Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2023 13:15 - Як вой на умрело от вълчата бърлога
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2554 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 23.05.2023 13:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Русия се обяви за жертва на "нахлуване" на диверсионна група от руски проукраински доброволци Русия заяви, че е започнала "терористична" проверка, след като войските на Москва са се сражавали с "диверсионна група, дошла от Украйна"Започнато е наказателно дело срещу "диверсионна група, дошла от Украйна"

image

"Започнато е наказателно дело във връзка с нападението срещу селища в Белгородска област", се казва в изявление на Следствения комитет, който проучва големи случаи, цитиран от АФП.

Следователите съобщиха, че са започнали разследване на редица престъпления, включително "терористична атака", опит за убийство, унищожаване или повреждане на имущество и незаконно разпространение на оръжия и експлозиви.

В изявлението се казва, че представители на въоръжени украински групировки са атакували района Грайворон в южната област Белгород.

"Жилищни и административни сгради и обекти на гражданската инфраструктура са били подложени на минометен и артилерийски обстрел", се казва в съобщението на Следствения комитет. "В резултат на тези престъпни действия бяха ранени няколко цивилни граждани".Отговорност за нахлуването в Белгородска област поеха членовете на антикремълския легион "Свобода на Русия". Киев отрича да е замесен.

***

Масираният обстрел на Белгородска област започна от сутринта на 22-и май, губернаторът Гладков заяви, че на територията на Грайворонски окръг са навлезли "диверсионно-разузнавателни групи на украинските въоръжени сили", а въоръжените сили на Руската федерация предприемат необходимите мерки по ликвидирането на противника. В името на сигурността на местните жители в областта бе въведен режим на контратерористична операция, включващ редица специални мерки и временни ограничения като например проверка на документите или прекратяване на някои опасни производства. Контратерористичната операция бе обявена след като две руски доброволчески групировки, които са се присъединили към украинската армия - Легионът "Свобода за Русия" и "Руският доброволчески корпус" са започнали действия в Белгородска област за освобождаването на Русия от путиновия режим, информира украинската медийна компания РБК-Украйна.

"Украйна наблюдава с интерес събитията в Белгородска област и изучава ситуацията, към която няма никакво непосредствено отношение", заяви по този повод Михайло Подоляк, шефът на президентската канцелария в Киев. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък обяви, че се "работи по изтласкването от руска територия и унищожаването на проникналата в Белгородска област група". Според Песков в случая става дума за диверсия, която - както бе подчертано - имала за цел "да отвлече вниманието от бахмутското направление".

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски посети предната фронтова линия. "Тук съм, за да поздравя нашите воини с Деня на украинската морска пехота. Слава на всички, които защитават Украйна", написа той в Телеграм.

 



Гласувай:
5



1. petgrig - Вият на умрело
23.05.2023 14:22
та съ късат:)
цитирай
2. planinitenabulgaria - Излязоха допълнитерни подробности след оралната изява на Песков:
25.05.2023 16:44
Укрофашистите са навлезли в Голямата страна, където живият най-щастливите хора на земята, въоръжени с американско оръжие. Послединят убит терорист се бил преоблякъл като жена, но хората на Пригожин го разкрили и расстреляли...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1075171
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1796
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930