Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2021 23:58 - Моята Оптимистична теория за Българския народ
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 1679 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Българския народ държи първенство по воля за оцеляване . Какви ли не перипетии , какви ли не нашественици . Всички минаха и отминаха и техните царства вече ги няма на картата , а българинът остана . Такъв як , издръжлив и великотърпелив !

Някои смятат , че това е недостатък . Аз пък смятам , че е добродетел .

След като е създал стройна държава и обединил траки и славяни , той се е опълчил на една богата империя . И византийците яли такъв пердах , че 50 години не смеели да минат по българските земи и така ни намразили , че писали в техните хроники „този мръсен новопоявил се народ „ и създали термина „вулгарен „ т.е. българин .

Е , много съжалявам , че не сме били хилави и страхливи , за да им се харесаме .

И тъй много години . От Драч до Кърпатите ,  бреговете ни са миели три морета : Черно , Бяло и Синьо . Който не знае къде се намират , ще му обясня специално . И нашия княз Тервел е нанесъл съкрушителен удар на арабите , обсадили Цариград 717/718г. по суша и по море , а пък българите направили двоен обръч около обсадата и като изклали 22 000 араби / моля хората с нежни сърца да не четат тези редове/ ги отказали завинаги да нахлуват в Европа , а пък Карл Мартел ги спрял при Поатие .

Княз Крум дотолкова увеличил земите , та нямало достатъчно българи да ги вардят и той преселил ромеите във вътрешността на страната , а пък българите пратил по краищата . Затова няма да се учудвате , че има българи и в Албания и в Банат , до Кърпатите и в Украйна.

Той нанесъл последния удар върху аварите , взел си Карпатите  , а в битка с Карл Велики го победил и присъединил моравците към империята .

И така дами и господа , въпреки превратностите на съдбата , българите падали и се изправяли и като птицата феникс се съживявали за нов живот . И не слушайте разни платени журналисти , които пишат глупости . Те пишат за пари и са си чиста проба платени агенти. Ама нейсе.

Когато турците се появяват като заплаха за България , ние сме наброявали 3 милиона , колкото са били англичаните по това време . И само не ми говорете , че сме малка нация !

Раздробени , българските княжества и деспотии стават лесна плячка . Един български рицар се е справял с 300 турци . Но разединени , княжествата са падали едно след друго и е загинал цветът на българското рицарство.

Минавайки през Балканския полуостров , носещите „ нова култура „ турци избиват или отвеждат в робство 2/3 от населението . Ето това е културния принос на Османците. Всичко живо е избягало по планините и там е търсело спасение.

Когато войските отминават в търсене на нова плячка , българинът  се връщал в полето , строял е къща , създавал е семейство и с труд , а не с плячкосване е преживявал.

И ето го Българския ФЕНОМЕН . За един век българите станали най-многобройната нация на Балканския полуостров. Ето защо ще чуете българска песен и българска гайда из далечни краища.

След Руско-турската война , България е разделена на 5 части . Тя успява да съедини само две от тях. След три войни и много страдания , българите се отказаха да осъществят своя идеал . Но има нещо по-голямо от това да владееш територии.

Най- великата цел сега е ОБЕДИНЯВАНЕ на БЪЛГАРСКИЯ ДУХ .

След като оцеляването е закодирано в гените ни , трябва да търсим път за обединение и израстване в духовен смисъл !

Явно е , че българското общество е болно. Когато човек има 40градуса температура , той не се пита: Как стигнах до тук? Той се нуждае от спешна помощ : да пие течен аналгин , да се увие с мокри чаршафи , за да не получи гърч . И след това да започне лечение.

 






Гласувай:
9



1. ka4ak - БЛАГ0ДАРЯ ТИ.....
18.01.2021 00:40
КРАТУНИТЕ,НЕ СА ФЕНЕРИ,НО НЕ СМЕ И ТЪПАНАРИ.....
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздрави , Тони!
18.01.2021 00:48
Изключителен анализ на Българина през вековете! На неговите жизненос, борбеност и устойчивост!
Вярно е, да не забравяме ,че 515 години преди Аспарух също сме имали държава, нашата държава е първа, по име в Европа Другите са били или в империя , или под някаква форма на зависимост Българската държава е била за Българите И който ги хареса Търсели са ни, защото са знаели ,че можем да помогнем Така са направили и ромеите през 717 г. ,потърсили са ни, но са треперили от ужас по стените на Цариград, като сме се появили там Чия страна ще вземем? Вземем ли страна на арабите- край с тях! А е имало основание да го направим, заради мизериите, извършени от тях в предните години
Но Тервел е постъпил като велик Европейски държавник ! И като такъв, предприел е много по- трудното-вместо да се съюзи с арабите, разбил ги!

Лека нощ!
цитирай
3. kvg55 - panazea,
18.01.2021 13:17
Кратко, точно и ясно! И вярно!
Познато, а се чете със затаен дъх.
Прекрасен синтез на фактите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6839618
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031