Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2023 14:50 - Къде сме Ний
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4418 Коментари: 14 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В последно време южните ни комшии в комплект се изложиха много!?
Впрочем, общото при тях, освен ,че са комшулук е и ,че са натовци! Но, последното няма нищо  общо с излагацията им! Тя е в различни направления, така ,че не са действали в сговор!

Турция пострада от земетресението, мир на праха на невинните хорица, отишли си заради него! Но земетресението поставя някои въпроси!  Впрочем, то е в Турски Кюрдистан, в стари, арменски земи! А,  стана ли ясно сега, защо в Диарбекир арменският поп "отговаря" за жалбите на  Българските въстаници ? Защото няма друг!

Обвиниха бетонното желязо за станалото,! Срутване на многоетажни кооперации, все едно ,че са изградени с детски кубчета за игра Да, бетонното желязо било по- крехко от слънчогледови пръчки, даже ако били сложили тях вместо него, бетонът щял да бъде по- лек и по-малко поразии да направи!?

Да ,турското желязо е известно с това си качество още от зората на демокрацията! Много  наши кооперации се изградиха с него! Така, имаме вече едно на ум!

В Гърция, те пък друг дерт имат !Не им стига,  че имат стотици милиарди дългове и още толкова опростени, ами демонстрираха,  как влак гори като факел !? Мир на невинните душици, станали жертва на явлението! Впрочем, тук сме преди тях! Един спален вакон изгоря така и у нас?  Бил запален от ,не си спомням,или от дезодоранти, или от лакочистители за дамски нокти?

Влаковете им ,въпреки налетите в тях милиарди, били за оплакване, линии, гари- тоже, персонал/ тук не се съмнявам, грък да си върши работата с мерак-йок/, нищо в жепето им не било като хората!  Трябват много пари още, за да се оправят нещата в него!
А на турците цимент и желязо им трябват/  последното да не го надушат нашите, съвременни римляни  само/

Къде сме ний?
Като чувам отзивите, ние сме на върха, на Балканския Еверест сме по недосегаемост от природни и човешки бедствия! Заради добрата работа на правителсттвата! Че те се късат от работа е видно и затова сега не искат да работят повече! И депутатите -  да гласуват? Казват ,че от многото гласуване, дошло им ташкън,  нощно време спели с вдигната , гласуваща ръка!? Да не се изложат, в съня да пропуснат важно, евроатлантическо гласуване! И да им изстине мястото!

Но момент, имам спомен, когато купувах желязо преди 30 -ина  години, Приятел,строителен инженер , ме посъветва, да не купувам турско! Чупело се като кибритени клечки Да не се излагам с него, професионалист съм Да ,не купих от него, купих украинско И то не било свястно, но по- добро от турското по здравина! Все пак, повече е от нищо!


Като си спомням какво строителство се беше разгърнало в него период, сигурно има вложен материал в него за поне сто пирамиди на фараона Хуфу!?
Даже в Поморие, знаето го, издигнаха една малка Москва в солниците!?
А, в тази връзка,  В Анхиало през осми век е ставало земетресение и част от града, барабар с крепостта,  е отишла в морето! Друга- в езерото! Което , сега застрояват, малкото?
Поканиха ме на среща в музея Та там се сетих за тази работа и зададох въпрос, имаше и професор геодезист Няма ли опасност Поморие да потъне, както тогава, натоварено от хиляди тонове камъни на крепостта, при това строителство в солниците?
Човекът се изненада Каза ,че не е подготвен за въпроса ,не го е очаквал, но има логика в него! Почвата е глинеста, най слабата, и минималната и дебелина е 13 метра Основите трябва да стигат до скала! Нищо подобно не се направи, биха колони само на една или две сгради И спряха!
След време говорихме с кмета и му описах този разговор , на който той не беше присъствал Той се замисли и сподели, че при едно земетресение, не от най- силните ,всички тези сгради ще се килнат така, както са заварени при стихването на труса! Да, така излиза!

Влаковете, те дали са ни в ред?
Боже опази С локомотиви моя възраст и вагони от Барон Хиршово време? Спомням си вежнъж, гледах от прозореца на вагона, до локомотива  И се чудех, в тревата, локомотивът как намира релсите? А едно време  нямаше тревичка! Имаше кантонери, които ,докато чакат влака, не се  прозяваха до свалянето на бариерата, а чистеха тревите в района си
Релсите светеха до блясък Полуосите проверяваха с чукчета на голяма гара, да нямат дефект Сега влаковете дерайлират, все едно ,че се заразяват един от друг ?Ами , нормално!  Нито релсите, нито  колелата на вагоните са в ред!

У нас нямало опасност  като тази в Гърция,  да се сбъснат два влака?  Ако я няма, наистина, то е заради това,  че дневно по релсите минават само няколко влака и няма голяма вероятност да се засекат!
Я, да идат в Швейцария и да видят на гара,  от чийто коловоз преди пет минути е потеглил влак, как от обратната посока идва друг?  И в гарата влизат и излизат влакове за едно деноноцие, колкото се движат в цяла България десет дена поне!
Ако това движение го има при нас, сакатлъците ще са ежедневие!

