Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2022 07:01 - © Диагнозата е държавен тероризъм
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2820 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 29.09.2022 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.09.2022г.

     "ЦРУ предупреди германското правителство за атака срещу тръбопроводите в Балтийско море", изнася на 28–ми Der Spiegel и допълва :
"Има все повече признаци за планирана атака срещу двата газопровода "Северен поток". По информация на "Шпигел" вече е имало индикации за това от САЩ предварително".
image

Появата на три теча по газопроводите "Северен поток" едновременно не може да е случайност

"ЕС смята за вероятен саботаж на газопровода", пише по–късно отново Der Spiegel.
"Цялата налична информация показва, че тези изтичания са резултат от умишлен акт … Тези инциденти не са случайни и засягат всички ни", казал върховният представител на Евроколхоза по външната политика Жозеп Борел в сряда от името на 27–те държави–членки и заплашил терористите, че всяко умишлено прекъсване на европейската енергийна инфраструктура "ще бъде посрещнато със силен, стабилен и колективен отговор", изтъква решимостта на еврочиновника за саморазправа на Евроколхоза с врага изданието.
Да видим, другарю Борел, да видим как ще реагирате, когато се установи извършителя.
Общо три теча бяха открити в една от тръбите на "Северен поток–2" и в двете тръби на газопровода "Северен поток–1" след първоначален спад на налягането в понеделник вечерта. Още във вторник Полша, Швеция, Дания и Русия смятаха атака срещу европейската газова инфраструктура за причина за безпрецедентните щети и на двата газопровода. От гледна точка на германските кръгове по сигурността има какво да се каже за саботажа. Според информация на "Шпигел" ЦРУ е предупредило федералното правителство за възможността от атака срещу тръбопроводите. Ако беше нападение, само държавен актьор би бил под въпрос с оглед на усилията, се казва в него 
image

Дания и Швеция бяха първите, които изтъкнаха възможността за саботаж. Властите в Дания стигнаха до ясното заключение, че действията са били умишлени, а не злополука, каза премиерът Мете Фредериксен във вторник вечерта. За кратък период от време са наблюдавани няколко експлозии. Все още няма информация кой стои зад него. Премиерът на Швеция Магдалена Андерсон на пресконференция в Стокхолм във вторник вечерта изтъкна : "Така че вероятно става дума за саботаж" 
image

Сега е от изключително значение да се разследват инцидентите, за да се получи "пълна яснота" за случилото се и предисторията. "Всяко умишлено прекъсване на активната европейска енергийна инфраструктура е неприемливо и ще доведе до възможно най-силния отговор", написал в Twitter председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен.
Намесил се и Генералния секретар. "Това е нещо, което наблюдаваме много внимателно", казал Йенс Столтенберг.
Интересна и загадъчна загриженост от страна на Запада за руските газопроводи, единият от които дори саботираха при строителството му и отказаха да го сертифицират за въвеждане в експлоатация. А след СВО на РФ в Украйна дори се отказаха да потребяват руски газ.
Докато Евроколхозът се тревожи, Съединените щати викат "дръжте крадеца", нали им е изгодно Германия и въобще Западна Европа да се откъсне от Руската федерация и да става все по зависима от тях. Течовете "няма да имат значително въздействие върху енергийната устойчивост на Европа", защото в момента нито един тръбопровод не транспортира газ, въпреки че и двата съдържат газ, "успокоил" партнерите Антъни Блинкен.
ЦРУ–то предупредило канцлера
image
или когото там и толкова, измило си ръцете. По пилатовски.

А в германската Федерална служба за защита на конституцията си чоплели носовете.
"Съединените щати остават обединени с нашите съюзници и партньори в нашия ангажимент за насърчаване на европейската енергийна сигурност", изказал се протоколно говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс, предава The Guardian.
"Изтичането на информация се разследва, като първоначалните доклади показват, че това може да е атака или някакъв вид саботаж. Но това са първоначални доклади и те все още не са го потвърдили. Но ако това бъде потвърдено, това очевидно не е в ничий интерес", коментирал лицемерно държавният секретар.
Ха, не било в ничий интерес! Във ваш интерес е, във ваш, другарю Блинкен.
Вече има и заподозрян пакостник, който гузно мълчи и си трае като пръдня в гащи..
Прозорливият The New York Times публикува разкритието за извършителя на диверсията още на 18 юли 1950 година : "Британците заподозрени за саботажа"
image
, пише вестникът.

