Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2023 22:36 - НАТО В РУСКО - КИТАЙСКАТА ЗАСАДА
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3709 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 31.03.2023 22:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НАТО В РУСКО - КИТАЙСКАТА ЗАСАДА

 

 image


„Китай иска да помогне на Русия с оръжия, които ще бъдат използвани по време на специална военна операция (SVO) в Украйна.“ - каза още през февруари държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю за CBS. Американският постоянен представител в ООН Линда Томас-Грийнфийлд предупреди, че доставките на китайски оръжия за Русия са неприемливи и ако започнат, ще се превърнат в „червена линия“.
Сенаторът републиканец Линдзи Греъм беше още по-категоричен. Той сравни военната подкрепа на Русия с купуването на билет за Титаник и прогнозира "катастрофални" последици за отношенията между САЩ и Китай. "Не го правете. Това ще промени всичко завинаги! ”, цитира ABC News Греъм.
Ужасно, нали? Така че виждаме политически стандартен кадър от холивудски уестърн, където главният герой държи пръста си на сантиметър от спуска на своя Colt и гласът му кънти в такт с тракащите влакови вагони на завой в прерията - "Не прави това! Ще съжаляваш!..."
Но, или стареца Джо със залитащата си походка този път не беше така убедителен като героя на актьора Роналд Рейгън, или неговият екип напомни на китайците анимационния филм "Кунг-фу Панда" повече от брутален каубойски екшън филм, а насрещното ръмжене от "Пещерята на дракона" изобщо не приличаше на традиционната китайската усмихната дипломатическа дантела
По време на срещата с Блинкен външния министр Ван И заяви, че Китай няма да се поддаде на натиска на Вашингтон в опитите му да повлияе на руско-китайските отношения. „Ние никога няма да приемем директиви от САЩ, или дори заплахи за оказване на натиск върху руско-китайските отношения“, каза той. С една дума, след кратка панихида във взаимоотношенията си, страните отбелязаха категорична разлика в мненията по този въпрос. А по това време...
      „Още на 26 февруари, почти месец преди официалното съобщение на китайското министерство на отбраната, някои китайски източници, позовавайки се на публикация на военния експерт Джу Шуфан, твърдяха, че Китай е започнал подготовката на самоходни гаубици PLZ-05 и многозарядни  AR1A реактивни системи за изпращане в Русия.
      В най-големия оръжеен склад на НОАК в Синцзян-Уйгурския автономен регион, китайските военни започнаха да изваждат от консервация някои видове оръдия и ракетна артилерия от складовете си в големи количества. Те привеждат реактивираните резервни артилерийски системи в бойно състояние и ги подготвят за предаване на руските си колеги. Това съобщи китайският военен анализатор Джу Шуфан, позовавайки се на свои източници.
       Става дума за самоходни гаубици ПЛЗ-05 с калибър 152 мм - аналози на съветската/руската 2С19 "Мста-С", както и за РСЗО AR1A - аналози на 9К59 "Смерч" с калибър 300 мм. Експертът също така уточни, че високопоставени военни от Русия са идвали преди това в споменатата провинция на Китай.
Как китайският военно-промишлен комплекс може да помогне на Русия? (въз основа на изявление на министъра на отбраната на Китайската народна република)
Абсолютно съвместими продукти за въоръжените сили на Руската федерация са следните реплики на съветски оръжейни системи:
Например Type 66 е 152 mm артилерийска установка, използвана от съвременната китайска армия и базирана на съветските системи от серията D-20. Тип 59 е лицензирано от Китай копие на успешното съветско 130-милиметрово оръдие M-46. Произвежда се от китайската компания NORINCO.
В Китай има аналози на 122-мм гаубица D-30, както и самоходни оръдия PLZ-07 с калибър 122 mm в количество от 550 единици, снаряди за стрелба от които са налични от въоръжените сили на РФ Сили.Естествено, Китай разполага не само с огромен парк от артилерийски системи с калибър 122-152 мм, но и със съвместими боеприпаси със съветските и руските.
Има от какво да се обезсърчават потомците на карибските пирати и червенокожите от Джорджия. Едно е да се информират лековерните си васали за изчерпването на огромните оръжейни запаси  на Русия. Съвсем друго е да ги убеждаваш в слабостта на китайския военно-промишлен комплекс, чийто размер е не по-малък и вече поставн на военна нога.

        И ето го финалният акорд:

       „Китайската армия е готова да си сътрудничи с руската армия за по-нататъшно укрепване на стратегическата комуникация и координация“, каза говорителят на китайското министерство на отбраната Тан Кефей на брифинг в четвъртък. – и е готов да положи всички усилия за пълното прилагане на консенсуса, постигнат от лидерите на двете държави за по-нататъшно укрепване на стратегическата координация и комуникация.   „Китайската армия е готова да подкрепи регионалния мир и сигурност заедно с руската армия“, добави китайското министерство на отбраната. 

      От този момент започва времето на малоумните истории, чрез които Байдън и Ко някак си трябва да убедят васалите си, че не само Русия, но и Китай от ден на ден ще остават без патрони, снаряди, ракети. Гледайки дезориентирания Джо, трудно може да си представим, как ще направят това...




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3287423
Постинги: 959
Коментари: 3402
Гласове: 4699
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930