Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2020 08:24 - сърце, сърце...
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 923 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 20.10.2020 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Вероятно сте чували, че натискайки някои точки от тялото си, можете да се отървете от много здравословни проблеми.
                                       

                                  image



Тази руска техника включва притискане на няколко точки за 60 секунди, което ще ви помогне да успокоите себе си и сърцето си, което бие ускорено или твърде бързо в определени стресови ситуации.

По този начин ще намалите чувството на неспокойствие и нервност. / lekuvai.bg



И още:    ТЕХНИКИ И НАТУРАЛНИ СРЕДСТВА ПОМАГАЩИ ПРИ СЪРЦЕБИЕНЕ



Сърцебиенето представлява нарушена сърдечна дейност, усещаща се като твърде бърз, твърде бавен или неравномерен пулс. Може да бъде под формата на изолирано прескачане на сърцето или да бъде често и повтарящо се. Обикновено при наличие на повече от 100 удара в минута се говори за тахикардия (ускорена сърдечна дейност), а когато ударите са по-малко от 60 – брадикардия (забавена сърдечна дейност).

Сърцебиенето може да се класифицира според:

Местоположението на източника – предсърдно, камерно, атрио-вентрикуларно (AV).
Честота – единични удари или няколко удара групирани на няколко серии.
Ритмичност – дали ударите са ритмични или нередовни и дали са продължителни или спират от самосебе си (самоограничаващи се).
Може да настъпи в съчетание с други симптоми като тежест в гърдите или гърлото, задух, гадене, изпотяване. Понякога сърцебиенето се усеща в гърлото или врата. При силно ускорена сърдечна честота, кръвното налягане може да се понижи силно и да предизвика световъртеж или припадък, със или без загуба на съзнание, в зависимост от конкретната причина за сърцебиене. Ако то е придружено от дискомфорт или болка в гръдната област, загуба на съзнание, задух или световъртеж, незабавно потърсете лекарска помощ, тъй като това може да са признаци за сериозен проблем.

Рисковите фактори за появата му, които могат да бъдат контролирани, включват високо кръвно налягане, висок холестерол и захарен диабет, а също и тютюнопушене. При наличие на сърцебиене се препоръчва избягването на кофеин, алкохол и някои медикаменти срещу симптоми на настинка и грип (особено тези, съдържащи псевдоефедрин), стимуланти и други.

Каква може да бъде причината за сърцебиене?

Фактори и състояния, които може да доведат до сърцебиене са стрес, тревожност, усилени тренировки (особено в горещо време), дехидратация, повишена температура, прием на кофеинови напитки и продукти, недоспиване, прием на големи количества витамини от група В, понижена концентрация на кислород в кръвта (както при катерене), грип, история за сърдечно-съдови заболявания (исхемична болест на сърцето, болести на сърдечните клапи, инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност, кардиомиопатия), хипогликемия. Също така, хормонални промени както тези при менструация, бременност и менопуза. Базедова болест също е сред причините за сърцебиене, както и прием на високи дози хормони на щитовидната жлеза. Алкохолът в излишък, както при мъжете, така и при жените е друг потенциален фактор. Две питиета на ден може да са достатъчни да провокират сърцебиене. Други причини включват:

някои лекарства - стимуланти на ЦНС, хапчета за отслабване, амфетамини, лекарства за лечение на състояния на щитовидната жлеза, за астма и високо кръвно налягане също може да предизвикат сърцебиене
някои билки в по-високи дози - гинко билоба, кукувича прежда, женшен, гуарана, родиола, женско биле, йохимбе;
аминокиселини и хранителни вещества – тирозин, фенилаланин;
хормони – хормони на щитовидната жлеза, тестостерон, андростендион, прегненолон, прогестерон.
За щастие, има начин сърцебиенето да бъде спряно почти веднага след началото му, а дори и да се предотврати появата му. За целта, може да са от полза различни техники, подходяща храна, добавки и билки.

                                                            Техники

Веднага след като усетите неравномерен пулс, седнете и повдигнете краката върху опора (стол, пейка, маса). Дишайте бавно и дълбоко, така че коремът да се отпуска и разширява при всяко вдишване. Ако се фокусирате върху бавно и равномерно дишане, сърцето може да се върне към нормалния си ритъм веднага.

Ако сърцебиенето продължава, направете т. нар маневра на Валсалва: запушете носа си и затворете устата си, след което опитайте да издишате. Тъй като няма да можете (защото устата и носа са затворени), въздухът принудително се насочва надолу, подобно на това при изтласкване на бебето при раждане или напън. Моментното повишаване на кръвното налягане може да помогне за възстановяване на нормалния сърдечен ритъм.

                                                    Насилствена кашлица

Подобно на маневрата на Валсалва, кашлицата повишава налягането в гръдния кош. Понякога едно рязко кашляне е достатъчно да възстанови сърдечния ритъм.

                                                                 Глътка вода

Изпийте няколко глътки студена вода. Все още не е разгадан точния механизъм на действие на този метод, но някои хора получават мигновени резултати. Една от теориите е, че погълнатата вода води до побутване на сърцето от хранопровода и именно това побутване възстановява ритъма. Като алтернатива, напръскайте лицето си с леденостудена вода. Моментният шок може да бъде достатъчен за желания резултат.

                            Спете достатъчно и избягвайте стреса

В голяма част от случаите на сърцебиене, стресът е виновен. В действителност, сърцебиенето може да бъде начин на организма да предупреди, че нивото на стреса в организма ви се е повишило. Затова, осигурете си поне 30 минути на ден, по време на които да отпуснете тялото и ума си.

Направете си аромотерапия. Поставете няколко капки лавандулово масло върху кърпичка и вдишвайте от приятния аромат. Или опитайте да втриете две капки екстракт от горчив портокал върху гърдите си.


Осигурете си най-малко седем часа сън всяка нощ. Умората може да провокира сърцебиене.

                                               Рейки

Рейки е система, която лекува различни нарушения по естествен път, с помощта на енергия. Тя може да действа по физически път, емоционален и духовен. Практикуването на Рейки, трансформира енергията към пациента, което предизвиква подобрение по естествен път. Балансирането на енергията в тялото ще доведе до регулиране на сърдечната честота.

                                                 Йога

Практикуването на йога е един от най-добрите начини за лечение на сърцебиене. Йогата предоставя много ползи за тялото и ума. Редовното практикуване на йога може да помогне за облекчение на сърцебиенето. Когато сте уморени и ви е трудно да практикувате йога упражнения, просто се отдайте на медитация. Това ще помогне да отпочинете, да облекчите стреса и напрежението от деня, които често са сред причините за стреса.



                                                Упражнения

Правете най-малко 30 минути аеробни упражнения, три или четири пъти на ден седмично. Ходене, бягане, както и тенис са отличен избор. Само не забравяйте, че прекаленото уморяване и натоварване може да увеличи стреса. Упражнявайте се с темпо, позволяващо ви да говорите спокойно. Загрявайте 10 минути преди всяка тренировка.

                                           Подходящо хранене

Яжте много риба. Сьомгата и скумрията в частност, съдържат високи нива на омега-3 мастни киселини.

Избягвайте да ядете голямо количество храна наведнъж. Принуждаването на тялото да обработва голямо количество храна, отклонява кръвта от сърцето към храносмилателния тракт. Това може да доведе до сърцебиене.

Намалете кофеина. При някои хора консумацията на кофеиново кафе, чай, енергийни или безалкохолни напитки предизвиква сърцебиене.

                                            Приемайте добавки

Магнезий. Много хора с аритмия имат ниско съдържание на магнезий. Той е прилаган при сърцебиене от много лекари, които първоначално установяват, че може да бъде полезен в доза 200 до 40 мг на ден, след което понижават дозата до 100-200 мг на ден. (Не се препоръчва при бъбречно заболяване). Храни, богати на магнезий са обезмаслено мляко, листни зеленчуци и ядки. Яжте поне една от изброените храни всеки ден.

Коензим Q10. Коензим Q10 помага за запазване на сърдечния ритъм редовен, особено ако имате сърдечно заболяване.

Рибните масла могат да намалят честотата и тежестта на сърцебиенето. Ако не приемате достатъчно риба, са необходими 2 до 3 грама дневно, студено пресовано рибено масло, което е богато на омега-3.

Лененото масло също може да бъде ефективно, но действието му е малко по-слабо от това на рибеното.

Аминокиселината таурин помага за потушаване на нередовни електрически импулси в сърцето. Приемайте по 1.5 до 3 грама дневно. Тауринът е достъпен с рецепта.


https://petel.bg/advertising-rates.html .



Тагове:   техники,   сърцебиене,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздравления за постинга, Таня...
20.10.2020 11:19
Поздравления за постинга, Таня!
Грижата за човека е първостепенна по важност!

Хубав ден!
цитирай
2. bven - Глътка въздух през маските, Иване:)))
20.10.2020 16:35
На света има много заболявания, за едни знаем, за други - не. Но ние сами трябва да определяме кое е важно и как да реагираме. Имунитетът и спокойното отношение са най-важни за всеки един човек!
Винаги си спомням епизода от нашето минало, когато на фронта на войниците са давали плесенясал хляб, а за офицерите е имало пресен хляб. Резултатът е известен на всички...
Поздрави и слънчев следобед!
цитирай
3. lexparsy - И аз те поздравявам за този постинг Татяна
21.10.2020 00:44
   Но определено бих отбелязал, че това са само полезни и общи съвети, касаещи "профилактика на здравето", и практики от старите естествени и задължително холистични лечебни науки,  които съвременната медицинска "наука" удобно отрича.
   Защото е време да обърнем лично внимание на понятието Лечение, което наложената ни като Стандарт съвременна медицина е изопачила...
    Но понеже пак се разприказвах Ще споделя още за мнението си което не натрапвам...
... че съвременната медицина иска да лекува отделните органи и заболявания, без да изследва задълбочено причините и цялостно (холистично) в организма. Поради тази причина не се лекува трайно нито едно хронично заболяване докато се лекуват неговите симптоми, и то по методи и с медикаменти които нарушават фатално естествената имунна система, която пък има естествената способност да ни "самолекува". Поради тази причина основен проблем на съвременната медицина е и Диагностиката, което освен че е очевидно и сама си го признава. А да не говорим че съвременните изследвания официално признават че 95% от заболяванията се дължат на стреса.
    А тези стари методи и практики за които споменаваш наричам профилактични защото пак се нуждаят от правилна холистична диагностика от посветен на съответната лечебна практика Лечител.
   Уфф, пак се разприказвах вредно А даже исках да кажа и още... Нищо нека да ме мразят... :-))))
   Поздрави и почитания от мене Татяна!
   Лекс
цитирай
4. bven - Благодаря ти за отзива, Лекс.
21.10.2020 12:54
Много е хубаво и навременно това, което споделяш тук с нас. Защото и лекарите, и лечителите знаят, че съвременната медицина умишлено е разделена на дялове, на органи, на системи и т.н. А това, че организмът е едно цяло и реагира като цяло на всеки дразнител (одраскване, болест, гняв) само се отчита. Мнението ти съвпада със знанията и уменията на източните лечители, които много точно определят състоянието на един човек - по външния вид, по пулса, по стойката на тялото и т.н.
След това правят диагноза според датата на раждане и др. неща, свързани със семейството на болния човек. Едва след това пристъпват към определяне вероятната диагноза и лечението й. Може би малко препускам по темата, но когато краят е изпуснат, каквото и да се захване, все е наполовина свършена работа. Затова и всички лечители и езотерици-автори мечтаят за времето, когато лечители и лекари заедно ще работят по диагноза и лечение. Без подигравки и самочувствие.Защото най-важно е здравето.
Хубав ден и пак идвай да си приказваме - добре е за настроението и здравето по време на чуми/ вирусни/ и др. епидемии:)))
Хубав ден, Лекси!
цитирай
5. lexparsy - Здравей пак
22.10.2020 09:25
    Понеже сутрешно ми се пише, ми се иска да споделя и още нещо, което преценявам за важно...
Освен полезни като профилактични тези практики, приети като вълшебно лекуващи ни, цитирани чрез модерното езотерично неразбиране, може да нарушат баланса на здравето ни, или даже безполезно и смешно да ни изгубят времето...
    За смешен пример веднага се сетих една лечебна японска практика за възбуждане чрез горене с лечебни треви на "точката на дълголетието", "в началото на месеца", публикувано в един постинг. А аз добронамерено скандализиран се наложи да обясня че това се прави по специфичен начин от хора живеешти спокоен и балансиран живот, за да бъдат в Хармония с природата. И смешното е че европейското немислене не се досеща че става на въпрос за лунен месец и за новолуние. А тази точка, и от човек живеещ динамичен живот би трябвало да бъде масажирана за възбуждане или успокоение, в зависимост от нуждата..., даже чрез самодиагноза...
    А аз си представих как една пенсионерка, прочела хороскопа си за месеца, на определена дата си пали женшен на точката, с което постига естествена епилация, но и възпламеняване на лака и за нокти... :-)))))))
    Така че за неразбирането на медицинските, както и на много други Езотерики, които аз много критикувам, в случая и отношението на съвременната медицина много помага...!
    Спасението е да бъдем разумни търсещи разбиране чрез духовност и споделяне. И дано този блог се излекува от натрапеното ограничено споделяне, което е обратно на естествените цели като Медия.
   Лекс
цитирай
6. bven - lexparsy , има предостатъчно информация за всичко, нормално е човек да се заблуди.
23.10.2020 15:59
Може би всеки трябва да има едно наум, когато чете такива споделяния, най-малкото както при упътванията за всяко лекаство: консултирайте се с вашия лекуващ лекар.
Оттам нататък - пътища много.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869263
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава