Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2022 21:59 - НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 9417 Коментари: 36 Гласове:
59

Последна промяна: 22.08.2022 15:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


   Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!

  Фактът обаче е налице и който не го познава добре,няма начин да узнае как невзрачна страна като "Киевска Рус" е могла да победи великата тогавашна България,вместо да бъде пометена от Българите и върната във васалната зависимост към нашата империя,от която се измъкнала с "византийска" помощ малко преди това. Светослав съвсем не бил тъй силен,както го представя казионната псевдоистория- напротив,сам по себе си той е бил толкова слаб,че едни прости печенеги са могли да го съсипят и обезглавят!

  Това е добре документирано от "византийските" извори,но за него няма и дума в "нашата" история. Този фокус е направен явно по политически причини а историята и спорта са едни от браншовете,в които няма и помен от реформи след "промяната" в 1989 г. Моя задача обаче е да показвам на обичния ми Български народ истините,които са били укривани от него и изопачавани съзнателно,за да служат на някои чужди сили и на политическата конюнктура,продиктувана от тях.

  Турските племена,без чиято помощ Русия НИКОГА нямаше да победи България и да стане велика сила са три. Тук ще ги изброя по степента им на важност за събитията,които се случили в България по тяхна вина.

1. Печенеги. Това безбройно на времето си турско племе разбило накрая русите и отдало заслуженото на масовия убиец Светослав,но после изчезнало безследно и днес от него са останали само едни прости власи- да,именно власи,чийто изначален бит не е коренно различен от този на тюрките и на другите номади (кликни върху изображенията,за да ги увеличиш):
       image

2. Маджари. Нарекли се по-късно "унгарци" и днес са угрофинско племе но тогава са си били чисто турско,за което говори и историческото им название ТУРКИ! Прародина на маджарите е разбира се Манджурия (без назализираната форма- Маджурия т.е. Маджария),а изначалното им име е Мишари. В тях е имало известен угрофински елемент но с попадането им в Панония те окончателно се угрофинизирали,понеже попаднали под прякото влияние на останалите в района потомци на авари,които по произход са чисти угрофини от южен Урал.

а) Маджарски племена и вождове помагат на Светослав във войната с Българите:
       image

б) Старото име на маджарите е ТУРКИ (турско племе МИШАРИ от централна Манджурия):

       image

       image

3. Узи.
Днешните псевдоисторици ги наричаят и "огузи",а старите руси са ги наричали просто ТОРКИ и ТУРКИ.
       image

  Ако узите днес са изчезнали,това не се дължи на някаква странна епидемия или необясним феномен,а на съвсем простички факти. С течение на времето те са асимилирани от печенегите,които после са асимилирани от куманите. Така получените узо-кумано-печенеги били толкова лабилни,че лесно се влели в състава на околните народи: унгарци, турци, татари, руснаци, сърби, Българи, гърци, албанци, "македонци", украинци и пр.,но са към 60% от населението на днешните Молдова и "Румъния" (останалите поне 40% са Българи). Именно тези тюрки са отговорни за образуването на влашката народност- не някой друг! Това за жалост днешните учени не го разбират- ще им го кажа обаче,дано го проумеят! Потомците на тези турски племена днес се преструват на "даки" и "гети" но ядец- тясна връзка с Даки и Гети имат днешните Българи,а не турските племена от Средна Азия!

  Фактът,че турски племена са помагали на Русия да победи България през Х-ти век е нов за почти всички Българи,но това не го прави неверен а напротив- той е старателно укриван от нашите очи,понеже води до няколко крайно неприятни за панславистката сбирщина изводи:

1. Ранните руси предпочитали да се съюзяват с тюрки (респ. турци),за да избиват "славянските" племена и да ги поробват. Турската коалиция на Светослав воювала в много посоки- срещу евроиранската "Волжка" България, срещу иранска Хазария, срещу "Византия" и най-важното: срещу всички източноевропейски "славянски" (т.е. Български) племена!

2. Ранните Руси наистина са били турско племе,както пишат арабските историци в X-XI век. Чрез тези факти едва сега става ясно арабското твърдение,че РУСИТЕ СА ГОЛЯМ НАРОД ОТ ТЮРКИ, КОЙТО НАПАДА "СЛАВЯНИТЕ" И ГИ ПОРОБВА!

