Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2023 17:11 - Авторитетни историци за Българите
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5607 Коментари: 9 Гласове:
16

Последна промяна: 03.05.2023 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да, тесногръдото, лишено от научност твърдение, че Българите  на Аспарух са първите Българи, ,дошли на нашите  земи,  е оборено от историци, живели векове преди това събитие!?

Например, Йоан Малала, известен с 18- томната си хронография на света, твърди, че Ахил и мирмидонците му са Българи? Спорно наистина , но във Виница са открити плочки с надпис Ахил и Булгар, теракотни , ,датирани от поне трети век след Христа?! Учените гръкомани твърдят ,че това е опит да се окраде "славната" елинска история? Впрочем доколко славна е историята им и доколко е тяхна, да не забравяме ,че това е също спорно ! Че историята им също се базира на недоказани легенди и фолклор, какъвто безспорно е " Илиадата"!

Да, хора ,които по начало не са истински учени, обичат да злоупотребяват с понятията наука и учен?  Както в случая с Ганчо Ценов !Владеещ четирите свещени езика, плюс съвременни, изучил античността в архивите на Ватикана, той не бил учен?  А видиш ли-те кабинетните учени ,били такива?

Е, успели да му направят Балканска мръсотия, задружно! Тук не го произвели доцент, но видиш ли ,в Германия ,за същото, "ненаучно" нещо , защитил докторат и станал професор! Защото в Германия има наука и то истинска!

Защо ли  им е неудобен Г. Ц. ,на нашичките!  Защото с потенциала си им нарушава рахатлъка на нивата на историята! Ще трябва да понаучат нови неща, освен наизустените догми, затова!

Та Йоан Малала, шести век, не бил учен Осемнадесет тома история  написал и не е?  Имало грешки, фантастични коментари, несъответствия.... Ами ,така се е пишело в шести век, драги!  Трябвало е и ти да си там, за да бъде написано, както трябва!
Къде си дремал тогава?

И Тацит, в " Германия" пише ,че има германци с човешки глави и с торсове на животни, но освен като пикантерия, другояче не се приема!
Всяко нещо с времето си!
Но и Йоан Цеца, дванадесети век, пише същото за Ахил и  за мирмидонците

Свети Йероним, в картата си  от четвърти век е обозначил ,че Мезия/ Мизия/ , това е България!?  Провинция България в Римската империя В днешна Северна България, която е била Долна Мизия!
Готския историк Йордан- шести век, далече преди Аспарух маркира, че в Долна Мизия, Тракия ,Македония, географски области, само Българи живеят!?

Германският историограф, Франц Фриц или Иренек , шестнадесети век, дава интересни и объркващи сведения за произхода на Българите!? Че идват от Скандинавия и се установяват в Померания, преди да се озоват тук! Получава се интересен дублаж със славяните, но той е нещо обичайно, не е единствен случай! Впрочем, Паисий вероятно е запознат с този труд, защото и той говори за скандинавската  ни връзка!?

Да се обърнем към някой учен, такъв според съвременните разбирания, да видим той какво мисли по въпроса и какво е писал за Българите?
Той да е еталон за достоверност!

Е, едва ли може да се намери по- подходящ от Шарл Дюканж, учен от седемнадесети век, подробно изучил нашата история в наличните документи, ерудит, пред чийто талант и знания се прекланя и самият Волтер!


Дюканж твърди, че Българите се подвизават по земите си, далече преди идването на Аспарух? Че тормозят и разбиват армиите на ИРИ, на Анастасий първо, а след това и на Юстиниан Велики ! Че начело ,нарича държавните им формирования кралства, стоят крале и изрежда някои от кралете им през шести век-Либерт, Вулгер, Бузан, Драго.... Че император Анастасий, заради тях е издигнал дългата 80 километра стена от Селиврия на Мраморно море до Черно море И въпреки това, те я преодолявали и атакували Цариград!

Така, какво пише Дюканж за славните славяни?  Той е коректен към авторите преди него, не ги оплюва или подминава, цитира ги! Цитира и Орбини за славяните при Аспарух! Казва ,че Аспарух се разполага ,слид победата си над ИРИ на лагер край Варна и пътем е подчинил живеещите в близост славяни! Толкова за славяните Повече никъде те не се споменават в двете книги от историята,  посветени на България! Има само България и Български войници там! Ами ясна е съдбата на цитираните славяни Те са станали Българи, ако наистина са били нещо различно от тях! Нямали са друг избор!

Да, интересно беше и мнението му за кумани и власи, последните са войниците на Калоян ,според някои автори!?

Да е куманин Калоян и намек няма дори! 
Напротив , извадил е писмата му до папата, в които той доказва връзката си с династията на Симеон,  Петър и Самуил! Че води произхода си от нея Куманите също един единствен път се споменават, при залавянето на император Бодуен! После изчезват в небитието , казва ,че се оттеглили, заради непосилните за тях горещини Ненавижда и едновременно се възхищава от личността на Калоян, Крал Жан го нарича!

А войниците му са Българи! Не е трудно да разбере,  за Дюканж става дума , че валахите не са власи, каквито в него момент няма , а са войниците-Българи на Калоян!
Не е Българин, но е по- Българин от някои Ганьовци-  историци, тупащи се по гърдите! Историк-Булгар!

Кирил и Методий не са коментар в историята му! Друг ресор са
Но чух интересен коментар в понеделник от Български професор Че понеже били славяни и азбуката била предназначена за славяните? Интересно , Дюканж само веднъж, по принуда ,споменава за тях? И затова принудили Българите да си сменят езика Хубаво, ако не беше прекалено наивно!
Първо, Кирил сам е разкрил произхода на Баща си Лъв,  че произхожда от царски Български род!Няма как да е славянин Коментарът по нататък става излишен
А кои са словените, писано е многократно за това!

О, неразумни юроде, защо се срамиш да се наречеш Българин?



Гласувай:
16



1. leonleonovpom2 - Въпреки, че цитира Орбини, Дюканж ...
03.05.2023 17:29
Въпреки ,че цитира Орбини, Дюканж не споделя идеите му за славянството и ги подминава без коментар!
Аспарух, отсядайки край Варна , ги е покорил!
Край с тях, негови поданици са, Българи!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
04.05.2023 08:29
parisinfo написа:
Да не е корумпирал цензорите си. И сам после да черпи от кладенеца на корупцията.
Всеки ден сайтове и вестници разказват от името на низвергнати по веригата. Ми ко чакат: всеки дава, но мястото е 1 или 2...


Прав си! Както е казал Гогол , ученият е подлец!
За да успее, е готов на всякаква низост Впряга злобата и завистта, също! Обединява се ,на база общи интереси, със себеподобни и минава в атака! Целта му са способните, те са пречещи, да ги няма! И както е станало с Ценов - успява!
Какво говоря, навъдиха се толкова професори, че много вероятно е първият случайно срещнат на улицата, да е такъв!?
И корупцията играе голяма роля тук
Тя е навсякъде, парица е царица!

Хубав ден!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей отново, приятелю!
04.05.2023 19:02
Някои разделят Българи от славяни, но грешат!
Понятието не е етносно и е с Български произход! Сегашното славяни е русизъм и е на база словени, но с тях също сме кръвно свързани !Прословутите казаци са наследници на страшната Българска конница Тях са чакали въстаниците от Април!
Да,истинските евреи са от Испания Полските евреи са хазари!
Интересна е съдбата на истинските евреи в Испания В столицата Толедо са овладели тънките занаяти затова често ги гонят, след време връщат, по необходимост! Накрая вдигат ръце от тях! Да ги взима, който ще! Единствена се озовава Османската империя Нашите евреи са истински!

Хубава вечер!
цитирай
4. kvg55 - leonleonovpom2,
04.05.2023 22:21
Който твърди, че бащата Лъв е славянин, е невежа.
А словените са най–неясният етнос в българската държава.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.05.2023 23:23
kvg55 написа:
Който твърди, че бащата Лъв е славянин, е невежа.
А словените са най–неясният етнос в българската държава.

Благодаря за отзива!
Бих отговорил иносказателно, с въпрос!
Има ли връзка между майката и детето и кой е по- стар от тях?
Словените са деца на Българите!
А защо се спекулира с това, че братята са славяни, след като Кирил е посочил, че баща му е от царски , Български род, да отговорят спекулантите!
Ще им помогна, подобна спекулация потвърждава, че Българи и славяни са едно и също!
цитирай
6. shtaparov - Формално погледнато, Йоан Малала ...
13.05.2023 17:10
Формално погледнато,Йоан Малала също е грък приятелю,а грък да напише че Ахил е Българин- това вече е стойностно!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
14.05.2023 08:33
shtaparov написа:
Формално погледнато,Йоан Малала също е грък приятелю,а грък да напише че Ахил е Българин- това вече е стойностно!

Да, изявен представител е на кръга придворни историци, които се гърчеят, няма как, гръцкият е наложен език!
Дори и във филма за троянската война бяха спазили описанието за Ахил - русокос и синеок!?
Необичаен външен вид за грък?
А , тенисистът Циципас е русокос, но майка му е рускиня!
Хубав ден, приятелю!
цитирай
8. shtaparov - Здравей приятелю!
15.05.2023 15:46
Ако грешките в Историята на Йоан Малала са толкова тежки,какво да кажем за грешките на казионите тогава? На Кирякстефчовските "историци" ??!!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
15.05.2023 17:12
shtaparov написа:
Ако грешките в Историята на Йоан Малала са толкова тежки,какво да кажем за грешките на казионите тогава? На Кирякстефчовските "историци" ??!!


Нямам думи за тях, най- вече заради упоритостта им, да се правят, че не виждат белите конци, с които са съшити историите, които защитават!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9311507
Постинги: 1357
Коментари: 29764
Гласове: 103240
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930