Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2023 23:03 - Омагьосаният кръг-Българи- словени- славяни- Българи
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4673 Коментари: 24 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Обичам да решавам ребуси и да разкривам загадки! Даже , най-стойностният ми труд на историческа тема е" Загадки на Анхиалското монетосечене" !Там се справих  ,смятам / и не само аз/ с букет от загадки! Някои ще казат, с тези качества е можело да станеш криминален писател! Едва ли ?  Мисля си ,че можех да стана успешен треньор по футбол ?Като гимназист подхванах едни дечица от трети, четвърти клас и ги учех , как да играят футбол! А с вратаря се занимавах отделно И след десетина години те оформиха градския отбор! Но не ме забравяха  Веднъж, като младоженец, бяхме отседнали с тъста в крайпътен ресторант.  И те нахлуха весели  там!  Насочиха се право към мен с викове-Бате, еди кой си , днес бихме Карнобат! Карнобат беше костелив орех и това беше първа победа за отбора ни там
Тъстът се слиса? Откъде ме познават тези? Казах му, че благодарение на мене са станали футболисти, оттам! Той кимна одобрително с глава...
А загадките  в историята изобилстват!  Например,  едни казват ,че на Каталунските полета победител е римският генерал Ец!? Други -хунският вожд Атила!? Двама противника и двамата са победители?
Ето загадката ,кой е победител и има ли изобщо победител?

Така и с Българи и славяни !Тук загадките са много? Чужди ли са едни на други? Би трябвало, нали се твърди че Българите са монголи , татари, памирци и така нататък ...Ако е такава работата, как са направили общ народ ? Ето, дошли са тюрките, уж наша кръв, а общ народ няма! Ако са близки Българи и славяни,  нещата са по- възможни! Но все пак ,някой от тях трябва да е тартор !Тук нещата са по-лесни Щом държавата е България ,следователно  главните са Българите! Да, те са създали държавата, редно е, тя да носи тяхното име! Но не е само заради заслуги, защото Англия, например, след разпадането на империята й ,е създала множество държави, но те носят имената на аборигените, а не на Англия, като създател!

Така, основната загадка е,  кои  са Българите и кои славяните? Имат ли нещо общо помежду си или са като австрийците и унгарците?
Най- стойностният историк на времето преди Наполеон, Дюканж, който е написал и нашата най- научна история,  в интерес на истината , само веднъж споменава в труда си славяните?  При идването на Аспарух! Това веднага се разбира,  на какво се дължи ?Ползва като източник Мавро Орбини И след това забравя за тях? Това Дюканж прави, само,  когато поставя под съмнение съществуването на разглеждания обект! Следователно, за него,  славяните са съмнителни като етнос?
Бяло петно до седемнадесети век?

Е, да се заемем с тях!
В периада на тъмните векове Българите притежават третата поред, свещена азбука в Европа, след гръцката и латинската! И, благодарение на този факт, свещената в езика дума е изписана на витража на Мадридската катедрала, преди 500 години На Български дума е СЛОВО!

В " О писменехь" има пасаж ,в който е отбелязано, че азбуката е за СЛОВЕНИТЕ ! Не за народа на словените! Нищо, може неволно да е пропуснат този народ Но за да я има тази азбука Българският владетел е приютил част от учениците на братята, а други, по голямата част е откупил от робския пазар във Венеция със злато! Въпреки протестите на Болярите!
Защо, за да сътворят азбука за словените ли?  Ами Българите? Те ще гледат и ще им се радват?  Какви са тези словени?  Защо името им е така тясно свързано със слово? И става ясно защо се наричат така! Това са хората, подчертано е, които ще ползват азбуката , ще пишат с нея СЛОВАТА, думите ! Българските думи!

Или те са грамотните Българи, Българите словени- писателите! Може би словени щеше да си остане дума за Българските писатели, ако България не е имала лошата съдба да загуби на два пъти държавността си?!  Това ни е изиграло лоша шега, загубили сме водещата си роля във всичко !

