Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2023 07:01 - © Орбан избра странен начин за борба с US–американската диктатура
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4337 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 12.05.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.05.2023г.

     Унгария беше домакин на международна конференция, събрала консервативни сили от няколко влиятелни страни. На нея унгарският премиер Виктор Орбан предложи да се даде бой на либерасткият диктат в лицето на Евроколхозната комисия, за да се спрат разрушителните за цивилизацията процеси, включително конфликта в Украйна. Но това уж добро дело се опорочава от едно обстоятелство – намесата и натиска на Съединените американски щати.
"Унгария е инкубатор за глобална консервативна политика". Премиерът Виктор Орбан даде тази оценка, когато говори на Conservative Political Action Conference (CPAC), влиятелна платформа, която наистина твърди, че е "мозъкът" на консервативните сили.
Самото определение за "глобална консервативна политика" е лукаво. Консерватизмът не е универсална идеология в глобален мащаб. Комунизмът – да, либерализмът – да, национализмът – отчасти, но не и консерватизмът. Консерватизмът е разчитане на традицията, когато промените са нежелателни и ако се появят, се приемат, само ако са възникнали по естествен начин.
Традициите на страните и народите обаче са различни. Миналото, към което неизменно се обръщат и консерваторите, също е различно. Например американският консерватизъм предполага икономическа политика в духа на Егор Гайдар, който в Руската федерация се смята за краен либерал. И в непризнатата Западна Сахара има консервативни феминистки – матриархатът е характерен за местните племена.
Затова Орбан говори само за един вид консерватизъм – за US–американския консерватизъм, чиито изразител обикновено се смята Републиканската партия на САЩ. CPAC е нейното събитие, а догодина то ще бъде юбилейно, конференцията  става на половин век.
Международно то стана наскоро. През последните пет години под "чадъра" на американския CPAC и с VIP гости от САЩ се проведоха конференции в още шест държави. Освен Унгария това са Австралия, Бразилия, Мексико, Южна Корея и Япония. И имаше усещането, че тази инфраструктура е изградена специално за Доналд Тръмп или поне за "глобалния консервативен обрат", чието начало беше свързано с победата му на изборите през 2016–та.
Пълноценен "обрат", както знаем, не се получи, но Тръмп е готов да опита втори път и Орбан го призовава да помогне с каквото може. "Върнете се, господин президент, направете Америка велика отново и ни донесете мир", провъзгласи унгарецът от трибуната на CPAC.
Има се предвид обещанието на Тръмп да прекрати конфликта около Украйна. По някаква причина премиерът на Унгария е сигурен, че това не са празни приказки.
Искате или не, е отделен разговор. От една страна, Киев е критично зависим от подкрепата на САЩ. От друга страна, Тръмп се товари много. Като цяло той е политик с големи очаквания и излъгани надежди – що се отнася и до конфликта в Украйна. В същото време CPAC все повече заприличва на форум не на консерватори, а на тръмписти, сякаш ексцентричен милиардер със странна прическа е последната надежда на консерватизма, даже и в Унгария.
Всъщност това е основният проблем на CPAC, Орбан и всички добри намерения на консервативните говорители на конференцията : те са твърде обсебени от Съединените щати.
Има логика в думите и действията на унгарския премиер. Орбан е не само в политически, но, както му се струва, и в цивилизационен конфликт с европейските либерасти и Евроколхозната комисия. В CPAC той критикува "половата политика", миграцията, както и глобалистите и "цветните революции" като начин за разпространение на влиянието им по целия свят.
image
Пръдливият лъжлив Забраванко Джо назидателно размахва пръст на своенравния Виктор