3. Турските племена в източна Европа почти единодушно тръгнали да помагат на "славянска" Русия,вместо на "тюркска" България. Това слага дебел прът в изкривеното и без туй колело на тюркската теория,понеже не може да обясни как така тюрките не се споразумели със своите "братя" край Дунав да поробят "славянска" Русия,а вместо туй се избивали помежду си за нейния кеф!
       image

4. Древна Русия била малка и слаба страна,която била лесно побеждавана дори от дедите на днешните власи. Затова руският княз Светослав бил тъй изплашен от Българите,че извършил в страната ни нечувани зверства- набил на кол цялото население на тогавашния Пловдив и избил според оценката на някои историци 300 болярски рода,пред които 52-та рода на Борис "Първи" бледнеят!
       image

  Това е поредното доказателство,че Светослав се страхувал неистово от Българите и че без помощта на турските племена работата беше спукана на него и на Киевското княжество,прекръстено в днешно време на "Киевска Рус". В същото време този факт е ярък пример за това как се градят големи империи и с какви ужасяващи жестокости си служели амбициозните следовници на големите цели а именно- разбиването на стари империи и създаването на нови. За разлика от тях обаче,великата Българска империя била градена на базата на взаимното доверие,разбирателство и поредица от мирни споразумения,в резултат на които народите влизали в равноправни конфедерации помежду си,при което запазвали своята самостоятелност и дори държавност. Затова днес на света има държави като Сърбия, Русия, Чехия, Полша, Словакия, Хърватска, Беларус, Украйна, "Македония", "Румъния", Албания, Унгария и прочее че ако бяха дедите ни жестоки зверове като тогавашните руси,усвет нямаше да се видят на света ни власи ни унгарци,нито гърци или някакви "славяни",да не говорим пък за турци!

  Подробностите в древните хроники,жестоките зверства на Светослав и неотстъпчивата му грандомания по наш адрес говорят,че не е имало никакъв доброволен съюз между руси и Българи,с какъвто ни будалкат лъжливите казиони а напротив- имало е истинско поробване на населението в Дунавската равнина,след което източната й част е почти обезлюдена,а на нейно място са настанени Светославовите приятели печенезите (известни днес като Добруджански турци). Тези звертва обаче са харесвани от руското изкуство и историография,понеже с тях Светослав станал невероятно важен за днешна Русия и дори Украйна,които се надпреварват да го възхваляват в оди,стихове,картини и пиеси:
       image

  Това не пречи обаче на обективните западни историци да нарекат войната между русите и печенегите МЕЖДУОСОБИЦА т.е.- война между най-влизки роднини:
       image

  Няма и как да бъде другояче щом арабските хроники от онова време категорично заявяват че русите са голям народ от тюрки.който напада "славяните" (Сакалиби, Саклани т.е. Българи) и ги поробва!
       image
       

image

  Истината трябва да се зпознава и изучава а не да се укрива по тесногеъди конюнкрурни причини,както правеха "нашите: несвестни тюрколози. Досега те обръщаха историята с главата надолу,като обявяваха русите за "славяни" а Българите за тюрки,но оригиналните исторически извори ни помагат да сложим ред в тяхната какофония от лъжи. Очевидно между XIII-ти и XV век е имало много сериозна причина руси и татари да са перманентни съюзници помежду си,които близо 3 века продължили да пеят старата си песен- да нападат "славяните" (т.е. Българите) и да ги поробват! Робите накрая обаче се оказали повече от господарите- затова им наложили езика си но получили от тях ново народностно име,което било припознато от голям брой узи и печенеги. Така тези турски племена в днешна "Русия" постепенно изчезнали,включително чрез смесване с татари но наследството им останало а от него личи,че сред днешните руснаци има далеч повече азиатски ген отколкото сред древните Българи,а робския манталитет на поробените от Русия "източнославянски" народи се запазил за жалост и до днес.



Гласувай:
59


Вълнообразно


1. barin - Здравей, Щапаров. Интересен ан...
17.08.2022 22:22
Здравей, Щапаров. Интересен анализ за племената, с които сме имали общо минало. Често сме се спречквали с тях при променлив успех, но по-честио ние сме излиозали победители. Интересно, че държавите Македония и Румъния са поставени в кавички. Така и трябва- те са изкуствено създадени от 'великите сили". Особено на Румъния не ѝ се полага територия, колкото за три държави: Молдова, Влашко и Трансилвания, първите две от които български. Мисля, че точно поради преименуването на Киевското княжество в Киевска Рус украинците претендираха преди години, че Русия незаконно носи името Рус.
Поздрави!
цитирай
2. zemja - Почитания!
17.08.2022 22:45
И благодарности!
цитирай
3. tonsunka - Чудовищното национално предат...
17.08.2022 22:53
Чудовищното национално предателство на съществата, наричани русороби, изобщо не допуска някой да каже лоша дума за Русия, която за тях е над всичко. А истината е, че още от времето на Святослав дивите и подли руснаци, които нашите путиноиди наричат "братушки", са били наш вечен враг.
Щапаров, надявам се, че си запознат с трите тома "Руската империя срещу България", където има десетки исторически документи за враждебната политика на Русия срещу България. Набивай истината за руските варвари на русоробските твари.
цитирай
4. shtaparov - Здравей приятелю!
17.08.2022 23:28
barin написа:
Здравей, Щапаров. Интересен анализ за племената, с които сме имали общо минало. Често сме се спречквали с тях при променлив успех, но по-честио ние сме излиозали победители. Интересно, че държавите Македония и Румъния са поставени в кавички. Така и трябва- те са изкуствено създадени от 'великите сили". Особено на Румъния не ѝ се полага територия, колкото за три държави: Молдова, Влашко и Трансилвания, първите две от които български. Мисля, че точно поради преименуването на Киевското княжество в Киевска Рус украинците претендираха преди години, че Русия незаконно носи името Рус.
Поздрави!