"Образът на бъдещето" също изтъква участието на Британия : "Чудя се какво ще стане, ако датското и шведското правителства и тяхното общество разберат, че в днешния обобщен доклад, открит доклад, пристигнал в Белия дом и Конгреса на САЩ, британски водолази от Кралския флот са провеждали учения в района на Борнхолмската депресия вече трети ден? И каква ще е изненадата на европейските бюрократи в Брюксел, когато видят в централата на НАТО отговора на таен американски изследователски институт, който е част от Пентагона, че на 23 август са продадени два от най–новите подводни роботизирани манипулатори за работа на дълбочина до 150 метра? И как ще се отрази на отношенията между Обединеното кралство и Европейския съюз фактът на днешната церемония по награждаване на двама моряци от Флота на негово величество за военни заслуги и провеждане на важно мероприятие в чужди териториални води, планирано за 19:00 московско време? И как ще оцелее целият цивилизован западен свят, ако правителството на Израел публикува вчерашния доклад на Мосад за успешен саботаж на обекти на руската енергийна инфраструктура от ЧВК под командването на 6–ти военноморски флот на САЩ?" 
image

А един идиот от полска националност направо посочи подстрекателя на саботажа.
Дупетатът от Европейския парламент от Полша, бившият полски министър на външните работи Радослав Сикорски
image
благодари на САЩ за взривяването на газопровода "Северен поток". В своя акаунт в Twitter Сикорски на 27–ми септември, публикувайки снимка на взривения газопровод, добавил надпис на английски : "Благодаря ти САЩ" 
image

То се знаеше де, ама се беше позабравило, та пшекът просто го припомни.
На пресконференция в Белия дом на 7 февруари съвместно с канцлера Шолц, на въпроса на Reuters "Господин президент, исках да ви попитам за този проект "Северен поток", на който отдавна се противопоставяте … Получихте ли днес уверения от канцлера Шолц, че Германия всъщност ще спре този проект, ако Русия нахлуе в Украйна?", Пръдливият Забраванко отговори : "Първо първият въпрос. Ако Германия – ако Русия нахлуе – това означава, че танкове или войски отново пресичат – границата на Украйна – тогава ще има – ние – вече няма да има "Северен поток–2". Ние ще му сложим край
image

Е, сложиха му край! И на двата потока даже.
"Германските органи за сигурност (Федералната разузнавателна служба – BND) предполагат, че трите тръби на балтийския газопровод "Северен поток 1 и 2" ще бъдат завинаги неизползваеми след предполагаеми актове на саботаж. Ако те не бъдат поправени бързо, много солена вода ще потече и ще корозира тръбопроводите, научи Der Tagesspiegel от правителствени среди", съобщава немският вестник.
"Подозрения за целенасочени експлозии – следите водят ли към Русия? ", насочва съмненията към "Стори пакост" изданието, прехвърляйки проблема от болната глава към здравата.
"Поради сложността на атаката експерти и правителствени кръгове смятат, че тя може да бъде извършена само от държавен актьор. Спекулациите са в посока Русия, но мотивът е неясен …
Украйна обвинява Русия, че умишлено саботира тръбопроводите, за да изостри енергийната криза в Европа и да предизвика паника преди зимата. Руското правителство отхвърля това. "Съвсем предвидимо и предсказуемо глупаво и абсурдно е да се правят подобни предположения", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той призовава Русия да се включи в изясняването на инцидентите", пише още Der Tagesspiegel.
Поляците както винаги са първи в обвиненията към Русия, дори май предвариха и Украйна : "Според Полша течовете са руски саботаж".
Урсулина пък само намеква : "Течовете от газопроводите "Северен поток 1 и 2" са саботаж", това обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, без да обвинява директно Русия", съобщи в централната си емисия новини Bulgaria ON AIR.
"Вероятно е било диверсия, значи е сигнал от Русия – най–вероятно, защото чакаме да се потвърдят тези обстоятелства и това е нещо много притеснително – каза премиерът [Матеуш Моравецки]. Той добави, че "това показва какви средства и механизми могат да използват руснаците, за да дестабилизират още повече Европа", пише полският "Wiadomosci". 
Накрая в своя Telegram–канал Маша Захарова постави политическата диагноза на приказките и действията на Съединените щати, Британия, Евроколхоза и Незалежната : «Полският евродепутат, бивш министър на външните работи Радек Сикорски благодари на Съединените щати в Twitter за днешната авария на руски газопроводи. Това официално изявление за терористична атака ли е?».
Да! Определено е терористичен акт, при това държавен.
image

