Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2022 18:26 - Ритуализацията, свещеното, символното и магичното -начини за приобщаване и обвързване от самотното битие в съзнанието за обвързаност
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 15000 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 19.11.2022 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ритуализацията, свещеното, символното и магичното -начини за приобщаване и обвързване от самотното битие в съзнанието за обвързаност.

Символите са начин за обвързване.
Така че когато видите един татуиран индивид то той по същество е безкрайно самотен, а също и неидентифициран, по-скоро с дефицит на идентификацията. Със символите на татусите индивида се чувства приобщен.Разбира се татусът е знак за сигнал на SOS, този човек има проблеми с даването на доверие и печеленето на такова или с други думи има всякави проблеми.
Ритуалите са робство и те обвързват човек към някаква натрапливост или суеверие. Когато човек е слаб той се обръща към нещо като патерица, която да го подпира и да му става по-лесно да си живее живота.
Когато обстоятелствата тикнат живота в необяснима посока, тогава на преден план в мозъка изникват ирационалните процеси. Дори необяснителната свръхестевственост като магията става норма, особено ако индивида е слаб и злонамерен. Човек обръща внимание според своята духовност или към свещенното, или към магичното.
Чрез ритуализацията символът, свещенното мислене и магията се бовързват в онази патерица, която ни прекарва по-лесно прзе нашия живот.
Човек се ражда сам, живее сам и умира сам, колкото и приобщен да се чувства. Религиите, ритуалите  и символите са парериците, които помагат докато си живеем живота.


Никой не следва да се съмнява в коварността на Украйна и Русия
Има ли по-жалко упровлявана държава. Дронове следят бежанците по граници, само че не казват, че няма жива сила, коятон да ги спре. Дори живата сила за наблюдение отсъства
Никой не следва да се съмнява в коварността на Путин.
И двете страни използват Запорожката АЕЦ, за да спечелят някакви позиции в развитието на конфликта. Путин обаче е водещ в агресията и на него не му пука за отговорностите, които поема с превземането на АЕЦ, тъй като той е недосегаем.
Зеленски също не е цвете за мирисане. Съвсем явно атомната централа се използва за разменна монета от двете страни в конфликта. Ето защо целият свят трябва да участва в омиротворяването на враждуващите страни. Американците досега наливат масло в огъня, тъй като този конфликт е добре дошъл за намааляване последиците от американската рецесия. Гу тереш е напълно прав, че гяма нужда от неговото ООН в подобни конфликти, но истината е, че хегемонията на СаЩ в ООН създава напълно автоматизирана и безполезна бюрократична машина.
Освен това целия свят ще изпадне в продоволствена криза и много страни ще изпитат глад на плещите на своето население, тъй като Украйна е житницата на света и една ядрена катастрофа след Чернобил няма да може да направи по-малко радиоактивно зърното за страните от Третия свят. 
Ако руския политически фактор се опита да реставрира собственика на кюлчетата на ВАсил Божков това би било катастрофа за политическия живот в България.
Ако Европа продължи да заема пасивно положение между Путин и САЩ нейния политически балон ще колабира от липсата на тежест и постепенно тя ще бъде маргинализирана, което е и една от целите на САщ да даде превес и икономически растеж на Лондонското “Сити като награда за излизането на Великобритание от Евросъюза.



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. kolevr38 - Абсолютна словесна диариа,
08.08.2022 20:17
позор. Това е преднамерена провокация, предназначена да размъти зелевата чорба в главите на плоскоземците, наръсени с кеймс...
цитирай
2. kvg55 - apollon,
08.08.2022 20:56
Тези които обстрелват, електроцентрали, водохранилища и мостове са ВСУ.
А продоволствената криза се преувеличава. Доста земеделска земя в Украйна е собственост на us–американски компании, които гледат да си продадат реколтата и раздухват проблема. А us–американците имат нужда от хранителна диета – много са недебеляли.
Боко само Херо Мустафа може да го върне на власт. В коалиция с Харвардци.
цитирай
3. apollon - Когато избамкат украинската Хи...
08.08.2022 22:41
Когато избамкат украинската Хирошима, тогава ще почне словесната работа, от която няма да има никаква полза.
Ей някои тъпанари много ме кефят. Като че ли разполагат за защитна радиоактивирана простотия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467231
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031