Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2023 10:17 - Перник и Кракра Пернишки- част втора
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2511 Коментари: 7 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изяснихме, правдоподобно все пак, откъде изва името Перник
В постинга има един тънък момент Не можейки да превземе Перник, Василий Втори предлага висока длъжност на войводата  Кракра Пернишки в двора си?
Той не счита Кракра за чужденец! ?

Предвид поведението на Василий в тази война,,,,,, някои изследователи считат, при това основателно, че Василий не иска да  унищожи България!?  Стреми се да я включи в империята си като втора държава- дуалистична империя да направи, нещо подобно на Австро- Унгария петстотин години по- късно Факт е, че след като и Кракра Пернишки и Ивац в днешна Албания прекратяват съпротивата си, той разделя България/ Василий Втори/ на две теми-области, като Земите на север от Балкана, Аспарухова България , са едната тема, а Тракия и Македония са тема България! С провинциално, Българско управление, със  значителна автономия Затова е успешен бунта на братята Асен и Петър!

Василий Втори е странен във всяко едно отношение Арменец, русокос и синеок може да има само , ако не е арменец  !Брат му Константин е пълна противоположност-тъмнокос, черноок и мургав?
Майката е била много шавлива Непрекъснато посещавала лагера на варангите -гвардейци Още тогава се шушукало ,че Василий има за баща човек от тях!?

Василий е странна личност, не само по вид!
Хубавец, с огромна власт, той непрекъснато получава предложения за брак от Европейските дворове Но, винаги отказва и не встъпва в живота си в брак?
Говори се ,че е обратен и е дал обет/ уж/ да се ожени, след като си отмъсти на България?

И за какво ще отмъщава? Че при Солун, от Самуил е убит любовника му, командирът на разгромения там  отряд!
И наистина, след като България капитулира, той взима оцелелите Български боляри в двора си! Взима и вдивицата на Иван Владислав- Мария- също !Прави я първа дама в двора, но без да сключва брак с нея!

И той, и брат му нямат преки наследници, не са встъпвали в брак
Изведнъж ,по правилата на наследството в двора, синът на Мария се оказва наследник на престола Той води партизанска война в земите ни, но Мария го привиква в Цариград Обяснява му, да не Бърза, да има търпение, ще стане император в близките години!

Но младежът е нетърпелив Прави опит за преврат, неуспешен С властта си ,която има над Василий, Мария го уверява, че просто това е грешка на младостта, да му прости! И той прощава, все едно ,че е недоразумение ! Но Пресиян бърза, не иска да губи време Прави втори опит, отново несполучлив
Този път Василий е безкомпромисен! Изпраща майка му в Словакия, в родния и град, а изглежда ,че и Пресиян, защото в двора на манастир е открит гроба му,  на който пише, че,  внимание , Пресиян е КъNAZь на Българите!
Та, такъв е, официално,  не е встъпил в царска длъжност!

Та, действително, политическото и военно върховенство на България, в случая воеводата Кракра Пернишки и престонаследникът Пресиян, Василий Втори е считал като част от ИРИ, а не като елит на вражеска държава!!!!!
Повод за размисъл!  Различни държави ли са или е просто борба за власт?