"Лебеди мои! Ясни сте ми като бял ден", дума им Маша на западняците 

https://www.spiegel.de/politik/nord-stream-gasleitungen-cia-warnte-bundesregierung-vor-anschlag-auf-ostsee-pipelines-a-3ab0a183-8af6-4fb2-bae4-d134de0b3d57
https://www.spiegel.de/ausland/nord-stream-eu-haelt-pipeline-sabotage-fuer-wahrscheinlich-und-droht-mit-sanktionen-a-62870290-6b2d-4cc0-9734-5cc8853ac3ea
https://www.bbc.com/news/world-europe-63057966
https://www.theguardian.com/business/2022/sep/27/nord-stream-1-2-pipelines-leak-baltic-sabotage-fears
https://tass.com/economy/1514291
https://www.reuters.com/world/europe/possible-sabotage-gas-pipelines-would-be-in-no-ones-interest-says-blinken-2022-09-27/
https://www.nytimes.com/1950/07/18/archives/british-suspect-sabotage.html
https://t.me/obrazbuduschego2/11394
https://eadaily.com/ru/news/2022/09/27/eks-glava-mid-polshi-poblagodaril-ssha-za-podryv-severnogo-potoka
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/02/07/remarks-by-president-biden-and-chancellor-scholz-of-the-federal-republic-of-germany-at-press-conference/
https://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/eu-halt-pipeline-sabotage-fur-wahrscheinlich-und-droht-mit-sanktionen-8687140.html
https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/280439-tsentralna-emisiya



Тагове:   Германия,   Стокхолм,   Брюксел,   Швеция,   НАТО,   диверсия,   Британия,   Балтийско море,   тръбопровод,   Twitter,   ЦРУ,   газ,   Съединените щати,   полша,   саботаж,   Европейския съюз,   белия дом,   пентагон,   Северен поток,   Западна Европа,   Йенс Столтенберг,   Съединени щати,   Bulgaria ON AIR,   The New York Times,   Руската федерация,   The Guardian,   der spiegel,   Дания и Швеция,   Антъни Блинкен,   Жозеп Борел,   29 септември,   канцлера Шолц,   председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,   северен поток–2,   северен поток–1,   СВО на РФ в Украйна,   Дания и Русия,   САЩ Нед Прайс,   Борнхолм,   Европейския парламент от Полша,   бившият полски министър на външните работи Радослав Сикорски,   Русия нахлуе в Украйна,   Федералната разузнавателна службаBND,   Федерална служба за защита на конституцията,   Кремъл Дмитрий Песков,   Der Tagesspiegel,   Евроколхоза и Незалежната,   Telegram–канал Маша Захарова,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. blackpredator - Вакеро,
29.09.2022 10:32
туй са рушняците
те си умират сами да се обстрелват,
да си праят сами саботажи
и да тровят с Новицок
цитирай
2. nedovolen - Пълно е с малоумници на всички нива. ...
29.09.2022 10:40
Пълно е с малоумници на всички нива. Даже и по-ниско.
:)))
цитирай
3. blog13 - kvg55
29.09.2022 11:10
Уверено вървим към консенсус по въпроса, че главната война ще се води в Евроатлантическия свят а един от главните фронтове ще бъде самия Атлантически океан. Т.е. САЩ срещу ЕС.

Това вече става все по-ясно. Другият фронт е САЩ срещу Китай или изобщо срещу югоизточна Азия, където живее повече от половината от населението на света, което трябва да бъде намалено.

Да напомня, че отдавна (от години) предричам точно такъв сценарии.
цитирай
4. kvg55 - До 1. blackpredator
29.09.2022 11:44
Така е бе!
Ето : "Руски кораби са забелязани край "Северен поток" преди взривовете", пише русофобският вестник СЕГА.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
29.09.2022 11:46
Според мен обществото на малоумниците представлява обърнат с основата нагоре конус.
цитирай
6. kvg55 - До 3. blog13
29.09.2022 11:47
Е така де.
цитирай
7. mt46 - ...
29.09.2022 13:35
Русия няма интерес от течове...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
29.09.2022 14:16
Еее, според CNN не е така.
цитирай
9. morskipesni - И Оруел (Ерик Блеър) е предрекъл,
29.09.2022 15:36
че (вечно) воюващи съюзи ще бъдат Океания, Евразия, Ийстазия. Войната е мир!
цитирай
10. kvg55 - До 9. morskipesni
29.09.2022 16:21
Войната е постоянна – мирът е временен.
Войната е абсолютна – мирът е относителен.
Такива са законите на обективното развитие.
цитирай
11. missana - Почти е сигурно, че диверсията извършена с/у газопроводите е дело на САЩ.
29.09.2022 16:58
Интересно дали в отговор няма да потънат американски танкери. Ще поживеем, ще видим.
цитирай
12. kvg55 - До 11. missana
29.09.2022 18:44
Да, ще се види кой къде и какво ще го сполети.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752270
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031