Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2022 21:46 - Неслучайно никой не живее на връх!
Автор: kens Категория: Изкуство   
Прочетен: 2658 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 08.10.2022 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Светът винаги е бил, и ще бъде, минимум 51 % алогичен!
Между успешните  и неуспешните хора НЯМА разлика, но... това е много трудно да се асимилира и разбере от повечето хора; и най-вече от тези, които се стремят към Успеха!
Неуспешни ли са били: Хаим Сутин, Франц Кафка, Джерард Менли Хопкинс, Силвия Плат, Винсент ван Гог, Вирджиния Улф и още десетки други подобни таланти от всички области на изкуството и науката? Те не са се котирали като перспективни в своето време от съгражданите си, нито пък са били пробивни; вървежни – още по-малко. По един или друг начин, Съдбата ги е възнаградила – те са разгърнали и реализирали Потенциала, който са носели като "семе" в умовете си. Не са били успешни в личния си живот, но са постигнали Успех – световно признание!

Другата категория хора са видимо успешните – тези, които се котират, уважават, ценят... и използват на ента степен (задкулисно).
Кое дете не е искало да бъде на мястото на главния герой от филма "Сам вкъщи"? Кое дете не е искало да има детството на "Ричи Рич"? Вижте, просто го вижте днес човека Маколи Кълкин, изиграл ролите на най-щастливото дете в историята на киното, да не кажа – на човечеството?! Къде са Успехът, Щастието, радостта от това да бъдеш част от Чудото на тази планета? Къде са?!
Къде е Щастието за Бритни Спиърс, майка и съпруга, дете на Любящ баща? Къде е вреклият се във вечна вярност съпруг? Къде са?
Къде са близките, роднините на Шинейд О Конър, къде са звукозаписните студия, изкачили я на Върха на Славата? Къде са непреходните, непоклатими морални ценности?
Къде отлетя Питър Пан, къде е днес Робин Уилямс? Защо т.нар. УСПЕХ отне живота му?
Да си на 13-о място в списъка на "100-те най-големи комици за всички времена" понякога може да бъде наистина фатално, уви...
Къде са, къде се скриха приятелите на Дейл Карнеги? Защо умря абсолютно сам?
Защо Бени Хил бе забравен от ВСИЧКИ и бе открит няколко дни след като бе издъхнал в дома си? Никой ли не знаеше, че е болен, че се нуждае от грижи и помощ? НИКОЙ ли?! 
"Той е бил доволен от собствената си компания." Ами, да, не  е бил глупак, разчитащ на двулични "приятели"...
Защо са се самоубили  стотици хора на Изкуството като: Стивън Крейн, Борис Виан, Петя Дубарова? От какво си отиде Елвис Пресли, Джон Ленън, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън, дъщеря ѝ, Боби Кристина?
Какво му е хубавото на това да си успешен и нещастен, световно известен и, в същото време, да не можеш да се разпознаеш в огледалото; да имаш купища пари, а да си зависим, винаги ангажиран – никога да не си Свободен да правиш каквото пожелаеш, да не можеш да отидеш където пожелаеш, да ядеш кавото пожелаеш; да си зависим от разни хапчета и наркотици?!
Какво му е хубавото да си на Върха? Там рядко ще срещнеш хора, много рядко...






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kens
Категория: Изкуство
Прочетен: 362049
Постинги: 443
Коментари: 101
Гласове: 618
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930