Повечето Български словени заедно с книжнината са отишли, първият път в Киевска Рус, а вторият- в Московска!  Там са създали книжовни центрове! Постепенно руснаците са поели нещата в свои ръце И словените са станали славяни, разбираемо защо!?

А защо са отишли в Русия словените?  Ами там има много Българи Там е била ,както я наричат сарацините Кара България или Велика България! Много Българи са останали там А сарматите, нямам предвит ракетите, а войнствения им етнос, с който и Рим не е излязал на глава ,се считат за основоположници на нацията ни и те се подвизават там !
Екатерина Велика окончателно утвърждава понятието славяни! Даже в компаративните си речници пише, че може да срази противниците си ,като им покаже какви славянски топоними има във Франция и Испания! Без да иска, нас ни е пренебрегнала в тях, с тези думи спомага за разрешаване на загадката!

Охлаждат и устрема с думите ,че руски славяни никога не са ходили там!
Тя разбира опасността и не разкрива тайната!
Защото Българските словени са ходили в Пиринеите и в Бугараш например!! И селото е Заек, а не Заяц!

Е, да обобщим Словени са Българите,  ползващи азбуката, за да изписват думите! !Грамотните Българи! След като се налага на два пъти да напуснат България и да се установят в Русия името им става славяни

А Словенско и Словения? Е, те са черешката на тортата! Там са били учителите и техните ученици
Защо името се прехвърля на цели народи, които се припознават в славяни ? Защото броят на грамотните расте! Вече е неудобно да си неграмотен и някакъв друг!



Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Материалът се посвещава на Венета!
02.03.2023 23:07
Общо взето, нещата , описани в постинга не са нови Но са пръснати и няма връзка между тях!
Благодарение на нея, най- после са събрани и дадени компактно!!

Заради което получава моите искрени благодарности!
цитирай
2. raders - Не си мъчи главата! Ти си хиляда и ...
02.03.2023 23:15
Не си мъчи главата! Ти си хиляда и първия дето я предъвква тази тема, ама няма да я избистрите, защото липсва информация и всеки от вас пише романи, а не история. Пък и едва ли си струва да се знае откъде идва прапрадядото на някой си прапрадядо.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Радерс!
02.03.2023 23:37
Общо взето , тези неща не са нови за мен конкретно, защото пиша за тях от седем години И атаките срекщу мен са за това ,че са нови и нарушават статуквото, а не от досада, че го знаят!
Иначе съм съгласен, че примерно с тях, няма как да се рещат днес проблемите, например на Зеленски
Какно и ако се твърди, че Наполеон е победил на Ватерлоу , сега французите щяха да владеят САЩ, а не да им пращат Статуя на свободата!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Защо да няма информация ,Радерс?
02.03.2023 23:51
Информация има достатъчно, предвид епохата, от която се търси Стига да може да се разчете!
В творението " О писменехь " има едно изречение ,по памет дадено, но това не променя смисълът му
Че азбуката е създадена за словените Преписът е от 12 - век !Прави ли ти впечятление ,че не е за славяните правена?
А защо не е за Българите? Те с ръце ли ще пляскат на пишещите славяни А, има нещо гнило?
Защо е предназначена за словените? Кисело зеле ли ще правят с нея?
Не, да пишат А значи трябва да познават буквите! Защо словени? защото слово тогава е дума! Ще пишат думи, няма да преписват азбуката , за да я запомнят
Следователно пишещите думите са словени!
Това къде си го прочел, бъди така любезен, , както и посветен, да ме информираш! Да направя сверка

Лека нощ!
цитирай
5. shtaparov - Сърдечен поздрав приятелю!
03.03.2023 05:15
С тия фамозни "славяни" излиза,че Българският дядо произлиза от внука си :)
цитирай
6. leonleonovpom2 - Честит празник, приятелю!
03.03.2023 07:36
shtaparov написа:
С тия фамозни "славяни" излиза,че Българският дядо произлиза от внука си :)


Да, така излиза! Че дядото носи името на внука си?
Но, когато внучето, милото, каже това, как да не го, разцелуваш!?

