Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2023 21:55 - По закона на случая
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2501 Коментари: 2 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има такъв закон в теорията на вероятностите! Но, той е общ закон, ползва се във всички науки!

Например, каква е вероятността да улучиш шестица от тотото? Едно на милиони  Милионите се получават като се умножат числата от 44 ди 49 и се разделят с умножените от едно до шест Изчислете ги ,ваши са ,за вероятността да успееге!

Този закон на случая може да се приравни и с късмет!  Да,  на френски, богат език е, основната дума за късмет е шанс, но , в обръщение е и le cas/ КА/ Запомнете го, ще се върнем на него

По закона на случая съм решавал доста неща-по закона на късмета
Например , ако едни американци не ми бяха дали един продукт за рутинна проверка, едва ли щях да постигна успеха  във фармацията? Ако не бях се сетил,  да го приложа там! ? Даже, куриозно, един месец стоя на бюрото ми, без да му обръщам внимание? Но, ако го нямах и да се бях сетил, полза-йок!

Или пък в Мадрид! Нямах особено желание да влизам в катедралата, третата по големина в света! Но не знам защо, може би за собствено успокоение, водачката ми каза да влизам, ще видя нещо изключително!?  Няма да съжалявам!И наистина, през цялото време бях под нейно наблюдение, ще открия ли чудото? Гледах, но не виждах нещо, да го квалифицирам като изключително? Накрая  тя ме попита,-видях ли съм го? Не и нещо им просветна!  Как всички търсеха подписа на Байрон в затвора на Женевското езеро!   Напразно - по стените!  И аз го открих, но  на тавана!?
Машинално погледнах горе Изписани думи на витража на купола! Попитах я, това ли е? Получих утвърдителен отговор!

Да , написана беше само една дума на всички езици с азбуки! Свещената  ДУМА, тухлата на езика!

На Български- СЛОВО!
Е, писах го в коментар в постинга на моя приятел Ангел Щапаров Как нямах търпение да се прибера и да проверя в " О писменехь" Имах чувството ,че този документ фактически ще даде отговора на въпроса , кои са Българите и кои славяните?
И не се излъгах- Стана ясно, че азбуката е съставена за ползване от грамотните Българи- словени ! Че словени са грамотните Българи По нататък нещата се изясниха окончателно!

И, за да има сега разделение на Българи и на славяни, основно вината си е в нас, няма какво да обвиняваме други!  На два пъти сме губили държавността си! Нашите словени са отишли основно в Русия, там са запазени и разпространени книгите ни! И при положение ,че те вече, руските славяни  са водещи, словените са се трансформирали в славяни Е, и ние сме  " станали" такива - славяни!
Може би нямаше да направя тази връзка , ако не беше случайността, да настояват да влеза в катедралата ,ще видя нещо, което ще ме изненада!

Късмет Една дума реши проблемът ,който ме вълнуваше и смятах за нерешим- през 2016 г! СЛОВО!

Да се върнем в тълковните речници Според тях , късмет е арабска дума и през турския е влязла в Българския! Логичен път, според начина на навлизане на думи от турския в нашия език

Но в тайните писания на богомилите пише ,че три са основополагашинте народи на света-на първо място Българи и заедно с тях арменци и юдеи! За араби не се говори нищо Затова , с известо съмнение подхождам към арабския произход на думата късмет Кой знае на какъв кръговрат е била подлежена думата  преди това , за да се озове при тях в този формат?   Я да видим изписването и на двата езика- Български и френски:

КЪ/А/СМЕТ -CAS  /КА/ и не се чете С
Удивително съвпадение
Изводът?
И французигте са взели от турците думата за късмет?!

Какво да се прави, професионална деформация, подлагам всичко на анализ и в резултат на това си намирам....врагове?/Понякока и приятели- до живот!/

Основателно, дори и за това, че съм нарушил сансусито им! За враговете иде реч!



Гласувай:
30



1. kvg55 - leonleonovpom2,
28.02.2023 22:24
Комбинациите между всички числа в "6 от 49" са над 13 милиона.
Джакпотът никога не е превишавал това число, че да хакнеш 13 милиона за него. Пък и гаранция, че ще си единствен с шестица – никаква.
А българите нямат дума в буквалния смисъла на арабско–турската "късмет", защото последният винаги ги е подминавал.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
28.02.2023 23:13
1. kvg55 - leonleonovpom2,
22:24
Комбинациите между всички числа в "6 от 49" са над 13 милиона.
Джакпотът никога не е превишавал това число, че да хакнеш 13 милиона за него. Пък и гаранция, че ще си единствен с шестица – никаква.
А българите нямат дума в буквалния смисъла на арабско–турската "късмет", защото последният винаги ги е подминавал.
цитирай

Изтрий

Да, такъв е порядъкът на възможните комбинации, които трябва да разиграеш, , за да си сигурен, че ще спечелиш Затова ,разчитай на случая , на късмета, а другите- те да платят масрафа!
Що се отнася до казионните партии, там се твърди ,че е русизъм- партии под държавно крило, каквито бяха БКП и БЗНС
Но според мен, настоящите партии са във френския смисъл на думата-дължат се на случая, на промяната
Ако не беше тя, щяха да съществуват , гледани, но от крив макарон!

Лека нощ!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Да се разберем!
01.03.2023 19:02
Може би написаното е двусмислено и затова се получава грешно тълкуване!
Не твърдя, че словените са ограмотените славяни, познаващи азбуката и респективно- служещи си с нея?
Няма очертана етносна гланица между Българи и словени или по- късното славяни, възникнало в резултат на загубената Българска държавност!
Словените са ограмотени Българи, можещи да пишат-писатели един вид С това име се отличават от останалите Българи в държавата- неглрамотните, да ги наречем
Българи и словени са едно и също и логически те не може да са нещо друго
Да създадеш азбука за етнос словени , а твоят етнос да е наказан, да няма азбука? Това никой владетел не би направил Той и себе си поставя в смешно положение, обяснил съм Да няма право да ползва азбуката, за която е платил в злато на робския пазар във Венеция, за да откупи продаваните там ученици на Кирил и Методий!
Но продажничеството е заразна болест То върви от върховете към низините, така ,че всичко е нормално!
Приспособимите оцеляват, заключение на Дарвин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9246325
Постинги: 1355
Коментари: 29744
Гласове: 103072
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930