е при Асеневци/, би трябвало да има 2400 депутати! А,  доколкото знам,  са четири пъти поне,  по- малко!? Не са достатъчни!

Само едно нещо е смущавашо в работата на безупречно смазания механизъм, наречен Народно Събрание!?  Народно, защото народът си казва думата при определянето му Но не и при разпускането му? Това депутатите сами решават, не ги е еня за народа, дали иска това?

Бре мама му стара, защо не направят ,както при избора на папата?  Да ги затворят в НС и националната гвардия да го охранява,  да не излизат за кифли, например!  И да са на хляб и солена риба, докато изберат правителство! А, да видим тогава,  кон боб яде ли и лисица -трева пасе ли?

И става интересно, защо е толкова приятно на депутатите да ходят на избори?
Момент, нали казахме ,че те са за парлама, вътре са и без тях, защото са сигурни!  Но, заради тази пуста демокрация, трябва да ги има ? Да покажат на тази веринска Европа, че ние от всичко друго, най-обичаме демокрацията! С нея лягаме и с нея - ставаме! Не можем без нея!

Добре де, ама нали през тези няколко месеца, до триумфалното завръщане в НС, ще са безработни, няма да имат заплати и жените им ще се цупят, с какви пари ще идат до Париж или Монако, да напазарят тоалети и гримове?

Вие кахър за тази работа не берете! Всеки депутат се е доказал ,че е от стара коза яре и работата си я опекал! Докато трае тази уйдурма- изборът, той, понеже е уволнен,  е в бюрото на труда и получава  като обезч, не,  обезщетение  в размер на пълна работна заплата....
 Така ,че корабът, като " Титаник" следва своя курс, с тази разлика, че няма да потъне! Няма да срещне айсберга на недоволството!



Гласувай:
34



1. dobrodan - Здравата си набрал :):):).
02.02.2023 18:38
Гледай сега как стоят нещата.
Ние не избираме, ние гласуваме. Ти познаваш ли тези, за които гласуваш?
Не, нали?
Кого тогава избираме? :):):)
Избираме измежду някои, които някой друг е избрал :):):).
Ние сме малка страна. Трябва ни кмет, а не министър-председател. Така ще отпадне и президентската длъжност.
Какви закони могат да гласуват хора, които разбират от право колкото аз от ядрена физика (като се има предвид, че съвсеем малко поназнайвам от нея, поне през плет съм хвърлял поглед, а те и толкова не могат :):):)?
цитирай
2. panazea - Фейлетонът е достоен за Алеко !
02.02.2023 20:03
Напомни ми Приказката за юнаците що бозали 33 години !
цитирай
3. donchevav - Много сполучлив памфлет! Още с п...
02.02.2023 21:29
Много сполучлив памфлет! Още с първото изречение ме присети за Алеко:)
Стана ми малко тъжно от това ново преобръщане - не автора на "Бай Ганьо", а точно М. Такев са искали да убият. И доказателството: все пак успели да изпълнят присъдата след 25 години. Не ми звучи много убедително:) А и някак си ми се иска да вярвам повече на съвременниците, на Илия Бежков. Макар че .. всякак може да се е случило - поне по филмите такива фатални размени не са рядкост:).
160 години от рождението на Щастливеца. Сам се нарекъл така, защото се намерил човек да му върне заети някога два лева, да си купи тютюн. Дребно човешко щастие - като нашето днес, когато разберем, че ни свалят цената на бензина с 4 стотинки например... И защото имал чиста съвест - "Кача аларъм бен сени!" Противостояния и контрапункти оттук - колкото щеш, но паралел само един - с Левски.

Хубава игрословица си направил: парламент - парлама.
Парлама - от тур. 1. Външен вид, показ - проява, постъпка, с която се цели постигане на ефект, изтъкване, вдигане на шум; шумотевица; 2.Колкото да не е без хич; 3. За придаване на по-голяма важност.
От всичкото го има. Но какво да говорим... на мене лично не ми се говори. А то трябва и да гласуваме:)))
Още веднъж - поздравления за сполучливата сатира!
Поздрави, Лео!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.02.2023 22:20
1. dobrodan - Здравата си набрал :):):).
18:38
Гледай сега как стоят нещата.
Ние не избираме, ние гласуваме. Ти познаваш ли тези, за които гласуваш?
Не, нали?
Кого тогава избираме? :):):)
Избираме измежду някои, които някой друг е избрал :):):).
Ние сме малка страна. Трябва ни кмет, а не министър-председател. Така ще отпадне и президентската длъжност.
Какви закони могат да гласуват хора, които разбират от право колкото аз от ядрена физика (като се има предвид, че съвсеем малко поназнайвам от нея, поне през плет съм хвърлял поглед, а те и толкова не могат :):):)?
цитирай

Изтрий

Много юристи се извървяха в това НС но нищо свястно, освен за себе си,не направиха Като например, съдия при пенсионирането си да прибере минимум сто хиляди лева?
Отделно, побучават, меко казано и съмнителни дипломи ,особено тези от Свободните Университети?
Тридесет и три години въртеливо движение ,без реална реформа
Във всичко се оказва ,че се мъчат да възстановят поне малка маст от това, което унищожиха в- икономиката, промишлеността ,селското стопанство, здравеопазване, образование......
Жалко, не виждахме така нещата
Само в изборите имат постижение Пак, реално, се избират определени хора, но има и театър "Конкуренцията" участва като статист, за масовост!
Забавно е, но до време! После става досадно и дори- противно!