Хубав празничен ден, приятелю!
цитирай
7. dobrodan - Няма нищо неизяснено в ситуацията :).
03.03.2023 10:29
https://mt46.blog.bg/history/2021/01/11/ezik-malcinstvo-mnozinstvo.1743895?reply=5387391

"Когато държиш в ръце нещо, което е покрито с пера, кряка като патица, извива шия и съска като патица, има ципа между пръстите на краката като патица, защо не допуснеш, че това може да е просто патица?"
Дъглас Адамс, цитирам по памет......

Факт е, че нещата не стоят точно както на теб ти се иска :):):).
Не се ядосвай, нямаш вина за тая работа.
Честито освобождение от турско иго!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Честит празник, Краси!
03.03.2023 12:36
Много мило, Краси, че си се загрижил за мен!
Които ме познават, знаят, че на сляпо не се доверявам, особено пък на сглобка с липсваща спойка и лишена от всякаква логика!? Не робувам и на авторитети!
И по- важното, че винаги мога да намеря работно решение!
цитирай
9. donchevav - Здравей, Лео! Честит Трети ма...
03.03.2023 13:12
Здравей, Лео!
Честит Трети март!

Знам, че мога да си позволя да ти честитя днешния ден за почит към героите, отдали живота си за освобождението на България от петвековно робство, защото си спомням – беше писал – че и твоят прадядо е бил поборник – участник в Старозагорското и Априлското въстание и в Освободителната война. Поклон!

Благодаря ти за посвещението – не ме изненада много, след като цял ден вчера ме подгряваше на „лични“:)))
Ти си голям човек – и голям приятел!

Обичам да чета твоите постинги, но обикновено не коментирам – нямам смелост да разсъждавам по исторически теми, нито ресурс, нито желание да го правя. Не съм учен, а по-скоро потребител от типа „Знам само тринки, но са ми добринки!“ – и истински догматик:))). И друго – не обичам комформизма в тази наука – представям си я като котарак, който се търка в ботушите на победителя и угодливо преподрежда факти и събития, уж в битка със статуквото:)))
Доказателства – колкото искаш във всички времена.

Към днешната тема.
Словени - славяни – българи.
Виждам, че при тебе нещата са в друг ред, дори в „кръг“, както ти си се изразил:)
Да видим дали съм разбрала. Словените не са етнос, а група, прослойка от словесни, грамотни българи. Минала през руската реч, думата (заради неудареното „о“, което в руски при изговор преминава в „а“) започва да се употребява като „славяни“.
Защо конвенционалната история говори друго? Защото е написана под руска редакция, където „славянска реч“, „славянска азбука“, „славянски род“ идват да омаловажат, от една страна, приноса на българите за създаване на писменост, култура, религия в Русия, и от друга, да подчертаят мечтаното от имперските апетити единство на руси, българи, македонци, сърби и пр. в един род, в едно племе – залог за една чудесна федерация:)))
цитирай
10. donchevav - Но времето е отминало напред, на ...
03.03.2023 13:31
Но времето е отминало напред, на преден план излиза повелята за „диверсификация“ – на пазарите, на горивата, на газта, на… произхода:) И ето я новата преподредба. Ние сме българи и не сме братя с никого. „Ща су срби, ща су бугари - брача словени!“ – грешка, бай Неделкович, ние, ние сме словените, даже само някои от нас, вие не сте нищо такова.

И последно – трактатът „За буквите“. Е, там вече не съм толкова в позицията на лаик, мога да говоря по-смело. „Пряжде убо словяне не имяахон къниг…“ Нямаха книги … не привилегированата каста, а целият славянски род, иначе произведението не би било такава възторжена възхвала и защита, блестяща апология на новата азбука.“Когато се кръстиха…“ - кой – грамотните или целият етнос, покръстен от княз Борис? И по-нататък: изредени са „народите“ – египтяните, персите, халдейците, асирийците, евреите, елините, римляните – и като контрапункт – славяните (словяните). Не кастата, не групата, част от цялото, а целият род. И който твърди друго, не познава произведението или го чете… както му се иска:)))

А, да – за Библията. „В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.“ Не знам защо ми се струва, че има връзка със словените, разбирай българите, че е написано за тях. Че са изначални – и божествени. Амин, дай Боже!

