Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2018 03:12 - АНТИЧНА ГЕРМАНИЯ БИЛА МНОГО БЕДНА СТРАНА – ЗАТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ТРУД ДА Я ЗАВЛАДЯВА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 19902 Коментари: 60 Гласове:
42

Последна промяна: 18.08.2018 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АНТИЧНА ГЕРМАНИЯ БИЛА МНОГО БЕДНА СТРАНА – ЗАТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ТРУД ДА Я ЗАВЛАДЯВА


   Антична Германия била пословично бедна страна,населена от беден народ. В нея нямало злато и сребро както в Тракия и Дакия,нито богата търговия както в страните около Средиземно море. През онази епоха тя нямала никакво геостратегическо значение и с нищо не можела да привлече римляните,за да си дадат труд да я завладеят. В нея нямало богата плячка,голям брой хора за поробване или някаква друга стръв,която да накара римските легиони да се бият за нея.

  Антична Германия била гориста и блатиста страна за разлика от сега,затова била много рядко населена. Днешните историци обичат да я превъзнасят,понеже имат за пример днешната мощна германска икономика и страховитата Хитлерова военна машина. В древна Германия обаче нямало нито развита икономика,нито някакво забележително занаятчийство,нито силна армия- затова тя не можела да се мери с римските постижения. В нея живеели толкова слаби племена,че цялата страна едва изкарала 15-20 хилядна армия срещу трите легиона на римския пълководец Квинтилий Вар,пратени да я държат в подчинение.

  Германските племена се биели сърцато и не било елементарно да ги победиш,но не било и трудно. Те не били по-силни от Тракийските племена,с които Рим си имал работа няколко века и никога не успял да ги завладее напълно. За добър римски пълководец като Друз или Цезар било лесно да ги победи и задържи в подчинение- затова римляните в крайна сметка завладели цяла Германия,без да си дават много зор. Германия по времето на Август била доста по-малка от днешната- цялата територия на германските племена била заключена между басейните на Рейн,Елба,Горен Дунав и Северно море.

  С течение на времето някои племена се разселили на изток до р. Одра но по-нататък не успели,понеже се изправили срещу страховитите Сармати. Затова Птолемей през II век описва така разширената ГЕРМАНИЯ МАГНА,в която разбира се няма никакви готи,англи и вандали,а по-скоро няколко "славянски" т.е. Български племена като ЛУГИ БУРИ (Лугье Бурхи= Люде Бурги),ЛУГИ ОМАНИ (Лугье Омайни),СУДИНИ (Съдини,Съдещи= Сатурнови),ВИРУНИ (ВЕРЕНИ,ВЕРьНИ) а в друга редакция- ВИРЕНИ (Пришълци от високи планини),АВАРПИ (Аварви= Аварови) и пр.,като езиковата форма ЛУГьЕ (ЛЮДЕ) се открива и днес в съвременни западно-Български диалекти.

                 image

   Какво е станало с антична Германия? Римляните решили и я завладели без проблем,като й сложили римското име GERMANIA. После късметът ги изоставил: най-добрият им военачалник Друз,от който германите треперели паднал от коня си и загинал. Заместилият го Тиберий трябвало скоро да бъде преместен другаде и тогава римляните,които смятали германите за незначителен противник пратили в земята им най-бездарния си военен командир Квинтилий Вар. Той допуснал комбинация от грешки,с която пропилял всичко постигнато преди него и направил всичко възможно да бъде победен: разпилял войските си из горите и блатата,доверил се на предателя Арминий,лесно се хванал в профанската му клопка,пренебрегнал многото предупреждения за предателство,отказал да защити армията си в укрепен военен лагер и т.н.

  В грешките му асистирал самия император Август,който пратил обучения в римско военно изкуство германец Арминий да се бие срещу собствените сънародници,вместо да го забута из пясъците на Судан или Йордания. Той също подценил германите и вместо да поведе 15-20 легиона,с които щял да ги премаже и изтреби до крак той им пратил мизерните 3 легиона,водени от най-големия римски военен аутсайдер. Въпреки това германите се мъчили цели три дена с тях,като на помощ им се притекло и кошмарното за сезона време и "резултатът" не закъснял- трите легиона били изтребени а германските територии- изгубени за империята.

  След този провал обаче нещата се обърнали,понеже римляните продължили войната и извършили голям геноцид над германските племена,но не проявили политическа воля за трайно завладяване на Германия. По време на 20-годишния си престой в нея те се убедили,че земята е бедна откъм природни ресурси и не става за продуктивно земеделие,на каквото били свикнали в Египет и Испания. Следващия император Тиберий,който винаги постигал лесни победи срещу германите бил убеден,че тази ощетена от боговете земя не е нужна на империята и това му убеждение се отразило на римските военни кампании. Още преди военното поражение Тиберий харесал р. Рейн за римска граница и не одобрявал решението на Август да премести границата по р. Елба. Затова останал неприятно изненадан,когато даровития му военачалник Германик изведнъж нахлул в Германия с 9 легиона и парализирал всяка германска военна съпротива,като обърнал оцелелите привърженици на Арминий в позорно бягство.

                          image

  Пет години след прословутата битка в Тевтобургската гора,в която според шовинистичните разкази на някои днешни историци Рим бил изгубил всичко римският пълководец Германик,наречен така заради големите си победи опустошил половин Германия,а на следващата година я завзел цялата и върнал на империята всички изгубени територии. Седем години след поражението той разбил окончателно армията на продажния вожд Арминий и прогонил почти всички германци от Германия,понеже бил нахъсан за мъст. Това не се харесало на император Тиберий- като видял грандиозните победи на своя племенник,той му завидял и побързал да го прати в спокойната Сирия след като го наградил,а римската граница върнал на харесаното от него място по р. Рейн.

  Така Тиберий провалил постигнатите от големия пълководец победи понеже се уплашил,че Германик ще постъпи като Цезар и след покоряването на Германия ще се изкуши да премине "Рубикон",за да покори и Рим. Затова в крайна сметка императорът поръчал изоставянето на Германия и отравянето на Германик с което доказал,че алчността за власт е по-силна от интересите на държавата а заслепението от завист може да замъгли здравия разум и на най-великите управници.

image

  Така Германия била завладяна повторно и напълно след превъзнасяната битка в Тевтобургската гора,но вътрешни интриги и борби за власт между римските й господари довели до нейното умишлено изоставяне скоро след това,за да бъде подценена победата на нежелания политически противник Германик Юлий Цезар,който застрашавал трона на Тиберий. Той събуждал спомена за великия си съименник Гай Юлий Цезар,който завоювал Галия 70 години по-рано и благодарение на това се добрал до върховното управление на римската държава. По тази причина завистливия император решил,че Германик трябва да си отиде а неговите победи да бъдат обезценени и анулирани,за да не засенчват славата на ревнивия император и да не дават пример на други генерали,желаещи да постъпят като него.

  Трите римски легиона,с чието унищожение през 9 г. от н.е. германците се хвалят са едничката им слава до Наполеоновата битка при Ватерло. За пръв път държава с името ГЕРМАНИЯ е основана чак в 1871 г.,49 години след основаването на първата държава с името "Гърция" (ЕЛАДА). Последвалите тази битка римски погроми над Германия не оставили в нея нито един незаробен германец и ако римляните искаха да задържат Германия за себе си,те нямаше да пращат последния си аутсайдер да я администрира,а щеше да дойде лично техния император с най-малко 12 легиона,който щеше да изтреби всички германци така,както е изтребил даките. Неоспорим факт е,че римляните не са считали германите за достоен противник,а германската земя я считали за бедна и недостойна за тяхното внимание. Това е единствената причина,която спряла техния завоевателен устрем и дори 5 битки като онази при Тевтобургската гора нямаше да ги спрат,ако бяха решили да я завладеят.

