Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2021 19:16 - Днес целият свят разбра, че Борисов е слуга на Ердоган
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1049 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес целият свят разбра, че Бойко Борисов е слуга на турския президент Реджеп Ердоган. Ние си го знаехме, но решението на Европейския съд по правата на човека да осъди България за пореден път постави страната ни в унизително положение в световния печат. И за пореден път заради Борисов.  

Бившият премиер през последните дни с повод и без повод дава пресконференции. Дали обаче ще даде пресконференция и по този въпрос? Едва ли.

   

За интелектуалеца от Банкя понятия като човешки права, човешко достойнство и морал не значат нищо. Ако не може да ги пипне или види, като асфалта например, те за него не съществуват.

А защо България бе осъдена? През 2016 година българските служби тихомълком и набързо предадоха на турските служби журналист (открит на границата с Румъния в товарен автомобил), потърсил убежище зад граница заради политическо преследване в неговата страна. Европейският съд по правата на човека днес осъди България за нарушаване на забраната за нечовешко и унизително отношение, и на правото на ефективно средство за защита по Европейската конвенция за човешките права. Журналистът поискал адвокат, преводач и възможност да потърси убежище. Вместо това той бе върнат на турските власти мигновено.

След опита за военен преврат в Турция Реджеп Ердоган предприе масови чистки, включително и срещу журналисти, обвинени за връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, посочен от Анкара за организатор на метежа. И докато западните страни обвиняваха Ердоган в неправомерни арести и нарушаване на човешките права, неговият слуга в София Бойко Борисов му предаваше дисиденти. Още тогава „Шпигел” написа, че Борисов и главният прокурор по това време Сотир Цацаров, в нарушение на международните конвенции, са помагали на Ердоган да преследва свои опоненти.

Само дни преди парламентарните избори Борисов отиде на крака в Истанбул, за да изпроси малко гласове от господаря си Ердоган. И се снима с него, но българското знаме не присъстваше на снимката. Бившият ни премиер продаде българските интереси за жълти стотинки.

А днес България беше осъдена като страна, която грубо погазва човешките права. Благодарим, Борисов, аферим!

fakti.bg




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5388930
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031