Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2023 17:24 - Истинският образ на хибридния Радев
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 5647 Коментари: 9 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  

Дайджест на вчерашното събитие

 

     Започвам този коментар с името на Радев не защото той е най-важен или ексклузивно ще се фокусирам върху безличната му фигура – всъщност сянка на други, а защото той е този, който играе съществена роля в последните две години, чрез служебните си правителства. Казах, че Радев „играе съществена роля“ по конвенцията на приемливия обществен диалог и за удобство, но истината е, че други са факторите, а той е само пионка. Защо е така ли? Ами, защото Радев няма абсолютно никаква политическа и лидерска субектност, той е следствие, резултат, креатура.

Нека вкратце аргументирам горното: Радев беше избран за президент И В ДВАТА СИ МАНДАТА от … Бойко Методиев Борисов. Не защото Радев е умен – какъвто той в действителност не е; не защото е харизматичен – всъщност всеки умрял пор, е в пъти по-харизматичен от славяновския чорап; не защото е политик – от политическото изкуство Радев разбира по-малко отколкото свиня разбира от малцово уиски. Не! Радев бе избран, защото Борисов умишлено загуби изборите през 2016 г. За това, още тогава, преди президентските избори, писах, поради което нескромно ще се самоцитирам:

„ … Може би пък Б.Б. си прави тънката сметка, че ниската избирателна активност работи за ГЕРБ? Може, но сметката му може и да излезе крива и ГЕРБ да загубят президентското кресло. Това е мислим вариант и не би било чудно точно това да е целта на Борисов – да връчи президентството на „Б“СП/АБВ/21. Не изключвам да има такава договорка. Та Бойко и Първанов са си приятели, разбират се, допълват се, партньори са и дори – споделяха съвсем доскоро едно общо управление. Кой казва, че Първанов и Бойко са политически антиподи, противници, идеологически врагове...? Няма такова нещо!

https://nkf.blog.bg/politika/2016/07/16/prezidentskite-izbori-noviiat-politicheski-sezon-i-vse-po-ob.1464990

 

      Е, мина известно време и самият Борисов публично и на всеослушание си призна, че умишлено е загубил изборите тогава и е подарил президентското кресло на Радев, сиреч на „Б“СП, АБВ и Решетников! Нали е голям евроатлантик… Какво да се прави. Така, че главно на Борисов Радев дължи поста си и на второ място на Нинова и Първанов. Тук трябва да включа и чалга-гуруто от Учиндол Славчо Трифонов, но в ролята му на PR на нескопосания славяновски фатмак. Прочее същото стана и на президентските избори през 2021 г.

 

Защо обаче казах, че Радев нито е умен, нито разбира от политика и следователно не е годен за президентския пост? Ами за да подчертая, че Радев е НЕОБРАЗОВАН! Да, добре прочетохте! Радев е необразован. Веднага пояснявам на тези, които веднага ще гракнат, че е завършил математическа гимназия, ВВУ в Долна Митрополия и колежът „Максуел“ в Алабама САЩ. Уважаеми и неуважаеми, това, че някой е научил математиката и как се управлява самолет НЕ Е ОБРАЗОВАНОСТ, а придобити умения и познания в КОНКРЕТНА ОБЛАСТ на дадена НАУКА.

Думичката ОБРАЗОВАНИЕ облича понятие за ОБРАЗ, тоест образ за света, който ОБРАЗ се постига изучаването на седемте свободни/либерални изкуства, които включват: Философия, история, социални науки, изкуства, природни науки /между които и математика/, реторика, логика.

Това е стандарт за образованост на гражданина, сиреч обитателя на полиса от античността и тук спор не може да има ни най-малко.

Радев не само, че не образован по такъв стандарт /нека само се сравни като се види нивото на такива лидери като настоящия премиер на Гърция Кирякос Мицотакис, Джордж Буш баща и син или Камерън/.