Хубава вечер!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
02.02.2023 22:31
2. panazea - Фейлетонът е достоен за Алеко !
20:03
Напомни ми Приказката за юнаците що бозали 33 години !
цитирай

Изтрий

Много харесвам Алеко, наравно с Гогол, Хашек, Нушич...... Стана ми много болно, когато искаха да ихвърлят бай Ганьо от учебната програма! Хора, не можещи да оценят невероятното му майсторство в словото, примитивни в мисленето!
Актуален е и още как,дори повече от онези времена! А Алеко е майстор, нищо не убягва от погледа му Жалко ,че на младежка възраст са прекъснати и живота, и творчеството му!
Благодаря ти за отзива и за задължаващите думи в него!

Хубава вечер!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Венета!
02.02.2023 22:41
3. donchevav - Много сполучлив памфлет! Още с п...
21:29
Много сполучлив памфлет! Още с първото изречение ме присети за Алеко:)
Стана ми малко тъжно от това ново преобръщане - не автора на "Бай Ганьо", а точно М. Такев са искали да убият. И доказателството: все пак успели да изпълнят присъдата след 25 години. Не ми звучи много убедително:) А и някак си ми се иска да вярвам повече на съвременниците, на Илия Бежков. Макар че .. всякак може да се е случило - поне по филмите такива фатални размени не са рядкост:).
160 години от рождението на Щастливеца. Сам се нарекъл така, защото се намерил човек да му върне заети някога два лева, да си купи тютюн. Дребно човешко щастие - като нашето днес, когато разберем, че ни свалят цената на бензина с 4 стотинки например... И защото имал чиста съвест - "Кача аларъм бен сени!" Противостояния и контрапункти оттук - колкото щеш, но паралел само един - с Левски.

Хубава игрословица си направил: парламент - парлама.
Парлама - от тур. 1. Външен вид, показ - проява, постъпка, с която се цели постигане на ефект, изтъкване, вдигане на шум; шумотевица; 2.Колкото да не е без хич; 3. За придаване на по-голяма важност.
От всичкото го има. Но какво да говорим... на мене лично не ми се говори. А то трябва и да гласуваме:)))
Още веднъж - поздравления за сполучливата сатира!
Поздрави, Лео!
цитирай

Изтрий

Благодаря ти за ласкавия отзив! Алеко е гений, но ние сме жестоки към гениите си, за съжаление!
И парламентът ,може да звучи респектиращо, но всъщност има смисъл и на говорилня, освен на събрание И, за съжаление е превърнат в една, ненужна , говорилня! Това ,че е убит погрешно се знае още оттогава! Радилово и Пешера спорят за гранични имоти Спорът е решен в съда, в полза на Пещера Вината пада върху Такев, софийски адвокат е, герой е от битката при Сливница, тачен е И решават да ги накажат чрез него
Той е много близък с Алеко, среща го случайно , по памет или в Пловдив ,или в Пазарджик и го кани на тържествата за Кирил и Методий в Пещера Вечерта тръгват към Пазарджик, но спират в механата в Радилово Организирана е засада, която е информирана къде седи Такев Но на тръгване на файтона ,те си сменят местата с Алеко? Пратен е веднага , по пряко пътека човек, да информира засадата, но не успява да надбяга файтона!
Преди години ми попаднаха документите от заседанията по делото Решено е бързо, осъдените са екзекутирани същата година, след няколко месеца Обвинението тръгва оттук, заради Бай Ганьо ли са убили Алеко? Не, всички са като ожилени, направили са възможното , това да не се случи Пратили са и човек да предупреди за промяната Признават си, целта е била Такев, не Алеко!
Впечатлих се, Такев е от управляващата партия, герой от Съединението е, изходът ще бъде само смъртна присъда! Приемат такава смърт ,но не и лекето, че са посегнали на автора на" Бай Ганьо"!?
Такев е убит през двадесетте години, знаело се от кой, пещерец е,Май фамилията беше Донски, пак по партизанска линия!

Лека нощ, Венета!

