Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2023 18:28 - Кой взриви язовира в Украйна и какво крият в САЩ?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1611 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой взриви язовира в Украйна и какво крият в САЩ?


  Убийственото първо предаване на Такър Карлсън в Туитър загатна за ролята на Вашингтон в трагедията


  image image          

Средностатистическият ви овчар в северен Таджикистан знае добре кой взриви Северен поток II. То е очевидно. Мисли ли овчарят, че някакъв слаб пич в рокля е момиче? Хаха, стига бе. Така Такър Карлсън  започна първото си предаване в Twitter. 

Ето какво още заяви той в него:

Тази сутрин изглежда някой е взривил язовирната стена край Каховка в Южна Украйна. Изтичащата вода отнесе цели села, разруши хидроелектрическа централа и към тази вечер вече поставя на карта безопасността на най-голямата атомна електрическа централа в Европа. Ако това е умишлено, то не е военна стратегия, а акт на тероризъм. Въпросът е кой го е направил? Да видим.

Язовирната стена край Коховка е на практика руска. Тя е изградена от руското правителство и сега е под руски контрол. Резервоарите пък доставят вода до Крим, където през последните 240 години е домът на руския Черноморски флот. Взривяването на стената може да е лошо за Украйна, но наранява Русия повече. И точно по тази причина украинското правителство обмисляше да я унищожи.

През декември м.г. Washington Post цитира украински генерал, който заяви, че негови подчинени са изстреляли американски ракети по язовирната стена – тестови удар. Така че веднъж, когато фактите започнат да излизат, мистерията се разплита.

Всеки здравомислещ човек може да стигне до заключението, че украинците най-вероятно са взривили стената, както и че са взривили Северен поток II – това вече го знаем като факт. Не е като Владимир Путин да иска да води война срещу себе си.

„О, ама тук грешите, г-н и г-жо консуматор на кабелни новини! Путин е точно такъв човек. Човек, който би се застрелял само и само да те изнерви”, би казал някой. Това го знаем от американските медии, които не прохабиха и капка време тази сутрин да обвинят руската армия за саботажа на собствената им инфраструктура. Бил Кристъл – мъжът, който веднъж ни обясняваше, че Саддам Хюсеин е отговорен за 11 септември, веднага обяви Путин във военни престъпления и го сравни още по-настървено с Доналд Тръмп.

Останалите „експерти” издаваха подобни, очевидно координирани звуци. „ПУТИН БЕШЕ! ПУТИН БЕШЕ!”. И агрументът им беше прост. „Путин е зъл и злите хора правят зли неща просто за кефа да са зли! В тоя конкретен случай Путин се нападна сам, което е най-злото, което можеш да направиш и това е перфектно в описанието на човек, който е толкова зъл”. Това е обяснението им.

В същото време никой, на когото се плаща да покрива тези събития, не желае дори да помисли, че може би украинците са го взривили. Не, няма шанс.

Ако сте чували, Украйна се управлява от мъж, наречен Зеленски и абсолютно със сигурност можем да кажем за него, че той не участва, защото е прекалено добър, за да е терорист. Ако го видите по телевизията, може да си направите друго заключение – потен и с вид на плъх комедиант, който е превърнат в олигарх. Гонител на християни. Приятел на Блекрок. Но не вярвайте на собствените си очи! Всъщност г-н Зеленски е много добър човек. Най-добрият. Както един път каза Джордж Буш-младши: „Той е Уинстън Чърчилът на нашето поколение”.

От всички световни лидери, баш той, нашият хитър украински приятел с мървия поглед, е уникално неспособен да унищожи язовирна стенаТой е буквално жив светец – човек, в когото няма и капка грях.

Затова и Линдзи Греъм го харесва толкова много. Те са двама добри хора. И като всички добри хора, когато се съберат на маса, отделят сериозно време за това как да убиват хора и да се смеят. Приятелчета. Ето ги от миналата седмица:

„Руснаците умират! Това са най-добрите пари, които сме похарчвали някога”, казва Лиднзи Греъм докато се усмихва подло. Прилича на гладник, който оглежда бюфета за закуска. 

“Благодаря Ви много!”, отговаря Зеленски. И той така мисли. Нищо лошо няма тука, нали? Просто двама мъже на средна възраст обсъждат убийството на хора. Не изглеждат като такива хора, които биха могли да наводнят село и това да доведе до глад. И при всички случаи – дори ида са, какво от това? Изобщо това не е ваша работа. Вашата работа е да подкрепяте Украйна! Ето как Ники Хейли – кандидат от Републиканската партия за президент, обяснява този принцип:

„Победа за Украйна е победа за всички нас. И те да седят и да обясняват, че това е териориален диспут… това изобщо не е така. Че трябвало да седим неутрални. В наш най-добър интерес е Украйна да спечели. Трябва да го довършим”

Видяхте ли?! Много лесно се разбира. Жизненоважно е вие да подкрепяте Украйна, защото е нужно Украйна да бъде подкрепяна от вас. Подпреката е задължителна, докато приключи всичко. Каквото и да значи това. Така че млъквайте и подкрепяйте Украйна, защото иначе ще си имате неприятности.

Преди, когато в училищата още се учеше логика, изявления като това бяха известни като тавтология – нещо е вярно, защото е вярно. И колкото повече го повтаряте, толкова по-вярно става. Самоподкрепяща се реалност. Имаше времена, в които тавтологията се считаше за нелегитимен аргумент, но и доста глупаво. Само тъпаците говореха така. Сега всички говорят така: „Многообразието е нашата сила!”; „Транс жените за жени!”; „Зеленски е Чърчил!”.

Подразбира се, че е вярно, не се нуждае от обяснение. И не задавайте въпроси! Познато ли ви звучи? Разбира се, че звучи познато. Това е манджата, която ни сервират ден след ден, след ден, след ден в гнусни слузести порции.

На този етап е напълно възможно американците да са най-малко информирания народ в света. Средностатистическия ви овчар в северен Таджикистан знае добре кой взриви Северен поток II. То е очевидно. Мисли ли овчарят, че някакъв слаб пич в рокля е момиче? Хаха, стига бе. Тая идея даже няма да му дойде на ум. Трябва да ви лъжат на максимум с години, за да ви дойде в ума такова заключение. И разбира се, лъжат ни, медиите това правят. Но най-вече просто игнорират новините, които имат значение.

Какво стана със стотиците милиарди долари, които пратихме в Украйна? Нямам идея. Кой организира тези Black Lives Matter разрушителни протести преди 3 години? Така и не разбрахме. Какво точно стана на 11 септември 2001 г.? Е, това още е засекретено. Как Джефри Епстийн направи толкова пари? Как умря? Ами как умря Джон Ф. Кенеди? И така нататък до безкрай.

Не само, че медиите не се интересуват от нищо от това, те активно се противопоставят на всеки, който се интересува. В журналистиката любопитството явно е най-голямото престъпление.

Вчера например, бивш офицер от военновъздушните сили, който е работил с години в разузнаването излезе, за да разкрие, че американското правителство има физически доказателства за катастрофирали, несъздадени от хора, летателни обекти, както и телата на пилотите, летели с тях.

По думите му с десетилетия правителството е изучавало тези обекти, за да създаде по-сложни и по-напредничави военни системи. Добре. Това казва бившият офицер. И явно казва истината. НЛО-тата явно са истински и явно истински е и извънземният живот? Сега явно знаем. В нормална страна това щеше да е новината на хилядолетието. В САЩ обаче не се появява в медиите. 

Всъщност тя се появи в технологичен сайт, нарече debrief. Washington Post разполагаха с данните, но решиха да не публикуват. New York Times също. Там пък на първа страница тази сутрин имаше поместени 5 новини за Украйна. И 4 новини за Доналд Тръмп.

За транс-хората, за климатичните промени – обичайното. Нямаше нищо за това как хипотетични извънземни летят хиперзвукови летателни машини над градовете ни. Нито дума.

И ако се чудите защо страната ни е толкова нефункционираща – ето защо. Малка група от хора контролира всички потоци на информация. Ние не знаем. Можем да се дърлим за расизъм, но пробвайте да говорите за нещо важно и вижте какво ще стане. Ако продължите, ще ви накарат да млъкнете, повярвайте ми. Така държат контрола.

Когато Западни туристи започнаха да пътуват до Съветския съюз по-масово в началото на 70-те години на 20 век, откриха, че много руснаци имали напълно криворазбрано разбиране за САЩ. Те са си мислели, че американците живеят в пълна немотия, в постоянен расов конфликт и са отчаяни да избягат към Източния Блок. Така са мислели, защото това са им казали и е нямало начин да знаят друго. Малкото руснаци, които са разбирали какво се случва в Западния свят, са научили това от слушане на радио на къси вълни, понякога под прикритие.

50 години по-късно е главозамайващо да отчетем иронията. Сега ние сме тези, които живеят в незнание. Американското правителство успя да засекрети повече от милиард т.нар. „обществени документи”. Така на този етап ние не знаем какво се случва, какво правят лидерите ни. Не ни се позволява да знаем. По дефиниция това не е демокрация, но пък медиите не виждат проблема. Потайността е мощен инструмент за контрол.

„Спрете да питате как сме толкова богати, бе! Ето ви още една новина за расизма! Отивайте да се ядете”. Това е програмата и така повечето от нас в САЩ живеят. Манипулирани от лъжи и замълчани от забрани. Това е нездравословно и уморително.

От днес нататък аз ще съм тук, в Туитър, който се надяваме, че ще е нашето радио на къси вълни. Тук ни казват, че няма пазители на портата. Ако има, ще напуснем. Но междувременно, сме благодарни, че сме тук.

 

Ep. 1 pic.twitter.com/O7CdPjF830

— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) June 6, 2023
https://mignews.info




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800335
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930