Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2023 18:53 - " Операция история"-богомилски легенди за произхода ни
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5887 Коментари: 12 Гласове:
24

Последна промяна: 26.02.2023 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Случайно попаднах на това предаване, търсех мач и не съжалявам, че футболът остана в  аут!

Ставаше дума за легенди на Българските богомили, съхранени в Малтийския орден, от тринадесети век! Запазени в архива му!

Богомил Райнов, един изключителен ерудит от световен мащаб, пребивавал известно време в Малта! Запознал се с хората,  съхраняващи този архив Възхитени от познанията му, те решили да му предоставят архива, написан на непонятен за тях език, ако може,  да го разчете и преведе!

Заел се той и останал изумен от написаното! На старобългарски, нарекъл го напевен език Звучащ като песен И се заел с превода
Е там се оказало написано нещо, което го изумило?

Най- общо за Българите, че произхождагт от нашите земи, че, хайде на чуждоземен език, сме автохтонно население, че сме тръгнали по света и след дълго митарстване , сме се върнали пак тук!
Водещият контрира , че подобни твърдения никога няма да бъдат приети от академичните ни среди! Гостуващият професор се съгласи, но допълни, че на този архив на Богомил Райнов трябва да се даде гласност! 
А на академичните среди, нямало да хареса легендарния характер на написаното ?Като че ли утвърденото от тях има някакъв друг характер? Нещо повече, в него има и злонамереност, да загубим корена си, окончателно!?

Излезам за малко от това,  което проследих в предаването!  Насочвам се към местният ни произход, животът на Българите тук ,с това име ! Последван от напускане на земите ни на Балканите и следващ  дълъг път -основно на изток, а малка част  от Българите- и  на запад!И връщането им, знае се на кои ,Българи ,в родните земи, като заключителен етап!

Райнов е световен ум!
Бил е най- близък приятел с Дънов, който го е приемал като равен! Превел е текстовете на съвременен Български !Споделил е, че това , в което се е съмнявал,  се е оказало истина Ние не смв някакви номади, родом сме от земите ни, коренът ни е местен!

Мисля си друго Без да се сравнявам с Райнов, с далече по малки възможности и връзки съм от него, но дори и с това, малкото, с  което разполагам, стигнах също до този затворен кръг!?  Да, нямам и тези широки познания в историята! Единственото което смятам и признавам, че имам , са аналитичните ми способности!  На база тях и наличните истории на света в библиотеката, стигнах до извода ,че Българите са били тук, тръгнали са на изток и са се върнали, отново  тук!!!!!!!!!!!

Каква е легендарната история? Преди хиляди години на Балканите живеели три, високоразвити народи! Най-голям бил Българският! Другите два, също развити, били арменският и юдейският! Един ден просветените, които били водещи ,казали ,че се задава страшно бедствие Трябва веднага да напуснат земите и да се насочат надалече,към високи места Българите , като най- многобройни, тръгнали на изток, , а по- малък клон на запад Арменците отишли в Арарат и в Кавказ, юдеите в Египет? И дали ход на новите цивилизации!....

Присъстващият, професор, вероятно, каза, че като минало представянето на ръкописа на Райнов и дали думата за изказване, настанало пълно мълчание ?Започнали да подканят Станал известен професор и казал, че изнесеното има ефект на удар от гръм! Да дадат поне пет минути, да се съвземат!  Той още не може да асимилира изнесените старобългарски думи, толкова поразяващ е ефектът от запознаването им с тях!



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Да , бащата на Богомил Райнов има разказани легенди , но те не се печатаха.
26.02.2023 19:15
Не случайно кръсти сина си Богомил !
Интересното е , че преди 9ти Николай Райнов е в немилост . Отлъчен от църквата ! Деспотите не обичат волнодумци !
След 9ти му приписват някои неща , но аз не знам на какво да вярвам , защото много лъжи се изсипаха.
Защо не се печатат неговите Богомилски книги и легенди? С какво вредят ?
цитирай
2. leonleonovpom2 - Извинявам се, сбъркал съм! Бъ...
26.02.2023 19:42
Извинявам се, сбъркал съм!
Бързах и в резултат на това, съм подменил името на Николай Райнов, с това на сина му
За Николай Райнов става дума!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
26.02.2023 19:58
panazea написа:
Не случайно кръсти сина си Богомил !
Интересното е , че преди 9ти Николай Райнов е в немилост . Отлъчен от църквата ! Деспотите не обичат волнодумци !
След 9ти му приписват някои неща , но аз не знам на какво да вярвам , защото много лъжи се изсипаха.
Защо не се печатат неговите Богомилски книги и легенди? С какво вредят ?