С печенеги и узи не сме имали общо минало разбира се,а само с част от днешните руси и особено украинци. Букурещките кумано-печенеги пък трябва да върнат на България нейните исторически области Влашко и Молдова,а после да се договорят с унгарците как да си поделят Трансилвания и Галиция,без никакво право да претендират за нашите хилядолетни земи на север от Дунав,в това число Бесарабия.
цитирай
5. shtaparov - (Почитания!)
17.08.2022 23:31
zemja написа:
И благодарности!

За твоята поезия също Eлице- ДА!
цитирай
6. tonsunka - Всъщност робският манталитет на ...
17.08.2022 23:32
Всъщност робският манталитет на "източнославянските" народи за наш срам се среща само у българина и донякъде у сърбина. Поляци, чехи, словаци, хървати, словенци не понасят руснаците. Само нашият национален ген за жалост е изроден, та все още се кланя на руските варвари.
цитирай
7. shtaparov - Чудовищното национално ...
17.08.2022 23:35
tonsunka написа:
Чудовищното национално предателство на съществата, наричани русороби, изобщо не допуска някой да каже лоша дума за Русия, която за тях е над всичко. А истината е, че още от времето на Святослав дивите и подли руснаци, които нашите путиноиди наричат "братушки", са били наш вечен враг.
Щапаров, надявам се, че си запознат с трите тома "Руската империя срещу България", където има десетки исторически документи за враждебната политика на Русия срещу България. Набивай истината за руските варвари на русоробските твари.

Не съм ги чел обстойно за съжаление,но се надявам някой ден да си ги набавя и да им обърна полагаемото се внимание.
цитирай
8. shtaparov - Всъщност робският манталитет на ...
17.08.2022 23:38
tonsunka написа:
Всъщност робският манталитет на "източнославянските" народи за наш срам се среща само у българина и донякъде у сърбина. Поляци, чехи, словаци, хървати, словенци не понасят руснаците. Само нашият национален ген за жалост е изроден, та все още се кланя на руските варвари.

Ако е изроден генът ни наистина,това е станало след 1700-та година: до тогава Българите не са сваляли шапка ни на турчин,ни на руснак!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
18.08.2022 00:24
Да , Дюканж използва понятието тюрки за маджарите! за тях, не за нас!
При Святослав нещата са по- сложни Той е правнук на нашия Борис и внук на Владимир Дядо му неправомерно е лишен от престола, така че Святослав има права над него Това е подшушнато от ромеите и той почва войната срещу нас! Но в нейния ход, той от враг ,става съюзник на Българите Не се знае ,как са щели да се развият нещата, ако не е бил убит при връщаннето си в Киев Писал е на майка си Олга, ,че иска да мести столицата в България
Все пак е свършил едно полезно дело !Изнесъл е книгите от горящата царска библиотека и по този тначин е спасена книжнината ни!

Лека нощ!
цитирай
10. shtaparov - Здравей приятелю!
18.08.2022 00:40
leonleonovpom2 написа:
Да , Дюканж използва понятието тюрки за маджарите! за тях, не за нас!
При Святослав нещата са по- сложни Той е правнук на нашия Борис и внук на Владимир Дядо му неправомерно е лишен от престола, така че Святослав има права над него Това е подшушнато от ромеите и той почва войната срещу нас! Но в нейния ход, той от враг ,става съюзник на Българите Не се знае ,как са щели да се развият нещата, ако не е бил убит при връщаннето си в Киев Писал е на майка си Олга, ,че иска да мести столицата в България
Все пак е свършил едно полезно дело !Изнесъл е книгите от горящата царска библиотека и по този тначин е спасена книжнината ни!

Лека нощ!

