Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2023 15:49 - Gotones/ готонес/- анализ
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2530 Коментари: 7 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Готонес е латинското название на готите!
Има и друго племе с близко име-Готини, но за разлика от готонесите, то обитава немските земи! Готонес са от долното течение на Висла, откъдето, според изворите произлизат славяните, а според Иреник и Българите!? 
Интересна  тема , за  тези,  които освен да четат, могат и да размишляват! Що за инкубатор на народи се е пръкнал в този район?
Вижда се също, че готи е модифицирана форма на римското название готонес!? По каква причина?

Чувствам ,се длъжен, да благодаря за безценната за мен информация, получена от Добродан-Красимир, че първото споменаване на готи е от 214 година, ще рече, от времето на император Каракала!

Преди 12 години, във връзка с труда ми за загадките на Анхиалското монетосечене , основно изследвах неговото управление!  Той е печално известен с това ,че собственоръчно е убил своя-брат съимператор-Гета, пред очите на майка им Юлия Домна! Която не може да му прости убийството на добрия Гета!   Всичко свързано с него, Гета,  е заличено и унищожено! Скулптури, паметници, паметни надписи! Стигнал е дотам, че е изчегъртан/ любима дума на съвременните политици/  и образът му от безценната семейната камея!? Където са те, двамата,  с майка си и баща си-Юлия Домна  и Септимий Север!

Малко преди това, Гета с майка си е посетил Анхиало и е бил посрещнат тържествено от гражданите! Бесен от това,Каракала е отнел правото на Анхиало за монетосечене! Доказах го математически в изследването

Станало опасно да се споменава името Гета! Можело да последва смъртно наказание!?
В същото време ,в Северна България обитава най- многолюдното тракийско племе - гети! Част от него, под името даки е отвъд Дунав ! Проблемът с името е трябвало бързо да бъде решен! И е намерено компромисно решение- гетите стават готи!

Доказателства?
Ами повече гетите не се появяват в източниците, те изчезват!?
И което е още по-интересно, на тяхното място ,веднага се появяват също така многолюдните готи? Да, познат исторически похват, в подкрепа на фичическия закон ,че в природата празно място няма!

Любопитно потвърждение на това тълкуване е император Максимин Тракиец, за когото  също имам изследване по поръчка на Поморийската община-обстойно! В хода на това изследване се убедих в точността на великанския му ръст-2. 56 метра Защото ми попадна ас , как води коня на имп. Септимий Север! 
  И стърчи с повече от една глава над расовия кон на императора?!  А такъв кон е висок около 2. 20м!

Но Максимин има прякор трак! Гетите го считат за техен човек, а те са траки! Но и готите го смятали за техен? Е, прозвището ясно говори ,какъв е!
Максимин Трак помни гетското си минало, защото , иначе е гражданин на Рим!! Първата работа на имп. Каракала  ,като става абсолютен властелин, е да го изгони от двора, въпреки ,че е способен генерал! Сеща се за него Александър Север 15 години по- късно  Неприятен е на Каракала с произхода си Затова е прогонен от двора!!
И , едно от първите неща,  което прави Максимин Тракиец като се възкачва на трона  е , да възстанови правото на Анхиало ,да сече монети!

През 251г. в района ,където са живели гетите,  около Абрит или днешен Разград , е разбита армията на император Траян Деций, а той и неговия син- съимператор Херений Етруск,  са убити!  От готите, което е германско племе?
Интересното е, че в този район няма никакви следи от пребиваване на каквито и да е било  германци? Абсолютно нищо! Готите, между другото са подразделени на източни. и западни готи, остготи и вестготи по географски принцип, но се оказва ,че това е нагласено! Имената си визи- и остроготи!?

И последно, в нашия район!
На готите се приписва още едно императорско убийство- това на император Валент, при Хадрианопол, през 378 година сл. Христа!
 Тук, в описанието на тази битка се намесват активно и нашите възрожденци, които твърдят ,че император Валент е станал жертва на Българите! Е, няма как да са били свидетели и оттам да знаят за станалата битка и кой е участвал в нея!? Явно в някакви стари записки са го прочели, това е истината!
Момент, да обобщим, излиза ,че в описаните събития участват равностойно готи/ германци/, гети/ тракийци/ и Българи!? Липсват славяните, но те са замесени в събития  в другия край на Европа?
В Испания и във Франция, със славянските топоними, като Пиринеи е /Х/ебро, например! И много други  Това първа маркира Екатерина Велика в компаративните си речници! Но и се опонира, че там никога не са ходили славяни!?
Да, вярно е, славяни от формат 18- ти век там никога  не са ходили, но са ходили готи и Българи!

Какво справи впечатление от това лаконично описание? 
Че готи, траки, Българи, славяни са така добре омесени, като в тесто, че иди разбери, кой кум, кой сват, кой на булката брат!?
В такива случай е редно да се попита, кой народ живее днес на тези земи и има държава в тях?
-Българи, естествено- това е отговорът!
Е, тогава всичките изброени са...БЪЛГАРИ! Това е нормалното заключение!
Всичко друго е фалшификация и изопачаване на истината!



Гласувай:
20



1. leonleonovpom2 - Внимание!
23.04.2023 15:53
Написаното в този му вид , мога да уверя че го няма никъде!Освен в мои, предишни писания, но не обобщено, както тук!
Затова, тези ,които могат само да копират, бих посъветвал , да не се намесват " компетентно"!
В техен интерес е!
цитирай
2. dobrodan - Аз като пиша, че от Усури до Мисури през Евразия
23.04.2023 17:07
всичките са българи, бивши или настоящи, се смеете, нали?
По един или друг начин е вярно :):):):).
Само едно уточнение. Гетите следва да са се преселили в Тракия след Троянската война, горе-долу тогава се разпада и Хетското Ново царство.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
23.04.2023 18:41
2. dobrodan - Аз като пиша, че от Усури до Мисури през Евразия
17:07
всичките са българи, бивши или настоящи, се смеете, нали?
По един или друг начин е вярно :):):):).
Само едно уточнение. Гетите следва да са се преселили в Тракия след Троянската война, горе-долу тогава се разпада и Хетското Ново царство.
цитирай

Изтрий

Вероятно е така, защото и мизите са се преселили след Троянската война Въобще, древните са били много мобилни и не са се задържари дълго на едно и също мяста!-Било за завладяване на нови територии, било за търсене на препитание!
цитирай
4. kvg55 - leonleonovpom2,
23.04.2023 21:11
Бих казал, че готите са готини българи.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
23.04.2023 22:10
4. kvg55 - leonleonovpom2,
21:11
Бих казал, че готите са готини българи.
цитирай

Изтрий

Да ,подозрително е, че коренът на готин идва от "гот"!? Явно са били готини хора! Интересното е и, че и в Испания няма немски следи А за "вандалите", в Тунис също няма? Само са оставили името си в в Андалусия Ако добавиш в в началото става Вандалусия!
цитирай
6. shtaparov - Истината прозира и тук приятелю- ...
24.04.2023 16:17
Истината прозира и тук приятелю- Готите не са никакви "германци"! Те са роднини на Българите и има податки,че Кубрат (по майчина линия??!) е именно от тях а по бащина- от Болгите естествено!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
24.04.2023 20:03
shtaparov написа:
Истината прозира и тук приятелю- Готите не са никакви "германци"! Те са роднини на Българите и има податки,че Кубрат (по майчина линия??!) е именно от тях а по бащина- от Болгите естествено!


Цялата неразбория с историята на древността произтича с честата смяна на имената на племената, маркирана и от Херодот, относно траките На ,ето гетите, отвъд Дунава стават даки и доказатерство за това е общата им държава с друго родствено племе-сарматите, тези воини, които Рим не е успял да победи - Сарматигетузе/ може да бъркам леко в предаването на името/ Или в преименуването та гети в готи И в България, и в Испания ,няма доказателства за пребиваване на германци Възможно е, в последствие да са станали такива, седем милиона турци станаха германци за 50 години, защо и при тях това да не се е случило?
Благодаря ти за отзива, хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9352281
Постинги: 1358
Коментари: 29766
Гласове: 103277
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930