Извинявай, Лео – не искам да вървя срещу тебе! И поздравления за блестящата полемична реч – възхищава! Знам, ще избистриш идеите си и ще стигнеш до истината – ти най-добре го можеш!

Честит празник!

цитирай
11. krumbelosvet - Нали "словени" както и "траки" не са самоназвания?
03.03.2023 14:58
Кръстници са елините, и двата тия "етнонима" за елините означават РОБИ.
По изключение само словенците и словаците наричат така себе си, но това е естествано да се обясни с близостта до елините и ИРИ.
Иначе и славянските племена, както и тракийските, чесо са си сменяли имената.
А замяната на "траки" със "словени", най-вераятно е дело на... кръстниците. Еволюирал е езика на елините. Иначе, как така фрашканата с траки Елада, става славянизирата Гърция? Нормално би било, не-господстващите елински племена да са изпреварили в размножението и да "погълнат" биологически по-богатите и УПАДЪЧНИ касти, прочутите гръцки педераси ДО ДНЕС.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Честит празник , Венета!
03.03.2023 16:57
"Към днешната тема.
Словени - славяни – българи.
Виждам, че при тебе нещата са в друг ред, дори в „кръг“, както ти си се изразил:)
Да видим дали съм разбрала. Словените не са етнос, а група, прослойка от словесни, грамотни българи. Минала през руската реч, думата (заради неудареното „о“, което в руски при изговор преминава в „а“) започва да се употребява като „славяни.
Защо конвенционалната история говори друго? Защото е написана под руска редакция, където „славянска реч“, „славянска азбука“, „славянски род“ идват да омаловажат, от една страна, приноса на българите за създаване на писменост, култура, религия в Русия, и от друга, да подчертаят мечтаното от имперските апетити единство на руси, българи, македонци, сърби и пр. в един род, в едно племе – залог за една чудесна федерация:)))"
цитирай

Изтрий

Благодаря за отзивите и съм приятно изненадан, по-скоро поласкян, че си запомнила нещо писано от мен преди години За човек, поставил началото на рода ни Всички в рода имат за фамилно неговото име- по мъжка линия Спомням си разбираемите притеснения на тъщата ,когато жена ми раждаше Но се оказа ,че има и други Придърпа ме и каза, да запишем фамилията на детето Симеонов! Да не направим някаква глупост? Засмях се и и казах да не се притеснява за това!Разбрали сме се по този въпрос, че ще е с тази фамилия!
Чудесно си допълнила написаното за омагьосания кръг! Както само литератор може да го направи, литератор от твоя ранг!
Защо е омагьосан кръгът? Защото ,в неудобната литература има неща, които ясно го очертават!
Обичайна е подмяната на славяни, да ги наречем с Българи и обратно Знае се ,че Анастасиевата стена е построена слещу Българи, но се твърди ,че нападенията срещу Цариград са на славяни Съзнателно не намесвам траките, но в следващия коментар ще стане дума и за тях А Ганчо Ценов твърди обратното Че Аспарух заварил тук Българи, а той предвождал-славяни?? Впрочем, че тук има Българи, го казват и други автори, като Иоан Малала ,който живее век и половина преди Аспарух..........
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей отново, Венета!
03.03.2023 17:07
donchevav написа:
Но времето е отминало напред, на преден план излиза повелята за „диверсификация“ – на пазарите, на горивата, на газта, на… произхода:) И ето я новата преподредба. Ние сме българи и не сме братя с никого. „Ща су срби, ща су бугари - брача словени!“ – грешка, бай Неделкович, ние, ние сме словените, даже само някои от нас, вие не сте нищо такова.