За евентуалните роднински връзки на Светослав съм чел същите неща,но има един проблем- това са предположения на съвременни параисторици,а не твърдения на древни очевидци. Единствено по-достоверно твърдение в случая е това,че майка му Олга (Болга) е от каменния Плисков а не от дървения Псков,който още не бил основан по онова време. Всичко друго е обект на псевдонаучни спекулации за жалост,с каквито мнозина охотно си служат
цитирай
11. emelika - Интересно ми е всичко що пишеш
18.08.2022 10:33
И определено си е нужно препрочитането. Питам се, кое е сломило гордият българин до раболебието? Турското робство ли, или нещо друго?... При всички положения няма как да стане за кратко време. Кое променя поколенията? Хронично психическо въздействие, пораждащо страх и несигурност? Генно смесване до устойчива мутация? Таен невидим химио- миазмен опит на велика сила , предизвикващ подчинение? Етап на духовен народностен спад? Нещо като филогенеза в народопсихологията? Или всичко вкупом с още неща? Дали пък и народите, както и личността не проявяват цикличност в минус и плюс в поведението си, отключено от критични ситуации?... Какво по-критично от робство и войни - тайни и явни, в които велики умове влагат мощтта си в унищожителни експерименти. Въпреки всичко вярвам в изконния български ген и в това, че кръвта вода не става. Искам да вярвам и вярвам във възраждането на българския дух!
цитирай
12. shtaparov - И определено си е нужно препрочи...
18.08.2022 12:39
emelika написа:
И определено си е нужно препрочитането. Питам се, кое е сломило гордият българин до раболебието? Турското робство ли, или нещо друго?... При всички положения няма как да стане за кратко време. Кое променя поколенията? Хронично психическо въздействие, пораждащо страх и несигурност? Генно смесване до устойчива мутация? Таен невидим химио- миазмен опит на велика сила , предизвикващ подчинение? Етап на духовен народностен спад? Нещо като филогенеза в народопсихологията? Или всичко вкупом с още неща? Дали пък и народите, както и личността не проявяват цикличност в минус и плюс в поведението си, отключено от критични ситуации?... Какво по-критично от робство и войни - тайни и явни, в които велики умове влагат мощтта си в унищожителни експерименти. Въпреки всичко вярвам в изконния български ген и в това, че кръвта вода не става. Искам да вярвам и вярвам във възраждането на българския дух!

Всичко вкупом не,но някои от тези неща- да! А възраждането на Българския дух ще стане с раждаемост- без Българи няма Български дух естествено,има цигански и "славянски"
цитирай
13. mt46 - ?!
18.08.2022 13:20
"НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!"
/.../
1. Осъзнаваш ли, че правиш груба политическа пропаганда, което е ненормално за сериозната и истинска история?
2. Осъзнаваш ли, че използваш лъжи и манипулации, антинаучен подход?...
цитирай
14. nedovolen - Емелика е задал правилни въпроси. ...
18.08.2022 13:32
Емелика е задал правилни въпроси.
Българският дух е като феникс.
Едно време като учихме за горски вредители, професорът казваше, че някои нямат "стопанско значение". И казионните са така.
:)))
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей , отново приятелю!
18.08.2022 14:46
10. shtaparov - Здравей приятелю!
00:40

Виждам ,че си попаднал под влиянието на защитниците на чистата наука! Борещи се срещу псевдонауката
Утре да не се окаже ,че сме и с тюркски произход, в резултат на тази борба
Траки няма, но има славяни? А за тях и едно сведение актуално няма,, освен припокриване с това, което е известно за Българите
Впрочем, дойде ми идея за постинг, в прослава на борците срещу нсевдонауката! Твоя ще е заслугата!
Псков ,доколкото знам е лично владение на Олга И, нормално е да се е казвал Плисков, оттам съкратено да е името му на Псков До такъв извод стига Державин на никакъв друг език името няма смисъл Има и две села Плисков в Русия!
Ще ти покажа с научни доводи, че Святослав е Българин
Аз самият съм научен работник и мога най- добре да отсея научното от псевдонаучното
И не говоря празни приказки, защото зад мен стоят реални неща, а не приказки само!

Хубав ден!
цитирай
16. shtaparov - Отговарям ти по точки
18.08.2022 17:29
mt46 написа:
"НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!"
/.../
1. Осъзнаваш ли, че правиш груба политическа пропаганда, което е ненормално за сериозната и истинска история?
2. Осъзнаваш ли, че използваш лъжи и манипулации, антинаучен подход?...