Благодаря за отзива ти!
Набито е в главата ми името на сина му и механично съм написал него?
Права си, излишно е отлъчен!
Обясниха защо Защото коментирал, че не разбира защо църквата се срамува да признае, чи детето Исус и плод на любовта на родителите си! Самото зачатие има божествен характер!
Знам от какво ги е страх учените - историци!
Че всичките им трудове по темата отиват на кино!
Но в науката това не е инцидент, а нещо
закономерно! Променя се, развива се, не е религиозно учение!
цитирай
4. dobrodan - Нямам нищо против да е така,
26.02.2023 20:36
но трябват по-сериозни аргументи, както сам разбираш.
Според разказите Атила имал кучешки уши.
Не става по тоя начин.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.02.2023 21:09
4. dobrodan - Нямам нищо против да е така,
20:36
но трябват по-сериозни аргументи, както сам разбираш.
Според разказите Атила имал кучешки уши.
Не става по тоя начин.
цитирай

Да, те ушите са удобни за спекулации- цар Мидас, всъщност в името му е вмъкната ушната мида, Траян?......
Все пак тук има ценна информация? Какво е природното бедствие и къде е то?
Да се движат по високи места? Следователно става дума за наводнение, за потопа!Библейския!
Ясно е, че прословутият потоп не е в Арарат/ няма как да е там, на 4 хиляди метра височина?/, а в Черно море!
Отварянето на Босфора и свързване на съществуващото езеро с морето!
Впрочем, били са два потопите, доказано е чрез релефа на морското дъно!

Хубава вечер!
цитирай
6. panazea - Николай Райнов може да е чел съхраненото в Малтийския Орден !
26.02.2023 21:14
И това изобщо да не са легенди , документирани ! Малтийският орден е имал шпиони , които всичко са документирали ! Това , че архивите са недостъпни , не означава , че написаното в тях са легенди. Вярваме на написаното за Цезар , преди новата ера , а не вярваме на това , записано през 13 век ! Много странна логика ! Архивите са тайни , защото ако излезнат , много неща ще се изяснят и кой движи процесите в света и каква е ролята на Католическата църква в Унищожението на ИРИ . Това , че Малтийците са дали достъп , означава , че са имали доверие на Николай Райнов - от Рая ! Клеветите върху него че е помагал да бъдат съдени през Народния съд , нещо не се връзват , освен ако Малтийците и Ленин , Сталин не са от едно кръгче по интереси ! Тогава картинката се изяснява . Което показва , че световните процеси са ръководени от един център , под властта на папата , с много подизпълнители , като Малтийския орден , Тевтонския орден , Доминиканци - Кучета Господни, Инквизиция и вече 800 години ни играят театро , а те си свалят и слагат царе , папи и патриарси , угодни на центъра , а който им пречи , му спретват революцийка , както на Луи 16 и на Руския цар Николай Втори и им ограбват държавата под лозунгите :Свобода , братство , равенство . И тогава Робеспиер и Ленин играят една и съща роля на световната сцена , резултатите са едни и същи , а народите са унищожавани с глад и убийства ! Да , много хубава сценка , но се повтаря постоянно и вече е банална , защото няма никаква промяна : Дали ще е Алиенде , или Уго Чавес ! Всички са само пионки на шахматното поле !
А нашата истинска история никога няма да ни я кажат , защото се страхуват от нас и затова паднахме и под турско робство , и загубихме две войни !
Ние сами трябва да открием нашата си история и сме на път , защото много хора се занимават с това почтено и ще извадят истината наяве.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей отново, Тони!
26.02.2023 23:24
Съгласен съм с всичко написано от тебе!
Историята ни умишлено е сбъркана! Умишлено е насаждан нихилизъм в предходните поколения, че дори до сегашното и този процес не е спирал никога!
И манипулацията до такава степен е проработила, че хора с възможности да прозрат истината, защитават манипулацията!?
Интересното е, че не сме сами И другите два народа страдат и грябва като нас ,да се доказват! Е, признавам си , юдеите не ми са особено симпатични, но и те са минали през ада!
Така е, няма ненаказано добро!
А ние, като най- многобройни, сме станали най-........разклонени!?
Споменат беше в предаването и приемът оказан на Тодор Живков, при посещението му в Япония Приветстван бил с добре си дошъл братовчеде!?
Той се стреснал, попитал, това шега ли е? Не било шега, оказват му царски прием, ,защото Българи са създали държавата им!!!!!!!!
Сега ,вече вярвам, че на всички става ясно, кои държави са произлезли от нас и вместо да негодуват и да се възмущават заради това, трябва да кажат едно нещо, сами- Благодарим ви, Българи!
И кои трябва да ни се отсрамят , каква беше най-омразната дума за някои в такъв случай?
А, извинявайте Българи, сбъркахме, не ви познавахме добре!

И тна тях ,ще им олекне, че дълго са носили този товар, извинението, а и ние ще бъдем удовлетворени Има грешка , има прошка! Второто го говоря на база и опит, проверено е!Злото е забравено!

Лека нощ, Тони!
цитирай
8. panazea - Беше дошла в България жената на шахиншаха на Иран , много културна дама и ни каза , че техните народни носии приличат на нашите ,
27.02.2023 00:09
а нашите неграмотни журналистки й отговориха , че сме заели от турците!? Затова си приличат ! Представяш ли си ? Ние сме заели пъстрите шалвари от туркините?
Нашите шевици , нашите носии са като иранските и палестинските , но къде толкова акъл у една журналистка !
Ето така тъпите преводачки , които може да знаят фарси или пущу , но не познават Българския фолклор ни засрамват пред света !
А хората по света са сведущи и като идват в България , знаят какво да видят и какво да търсят. Но наште не познават собствените си обичаи. Трагедия !
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
27.02.2023 00:35
8. panazea - Беше дошла в България жената на шахиншаха на Иран , много културна дама и ни каза , че техните народни носии приличат на нашите ,
00:09
а нашите неграмотни журналистки й отговориха , че сме заели от турците!? Затова си приличат ! Представяш ли си ? Ние сме заели пъстрите шалвари от туркините?
Нашите шевици , нашите носии са като иранските и палестинските , но къде толкова акъл у една журналистка !
Ето така тъпите преводачки , които може да знаят фарси или пущу , но не познават Българския фолклор ни засрамват пред света !
А хората по света са сведущи и като идват в България , знаят какво да видят и какво да търсят. Но наште не познават собствените си обичаи. Трагедия !
цитирай

Изтрий

Така е, чуждите знаят историята ни, тачат я,търсят досег с нея, а ние се срамуваме от нея!
Поставяме се на неосветено място, в сянка!?
Готови сме и и да я подарим дори, за някаква химера или по нареждане!?
Докато не се научим на самоуважение, никой няма да ни уважава!

Лека нощ!
цитирай
10. kvg55 - leonleonovpom2,
28.02.2023 23:35
Николай Райнов е бил в пълния смисъл на думата интелектуалец.
Но ми е непознат.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
28.02.2023 23:53
10. kvg55 - leonleonovpom2,
23:35
Николай Райнов е бил в пълния смисъл на думата интелектуалец.
Но ми е непознат.
цитирай

Изтрий

Да, енциклопедист е! Вевероятен!
Отлъчен, като Молиер, от църквата?
Всъщност, хайде, да не отлъчат и мен, оспорва непорочното зачатие на Мария
Казва, защо църквата се срамува да признае, че Христос е резултат от любовта на Мария и Йосиф, самото зачатие е божествено проявление
Затова е отлъчен
За църквата ясно ,но за БКП?
Защото е ум от рода на Дюканж, както казва за него Волтер- необятен ум! А умните не са долюбвани Не подлежат на контрол от властимащите!

Лека нощ!
цитирай
12. blagovesteliseev - Ето малко Божие Слово за размисъл - главното е древните богомили са имали малка светлинка, днес богомилите сме ние
26.03.2023 12:06
77/3 16.09.1978 год. … и когато Кирил и Методи се явиха ти възкресена бе и вървя. И чрез богомилите растя, защото макар и с недостатък в светлина те са жертви Мои пред небеса.

221/11 22.07.1959 год. Вестта ще се носи на свобода и извън църковната стреха, ще бъде лъч на светлина над цялата земя. Върни се към древността, когато Аз водех църквата Моя и кат зорница блестях по групи – албигойци, валдензи, богомили. И днес групата на Бога е явена на земя. От днес вие, Мои малки, давам ви съдба, когато ще развеете знаме на вестта. Амин!“
358/2 11.12.1972 год. Също и за богомилството в ранните векове, когато още владичеството или потистничеството византийско е влияело или управлявало нашата църква. То е имало вяра чиста в здрав разум на българина и ясен мироглед в Светите писания и те са въставали независимо от църквата и са се явявавали в ерес /непонятно/. Всъщност съвсем не е богомилството ерес, но едно здраво учение и чисто библейско за времето му.

358/3 11.12.1972 год. Имало е истински просветени люде – богомилското течение в България – те безстрашно са въставали против византийските окови на църквата, окована и водели безстрашна борба. Тъй във вековете тъмни все пак е греела светла звезда в лицето на вярата християнска и високо са вяли знамето на Бога.

Едва по-късно когато църквата минава своите периоди църковно време, нейде далеч се зараждат пак две течения със знаме на две истини библейски, на два завета светлина: петдесятното и адвентно течения които пак са в оковите на разединението: разкъсани две истини помежду си водели непрестанна борба, борба. Но независимо от тяхната борба с едно разпокъсано на две знаме на бран, те и двете деноминации високо са го вяли кат две заветни истини библейски – евангелски кат две древни пещери със скрити пророци. Но те са били само донейде реформирани и тоз хаос духовен е бил търпим от Бога и защитен донейде от евангелието. Ученията са различни, но целта е една – да стигне душата до познание Божие – на Бога.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9217250
Постинги: 1355
Коментари: 29744
Гласове: 103058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930