П.П.-Тази версия ,че героят е убил автора си, беше развивана в соц време! Бай Ганьо беше представител на зараждащата се буржоазия Такъв е бил и кметът на Радилово, организаторът на атентата! И е подходящо, той да влезе в ролята на Бай Ганьо ,като отмъстител за осмиването му!
Той на въпросите не отговаря, но тук, за обвинението ,че е поръчал убийство на Алеко, реагира спонтанно и твърди ,че не той е бил целта! Взел мерки, това да не се случи! Пратен е доказан стрелец, указано му е къде да стреля! Но не са предвидили смяната на местата! И убийството на Алеко е грешка!
цитирай
7. kvg55 - leonleonovpom2,
02.02.2023 23:01
Трупат "професионализъм" на гърба на избирателите. Три десетилетия вече. Някои си придобиха трудовия стаж за пенсия само като дупедати. Но по резултата от законотворческата им дейност се вижда, какви некадърни лаици са.
Благодарение на алековия "Бай Ганьо" разбираме същността на българската буржоазия в днешните й проявления.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.02.2023 23:36
7. kvg55 - leonleonovpom2,
23:01
Трупат "професионализъм" на гърба на избирателите. Три десетилетия вече. Някои си придобиха трудовия стаж за пенсия само като дупедати. Но по резултата от законотворческата им дейност се вижда, какви некадърни лаици са.
Благодарение на алековия "Бай Ганьо" разбираме същността на българската буржоазия в днешните й проявления.
цитирай

Изтрий

Вярно е ,но пропускат и нещо важно! Тези хора познаваха работата си, за разлика от тях
Като дете мразех калеко си, мъжът на леля ми Той беше от тях, имали са фабрики ,имоти, учил в Париж и в Мадрид! Но, като се върнал, баща му го пратил във фабриката, да поддържа машините А той очаквал да стане директор! Разсърдил се Баща му се правел ,че не забелязва? Накрая го попитал, затова ли е учил в чужбина! Да бъде обикновен работник ? Баща му отговорил спокойно ,че не, разбира се! Ще стане директор, но ,когато изучи всички процеси в производството! Да не зависи от никой!
Та ,даваше и на мен такива съвети Не ги разбирах, аз исках да карам колело, но ги запомних! Разваляше ми игрите и го мразех! Но не ги забравих и ги приложих след години! Успешно В подходящ момент му благодарих, казах му ,че има дял в успеха ми!Научил ме е да не завися от никой в работата си! Беше суров човек, но тук за пръв път видях сълзи в очите му Явно не е е очаквал признание от мен, изненадан беше!
Тези , парларещите празни приказки, смятат ,че са родени научени? Такива хора са опасни навсякъде, особено за подчинените си!

Лека нощ!
цитирай
9. nedovolen - Единствената "заслуга&q...
03.02.2023 09:46
Единствената "заслуга" на дупедатите е да наваксат пропуснатите уроци по граматика и банковите си сметки.
А вярващият народ и да псува и да не псува, все ходи да гласува.
То е като агнето да точи ножа на касапина.
:)))
цитирай
10. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
03.02.2023 10:18
Едно време в БЗНС бяха измислили едно полезно нещо-постоянното присъствие в ръководния им орган!
Така ,че мога ,самарянски, пари няма да искам, да предложа една рецепта за работещо ефективно Народно Събрание ! Патриот съм, но за външни ще искам патентно право!
Рецептата е проста -първата работа на нНародното събрание, като се събере ще бъде да сформира група-постоянното присъствие на НС От депутатини, които повече от десет години са били в НС Това ще бъде едно вътрешна партийна група , аман ти и пикливите партия, тя ще решава всички проблеми, вътрещни и външни! Защо съм ситурен в нея, че ще има мнозинство? Ами как няма да го има , поне половината са с огромен стаж в НС , постоянно присъствие са и без да се самоопределят в партия!
Веднага ще сформират правителство, поне един вагон за експреса има резерви, бленуващи и готови, обучени, да са министЭрВи!
С партията-Постоянно присъствие в НС, работите ще потръгнат!

Хубав ден!
цитирай
11. nedovolen - Помня случай с един дупедатин зе...
04.02.2023 08:19
Помня случай с един дупедатин земеделец от стамболовския край. Вече пред пенсия, не бил се изказвал. Веднъж вдигнал ръка, председателЮ прекъснал говорящия и го поканил на трибуната. Ааа, я мога и от туканка, няма ли кой да затвори джама, че ми духа.
:)))
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
04.02.2023 09:57
11. nedovolen - Помня случай с един дупедатин зе...
08:19
Помня случай с един дупедатин земеделец от стамболовския край. Вече пред пенсия, не бил се изказвал. Веднъж вдигнал ръка, председателЮ прекъснал говорящия и го поканил на трибуната. Ааа, я мога и от туканка, няма ли кой да затвори джама, че ми духа.
:)))
цитирай

Изтрий

Да и аз съм чувал за този случай!
Той вдигнал ръка, независимо, че друг говорел Заинтригуван, председателят му дал думата! Всички затаили дъх и наострили ушите, досега, мандатът изтичал, никога не се изказвал! Какво ли ще каже?
А той взел отношение по отворения прозорец!

Хубав ден, Николай!
цитирай
13. zaw12929 - мислех, вие допълнихте на точно ...
04.02.2023 18:20
мислех, вие допълнихте на точно моето мнение
поздрави
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
04.02.2023 19:53
zaw12929 написа:
мислех, вие допълнихте на точно моето мнение
поздрави


Благодаря ти!
Това е и целта ми, ако мога , да изразя общото мнение!
Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134016
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031