Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 17:28 - Тайната за успех на българите които искат да се преместят в чужбина
Автор: dumiotsartzeto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте приятели,

Благодаря, че изразходвате време и енергия за да четете темите написани от мен с съдействието на моят съпруг.
Тук ще говоря за това как едни сънародници стават успели граждани в чужда държава, а други точно обратното - затъват и живеят много по зле отколкото би си живяли у дома в България. Цялата работа е в нашето минало, манталитет и начин по който оценяваме нещата. Най-вече в неспособността да си помагаме без да търсим някакъв вид компенсация за това. Точно така приятелю/ко, българина емигрирал за да търси по-добро заплащане или по друга причина не е способен да играе отборно. Примери са десетки хиляди които са се отделили или въобще не са били част от Бг общността на мястото където са решили да започнат на чисто. Друг важен фактор който ще вметна е това да си наясно дали искаш да останеш да живееш за дълго в чужда държава или си на работен туризъм, да изкараш малко кинти докъто ти тече натрупания отпуск.
С моето семейство решихме преди близо 20г, че няма смисъл да се трпем и лишаваме от нормален живот, само за да се приберем след няколко месеца и да похарчи спестеното в България, която прави всичко възможно да ни изгони веднага като намалеят паричките. Така се заехме с задачата да станем легално живеещи и работещи в Италия (тогава не бяхме част от ЕС, и се налагаше да правим куп документи за да се сдобием с разрешително за пребиваване).
1 ПРАВИЛО - ОПРАВИ СИ ДОКУМЕНТИТЕ, НАПРАВИ СИ АДРЕСА НА КОИТО ЖИВЕЕШ ПОСТОЯНЕН И СЕ ПОГРИЖИ ДА СИ ИЗБЕРЕШ ЛИЧЕН ЛЕКЪР. 
Сега е лесно, работа се намира дори онлайн, кравтира също но при тръгване трябва да разполагаш с някакви пари, в случай, че нещата не се развият бързо или по план. Още преди да заминеш, седни да учиш езика. 
2 Правило - езика отваря много врати и възможности за това УЧИ ЕЗИК. гледай телевизия, слушай радио, чети речници, разговорници, опитвай да водиш диалози без да се стесняваш
Работата с местни ти позволява да слушаш и учиш и най-важното, да практикуваш. Така ще хванеш произношението, и разговорно ще научиш език в пъти по-бързо отколкото ползвайки някъви учебници. 
3 ПРАВИЛО (последно но най-важно) Бягсй далеч от Българите в чужбина. Да, разбра ме добре. Хората избрали да се пробват сами и на страни от сънародниците винаги са успяли да се установят добре, да работят по-качествена работа и да взимат по добра заплата. Селото в което се върнах да живея след няколко години изолация от българската емиграция, има около 5000 българи и най-високото ниво на някой е средното, тоест работят нещо което не харесват, изкарват толкова, колкото да живеят и стигнат до следващата заплата и е момента в който мръднат малко на горе, вместо да подадът ръка за Пешо който малко под теб, става така, че същия Пешо те дръпва рязко надолу, щастлив да знае, че вече не си по-добре от него, макар и тои да не е мръднал отнтаю където е бил досега.
Това е начина. А когато започнете работа, сами ще разберете как се работи и, че трябва да се адаптирате към ритъма на действие. Обаче ДОКУМЕНТИ, ЕЗИК и ДАЛЕЧ ОТ СЪНАРОДНИЦИ е формулата да имате хубаво място за живеене, да печелите по 2500г3000€ и още толкова полувин ката ако си имате такава. Това е. Просто, ясно и полезно. Българите не сме способни да си помагаме, знаейки дори, че светът е малък и винаги може да се наложи да упрете до човека на който преди време сте отказали....
Успех на всички и Бог да ви даде здраве, кураж и късмет 


Тагове:   чужденци,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dumiotsartzeto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7184
Постинги: 6
Коментари: 11
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031