  Когато римляните взимали твърдо решение да завладеят някоя земя,те не пращали три легиона нито девет и не пращали случайни пълководци а идвал лично самия император,водещ 13 легиона като Траян срещу Дакия,Погонат срещу България или 15 легиона като Тиберий срещу илирското племе Бреуки. От реалните събития излиза,че цяла антична Германия с всичките й племена не е можела да окаже на Рим онази съпротива,която оказало на римляните само едно от илирийските племена,та трябвало да пратят срещу него не три а цели 15 легиона,начело със самия престолонаследник на император Август:

image

   С това не искаме да обидим нашите германски приятели разбира се- държим само да се знае истината,а не да се трупат камари лъжи и все на нашия гръб. Кой ли не вече се изкуши да краде нашата история- гърци, сърби, македонисти, руснаци, турци, "румънци", германци и какви ли още не се надпреварват кой да отмъкне повече от нашето и да го прекръсти на свое. Списъкът е дълъг и винаги може да бъде продължен още повече но това не помага лъжата да стане истина- истината винаги е само една и никога няма да има две истини освен когато искаме да влезем в положение някому,като го поласкаем или възвеличим!


  Истина ли е тогава твърдението на западни историци че ако Рим бе задържал Германия,историята на Европа и света щеше да е друга? В него има някаква истина понеже нямаше да се родят Гьоте,Моцарт,Маркс и Хитлер но това не е онази истина,която ни представят пристрастните историци. Дори и Германия да бе романизирана,Рим рано или късно щеше да падне под напора на Хуните и на другите Сарматски племена,които били далеч по-многобройни и по-силни от древните германи. Вътрешните обществено-политически промени,които се извършили в империята след IV в. я осъдили на неминуемо загиване и нищо нямаше да я спаси. Сарматското племе Готи пак щеше да дойде от Памир и да съсипе както Рим,така и Германия. Германци пак щеше да си има,но те щяха да са роднини на днешните испанци и португалци. "Славяните" т.е. Българите пак щяха да наричат германците НЕМЦИ (НЕМОЦИ= НЕМОЩИ,НЕМОЩНИ),понеже щяха да ги поробят както през V век и да ги държат 2-3 века под властта си.

   Затова илирското племе БРЕУКИ самО по себе си било много по-опасно за империята от всички германски племена взети заедно,понеже БРЕУКИТЕ не били германи а БРОЙГИ (БРИЙГИ,БРИГИ),които не застрашавали три римски окръга а цялото съществувание на империята. Те били победени и прогонени от цели 15 римски легиона (100-хилядна римска армия),пред която трите скромни легиончета на Вар са като животински зоопарк в милионен град. Защо тогава днешна Германия е силна,а Балканските държави около Илирик са слаби? Загадка няма- днес западните държави са силни а източните слаби,защото в течение на 2000 години милиони хора се преселили от изток на запад и като попаднали под влияние на контактуващите с Рим западни народи,променили манталитета и езика си.

  Затова населението на страни като днешна Англия,Германия,Франция и Италия е силно смесено за разлика от нашето,понеже в тях има по 30-40 милиона потомци на преселени на запад древни Българи,които оставили там "шотландски" гайди,"баварски" кукери,"венециански" карнавали,бронирани рицари тамплиери и прочее,и прочее! Едновременно с това те оставили стотици и хиляди типично Български имена,а също особените звуци Ж,Ч,ДЖ,Ш и Ъ,които типичните романизовани и германизирани народи по начало не можели да изговарят нито да изписват,затова и днес нямат за тях специални буквени знаци. Така Българската мощ и слава били пренесени на запад заедно с половината от нашето население,а другата му половина доволните татари сложили под властта на подмилкващите им се московити самопрекръстени на "руснаци",за да го денационализират и де-Българизират. Тогава и германците станали богати- като увеличили своя брой и наследили от нас ненадмината дисциплина и предприемчивост на древните Българи,от която дедите им се учели!

  Тези процеси са малко или много естествени което значи неизбежни- затова сега те се повтарят но с друго население от друга враждебна религия,която иска окончателно да затрие западняците и да наложи на света вечния мрак на намиращия се в началото на Средните векове радикален ислямизъм. Българският дух на европейското население обаче няма да позволи на никой нашественик да го тормози или завладява- затова рано или късно Европа ще се надигне и ще измие от лицето си сълзите,за да ги замени с триумфалната усмивка на крайния победител!



Гласувай:
45


Вълнообразно


1. radostinalassa - Особено силно смесени са управниците на Запада
18.08.2018 09:03
Напр. Меркел, Макрон, саксите и пр.
цитирай
2. germantiger - засмях се на жалкия опит да провокираш - ние германците сме недостижими :)
18.08.2018 09:15
Тракия е била подчинена от Рим, дори е нямало тракийски лидер повел вона срещу империята

За сравнение - Германия никога не е била подчинена от Рим.

Нещо повече - едно от най-големите римски поражения е клането на три римски легиона в Тевтобургската гора от германците, нещо което траките или даките например никога не постигат.

Късната Римска империя е лидирана от германски пълководци - един от последните силни римски победители е Стилихон, който е половин германец, както и маса германски наемници.

На същите днес могат да се видят надгробните камъни в Италия на които пише примерно - батав, германец, името итн деянията
цитирай
3. germantiger - +
18.08.2018 09:19
АЗ ВИНАГИ ЩЕ ПЛЮЯ НА БЪЛГАРСКОТО В МЕН И ЩЕ СЪМ ГОРД ГЕРМАНЕЦ именно заради такива като теб щапи ;)

точно такива фалшификатори на историята каквито бяха руснаците и някои българи винаги ще ми напомнят какво е да си кирлив балканец и в контрапункт велик германец :D

и да те коригирам:

българите НЕ сте славяни

никого не сте успели да поробите, камо ли германците

виж вас са ви робили 5 века едни и 2 века едни други които много ги мразите ;)
цитирай
4. germantiger - финално
18.08.2018 09:22
понеже маса българи в блога ще ВИДЯТ ЯВНИТЕ ЛЪЖИ В ПОСТИНГА ТИ като нбапример лъжата, че Германия е превзета от Друз Германик и върната в лоното на империята - това е ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА ПРИ ТЕБ

но това не е просто фактологическа грешка, а това си ти БЕЗ МАСКА

:D

днес ти лъсваш пред блогърите, които в този ти постинг с лекота ще съзрат

- грешки

- лъжи

- провокация

- подмяна на история

и от този постинг ти няма да спечелиш, тъкмо обратното - ще позагубиш в очите на някои, но те няма да ти го напишат, ще ти го спестят - българите не сте честни и открити хора освен на ракия и маса, иначе сте мишоци :D
цитирай
5. germantiger - рекапитулация или тафтология щапов
18.08.2018 09:29
с първия ми коментар маркирам исторически сеирозното

с втория ми коментар ти давам това, което си искал да постигнеш с твоя постинг

с третия коментар ти казвам как ти всъщност ПОВЕЧЕ губиш от този ти постинг и ПО-МАЛКО печелиш от моя втори коментар с който уж трябва да покажа лицето си и да разтропам блога ти та да живне в активност :)

днес ти губиш, но си въобразяваш че "печелиш" ;)

ОКУРАЖАВАМ ТЕ ДА ПИШЕШ ОЩЕ ТАКИВА ПОСТИНГИ, ТОЧНО ТАКИВА, защото баламите в блога са шепа, а маса от тия които те хвалят всъщност знаят че си клоун историчар

И НАЙ-ВАЖНОТО - ЛЪСНА ЧЕ СИ СЛАВЯНИН

С Л А В Я Н И Н О - руснако мамин ;)
цитирай
6. nedovolen - Блестящ анализ! Да го прочете ...
18.08.2018 09:31
Блестящ анализ!
Да го прочете тигъра, не знам какво ще ти се случи.
:)))
цитирай
7. barin - Здравей, shtaparov. Рейн ми изг...
18.08.2018 09:58
Здравей, shtaparov. Рейн ми изглежда да бъде естествена граница между държавите. Римската империя не може да се разширява безкрайно. Римските императори Траян и Адриан проумяват това. Сигурно са преценили какви могат да бъдат ползите от германските територии. Подобна ми изглежда ситуацията с река Дунав, която е нормално да бъде граница между държавите. Може би прозира идеята, че границата между България и Румъния е естествено да минава по реката.
Поздрави!
цитирай
8. radostinalassa - Аз съм чела, че едина от ..
18.08.2018 10:36
първите кръстоносни походи е бил срещу славяните , които са живеели в Германия и Прибалтика. Къде е истината ?
цитирай
9. predatorkapredatorka - 6++++++ уникален Постинг! имаш моите адмирации, г-н Щапаров..
18.08.2018 10:51
“Българският дух на европейското население обаче няма да позволи на никой нашественик да го тормози или завладява- затова рано или късно Европа ще се надигне и ще измие от лицето си сълзите,за да ги замени с триумфалната усмивка на крайния победител!“
цитирай
10. shtaparov - Напр. Меркел, Макрон, саксите и пр. ...
18.08.2018 12:46
radostinalassa написа:
Напр. Меркел, Макрон, саксите и пр.

