Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2023 16:08 - Наука и научен резултат
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5551 Коментари: 12 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В последно време, често чувам хвалби от някои ,че имат научни резултати!
Което е похвално, разбира се, стига тези резултати да отговарят на основни  за науката изисквания! Това ,да познаваш теорията на дадена наука, не те прави автоматически учен Просто, само си запознат с нея! Потребител! 
Трябва и да си творец, да създаваш нещо, било теория, било продукт или и двете неща заедно,за да се считаш за учен!

Двете основни неща, изискуеми за научен резултат са , да има новост в него и да е полезен!
Да е приложим този резултат !И още нещо важно, да е повторяем, ако се отнася до получаване на продукт !И този резултат да се потвърждава непрекъснато, да не е плод на случайност!

Нютон, известен е добре, не само с ябълката , е поставил началото на съвременната наука Не само във физиката, но и в химията! Е, някои ще кажат, науката му е била и хоби едновременно!  Нямал е жена, деца, така ,че се е отдал на нея, изцяло!
Да, но е притежавал и безспорен талант, освен любов към науката Дълги години е работил сам, за себеси, първоначално върху структурата на светлината!
И, когата все пак го убедили да публикува резултатите си, смайващи за запозналите се, трябвало да се направи рецензия на труда, за да се публикува Прави я председателят на Кралското научно дружество Рецензията е двусмислена Резултатите са интересни, но недоказуеми, така е написано в нея?  Теорията е публикувана ,но Нютон е бесен! Този председател му става враг до живот  Нормално е, може би ще допълня в постинг или в коментар? 
И аз съм имал двама рецензенти от този род, с които от датата на запознаване с рецензията им не съм разменил и дума!
По- късно, Нютон ,като заема поста му, първата му работа е да го отстрани от дружеството Започва битка между тях Отстраненият твърди ,че Нютон ползва негови резултати, демек- плагиатстна Нютон се изсмива над твърдението Казва ,че той, опонентът,  е посредствен математик и не може да обработи математичски резултатите, което е направил ! Да, работил е преди него по въпроса, но нищо негово не е използвал наготово!Няма какво!

Тук стигаме до друг момент, основен в науката Не е задължително да работиш на чисто Напротив, ползваш всичко налично до момента Но, задължително е да добавиш нещо ново, твое! И да присъстват изброените по- горе неща!

Та , един приятел тук, се хвали с научните си резултати!? Но, първото, което прави впечатление, анонимен е? Второ, не мога да забравя, че преди години го защитих, когато подигравателно го нарекоха "академик"! Да, винаги защитавам онеправдани, затова! Но, с годините се убеждавам, че за него специално,  съм сгрешил Липсват му някои остновни качества, за да бъде истински учен!

Сега твърди, че важен църковен паметник в Плиска е построен от Юстиниан Велики? И привежда доказателства Реално погледнато, това е в подкрепа на ранното, преди Аспарух , присъствие на Българите в нашите земи  Заедно с името на Преслав, твърди ,че е Преслаба? На Плиска-Плискова, той подчертава за двете, че са Български имена ! Връзва се това и с името на Юстиниан! Той е наш човек, осиновен син е на Юстин, чието истинско име Управда е преведено на латински, когато става император/ Юстин Първи:/Окончанието "ан", свидетелства ,че е негов син!
Ако е с добри намерения, трябва да наблегне на този момент и да го доразвие!

Иначе, ако целта му е да докаже, че Българите просто са се събули или направо с цървулите са влезли в Плиска и Преслав, както подозирам, нищо полезно не виждам в изледването му?  Ако работата е такава, наистина?
За негово сведение Лондон, Париж, Барселона, Кьолн, Виена, Белград, София, Пловдив...... имат римски предшественици, което не прави народите на тези държави , чийто столици са повечето,  завоеватели или узурпатори!

По- сложно  изглеждат нещата с Кирил и Методий , да не кажа вулгарно и просташки! Което не е далече от истината. Били Ватиканска измама, те като манговци са " Киро и Мето" ?!

Първо, и в " О писменехь" е написано ,че от тях  е ползвана,  при съставянето  на азбуката, сирийската  или Христовата  азбуката 
Азбучна истина е ,че това е Финикийската азбука! И че същата азбука е ползвана от гърци и латинци! Няма нищо ненаучно в това!  Ползва се всичко налично и се приспособява към нашия специфичен говор, за да стане използваемо!