Гласувай:
25



1. gardener - Здравейте, г-н Симеонов
24.02.2023 14:29
Зад предполагаемата хомосексуалност на Василий втори Македонец, Българоубиец и т.н. сигурно се крие голяма и затаена истина. Всъщност, този доста силен и опасен човек, който почти 50 години е император, преживял над 30 сражения, над 15 големи войни с различни противници по всички граници на империята, изтрепал не един вътрешен враг, преживял безброй заговори още като дете и в края на краищата ... на нас(доколкото сме българи и можем да се чувстваме такива) не ни е провървяло, никак. Първо не ни провървя със Самуил, грешно смятан за добър стратег и водач в едно с братята си. Колко пъти е разбиван Самуил и братята му от имперската армия - Самуил поне ... 4 пъти, брат му (Роман, май беше) веднъж. Та, Василий има и арменска кръв на 25%, а в СССР за педераст се ползваше думата "арменски закачки", явно тази генетика е предразположена към нехристиянска любов. Едва ли Кракра е с имперски произход, мисля, че империята е била толерантна към всеки християнин, който си плаща данъците, независимо от произхода си и цвета на кожата. Също като т.н. американци, всички са такива, щом зачитат и спазват конституцията, в семейството си могат да бъдат индуси, православни или хасиди, видимо не е същото, а точно на обратно, но разбирате, какво искам да кажа. По това време срещу враговете на Василий се бият и киевски войски 5 000 до 10 000 души (сериозна за онези години бройка), по причина, че князът се жени за сестрата на Василий - Ана, а може и да не беше Ана, т.е. Киев става християнски от ръцете на Василий и по причина голямата набожност на сестра му, която категорично е отказала да се жени за многоженец и езичник от Киев. В края на всичко това - Василий остава последният Велик император на т.н. Византия. Най-смешното е, че царят на Армения, който също е победен, завещана Армения след смъртта си на Василий. Та да ... на руско-варяжките другари, които и тогава са участвали в затриването на България, доколкото в онези години сме имали друг избор и изобщо избор.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравейт, gardener!
24.02.2023 17:42
Темата отива до произхода на руснаците и там имам по- особено мнение Връща се назад, към Българите, по назад-към траките и ...преди траките Както се казва, ще стигне до Адам и Ева Въпросът е ,кое да се вземе за начало?
Тук трябва да пипнат историци-компютърни специалисти Да зададат програва на мощен компютър с точни изходни данни
Аз не съм такъв специалист и оставям това на тях
Сега, по фактите
Самуил води достойни биткии и възстановява България от пепелта При Траянови врата Василий се спасява по чудо Битката при Ключ изигрва решителна роляя, там се намесва предателството!Гаврил-Радомир е цар-воин, подло е убит от братовчед си Въпреки че се държи достойно след това, той няма неговите камества Шван Владислав
Произпходът на руснаците е Български, от Българите ,останали там, неразпръснали се в Европа А произходът на Българите води неизбежно до траките и конкретно-сарматите! По късно към русите са се влели варанги или викинги, но те са капка в морето Рурикови," династията" е посмесище-означава селяни! Всъщност и името рус осначава хора, занимаващи се със селски труд
Василий не извършва покръстването в Русия Това го доказва самата им църква Езикът в нея е Български, а би трябвало , ако е извършено от ИРИ да е гръцки!
Дело е на Елена-Олга, внучката на Барис от сина му Владимир Покръстването е извършено от нейния внук Владимир също, под нейно ръководство
Затова ,след 900 години, големият приятел на България Юрий Венелин възкликва-" Какъв е този Български в руските църкви"? Обясних откъде идва!
Василий още не е император, когато то е извършено Сестра му може да е обрала лаврите,но заслуга няма!
Самият Василий, загатнал съм намеренията му , да направи обща империя с нас , изпитва и омраза към нас Прадядо му/ Василий Първи/ е изселен в днешна Румъния от Крум и е върнат по- късно с цялото население от Одринско Другата причина за омразата му към нас е убийството на любовника му в битката при Солун
Но, въпреки всичко, то й е замислял Българин да го наследи.....продължава
цитирай
3. leonleonovpom2 - Варангите, които са преторианците ...
24.02.2023 18:07
Варангите, които са преторианците му/ гвардията на Василий/, около 10 хиляди на брой, са платени наемници Те може да имет скандинавски произход, не се занимават със селски труд! Предполага се, предвид физическите качества на Василиий и разпътния живот на майка му, че баща му е такъв!? Те са диви и жестоки Те стоят в основата на загубената решителна битка при Ключ! Там роля е изиграло и Българското предателство, знае се какво е!
Впрочем, предателството играе голяма роля по време на цялото управление на Самуил,продължило40 години! Още оттук се формира представата за Българска чета-войвода, знаменосец, предател, когато е само от трима души!
Ако трябва бегло да се обобщи написаното, ето го:
-Руснаците са Български крон, в който по- късно са се влели и варанги-мирно, на база търговия
- Създателка на Русия като реална държава е Елена- Олга, на която се дължи и покръстването на Русия от внука и Владимир!
-Общото звено, свързващото между руси и Българи са сарматите

Българите са свързани с траките-многобройните им племена Сарматите правят обща държава с даките-гети,в днешна Румъния със столица Сарматегетузе-в името фегурират и двата народа
Какви са траките и докъде им е ареалът, това вече е друг въпрос за изясняване както се вижда от постинга, името Перник е безспорно с тракийски произход И , ако той се отрече, трябва да се отрече и цялата антична история, базирана на " Илиада"
Ние ,Българите, имаме много общи черти с траките Те са очевадни!
-Ние не сме единни,като тях сме, тяхно копие!
- Ние не търпим чужд , Български успех!
- неблагодарни сме към благодетелите си!
-Силни сме, когато сме единни и тотава никой не може да ни победи! но това чудо е рядкост, веднъж на сто или хиляда години!?