Някои от тях са наистина смесени,но дали всички не знам.
цитирай
11. shtaparov - Тракия е била подчинена от Рим, дори ...
18.08.2018 12:50
germantiger написа:
Тракия е била подчинена от Рим, дори е нямало тракийски лидер повел вона срещу империята

За сравнение - Германия никога не е била подчинена от Рим.

Нещо повече - едно от най-големите римски поражения е клането на три римски легиона в Тевтобургската гора от германците, нещо което траките или даките например никога не постигат.

Късната Римска империя е лидирана от германски пълководци - един от последните силни римски победители е Стилихон, който е половин германец, както и маса германски наемници.

На същите днес могат да се видят надгробните камъни в Италия на които пише примерно - батав, германец, името итн деянията

Обективната истина е друга: Германия била 20-30 г. подчинена на Рим и 2-3 века на Стара Велика България,а България никога не е била подчинена на Германия. Какъв е бил Стилихон си личи по неговото име: Стальо-хон (Стальо Хунът,Стильо Хунът),а от личното име Стальо (Стильо) произлизат днешните фамилии СТИЛЕВИ и Сталийски.
цитирай
12. radostinalassa - 10. shtaparov - Напр. Меркел, Макрон, саксите и пр. ...
18.08.2018 12:54
Е как да не знаем. И двамата са джендъри, което става от воле при мелезите.
цитирай
13. radostinalassa - germantiger
18.08.2018 12:58
Майка ти е българка. Това значи, че си ни вързан в кърпа. Не можеш да се отречеш от това. няма как да стане.Нашите гени са най - силни.
цитирай
14. shtaparov - АЗ ВИНАГИ ЩЕ ПЛЮЯ НА БЪЛГАРСКОТО В ...
18.08.2018 12:58
germantiger написа:
АЗ ВИНАГИ ЩЕ ПЛЮЯ НА БЪЛГАРСКОТО В МЕН И ЩЕ СЪМ ГОРД ГЕРМАНЕЦ именно заради такива като теб щапи ;)

точно такива фалшификатори на историята каквито бяха руснаците и някои българи винаги ще ми напомнят какво е да си кирлив балканец и в контрапункт велик германец :D

и да те коригирам:

българите НЕ сте славяни

никого не сте успели да поробите, камо ли германците

виж вас са ви робили 5 века едни и 2 века едни други които много ги мразите ;)

Че те и вас половин век ви робиха едните,а сега има опасност за няколко века да ви позаробят и другите така че не бързай- време пред нас много,има опасност да видите всичко което ние сме видели,макар че не ви го пожелавам!
цитирай
15. shtaparov - понеже маса българи в блога ще ВИДЯТ ...
18.08.2018 13:01
germantiger написа:
понеже маса българи в блога ще ВИДЯТ ЯВНИТЕ ЛЪЖИ В ПОСТИНГА ТИ като нбапример лъжата, че Германия е превзета от Друз Германик и върната в лоното на империята - това е ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА ПРИ ТЕБ

но това не е просто фактологическа грешка, а това си ти БЕЗ МАСКА

:D

днес ти лъсваш пред блогърите, които в този ти постинг с лекота ще съзрат

- грешки

- лъжи

- провокация

- подмяна на история

и от този постинг ти няма да спечелиш, тъкмо обратното - ще позагубиш в очите на някои, но те няма да ти го напишат, ще ти го спестят - българите не сте честни и открити хора освен на ракия и маса, иначе сте мишоци :D

Остави настрана тия съчинителства и глухи "моабети"- с тях охолно ни заливаше социализмът,а ти май доста тъгуваш по него??!!
цитирай
16. shtaparov - с първия ми коментар маркирам ис...
18.08.2018 13:06
germantiger написа:
с първия ми коментар маркирам исторически сеирозното

с втория ми коментар ти давам това, което си искал да постигнеш с твоя постинг

с третия коментар ти казвам как ти всъщност ПОВЕЧЕ губиш от този ти постинг и ПО-МАЛКО печелиш от моя втори коментар с който уж трябва да покажа лицето си и да разтропам блога ти та да живне в активност :)

днес ти губиш, но си въобразяваш че "печелиш" ;)

ОКУРАЖАВАМ ТЕ ДА ПИШЕШ ОЩЕ ТАКИВА ПОСТИНГИ, ТОЧНО ТАКИВА, защото баламите в блога са шепа, а маса от тия които те хвалят всъщност знаят че си клоун историчар

И НАЙ-ВАЖНОТО - ЛЪСНА ЧЕ СИ СЛАВЯНИН

С Л А В Я Н И Н О - руснако мамин ;)

Заблуден си до мозъка на костите: "славяни" всъщност няма,имало е Българско племе СКЛАВИ,наричано още СКЛАВИНИ и САКАЛАВИ (САКАЛИБИ) и всеки,който се заблуждава с тези фалшиви "славяни" е жертва на крупна историческа лъжа подобна на онази,че Готите са "германи"!
цитирай
17. shtaparov - Блестящ анализ!Да го прочете ...
18.08.2018 13:09
nedovolen написа:
Блестящ анализ!
Да го прочете тигъра, не знам какво ще ти се случи.
:)))

Той вече го прочете,истериите му започнаха а плюнките му летят във всевъзможни посоки :)) Не е като да проведеш културно разискване с група учени,опитващи да те оборят с научни аргументи- неговото повече прилича на руска "наука",която с агресивна сила налага всичките си лъжи на по-слабите народи и ги задължава да ги преподават в училище,без значение колко са фалшиви.
цитирай
18. shtaparov - Здравей, ...
18.08.2018 13:14
barin написа:
Здравей, shtaparov. Рейн ми изглежда да бъде естествена граница между държавите. Римската империя не може да се разширява безкрайно. Римските императори Траян и Адриан проумяват това. Сигурно са преценили какви могат да бъдат ползите от германските територии. Подобна ми изглежда ситуацията с река Дунав, която е нормално да бъде граница между държавите. Може би прозира идеята, че границата между България и Румъния е естествено да минава по реката.
Поздрави!

Това също е така- римляните накрая са решили,че граница по Рейн е много по-лесна за отбраняване а онази по Елба: много по-уязвима за атаки. Виж,за Дунав имам друго мнение- много по-нормално и естествено е България да има земи на север от реката,отколкото "Румъния" да има земи на юг от нея.
цитирай
19. shtaparov - първите кръстоносни походи е бил ...
18.08.2018 13:18
radostinalassa написа:
първите кръстоносни походи е бил срещу славяните , които са живеели в Германия и Прибалтика. Къде е истината ?

Правилно: срещу "славяните" т.е. Българите,които дали име на Берлин,Дрезден,Любек и пр.
цитирай
20. shtaparov - “Българският дух на европейското ...
18.08.2018 13:20
predatorka написа:
“Българският дух на европейското население обаче няма да позволи на никой нашественик да го тормози или завладява- затова рано или късно Европа ще се надигне и ще измие от лицето си сълзите,за да ги замени с триумфалната усмивка на крайния победител!“

Сърдечно благодаря!
цитирай
21. shtaparov - Е как да не знаем. И двамата са ...
18.08.2018 13:21
radostinalassa написа:
Е как да не знаем. И двамата са джендъри, което става от воле при мелезите.

Не мога да кажа,не съм капацитет по тия неща но твърде не ми се вярва.
цитирай
22. radostinalassa - 18. shtaparov - първите кръстоносни походи е бил ...
18.08.2018 13:30
Това ли е проблемът, дали са българи или руси. В името? Това е повод да ни разделят и владеят.
цитирай
23. radostinalassa - 18. shtaparov - първите кръстоносни походи е бил ...
18.08.2018 13:35
Това ли е проблемът, дали са българи или руси. В името? Това е повод да ни разделят и владеят.И къде е отговорът на въпроса ми?
А за управници се избират мъже джендъри, защото е много лесно да ги командват. те се отнасят към биороботите, т.е. те са послушни.
цитирай
24. shtaparov - Това ли е проблемът, дали са българи ...
18.08.2018 13:54
radostinalassa написа:
Това ли е проблемът, дали са българи или руси. В името? Това е повод да ни разделят и владеят.