Освен липсата на образование, Радев е тежко осакатен, предвид факта, че е тежко индоктриниран както с комунистическата идеология, така и със системата от вярвания, налагани успоредно с казаната идеология, за колониална вярност, страх и преклонение към русийката. Ето защо този човек е напълно негоден да бъде президент.

 

       Той обаче е негоден да бъде президент и по други причини, които обаче са производни на липсата на образованост и тежката осакатителна комунистическа идоктринация. Този човек, тъй като е комунист, няма дори базисен морал, а нравствеността му е напълно лишена от всякакво съобразяване със закона.

Тук няма да говоря за злоупотребите му като армейски служител, а ще посоча бруталното газене на Конституцията от него.

 

       По мое скромно мнение Радев наруши поне два пъти действащата Конституция на Република България. Някои други, включително и конституционалисти казват, че нарушенията му са дори повече. Сигурно е така, не се наемам да споря.

 

       Вчерашната блудкава сценка, в която този некадърен човек превърна връчването на проучвателния мандат за съставяне на кабинет на втората парламентарно представена политическа сила, е показателно за поредно погазване на основния закон и нетърпима низост и цинизъм. Защо ли? Ами ето защо!

 

      Вън от всякакъв конституционен регламент Радев концентрира в ръцете си власт, която не просто не му се следва, ами изрично е поставена вън от президентските правомощия. Ние виждаме, че Радев реално упражнява външната политика на България, което въобще не е негов прерогатив. Виждаме, че Радев реално упражнява контрол върху службите за сигурност, нещо което също в никакъв случай не е негов прерогатив; Радев дори лично участва в конституирането на местните органи на централната власт и техните заместници, което е меко казано скандал, освен, че е противоконституционно.

 

     С вчерашната си свинщина този човек открито заяви, че всичката тази власт иска да продължава да упражнява неизвестно още колко време и докога. Заяви като за пореден път наруши Конституцията. С думите си Радев показа, че реално желае дестабилизация на страната и задълбочаване на маргинализацията ѝ както и заявка за поставянето ѝ в много опасната сива, ничия геополитическа зона. Зона, в която по начало изчезват цели държави, това поне от историята е добре известно. Да, известно, но не и на Радев, понеже той история не е учил, а и няма такива сетива.

 

    Този вербален инвалид със спънат мисловен процес има наглостта да заяви, че той бил призван да брани държавността, че и националната сигурност /цитирам по памет/.

Как я брани като нарушава Основния закон? Как я брани, след като страната е в политическа криза от поне две години и има остра нужда от действащ парламент и редовно правителство, а той очевидно е против това! Нашите съюзници в ЕС и НАТО го казват, и това – неуважаеми руски роби – не е намеса във вътрешните работи.

Как Радев гарантира държавността и националната сигурност, след като прави явни опити да откъсне България от общата геополитическа линия за сигурност на НАТО и ЕС, където тя членува и има съответните права и задължения?

Най-важното обаче: Не злобният, беззаконен комунист Радев е някакъв гарант за сигурността на България, а САЩ и американската армия, плюс служби. Защото при евентуално нападение над България /най-лошият вариант/ не Радев с двата летящи ковчега МиГ – 29, ще гарантират оцеляването на страната ни, а именно САЩ и НАТО, разбира се. Той Радев със сигурност ще бъде сред първите избягали в такава ситуация.

 

А опасност за България има – и тя е реална! Опасността идва от русия, за която България в най-добрия случай следва да бъде със статут на колония, както беше до 1989 г., а в определени аспекти и до ден-днешен. А в най-лошия България да бъде заличена от картата като Черноморието бъде анексирано от русия. Смятате, че е теория на конспирацията? Ха, наивници! Та, това са стари планове, за които и днес се говори в русийката и никой не е деактуализирал. Ами, случайно ли кметовете на двата най=-големи български града на Черно море Варна и Бургас са русофили до мозъка на костите си – то единия даже си е руснак? Ами, случайно ли тук се заселва масата от руски колонисти. Да, колонисти, а не просто някакви случайни хора търсещи апартаменти с изглед към морето и морската градина. Да, опасни колонисти, защото масата от тях са военни, служители на КГБ, армията и… не малко бандити, също служители на КГБ.

