Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2023 22:50 - За родния шахмат и 2-3 реда за бизнес-здравеопазването
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2023 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бивша колега от славен ловешки революционен род през XIX век приема вероятно социалните мрежи почти на сериозно, политиците - още по-малко, но с упование, че ги следят ангажирано (?!). И им задава риторичен въпрос дали наистина смятат, че основната грижа на държавата ни е положението в Русия и местенето на паметници?! Плюс ПИТАНЕТО дали и кога имат намерения да направят нещо за гражданите, от чието име си позволяват за говорят ? Като търси отговор по 2 теми.

История № 1: За припаднал на земята в столична болница пациент след платена операция и забавено и брутално неангажиране на медицинския персонал

История № 2: Истина ли е, че успешната ни млада шахматистка Нургюл Салимова в момента пробива в Баку сама, без поддържащ екип?

За незапознати пояснявам: Г-ца Салимова е най-младата шампионка на България за жени за всички времена. Според ФИДЕ,  към настоящия момент тя е класирана на 3-то място в света за девойки-шахматистки. Г-ца Нургюл (международен майстор за мъже дори) е на финала за Световната купа по шахмат за жени в Баку. Това означава, че тя се класира сред 8-те претендентки за титлата световен шампион за жени през 2024 г. Независимо от резултата на днешната й партия на финала. Огромен успех за България в най-интелектуалния спорт-изкуство!

Като гражданин-неполитик си позволих да укоря революционния ген на колегата г-жа А.П., че задава сложни въпроси. Нима тя не признава глобалния либерализъм и основния му лост, всякакъв вид ценности и крайна цел с цената на всичко „Парица = царица” ?

Като на скучаещ ФБ-безделник отговорът на История № 2 ми е много по-лесен. Напълно е възможно г-ца Нургюл да е била сама в Баку. Откъде пари за неин придружаващ? Съперницата й днес рускинчето Александра Горячкина едва ли ще бъде без треньор, анализатор, психолог и под., въпреки, че Русия е във война. А коя е Нургюл? Футболистка? Силовачка? Чалга звезда, телевизионерка, плеймейтка поне? Кому е нужна шахматистка? Те мислят, не са едноклетъчни плебеи със смартфони  с електронни игри, лесно контролируеми от Олигарията! Нито свежи «микроорганизми» без информационно-мисловна система, които да маршируват безпрекословно в редиците на новите атлант-болшевици като пушечно месо за войната на североизток от нас.Кой да осигури пари и екип на мислещото девойче? Бъларската шахматна федерация  (БШФ) или Министерството на младежта и спорта (ММС)? Освен министърът на сегашното марионетно правителство да съкрати няколко „ненужници”-чиновници от ММС, но смее ли? А БШФ/БШФ 1928 бе осъдено от ММС да плати 381 хил.лв. за подвеждане с турнир през 2014 г.

Хаосът в българския спорт продължава от 30 години. Знаем, че от 6 г. БШФ  е изключена от Европейския шахматен съюз (ЕШС) и е със замразено до 2020 г. членство във ФИДЕ (Международната ШФ) поради „финансов (през 2011-14 г.) и административен хаос” по време на председателството на БФШ и ЕШС на м.м.Силвио Данаилов. Мениджър на гросмайстор Веселин Топалов и на друг екс-световен шампион руснака Руслан Пономарьов. И открит враг на рм. Зураб Азмайпарашвили от 2006 г. от мача за световната титла Крамник-Топалов в Елиста. БШФ бе „наследена” не само от БШФ 1928, която бе призната за член на ЕШС преди 2 години, но не и от българското правосъдие. В края на септември т.г. новият министър на ММС е канен да присъства на Генералната асамблея на ФИДЕ и       ЕШС, която следва да вземе отношение по членството на БШФ 1928 или друга шахматна федерация. Преди това на 24.09.т.г. предстои  обединително събрание на 50 шахматни клуба.

Твърди се, че преди време  „дубайският” Васил Божков е финансирал лично грм. Ети/ Антоанета/ Стефанова, краткосрочна кандидат-премиер на Б.Б. ?!

Историята има и косвена руска заплетка, не свързана с паметници и „дереджето” в РФ. В момента ФИДЕ е оглавено от президента Арка́дий Влади́мирович Дворко́вич. С баща ...Яковлевич... и майка ... Львовна.... Интересно е, че през 2012-2018 г. Дворкович е бил заместник-председател на правителството на Руската федерация (при Медведев, Путин). А Зураб Азмайпарашвили е бил заместник-министър на спорта в Грузия. Сега президент на ЕШС, а през 2006 г. член на Апелативната комисия на ФИДЕ, с тогавашен президент Кирсан Илюмжинов, съветски и руски политик и първия държавен глава на Калмикия. Тогава в Елиста, столица и родно място на Илюмжинов, шахматният свят се обединява след 13-годишен разкол и световните шампиони на двете федерации се изправят в спор за титлата между руския гражданин Владимир Крамник и Топалов. Екипът на българина се оплаква от непрестанните посещения на Крамник до тоалетната - единственото място, което не подлежи на видеонаблюдение. Съмненията са, че там той получава компютърни указания. Били замесени и руските спецслужби!? Апелативната комисия решава, че българската страна раздухва случая прекалено и преувеличава за броя на посещенията на тоалетната от руснака, но все пак счита, че има нещо нередно и решава да затвори индивидуалните тоалетни помещения и да отвори едно общо. Илюмжинов сменя комисията по жалба на Крамник и решава въпроса с тоалетните. След дълга беседа с българския лагер убеждава нашите да оттеглят жалбите си, въпреки че Веско и хората му са убедени, че Крамник мами. При 5:5 следва тайбрек. В защита на Крамник скачат и бившите световни шампиони Василий Смислов и Анатолий Карпов. Топалов губи мача, отказват му реванш. Спорът остава под заглавие тоалетният скандал, един от най-острите в шахмата. Както винаги великоруска патриотична солидарност, както в художествената гимнастика и щангите от съветско време.

Дано не са в, но какво бихме могли да очакваме от евентуален тандем Дворкович-Азмайпарашвили?

По История № 1: Нямам отговор-рецепта. Паднахме на равнището на бедните и ниски средняци от Отвъд Атлантика и на Острова/ите. Естествен „демо”-резултат. Евентуалните движещи сили за революция са гастарбайтери, за "хващане на гората с оръжие в ръка" е късно и не по „евроатлантически”. Щом дори шаматистите не могат да  се организират в 1 съюз! Остава да разчитаме на морал на лекари и медицинския персонал, на лични и роднински връзки сред тях, на остатъците от медицина от соца и на индоктриниране на децата ни и внуците за в бъдеще – белким им допадне! – на ценностите на БПЦ, родители и деди и баби, които не бяха интегрирани в сегашните ППП (  псевдо-полит-простот.., пардон ... перспективи).

 

20 август 2023 г.                             Огнян Гърков




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 393358
Постинги: 242
Коментари: 90
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930