Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 10:15 - Връхлетяла ли е Америка състояние на колективна лудост?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2022 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Връхлетяла ли е Америка състояние на колективна лудост?

20 септември 2022 г от Майкъл    

image

Забелязали ли сте, че хората навсякъде около нас изглеждат напълно луди? Разбира се, винаги е имало няколко души с проблеми с психичното здраве в нашето общество, но в наши дни изглежда, че някаква колективна лудост се е стоварила върху цялата ни нация. Бях любопитен и затова реших да потърся дефиницията на „лудост“ в речника. Според Merriam-Webster , горната дефиниция е „тежко разстроено състояние на ума, обикновено възникващо като специфично разстройство“. Когато прочетох това, си помислих, че „сериозно разстроено състояние на ума“ звучи почти правилно. Пред Белия дом по целия път надолу сме свидетели на неща, които никога не сме виждали досега. Огромен брой хора в нашето общество изглежда не могат да мислят трезво и това е основен проблем.

 

Една от най-големите причини, поради които много от нас изглежда не могат да мислят трезво, е, че приемаме толкова много хапчета.

И една от най-големите причини да приемаме толкова много хапчета е, че сме толкова дълбоко депресирани.

Според проучване, проведено от изследователи в Ню Йорк , тревожно висок процент от нашите млади хора са готови да признаят, че са „имали депресия“ през последните 12 месеца...

Авторите на изследването казват, че през 2020 г. почти един на всеки 10 американци съобщава, че е имал депресия през предходните 12 месеца. Почти един на всеки пет юноши или млади възрастни съобщава същото.

Но това всъщност са стари числа.

Оказва се, че пандемията направи епидемията ни от депресия много по-лоша.

Всъщност CDC казва, че почти една четвърт от всички млади възрастни в САЩ „получиха лечение за психично здраве миналата година“ ...

Почти една четвърт от всички млади възрастни са получили лечение за психично здраве миналата година, според наскоро публикувани данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Броят на възрастните на възраст от 18 до 44 години, които са получили грижи за психично здраве през последните 12 месеца, отбеляза най-голямо увеличение от 2019 г., нараствайки от 18,5 процента на 23,2 процента. Процентът на всички възрастни, които са получили лечение за психично здраве, също се е увеличил от 19,2 процента през 2019 г. на 21,6 процента през 2021 г.

Това е зашеметяващо.

Тези числа не са само млади хора, които казват, че са депресирани или че се борят с психични проблеми.

За да отговаряте на условията, всъщност трябва да сте получили лечение за психично здраве през последната година.

През годините от 18 до 44 трябва да сте в разцвета на силите си.

И така, какво казват тези числа за нашето общество?

Разбира се, когато хората търсят лечение за проблеми с психичното здраве, те често се слагат на хапчета, променящи ума, и едно проучване установи, че почти 65 милиона американци приемат лекарства за психично здраве в момента...

Ново проучване, използващо данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, показва, че предписанията за психично здраве са се увеличили с 6,5% на национално ниво през последните осем месеца.

Според проучването на QuoteWizard близо 65 милиона американци - 1 на всеки 5 души - в момента приемат предписани лекарства за психично здраве.

Проучването също така показва, че в 18 щата се наблюдава най-малко 10% до 20% увеличение на хората, приемащи лекарства за психично здраве с рецепта по време на пандемията.

Просто помислете за това.

65 милиона американци пият хапчета за промяна на ума всеки ден.

Това е бушуваща национална криза, но много малко хора говорят за нея.

Излишно е да казвам, че десетки милиони американци, приемащи едновременно променящи ума лекарства, е рецепта за катастрофа.

Навсякъде около нас хората се държат много нерационално, включително и възрастните хора .

 

В такава среда трябва да внимавате какво говорите публично, защото никога не знаете кога някой ще прояви изключително насилие.

Например, мъж в Северна Дакота току-що прегази 18-годишно дете, защото смяташе, че детето е опасен „републикански екстремист“, който „идва да го вземе“ …

Общност скърби за загубата на 18-годишен мъж от Грейс Сити, Северна Дакота, докато следователите проучват какво е довело до смъртоносната катастрофа. Депутатите от окръг Фостър бяха извикани за блъскане и бягство, което се случи в уличка близо до Джонстън Стрийт и Джоунс Авеню в Макхенри, Северна Дакота.

Съдебните документи казват, че в 2:35 неделя сутринта 41-годишният Шанън Бранд се е обадил на 911, за да съобщи, че е блъснал пешеходец, защото го е заплашвал. Бранд каза пред Държавното радио, че пешеходецът е бил част от републиканска екстремистка група и че се страхува, че „идват да го хванат“. Пешеходецът е идентифициран в страница на GoFundMe като 18-годишния Кейлър Елингсън.

Ако погледнете снимка на човека, който прегази детето, той изглежда сякаш току-що е избягал от лудницата.

Но той далеч не е сам. Според съвсем нова анкета цели 73 процента от всички демократи всъщност вярват, че „има десетки милиони опасни MAGA републиканци, подкрепящи насилието и опитващи се да съборят конституцията“…

Само тази седмица анкета на Harvard CAPS-Harris установи, че кампанията за дехуманизация, стартирана от Байдън и корпоративните медии, е довела до това, че 73 процента от демократите живеят с безумното убеждение, че „има десетки милиони опасни MAGA републиканци, които подкрепят насилието и се опитват да свали конституцията“.

Можете да благодарите на Джо Байдън за това.

Разбира се, в наши дни има много наистина луди хора в целия политически спектър. Лично съм говорил с безброй хора, които напълно и тотално са загубили връзка с реалността и това е изключително плашещо.

Как можете да се обърнете към някой, използващ логика и разум, ако той просто вече не може да мисли рационално?

Ако можехме поне да откажем всички от хапчетата, променящи съзнанието, това би помогнало значително.

Но това никога няма да се случи.

Всъщност броят на хората на лекарства, променящи съзнанието, просто продължава да расте година след година.

Това е бизнес за милиарди долари и целта е хората да се държат на тези лекарства възможно най-дълго.

В този момент дори много от нашите висши лидери във Вашингтон изглежда не могат да мислят трезво, а това включва и човекът, който в момента живее в Белия дом.

Всяко важно решение, което вземат, изглежда прави проблемите ни още по-лоши и ако останем на пътя, по който вървим в момента, бъдещето ни изглежда изключително мрачно .

За съжаление има десетки милиони американци, които дори не могат да мислят рационално за това, което се случва във Вашингтон в момента, защото са били упоени от ума си.

Изглежда, че големите фармацевтични компании имат хапчета за почти всичко, но истината е, че тези хапчета систематично ни унищожават.

И с всяка изминала година нашата психична криза става още по-лоша.

Отчаяно се нуждаем от помощ, но на този етап няма много надежда на хоризонта.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39757628
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031