Тръмп е съгласен с Орбан по този въпрос. В същото време САЩ са центърът на глобалистките елити и най–влиятелната сила в света. Следователно Тръмп трябва да бъде избран за президент, а това дори в Европа ще нанесе удар по дневния ред, който Орбан сравни с биологичното оръжие.
В действителност, както бе споменато по–горе, е по–добре да не разчитате на Тръмп, за да не се разстроите по–късно. И много от проблемите на Европа произтичат не от факта, че US–Америка има прекалено либерален президент, а от факта, че е фундаментално зависима от US–Америка. Борбата с ръцете на US–американските консерватори срещу US–американските либерасти е логична само на пръв поглед. Всъщност това е все едно да противодействате на чумата с холера, вместо да построите карантинни отделения и за двете болести.
Да, въпреки всички недостатъци, присъщи на Тръмп, той има много по–адекватна представа за конфликта с Руската федерация за Украйна от настоящата демократска администрация на Белия дом. Но настроенията са променливи дори сред консерваторите.
Някога същият "Великият Гудуин" на CPAC, какъвто е сега Тръмп, беше Роналд Рейгън, който призова от своята трибуна да се противопоставят на влиянието на Москва по света и по всякакъв начин. И по–късно властта в Съединените щати отиде при други редовни участници в конференцията – неоконсерваторите (наричани съкратено "неокони"), чиято политика критично подкопа глобалната сигурност.
Фактът, че везните сега са наклонени в полза на изолационистките тръмписти, е само добър за момента. Истината на американския живот е, че огромното мнозинство от така наречените нерешили гласоподаватели, за чиито гласове обикновено се борят, не гласуват за външната политика или дори за пола, а в зависимост от това как стоят нещата с икономиката в Съединените щати. Неоконите загубиха позициите си в партията не защото отприщиха войни, а защото докараха родината си до финансова криза, която след това стана световна.
В противен случай настоящият фаворит на CPAC можеше да бъде някоя Лиз Чейни, която да призове за тотална война с Русия горе–долу от същия амвон, от който говори Орбан. Може би ще бъде, ако Тръмп отново не оправдае завишените очаквания, което при него е лесно.
Следователно, ако приоритетът е да се предотврати Трета световна война, либерална диктатура и други кошмари на Орбан, тогава проблемът изобщо не е в трансджендърите (и Буш не ги е фаворизирал, да не говорим за Рейгън). Тя се крие в липсата на стратегическа автономия от US–американците в Европа и европейската политика. Включително, както виждаме, и по отношение на консервативната идеология.
В това на Орбан, Европа и на всички нас, дори Тръмп не може да помогне. Отделянето на европейското пространство от САЩ директно противоречи на неговия лозунг "Made America Great Again" (Направи Америка отново велика). Каквото и да означава това, със сигурност не е загубата на международно влияние от страна на Вашингтон, от която произтичат много от неудобствата на Орбан, включително рояци мигранти от Близкия изток и удължаването на конфликта в Украйна.
Премиерът на Унгария не предлага "консервативен завой", а запазване на Pax Americana, само при условие, че новият мениджър на доставките ще диша равномерно към ЛГБТ, BLM и Владимир Зеленски. Но дори за привидно консервативните съюзници от Япония и Корея тези въпроси са по–малко значими от конфронтацията им с Русия и Китай (в тези страни имаме повече шансове да се съгласим с либералите), да не говорим за Бразилия и Мексико. Сега там на власт са левичарите – идеологическите врагове на Тръмп и Орбан, но същевременно доста приятелски настроени към Русия сили.
Сътрудничеството на консерваторите срещу диктата на либерстките ценности, разбира се, е по–добро от снизходителното отношение към тях. Но ключът към излизането от безизходицата, в която либералите, според Орбан, водят Европа, не е да се обединим с US–американците на консервативна платформа, а да се отдалечим възможно най–далеч от всякакви US–американски платформи.
"Преди да се обединяваме и за да се обединим, ние трябва най–напред решително и определено да се разграничим", казва Владимир Илич Ленин, един от най–известните специалисти по политически преврати и революции в световната история в книгата "Какво да се прави?" през 1902–ра година в една отдалечена назад във времето подобна ситуация, завършва Дмитрий Бавирин.
Дмитрий Бавирин
image

Владимир Илич е дал отговор на много въпроси от политическата теория и практика

https://vz.ru/world/2023/5/7/1210695.html
https://www.marxists.org/bulgarsky/lenin/works/5toma/T1/Lenin1.pdf




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. zaw12929 - ПОСТАВЕНАТА КАРТИНА ОРБАН, БАЙДЪН ...
12.05.2023 08:11
ПОСТАВЕНАТА КАРТИНА ОРБАН, БАЙДЪН Е КАТО ГОВОРЯЩ КЛИП

ПОЗДРАВИ
цитирай
2. nedovolen - Орбан да се кандидатира за прези...
12.05.2023 09:03
Орбан да се кандидатира за президент на ФАЩ, да оправи вътрешното и международното положение.
:)))
цитирай
3. marana69 - а тебе, Иване дУндев? ейй,сега, ще дойе мара недоволен3..ша та опрайй )))))
12.05.2023 09:32
nedovolen написа:
Орбан да се кандидатира за президент на ФАЩ, да оправи вътрешното и международното положение.
:)))

цитирай
4. kvg55 - До 1. zaw12929
12.05.2023 10:58
Благодаря!
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
12.05.2023 10:59
Либерастията няма да го допусне.
цитирай
6. kvg55 - До 3. marana69
12.05.2023 11:04
Маро, ако има някой недоправен, недооправен тука, по всичко личи, че си ти.
цитирай
7. fun1001 - . . Да така е краваров ,аз съм винаги недоволна
12.05.2023 14:21
Аз съм високо духовна личност и се боря за перфекционизъм,
в Духа.

А ти изглеждаш на една доволна свиня,
която, дядо недоволен
иван дундев ,от ,Ямболя.
друса.оз@де ))))
цитирай
8. nedovolen - 3,7
12.05.2023 14:52
Мара, фуна и т.н. като неориентирана на кой свят се намира, постоянно се обажда от гърнето с мармалада.
:)))
цитирай
9. kvg55 - До 7. fun1001
12.05.2023 16:10
Изключително изобилно духовна си и затова неконтролирано си изпускаш духа из блога. Като Пръдливия лъжлив Забраванко Джо пред британската кралица.
Един нашенец казваше за друг нашенец, живеещ в София : А–а–а, той Гьорги е пълен с идеи, като магаре с пръдня.
цитирай
10. kvg55 - До 8. nedovolen
12.05.2023 16:20
От гърнето с лайната искаш да кажеш?!
Ама преодолей ги тия учтивост и благоприличие, когато говориш с Мара, Юла, Фуна, dobrodan, nedovolen3, dovolen, planinitenabulgaria и прочие шибани недорасляци.
Те не разбират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756309
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031