Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2022 13:46 - Европейската сметна палата разследва далаверите на мошениците от Еврокомисията
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2317 Коментари: 8 Гласове:
14

Последна промяна: 14.09.2022 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЕК прикрива ролята на Урсула Фон дер Лайен в непрозрачната сделка за Ковид ваксини с Pfizer за десетки милиарди евро

image

Дали наистина така изглежда един безупречно честен и прозрачен политик?

С всеки изминал ден преговорите, водени между Европейската комисия и Pfizer относно най-големия договор за ваксина срещу COVID-19 в ЕС, изглеждат все по-малко като обичаен бизнес, а по-скоро като пиеса за убийство, в която самоличността на убиеца не е разкрита до края, пише брюкселското издание "Politico".

Сюжетът се задълбочи още повече, след като днес (вчера, бел. ред.) Европейската сметна палата публикува доклад, обвиняващ Комисията, че отказва да разкрие подробности за личната роля на председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен в преговорите.

Бюджетният надзор установи, че шефът на ЕС е отхвърлил съществуващия правилник, за да сключи предварителна сделка с американската мултинационална компания, проправяйки пътя за договор за до 1,8 милиарда дози ваксина срещу коронавирус, който да бъде подписан през май 2021 г. За всички останали ваксини сделките, сключени от ЕС между 2020 г. и 2021 г., съвместен екип, състоящ се от длъжностни лица от Комисията и седем страни членки, проведе проучвателни разговори. След това резултатът беше отнесен до Управителен съвет по ваксините, съставен от представители на всички 27 държави-членки на ЕС, които го подписаха.

Но тази установена процедура не е спазена в случая с най-големия договор в ЕС, казва Сметната палата. Вместо това самата Фон дер Лайен проведе предварителни преговори за договора през март и представи резултатите на управителния съвет през април. Междувременно планирана среща на научни съветници, организирана за обсъждане на стратегията на ЕС за ваксините за 2022 г., така и не се състоя.

За разлика от другите договорни преговори, Комисията отказа да предостави записи от дискусиите с Pfizer под формата на протоколи, имена на консултирани експерти, договорени условия или други доказателства. "Помолихме Комисията да ни предостави информация за предварителните преговори за това споразумение", пишат авторите на доклада. "Такъв обаче не последва."

Старши одитор, който помогна в разследването, коментира пред "Politico", че отказът на Комисията да разкрие информация е много необичаен. "Това не се случва почти никога. Това не е ситуация, с която ние обикновено се сблъскваме", каза одиторът, пожелал анонимност.

Одитният доклад поражда допълнителни опасения относно действията на Фон дер Лайен, само два дни преди тя да произнесе годишната си реч за състоянието на Съюза.

Още през април 2021 г. New York Times съобщи, че лидерът на ЕС е разменил текстови съобщения с Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на Pfizer, в навечерието на сделката. Привидно уютните отношения между висши политически и бизнес лидери предизвикаха недоумение тогава.

И както се отбелязва в доклада, разследването на европейския омбудсман по въпроса срещна стена от мълчание. По това време Комисията твърдеше, че вече не разполага с текстовите съобщения. В отговор омбудсманът Емили О"Райли установи, че е имало лошо управление.

Най-голямата сделка

Противоречието се върти около третия договор на Комисията за иРНК ваксината на BioNTech/Pfizer. Предишните два договора бяха осигурили общо до 600 милиона дози. Но тази следваща, за до 1,8 милиарда дози, ще се окаже най-голямата от всички сделки, подписани от Брюксел. Той предвижда предварително закупуване на 900 милиона дози, с опция за поръчка на още 900 милиона, за доставка през 2022 и 2023 г.

Договорът беше значителен както като обем, така и като цена. Според изтеклите подробности ваксините струват по 15,50 евро всяка, което означава, че договорът ще струва близо 30 милиарда евро, ако бъде напълно изпълнен. "Това е най-големият договор за ваксина срещу COVID-19, подписан от Комисията и ще доминира в портфолиото от ваксини на ЕС до края на 2023 г.". Pfizer не отговори на искане за коментар за тази история.

Сделката дойде в разгара на пандемията, малко след като проблемите с производството и разпространението на производителя на ваксини AstraZeneca оставиха ЕС изоставащ зад САЩ и Обединеното кралство в надпреварата за снабдяване с ваксини. Фон дер Лайен се намеси в разгара на тази криза.