Проблемът е точно в името и не сме ние тези,които ламтим за разделение- други го налагат а нас дори не питат. Знаеш какво стана,като смениха името на Вардарските Българи: същото е правено и по-рано,но от други народи в други краища на нашата стара земя.
цитирай
25. shtaparov - Това ли е проблемът, дали са българи ...
18.08.2018 14:00
radostinalassa написа:
Това ли е проблемът, дали са българи или руси. В името? Това е повод да ни разделят и владеят.И къде е отговорът на въпроса ми?
А за управници се избират мъже джендъри, защото е много лесно да ги командват. те се отнасят към биороботите, т.е. те са послушни.

Това за начина на избиране е логично,но няма доказателства кой от днешните велики политици е джендър и кой не е- човек може да го помисли за който от тях си иска а истината да е коренно различна- никой няма да им бръкне в гащите да ги проверява,нито пък те ще го допуснат.
цитирай
26. shtaparov - Майка ти е българка. Това значи, че ...
18.08.2018 14:02
radostinalassa написа:
Майка ти е българка. Това значи, че си ни вързан в кърпа. Не можеш да се отречеш от това. няма как да стане.Нашите гени са най - силни.

Аз знам друго- баща му е Българин а майка му германка и това не го прави германец разбира се,но неговото мислене е малко изчанчено та нищо няма да ме учуди.
цитирай
27. radostinalassa - Може и така да е за майка му.
18.08.2018 14:19
Тогава ще го загубим като бройка.За Макрон е достатъчно за видиш ушитему. Меркел съм я гледала на изтекло филмче като типична лисбийка.Май само Орбан е мъж.
Вярно ли е , че първият или вторият кръстоносен поход е бил срещу европеидите в Германия и Прибалтика. По отношение на генетиката и вярата, мисля, че е вярно. Значи са били богати, иначе Инквизицията е нямало да ги прати там.
цитирай
28. shtaparov - Тогава ще го загубим като бройка. За ...
18.08.2018 14:50
radostinalassa написа:
Тогава ще го загубим като бройка.За Макрон е достатъчно за видиш ушитему. Меркел съм я гледала на изтекло филмче като типична лисбийка.Май само Орбан е мъж.
Вярно ли е , че първият или вторият кръстоносен поход е бил срещу европеидите в Германия и Прибалтика. По отношение на генетиката и вярата, мисля, че е вярно. Значи са били богати, иначе Инквизицията е нямало да ги прати там.

Не съм му гледал ушите а и да ги бях видял,нищо нямаше да разбера от тях но за Меркел съм по-склонен да приема,особено като видя какво й е миналото. Все пак не ни е работа ние да ги обсъждаме- имат си избиратели,нека те да се заемат.
цитирай
29. radostinalassa - Избягваш ли ми въпроса за кръстоносният поход, или..
18.08.2018 15:04
така ми се струва. Аз съм виждала Макрон без ушна висулка. Най - лошото е , че видях такова нещо у една позната. Ужасно е .
цитирай
30. leonleonovpom2 - Поздрави, Ангеле!
18.08.2018 15:32
Присъединявам се към общата оценка!
Германците дължат просперитета си, по- късния на Рим Затова ,че са добри ученици-негови!
Ще направя паралелен постинг на твоя-в подкрепа

Хубав ден!
цитирай
31. stih - Прочеох с интерес и благодаря!
18.08.2018 16:24
"...населението на страни като днешна Англия,Германия,Франция и Италия е силно смесено за разлика от нашето,понеже в тях има по 30-40 милиона потомци на преселени на запад древни Българи,които оставили там "шотландски" гайди,"баварски" кукери,"венециански" карнавали,бронирани рицари тамплиери и прочее,и прочее! Едновременно с това те оставили стотици и хиляди типично Български имена,а също особените звуци Ж,Ч,ДЖ,Ш и Ъ,които типичните романизовани и германизирани народи по начало не можели да изговарят нито да изписват,затова и днес нямат за тях специални буквени знаци. Така Българската мощ и слава били пренесени на запад заедно с половината от нашето население... Тогава и германците станали богати- като увеличили своя брой и наследили от нас ненадмината дисциплина и предприемчивост на древните Българи,от която дедите им се учели!"

Моите почитания, Щапаров!
цитирай
32. shtaparov - (Избягваш ли ми въпроса за кръстоносният поход, или..)
18.08.2018 17:31
radostinalassa написа:
така ми се струва. Аз съм виждала Макрон без ушна висулка. Най - лошото е , че видях такова нещо у една позната. Ужасно е .

Въпросът без да искам го игнорирах,докато се вглеждах в другите подробности. Това не е първия кръстоносен поход,а един от първите но е по-маловажен от онези до Божигроб- затова много хора не са чували за него.
цитирай
33. shtaparov - Присъединявам се към общата оце...
18.08.2018 17:33
leonleonovpom2 написа:
Присъединявам се към общата оценка!
Германците дължат просперитета си, по- късния на Рим Затова ,че са добри ученици-негови!
Ще направя паралелен постинг на твоя-в подкрепа

Хубав ден!

Много точно попадение приятелю: римска цивилизация + Българска дисциплина = германски успехи.
цитирай
34. shtaparov - ". . . населението на страни ...
18.08.2018 17:35
stih написа:
"...населението на страни като днешна Англия,Германия,Франция и Италия е силно смесено за разлика от нашето,понеже в тях има по 30-40 милиона потомци на преселени на запад древни Българи,които оставили там "шотландски" гайди,"баварски" кукери,"венециански" карнавали,бронирани рицари тамплиери и прочее,и прочее! Едновременно с това те оставили стотици и хиляди типично Български имена,а също особените звуци Ж,Ч,ДЖ,Ш и Ъ,които типичните романизовани и германизирани народи по начало не можели да изговарят нито да изписват,затова и днес нямат за тях специални буквени знаци. Така Българската мощ и слава били пренесени на запад заедно с половината от нашето население... Тогава и германците станали богати- като увеличили своя брой и наследили от нас ненадмината дисциплина и предприемчивост на древните Българи,от която дедите им се учели!"

Моите почитания, Щапаров!