И последно – трактатът „За буквите“. Е, там вече не съм толкова в позицията на лаик, мога да говоря по-смело. „Пряжде убо словяне не имяахон къниг…“ Нямаха книги … не привилегированата каста, а целият славянски род, иначе произведението не би било такава възторжена възхвала и защита, блестяща апология на новата азбука.“Когато се кръстиха…“ - кой – грамотните или целият етнос, покръстен от княз Борис? И по-нататък: изредени са „народите“ – египтяните, персите, халдейците, асирийците, евреите, елините, римляните – и като контрапункт – славяните (словяните). Не кастата, не групата, част от цялото, а целият род. И който твърди друго, не познава произведението или го чете… както му се иска:)))

А, да – за Библията. „В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.“ Не знам защо ми се струва, че има връзка със словените, разбирай българите, че е написано за тях. Че са изначални – и божествени. Амин, дай Боже!

Извинявай, Лео – не искам да вървя срещу тебе! И поздравления за блестящата полемична реч – възхищава! Знам, ще избистриш идеите си и ще стигнеш до истината – ти най-добре го можеш!

Честит празник!



Съгласен съм с написаното от тебе!
Пропуснал съм, все пак, датировката на преписите. Впрочем оригинал няма и това е нещо нормално Пергаментът ,при грижливо съхранение има максимун хиляда години живот На сухо и сенчесто място и внимателно манипулиране с листите Така ,че най- ранният препис е от 12- ти век, по сведения на проф. Донка Петканова! Не говоря за фалшификат, безспорно трудът не е такъв, но за обичайна манипулация при преписването! Например , има ли славяни в текста му, това означава ,че преписът е късен! Многото бройки позволяват датиране и проследяване на редактирането на написаното в годините!
Когато едни и същи хора са ту Българи, ту славяни, т. е., взаимозаменяеми, това одвачава че те са еднакви, ако няма грешка Тук даже и траки се намесват, в подмяната? Например за Драго и Бузан се казва ,че са Български царе , от едни автори От други ,че са траки, геверали на ромейска служба? Това ,че в Мизия Българи живеят, го посочва Йоан Малала! Но в Мизия, други автори посочват че живеят седем славянски племена, по същото време? Трети- че там има , също седем, но тракийски племена?
Е, кам при такава Бъркотия ,човек да не направи извода ,че става дума за едни и същи хора, но с различни имена??
Ние имаме някои опорни точки, които трябва да ни са водещи в анализите
Езикът ни е стар! Затова търся, успешно при това , общи думи с латинския, който реално от седми век е "консервиран" език! Не е прищявка търсенето в него, а да се докаже ,че има контакти с Българския, далече преди да бъдеобявен за мъртър Във Франция се ползва до края на 15- ти век, но на кого от Българите тогава би му хрумнало да се занимава с езика!
Ние , Българите, имаме една от трите свещени азбуки в Европа И са се твърди ,че тя е за словените, подразбирайки ,че не е за Българите, е смешно , дори да се помисли
Много добре си описала процеса на славянизация и причините за нея, политическите
Аз не отричам съществуването му, не обвинявам никой за него, освен нас самите, заради загубата на държавност, но според мен, истината е такава-Славяните произлизат от Българите! Сега, дали са Бългалрски племена или са кооптирани към тях от позицията на хиляда поне години, е трудно де каже със сигурност Хърватите също твърдят ,че са Кубратови Българи А са и славяни- също!
Така ,че всъщност нищо от рода на преврат не е направено Както Българите са славяни, така и славяните са Българи И след като държава, писменост, покръстване са тяхно дело, на Българите, не е редно да се избутват на предна линия словените, дори и за азбуката!
Не съм враг на славяните, ни най-малко!

Хубава, празнична вечер, Венета!



цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире, честит празник!!
03.03.2023 17:56
11. krumbelosvet - Нали "словени" както и "траки" не са самоназвания?
14:58
Кръстници са елините, и двата тия "етнонима" за елините означават РОБИ.
По изключение само словенците и словаците наричат така себе си, но това е естествано да се обясни с близостта до елините и ИРИ.
Иначе и славянските племена, както и тракийските, чесо са си сменяли имената.
А замяната на "траки" със "словени", най-вераятно е дело на... кръстниците. Еволюирал е езика на елините. Иначе, как така фрашканата с траки Елада, става славянизирата Гърция? Нормално би било, не-господстващите елински племена да са изпреварили в размножението и да "погълнат" биологически по-богатите и УПАДЪЧНИ касти, прочутите гръцки педераси ДО ДНЕС.
цитирай