А, твърди ,че наличните преписи - над сто ,са също ментета, руски! Мрази всичко руско! Прадядо му е бил сигурно чорбаджия в онези времена или по-вероятно шпионин и слуга на турците!?  Така ,че омразата му към всичко руско е разбираема Омраза на слугата към този , отнел му  господаря, под чието крило е!
!
Първо, несъстоятелно твърдение, лесно оборимо! Преписите са датирани, най- старият е от 12-ти век! По този параграф може да се установят, чрез сравнение и евентуалните редакции, направени на оригинала!

И второ, никой в тези времена не е в състояние , да направи фалшификат, защото творбата е писана от високо ерудиран човек, владеещ перфектно гръцки и латински, вещ и по църковните въпроси !Никой преписвач, не е в състояние да сътвори подобно " менте"!

Какъв интерес има Ватикана да прави менте за Българите?
Какво ще спечелим ,когато това утвърдено "менте" се изхвърли и ни бъде отнето единственото, което имаме класифицирано като Свещено?

Аз за този човек, въпреки високопарния стил на писане/ и папагалът е способен на подобен стил на говорене/ имам сериозни съмнения, че изобщо е бил научен работник?

Иначе щеше да знае друго основно правило!  Че когато отхвърляш нещо в науката с думите ,че не е вярно, си длъжен да посочиш аргументирано, кое е вярното?
Или казано просто , след като твърдиш, че това не е така, трябва да кажеш, кое е така?

И възниква  логично въпросът, какъв интерес има от забъркването на подобна каша с писмеността, ако все пак  някои се вържат на подобна лудост?

Не намирам отговор, за нормален човек
Все едно с мръсната вода, да хвърлиш и бебето?



Гласувай:
35



1. dobrodan - Фактът, че кирилицата е използвана по-рано от латиницата, малко се подминава.
18.03.2023 19:03
Имам снимка от храм, на фриза ясно пише октомври и декември :):):). Храмът е от векове преди глаголицата, ако държиш, напомни ми да потърся. Припомни си готската Библия.
Кирил и Методий имат по още едно-две имена, спорно е дали изобщо имат славянски произход - Църко и Страхота (втората дума е от "острогот").
На въпросния учен вече не можеш ме придума да обърна сериозно внимание :).
За Плиска и Преслав ще си измълча. И да е имало римски градежи на тези места, дай да съборим София тогава, че имало колесници под земята?
Колкото до Нютон - Хук е истинският откривател на закона за всемирното притегляне, Нютон - психопат и гений едновременно (пътьом и гей ;):)) го е изпреварил в изисленията. После се е опитал да го изличи от науката изцяло.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Темата словени- Българи и готи- ...
18.03.2023 20:17
Темата словени- Българи и готи- гети сме я обсъждали многократно В случая притеснителното е, че упорито се търси заличаването на Българското? Липсва и целта на това изследване? При това положение , стигам до извода, че целта е просто да бъде откривател, а България да е заложник на откритието ? Доколкото си спомням преслаба беше седловина в било или място, където се сливат две реки Белград идеално отговаря на второто, но не се казва така
Преслав има до Киев, Плисков- в Русия,Псков, доказано произлиза от Плисков!
Столица идва от престолен град! Престол идва от висша форма на стол Преслав, не е ли ясно, че това е най- славен град?
Защо трябва да му се търси друго тълкуване?
Кирилицата има за модел най- старата, финикийската азбука, нормално е да има надписи на нея, предшестващи глаголицата!
Благодаря за отзива, хубава вечер!

цитирай
3. leonleonovpom2 - Колкото да Нютон, смятам, че той е правият! И ще се мотивирам
18.03.2023 21:13
Първият му труд,доколкото си спомням беше за разлагането на светлината, че тя е сбор от ярки цветове
Да, да, хук е опонентът!
Един физик , химик също, трябва да отбира от другата наука И задължително, от математика
Историкът ,на гимназиално ниво-от всички науки! За да бъде качествен историк!
Хук се е занимавал със светлината ,но по ясна причина ,не е завършил изследванията си
Нютон, когато започва оспорването, казва приблизително това- Вярно е, че е работил, но той е посредствен математик Той, ако му дам сега изчисленията си, не може да ги проумее.......
Повече не е нужно!
Спомням си за кавга на Гого и Яким, от Тоника, на която бях свидетел! Яким го обвиняваше ,че го е предал, не се е застъпил за него Гого мълчеше, но ,познавах го, виждаше се ,че кипи!
Яким ядосан напусна
Казах на Гого, че не знам, за какво е кавгата, но, ако може да му помогне!? Той изригна- Мони, така ми казваше - как да му помогна, опитах все пак, но ми изтъкнаха ,че не може да пее?Е, истина е, какво да направя, да пея вместо него ли?
При такива аргументи, млъкнах!
Та и с Хук така стоят нещата!