Благодаря,Елице с прекрасното име!
цитирай
35. radostinalassa - Не разбирам отговора
18.08.2018 17:35
За нас това не е маловажно. Когато народите огладняваби, рицарите са пращани да грабят другите народи. Затова ли Германия е била бедна?
цитирай
36. nkf - Щапаров, слагам ти плюс на статията ...
18.08.2018 17:57
Щапаров, слагам ти плюс на статията и я намирам за интересна гледна точка. Не мога да коментирам фактологията, която си изложил, защото съм запознат със събитията отгоре-отгоре, колкото за "обща култура". Просто историята на това, което днес е познато като германия никога не ми е била от първостепенен интерес. Обаче намирам някои твърдения за не особено издържани и подлежащи на сериозна критика. Първо, казваш, че земите на антична германия били икономически несъстоятелни /обобщавам с мои думи концепцията ти/; но нима британските острови са били икономически състоятелни, богати? Нима чукарите на на днешна гърция са били икономчиески промамливи? Ами пясъците по близкия изток? Второ, може би германия и наистина дане е представлявала интерес за Рим от онази - вече късна и упадъчна - епоха; но на мен ми се струва, че просто времето на Август е един залез на римската държава и клането в тевтобургската гора е просто един исторически знак, че зенитът отдавна е преминал. Рим от времето на принципата е едно разлагащо се туловище, което е тровило с миязмите, разврата, хедонизма, грубия си материализъм, декаденството си и т.н. здравите племена в Европа. Рим е бил нещо смислено до началото на принципата /макара, че републиканския период, ако и да бележи военни и културни пикове, е ясен индикатор за упадък, дори ако се съди по самата му държавна форма - република/. Съди по нашата история: какво донесе рим на България и на Балканите като цяло? Чст от нашите хора трябваше да се изтеглят отвъд Дунав и после векове да се бият с тая уродлива римска държава. Какво стана, след като император Константин - макар и Българин по род от софийско - клонира рим и го пренесе на босфора? Освен, че се образува едно ново гнездо на мръсотия, разврат, интриги, еврейщина, безчестие, робовладелство и всичко най-долно, и че накрая докараха османлийте в Европа, друго не стана. Да не забравя - и на най-бясна българофобия. Още теглим оследствиеята на "великия рим". Атла е трябвало да срине със земята рим.
цитирай
37. nkf - Трябвало е цариград да бъде сринат ...
18.08.2018 18:12
Трябвало е цариград да бъде сринат със земята и населяващата го гмеж да бъде изрината някъде в сирия и арабия. Какво наследство остави рим? Колизеума, в който се избиват хора и животни? Връх на цивилизацията не ще и дума!Облеченото в перфектни законови институти държавно и политическо насилие, лишено от елементарен морал? Цялата скапана структура на принципата беше копирана от вече "цивилизована" /по римски/ Европа и приложена и се роди какво? - също толкова скапания феодализъм, който пък доведе до още по-скапаното /по рисмко-гръцки/ просвещение-комунизъм, че и досега. Не, Щапаров, колкото и диви и прости да са били античните германци - те са невинни, чисти създания, непокварени. За гнусния монстър рим, не мога да кажа добра дума. Е, за някогашното римско царство - да. То е било "друга бира", както се казва. Обаче републиката и принципата са зловонна болест. Не мисли, че изобщо защитавам германците, особено днешната пасмина, населяваща онази прокълната земя. Тия, днешните шваби, дори на хора не приличат; дори определението "получовек" би било истинско ласкателство за тях. Това са едни уникално прости, страхливи, малоумни, самогъзни примитиви-материалисти, със съзнание като на свине в луксозна кочина. Апотеоз на по-принцип немската интелектуална и държавна немощ и константен провал. Но ако трябва да търсиш немската низост, мерзост, тъпота и мръсотия, то трябв ада погледнеш в други исторически времена, а не към античността. Няма смисъл да се търси порок и да се обвинява някогашния германец от блатата и горите. Те са били чисти и стойностни хора. НЕПОКВАРЕНИ!
цитирай
38. shtaparov - За нас това не е маловажно. Когато ...
18.08.2018 18:15
radostinalassa написа:
За нас това не е маловажно. Когато народите огладняваби, рицарите са пращани да грабят другите народи. Затова ли Германия е била бедна?

Германия почнала да богатее едва в последните 3-4 века: преди това си била порядъчно бедна,не много по-богата от тогавашна България.
цитирай
39. nkf - Тогава ще го загубим като бройка. За ...
18.08.2018 18:18
radostinalassa написа:
Тогава ще го загубим като бройка.За Макрон е достатъчно за видиш ушитему. Меркел съм я гледала на изтекло филмче като типична лисбийка.Май само Орбан е мъж.
Вярно ли е , че първият или вторият кръстоносен поход е бил срещу европеидите в Германия и Прибалтика. По отношение на генетиката и вярата, мисля, че е вярно. Значи са били богати, иначе Инквизицията е нямало да ги прати там.

Радостинке-рускинке, ти първоМ вземи да научеш български език - свещен, че тогава се губи в дебрите на антропологичта и генетиката, дето, видно е, и представа си нямаш. Ти по извивката на ухото ли позна, че меркел е лезбийка? Като ти гледам "куция" начин на изразяване и слвоформите "счупени", то май ще се окаже, че си от някоя циганска мЪЪла. То комай и умът ти е толкова, щом си се заела да навираш на блогърите рудките идотизми и псевдоученост като някакво висше откровение на истината. Апропо, за ушите мога цяла лекция да ти изнеса, тада се просветиш малко, ама няма да го направя, тъй като на свине бисери се не хвърлят, кактое казано в Евангелието.
цитирай
40. germantiger - :D
18.08.2018 21:29
Няма значение :)

БЪЛГАРИТЕ СА РУСНАЦИТЕ, А РУСНАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ

СЛАВЯНИТЕ СА ТРАКИ, А ТРАКИТЕ СА БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ

или греша и не сдъм те разбрал ?

предположих, че Стильо хуна идва от гръцки и римски стели плочици

възможно ли е Меркел да е Марко кела и Макрон от макарон-а

ПС
ЗАЩО НЕ НАРИЧАШ РИМ - БЪЛГАРИЯ, в основата на рим са маса българи и траки, така поне съм чел при треб и други ?

един сериозен въпрос - кои римски достижения намираш за производни от тракийски ?

Спартакус се е бил и срещу Крас - предполагам Крас не е Красьо или ?
цитирай
41. germantiger - финално
18.08.2018 21:44
ГРОЗДЕТО БИЛО "КИСЕЛО" - ЗА ТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ЗОР ДА ГО КЪСА НАВИСОКО

впрочем рим си е дал бая зор и една камара бол е изял по германиите

и все пак очаквам отговор - какво в рим е българско или тракийско

кои бележити рисмки родове и фигури се родеят с българо-траките

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТЕРМИН БЪЛГАРО-ТРАКИ ?

питам напълно сериозно
цитирай
42. germantiger - +
18.08.2018 21:46
КАК ТЪЛКУВАШ ИМЕНАТА НА

СУЛА е вертоятно сила или греша

КАТИЛИНА

ЦЕЗАР

ЦИЦЕРОН

БРУТ

СЕНЕКА

МАРИЙ

ТРАЯН
цитирай
43. leonleonovpom2 - Германтигър, от нашите земи е тр...
19.08.2018 21:00
Германтигър, от нашите земи е тръгнала цивилизацията в Европа
Това едва ли някой нормален човек ще оспори
Както днешните гермаци са наследници на старите германи, така и ние сме наследници на хората, живели по нащите земи
Има един момент, ще кажеш ,че го повтарям Да, ама е във връзка с въпроса ти
В писмо до папата, искаш доказателства, от Калоян , се твърди , че е от царски род! Калоян посочва за предци Симеон, Самуил и твърди ,че е от стар РИМСКИ род!?
В отговор, папата пише, че е проверил и се е убедил в истинността на написаното

Общият произход на Българи и римляни е лесно доказуем!
Пет милиона италианци носят фамилия Булгаро или Булгарелли Да , от Алцек
Стотици топоними-дори Венеция, ГОрица.... Ц в италианския няма!
Връзката ни с римляните идва от фригите и е лесно доказуема!
Ти знаеш ли, че като завладяват Европа-Средиземноморието най-вече, римляните създават автономно Сапейско-тракийско царство, просъществувало 150 години на нашите земи-От Сула до Клавдий Това никъде другаде не са го направили Дори и за Гърция Да оставим настрана ,че тя никога не е имала държавност, дори и в античния смисъл Но гръцкият е бил любим език на римските императори със сбъркан пол-Цезар, Тиберий, Нерон, Хадриан....
Как си обясняваш заапазената в значителна степен държавност-150 години през римско време на траките?
И липсата и при гърците?
Дай едно правдоподобно обяснение!
цитирай
44. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
19.08.2018 21:33
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
За нас това не е маловажно. Когато народите огладняваби, рицарите са пращани да грабят другите народи. Затова ли Германия е била бедна?

Германия почнала да богатее едва в последните 3-4 века: преди това си била порядъчно бедна,не много по-богата от тогавашна България.


В римско време Българските земи са били много богати , освен ,че са и най-плодородни и с най-добър климат
Ами основните златни находища са били тук, при нас Не случайно най-старото злато е добивано по нашите земи!
Не случайно и цар Рез е описан със златно въоръжение и доспехи- признак за богатството на Тракийската държава!
В Странджа , а и в Маноле вероятно , където сега разкопават гробница, съизмерима с пирамидите, има закопани тонове златни съкровища!
Германия, в римско време е бил беден, непривлекателен край,който тепърва е трябвало да се усвоява
Да ,това вече е дело на германците, те са го направили, не някой друг!