Може би магистралите ни са наред, нали те не слизаха от заглавията на вестниците или на телевизионните реклами!?  Та то, не  беше рязане на ленти , не беше чудо!
Все едно ,че земното кълбо е опасано с магистрала? Не, само седемстотин километра били  Колкото от София до Загреб? Щях да дам неправилен пример, но овреме се усетих!

Да ,но са  супер и турците да ни завидят?
Кой , турците ли? Безупречни магистрали, с гладък асфалт, като стъкло, никакво друсане, здрав, без пукнатини! Тук вече говоря професионално ,правил съм битум за възможно най- качествен асфалт- за самолетни писти  Там, пукнатина или дупка в асфалта, ясно е ,нали ,какво следва?

За да се рони асфалтът ни, да е напукан и с дупки,  има ред причини-некачествен битум и в недостатъчно количество, тънък асфалтов слой, лоша каменна основа, недобре трамбована, с некачествени материали, възможно е  да има и пръст в нея И куп други" икономии" Плащани с кръв от катастрофите!

За мантинелите- да не говорим Слънчогледовите пръчки ще свършат по-добра работа, дори , по-добре е да ги няма изобщо При това, къде са непрекъснатите двойни мантинели в Турция? Така, като гледаш слънчогледовите мантинели ,ще бъдеш внимателен, защото знаеш предварително, че са бутафорни, а не едва,  като преминеш през тях, да го проумееш!?

Та господа другари, да благодарим на нашите Български Богове, че ни пазят, да не видим чудо, независещо от нас!
Което пък не означава, че не можем да си изпатим от някое чудо, наше дело!

Боже опази!



Гласувай:
32



1. nedovolen - Хубав постинг с много засегнати ...
09.03.2023 16:33
Хубав постинг с много засегнати теми.
Причината за земетресенията е друга, вафленото желязо е следствие.
Ще го обясня по-просто. Ти като те засърби, чешиш ли се. Имаш паразити, като станат повече, се чешиш. Земята е жив организъм, еми почесва се. И защо тук, там, а не на друго място.
Тема за размисъл.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
09.03.2023 17:01
nedovolen написа:
Хубав постинг с много засегнати теми.
Причината за земетресенията е друга, вафленото желязо е следствие.
Ще го обясня по-просто. Ти като те засърби, чешиш ли се. Имаш паразити, като станат повече, се чешиш. Земята е жив организъм, еми почесва се. И защо тук, там, а не на друго място.
Тема за размисъл.
:)))


Благодаря за отзива!
Да, не вярвам на конспиративни теории за земетресенията!
Но има нещо друго! Нефтът Земята си го произвежда И той е смазка между плочите Като се наруши равновесието със свръхизчерпването му, земетресението е с катастрофални последици! Понеже амортисьорът не си върши работата!
Това го прозрях като студент и съм убеден, че не греша!
Така, че има човешко участие, но то е от незнание и от алчност за печалби!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
3. panazea - Всички наопаки , ние на терсене !
09.03.2023 17:13
За всички съседи имаме вицове !
Мамалигар.
Власите се давят на края на Дунава.
Кани се като грък на с.анье.
Албански реотан.
Резан турчин .
Върти се като обран евреин.
Всичката Мара втасала , паметник ще събаря ! Други дертове си нямаме !
Дядо Вазов им го казваше: Не ритай тръна бос !
Не дразни лъва , дори когато спи!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
09.03.2023 17:40
Харесва ми много един за евреин, губещ пари, непрекъснато, а арменец ги намира и му ги връща!?
Този, събарящият паметници, прави това с надеждата, че на мястото на събореният паметник ще издигнат негов?
Да, но като паметник на парвенюшката простотия, която и без това избуя много!
В Дрезден има паметник на Август Силни! Дори и при Соца не го събориха!
Това е безбожно посегателство върху паметта на тези, които са те създали- предците ти!
Хубава вечер, Тони!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей отново, Тони!
09.03.2023 20:01
Позволявам си да редактирам - всичката Мара втасала...
Ето редакцията:
Всичката Мара втасала
И да събаря паметник сколасала
А иначе, какво друго Мара е сколасала, че и до паметника е опряла, за маскировка:
Доматите,които бяха символ на България, внасяне от чужбина?
Нямаме селско стопанство, нямаме промишленост,нефтокомбинатът събираше очите на западняците с пълния си цикъл / затворен/ на преработка на нефт
Сега имаме една ракиджийница?
Нямаме и армия!?
Имаме си обаче парвенюта, празнодумци!
цитирай
6. blagovesteliseev - Ако се хванем да свършим една работа няма да има земетресения
09.03.2023 20:08
Каква е - виж в блога ми. Трябва да разнесем благовестието на царството. Светът трябва да се подготви за скорошния край и идването на хубавото - възкресението. Представени си какво ще стане когато всички хора по света разберат в каква посока се движи историята на човечеството?
Помогнете и Бог ще помогне.
цитирай
7. ka4ak - ВАНКА,ЗДРАВЕЙ!
09.03.2023 20:42
ИМАМ СПОМЕН,ЧЕ САМО КВАРТАЛА С НАШИ ИЗСЕЛНИЦИ,БЕШЕ НЕПОКЪТНАТ,А ВСИЧКО ОКОЛО НЕГО,ГРОБНИЦА...:(((
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Благовест!
09.03.2023 20:54
blagovesteliseev написа:
Каква е - виж в блога ми. Трябва да разнесем благовестието на царството. Светът трябва да се подготви за скорошния край и идването на хубавото - възкресението. Представени си какво ще стане когато всички хора по света разберат в каква посока се движи историята на човечеството?
Помогнете и Бог ще помогне.