Изтрий

Да, ако се приеме ,че наименованието на словени не е свързано със свещеното СЛОВО, излиза ,че е чуждица, както и траки
Да, има примери на подмяна на траки със славяни, обяснявано с"измиране" на многобройните траки?
Ние, преди падане под турски, сме претърпели ужасна чумна епидемия и пак не сме изчезнали, как,най многобройните ще изчезнат!?
Всичко е политически и продажнически манипулации!
цитирай
15. raders - Информация има достатъчно, пре...
03.03.2023 18:06
leonleonovpom2 написа:
Информация има достатъчно, предвид епохата, от която се търси Стига да може да се разчете!
В творението " О писменехь " има едно изречение ,по памет дадено, но това не променя смисълът му
Че азбуката е създадена за словените Преписът е от 12 - век !Прави ли ти впечятление ,че не е за славяните правена?
А защо не е за Българите? Те с ръце ли ще пляскат на пишещите славяни А, има нещо гнило?
Защо е предназначена за словените? Кисело зеле ли ще правят с нея?
Не, да пишат А значи трябва да познават буквите! Защо словени? защото слово тогава е дума! Ще пишат думи, няма да преписват азбуката , за да я запомнят
Следователно пишещите думите са словени!
Това къде си го прочел, бъди така любезен, , както и посветен, да ме информираш! Да направя сверка

Лека нощ!


:) Упорито си създаваме мантри. Ами то дори и името на държавата "България" е спорно, защото е измислено от византийците /както впрочем имената на всички държави в Европа/. Защото ордата на Аспарух така се наричала/като пренебрегнем наличието на кутригури, оногундури и всевъзможни чукундури/. Но тук е имало и други племена /например траките/. Които освен това са доминиращи като присъствие.
По същия начин името "Франция" идва от франките, които между другото са германски племена. А днешните французи са гали или поне така си мислят. Всъщност бъркотията е пълна и всеки, който се залови да я оправя, неусетно се превръща в съчинител на история. Само че историята според мен не е свободно съчинение, а трябва да се базира само на факти. Което е невъзможно, поради огромния брой пишещи патриоти и политици. Понастоящем Бг разполага с поне стотина "истории" - все различни като съдържание, но претендиращи за достоверност.
цитирай
16. krumbelosvet - А защо траки и словени стават лесна плячка за ловците на роби?
03.03.2023 18:39
Херодот го е обяснил - обичат да са делят. Колко тракийски държави знаем? Изключиния. Лесно ли се обединяват в държава и славяните? Русия е рядко чудо, като в началото стоят Рюричите - варяги, а Грозният цар произлиза от Рюричи и...българки.
Ми то и на Петър Велики майка му е българка...
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Радерс!
03.03.2023 20:14
За да не правя отделен постинг, до тъмните векове знак за държавност е наличието на неин владетел! Той легитимира държавата! Какво име търсиш, като Глишев за Българската държава?

Документи има, стига да се разчитат и изтълкува правилно!
Ясно го е казал кралят Слънце- лета, се муа- държавата, това съм аз! И това не е изхвърляне
Например, на един римски император, на монетите му пише, че е император, Цезар, върховен жрец, но никъде не е написана Римската империя
На опакото може да има Рома Етерна_
- вечната Рома, богинята на Рим!
Дори в писмо на Калоян до папата, пише, че той е цар на Българите! Държавата е той! Той е нейният собственик! Това означава написаното
Ако не вярваш , ще ти цитирам и писмото му до Бодуен!
Не са виновни патриотите, а точно обратното, чуждопоклонниците и тези с комплекс за малоценност, ясно защо!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Уважаеми , Радерс!
03.03.2023 20:46
Не съм обърнал внимание, като видях липсата на държавност, на нещо друго, което е пълен абсурд!?
Казваш ,че армията на Аспарух се наричала орда? Можеш ли да посочиш име на този, който я е наричал така?
Наясно ли си със смисъла на орда, че тя да се нарича и сама така?
Ако не ти е известно, орда е неопртанизирана, въоръжена банда, чиято цел са насилие и грабеж Според тебе Аспарух е тюрк, така ли?
И, още нещо, Аспарух е разгромил най- силната армия в света тогава- ромейската, предвождана от императора!!!!!!!! Това показва значението на очертаващата се битка, за да я води той! Той е младеж и бяга Оправдава се с болест за възрастни мъже бяга от страх Армията му е разгромена, римската армия! И според тебе, от една неорганизирана банда?
Не мога да повярнам на подобна наивност?
И , ако това може да мине за случайност, доказателството ,че не е, е втората битка с наказателен корпус Той го пленява и поставя ултиматум за освобождението му! Договор, признаващ владението му на земите на Българите! Е, вече няма мърдане!
Оценявам интереса ти към темата , но не ми задавай подобни, злепоставящи Българското, тези!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
03.03.2023 21:04
6. krumbelosvet - А защо траки и словени стават лесна плячка за ловците на роби?
18:39
Херодот го е обяснил - обичат да са делят. Колко тракийски държави знаем? Изключиния. Лесно ли се обединяват в държава и славяните? Русия е рядко чудо, като в началото стоят Рюричите - варяги, а Грозният цар произлиза от Рюричи и...българки.
Ми то и на Петър Велики майка му е българка...
цитирай


Грозни не е с този прякор, защото е грозен, а страшен Това е староБългарски глагол, грози, още е в употреба- какво те грози, какво те заплашва!
Варангите не са създали Русия Това е една легенда, изсмукана от пръстите! Нещо подобно на нашите, злепоставящи ни, че сме били орда!?
Русия е дело на Олга и внукът и Владимир, носещ името на прадядо си! Варяжката легенда за селяните Рурикови е развенчана от самите шведи от академията на науките им
Защото се излагат! Как те ще създадат държава, като ,първо ,не могат да отидат до Киев и второ, което е по- важно- те самите нямат държава?
Руската държава я прави Олга, с покръстването!Тя е занесла там, в Киев и Реймското евангелие, което нейна правнучка носи като зестра в Реймс , столицата на Франкция тогава! И върху него полагат клетва, като свещено, френските крале! Което ,за ужас на французите, Петър Велики разчел, защото било написано на старобългарски! Догогава смятали ,че Бог лично го е създал!
С другите неща съм съгласен!
Изтрий
цитирай
20. kvg55 - leonleonovpom2,
03.03.2023 22:20
Всякак погледнато, и особено обективно, всички народи са словени, защото няма безсловесни народи.
цитирай
21. leonleonovpom2 - Честит празник, Краси!
03.03.2023 22:36
20. kvg55 - leonleonovpom2,
22:20
Всякак погледнато, и особено обективно, всички народи са словени, защото няма безсловесни народи.
цитирай

Изтрий
Вашето мнение

А, една празнична шега, която доказва , че словените са хора на словото
Има и безсловесни- немците! Точно заради това словените ги наричали неми
Обяснението е, че нямат азбука, заради това са неми! Не могат да си говорят с книгите, не разбират какво им казват те?
Вярно е, разбира се! Самият Карл Велики трудно четял и не можел да пише
Но името им е свързано с начина им на живот Живеели в горите, например тилелейските, това означава немус- горски човек!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Белоцвете!
04.03.2023 00:59
грозен

уродливый

Въпреки отвращението ,което изпитвам към тебе за гаврите ти с паметта на дядо ми и на баща, първият посрещнат като герой в града си след войната, а баща ми, на него на свиждане е отишъл маршал Бирюзов във болницата и го е поздравил за героизма,те допускам човешки, да коментираш!?
Въпреки ,че не си в час!! И не си в ред! Изкара двама скъпи за мен Човека "предатели"? Все пак, погледнах титулярната дума за грозен на руски В речника, естествено И ти я давам!Не съм преводач по руски специално ,но имам документ за преводач от друг език И съм пределно наясно, какво е свободен превод!
Документацията , която съм прегледал за Иван Грозни, в нея никъде не е указано ,че дължи прякора си на физическа грозота, а на страшния си характер!
Ако съм направил уточнение в отговора си, който по начало не заслужаваш, то не е, за да те уязвя, а защото грозен не отговаря на истината и няма как да се съглася с това! Руският по начало е староБългарски и коректно ти написах какво означава Грозя!
Знам ,че много , даже прекалено си " открехнат", така че и намерение съм нямал ,да те открехна и с един нанометър дори!
Като имаш да си избиваш комплекси, сбъркал си мястото
Дотук!
цитирай
23. krumbelosvet - Словаки и словенци са изключение
07.03.2023 09:00
Първо, драги Леон, защо не публикуваш признанието си за ЕЛЕМЕНТАРНАТА грешка относно "Грозни"? Кой не знае, че Иван Грозни е Иван СТРАШНИ? А аз съм учеил руски от 5-ти клас до 5-ти курс в МЕИ и съм чел ОСЕМТЕ тома на Мопасан на руски, щото ги няма на български.
Словаки и словенци са изключение, породено от географската близост с елините и ИРИ. По правило "славяни", в разните вариации на общия корен, не са самоназвания. А са НАЗВАНИЯ на тоя етнос, както и на траките, дадени от ЕЛИНИТЕ и после от гърците, на РОБИТЕ им. И до днес тая дума е обидна в Гърция. Името е МНОГО ПО-СТАРО от Русия.
Виж, това за футболните успехи на колегата Леон, сигурно е вярно. Що да не се похвали човек. Както и с ребусите. Но ребусите имат ЗАДАДЕНИ отговори. Които могат в главата на човека да се заменят с ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА му.
цитирай
24. leonleonovpom2 - 16. krumbelosvet - А защо траки и ...
07.03.2023 09:39
16. krumbelosvet - А защо траки и словени стават лесна плячка за ловците на роби?
03.03 18:39
Херодот го е обяснил - обичат да са делят. Колко тракийски държави знаем? Изключиния. Лесно ли се обединяват в държава и славяните? Русия е рядко чудо, като в началото стоят Рюричите - варяги, а Грозният цар произлиза от Рюричи и...българки.
Ми то и на Петър Велики майка му е българка...
цитирай

За какво да се извинявам, за грозния цар ,че съм писал ,че е страшен ли
Добре, извинявам се, че ме предизвика да пиша за Иван Грозни, който не е обект, на постинга- "Грозният цар произлиза от Рюричи и...българки"
Що се отнася до славяни, схемата е проста и е изяснена в няколко постинга Не е свързано името със склави
Защото , в един от първите трудове на Българската азбука пише, че тя е съставена за....словените
Сега, да поразсъждаваме, кои може да са словените Тя явно не е стока за обща употреба Кои могат да проявяват интерес към нея? Неграмотните? За какъв чемер им е? Следователно за грамотните и можещи да пишатс нея~
От Българи идва! Естествено ,че като ще се пише на Български, ще е за Българи!
Следователно, да довършим картинката Азбуката е за Българите -словени!
Сега, гърците са крадливо племе, общо! По мъжка линия но жените, имам кръв от тях, са свестни и добри домакини
И тук са си присвоили собствеността Покръстили ни, дали ни азбука покръстването е станало от римляните, то идва от Рим, азбуката е финикийска или Христова, която е ползвана от другите три, Указано е в Българския документ, нямат общо и с двете неща, но си присвояват Аспарух иТервел, както и баща им са били покръстени! Дошлите Българи сармати по Константиново време в Мизия- също!

За словени и словаци / Словенско/ точно те доказват ,че слово е в корена на името словени Там е бил Кирил с брат си, после Методий с учениците си Оттам идва и името им, което е документирано в " О писменехь"
Грамотни, пишещи Българи означава, хора на словото Писал съм и за Мадридската катедрала Прочети, щом се интересуваш!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9303896
Постинги: 1357
Коментари: 29763
Гласове: 103218
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930