Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2022 11:38 - Вик на отчаяние!!! По никакъв друг начин не може
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 5978 Коментари: 24 Гласове:
5

Последна промяна: 04.08.2022 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  да се нарече тази публикация в социалните мрежи на украински  войник. Много вероятно е този млад човек да е осакатен или да не е сред живите.  Дано е имал късмет да е сред пленниците.
 

 

"В момента губим Пески, всичките ни човешки и материални ресурси са почти изчерпани", пише той.

Последните шест дни, според неговите думи, са били просто "ад". "Нашата артилерия почти не отговаря, врагът пуска артилерийски снаряди в окопите ни без никакви проблеми за себе си, разбива нашите здрави бетонни позиции за десетки минути, пронизва отбранителната ни линия без никакви паузи."

Гнездилов разказва за сериозни жертви сред личния състав през изминалия уикенд (30-31 юли): "Резервът отива на позиция, за да прикрие пробив, и пет минути по-късно само един на  15 души остава невредим".

Отбелязва се, че по-рано Гнездилов е писал на страницата си неща като "Колкото повече руснаци убием сега, толкова по-малко руснаци ще трябва да убиват нашите деца".

Защо пиша този постинг? От радост , че "моите"  категорично настъпват, не оставяйки шанс на противника си?  На това се радва друг в блога, че гинат в братоубийствена война два руски народа. Аз не се радвам- кървя! " Мои" са и от двете страни.
Пески беше малко селище в Донецка област . Пиша беше, защото днес от няколко хиляди души  в развалините са останали неколцина. Хилядите са мъртви, или избягали. Неколцината  са обгрижвани от Червения кръст, ходиха при тях съчувстващи високоплатени
чиновници от ООН, от ПАСЕ и т н. Къде бяха тези чиновници, когато през 2014 година бе организиран от грантодавателите им
кървавия държавен преврат. Къде бяха когато нац-батальоните
сгазиха заедно с жителите му това селище .  В края на краищата кой опрости  кръвтта и 
болката на жителите на Пески и остави без наказание извергите от Киев, Одеса, Мариупол, обградени и натикани в майчиния им 
кучи з---ик от бойците на Луганск и Донецк. 
Днес нямаше да четем този "предсмъртен вопъл", нямаше и да четем и думите му на смъртна омраза през март-април, ако 
още през 2014 година  не бе спрян Югоизтокът на Украйна сам 
да реши съдбата си-защото я държеше в ръцете си.
Нито един икономически проект не струва смъртта на едно дете-а в Донецк има алея на деца загинали от войната- в цяла Украйна "алеите" са десетки. И кой проект в края на краищата проработи.
Тази кръв е главно, проектите да не заработят. И те вероятно са 
"мъртви " за дълго, ако не завинаги.
На територията на Украйна има много братски могили-най много. Покой са намерили в тях руси, малоруси, белоруси/разбира се и други, но тук иде реч за руските народи/ През вековете руските народи са чупили гръбнака на не един завоевател. Впрочем завоевателят след монголите общо взето е един и същ-алчният Запад. От Ватикана -до Райха.
С всички тези опити хората от братските могили  се справиха и завещаха мощна и силна държава. В Украйна днес отново могили.
Завоевателят отново е същият,но далеко от "огъня"-само потрива и грее ръце върху него, подхвърляйки съчките. Че ще се подпали и неговата черга е ясно-било е и така ще бъде. Не е ясно защо Саша  Сашко в могилата бута!? 
 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - За човешките жертви може само да се съжалява,
04.08.2022 12:34
особено когато се избиват два родствени народа. За победата е характерно приповдигнато чувство на заслужена радост- превъзходство, надмощие над (натовския, фашисткия) общочовешки и световен враг.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Никой не се ражда натовец, фашист...
04.08.2022 13:00
Аз и ти сме в натовска държава, питал ли е някой каква да е държавата. Не ти знам възрастта, но ако си военнообязан, като нищо ще те пратят да се биеш срещу руснаци, македонци, сърби...както са го правили междувпрочем.
Сега много се бият в кърдите , че не сме били фашистка държава, а само съюзник на такава, което само по себе си задава въпроси. Няма нужда от въпроси обаче антисимитското законодателство, гоненията на евреите, пращане на евреи от подконтролните ни територии в газовите камери.
Сега много са десиденти, антикомунисти , антидесари, макар, че са громели в студия , катедри и студентски аули капитализма и са ни учели на комунизъм, при това "НАУЧЕН" Докладвали са на оперативния си офицер другарчето си, натискали са се агенти да бъдат , а кадрови десари да станат е върха на сладоледа. Сега са ни ментори , ГРАНТоментори и макар нормален човек да изпитва омерзение към подобни хамелеони , ето ги строени с китки и отворили човчици за" трохи и хайверче" дори от поредния Голам брат.
Не сме само българите такива,но при нас личи много, защото сме злобни, завистливи и бедни. А сме бедни, защото сме злобни и завистливи

Най лошото е , че децата, внуците ни се превръщат в "дърво без корени"
Тези които са подали главица над тинята , мечтаят поне до кръста да са навън. А после са глобалисти, либерали и основно зомбирани, че са над другите и то защото не робуват на идеологии, класови противоречия и т н-типичен лумпен-пролетариат, мака, че много от тях имат собствен бизнес, престижно образование и т н.
Тези които гълтат вода и тиня мразят, но не мразят системата а американци, руснаци , Пешо, Гошо и т н
Те концентрират омразата си в определен народ, човек. От тях излизат бъдещите фашисти, анархисти/терористи/, а и болшевики.
Тоест държиш под тинята един народ и от него се пръква, каквото си поискаш- Ваймар роди фашизма, атентат роди болшевизма. Ей така от нищото на пръв поглед, а не е от нищото. Унижението и страданието раждат "бесовете"-Достоевски го е написал.
Факт е обаче че държава и закони успяха да направят само ф ашисти и комунисти. Не казвам какви , но държавата и законите бяха факт.
Сега сме всичко друго освен държава и законност.
И не сме само ние-"Белите държави", както се кичат, не са никакви държави.
Може ли да е държава в която тема да е има ли пол , или не, можеш ли да спиш с децата си, с племениците си и т н. В която нотабилите да покровителстват наркотърговци, трафиканти на хора и органи,да плячкасват каквото им падне от народа си?

morskipesni написа:
особено когато се избиват два родствени народа. За победата е характерно приповдигнато чувство на заслужена радост- превъзходство, надмощие над (натовския, фашисткия) общочовешки и световен враг.

цитирай
3. vencivaleri1951 - Въпросът ти показва за кой ли път , че не си подготвен за това което питаш
04.08.2022 15:24
Пески е "сгазен"по време на гражданската война, когато въстанаха Донецка и Луганска област. Това е селище в Донечка област и там от години са развалини. Заедно с Авдеевка в момента представлява изграден отбранителен вал по пътя към Славянск и Крематорск Руски войник там не е стъпвал, от когато се разделиха украинци и руснаци. Не е единственото обезлюдено селище в тези две области, а са обезлюдени при първият поход на нац батальоните към Донецк и Луганск.
Знаем как завърши този поход и кой се наложи /Путин/ обкръжените и пленените "нацики" да бъдат пуснати срещу напечатан лист хартия, който подконтролната от Запада Украйна и не мислеше да спазва договореностите. Освободените "нацики" бяха посрещнати като герои, получиха добри инструктури, класно въоръжение и пълна и безнаказана свобода на действие. Дообезлюдиха подконтролните територии на двете области и се стигна до това , което се стигна.
Тази публикация е от края на юли и Пески представляваше тогава рубеж на украинците, който рубеж вече не съществува-съюзните войски го преминаха

starforlife написа:
Венци, ето тук
https://vencivaleri1951/politika/2022/07/29/quot-i-losho-vreme-nastana-vseki-pishe-nikoi-ne-chete-quot.1828622
в 15-ти коментар ти ме "заплаши" така:
vencivaleri1951 написа:
Докато не си ми изтрил профила, няма да влизам при теб и не искам да те виждам тук.
Направи го в 23:06 ч. и точно 2 часа по-късно, в 01:03 ч. не изпълни обещанието си и вече ме беше посетил!
От тогава продължаваш да си ме посещаваш редовно, та затова и аз няма да спазя изискването ти да не ме виждаш и дори сега ще те попитам нещо на базата на това:
В постинга ти написа:
Пески беше малко селище в Донецка област . Пиша беше, защото днес от няколко хиляди души в развалините са останали неколцина. Хилядите са мъртви, или избягали.
И аз те питам. Чисто логически, а не с лицемерен патетизъм като твоя от рода, цитирам те от преди тези ти думи: "Аз не се радвам- кървя! " Мои" са и от двете страни" те питам, без да кървя:
СЛЕД КАТО ВСЛЕДСТВИЕ НА РУСКОТО "ОСВОБОЖДЕНИЕ" ЖИТЕЛИТЕ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ НА ПЕСКИ СА ОСТАНАЛИ НЕКОЛЦИНА ("хиляди са мъртви", ИЗБИТИ ОТ КОГО?), ТО КОЙ ЩЕ ЖИВЕЕ В ПЕСКИ СЛЕД "ОСВОБОЖДЕНИЕТО", ВЕНЦИ?
Хилядите мъртви от "освобождението"?!
Или Русия ще си докара "богати" буряти, а защо не и сибирски китайци?!


И като казах "китайци", та да продължиш с пудрата си тук
https://getmans1/politika/2022/08/04/ta-s-kakvo-kazvate-che-kitai-bil-po-razlichen-ot-drugite-dyr.1829361
пък после пак ще се посмеем. Некървящи - ха ха ха ха.

цитирай
4. blackpredator - тъй да се каже ноторно,
04.08.2022 15:41
релевантното е аподиктично
няколко месеца след Пески,
на Ламанша или на Елба
у железопътния вагон..
цитирай
5. vmir - Не кървиш за братските народи, а курвиш.
04.08.2022 16:35
Ако бяха братя, сепаратистите нямаше да крадат части от Украйна за Русия. Все едно да те пусна в къщи, а ти да ми присвоиш къщата. Защото синът ми е спечелил US конкурс, което за "благозвучие" наричаш "грантаджийство" без поне да знаеш какво означава думата извън извратеното ти от кремълски лъжи безсъзнание.
цитирай
6. getmans1 - ТУКА НАДА МАЛКО ДЕЛИОРМАНСКА ЯС...
04.08.2022 18:40
ТУКА НАДА МАЛКО ДЕЛИОРМАНСКА ЯСНОТА;

Случаят описан в постинга е част от статия на ВЗГЛЯД.РУ
Тази статия я има в БЛИЦ или по-точно, в Блиц е опосано само УЖ казаното от украинският боец т.е. цитираното от автора на блога.

Преди час аз прочетох статията във ВЗГЛЯД;
... където депутат от ДНР Владислав Бердячевски разказва, че предстои падането на с. Пески, разказва за жесток обстрел от руска страна и в подкрепа цитира „ФБ страница на боеца„. И в интерес на истината там е по-подробна, за артилерийска подкрепа от украинска страна само с две минохвъргачки и с още една случка с загинал другар „описана„ от боеца.

Слагам някои думи в кавички защото тази статия завършва така;

- цитирам, „Ранее официальный представитель Минобороны генерал-лейтенант Игорь Конашенков сообщал, что украинская артиллерия обстреляла батальон 56-й бригады ВСУ, после чего он был практически ликвидирован. Эти боевые действия проходили у населенного пункта Пески. „

Когато реших все пак да коментирам с отвращение естествено тази статия беше изчезнала и на нейно място същото но без разказа на депутата, ето я;

https://vz.ru/news/2022/8/2/1170680.html

Проверих и страницата на ВЗГЛЯД за УКРАЙНА - няма я,

Сега ще припомня на домакина, че когато на него нещо казано като укор към Русия винаги казва „Първата жертва на войната е истината... „

Вие си правете изводите ... а, аз ще си „нося позора„ и Фереджето АКО СЕ ОКАЖЕ ЧЕ СЪМ СЕ МЕТНАЛ НА АМБРАЗУРАТА ... знае се защо.
цитирай
7. germantiger - не четох пости нга ти, но днес гледах ...
04.08.2022 19:46
не четох пости нга ти, но днес гледах РУСКО ВИДЕО ОТ РУСИЯТА С ВАШ ВОЙНИК БИВШ БЕЗ КРАКА

вашите руснаци се гавриха с него - не го допуснаха в транспорт, а един с бухалка се появи за да го превъзпита

да възпита тоя без крака и баща му - видеото е официално и налично в нета

ако не множеш да го намериш - ще ти пратя л;инк - пшиши ми на лс

снимано с телефонче от рускиня, лекичко прикрито на скандала
цитирай
8. vencivaleri1951 - Аз прочетох статията на български-в днес бг, или блиц бг
04.08.2022 20:05
Както виждаш, копирал съм я-няма грешки:)
Дали точно е предадена страницата на боеца е без значение
Това наистина се случва-гинат два руски народа
Ако се опиташ да разсъждаваш, ще видиш силен упрек и към Русия и специално към Путин.
Как ще свършат сраженията е ясно . След това е трудното, да не кажа невъзможното
Много кръв, много болка, много ненавист...Жена ,къща, работа, кола можеш да смениш , геогравско съседство не

getmans1 написа:
ТУКА НАДА МАЛКО ДЕЛИОРМАНСКА ЯСНОТА;

Случаят описан в постинга е част от статия на ВЗГЛЯД.РУ
Тази статия я има в БЛИЦ или по-точно, в Блиц е опосано само УЖ казаното от украинският боец т.е. цитираното от автора на блога.

Преди час аз прочетох статията във ВЗГЛЯД;
... където депутат от ДНР Владислав Бердячевски разказва, че предстои падането на с. Пески, разказва за жесток обстрел от руска страна и в подкрепа цитира „ФБ страница на боеца„. И в интерес на истината там е по-подробна, за артилерийска подкрепа от украинска страна само с две минохвъргачки и с още една случка с загинал другар „описана„ от боеца.

Слагам някои думи в кавички защото тази статия завършва така;

- цитирам, „Ранее официальный представитель Минобороны генерал-лейтенант Игорь Конашенков сообщал, что украинская артиллерия обстреляла батальон 56-й бригады ВСУ, после чего он был практически ликвидирован. Эти боевые действия проходили у населенного пункта Пески. „

Когато реших все пак да коментирам с отвращение естествено тази статия беше изчезнала и на нейно място същото но без разказа на депутата, ето я;

https://vz/news/2022/8/2/1170680.html

Проверих и страницата на ВЗГЛЯД за УКРАЙНА - няма я,

Сега ще припомня на домакина, че когато на него нещо казано като укор към Русия винаги казва „Първата жертва на войната е истината... „

Вие си правете изводите ... а, аз ще си „нося позора„ и Фереджето АКО СЕ ОКАЖЕ ЧЕ СЪМ СЕ МЕТНАЛ НА АМБРАЗУРАТА ... знае се защо.

цитирай
9. vencivaleri1951 - Изроди навсякъде има Ментално страдащи хора също
04.08.2022 20:45
Съвсем сериозно не чета твоите лс много отдавна Общо взето знам какво пише в тях и от лична хигиена те трия. Сега като гледам и модераторър какво е трил се боя , че освен Гочето и ти си се проявил
Пишете си двамата-мъжкари, свалячи, гениални-оставете простолюдието да се залъгва в заблуди. Още повече , че постингът ми не е заядлив, а осъжда безумието което се случва на тези два изстрадали от войни народи.


germantiger написа:
не четох пости нга ти, но днес гледах РУСКО ВИДЕО ОТ РУСИЯТА С ВАШ ВОЙНИК БИВШ БЕЗ КРАКА

вашите руснаци се гавриха с него - не го допуснаха в транспорт, а един с бухалка се появи за да го превъзпита

да възпита тоя без крака и баща му - видеото е официално и налично в нета

ако не множеш да го намериш - ще ти пратя л;инк - пшиши ми на лс

снимано с телефонче от рускиня, лекичко прикрито на скандала

цитирай
10. vencivaleri1951 - Нито познаваш историята, нито си наясно с конфликта в Донбас
05.08.2022 01:30
Кой кого е пуснал в дома си/Донбас/-украинци руснации, или руснаци украинци въобще не е въпрос с повишена трудност.То само като прочетеш промяната на имената на селищата след 90та година става ясно кой е гост в Донбас.
Не донбасци вдигнаха оръжие а срещу тях беше вдигнато и те отвърнаха. Отвърнаха и се справиха. Дори и тогава не тръгнаха да излизат от Украйна, държаха само да се изпълни подписания договор в Минск. Отново срещу тях тръгна войска и този път Русия с жива сила им помага. Донбас за Украйна е вече минало, както и други области. Да е жив и здрав синът ти и дано не е субсидиран за антибългарски проект
vmir написа:
Ако бяха братя, сепаратистите нямаше да крадат части от Украйна за Русия. Все едно да те пусна в къщи, а ти да ми присвоиш къщата. Защото синът ми е спечелил US конкурс, което за "благозвучие" наричаш "грантаджийство" без поне да знаеш какво означава думата извън извратеното ти от кремълски лъжи безсъзнание.

цитирай
11. morskipesni - На запитването:
05.08.2022 16:53
Запасен офицер съм, прехвърлил отчета :))) Доста богат и състоятелен, ОТ ТРУДА СИ в чужбина, дългогодишен. Бил съм във Франция, САЩ, Канада-последно в Германия, от която скоро се завърнах. Никому не завиждам, нито на мен някой завижда-знаят с какво съм платил благосъстоянието си. Считам че българският народ е благороден, скромен, съзидателен, велик по своему. Използват ни, ограбват ни международни мошеници. Никога българин няма да вдигне оръжие срещу русин, но дупе да им е яко на другите, ако ни сръчкат за подобна война.
Рецептата за България? Ще се "оправи", когато по радиото зазвучи 30% българска, автентична фолклорна музика, 10% нова българска, 20% балканска, 10% източноазиатска, 10% европейска, 10% руска, 10% х'американска.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5064421
Постинги: 1353
Коментари: 19564
Гласове: 5478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031