Знам го от и от личен опит, който вече не е никак малък. Случайност? Не мисля!

 

Радев, чрез служебния си кабинет, се опитва да торпилира влизането на България в еврозоната като се опитва да пробута бюджет със заложен 6% дефицит. Това също е пряко нарушение на конституцията на България и завоалиран отказ от спазване на сключени, ратифицирани и влезли в сила по конституционен ред международни договори, по които, разбира се, България е страна.

 

Този сив, скучен и некадърен човек е наистина опасен, но не мога да разбера, защо до сега нито една политическа партия не инициира процедура по неговото отстраняване.

 

П.С. Днес разбираме, че Радев не изпълнява поредно свое задължение, а именно обнародването на закон.

 

П.С. Темата Резидент „Радев“ е наистина обширна и с горното нямам претенции да съм я изчерпил, но затова пък ще продължа да я развивам, когато намеря за уместно и важно.




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gardener - Негър от Алабама (Чёрная обезьяна)
30.05.2023 18:07
Прехвалената "диплома" от Алабама е курс за капитани, организиран за летците-запасняци на ВВС от САЩ и страните, които членуват в НАТО или са от "дружески" на САЩ и НАТО държани (щях да напиша "бананови републики" от феодален тип). Най-дългият курс е 3 месечен. Също така, вече като "ненегър" мисля, че Радев не трябва да се подценява. Защо? 1. Този постен човечец е изкарал доста време в паркетни игри и мръсотии в МО, където се запознава с днешната си съпруга. В подобни комунистически заведения, създадени за разврат и добър доход на червени тапири, цари атмосфера на следене, доносничество и крепко педерастко подлизурство - двупосочно, нагоре се дава анус (типично за червения "офицер"), а надолу се показва немит грездей от с. Славяново, много немит. Самият факт, че подобна твар е участник в "ложата" на свинаря Гергов от Пловдив е достатъчен повод да се разбере състоянието на мижавата му душичка. Налице е един човек, който повече прилича на гъз, не само недостоен, прост и мерзавец, а и платен от данъците ни боклук, несвърш5ил през безсмисления си живот на курвар с фуражка работа за 2 ст.(днешни) Та, без лустрация, съд, конфискация на цялата тази червена сган, както и конфискация на всички тях и помагачите им - Узунов, Копиринков и т.н., Отечеството е обречено да се лута между мизерията, бедността и робската сервилност на хората, готови на всичко да излязат от обречеността на комунистически преход (всичко означава за тях да са престъпници, майкопродавци, "социални" грантаджии и съветски помаци).
цитирай
2. nkf - gardener, съгласен съм напълно с ...
30.05.2023 18:32
gardener, съгласен съм напълно с написаното.
цитирай
3. getmans1 - @ nkf - според мен недалновидността ...
30.05.2023 22:07
@ nkf - според мен недалновидността на политиците ни го натресе е, и с помоща на глупостта българска.
Ние българите в голямата си част сме жертви на любовта си към силните респективно "умни" думи изречени от любими авторитети. Дори в най-долна кръчма можеш да чуеш "силно любя и мразя", "ужасяваща бедност и мизерия",
"потресаваща корупция", и т.н. да не изброявм. Така сатанизираха ББ и дадоха път на Чучелото и не само,че не си направиха труд да гласуват с "отвращение" за достойният професор а сториха още по голяма глупост. Жадни за власт тръгнаха подир "юмрука".

Политическата грешка на ББ е, че реши да се прави на "европейски политик" и да прави 'голяма лоалиция". В 13-та година видя, че не става а през 16-та просто нямаше полезен ход, народа вече беше облъчен от менте мантрите.

Преди малко чух една такава, Корнела обяви днес протеста пред Президентството за "Пълзящ фашизъм" - само гледай каква популярност ще получи.

Турците не успяха да свалят Ердоган но поне се опитаха а ние ще си блеем всеки подир явчарят си.

цитирай
4. nkf - getmans1, По ред: 1. Не недалнов...
30.05.2023 22:30
getmans1 , По ред: 1. Не недалновидността на политиците, а главно на един политик - Борисов, плюс съпорта на Нинова, Първанов и в дъното на Решетников. От 2009 г. политическата сцена е доминирана от Борисов, защото той извърши тежко политическо престъпление - руинира изцяло политическата сцена, то и затова няма политическа алтернатива и сме в криза в момента. Този тип има страховити престъпления!
2. "Ние Българите" е празнословие зад което обикновено с екрие мафията. За всичко си има причина с име и следствие, също с име/имена. "Ние Българите" не носим вина, че Бойко Борисов сложи в президенството Радев и то двукратно.
3. Борисов никога не се правил на европейски политик, дори и на думи. През 2016 г. беше без алтернатива и все още нямаше натрупана маса от недоволство срещу него. Можеше съвсем спокойно да спечели изборите.
4. "Достойният професор" беше една пионка без собствено достойство - той се съгласи да участва в една пошла сценка, удовлетворявайки мръсната игра на един доказан рашист и обслужващ путин. За Бойко Борисов иде реч. Толкова за "достойния професор".
цитирай
5. petgrig - Радев
30.05.2023 23:01
е резил за България!
цитирай
6. getmans1 - nkf - аз просто споделих мнението ...
30.05.2023 23:16
nkf - аз просто споделих мнението си, на ББ нито съм му адвокат, ни мие сват или брат.
От 11 години все ще го съдят и все нищо, на Кьовеши се надяваха а то мандата и изтича и пак нищо, у нас нищо читаво не се ражда върху политическите "руини".

Тия последните дори за политици не ги броя, само гледй в какъв капан ни вкараха и посланици на партньорските държави да се оправдават по радиото, и ... дано не вдигнат ръце от нас, че някой само това чака.
цитирай
7. nkf - nkf - аз просто споделих мнението ...
31.05.2023 01:56
getmans1 написа:
nkf - аз просто споделих мнението си, на ББ нито съм му адвокат, ни мие сват или брат.
От 11 години все ще го съдят и все нищо, на Кьовеши се надяваха а то мандата и изтича и пак нищо, у нас нищо читаво не се ражда върху политическите "руини".

Тия последните дори за политици не ги броя, само гледй в какъв капан ни вкараха и посланици на партньорските държави да се оправдават по радиото, и ... дано не вдигнат ръце от нас, че някой само това чака.

Не се тревожи, никой няма да вдигне ръце от нас. В Конгреса на САЩ се разглежда закон за сигурността в Черно Море. Не следиш съществени и критично важни неща. Иначе Бойко неизбежно ще отнесе последици, не мисли, че руски поток ще му се размине! Апропо, не са партньорски държави, а съюзнически, използвай точния термин. Щяха да са само партнери, ако бяхме извън ЕС и НАТО. И, да, не си му адвокат на банкянския, а само обикновен фен и това обяснява позицията ти, това обаче не означава, че Б.Б. не е руски боклук. Боклук, който сега търси отчаян начин за самоспасение. Сега единствено трябва да бъде използван максимално и захвърлен в затвора. Там поне ще си спаси мръсната кожица.
цитирай
8. shtaparov - Дааа- в политиката случайности ...
03.06.2023 21:17
Дааа- в политиката случайности няма...
цитирай
9. nkf - Дааа- в политиката случайности ...
04.06.2023 01:45
shtaparov написа:
Дааа- в политиката случайности няма...

И не само в политиката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523122
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031