Хубава вечер!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей Мара, на 69!
18.03.2023 22:56
21:48 - пак лакардиии...оит Селски..вечеринки..мони ххахах

от: marana69 За постинг: Наука и научен резултат

Виждам ,че имаш големи сърбежи и търсиш начини ,да ги намалиш, като се почешеш или те почешат Но явно и това не ти помага!?

Бих могъл да ти предложа няколко полезни варианти за твоите сърбежи, да ги намалиш!
1/ Не влизай в блогове като моя, Те няма да ти намвалят сърбежите, напротив, ще ти ги увеличат

2/ Ако влизаш с познавателна цел, все пак, въпреки сърбежите ти, не си губи времето И без това от объркана, ще станеш сбъркана! Така ,че дори и да го осереш, нищо няма да разбереш!

3/ Изкарай ПУЦ по елементарна математика! Защото сметките ти са по- криви и от вселената! Един първокласник ще те сбърка и ще те направи за пет гроша с тях! Защото моите два, максимум три часа в блога на ден, ти се привиждат на 18? По тази логика, твоето пребиваване в блога, реализирано от 12 -те ти профила, дневно би се равнявало на 216 часа?
А с три от профилите ти се познавам лично, включая този, Тайфунка и Лилипутка!

И накрая , аз не съм селянин по ничия линия, поне пет поколения назад !Роден съм в София, а не в Карапелит!

Да си жива и здрава и .....леки ти завивки!
цитирай
5. kvg55 - leonleonovpom2,
18.03.2023 23:49
Ще цитирам дядо Славейков. Епиграма, която може да се приложи и към учените : "Мъж е всякой, който вържи гащи, и писател – който знай да дращи"
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
19.03.2023 09:14
5. kvg55 - leonleonovpom2,
18.03 23:49
Ще цитирам дядо Славейков. Епиграма, която може да се приложи и към учените : "Мъж е всякой, който вържи гащи, и писател – който знай да дращи"
цитирай

Изтрий
Да!
Може и да се актуализира с друга- В блог бг не читатели, а писатели!
цитирай
7. vladtepes - За науката
21.03.2023 16:27
Официалната наука пренебрегва някои важни исторически факти, посочени във великата книга "Краткосмешна история на България" - примерно как Симеон срещнал Кирил в Магнаурската школа и изпили заедно хонорара за буквите, Калоян свалил тенекиените гащи на кръстоносците и ги напердашил, Османската империя като първата в Европа социална държава с гарантиран жизнен минимум, алтернативна военна служба ангария, програма за образование и заетост девширме, развита мрежа от културни институции хареми и т.н.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей!
21.03.2023 18:37
7. vladtepes - За науката
16:27
Официалната наука пренебрегва някои важни исторически факти, посочени във великата книга "Краткосмешна история на България" - примерно как Симеон срещнал Кирил в Магнаурската школа и изпили заедно хонорара за буквите, Калоян свалил тенекиените гащи на кръстоносците и ги напердашил, Османската империя като първата в Европа социална държава с гарантиран жизнен минимум, алтернативна военна служба ангария, програма за образование и заетост девширме, развита мрежа от културни институции хареми и т.н.
цитирай

Изтрий

Нормално е да се пропускат неща, като примерът с цар Симеон и Кирил/ впрочем, едва ли са се срещали/ И те са хора, а и срещата им е ,меко казано съмнителна Когато Кирил философ е починал, Симеон е бил дете, при всички случаи!Разбирам, че примерът е шега, но това не е съществено, какъвто и да е примерът от ежедневието
Но се пропускат умишлено важни неща, от произхода ни, от това, че два века поне сме били Велика сира според съвременните разбирания! Пробутват се като история наивни неща ,да дам пример и аз, че цар Борис откупил от Венеция учениците на братята да създадат азбука на славяните, но забравил Българите, чийто цар е или княз? Твърди се ,че сме с тюркски произход, но езикът ни не е с такива корени или произход!
И тем подобни, не оподхождащи за учени от висок ранг научни строежи!
цитирай
9. shtaparov - Имам снимка от храм, на фриза ясно ...
22.03.2023 00:15
dobrodan написа:
Имам снимка от храм, на фриза ясно пише октомври и декември :):):). Храмът е от векове преди глаголицата, ако държиш, напомни ми да потърся. Припомни си готската Библия.
Кирил и Методий имат по още едно-две имена, спорно е дали изобщо имат славянски произход - Църко и Страхота (втората дума е от "острогот").
На въпросния учен вече не можеш ме придума да обърна сериозно внимание :).
За Плиска и Преслав ще си измълча. И да е имало римски градежи на тези места, дай да съборим София тогава, че имало колесници под земята?
Колкото до Нютон - Хук е истинският откривател на закона за всемирното притегляне, Нютон - психопат и гений едновременно (пътьом и гей ;):)) го е изпреварил в изисленията. После се е опитал да го изличи от науката изцяло.