Това не е първият път, когато председателят на Комисията има проблеми с "изчезващи" текстови съобщения. По време на нейния мандат като министър на отбраната на Германия парламентарно разследване на добре платени сделки с външни консултанти разбра, че подчинена случайно е изтрила текстови съобщения от официалния й телефон, а Фон дер Лайен сама е изтрила съобщения от собственото си устройство.

В крайна сметка Фон дер Лайен беше оневинена през 2020 г. от окончателния доклад на разследването, който установи, че висши военни и правителствени служители са извършили нарушения. В собствените си показания пред разследването тя призна недостатъци в работата на министерството по консултантските сделки, но каза, че ги е адресирала.

Комисията не отговори на искане за коментар и нейният писмен отговор на одитния доклад не споменава взаимодействието на Фон дер Лайен с Pfizer. Но, появявайки се наскоро пред комисията на Европейския парламент по COVID-19, Сандра Галина, старши здравен служител на Комисията, който помогна за воденето на преговорите, оспори идеята, че има нещо необичайно в третия договор на Pfizer.

"Беше договорен като всички други договори. Не виждам никаква разлика", каза Галина, като добави, че "може би е имало различни предварителни преговори".

Одиторът от Европейската сметна палата, интервюиран от "Politico", коментира, че предварителните преговори са били от решаващо значение за окончателните условия на сделката: "Ключовите аспекти на договорите бяха договорени неофициално. Едва след сключването на това неофициално споразумение официалният процес можеше да продължи. Това беше наистина важно за преговорите."

Сметната палата не може да задължи Комисията да предостави липсващата информация. Но Европейският парламент, чрез своята бюджетна комисия, може да изрази недоволството си по въпроса.

На сцената

Следващия месец Бурла от Pfizer трябва да се яви пред комисията по COVID на ЕП. Председателят на комисията, белгийският евродепутат социалист Катлийн ван Бремпт, коментира, че също възнамерява да поиска от сметната палата да представи констатациите си.

Говорейки пред "Politico", ван Бремпт коментира, че разбира, че след неуспеха на AstraZeneca в началото на 2021 г. Комисията е била под огромен натиск.

"Следователно разчитахме на Pfizer, който успя да ускори някои от доставките си за ЕС. Разбирам, че при тези обстоятелства за г-жа Фон дер Лайен беше важно да се свърже директно с г-н Бурла", каза евродепутатът.

Тя обаче отбеляза, че председателят на Комисията е оставила настрана съвместните екипи за преговори за сделка, която ще достави дози само през следващата година, след като повечето европейци вече са били ваксинирани. Размерът на поръчката по-късно ще се окаже проблем, като страните от Източна Европа (Полша поведе инициативата, а писмото беше подписано още от България, Хърватия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения), се оплакаха по-рано тази година, че са принудени да купуват твърде много дози.

Освен това липсата на прозрачност допълнително подхранва усещането, че ЕС е твърде далечен и в джоба на мултинационалните компании.

"Просто погледнете: имате председател на Комисията, който лично сключва сделка с главен изпълнителен директор на голяма фармацевтична компания и който след това отказва да разкрие текстовете, довели до тези преговори", каза ван Бремпт.

Един въпрос в съзнанието на евродепутатите, които настояваха за по-голяма прозрачност около преговорите за ваксини, е дали производителите на ваксини са оказвали натиск върху политиците да блокират призивите за разширяване на достъпа до интелектуалната собственост, необходима за производството на ваксини в по-бедните страни.

Попитан от левия португалски евродепутат Мариса Матиас по време на комисията по COVID дали Sanofi някога е отказал каквато и да е клауза за споделяне на права върху интелектуална собственост, свързани с ваксини срещу COVID-19 или други мерки, които биха превърнали ваксината в "глобално обществено благо", Томас Триомф, изпълнителен директор и вицепрезидент на френската фармацевтична компания, коментира, че не си спомня това да се е случило.

Триомф обаче каза, че тази дискусия ще трябва да се проведе по отношение на бъдещи договори. Това е важен въпрос за парламента, който гласува в полза на отказ от права върху интелектуална собственост, докато Комисията остана против мярката.

Автор: Карло Мартусчели, politico.eu 



Гласувай:
14



1. sorossadistfucking - Аз съм мъж. 100 процентов, честно!
14.09.2022 19:35
Но тази грозница... Честно, мотивира в либидото ми стрес, мор, погнуса...
цитирай
2. missana - Явно на фон дер Лайнен ще й видят сметката.
14.09.2022 21:32
Мен лично това ще ме зарадва. Защото тази дама съсипа ЕС с невероятната си глупост и простотия. Крайно време е да я пръждосат!
цитирай
3. kvg55 - iw69,
14.09.2022 22:42
За тая сделка се говори от година–две. А дано ги вкарат в затвора.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
15.09.2022 10:01
такива, като Урсуза фон Зер Лайнен, си приписват качества, каквито не притежават, но изискват от другите да ги имат- задължително! И с основание!
На тариката многго са удобни честни, наивни и добри хора, за да може да ги мами и манипулира!
Например, що за урок може да даде жената на оня прошляк със зелената фанела на другите? Как се присвоява милиард и се купуват имения в чужбина с кървави пари, нали?

Хубав ден!
цитирай
5. missana - Ще лъснат кирливите ризи
16.09.2022 21:27
на фон дер Лайнен.
цитирай
6. jupel - И АЗ НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ВАС НАУЖКИМ ...
17.09.2022 13:35
И АЗ НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ВАС НАУЖКИМ БЪЛГАРИТЕ!
Трета редакция
И ДАЛИ ПУТИН БИ ВИ "РАЗБРАЛ" АКО ВИ ОТКРИЕ,"ПЕТЪР ПЕТРОВ"?! И АЗ НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ВАС УЖ БЪЛГАРИТЕ АКО СТЕ ТАКИВА, ТЕЗИ ИНДИВИДИ ТУК НА ХОНОРАР ДА СЕ ИЗЛАГАТ И ДА ПИШАТ КАКВОТО ИМ НАРЕЖДАТ ! ЗАТОВА НЕ СА С ОТКРИТИ ДАННИ,КРИЯТ СЕ ПОВЕЧЕТО.
АМИ ТОГАВА КАКВО Е ЧУДНОТО,ЧЕ МЕ МАЙТАПИТЕ ,ЧЕ ИМАМ ХУМОРИСТИЧНА ПЕСЕНМОЙ КАВЪР -"ОТ ДНЕС ЩЕ СЪМ АЙШЕ" .
ВИЖТЕ ВЪВ ВАШАТА ПАНИЦА КАКВО ДРОБИТЕ, МОЕТО Е САТИРА, А ВАШЕТО?!
УПРАВАТА НА САЙТА ЯВНО ВИ РАЗБИРА ЩОМ ТЪРПИ МАСА ТАКИВА "ОТКРИТИ"

ПОТРЕБИТЕЛИ, КАТО ВАС,КОИТО СЕ КРИЯТ, КОГАТО ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ И ПУТИН
И ПО ТАКИВА КАТО МЕН ,НЕУДОБНИ ИМ.

ПОВЕЧЕТО СЕ КРИЯТ-ТРОЛОВЕ,ФЕЙКОВЕ ,АНОНИМНИ...!

РЕЗИЛ СТЕ И НЕ СЕ УСЕЩАТЕ НО ПАРИТЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ ,НАЛИ!

АМИ ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗНАТ ПРЕЗ НОСА ЕДИН ДЕН ТЕЗИ ПАРИ .

ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА ЕПИТЕТИТЕ И ОБИДИТЕ ПО ТАКИВА КАТО МЕН.


АКО НЕ СТЕ ТРОЛОВЕ И НЕ СТЕ АНОНИМНИ НЯМА ДА ПОСМЕЕТЕ,


ЗНАЧИ СТЕ ПЪЗЛЬОВЦИ И ПРЕДАТЕЛИ,А ДАЛИ ПЪК БЪЛГАРИ,БЪЛГАРКИ?!

ХА, ХА...ВИЖТЕ ,ХИТРЯГАТА СТАТИСТИКАТА МУ И СА МНОГО ТАКИВА тук и в

интернета изобщо!?

МНОГО СА!!!!!!!!

Профил на obses
image Име: Петър ПетровСтатистика

Популярни постинги: 1
Постинги този месец: 2
Гласове този месец: 6
Коментари този месец: 0
Любими блогове: 5
Блогъри добавили в любими: 0
Блог вълни: 0 Последни постинги


Постинг Обратно към блога | Предишен постинг 12:37 - Изобщо не мога да ги разбера руснаците! А и кой нормален би могъл? Автор: obses Категория: Музика image
Прочетен: 2 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12:38

Известно е, че Русия е държава, която не е на високо социално ниво. Което само по себе си е показателно за управляващите я, защото има огромни природни ресурси, които нали били на всички нейни граждани? Например по брой заведения за здравеопазване Русия е на едно от последните места, изключвайки държавите от Африка. Същото касае и училища и детски градини.
До момента войната в Украйна струва на Русия почти 18 милиарда долара! Представете си колко изградени и оборудвани на отлично ниво здравни заведения, училища и детски градини са това!
И ето как изобщо не мога да ги разбера руснаците!
А и кой нормален би могъл? Нагоре


Гласувай: 0

Сайта да си помисли защо накланя везните към едната група тук ,нали уж демокрация,статуята на свободата в Америка май е ФАЛШИВА,НАЛИ ОТ ТАМ КОПИРАМЕ УЧИМ СЕ...
СРАМ.

СЕГА ЩЕ ИЗРЕВЕТЕ ОТ МЕН
,А ОТ ВАС ВИЖТЕ СЕ КВО СТЕ ПИСАЛИ КАЧИЛИ ,НИМА И ОТ ВАС НЕ РЕВАТ НЯКОИ, НО ЗАВИСИ КОЙ ЩЕ ЧУЕ ОТ УПРАВАТА НА САЙТА.
ТАКА ЧЕ ДА ВИ ИМАМ АМЕРИКАНСКАТА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ,
КАКТО И ЕВРОПЕЙСКА СЛОБОДИЯ И ДЖЕНДЪРСТВО.



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е, да, ще радактирам щом е да докажа прАвотата си!
Щом е заради истината-голАта истина.
И ВСЯКА ГОЛЯМА БУКВА ЩЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ Е БИЛА ПРЕПРАВЕНА ОТ ВАС,които от безсилие използвате непозволени средства .
Чак пък творци и политици!!!!


Каква радостина сте вие , при това праса, що се криете ,мишок такъв ,



ами в руските сайтове ако Ви изпратим профилите,а?

ами в руските сайтове ако Ви изпратим профилите,а?


ами в руските сайтове ако Ви изпратим профилите,а?

radostinalassa,
Прасе била,но не се крие като Вас,пък и червей,глист, мишок ....по добро ли е?
И този Димитърчо дето ме гони из целия интернет с Младенчо веднага цъфнаха.
Нямате ли си свой антураж, компания някои ,та по МЕНЕ И НОЩЕМ ,при това уж мъже.?

Постинг

Обратно към блога | Предишен постинг 13:06 - А аз не мога да разбера путиноидите Автор: radostinaprassa Категория: Тя и той image
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0

Те не са българи, защото обичат не родината си, а чужда държава, Русия, ама не са и руснаци. Не са християни, защото почитат Сатаната Путлер, не са нормални, защото издигат в култ путинизма. Не са хора, ама не са и животни, нито растения.
Путиноидите - отпадъчните продукти на живота. Нагоре

Тагове: sekirata, путиноиди, русороби,

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ТОЗИ ПРОФИЛ СЪЩО Е МАНИПУЛИРАН,КЪДЕ Е АДМИН?!

Име: iw lu
Пол: мъж
Интереси: История, политика, екология, природа и други.Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 2142849
Постинги: 1451
Коментари: 2909



И ОЩЕ ЕДНА ТАКАВА ВЪРТИОПАШКА-
ЗАЩО СТЕ ВЗЕЛИ ИМЕТО И ПРОФИЛА НА https://iw69.blog/
С ЕДНА ЦИФРА РАЗЛИКА,ЗАЩОТО СТЕ МИШОК!
КРИЕТЕ СЕ.
Пъзльовци и предатели,продали се за жълти стотинки.


нали сте против неговите възГледи
или Ви дразни,
той няма да Ви из...ни!


И КЪВ ПУТЛЕР ВИ Е ,
ТОЙ -ПУТИН,СИ ИМА ИМЕ
И Е ИЗВЕСТЕН В ЦЯЛ СВЯТ, А ВИЕ СТЕ ЯВНО ОТ ЦИГАНСКАТА МААЛА И СЕ КРИЕТЕ ..ХА ,ХА ..! ГНУСЯ СЕ ОТ ТАКИВА ,ОСОБЕНО АКО СА ПИСАНИ В АКТА ЗА РАЖДАНЕ КАТО МЪЖЕ!



Постинг Обратно към блога | Предишен постинг 13:13 - Велизар Шаламанов е напълно прав Автор: iw68 Категория: Лайфстайл image
Прочетен: 1 Коментари: 0 Гласове: 0

"Вероятността Украйна да капитулира е 0, а Путин да капитулира - 10%.Най-вероятно руските войски ще бъдат изтласкани до границите на Украйна за няколко години. Това може да се ускори със засилването на военната помощ за Украйна".
Това е най-точното описание на ситуацията. Нагоре

Тагове: сатана, путлер,


цитирай
7. jupel - И АЗ НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ВАС НАУЖКИМ ...
17.09.2022 13:42
И АЗ НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ВАС НАУЖКИМ БЪЛГАРИТЕ!
Трета редакция
И ДАЛИ ПУТИН БИ ВИ "РАЗБРАЛ" АКО ВИ ОТКРИЕ,"ПЕТЪР ПЕТРОВ"?! И АЗ НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ВАС УЖ БЪЛГАРИТЕ АКО СТЕ ТАКИВА, ТЕЗИ ИНДИВИДИ ТУК НА ХОНОРАР ДА СЕ ИЗЛАГАТ И ДА ПИШАТ КАКВОТО ИМ НАРЕЖДАТ ! ЗАТОВА НЕ СА С ОТКРИТИ ДАННИ,КРИЯТ СЕ ПОВЕЧЕТО.
АМИ ТОГАВА КАКВО Е ЧУДНОТО,ЧЕ МЕ МАЙТАПИТЕ ,ЧЕ ИМАМ ХУМОРИСТИЧНА ПЕСЕНМОЙ КАВЪР -"ОТ ДНЕС ЩЕ СЪМ АЙШЕ" .
ВИЖТЕ ВЪВ ВАШАТА ПАНИЦА КАКВО ДРОБИТЕ, МОЕТО Е САТИРА, А ВАШЕТО?!
УПРАВАТА НА САЙТА ЯВНО ВИ РАЗБИРА ЩОМ ТЪРПИ МАСА ТАКИВА "ОТКРИТИ"

ПОТРЕБИТЕЛИ, КАТО ВАС,КОИТО СЕ КРИЯТ, КОГАТО ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ И ПУТИН
И ПО ТАКИВА КАТО МЕН ,НЕУДОБНИ ИМ.

ПОВЕЧЕТО СЕ КРИЯТ-ТРОЛОВЕ,ФЕЙКОВЕ ,АНОНИМНИ...!

РЕЗИЛ СТЕ И НЕ СЕ УСЕЩАТЕ НО ПАРИТЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ ,НАЛИ!

АМИ ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗНАТ ПРЕЗ НОСА ЕДИН ДЕН ТЕЗИ ПАРИ .

ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА ЕПИТЕТИТЕ И ОБИДИТЕ ПО ТАКИВА КАТО МЕН.


АКО НЕ СТЕ ТРОЛОВЕ И НЕ СТЕ АНОНИМНИ НЯМА ДА ПОСМЕЕТЕ,


ЗНАЧИ СТЕ ПЪЗЛЬОВЦИ И ПРЕДАТЕЛИ,А ДАЛИ ПЪК БЪЛГАРИ,БЪЛГАРКИ?!

ХА, ХА...ВИЖТЕ ,ХИТРЯГАТА СТАТИСТИКАТА МУ И СА МНОГО ТАКИВА тук и в

интернета изобщо!?

МНОГО СА!!!!!!!!

Профил на obses
image Име: Петър ПетровСтатистика

Популярни постинги: 1
Постинги този месец: 2
Гласове този месец: 6
Коментари този месец: 0
Любими блогове: 5
Блогъри добавили в любими: 0
Блог вълни: 0 Последни постинги


Постинг Обратно към блога | Предишен постинг 12:37 - Изобщо не мога да ги разбера руснаците! А и кой нормален би могъл? Автор: obses Категория: Музика image
Прочетен: 2 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12:38

Известно е, че Русия е държава, която не е на високо социално ниво. Което само по себе си е показателно за управляващите я, защото има огромни природни ресурси, които нали били на всички нейни граждани? Например по брой заведения за здравеопазване Русия е на едно от последните места, изключвайки държавите от Африка. Същото касае и училища и детски градини.
До момента войната в Украйна струва на Русия почти 18 милиарда долара! Представете си колко изградени и оборудвани на отлично ниво здравни заведения, училища и детски градини са това!
И ето как изобщо не мога да ги разбера руснаците!
А и кой нормален би могъл? Нагоре


Гласувай: 0

Сайта да си помисли защо накланя везните към едната група тук ,нали уж демокрация,статуята на свободата в Америка май е ФАЛШИВА,НАЛИ ОТ ТАМ КОПИРАМЕ УЧИМ СЕ...
СРАМ.

СЕГА ЩЕ ИЗРЕВЕТЕ ОТ МЕН
,А ОТ ВАС ВИЖТЕ СЕ КВО СТЕ ПИСАЛИ КАЧИЛИ ,НИМА И ОТ ВАС НЕ РЕВАТ НЯКОИ, НО ЗАВИСИ КОЙ ЩЕ ЧУЕ ОТ УПРАВАТА НА САЙТА.
ТАКА ЧЕ ДА ВИ ИМАМ АМЕРИКАНСКАТА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ,
КАКТО И ЕВРОПЕЙСКА СЛОБОДИЯ И ДЖЕНДЪРСТВО.



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е, да, ще радактирам щом е да докажа прАвотата си!
Щом е заради истината-голАта истина.
И ВСЯКА ГОЛЯМА БУКВА ЩЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ Е БИЛА ПРЕПРАВЕНА ОТ ВАС,които от безсилие използвате непозволени средства .
Чак пък творци и политици!!!!


Каква радостина сте вие , при това праса, що се криете ,мишок такъв ,



ами в руските сайтове ако Ви изпратим профилите,а?

ами в руските сайтове ако Ви изпратим профилите,а?


ами в руските сайтове ако Ви изпратим профилите,а?

radostinalassa,
Прасе била,но не се крие като Вас,пък и червей,глист, мишок ....по добро ли е?
И този Димитърчо дето ме гони из целия интернет с Младенчо веднага цъфнаха.
Нямате ли си свой антураж, компания някои ,та по МЕНЕ И НОЩЕМ ,при това уж мъже.?

Постинг

Обратно към блога | Предишен постинг 13:06 - А аз не мога да разбера путиноидите Автор: radostinaprassa Категория: Тя и той image
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0

Те не са българи, защото обичат не родината си, а чужда държава, Русия, ама не са и руснаци. Не са християни, защото почитат Сатаната Путлер, не са нормални, защото издигат в култ путинизма. Не са хора, ама не са и животни, нито растения.
Путиноидите - отпадъчните продукти на живота. Нагоре

Тагове: sekirata, путиноиди, русороби,

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ТОЗИ ПРОФИЛ СЪЩО Е МАНИПУЛИРАН,КЪДЕ Е АДМИН?!

Име: iw lu
Пол: мъж
Интереси: История, политика, екология, природа и други.Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 2142849
Постинги: 1451
Коментари: 2909



И ОЩЕ ЕДНА ТАКАВА ВЪРТИОПАШКА-
ЗАЩО СТЕ ВЗЕЛИ ИМЕТО И ПРОФИЛА НА https://iw69.blog/
С ЕДНА ЦИФРА РАЗЛИКА,ЗАЩОТО СТЕ МИШОК!
КРИЕТЕ СЕ.
Пъзльовци и предатели,продали се за жълти стотинки.


нали сте против неговите възГледи
или Ви дразни,
той няма да Ви из...ни!


И КЪВ ПУТЛЕР ВИ Е ,
ТОЙ -ПУТИН,СИ ИМА ИМЕ
И Е ИЗВЕСТЕН В ЦЯЛ СВЯТ, А ВИЕ СТЕ ЯВНО ОТ ЦИГАНСКАТА МААЛА И СЕ КРИЕТЕ ..ХА ,ХА ..! ГНУСЯ СЕ ОТ ТАКИВА ,ОСОБЕНО АКО СА ПИСАНИ В АКТА ЗА РАЖДАНЕ КАТО МЪЖЕ!



Постинг Обратно към блога | Предишен постинг 13:13 - Велизар Шаламанов е напълно прав Автор: iw68 Категория: Лайфстайл image
Прочетен: 1 Коментари: 0 Гласове: 0

"Вероятността Украйна да капитулира е 0, а Путин да капитулира - 10%.Най-вероятно руските войски ще бъдат изтласкани до границите на Украйна за няколко години. Това може да се ускори със засилването на военната помощ за Украйна".
Това е най-точното описание на ситуацията. Нагоре

Тагове: сатана, путлер,


цитирай
8. radostinalassa - Тя каза, че има македонски език в Скопие..
18.09.2022 20:32
Нагла лъжа. Ако президентът ни не се отметне ние ще спрем износа си на ток при нужда. Обратното ще е идиотско. та европейците си крадяха маските в началото на Ковида. Да си стоят на студено и да се каляват, като им са се паднали по - студени земи от нашите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821742
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16454
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031