Хубава вечер!
цитирай
45. germantiger - ...
20.08.2018 00:45
не - от "вашите" земи НЕ е тръгнала цивилизация

във времената на цивлизации тези земи НЕ СА БИЛИ български

преди траките и гърците на балканите има друго население, което един Бог знае какво е било - негови са онези цивилизации

вече гръцката и тракийската цивилизации са други и факт, но не от тях започва цивлизоването, а от месопотамия междуречието на тигър и ефрат

айретен рисунки и поселения е имало в африка ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ години преди въобще в европа да е имало човек

- в земите на днешна австрия има намерени находки - примерно една плодородна "венера" антропофигура е на 35 000 години - няма грешка в числото

- е това НЕ значи австриец да каже - от нашите земи тръгвяа цивлизация - не австриецо, те не са били ваши австрийски тогава

но австриец никога няма да заяви такова скудоумие, за разлика от вас

- във "вашите" земи векове преди вас е имало кой ли не вкл. преди траките

- в днешните гемански земи преди германи е имало келти, нищо че те са общност келто-германи

- в днешните британски земи е имало келти, посел германски юти, англи, сакси, посел викинги

- в днешните френски земи е имало гало-келти, после германски франки

- В ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ ПЪРВО Е ИМАЛО НЕОЛИТ "ХОРА", БРОНЗОВИ "ХОРА", ДОШЛИ ТРАКИ, ДОШЛИ ГЪРЦИ И РУМЛЯНИ, МИНАЛИ ГОТИ, ПОСЛЕ СЛАВЯНИ, ПСОЕЛ БЪЛГАРИ, КУМАНИ, МИНАЛИ ТУРЦИ ИТН ИТН ИТН

не вашите земи леоне - земята е вечна като планета, а ние сме временни или вие сте забили знамето от адам и ева
цитирай
46. kvg55 - shtaparov,
20.08.2018 23:28
А дали римляните не са изпитвали и страх от гъстите гори и блатата?
цитирай
47. leonleonovpom2 - Е, точно зороди това се говори за ...
20.08.2018 23:50
Е, точно зороди това се говори за наследство! Защото сме временни Германтигър!
Живеем на тези земи, ние сме наследниците на тези хора живели тук
Който ги е напуснал и заминал някъде другаде, отказал се, общо явление е наследник там, където е отишъл
Прескачаш времево, както и с Германия Не римляните им показали как се правят автомобили ,да речем!
Ами кой твърди подобна глупост? Но римляните са патентовали колата, като четириколка-това означава каруца-четири колела!
Става дума за съвременната европейска цивилизация, за най - старо злато например Доказано е ,че е на нашите земи намерено Е, в района на Варна е намерено
Не става дума, кога се е пръкнал първия дивак, а кога целенасочено е почнал да прави неща различаващи го от животните- сечива ,прибори, обработка на земя и начини за предвижване
Виа Игнация, така се е наричал основния път на нашия полуостров Е , излиза на Игуменица, срещу Бари На неговото трасе е изграден път ,който и днес се ползва Всички основни пътни аргерии в Европа са изградени в римско време
И заради това Рим поставя началото на Европейската цивилизация, в основни линии е изградил народите-френския например, с романизиране на келтите там, наречени гали Гал означава жрец на келтите!
Всички друти са доизтраждали това, което като основа е построил Рим
Гърците са потребители, те само са съхранили това ,което са взели от другаде Ако Евклидовата геометрия е наистина тяхна, как ще обяснят наличието на пирамиди, как са правени плановете им и е изпълнен строежът, без познания по геометрия И то на изключително ниво
Ами ходил ли си в Поморийската гробница-тракийска е От Автустово време от Сапейското царство Не отговори, как си обясняваш наличието на това царство-На Реметалк, Реоскопур Котис и сие
Навсякъде, при строежа на тази куполна гробниза е ползвано златното сечение-архитекти и строители знаят за какво става дума
Как неук трак, броящ до четири знае това сечение
Много ме съмнява ,че с подръчните материали , с които е строено, някой сега може да изпълни строежа
Разбрах, не може да бъдеш убеден ,не да коригираш мнението си, че Рим е в основата на цивилизацията-съвременната, за европа става дума!
Добре, не е задължително
Нона мен не ми е хрумнало да нароча просто така Рим
Ровил съм се, наблюдавал съм, ходил съм на място и съм се убедил ,че е така и ,че не греша За себе си
Това излагам, не прочетено някъде
Впрочем , едва ли има сериозен историк, да твърди нещо друго....

Лека нощ!
цитирай
48. zaw12929 - Държим само да се знае истината, а не ...
21.08.2018 14:15
Държим само да се знае истината,а не да се трупат камари лъжи и все на нашия гръб. Но те не спират да ни обиждат
цитирай
49. shtaparov - Държим само да се знае ...
22.08.2018 18:29
zaw12929 написа:
Държим само да се знае истината,а не да се трупат камари лъжи и все на нашия гръб. Но те не спират да ни обиждат

Историческата истина е преди всичко разбира се- тук няма място за никакви лъжи и заяждания!
цитирай
50. shtaparov - А дали римляните не са изпитвали и ...
22.08.2018 18:39
kvg55 написа:
А дали римляните не са изпитвали и страх от гъстите гори и блатата?

Римляните са се страхували само от боговете и от своя императот,понеже и той е бил бог. Те заобикаляли блатата а горите подпалвали или изсичали,ако намерели смисъл за това и така правели всички техни пълководци,когато искали на всяка цена да победят!
цитирай
51. shtaparov - Няма значение :) БЪЛГАРИТЕ СА ...
22.08.2018 18:58
germantiger написа:
Няма значение :)

БЪЛГАРИТЕ СА РУСНАЦИТЕ, А РУСНАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ

СЛАВЯНИТЕ СА ТРАКИ, А ТРАКИТЕ СА БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ

или греша и не сдъм те разбрал ?

предположих, че Стильо хуна идва от гръцки и римски стели плочици

възможно ли е Меркел да е Марко кела и Макрон от макарон-а

ПС
ЗАЩО НЕ НАРИЧАШ РИМ - БЪЛГАРИЯ, в основата на рим са маса българи и траки, така поне съм чел при треб и други ?

един сериозен въпрос - кои римски достижения намираш за производни от тракийски ?

Спартакус се е бил и срещу Крас - предполагам Крас не е Красьо или ?

Крас е разбира се Краси ако щеш и Красьо,но ти друго не си разбрал- Българите не са руснаци и НИКОГА не са били,понеже няма как негрите да са бивши ескимоси а шумерите- бивши югославяни!
цитирай
52. shtaparov - (Щапаров, слагам ти ...)
26.08.2018 15:52
nkf написа:
Щапаров, слагам ти плюс на статията и я намирам за интересна гледна точка. Не мога да коментирам фактологията, която си изложил, защото съм запознат със събитията отгоре-отгоре, колкото за "обща култура". Просто историята на това, което днес е познато като германия никога не ми е била от първостепенен интерес. Обаче намирам някои твърдения за не особено издържани и подлежащи на сериозна критика. Първо, казваш, че земите на антична германия били икономически несъстоятелни /обобщавам с мои думи концепцията ти/; но нима британските острови са били икономически състоятелни, богати? Нима чукарите на на днешна гърция са били икономчиески промамливи? Ами пясъците по близкия изток? Второ, може би германия и наистина дане е представлявала интерес за Рим от онази - вече късна и упадъчна - епоха; но на мен ми се струва, че просто времето на Август е един залез на римската държава и клането в тевтобургската гора е просто един исторически знак, че зенитът отдавна е преминал. Рим от времето на принципата е едно разлагащо се туловище, което е тровило с миязмите, разврата, хедонизма, грубия си материализъм, декаденството си и т.н. здравите племена в Европа. Рим е бил нещо смислено до началото на принципата /макара, че републиканския период, ако и да бележи военни и културни пикове, е ясен индикатор за упадък, дори ако се съди по самата му държавна форма - република/. Съди по нашата история: какво донесе рим на България и на Балканите като цяло? Чст от нашите хора трябваше да се изтеглят отвъд Дунав и после векове да се бият с тая уродлива римска държава. Какво стана, след като император Константин - макар и Българин по род от софийско - клонира рим и го пренесе на босфора? Освен, че се образува едно ново гнездо на мръсотия, разврат, интриги, еврейщина, безчестие, робовладелство и всичко най-долно, и че накрая докараха османлийте в Европа, друго не стана. Да не забравя - и на най-бясна българофобия. Още теглим оследствиеята на "великия рим". Атла е трябвало да срине със земята рим.

Съгласен съм приятелю- Атила е трябвало да превземе Рим та и Цариград,за да отърве света от огнищата на зараза но той не можел да стори това понеже имал в Рим много приятели,на които държал- един от тях е бил Аеций а друг- бъдещият папа Лъв I. За Цариград пък той изобщо не ламтял- не е искал да разрушава безсмислено,искал е само да бъде помнен и за него да остане преди всичко славата.

