Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03 19:01 - Църква и Религия vs. Вяра и Наука! Първа част- основни постулати.
Автор: icansing Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 468 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 15.03 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Казахме, с общи усилия ще се занимаем със сглобяването на практичен, удобен, достоверен, отговорен към науката и фактите Най-Нов-Завет, като пратим на бунището, при  лъжите и заблудите ония, досегашните (отпреди 2000 г.) фантасмагории. Стягайте се- почваме!


Когато разбра за моите намерения, една белокосата глава на почтен блогър (религиозно фанатизирана- или просто изкукала?) наред с обидите (простени да са му), ме попита колко пъти съм чел Библията? Аз сега ще го попитам?- че защо? Има ли смисъл? От КАКВА ГЛЕДНА ТОЧКА да разглеждам едно подобно досадно четиво, изпълнено с фантастична, недоказуема-митологична  „история”, изпъстрена с убийства, насилие, лъжи, прелюбодеяния, чисти бълнувания, халюциниращи, стресиращи картини от (виртуални) места като Ада, заплахи за унищожение, отправени към човешкия род, злокобни ващаения?   Аз сега него питам: ти, като чете "Библията" 100 пъти, какво с УНИВЕРСАЛНО, ФИЛОСОФСКО или НАУЧНО значение разбра? Същото важно нещо, не го ли знаят АПРИОРИ тия, дето НЕ СА ЧЕЛИ "Библията"- много милиарди човеци? 
Кога (беловласият) ще ми изпрати отговорите с примери?

Как смятам да постигна този „невъзможен” пробив и победа над попщината и нейните шаманизми, патологични прониквания в масовото съзнание, базирани на съчнените за масова отрова езически "свети книги"?  САМ, да се наложа над институция с 2000 г. кървав, безмилостен опит и подобаващо (гнусна) история на демагогия, предателства, лъжи, приложен сатанизъм, инквизиция, пълна до пръсване с пари – разполагаща с могъщо влияние, нагла до мозъка до костите си, подла, отмъстителна?  Е, лесна работа! - Бог ще ми помогне, понеже Сам мрази попщината (имамщина, равинщина)! Аз съм Негово Оръдие, квалифицирано отлично  по маркетинг и какво ли там не..  моят роден брат, дори още-повече от мен, а един от неговите съвети които често прилагам-  една от най-хубавите му, безотказно работещи  професионални формули гласи: „Печеш му тиквата на клиента в комбинирана фурна –БЕЗ ДА ПЕСТИШ ЕНЕРГИЯ!- додето НАКРАЙ съвсем омекне -и си я подправиш на вкус!”  Не случайно е мениджър на световна платформа за продажби!  Аз пък имам корав боен опит- преборвал съм не малко лъжливи системи в Името на Божията Правда!- свалям с един удар по няколко мизерника от високия клон!

Първи МОЙ постулат- църква и Вяра са НЕСЪВМЕСТИМИ и ПРОТИВОПОЛОЖНИ. Ще ви убедя в правотата си- с мирни способи, и ако се наложи, со малце кьотек- знаете! 

Имам нелеката задача да ви уверя в това, че продуктът „Вяра” се предлага от църквите САМО срещу заплащане и те ужасяват от това, че той е разпространен в Природата и обществата колкото въздуха и водата, ползват го милиарди хора- но „религията” не печели нищо от това! Вярата и религията имат разнородни интереси и аз току-що ви показах едно от главните, диференциални противоречия. Материално, комерсиално! Овладяли са маркетинга и са поставили офиси (църкви) на нужните места. Измрели са всички, които биха могли да свидетелстват, че "рекламните материали" под формата на зловещи и елементарни книжки НИЩО НЕ СТРУВАТ и са изфабрикувани пошли МЕНТЕТА.    

Кой ТЪРСИ Господ, чрез Вярата? Много просветените- както и тия, поели по същия път!  Търсят я целенасочено и упорито- не винаги сами! „Когато ученикът е вече готов, появява се и Учителят”. И се тръгва пи ИНДИВИДУАЛЕН духовен път към Абсолюта, универсалното, космично Познание. Това е дхарма-познанието на ИЗТОКА, така са работили Конфуций, Буда, така работи и днешният Далай-Лама. Всеко бъдещо духовно лице  работи върху себе си най-отговорно (отначало, хаотично)-но обзет от духовните си потребности , търси неуморно своя ГУРУ за  да се развива максимално и интензивно с негова помощ- то приема бъдещите несгоди и лишения като неделима част от Пътя. Значи- чрез Вярата намират Бога ТЪРСЕЩИТЕ, ГОТОВИТЕ, ПРОСВЕТЕНИТЕ- самостоятелно или в малки групи- а не на тълпи (църки, джамии пълни с невежествен скот!). На Изток Бог се търси за да си отговори човекът на почти всеки въпрос, с помощта на Знанието Свише -  казахме в предишния брой, тоно това е жалал неустоимо и Айнщайн).   Божественото учение- изследването на възможностите на Вярата и Делата на Бога Създател дава метода и средствата, с които хората могат ИНДИВИДУАЛНО да продължат развитието си на Божественото (Естеството, Природата, Космоса, Науките).

Ще изследваме заблудите-хибридните дезинформации на (досегашния) Нов Завет (от 2000 г.)/ Когато попщината поставя в центъра на четивото Фигурата на Исус Спасител, тя разполага с маркетингови опорни точки. Основните са: „Непорочно зачатие, невъзможни от (тогавашната) научна гледна точка чудеса, разни (удивителни, пророчески) съвпадения в „Писанията”, появата на „знамения”, намеса на митични същества, масово проявена любов  и хипнотично благоговение на тълпите, пророчество, възкресение след смъртта, срещи на апостолите  с Исуса след смъртта Му. Много цветисти, интересни сентенции. За разлика от сатанистката, грозна еврейска  книга „Вехт Завет” (с красиви изключения: ” „Песен на песните”, „Еклесиаст”, „Мъдрости Соиломонови”) , то четирите Евангелия са писани от яки Исусови фенове, бунтари срещу статуквото! Четивото е изключително вредно за църковници, непоносимо! Ако бяха го оставили така, необременено от „Деяния на апостолите”, „Послания” и „Откровения:  с всичките им претенции за „ литература от църквата на Исуса”, то Исус от Евангелията щеше да бъде истинско развято знаме на АНТИЦЪРКОВНАТА, ДУХОВНА РЕВОЛЮЦИЯ”- много близка по гледище до източната представа, която извежда, разкрива съвършено друго лице  на Бог, както ще видим в следващите глави.


Ще четем по-нататък в следващия брой. 
image




Гласувай:
5



1. icansing - Айде, беловласи- на ринга си!
11.03 19:10
Малка загуба на концентрация- и си ми между зъбите!
цитирай
2. roden - Как точно го казахте!
11.03 21:33
"... ме попита колко пъти съм чел Библията? Аз сега ще го попитам?- че защо? Има ли смисъл?..."

Разбира се, че не трябва да се чете Светото Писание, когато ще го критикувате. Това Писание дава тясна и единствена пътека на Истината, в която няма място за човешки своеволия. Библията не е книга, а Божи Завет изписан от подбрани люде. Та не четете този Завет, защото така ще останете без простор за всичко онова, което сте си наумил да кажете. Ще останете без безкрая на лъжата. А това е потискащо. Много!
цитирай
3. dobrodan - Каква библия четете бе, овци нещастни,
11.03 21:41
това е пълен сбирщайн от добавяни и премахнати евангелия :):):), бахти дебилите,
не разбирате ли как ви лъжат, а вие лапкате като гъсета :):):).
Не мога да повярвам, че във века на квантовите компютри някой се утешава с мисълта за вечен живот някъде на майка си у маминия мамилник, ако вярвал, че някой е заченат без мъжко участие и после си нямал друга работа, ами възкръснал, абе вие олигофрени ли сте, що сте?!
Партеногенезисът като явление приключва при рибите, ей, неграмотници! Нито един бозайник, нито един, не може да се самооплоди или пък с мисъл, говеда!!!!!
цитирай
4. roden - :)
11.03 21:59
Успех в безкрая на лъжата!
цитирай
5. kvg55 - "колко пъти съм чел Библия...
11.03 22:45
"колко пъти съм чел Библията?" – четенето на библията е непосилно за мислещия човек занимание. Още от първите редове възникват въпроси, които те карат да й се подиграваш. Библията може само да се прелиства и от време на време цитира, което аз правя за да вдянат по–лесно кратунковците що им думам.
цитирай
6. icansing - До фанатик (2)
12.03 11:51
Няма такава книга, която се чете, "за да не се критикува". Това е безумие! Видя карикатурата. Единият гледа и гради научни теории, открива закони -другият блее между страниците на ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА книга и затъпява все повече. И колко "мъдри" думи: .. "а не четете този Завет, защото така ще останете без простор за всичко онова, което сте си наумил да кажете. Ще останете без безкрая на лъжата." Ох, на батя! Затъжило се .. казах ти- ние в момента пишем "Най-Новия Завет".
цитирай
7. icansing - До (5) Да, да се изкопае някоя добре звучаща сентенция..
12.03 12:13
За това става перфектно. Но, колко фанатизъм, примитивизъм, злост и антично, агресивно беззаконие проповядва тази гадост! Най-вече, кощунствено неверие- самодоволност, плутократщина, тирания, тоталитаризъм, суеверия, шаманизъм- ДА, ПО НАЙ-БРУТАЛЕН НАЧИН! Не и Вяра! Тя липсва, освен когато Исус ни говори.. но бива подло изопачаван от мръсните църковници! Е, Краси- почнах ги, ще ги довърша. Те не знаят, че пазарната икономика вече ПРЯКО ги е засегнала, конкуренцията ще ги довърши;))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: icansing
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 57676
Постинги: 93
Коментари: 363
Гласове: 135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930