Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2022 19:01 - © Турски журналист разобличи козните на Путин
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 5744 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 25.09.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.09.2022г.

     В статията си "Целта на мобилизационния ход на Путин" публикувана на 22–ти в "Cumhuriyet", турският журналист Мехмет Али Гюлер
image
разсъждава за предприетата от Министерството на отбраната на Руската федерация мярка.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви "частична мобилизация" (Спутник, 21.9.2022 година). Обхватът на мобилизацията беше обяснен от руския министър на отбраната Сергей Шойгу : Само 300 хиляди от 25–те милиона резервни войници ще бъдат призовани и само 1 процент, тоест 3 хиляди от тях, ще бъдат изпратени на фронта (Спутник, 21.9.2022 година), изнася факти той.
Ясно е, че 3000 резервни войници няма да имат функция за включване на бойното поле. Това означава, че мобилизационният ход на Путин е по–скоро политически, отколкото военен.
Само че Западът веднага го втресе. И нас ни втресе.
"Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната", коментира министърът на войната Димитър Стоянов пред журналисти във връзка с обявената частична мобилизация в Руската федерация.
А представителят на външната служба на Евроколхоза Петер Стано на пресконференция в Брюксел побърза да застрахова съюза : "Разбира се, ние не сме във война с Русия. Ние подкрепяме правото на Украйна да защитава своя суверенитет, териториална цялост".
За да разберем хода на Путин, е необходимо да разгледаме процеса на решението на Русия да се оттегли от някои части на Украйна и процеса, чрез който Западът даде "газ за атака" на Украйна, празнувайки това с победоносни викове, продължава авторът на статията.
Путин коментира това оттегляне : "Всички наши стъпки са насочени към укрепване на суверенитета. Това е първото. Второ и най–важното, ние не сме започнали нищо по отношение на военни действия, ние просто се опитваме да го завършим" (Хазал Ялин, YDH, 9.9.2022 година).
Да, Путин се опитва да прекрати военните действия чрез укрепване на суверенитета на Русия. САЩ обаче, напротив, се стремят да удължат тази война. Тъй като, докато продължава войната, те изчисляват, че дуото Германия–Франция ще се стреми да ограничава търсенето на "стратегическа автономия" и да запазва господството си над Европа.
Ето защо от самото начало казахме, че основните страни във войната в Украйна са Русия и САЩ. В интерес на истината руският министър на отбраната Шойгу също посочи този факт, когато обясняваше обхвата на "декларацията за частична мобилизация" : "Ние воюваме не само с Украйна, но и с колективния Запад", пише Мехмет Али Гюлер.
Това, което разбираме от изявлението на Путин е, че начинът за укрепване на суверенитета на Русия е приобщаването на Донецк и Луганск, които те прочистиха от украинските въоръжени сили и неонацистките батальони със Специалната военна операция, чрез референдум.
В интерес на истината и двете народни републики ще излязат на референдум за присъединяване към Русия на 23–27 септември.
От друга страна, САЩ и ЕС обявиха, че няма да признаят резултата, като от днес обявиха този референдум за "фалшив".
България, която винаги "бърза като пърле пред майкя" и се бута "барабар Петко с мъжете", побърза да декларира : "Референдуми в зона на бойни действия, където до урните падат снаряди, са правен абсурд и България няма да ги признае".
Чакайте, бе! Ами ако резултатът от референдумите е нежелание на жителите на Донбас за присъединяване към Руската федерация и него ли няма да признаете?
В дипломацията, каквато ние нямаме, нещата се разтягат максимално във времето. Никога не се вземат категорични решения, а априори, като нас – абсурд.
"Акъл море, глава шамандура" е казал народът за подобни постъпки и хора.
В новата си история, от 1878 година насам, България не е имала авторитетни външна политика и дипломация. И е естествено при наличието на мрачни мъже за министри като Костадин Коджабашев
image
Министърът на външните работи не може да има фейс на човек, на когото са изяли десерта.

Путин, от друга страна, казва : "Ще направим всичко, за да осигурим условията за сигурност за провеждането на референдумите и хората да изразят волята си".
Ето как изглежда декларацията на Путин за "частична мобилизация" главно като ход за осигуряване на референдума на Донецк и Луганск за присъединяване към Русия …
С този ход Путин декларира решителност по три въпроса :
1) В Донецката и Луганската народни републики ще се проведе референдум;
2) Донецк и Луганск ще се присъединят към Русия;
3) В случай на нападение от Украйна към Донецк и Луганск, които ще станат руски територии, Русия ще ескалира войната.
С обявяването на "частична мобилизация" Путин отправя две предупреждения и послание към "колективния Запад". "Ако нашата териториална цялост бъде застрашена, Русия ще използва всички налични средства, това не е блъф", каза Путин :
1) Предупреждава САЩ, които подпалиха Украйна и увеличиха складирането на оръжия в тази страна, за да удължат войната;
2) Предупреждава Британия, която е най–активният подбудител на украинската криза;
3) Той също така дава следното послание на Германия и Франция : Двете страни трябва да принудят Украйна да седне на масата за мир преди зимата, смята журналистът.
Накратко, Путин се опитва да сложи край на войната след постигането на военните цели, което той вижда като начин за укрепване на суверенитета, и предупреждава тези, които искат да я удължат, като им казва "тогава това вече ще е по–голяма война".
В резултат на това топката изглежда е в скута на САЩ … , приключва статията си Мехмет Али Гюлер.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/putinin-seferberlik-hamlesinin-hedefi-1983737
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ministyr-stoianov-bylgarskata-armiia-e-v-postoianna-bojna-gotovnost-2325133




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. missana - В момента на политическата арена се играе своеобразна партия шах.
25.09.2022 20:24
Само посветените могат да прозрат какво точно ще се случи. Някакви си журналистчета са само като лаещи псенца - безкрайно далече от Истината!
цитирай
2. rosiela - Краси,
25.09.2022 21:12
материалът е силен и го пускам във фейса по идея на приятел. Откритието е твое!
цитирай
3. kvg55 - До 1. missana
25.09.2022 23:15
Знаеш, че сред журналистите има, както "лаещи псенца", така и бюлбюкащи мисирки.
Всеки, който има ум и знания е сред посветените.
Става въпрос за явни, обективно развиващи се събития, а не за конспиративни теории.
цитирай
4. kvg55 - До 2. rosiela
25.09.2022 23:18
Благодаря за рекламата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758327
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031