А земите които изреждаш са трябвали на Рим: в Британия по онова време имало много злато и сребро и тамошните келти редовно сечали монети от тези метали,а римляните не били слепи и го виждали. Освен това се опасявали,че Британските келти редовно ще подбуждат "френските" келти към въстания и били длъжни да се подсигурят. Пясъците на Сирия и Палестина им били също много важни- чрез тях те подсигурявали своята връзка с житницата Египет,която ставала много уязвима откъм Палестина за атаките на перси и араби,та границите трябвало да бъдат раздалечени от нея. Гърция била важна от културна и търговска гледна точка,а за безопасността на римската търговия било жизнено важно да бъдат овладени всички брегове на Средиземно море,за да не останат никакви леговища за пиратите.
цитирай
53. shtaparov - Трябвало е цариград да бъде сринат ...
26.08.2018 15:59
nkf написа:
Трябвало е цариград да бъде сринат със земята и населяващата го гмеж да бъде изрината някъде в сирия и арабия. Какво наследство остави рим? Колизеума, в който се избиват хора и животни? Връх на цивилизацията не ще и дума!Облеченото в перфектни законови институти държавно и политическо насилие, лишено от елементарен морал? Цялата скапана структура на принципата беше копирана от вече "цивилизована" /по римски/ Европа и приложена и се роди какво? - също толкова скапания феодализъм, който пък доведе до още по-скапаното /по рисмко-гръцки/ просвещение-комунизъм, че и досега. Не, Щапаров, колкото и диви и прости да са били античните германци - те са невинни, чисти създания, непокварени. За гнусния монстър рим, не мога да кажа добра дума. Е, за някогашното римско царство - да. То е било "друга бира", както се казва. Обаче републиката и принципата са зловонна болест. Не мисли, че изобщо защитавам германците, особено днешната пасмина, населяваща онази прокълната земя. Тия, днешните шваби, дори на хора не приличат; дори определението "получовек" би било истинско ласкателство за тях. Това са едни уникално прости, страхливи, малоумни, самогъзни примитиви-материалисти, със съзнание като на свине в луксозна кочина. Апотеоз на по-принцип немската интелектуална и държавна немощ и константен провал. Но ако трябва да търсиш немската низост, мерзост, тъпота и мръсотия, то трябв ада погледнеш в други исторически времена, а не към античността. Няма смисъл да се търси порок и да се обвинява някогашния германец от блатата и горите. Те са били чисти и стойностни хора. НЕПОКВАРЕНИ!

Не мога да оспоря това,понеже си прав приятелю- древните германи наистина са били чисти,стойностни и непокварени хора подобно на Българите-Вандали (Вундари),за които римският писател Салвиан е казал същото.
цитирай
54. shtaparov - Тогава ще го загубим като ...
26.08.2018 16:02
nkf написа:
radostinalassa написа:
Тогава ще го загубим като бройка.За Макрон е достатъчно за видиш ушитему. Меркел съм я гледала на изтекло филмче като типична лисбийка.Май само Орбан е мъж.
Вярно ли е , че първият или вторият кръстоносен поход е бил срещу европеидите в Германия и Прибалтика. По отношение на генетиката и вярата, мисля, че е вярно. Значи са били богати, иначе Инквизицията е нямало да ги прати там.

Радостинке-рускинке, ти първоМ вземи да научеш български език - свещен, че тогава се губи в дебрите на антропологичта и генетиката, дето, видно е, и представа си нямаш. Ти по извивката на ухото ли позна, че меркел е лезбийка? Като ти гледам "куция" начин на изразяване и слвоформите "счупени", то май ще се окаже, че си от някоя циганска мЪЪла. То комай и умът ти е толкова, щом си се заела да навираш на блогърите рудките идотизми и псевдоученост като някакво висше откровение на истината. Апропо, за ушите мога цяла лекция да ти изнеса, тада се просветиш малко, ама няма да го направя, тъй като на свине бисери се не хвърлят, кактое казано в Евангелието.

Няма начин да се познае по ушите или носа кой човек е обратен и кой не е,така че и тук си прав приятелю.
цитирай
55. shtaparov - ГРОЗДЕТО БИЛО "КИСЕЛО" ...
26.08.2018 16:13
germantiger написа:
ГРОЗДЕТО БИЛО "КИСЕЛО" - ЗА ТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ЗОР ДА ГО КЪСА НАВИСОКО

впрочем рим си е дал бая зор и една камара бол е изял по германиите

и все пак очаквам отговор - какво в рим е българско или тракийско

кои бележити рисмки родове и фигури се родеят с българо-траките

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТЕРМИН БЪЛГАРО-ТРАКИ ?

питам напълно сериозно

Почти всички римски родове са потомци на избягали от Мала Азия троянци,лидийци и лувийци,така че почти всички се родеят с Българите. А терминът Българо-Траки е донякъде коректен понеже се отнася за онези потомци на Бригите (Блъгите) които станали Траки,а не Илири или Скити- затова в бъдеще всяка коректна историческа наука би могла да го въведе в обращение,ако това стане належащо. А древните германи трябва да добавя,че в един момент изчезнали безследно а на тяхно място се появили НЕМЦИТЕ и после ДОЙЧОВЦИТЕ,които живеят в земите им и досега а името ГЕРМАНИЯ е възстановено от европейците чак през ХVIII-XIX век,когато никой вече не знаел какво е станало с древните германи. И аз отговарям напълно сериозно,без да се гъбаркам с теб.
цитирай
56. shtaparov - КАК ТЪЛКУВАШ ИМЕНАТА НА СУЛА е ...
26.08.2018 16:39
germantiger написа:
КАК ТЪЛКУВАШ ИМЕНАТА НА

СУЛА е вертоятно сила или греша

КАТИЛИНА

ЦЕЗАР

ЦИЦЕРОН

БРУТ

СЕНЕКА

МАРИЙ

ТРАЯН

Тълкуванието на повечето споменати от теб имена е много лесно за добре обучения Българин,но невъзможно за никой германец,грък,евреин или руснак:

1. СУЛА= СУЛЕ,СУЛьО (Български лични имена,оттам е фам. Сулеви),има връзка с името на Слънчевия бог (СОЛ= СОЛНЦЕ,СЛЪНЦЕ,като "Н"-то е прибавена носовка,а "-ЦЕ" е умилително окончание,производно на спряганото от учените "-ЧО" в имена като Стоянчо,Марианчо,Ангелчо и пр.),с което формата СОЛНЦЕ ставала СЛЪНЧО. Оттам иде и думата СИЛА (Сила= Сола,Солъ т.е.- Слънчево качество,приоритет на Слънчевия бог).
2. КАТИЛИНА= КУТ-АРИНА (оттам- женското име КАТЕРИНА). Кут-Арина вие не знаете какво е,но ние знаем- това е едно от имената на бога Сатурн,почитта към когото била запазена в Рим като наследие от Малоазийското му минало. Във връзка с това име е названието на Българската местност КАТАРИНО (при преход Р–Л,ако не си забравил),а също името на Българите-Катари (Кут-Ари,Сатурнови хора,йоето е синоним на "Пречистени").

3. ЦЕЗАР= ВЕЗАР (Венерин). По тази причина Венера (Вечера,Вещера) била любима богиня на Цезар и той с всички сили се стараел да оправдае своето име.
4. ЦИЦЕРО (това е правилното,а не "Цицерон")= КОКАРО (виж нашата фам. Кокарови),ЦИЦЕЛО (с прех. Р-Л: виж нашата фам. Цицелови). Името иде от Хермес- сега нямам време да давам разяснения защо е така.

5. БРУТ= БОРИТ (алтернативен епитет на Марс: бог на бурите,войните и конфликтите).
6. СЕНЕКА= СОНЯКА (Слънчевия с диал.вар. Сончевия,Потомък на Слънчевия бог). Думата става по-ясна,когато заменим "К" с "Ц"- нещо,което древните често правели. Тогава получаваме формата СЕНЕЦЕ (Соньце,Солнце) и отговорът практически е същия.

7. МАРИО (оттам- нашето съврем,назв. Марий)= Марьо (Марко,Марсо) или с две думи- Марсов потомък.
8. ТРАЯН= ТРАЙЕН (Траен,Устойчив). Това име са го ползвали и "пра"-Българите разбира се,така че имаш 100-процентов добър отговор без нито едно запъване- феномен,напълно непостижим за немския,руския,влашкия и гръцкия езици.
цитирай
57. shtaparov - не - от "вашите" земи НЕ е ...
26.08.2018 16:53
germantiger написа:
не - от "вашите" земи НЕ е тръгнала цивилизация

във времената на цивлизации тези земи НЕ СА БИЛИ български

преди траките и гърците на балканите има друго население, което един Бог знае какво е било - негови са онези цивилизации

вече гръцката и тракийската цивилизации са други и факт, но не от тях започва цивлизоването, а от месопотамия междуречието на тигър и ефрат

айретен рисунки и поселения е имало в африка ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ години преди въобще в европа да е имало човек

- в земите на днешна австрия има намерени находки - примерно една плодородна "венера" антропофигура е на 35 000 години - няма грешка в числото

- е това НЕ значи австриец да каже - от нашите земи тръгвяа цивлизация - не австриецо, те не са били ваши австрийски тогава

но австриец никога няма да заяви такова скудоумие, за разлика от вас

- във "вашите" земи векове преди вас е имало кой ли не вкл. преди траките

- в днешните гемански земи преди германи е имало келти, нищо че те са общност келто-германи

- в днешните британски земи е имало келти, посел германски юти, англи, сакси, посел викинги

- в днешните френски земи е имало гало-келти, после германски франки

- В ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ ПЪРВО Е ИМАЛО НЕОЛИТ "ХОРА", БРОНЗОВИ "ХОРА", ДОШЛИ ТРАКИ, ДОШЛИ ГЪРЦИ И РУМЛЯНИ, МИНАЛИ ГОТИ, ПОСЛЕ СЛАВЯНИ, ПСОЕЛ БЪЛГАРИ, КУМАНИ, МИНАЛИ ТУРЦИ ИТН ИТН ИТН

не вашите земи леоне - земята е вечна като планета, а ние сме временни или вие сте забили знамето от адам и ева

Цивилизацията е тръгнала ТОЧНО от нашите земи за да стигне до Европа Герме,понеже е идвала от Мала Азия и не е можела да ги заобиколи и да стигне първо в Дания или Германия. Това е прието и в официалните виждания- друг е въпроса кой народ е бил нейния носител но ние твърдим,че този народ са били БРИГИТЕ (БЛЪГИТЕ)- деди на Тракоилири,Келтогермани и Скитославяни,та даже на сериозна част от гърците и евреите. Затова имената на познати персони като Адам, Ева, Мойсей, Абрахам, свети Илия, свети Петър, свети Андрей, Самуил и пр. са Български- не са гръцки, римски, еврейски, германски или руски!
цитирай
58. shtaparov - Германтигър, от нашите земи е тр...
26.08.2018 17:10
leonleonovpom2 написа:
Германтигър, от нашите земи е тръгнала цивилизацията в Европа
Това едва ли някой нормален човек ще оспори
Както днешните гермаци са наследници на старите германи, така и ние сме наследници на хората, живели по нащите земи
Има един момент, ще кажеш ,че го повтарям Да, ама е във връзка с въпроса ти
В писмо до папата, искаш доказателства, от Калоян , се твърди , че е от царски род! Калоян посочва за предци Симеон, Самуил и твърди ,че е от стар РИМСКИ род!?
В отговор, папата пише, че е проверил и се е убедил в истинността на написаното

Общият произход на Българи и римляни е лесно доказуем!
Пет милиона италианци носят фамилия Булгаро или Булгарелли Да , от Алцек
Стотици топоними-дори Венеция, ГОрица.... Ц в италианския няма!
Връзката ни с римляните идва от фригите и е лесно доказуема!
Ти знаеш ли, че като завладяват Европа-Средиземноморието най-вече, римляните създават автономно Сапейско-тракийско царство, просъществувало 150 години на нашите земи-От Сула до Клавдий Това никъде другаде не са го направили Дори и за Гърция Да оставим настрана ,че тя никога не е имала държавност, дори и в античния смисъл Но гръцкият е бил любим език на римските императори със сбъркан пол-Цезар, Тиберий, Нерон, Хадриан....
Как си обясняваш заапазената в значителна степен държавност-150 години през римско време на траките?
И липсата и при гърците?
Дай едно правдоподобно обяснение!

Чудесна подкрепа и обяснение приятелю- БЛАГОДАРЯ!
цитирай
59. shtaparov - За нас това не е маловажно. Когато ...
26.08.2018 17:13
leonleonovpom2 написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
За нас това не е маловажно. Когато народите огладняваби, рицарите са пращани да грабят другите народи. Затова ли Германия е била бедна?

Германия почнала да богатее едва в последните 3-4 века: преди това си била порядъчно бедна,не много по-богата от тогавашна България.


В римско време Българските земи са били много богати , освен ,че са и най-плодородни и с най-добър климат
Ами основните златни находища са били тук, при нас Не случайно най-старото злато е добивано по нашите земи!
Не случайно и цар Рез е описан със златно въоръжение и доспехи- признак за богатството на Тракийската държава!
В Странджа , а и в Маноле вероятно , където сега разкопават гробница, съизмерима с пирамидите, има закопани тонове златни съкровища!
Германия, в римско време е бил беден, непривлекателен край,който тепърва е трябвало да се усвоява
Да ,това вече е дело на германците, те са го направили, не някой друг!

Хубава вечер!

Така е приятелю- превръщането на бедната немска земя в цветуща страна е дело на германците без съмнение,а те са дело на самите нас.
цитирай
60. shtaparov - Е, точно з...
26.08.2018 17:22
leonleonovpom2 написа:
Е, точно зороди това се говори за наследство! Защото сме временни Германтигър!
Живеем на тези земи, ние сме наследниците на тези хора живели тук
Който ги е напуснал и заминал някъде другаде, отказал се, общо явление е наследник там, където е отишъл
Прескачаш времево, както и с Германия Не римляните им показали как се правят автомобили ,да речем!
Ами кой твърди подобна глупост? Но римляните са патентовали колата, като четириколка-това означава каруца-четири колела!
Става дума за съвременната европейска цивилизация, за най - старо злато например Доказано е ,че е на нашите земи намерено Е, в района на Варна е намерено
Не става дума, кога се е пръкнал първия дивак, а кога целенасочено е почнал да прави неща различаващи го от животните- сечива ,прибори, обработка на земя и начини за предвижване
Виа Игнация, така се е наричал основния път на нашия полуостров Е , излиза на Игуменица, срещу Бари На неговото трасе е изграден път ,който и днес се ползва Всички основни пътни аргерии в Европа са изградени в римско време
И заради това Рим поставя началото на Европейската цивилизация, в основни линии е изградил народите-френския например, с романизиране на келтите там, наречени гали Гал означава жрец на келтите!
Всички друти са доизтраждали това, което като основа е построил Рим
Гърците са потребители, те само са съхранили това ,което са взели от другаде Ако Евклидовата геометрия е наистина тяхна, как ще обяснят наличието на пирамиди, как са правени плановете им и е изпълнен строежът, без познания по геометрия И то на изключително ниво
Ами ходил ли си в Поморийската гробница-тракийска е От Автустово време от Сапейското царство Не отговори, как си обясняваш наличието на това царство-На Реметалк, Реоскопур Котис и сие
Навсякъде, при строежа на тази куполна гробниза е ползвано златното сечение-архитекти и строители знаят за какво става дума
Как неук трак, броящ до четири знае това сечение
Много ме съмнява ,че с подръчните материали , с които е строено, някой сега може да изпълни строежа
Разбрах, не може да бъдеш убеден ,не да коригираш мнението си, че Рим е в основата на цивилизацията-съвременната, за европа става дума!
Добре, не е задължително
Нона мен не ми е хрумнало да нароча просто така Рим
Ровил съм се, наблюдавал съм, ходил съм на място и съм се убедил ,че е така и ,че не греша За себе си
Това излагам, не прочетено някъде
Впрочем , едва ли има сериозен историк, да твърди нещо друго....

Лека нощ!

В подкрепа на писаното от теб ще напомня само думите на Херодот,които са много поучителни и казват за какво става въпрос:

"Много елини отидоха в Египет,овладяха познанията на жреците а като се върнаха в Елада,представиха тяхното учение за свое и станаха философи. Но аз няма да им кажа имената."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4802392
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136396
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи