Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2023 23:56 - Виница и укрите
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2756 Коментари: 5 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Блогърката Сирмаепон публикува наскоро забележителна карта на царство Русия от 17-ти век!
В нея привлича внимание наличието на името Украйна, на френски, под формата Укрен! Това название обяснява защо на украинците се казва укри!?
Пак на френски укрен е обозначена като страна на козаките! Страна е силно казано ! Пеи на френски е страна наистина, но думата има и други значения, например област, район.... И след като картата е на страната Русия, маркирана като Московия или Бяла Русия, нормално е да се счита, че Укрен е област или район на козаките!Козаките са казаци! Ганчо Ценов счита  че това са козари, и от поминъка им идва и името! Козари- Българско име!?
Впрочем , самите французи често употребяват пеи като название на нещо специфично, например област или район на виното! Затова считам , че Укрен е район или област в Московията, в който живеят казаците или на Български козарите ! Някак си , не върви в страната Московия да има друга страна- Укрен!?
И нещо друго грабва вниманието, освен Българския произход но името казаци- Българските имена на селищата в този район Веднага  привлича вниманието Виница , друго е с близко до Търговище име...
Виница, няма какво да се заблуждаваме, говори самото име, с какво се занимава населението му!
Че винарството е неговият поминък!
Виница е разпространено име в България, има град с това име във ВБЦ, в Пловдивско има село, има квартал във Варна и внимание  - село в Преславско!
Запорожието, където е маркирана Укрен,  е било в територията на Голяма или Велика България и тези имена там са индикатор за съществуващата и съхранена до седемнадесети век в този район Българска връзка!



Гласувай:
28



1. leonleonovpom2 - В институтската библиотека биб...
30.05.2023 09:11
В институтската библиотека работеше жена, наричахме я рускинята Симпатична, готова винаги да помогне в търсенето на книги Чест посетител и бях и тя свойски ме наричаше Ваня!
Но веднъж ми се разсърди, като и казах, че е рускиня? Не, била украинка! Без да се усетя , продължих, че това е същото, на окрайнините на Русия са! Такава е логиката , разбира се, но ми се разсърди и трябваше да се извинявам, че съм я обидил не умишлено, а неволно, заради логиката!
Факт е, че Украйна е създадена от...Ленин и неин пръв ръководител е Българинът Раковски, което е знаменателно, като факт!
И един виц, свърза!н с двамата
Раковски влиза в кабинета си в Кремъл.Звъни телефонът. Вдига слушалката, отсреща му се казва дурак и връзката се прекъсва.Ленин!
На другия ден историята се повтаря?
Този път Раковски набира Ленин и пита , защо вместо за пожелание за добро утро , го обижда, каква е причината? Ленин с усмивка отговаря, че точно това му е пожелал- добрае утра, Раковски, за каква обида говори?
Раковски искал да наложи съкращенията, за улеснение, в официалните преписки, на което Ленин бил противник, можело да доведе до непредвидими грешки!
И с дурак му демонстрирал , че има право!
цитирай
2. kvg55 - leonleonovpom2,
30.05.2023 22:43
Е, как?! Нали сме шетали по тия земи.
Кръстьо Раковски е интересна личност, както и генерал и професор Симеон Ванков от Свищов, за които малко се знае.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
31.05.2023 00:06
kvg55 написа:
Е, как?! Нали сме шетали по тия земи.
Кръстьо Раковски е интересна личност, както и генерал и професор Симеон Ванков от Свищов, за които малко се знае.


Благодаря за отзива!
И не само сме шетали , но държавност, език, азбука, вяра дължат на нас!
И оня лек кукувей много да не знае, защото първият министър- председател на Украйна е Българинът Кръстю Раковски , с който не може изобщо да се мери, особено пък по ум!Раковски! Ще кажат, случайно?
Не, имайки предвид необятния ум на Ленин, не е случайно!
Наясно е бил с миналото на тези земи!
Винаги съм мислил, че кодираното писане е дело на Ленин!
Не, съкращенията са работа на Раковски, Ленин е бил против тях
Но накрая се предал!
цитирай
4. shtaparov - Абсолютно неоспоримо приятелю- ...
05.06.2023 15:44
Абсолютно неоспоримо приятелю- всички украинци или поне 90% от тях да потомци на Кубратови и (внимание!) на Аспарухови древни Българи,които са минали през опит да бъдат превърнати в хазари и руснаци! Мнозина от тях да сошли в днешно Влашко с Исперих,но пред 11-ти век бягат от печенегите и по неволя оставят областта си на тях...
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
05.06.2023 15:52
shtaparov написа:
Абсолютно неоспоримо приятелю- всички украинци или поне 90% от тях да потомци на Кубратови и (внимание!) на Аспарухови древни Българи,които са минали през опит да бъдат превърнати в хазари и руснаци! Мнозина от тях да сошли в днешно Влашко с Исперих,но пред 11-ти век бягат от печенегите и по неволя оставят областта си на тях...


Така е, съгласен съм!
Прав е д-р Евгени Делев, който на база генетични изследвания твърди, че от Българския народ изкуствено и насилствено са създадени 10 държави!?

Всичко най- добро, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9135762
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031