Може да разочаровам мнозина но държа да подчертая,че това на храма не е Кирилица: най-обикновено гръцко писмо е,а то има много паралели с Кирилицата и може да бъде объркано с нея.
цитирай
10. sekirata - И ТОВА ЧУДОВИЩЕ ЛАНСИРАТ ТУК
22.03.2023 05:24
ИГРАЕШ СИ С ОГЪНЯ , ПРОСТАКЕСО! ВСИЧКО ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ,БОГ ВИДИ ! КАСАЕ СЕ ЗА ДЕТЕ. ПАРЦАЛ ОРЪФАН СИ!-ЧЕРВЕНАТА ПОЕТЕСА, ПРЕБОЯДИСАЛА СЕ В СИНЯ - РАДА АЛЕКСАНДРОВА, ЗАГУБИ ДЪЩЕРЯ СИ НА 5 . 02. ТАЗИ ГОДИНА ЗА 1 ДЕН В БОЛНИЦА. САМО БОГ Е СВИДЕТЕЛ И НИЕ, ПОСТРАДАЛИТЕ, КОЛКО МЪРСОТИИ Е ПРАВИЛАПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ СВИЛЕНГРАДЧАНКАТА. ВЪЗМЕЗДИЕТО НЕОЧАКВАНО"
МАЛЕЕЕЕ...КАК ЗЛОБЕЕШ ,РОСО, ТИ СИ ИЗРОД НЕ ЧОВЕК! КАСАЕ СЕ ЗА ДЕТЕ,ПАРЦАЛ ДОЛЕН СИ!

НАЛИ И ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ТИЧАТ ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА,ПАЛАНКИ ТЪРСЯТ ВРАЧКИ И ПРАВЯТ МАГИИ СРЕЩУ ДЕЦАТА НИ И НАС,НО ЩЕ ИМА БУМЕРАНГ,БОГ ВИДИ.



Брей, на път си да качиш всичките снимки от нета и да се правиш на пътешественик!

Ходиш по врачки само и по клиники, ако това е ходете и ще избие един ден в тебе много яко ,Бог бави, но не забравя.


Това е ненормално явление -да се бие по невинни деца заради майките им1

Този народ е проклет явно е .






Росо, за тази твоя реклама НА КЪЩАТА ЗА ПРОДАН НА МЛАДЕН missana колко си изпросила от него като я продаде,че да му го връщаш в съвместни книжки...малее... демек твои, но ти си един метил,използвач и простак ,много си проста,хитрост не е това ,простотия и алчност е твоето.



РК- "ЕТО Я КЪЩАТА ОТВЪН, ФАСАДАТА Е РЕМОНТИРАНА ОТ НОВИЯ СОБСТВЕНИК, МЛАДО И ОПРАВНО МОМЧЕ"



ами оправно ,като е толкова тъпо и простовато ,че не се усеща как го печеш на шиш

Интересчийка , интригантка !
цитирай
11. elizabethborislavova - Слаби са ни научните резултати
25.03.2023 10:31
Ако ги има от тях ползата е малка, не се реализират.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Елизабет!
25.03.2023 11:04
Слаба е организацията! Впрочем, тя е такава, че не ги допуска!?
Имаше, все пак, кратък период, между 85 и 92 година, когато можеше да се работи истински Аз го хванах и благодаря на бога за това дори само в този отрязък постигнах реални неща, Така, че да не съжалявам за пропилянотжо време!
След 92 дойдоха парашутисти и доразвалиха всичко? Знаеш ли, казвали са ми- защо работиш, нали получаваш заплата?
Умувах,няма логика, защо ми се казва това?
Бързо разбрах, да не засенчвам назначения началник
Мила, родна картинка!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9143949
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102614
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031