Хубава вечер!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.02.2023 21:09
4. panazea - Да , Лео , Руснаците са си Българи , тук таме примесени .
19:54
Защото знаят Български думи , които в официалния руски имат друга дума , но обикновените хора използват нашата. Те не са чели Псалтира , не са книжовници , а техният простонароден език е Българския. Същата закономерност забелязах и с Украинците , злочестите българи.
Не може обикновени хора да владеят до такова съвършенство чужд език , ако не е майчиният им . Като слушам руснаци и украинци се учудвам колко наши думи употребяват, които няма да намериш в речниците като руски.
Няма как този език да им бъде въведен насила.
А разделението вътре в общността забелязвам и при траките , скити , масагети , елини , и славяни .Което показва , че са едно разроило се племе.
Истината е , че Българите сме механичен сбор от Индивидуалисти , защото всеки сам по себе си е ценен и иска със свои сили да успее , без да разчита на брата си. Ние сме като деца на една майка , които се карат за бащината къща и не можем да се разберем , а поотделно ставаме жертва на други хищни племена. А другите племена се възползват от нашето разединение.
цитирай

Изтрий

Благодаря ти за хубавия и съдържателен коментар!
Да, ние мразим успеха на другия, считаме, че чрез него е посегнато на нашето, свещено право!
По това може безгрешно да се разпознаем!
Ние не обичаме дори този, който ни прави услуга? Как, с какво право си гопозволява, да не сме изпаднали германци? При първа възможност ще се изметнем и ще го поставим където му е мястото, според нас!?
А на истинския враг ще лазим в краката, докато ни хареса, пак според нас!
Впрочем, такива са всички на Балканите, с тази разлика ,че елементарните като умове гърци, сърби - също ,са по- тарикати от нас!
Докато ние сме готови да захвърлим интереса си в калта, само и само, според нас, да се харесаме на някой важен, при тях интересът е винаги на преден план! Личният!

Хубава вечер!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.02.2023 23:25
5. panazea - Аз доста четох и гледах филми на историческа тема. Целият интернет е замърсен с изкуствени термини като гърци , тюрки , византийци.

Съгласен съм, без да съм компетентен в тази област!
логиката сочи ,че е така!
Всъщност навсякъве е така
Примерно, законите на Нютон, негови ли са Така ги учехме в училище, ча са на Нютон Негови са дотолкова, доколкото ги е направил достъпни до знанието на останалите Те са дело на създателя, в зората на света, милиарди години преди той да ги открие
Да, историята е хубава за някои, за други гадна, приказка!
Съчинявана, донаписвана и украсявана Превхвърляна от народ на народ, писана от победителите
При нас, в стил приказка, излиза ,че дядото носи името на внука! Е, ако не гледа човек забавната страна на това недоразумение, остава му само да се ядосва!
На френски- сьо тракасЕ !Виж колко са близки- тракането създава ядове!
цитирай
6. kvg55 - leonleonovpom2,
25.02.2023 09:56
А в пернишко обезобразиха някаква крепост, като я дозидаха с тухли "Итонг".
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.02.2023 10:09
8. kvg55 - leonleonovpom2,
09:56
А в пернишко обезобразиха някаква крепост, като я дозидаха с тухли "Итонг".
цитирай

Изтрий

Благодаря за отзива!
ние сме шампиони в спортната дисциплина" кич"

Преди години предлагах на общината нещо, документирано, да се направи, да привлече туристи Добре, но всъщност никак не е добре, нямали пари!
Е, какво да се прави, като няма?
Да но на тракийската могила заварих невъобразим кич Направена врата и крепостна зидария пред входа, пълна бутафория От ослепително бели камъни, имитиращи вероятно мрамор? Опрях ръка до един и тя стяна бяла Ивах чувството ,че е от негасена вар? Пигах, що за чудо е това? Било дело на Б.Д, Смъкнал маса пара на общината за него- петцифрена сума!? Стана ми ясно веднага, защо нямат пари за нещо ,наистина свястно!
Е, само взетите пари останаха, другото го разчистиха във времето
Той взе хубави пари и за един том "История на Анхиало", който няма да коментирам за какво ставаше Дори и за него не ставаше, много гланцирана беше хартията му!

Хубав ден!

цитирай
8. shtaparov - Здравей Ванка!
26.02.2023 19:07
Според мен е било хитроумна тактика на Василий за усвояване на чужди територии по метода на Александър- всички които се подчинят са приятели,всички останали са врагове
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.02.2023 20:37
shtaparov написа:
Според мен е било хитроумна тактика на Василий за усвояване на чужди територии по метода на Александър- всички които се подчинят са приятели,всички останали са врагове

Да, такава е целта му! Майката на Пресиян щяла да го изиграе, но Пресиян избързва! Омразата на Василий към България е с ясен произход, но реално държавата си функционира и след победата му, в две теми!!
Понижена е единствено църквата - в архиепископия!

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9143900
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102614
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031