Интуитивно усещам, че си прав!
Науката всъщност се опитва да открие какво и как създателят- Бог е сътворил!?
Ще прегледам внимателно!
Хубава, вечер!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Владо!
09.03.2023 21:04
ka4ak написа:
ИМАМ СПОМЕН,ЧЕ САМО КВАРТАЛА С НАШИ ИЗСЕЛНИЦИ,БЕШЕ НЕПОКЪТНАТ,А ВСИЧКО ОКОЛО НЕГО,ГРОБНИЦА...:(((

Сега, като писа, се замислям и разбирам , защо е така!?
Строителството е отрасълът, в който нашенските турци работят!
Имам наблюдения върху работата им и знам, че е качествена!
Те не са допуснали, вероятно сами са строили кооперациите, си, некачествени материали и строителство!
Хубава вечер!
цитирай
10. virtu - Нашата къща също я строиха турци и то много добре. Водачът им беше шмекер от трудови войски.
10.03.2023 10:15
Там ги учеха на занаят. Останалите бяха много съвестни и работливи.
Материалите си ги избираше мъжът ми .
А там на границата Турция Сирия , където са съсредоточени всичките сирийски бежанци , чуждестранни фирми им строиха набързо къщите ! Знаеха че ще има война? И горките сирийци , спасили се от войната , загинаха в разрушенията.
Все си мисля , че Сирийците нарочно ги изтребват , защото са носители на Сирийския Арамейски - езикът на Исус Христос !
А турците са като нас , пръснаха се по света , в търсене на по-добър живот .
Сегашните турци нямат нищо общо с башибозука и еничерите , които са клали българите . Битката между обикновените хора и башибозука сега е в самата Турция. И в България битката е между хората и мутрите !
цитирай
11. kvg55 - leonleonovpom2,
10.03.2023 10:29
Като студент в Свищов, в кварталната кръчма, срещу една ракия, местен прошляк ми разказа, как са икономисвали арматурното желязо при строителството на жилищния блок, който се срутил из основи при земетресението във Вранча и тогава на неговото място имаше градинка.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
10.03.2023 10:34
virtu написа:
Там ги учеха на занаят. Останалите бяха много съвестни и работливи.
Материалите си ги избираше мъжът ми .
А там на границата Турция Сирия , където са съсредоточени всичките сирийски бежанци , чуждестранни фирми им строиха набързо къщите ! Знаеха че ще има война? И горките сирийци , спасили се от войната , загинаха в разрушенията.
Все си мисля , че Сирийците нарочно ги изтребват , защото са носители на Сирийския Арамейски - езикът на Исус Христос !
А турците са като нас , пръснаха се по света , в търсене на по-добър живот .
Сегашните турци нямат нищо общо с башибозука и еничерите , които са клали българите . Битката между обикновените хора и башибозука сега е в самата Турция. И в България битката е между хората и мутрите !


Права си, така е!
Обикновените хора на всеки народ са добри и състрадателни !Картинката развалят парвенютата и мутрите, съвременният башибозук, както казваш, хора с повредени глави!

Хубав ден, Тони!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.03.2023 10:39
kvg55 написа:
Като студент в Свищов, в кварталната кръчма, срещу една ракия, местен прошляк ми разказа, как са икономисвали арматурното желязо при строителството на жилищния блок, който се срутил из основи при земетресението във Вранча и тогава на неговото място имаше градинка.


Алчността и безхаберието са в основата на такива поразии!

Хубав ден!
цитирай
14. leonleonovpom2 - За зор заман, ако изчезне?
12.03.2023 00:18

00:16 - Браво, Марине!
В правдолюбивата дупка откри само славяни и тук-таме- Българи-словени измежду тях, между другото!
Останалите келеши нямат работа в историческата дупка!-Траки и Българи! Вива Словения на Хан Аспарух!
Ти ма, Лилипутке, извинявай, сбърках Пеперутка с туй име, нали и тя е твой човек,дал съм ти научно ръководство за работа! Стига си се възмущавала и възхищавала само, запретвай полите и почвай да работиш!
Научно!

Коментарът чака одобрение
Постинг: Дупкогледът
Автор на постинга: mt46
Редактирай | Изтрий
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9309013
Постинги: 1357
Коментари: 29764
Гласове: 103233
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930