Отговарям ти по точки:
1. Каква политическа пропаганда правя- за коя политическа партия?? Аз твърдя,че за никоя- РАБОТЯ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ! Аз нямам друга "политическа партия" освен България- трябваше да го разбереш вече.
2. Кое мое твърдение е лъжа?? Посочи го конкретно и се аргументирай!
3. (добавка от мен): Кои лъжи са "научен" подход- само тези на казионите ли??
цитирай
17. shtaparov - Емелика е задал правилни въпроси. ...
18.08.2022 17:42
nedovolen написа:
Емелика е задал правилни въпроси.
Българският дух е като феникс.
Едно време като учихме за горски вредители, професорът казваше, че някои нямат "стопанско значение". И казионните са така.
:)))

На пръв поглед е така приятелю но както се оказа,историята има огромно стопанско значение за всяка една страна. Западът дава стотици милиарди безвъзмездно на Гърция поне два пъти на всеки 100 години от 2 века насам,и то само заради гръкоманията на западняците,която е породена от гръцката история. Изтокът също им дава- малко ли наши земи им харизаха руснаците? От миналия век вече дават и на израелците: пак по същата причина. На нас пък ни взимат,за да има за гърците и италианците- защото в историята ни пише,че сме потомци на някакви мърляви азиатски катунари,които дошли да им развалят цивилизацийката!

Тази лъжа е изгодна за Запада и за Изтока: ще дават по-малко безвъзмездности и ще имат по-малко такива задължения! Изгодна е за гърците и италианците- няма да сме им конкуренти в разпределението на "плячката"! Напоследък стана изгодна и за сърбите- чрез нея те ни откраднаха трайно "Македония",Белград,Ниш и Браничево! Изгодна е за власите (фалшивите "даки")- няма да им пречим да се преструват на европейци и да претендират за ЦЯЛАТА Дунавска равнина! Изгодна е за руснаците- ще продължат спокойно да пославянчват Българските потомци навсякъде по света! Изгодна е и за германците- отпада опасността да си вземем Готите и да оставим страната им с пръст в уста! За "македонците" въобще да не говоря- там изгодите са още по-ясни!
цитирай
18. radostinalassa - Русите са в 50% с Р1 а хаплогрупа...
18.08.2022 18:25
За какви тюрки говориш? Светослав е смятал България за свое наследство от майка си Олга. Генетиката ти е твърде чужда. Именно западняците носят тюркски гени и това им личи твърде много.
цитирай
19. shtaparov - Живи и здрави Ванка!
18.08.2022 18:29
leonleonovpom2 написа:
10. shtaparov - Здравей приятелю!
00:40

Виждам ,че си попаднал под влиянието на защитниците на чистата наука! Борещи се срещу псевдонауката
Утре да не се окаже ,че сме и с тюркски произход, в резултат на тази борба
Траки няма, но има славяни? А за тях и едно сведение актуално няма,, освен припокриване с това, което е известно за Българите
Впрочем, дойде ми идея за постинг, в прослава на борците срещу нсевдонауката! Твоя ще е заслугата!
Псков ,доколкото знам е лично владение на Олга И, нормално е да се е казвал Плисков, оттам съкратено да е името му на Псков До такъв извод стига Державин на никакъв друг език името няма смисъл Има и две села Плисков в Русия!
Ще ти покажа с научни доводи, че Святослав е Българин
Аз самият съм научен работник и мога най- добре да отсея научното от псевдонаучното
И не говоря празни приказки, защото зад мен стоят реални неща, а не приказки само!
Хубав ден!

Научните ти качества са ми добре познати- имаш невероятни постижения,хвала за което! Благодаря ти за хубавия жест- знам че си пословично честен и няма да пропуснеш да подчертаеш заслугите там,където ги има. Затова и аз ти обещавам: по пътя на честната и чистата наука ще потвърдя,че казионните догматици са лъжци,а техните твърдения по наш адрес са псевдонаучни клевети!
цитирай
20. shtaparov - За какви тюрки говориш? Светослав ...
18.08.2022 18:44
radostinalassa написа:
За какви тюрки говориш? Светослав е смятал България за свое наследство от майка си Олга. Генетиката ти е твърде чужда. Именно западняците носят тюркски гени и това им личи твърде много.

Това не може да е вярно- ходът на историческите събития говори че Светослав не обичал Българите, понеже се чувствал перманентно застрашен от тях. Ако искаше за себе си само трона,защо ще избие всичките жители на десетки градове и стотици села,вместо да ги привлече на своя страна? Имало е как да ги привлече с убеждение,но никой у нас не го припознавал за законен наследник на Българския трон: Комитопулите са били далеч по-законни от него! Всички приказки,че бил се считал за наследник на нашия престол са сметки без кръчмар- няма исторически извор,който да споменава това! То наистина би следвало да се подразбира,но дори майка му да е била наистина Българка,което за мен е 90 и повече процента вероятно,тя не е била от царски род и синът й естествено не е имал право на престола,дори и да е била незаконна дъщеря на самия Симеон! Точно затова Светослав не посмял да лиши Борис II от царските му права и дори да го пипне с пръст,макар да го превърнал в своя марионетка- той добре знаел,че произходът му е нисък и няма НИКАКВО право да претендира за престола!
цитирай
21. radostinalassa - Да, Светослав е казал, че Плесков, Плиска...
18.08.2022 18:59
е центърът на неговите земи. Това обяснява и думите на Святослав, синът на Олга: „Не обичам да седя в Киев, искам да живея в Переяславец на Дунава - там е средата на моята земя“
цитирай
22. radostinalassa - Четох и блога на historybg - Княгина Олга - българска принциса
18.08.2022 19:41
https://historybg2018.blog/history/2018/10/03/kniaginia-olga-bylgarska-pricesa.1629699
цитирай
23. kvg55 - shtaparov,
18.08.2022 21:26
300 болярски рода? Ми то всеки трети българин е бил със синя кръв.
цитирай
24. shtaparov - 300 болярски рода? Ми то всеки ...
19.08.2022 03:58
kvg55 написа:
300 болярски рода? Ми то всеки трети българин е бил със синя кръв.

Бил е разбира се: археологията потвърждава,че 80% от ортодоксалните "пра"-Българи са били с ИЧД т.е.: хора с царско и аристоктатично потекло по линия на "арийците"!
цитирай
25. shtaparov - е центърът на неговите земи. Това ...
19.08.2022 04:09
radostinalassa написа:
е центърът на неговите земи. Това обяснява и думите на Святослав, синът на Олга: „Не обичам да седя в Киев, искам да живея в Переяславец на Дунава - там е средата на моята земя“

Светослав както знаем е седял на Дунав и единствения град,в който пребивавал максимално дълго време е Дръстър (Силистра) което значи,че Переяславец е руското име на този древен Български град,който изглежда му е приличал по нещо на Преслав. Тук няма как да става дума за истинския Преслав,за което си имам три аргумента:

1. Царственият Преслав не е бил на Дунав.
2. Непоправимият лодкар Светослав и неговите хора почти постоянно се движели нанякъде с лодки и крайно рядко на коне което означава,че те не можели да прекъснат пъпната връв със своята родина,като останат да живеят в град без плавателни реки,какъвто е бил Велики Преслав.
3. Дръстър може да е бил наричан Преславец и от Българите,понеже там било седалището на нашата патриаршия в онова време т.е.: градът е бил църковна столица на тогавашна България.
цитирай
26. shtaparov - (Четох и блога на historybg - Княгина Олга - българска принцеса)
19.08.2022 04:22
radostinalassa написа:
https://historybg2018/history/2018/10/03/kniaginia-olga-bylgarska-pricesa.1629699

Това аз не го оспорвам- руснаци са го писали преди много векове. Олга (Болга) е родена в България,но дали е Българка и дали е била принцеса- за това сигурни данни за съжаление няма,та се налага малко да поукрасим нейната история. На мен лично не ми се иска да е била Българка заради вродената й жестокост,която се предала генетично на сина й и в крайна сметка станала причина за гибелта на "Първата" Българска империя. Родената в тогавашна България жена може да е била всякаква: Българка, ромейка, сирийка, арменка, еврейка, печенежка, "славянка" по критерия на казионите и пр.,но най-вероятно си е била именно Българка,с което аз лично не се гордея.
цитирай
27. barin - Здравей, Щапаров. По повод Преслав ...
19.08.2022 09:25
Здравей, Щапаров. По повод Преслав и Преславец: има едно село край р. Дунав Преславец. Край него има следи от стара крепост, по-точно наблизо има две крепости: Кандидиана и Нигринианис. Може би оттам идва объркването и затова Радостина в ккоментар № 21 пише Переяславец. Възнамерявам скоро да посетя тези две малки крепости, свързани с парк отскоро. Може би княнягня Олга е била българка според някой исторци от рода Дуло но е спорно.
Поздрав!
цитирай
28. mt46 - ...
19.08.2022 12:16
shtaparov написа:
mt46 написа:
"НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!"
/.../
1. Осъзнаваш ли, че правиш груба политическа пропаганда, което е ненормално за сериозната и истинска история?
2. Осъзнаваш ли, че използваш лъжи и манипулации, антинаучен подход?...


Отговарям ти по точки:
1. Каква политическа пропаганда правя- за коя политическа партия?? Аз твърдя,че за никоя- РАБОТЯ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ! Аз нямам друга "политическа партия" освен България- трябваше да го разбереш вече.
2. Кое мое твърдение е лъжа?? Посочи го конкретно и се аргументирай!
3. (добавка от мен): Кои лъжи са "научен" подход- само тези на казионите ли??

1. Русофобска и националистическа пропаганда. Русофобията и национализмът са политика...
2. Лъжа е, че княз Светослав е избил "300 болярски рода", както гръмко твърдиш в заглавието! Манипулативно, некоректно е понятието "турски племена". Правилно е "тюркски народи, "тюркски племена"...
цитирай
29. shtaparov - Отговарям пак по точки:
20.08.2022 09:35
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
"НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!"
/.../
1. Осъзнаваш ли, че правиш груба политическа пропаганда, което е ненормално за сериозната и истинска история?
2. Осъзнаваш ли, че използваш лъжи и манипулации, антинаучен подход?...


Отговарям ти по точки:
1. Каква политическа пропаганда правя- за коя политическа партия?? Аз твърдя,че за никоя- РАБОТЯ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ! Аз нямам друга "политическа партия" освен България- трябваше да го разбереш вече.
2. Кое мое твърдение е лъжа?? Посочи го конкретно и се аргументирай!
3. (добавка от мен): Кои лъжи са "научен" подход- само тези на казионите ли??

1. Русофобска и националистическа пропаганда. Русофобията и национализмът са политика...
2. Лъжа е, че княз Светослав е избил "300 болярски рода", както гръмко твърдиш в заглавието! Манипулативно, некоректно е понятието "турски племена". Правилно е "тюркски народи, "тюркски племена"...

Отговарям пак по точки:

1. Какво те притеснява теб "русофобската" "пропаганда"- да не би да си руснак? И откога писането на истини стана русофобия?
2. Както споменах в текста,300-те рода са по мнението на някои изследователи- не е измислено от мен! Но избивайки 300 елитни благородници (глави на Български родове подобно на Баязид), Светослав символично ги заличава- това е личното ми мнение.
3. (добавена от мен) Знаеш ли откога Българският "национализъм" (т.е. родолюбие) е "русофобия" сиреч- пречка за Русия? Отговарям за да не се луташ: Откак Русия ламти да ни завладее и превърне в Задунайска губерния. Ти това нейно желание ли подкрепяш,та родолюбието ти пречи??? Питам се дали си Българин тогава,и защо не си отидеш в Русия?
цитирай
30. shtaparov - Здравей, Щапаров. По повод Преслав ...
20.08.2022 09:47
barin написа:
Здравей, Щапаров. По повод Преслав и Преславец: има едно село край р. Дунав Преславец. Край него има следи от стара крепост, по-точно наблизо има две крепости: Кандидиана и Нигринианис. Може би оттам идва объркването и затова Радостина в ккоментар № 21 пише Переяславец. Възнамерявам скоро да посетя тези две малки крепости, свързани с парк отскоро. Може би княнягня Олга е била българка според някой исторци от рода Дуло но е спорно.
Поздрав!

Името на това село е сложено през 20-ти век разбира се: преди това е носело "турско" (т.е. печенежко) име. Затова е трудно да припознаем в него Светославовият "Преславец"- той е говорел несъмнено за някой голям и известен град,а не за една или две малки крепости.
цитирай
31. mt46 - Защото ме интересуват историческите истини! А крайните идеологии и политическата пропаганда си служат с лъжи, преувеличения, манипулации!...
20.08.2022 11:23
shtaparov написа:
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
"НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!"
/.../
1. Осъзнаваш ли, че правиш груба политическа пропаганда, което е ненормално за сериозната и истинска история?
2. Осъзнаваш ли, че използваш лъжи и манипулации, антинаучен подход?...


Отговарям ти по точки:
1. Каква политическа пропаганда правя- за коя политическа партия?? Аз твърдя,че за никоя- РАБОТЯ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ! Аз нямам друга "политическа партия" освен България- трябваше да го разбереш вече.
2. Кое мое твърдение е лъжа?? Посочи го конкретно и се аргументирай!
3. (добавка от мен): Кои лъжи са "научен" подход- само тези на казионите ли??

1. Русофобска и националистическа пропаганда. Русофобията и национализмът са политика...
2. Лъжа е, че княз Светослав е избил "300 болярски рода", както гръмко твърдиш в заглавието! Манипулативно, некоректно е понятието "турски племена". Правилно е "тюркски народи, "тюркски племена"...

Отговарям пак по точки:

1. Какво те притеснява теб "русофобската" "пропаганда"- да не би да си руснак? И откога писането на истини стана русофобия?
2. Както споменах в текста,300-те рода са по мнението на някои изследователи- не е измислено от мен! Но избивайки 300 елитни благородници (глави на Български родове подобно на Баязид), Светослав символично ги заличава- това е личното ми мнение.
3. (добавена от мен) Знаеш ли откога Българският "национализъм" (т.е. родолюбие) е "русофобия" сиреч- пречка за Русия? Отговарям за да не се луташ: Откак Русия ламти да ни завладее и превърне в Задунайска губерния. Ти това нейно желание ли подкрепяш,та родолюбието ти пречи??? Питам се дали си Българин тогава,и защо не си отидеш в Русия

цитирай
32. shtaparov - (Защото ме интересуват историческите истини! А крайните идеологии и политическата пропаганда си служат с лъжи, преувеличения, манипулации!...)
21.08.2022 17:14
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
"НОВА СПЕСТЕНА ИСТИНА – РУСКИЯТ КНЯЗ СВЕТОСЛАВ НАДВИЛ БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКИ ПЛЕМЕНА И ИЗБИЛ 300 БОЛЯРСКИ РОДА


Истината трябва да се знае а не да се укрива- руският княз Светослав през Х век нападнал България,но се страхувал неистово от Българите. Затова той повикал на помощ няколко турски племена,без чиято помощ НИКОГА нямаше да ни победи. Тази истина е важна за проумяване на феномена,който се явил изневиделица в живота на непобедимите Българи- да ги надвие някакво неизвестно князче,за чийто народец никой до момента не бил чувал. В "нашата" история обаче това е старателно укрито- сакън да не се разсърдят "братята" на казионите и да не излезе,че руснаците някога са били малък слаб народец който се нуждаел от силни съюзници,за да победи "слаба" страна като България!"
/.../
1. Осъзнаваш ли, че правиш груба политическа пропаганда, което е ненормално за сериозната и истинска история?
2. Осъзнаваш ли, че използваш лъжи и манипулации, антинаучен подход?...


Отговарям ти по точки:
1. Каква политическа пропаганда правя- за коя политическа партия?? Аз твърдя,че за никоя- РАБОТЯ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ! Аз нямам друга "политическа партия" освен България- трябваше да го разбереш вече.
2. Кое мое твърдение е лъжа?? Посочи го конкретно и се аргументирай!
3. (добавка от мен): Кои лъжи са "научен" подход- само тези на казионите ли??

1. Русофобска и националистическа пропаганда. Русофобията и национализмът са политика...
2. Лъжа е, че княз Светослав е избил "300 болярски рода", както гръмко твърдиш в заглавието! Манипулативно, некоректно е понятието "турски племена". Правилно е "тюркски народи, "тюркски племена"...

Отговарям пак по точки:

1. Какво те притеснява теб "русофобската" "пропаганда"- да не би да си руснак? И откога писането на истини стана русофобия?
2. Както споменах в текста,300-те рода са по мнението на някои изследователи- не е измислено от мен! Но избивайки 300 елитни благородници (глави на Български родове подобно на Баязид), Светослав символично ги заличава- това е личното ми мнение.
3. (добавена от мен) Знаеш ли откога Българският "национализъм" (т.е. родолюбие) е "русофобия" сиреч- пречка за Русия? Отговарям за да не се луташ: Откак Русия ламти да ни завладее и превърне в Задунайска губерния. Ти това нейно желание ли подкрепяш,та родолюбието ти пречи??? Питам се дали си Българин тогава,и защо не си отидеш в Русия


Аз не съм учил турски и не искам да го уча,но знам едно- в турския език думата ТУРЧИН се произнася като ТЮРК! За турчина всички тюрки са турци- там няма разлика между ТЮРК и ТУРЧИН,такава разлика комай се прави само у нас и в Русия,и то по изрично настояване на тюрколозите! Аз го знам отдавна- а ти знаеше ли го Марине?
цитирай
33. slavianstvo - "Украинската държава е на не ...
21.08.2022 20:09
"Украинската държава е на не по-малко от 15 века и тя е единственият законен наследник на Киевската Рус, на достоянията и достиженията на нашите владетели."

Думи на украинския президент от 28 юли т.г. Тъй че оплакванията - там.
цитирай
34. shtaparov - "Украинската държава е ...
21.08.2022 20:56
slavianstvo написа:
"Украинската държава е на не по-малко от 15 века и тя е единственият законен наследник на Киевската Рус, на достоянията и достиженията на нашите владетели."

Думи на украинския президент от 28 юли т.г. Тъй че оплакванията - там.

"Петнайсетте" им века са чиста фантасмагория разбира се: точно като "16-те века и половина" на Русия,която се изкарва държава от 375 г, сл.Христа: повече от 300 години преди Аспарух! :)
цитирай
35. zaw12929 - да не се крие, ДА СЕ ЗНАЕ ВСЯКА ПОД...
22.08.2022 05:29
да не се крие, ДА СЕ ЗНАЕ ВСЯКА ПОДРОБНОСТ- ВАЖНИ. КАТО ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО, ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО
цитирай
36. shtaparov - да не се крие, ДА СЕ ЗНАЕ ВСЯКА ПОД...
25.08.2022 19:26
zaw12929 написа:
да не се крие, ДА СЕ ЗНАЕ ВСЯКА ПОДРОБНОСТ- ВАЖНИ. КАТО ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО, ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО

Имаш право- подробностите понякога са толкова важни,че имат значение за начина,по който ще ни възприемат развитите и силните народи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4802870
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136411
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи