Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2022 21:03 - Кои са славяните/ словените/
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 7580 Коментари: 37 Гласове:
35

Последна промяна: 20.08.2022 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според утвърдената ни история, Българите на Аспарух са пришълци, заварили тук славяните и създали държава с тях !
Пак според нея, те са приели славянския език, създали са азбука за него, като азбуката е Българска , езикът славянски, а държавата България!?

Хаосът е пълен Кой кум, кой сват и кой на булката брат? Коментирано е много това, няма да го закачаме повече Да преливаме от пусто в празно!

Кога се появява понятието славяни в историческите източници Да, в шестнадесети век, Орбини го налага!  В нашата книжнина е словени, специалистите твърдят ,че словени и славяни са  едно и също? Все едно ломя и ламя да са едно и също?
Слово и слава не са едно и също, но щом те  твърдят, няма да спорим  с тях!

Словени се появява за пръв път в нашата книжнина, напримр в " О писменехь", там се говори за СЛОВЕНИ , не за СЛАВЯНИ !
Реално,  понятието  славяни се налага твърдо от Екатерина Велика Тя "случайно " изпуска в Компаративните си речници Българския, с обяснението ,че  той няма печатана граматика, което е истина! По- късно нейната грешка е коригирана с " "Додатък"-а на Вук Караджич!  Така Българският става достояние на тогавашната общественост  и предизвиква фурор в нея!

Но поред, да проследим нещата
Когато Аспарух идва в днешните ни земи, няма съвременник да твърди ,че тук живеят славяни! Но век преди него, Йоан Малала посочва ,че в Мизия Българи живеят !Преди него императорът на ИРИ-Анастасий Първи, изгражда 80 километрова стена пред Константинопол, да го пази от набезите на Българите!
Пълководецът на Юстиниан Велики, Белизарий, Българин по произход, води няколко войни с Българите
По - късни източници, с цели  хиляда години, много от тези, описани по- горе неща,  приписват на славяните !? Това е възможно  само при едно условие-  Българи и славяни да са едно и също!

Екатерина Велика , например твърди,че в Испания, Франция, Шотландия е пълно със славянски топоними, което е вярно !В района на Каркасон съм виждал табела с надпис-Заек?
Опонирано и е ,че там славяни никога не са пребивавали, което също е вярно! Явно трябва да се търси Българска, а за Пиринеи-гетско- готско следа!

Така, на този етап датираме Българи поне от пети век на нашите земи, словени най- рано от  девети век, а славяни- 16- ти век !Документирани от този период!

В Мадрид има една катедрала, на чийто витраж на купола са ознаменувани съществуващите в него момент азбуки! Те са свещени и са дадени  от бог на хората ! Нормално е  църквата да ти почете !За основа на нашата  е послужила Христовата азбука, посочено е в " О писменехь" !
И там, на витража,  на различните азбуки е написана само една дума! С нащата-СЛОВО! Да ,думата е самата дума, тухлата, градяща езика! Слово е дума на староБългарски! Има и други на съответните езици- палабра, парола, пароль! Доказващи ,че става въпрос за дума!

Ето оценката на проф. Каракостов относно добавката на Вук Караджич на Българския към останалите езици:" Излизането на тази книга предизвика революция в славянската филология На сцената се яви един народ, чийто език е най-близо до кирилометодиевия. Затова макар и бавно започва да се налага на науката схващането, че кирилометодиевият език СЛОВЕНСКИ  е езикът на БЪЛГАРИТЕ" Край на цитата
Езикът СЛОВЕНСКИ е езикът на БЪЛГАРИТЕ!

Така,преди езикът са хората! Те са първи! Погледнато в този аспект, Българите са поне от пети век тук, словенити от девети, славяните -от 16-ти! СЛОВО е Българска дума, сочи витражът от Мадрид!

И нещата почват да се разясняват.... Книжнинагта Българската се пише  и размножава от хора, наречени преписвачи !Те са Българи по произход Но не всички Българи са грамотни, напротив, малко са!  Но се твърди, че в Охрид например,  са обучени три хиляди души!
Е, те трябва по някакъв начин да бъдат отделени от тези ,който не се занимават с писмена дейност И най-удобно е да се нарекат хора на словото- СЛОВЕНИ! Вижда се и ,че църквата най- високо поставя именно тази дума-СЛОВО!

Така, Българи се занимават с писаното слово и -за удобство ,те се наричат словени Словените у нас произлизат от Българите!

А другите словени?
Ние не сме егоисти, предоставили сме азбуката на другите народи, сродни и близки на нас По аналотия, те също наричат грамотните хора словени Ето ,това е причината за късното появяване в официалните документи на словените  И, учудващо за някои, с нашата книжнина!
Какво излиза ,че словените, модифицирано по-късно на славяни, наистина са произлезли от Българите

А който има остро зрение, да види как от Българите в Македония изникна една нова, съвременна славянска държава-като кръстници и ние участвахме в глупавото име- Северна Македония!
И да се замисли!.......




Гласувай:
35



1. kvg55 - leonleonovpom2,
20.08.2022 23:19
Ето, последната европейска панда е живяла в България. Преди шест милиона години. Това е повод за гордост. А ние се занимаваме със седми век.
Малко мръчкаво ми се види славяните да са пристигнали по нашите земи през XVI–ти век, когато движението на масите през тукашните земи е било от югоизток на северозапад. Че турската власт и да ги оземли.
И защо се говори и пише, че "Дългите стени" били изградени срещу набезите на хуните, славяните и българите; да предпазват Константинопол от зачестилите нападения на прабългари, хуни, славяни и други племена?
Живяли ли са трайно българи през VI–ти век по днешните наши земи или само са се прошетвали от време на време?
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здавей, Краси
20.08.2022 23:59
1. kvg55 - leonleonovpom2,
23:19
Ето, последната европейска панда е живяла в България. Преди шест милиона години. Това е повод за гордост. А ние се занимаваме със седми век.
Малко мръчкаво ми се види славяните да са пристигнали по нашите земи през XVI–ти век, когато движението на масите през тукашните земи е било от югоизток на северозапад. Че турската власт и да ги оземли.
И защо се говори и пише, че "Дългите стени" били изградени срещу набезите на хуните, славяните и българите; да предпазват Константинопол от зачестилите нападения на прабългари, хуни, славяни и други племена?
Живяли ли са трайно българи през VI–ти век по днешните наши земи или само са се прошетвали от време на време?
цитирай

Изтрий

Нещо не си разсбрал
Аз пиша откога датират първите сведения за хората с такива имена?
Стената определено е строена срещу набезите на Българи Така е документирана
И повтарям-за Българите има сведения поне от пети век ,че са били по нашите земи, за словените се споменава в девети векк, посочил съм къде и същото за славяните от 16- ти век
Може ли десет века да са били по тези земи и никой да не ги спомене?
Затова съм анализирал тези сведения защо за словени се споменава в девети век едва? Не оспорвам, че словени и славяни може да са едно и също, въпреки ,че не са
И е ясно словени откъде идва , наимвменованието в нашата литература! Те са хора на божественото слово И не са етнос , а са грамотните Българи, хора на това слово Има го и в библията и напълно съответсва на религиозните виждания тогава!
Обяснено е ,защо късни източници приписват неща , дело на Българи ,на славяни? Защото са едни и същи!
И още нещо
ние сме Българи, от каквото ще и племе да е началото ни
Французинът е французин, там племената са над сто, освен англичани , испанци, италианци, германци, Бургундци, баски , окситанци, нормани, корсиканци и така нататък Но питай, който щеш французин какъв е, ще ти каже само французин, че е!
Разбираш ли, какво казвам?
Историята е разказ, по точно приказка ,за миналото за възрастни деца! Които могат да вярват напълно в нея ,но може и да не вярват! И да проверяват....
цитирай
3. leonleonovpom2 - Един мой коментар, за всеки случай!
21.08.2022 00:42
00:40 - Здравей, Марине!
За да не става смесване между двете науки, предлагам ти да посочиш, откога датират източниците, в които за пръв път се споменават славяни и словени?!
Можеш ли да дадеш обяснение, защо СЛОВО/ ДУМА/ е изписано на витража на Мадридската катедрала!С Български букви, както и със съответните азбуки парола, палабра, пароль! Трета по големина в света е, на 600 години е!
Моите сведения са ,че словени се споменават за пръв път в нашата литература , в началото на десети век!, а в историческата, която се ползва , - славяни-от Орбини! Дава се и германец, но разликата е малка, в рамките на един век е!
Нормално ли е ,според тебе, подобно явление да остане незабелязано с векове?
Аз не отричам славяните, просто виждам ,че са Българи! И в същото време, не виждам какво е катастрофалното, ако са Българи Нещо на реномето ли им вреди ?напротив, хора на божественото слово са! И като Българи и като славяни!
Та, посочи ми източник, ранен, ползващ тези имена!
Знаеш ли, много наясно съм с науката, защото имам и резултати зад гърба си, не само приказки И отдавна съм минал периода, да работя в науката с ръководство в ръка! Просто не ми е нужно, ясно ми е къде ,какво трябва да се направи! Ако е възможно!
Защо ми е ръководство, за да проверя, откога датират първите сведения за славяни? Разбира се, че заради спорни моменти, приписвани ту на тях, ту на Българи, това ще ми е първата задача!

Лека нощ!
цитирай
4. panazea - Междувпрочем Славянските народи имат добро отношение към Българите , даже и съседите!
21.08.2022 09:01
Говоря за обикновените хора , а не политиците , които се продават , където дават повече!
Чест прави на Славянските народи , че са съхранили и свято пазят това , което сме им поверили!
Не е престъпление да си го считат за свое , защото 1160 години го съхраняват и тачат!
Младите , без да се интересуват от политика , създават нов език на базата на Старо Словенския т.е. Старо Българския, като мост за контакти помежду им , защото Всичките го разбират! Това е феномен !
Има и канал за Славяни , нещо като противовес на англосаксонците !
Светът върви напред , много неща се измениха , всичко има в интернет и ако някоя библиотека не Ще да печата съхранените си ръкописи , то под някаква форма ги намираме в интернет !
Така аз като инженер нямах достъп до Българистиката в Националната библиотека , на мен се полагаха само технически книги.
В интернет намерих Буквара на Иван Федорович!
Прогресът не може да се спре , даже да забранят и изгорят всички наши книги , ще останат хилядите преписи по цялата територия , където се е разпространил СтароБългарския!
И оттам като приливна вълна Знанието ще се върне отново при тези , които са го създали !
Това вече е ставало с Българската Книжнина !
Аз съм горда , че Братята са дали на вси Словене книга да четат!
Панацея
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
21.08.2022 09:15
4. panazea - Междувпрочем Славянските народи имат добро отношение към Българите , даже и съседите!
09:01
Говоря за обикновените хора , а не политиците , които се продават , където дават повече!
Чест прави на Славянските народи , че са съхранили и свято пазят това , което сме им поверили!
Не е престъпление да си го считат за свое , защото 1160 години го съхраняват и тачат!
Младите , без да се интересуват от политика , създават нов език на базата на Старо Словенския т.е. Старо Българския, като мост за контакти помежду им , защото Всичките го разбират! Това е феномен !
Има и канал за Славяни , нещо като противовес на англосаксонците !
Светът върви напред , много неща се измениха , всичко има в интернет и ако някоя библиотека не Ще да печата съхранените си ръкописи , то под някаква форма ги намираме в интернет !
Така аз като инженер нямах достъп до Българистиката в Националната библиотека , на мен се полагаха само технически книги.
В интернет намерих Буквара на Иван Федорович!
Прогресът не може да се спре , даже да забранят и изгорят всички наши книги , ще останат хилядите преписи по цялата територия , където се е разпространил СтароБългарския!
И оттам като приливна вълна Знанието ще се върне отново при тези , които са го създали !
Това вече е ставало с Българската Книжнина !
Аз съм горда , че Братята са дали на вси Словене книга да четат!
Панацея
цитирай

Изтрий

Благодаря ти за отзива!
И един, логичен въпрос, на база изложеното:

Българите словени ли са? И реципрочният- Асловените, те, Българи ли са?

Хубав ден!
цитирай
6. panazea - 5. leonleonovpom2 според Панацея Българите са Словене , не всички Словене са Българи.
21.08.2022 09:35
И един, логичен въпрос, на база изложеното:

Българите словени ли са? И реципрочният- Асловените, те, Българи ли са?

Българите са Словене , не всички Словене са Българи.
Панацея
цитирай
7. leonleonovpom2 - здравей, отново, Тони!
21.08.2022 10:02
6. panazea - 5. leonleonovpom2 според Панацея Българите са Словене , не всички Словене са Българи.
09:35
И един, логичен въпрос, на база изложеното:

Българите словени ли са? И реципрочният- Асловените, те, Българи ли са?

Българите са Словене , не всички Словене са Българи.
Панацея
цитирай

Изтрий

Да, това твърдя и аз!С едно допълнение, че Българските словене са Българи!

Хубав ден, Тони!
цитирай
8. dobrodan - Между впрочем, Ваньо, и ти, Тони,
21.08.2022 10:26
славянските народи НЕ НИ ПОНАСЯТ, изпитано лично от мен и не само от мен на много места в славянските държави :).

И пряко по въпроса. Когато се усетим, че етнонимът ни е свързан с преклонението пред Светлината - Слънце, Луна, Звезди - не другите му там светейши духовни просветвания - ще разберем и защо другите народи са били обългарявани.
Търсете Телеца - BULL.
Това е за едно по-новичко време. Да речем, шумерско :).
Българите са били още по-стар народ.
Нищо друго освен разпространението на тази вяра не обяснява хилядите топоними по планетата.
Любимият и на двама ви Христос ни направи на мармалад асорти. След него и Муамед довърши работата, започната от Яхващия...
Ето ви накратко последните 5000 години българска история :).
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.08.2022 21:11
8. dobrodan - Между впрочем, Ваньо, и ти, Тони,
10:26
славянските народи НЕ НИ ПОНАСЯТ, изпитано лично от мен и не само от мен на много места в славянските държави :).

И пряко по въпроса. Когато се усетим, че етнонимът ни е свързан с преклонението пред Светлината - Слънце, Луна, Звезди - не другите му там светейши духовни просветвания - ще разберем и защо другите народи са били обългарявани.
Търсете Телеца - BULL.
Това е за едно по-новичко време. Да речем, шумерско :).
Българите са били още по-стар народ.
Нищо друго освен разпространението на тази вяра не обяснява хилядите топоними по планетата.
Любимият и на двама ви Христос ни направи на мармалад асорти. След него и Муамед довърши работата, започната от Яхващия...
Ето ви накратко последните 5000 години българска история :).
цитирай

Изтрий

Че Българите са прастар народ, спор няма!
Знам, че словенците говорят най-близък до нашия език, но не го афишират открито И ни ненавиждат, пак прикрито! Заговориш ли ги на Български ,всичко разбират Ако не е било австрийското влияние, вероятно езикът им е щял да е еднакъв, напълно, с нашия!
В религията съм невеж, доверянам се на написаното!
Родителите ми бяха репресирани и трепереха ,аз да не пострадам !Оставаше да ходя и на църква и да го отнеса
Веднъж партийната секретарка ме извика Каза ,че е постъпил донос срещу мен Поисках да се запозная с него Каза, че няма да ми го даде ,но и ще го остави без последствия Явно е злонамерен Познава ме добре, да работя спокойно Все пак това свърши добра работа Освен ,че ме мобилизира, внимавах много, да не допусна грешка Знаех, че ме следят!
Не успя да ми попречи, партийната секретарка беше на място, но на колко като мен животът е бил почернен на 28 години, на колкото бях тогава!?

Хубава вечер!
цитирай
10. mt46 - Здравей, Иване!
21.08.2022 22:25
За нашествията на славяни на Балканите през шести-седми век има достатъчно стари сведения...
Измислицата, че думата "словени/словяни" значела "хора на словото" е съвременна. Цитирам "О писменех": "... Константин Философа, наречен Кирил, праведен и истинолюбив мъж, и той им състави 38 букви: едни по образец на гръцките букви, а други пък според славянската реч."
СПОРЕД СЛАВЯНСКАТА РЕЧ, Т. Е. СПОРЕД ГОВОРА НА СЛАВЯНИТЕ!
Още цитати: "... Но като първа буква и дадена от бога на славянския род..." Т. е. става дума за славянски род, славянски народ...
Цитат от "Азбучна молитва" на К. Преславски:
"Лети сега и славянското племе."
ПП: Кога се появява за пръв път етнонимът "българи"? Вероятно чак през 19-ти век... Преди това са ни наричали и сме се наричали "булгари", "блъгари", "болгари"...
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!...
21.08.2022 23:45
10. mt46 - Здравей, Иване!
22:25
За нашествията на славяни на Балканите през шести-седми век има достатъчно стари сведения...
Измислицата, че думата "словени/словяни" значела "хора на словото" е съвременна. Цитирам "О писменех": "... Константин Философа, наречен Кирил,

праведен и истинолюбив мъж, и той им състави 38 букви: едни по образец на гръцките букви, а други пък според славянската реч."
СПОРЕД СЛАВЯНСКАТА РЕЧ, Т. Е. СПОРЕД ГОВОРА НА СЛАВЯНИТЕ!
Още цитати: "... Но като първа буква и дадена от бога на славянския род..." Т. е. става дума за славянски род, славянски народ...
Цитат от "Азбучна молитва" на К. Преславски:
"Лети сега и славянското племе."
ПП: Кога се появява за пръв път етнонимът "българи"? Вероятно чак през 19-ти век... Преди това са ни наричали и сме се наричали "булгари", "блъгари", "болгари"...
цитирай

Изтрий

Не даваш датировки Марине и естествено, написаното не кореспондира с истината!
В преписа на "" О писменехь" даден от Проф. Донка Петканова пише словени, не славяни! И , че азбуката е създадена за тях! Ясно защо, да пишат!
Ясно защо е изписана и думата слово на витража на Мадридската катедрала Екскурзоводката, испанска гражданка, но от Български произход, първо насочи вниманието ни към нея- можем ли да забележим нещо на тавана ,свързано с България, с Българите?
Това за славяните е писано в късни преписи, има около 150 известни и съм сигурен ,че са след 1500 година, правени вероятно в Русия! Донка Петканова дава името от препис, правен около 1200 година

Що се отнася до името ни , на печата на Йоан Асен, там сме блъгаром наистина , но на латински ,в писмата на Калоян сме Булгарорум, дадено лично от него!
И именно там направих разликата между Благхорум, добавени от преводача на латински- грък и Булгарорум-от Калоян!
Булгари са обикновените Българи, които Калоян собственоръчно е изписал като Булгари, негови поданици! Блакхорум са войниците, които също са Българи Затова Калоян не е счел за необходимо да ги пише / Това са блъгарите-тези които подлежат на военна повинност/
Те са пастири в обикновения живот, защото са професионални войници-валахи Не могат да се занимават със земеделие, Когато се сее и жъне, те воюват! Не са власи , както ги тиманят, такъв етнос тогава няма! Наричат се валахи и означава войници
С тях са свързани известните ваяшки песни от Козичено Те гвърдят ,че са войници на Аспарух ,пратени да пазят прохода ! Няма открити веществени доказателства, но има други ,косвени, че са войници! Песните, ваяшките!!
Правиш ли връзка между валахи и ваяшки!

Та обобщително- Славяни пише в късни препики , след хиляда и петстотна година Няма оригинал на труда " О писменехь", което разбира се, не го прави фалшификат! Написаното в него го потвърждава, няма кой да напише подобен текст по- късно!, Първият препис е от 12- ти век Проф Петканова е позвала препис от тоя ,начален период, датиран е! Там е словени!
Блъгари и Българи съществуват паралелно Първоначално , понеже народът ни е военен, се рриема ,че сме Блъгари- на латински благхори Неправилно преведено по- късно като власи !Обикновеният народ е Булгари или Българи , както е назован в оригинала на писмотона Калоян! Неслучайно и французите наричат катарите Бугри!Или Богри! От второто се прави връзка ,че сме слънчеви хора, на бог РА!

Лека нощ!

цитирай
12. zaw12929 - СЛАВЯНИ ИЛИ НЕ, А СЕГА СМЕ ДЪРЖАВА ...
22.08.2022 05:35
СЛАВЯНИ ИЛИ НЕ, А СЕГА СМЕ ДЪРЖАВА ПОДЧИНЕНА НА КОГО ЛИ НЕ?
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
22.08.2022 08:01
12. zaw12929 - СЛАВЯНИ ИЛИ НЕ, А СЕГА СМЕ ДЪРЖАВА ...
05:35
СЛАВЯНИ ИЛИ НЕ, А СЕГА СМЕ ДЪРЖАВА ПОДЧИНЕНА НА КОГО ЛИ НЕ?
цитирай

Изтрий

За съжаление, така е!
Защото тези, които са начело, отговарят напълно на известния модел- Преклонена глава , сабя не я сече!
Разбира се, те осребряват това унижение за себе си, естествено
А сметката плащат останалите наблюдатели!

Хубав ден!
цитирай
14. leonleonovpom2 - 8. dobrodan - Между впрочем, Ваньо, и ти, Тони, 21.08 10:26
22.08.2022 12:56
Извинявай, Краси!
Не обърнах нужното внимание на тази част от коментара ти Французите наричат катарите Бугри или Богри! Което означава хора на бог Ра- Слънчеви хора! Има такова тълкувание , относно името ни!

Хубав ден!
цитирай
15. sorossadistfucking - За kvg55! Твоята ирония (опорна точка) ме окуражи да репликирам "с привтелский огонь" уважаемий Леон: Винаги е лесно да отъждествяваш изгодното българ
23.08.2022 01:50
Твоята опорна точка ме окуражи да репликирам "с привтелский огонь" уважаемий Леон:
Леоне, винаги е лесно да отъждествяваш изгодното Българи на бълг.ез, когато всъщност Византиецът говори за ВУЛГАРОС, на гръцки ез. Тези Вулгарос от Север са нищо друго освен криминални банди вулгарос в истинския лош смисъл на думата и изпреварват с много векове Вулгарос на Хан Аспарух! Вулгарос на Хан Аспарух и днешните ВУЛГАРОС, сме едно и също, според стария и съвременния гръцки. С това, че е имало Вулгарос преди Вулгарос на хан Аспарух... Сми то и сега има Живи Варвари по света и у нас, но те не са онези Варвари...
kvg55 написа:
Ето, последната европейска панда е живяла в България. Преди шест милиона години. Това е повод за гордост. А ние се занимаваме със седми век.
Малко мръчкаво ми се види славяните да са пристигнали по нашите земи през XVI–ти век, когато движението на масите през тукашните земи е било от югоизток на северозапад. Че турската власт и да ги оземли.
И защо се говори и пише, че "Дългите стени" били изградени срещу набезите на хуните, славяните и българите; да предпазват Константинопол от зачестилите нападения на прабългари, хуни, славяни и други племена?
Живяли ли са трайно българи през VI–ти век по днешните наши земи или само са се прошетвали от време на време?

цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей!
23.08.2022 07:41
Всъщност , относно етносното ни име, то не е свързано с гръцкото вулгарос, в смисъла който влагат Или пъс барбарос , което те не могат да си пречупят езика и произнасят варварос
Името булгарос идва от латинския в един вариант и всъщност доказва тракийската връзка в произхода ни Общ народ!
Римляните са кръстници на германците, на руснаците, имената на Париж, Кьолн, Виена са техни А близстта в езика доказва и старото име на София-Средец-среда Тракийското е Сердика ,на Сердите ,разположни в Средата на Софийско поле и на Балканите
Барбарос е свързано с непонятния език ,който те говорят- Бър-бър и с брадите, които носят
А по-големи варвари от самите гърци няма!

Аз не знам как другояче, освен трайно да се тълкува ,че са живели казва следното изречение на Йоан Малала за Българите- В Мизия Българи живеят! Иначе щеше да е-Българи преминаха през Мизия на път за Константинопол в лето еди кое си!
То, чувството ни за молоценност не е от Девети септември, както го обвиняват някои за причина!Че бил избит елита ни Познавам още от дете един от този елит-калеко ми Наистина ,научи ме на някои неща, например, как да използвам полезно за мен възможностите си, но като характер беше отвратителен! И аз седем-осем годишно дете го ненавиждах! Но, че не страдаше от чувство за малоценност, в това спор няма! Ето, това харесвах в него!

Хубав ден!
цитирай
17. leonleonovpom2 - За всеки случай, мой коментар по тази тема!
23.08.2022 08:57
08:56 - Здравей, Марине!
Истинската наука е, не да възпроизвеждаш безкритично препредадена информация, а да я анализираш тази информация и да направиш изводи на нейна база!
Тези неща, докато съм ги чел безкритично, съм вярвал в тях не по малко от тебе! Но те пораждат много въпроси, на които истинският учен би трябвало да отговори. Длъжен е просто!

ПЪРВИЯТ и най важен е : В тези славянски поселения включват ли се Българите и какъв е техният дял в тях? И ако не се включват, защо после се атакува автохтонизма или местният ни произход? Че на тази база кои са местни-гърците, французите, англичаните, германците, италианците- кои?

2/ Как приемаш думите на Йоан Малала, безспорно най- добрият историк на шести век, че в Мизия Българи живеят? Защо е пропуснал славяните?

3/ Защо Дългата или Българска стена е издигната да спира Българите да нападат Цариград, а не славяните- два века преди Аспарух? Защо Българите воюват с ромеите в тези времена, къде са славяните? Решават жилищни проблеми ли!

4/ Защо славяните не са създали държава , а Българите? Какво им е попречило?

5/ Защо славяните- хървати се считат за кубратови Българи? Тази информация идва от тяхната Академия на науките и не я тълкувай, моля ти се отвисоко , че не била достоверна или доказана Нищо не е доказано от това, което цитираш, с автентични документи!

6/ Откъде идват тези многобройни славяни, че наводняват Балканите? Ако е от Померания, оттам идват и Българите!? Има такава информация, която се подминава! Давал съм я!

7/ И най- накрая, отговори най-после, ако е във възможностите ти, кое те смущава, ако Българи и славяни са едно и също? По- цивилизовани ли са от Българите, по- висша раса ли са? Кое от тях?

Напротив, всичко говори че са по- долу! Нямат държавност, подчинени са на Българите, получават азбука от тях! Всички други славянски небългарски държави вървят поне два века след Българската!
Вместо да преливаш от пусто в празно, изясни поне последния въпрос И това ще е наистина твоят принос в науката!

Хубав ден!
цитирай
18. dobrodan - Сега ще се опитам да ти дам отговор на всичките седем въпроса
23.08.2022 10:36
едновременно :).

Извадките са от преведена статия на Валентин Стецюк.

Тюрките като носители на културата на шнуровата керамика, Валентин Стецюк

Доказателствата за етническата принадлежност на творците на културата на шнуровата (въжена) керамика, която се е развила на основата на древноямната култура, са показани отделно (виж Этническая принадлежность неолитических и энеолитических культур Восточной Европы (v-stetsyuk) ). Също отделно се разглежда и присъствието на тюркското племе българи на територията на Западна Украйна (виж раздела Полемика). Тук ще поместим материали за по-нататъшната експанзия на тюрките като носители на културата на шнуровата керамика.

Забележи - Западна Украйна!

Археологичните данни свидетелстват, че от началото на III-то хил. пр. н. е. на територията на Централна Европа се разпространяват подобни култури, чийто характерни признаци се явяват шнуровата керамика и бойните брадви. Най-малкото, появата им в Малка Полша (Краковско-Сандомирската и други групи) се датира с радиовъглеродния метод на 2900-2800 г. пр. н. е. (Wŀodarczak Piotr, 2001, 106).

Това тук е да видиш докъде сме стигнали по суша. По море :) е отделна тема.

Комплексът от културите на шнуровата керамика, отделни от тях наречени фатяновска, балановска, култура на камбановидните купи, единични погребения, бойни брадви и др. е разпространен на територията от Волга до Рейн и от Южна Швеция до предпланинските части на Алпите и Карпатите.

Независимо от това, че триполците по това време са били на високо ниво на развитие и оказвали определено идеологическо влияние на съседите си, заимствали от тях например символа "Дърво на живота", тюрките дали началото на нови европейски културни традиции. Те донесли със себе си образа на бика и фалическия култ като символи на мъжката сила и като следствие от това патриархално-родовия строй, също и култа към предците и погребалния обред (Алексеева, И.Л. 1991, 20-21). Най-отчетливо тези влияния можем да наблюдаваме в Дяснобрежна Украйна, в областта на разпространение на триполската култура и особено сред групата на усатовските паметници близо до Одеса. Макар те да са свързани с културите от балканско-дунавската традиция, "но един от важните и характерни признаци, позволяващи да определим тази група - погребалният обред - безусловно е свързан с древната ямна традиция" (Массон В.М., Мерперт Н.Я., 1982, 329). Освен това по бреговете на реките Синюха и Ингулец се среща триполската керамика с примеси от пясък и натрошени раковини, особеност, отличаваща средногостовската и ямната култури (пак там, стр.211). Скелетът на човек, погребан по гръб с присвити колене, тоест в поза, характерна за носителите на така наречените "курганни" култури, намерен недалеч от Село Незвиско в Ивано-Франковска област, може да свидетелства за по-нататъшното придвижване на тюрките на запад. В същото време антропологичното изучаване на археологичните паметници в Северозападното Причерноморие дава основание да говорим за процес на кръстосване и асимилация на триполското население и преселниците от левия бряг на Днепър (Алексеева И.Л., 1978, 56). Допълнителни сведения за триполците могат да бъдат намерени в раздела "Първото Велико преселение на народите".

Триполското население е било доста многобройно. За това говори не само голямото количество изследвани селища от триполската култура, но и размерите им. Изследванията на британските учени заедно с украинските им колеги, проведени с геомагнитния метод, позволяват да оценим числеността на отделни триполски селища на 5-25000 души (Rassmann Knut. 2014). Намерени са около хиляда триполски стоянки на територията на Украйна. От тях са известни повече от двеста с площ от половин хектар до 400 хектара (Бурдо Н.Б, Полищук Л.Ю.. 2013, 45), или общият брой на населението на територията й на разпространение би трябвало да съставлява няколко милиона души. Такава човешка маса не може да изчезне без следа, затова можем да предположим, че триполците са били въвлечени в масовия миграционен процес на тюркските племена. По изчисленията на археолозите броят на триполското население, преживяло нашествието на номадите, се е съкратил три до четири пъти (Videiko Mykhailo. 2011, 379), което може да бъде свидетелство в подкрепата на това предположение. Типичната триполска рисувана керамика, която може да бъде намерена и в комплексите от шнуровата керамика (Петров В. 1947, 35), издава присъствието на триполци сред носителите на шнуровата керамика. Самите тюрки като номади не са били толкова много на брой, за да се разселят на това огромно пространство в Европа, на което са намерени следите от тяхната КШК. Очевидно благодарение на присъщата за номадите войнственост и по-добра организация те са установили над триполците ксенократичен режим, като са им наложили своя начин на живот и език, за което говорят многобройните топоними от тюркски произход в Централна и Северна Европа. Езиковата експанзия бива различна.

Това по-горе е може би не първата среща на славяните с нас, но е първата доказуема такава.

Триполската кутура се е развивала главно на основата на земеделието, което загубило своята ефективност заради изтощаването на почвата без употребата на торове и сеитбообращение. По това време животновъдството е давало голяма прибавена продукция, доколкото е използвало по-добре степните ресурси. Като резултат взаимната асимилация на триполците и ямниците се е съпровождала от преход към номадско животновъдство. С нарастването на населението и началото на използване на по-напредничави методи на обработка на земята обратният преход към селското стопанство станал обаче неизбежен. Приблизително пет столетия по-късно населението в басейна на среден и горен Днестър вече е водело уседнал начин на живот. Археологичните паметници от комаровската култура, разпространени от Южен Буг до Волин, свидетелстват за уседнал начин на живот със земеделие и животновъдство в основата на икономиката сред носителите на тази култура.

И така, един ден славяните си спомнили, че някога са били българи - по памет от Джагфар тарих или Болгар тарих ("измислиците" на Нурутдинов незнайно как потвърждават и научните изводи)...

Ако ти прави впечатление, всички последващи топоними са славянски, а пък са пряко свързани с нас и местата, където сме били :):):):):).

Защо и как са славянски, а културата - предтюркска?

Защото народите са се смесвали (неизбежно е), но езиците - почти не. Макар езиковото влияние на стария език да е в пъти по-голямо, отколкото се предполага обикновено (което наблюдавам в новобългарския, но го има и в други славянски езици).....

Нещо, което добавям като завършек на и без това дългия коментар.
След като днешните чуваши са говорели доста различен език преди срещата си с нас (мощен пласт лексика в езика им е определена като балто-финска), то:
КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ ДА СА СМЕНИЛИ ЕЗИКА СИ СЪС СЛАВЯНСКИ, СЛЕД КАТО СА СТАНАЛИ ХРИСТИЯНИ?



цитирай
19. leonleonovpom2 - Благодаря, Краси!
23.08.2022 20:09
Всъщност , една от причините коментарът да се озове тук, основна ,че е свързан с темата и да бъде съхранен за мен!
Поизместил си центъра на тежестта
А основния е в един цитат от тввоя коментар:

"И така, един ден славяните си спомнили, че някога са били българи - по памет от Джагфар тарих или Болгар тарих ("измислиците" на Нурутдинов незнайно как потвърждават и научните изводи)..."

Това за мен е безспорно!

Сега, центърът на нашага цивилизация са нашите земи От потопа насам поне Това е нормално ,те са най-плодородните земи, с най- добър климат Но от двата потопа е последвало разселване във всички посоки После , тези хора са се върнали това са тъй наречените траки, с които имаме всякаква връзка
Нашите земи са били винаги населени и ,ако е имало проблем в това отношение, той е бил кратък Те привличат хора от рядко населни места, с нисък жизнен стандарт И е смешно просто, да се твърди, че на тях дължат просперитета си Те могат да молят, да им се даде територия, да бъдат федуси Единствени Българите са си извоювали право на държава! Защо ли? Ами доказали са правата си над тези земи, това може да е единствената стойностна причина
Да, пропуснал съм този въпрос-По какв причина на българит се разрешава да създадат държава в имперски земи?
Отговорът в тези случай е-предоставили са доказателства за собственост за тах Както при колониите днес, Краси затова им се даде независимост!
И отговорът на въпроса ти, Краси:

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ ДА СА СМЕНИЛИ ЕЗИКА СИ СЪС СЛАВЯНСКИ, СЛЕД КАТО СА СТАНАЛИ ХРИСТИЯНИ?
Проблемът е огромен и нерешим
Българите са доминиращ народ Смяна на езика с този на подчинен, означава загуба на власт
Затова пропада империята на Александър, затова запада Рим
Езикът е оръжие Предадеш ли го на друг, той го използва срещу тебе!
Поучени от това, никоя колониална държава не приема езика на подчинен народ
И любимия пример- Франция:
Говори се френски ,наложен от Франсоа Първи в нея Езикът на неговата династия
Затова я има Франция и ще я има!
цитирай
20. dobrodan - Горе-долу това е и причината (защото сме си сменили езика
23.08.2022 21:50
след като сме станали християни) да се озовем наникъде през 14-ти век.
Още нещо.
Тая неразривна връзка с траките може да се разглежда единствено за южната част на областта Тракия. Знаеш какво представляват тракийските гробници или не?
Кургани, Ваньо. Има и по-бедни, има и свръхлуксозни.
Тия, които наричаш траки и мислиш, че те са ни прародители, ами не, не са.
Които и хора да са тръгнали оттук след черноморския потоп (да не се бърка с библейския), и да са се върнали, няма как да бъдат същите.
Обосновано смятам, че потомци на някогашните траки са тези, останали в древната родина - мордва и ерзя. Съдя по носиите и украшенията за глава, много сходни с тези на римлянките :).
Авторът, когото ти цитирах, смята, че е намерил тракийската (европейска) прародина. Малко е далече от Балканите и доста на северозапад от тази на нашия клон с R-езика - това, като имам предвид, че на тази карта е отбелязан значително по-късен период, XV - XVIII век пр. н. е.). Съпоставя албанския език с нарочената за тракийска от учените лексика. Ето ти картата.

https://www.v-stetsyuk.name/ru/Iron/Migration.html


Малко надолу в статията ще я намериш. Там пише къде са били фракийците :).

Така. Когато църквата проповядва на славянския език, а другият е станал "погански", можеш да знаеш стария си език, когато си цар, но ще го използваш само в най-тесен кръг.
Абсолютно сходен процес е течал и в Западна Европа, макар и по друга причина.
Арианството е това, заради което готите са се преселили на Запад. На религиозна основа почива властта в цялата Европа, у нас - също.
Пак там има още по-надолу и карта откъде и кога траките тръгват към Балканите. Не знам защо не се приема директен линк, но, това е положението.
Така че, свиквай с мисълта, че индоевропейците-траки не са наши прародители, а просто част от народа на дунавските българи, и то не чак съществена.
Траките, които така и не станаха славяни, пише Стецюк :).
Рядко се случва да греши според мен.
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.08.2022 08:33
В цялата тази схема едно нещо не е ясно
Как така, на каква база църквата е възприела славянския език, а Българският е нарекла погански ,това в девети век? Църквата може да наложи само гръцки език в него време
Защо си е харесала славянския? И още нещо Защо гръцките попове и императори са харесали славянския? Дай някои негови предимства Държавата е на Българите, зърквата ще хареса езика на славяните?Няма никаква логика в подобно решение Славянският е по- близък до гръцкия ли? Борис се срамува от езика си?
При това, самото съществуване на цървата е в обсега на властта на Борис Първи
Не забравяй, че Аспарух, Тервел са били покръстени Не са покръстени владетелите от Крумовата династия, който идва от западната част на България!
Много ми е интересно, няма един дори съвременен на осми-девети век извор, който да говори за славяни, ти ми набиваш като водещ славянския език?

Всъщност, ти не ми отговори на най- важния ввъпрос- кой е най- ранния източник в който славяните се споменават с това име? Или словените Приемаме ,че са едно и също! Склави ги отпиши
Моята информация за словените е ,че са от края на девети век източниците, на славяните от 16- ти век!
Датирани!
А на Българите- от шести век! Йоан Малала пише, шести век, че в Мизия Българи живеят! Това е за нашете територия!
По скоро чувашите са си сменили езикът, като са приели исляма, атколкото Българите, създали държава в тези земи!
Посочи ми само един пример на колониална държава, в която метрополията е приела език на поробен народ? Или подчинен?
Не го приема разсъдъкът ми това свободно боравене със славяни и език респективно, при полажение, че всичко около тях е имагинерно?
Как така ,поне един път не е отбелязано от сериозни учени -съвременници, присъствието им?
Приписват им се неща, които съвременници твързят ,че са дело на Българи?!
А на източници от шестнадесети век, как е било седем века преди това, да вярва , който иска Аз не вярвам, поради и ред други причини!

Хубав ден!?
цитирай
22. leonleonovpom2 - Сега-Обща
24.08.2022 08:56
Епохата на тъмните векове-6- 9-ти век, много прилича на съвремието когато тълпи от бежанци са се насочили към Източна Европа , а сега къв-Западна Това е обяснимо-център на цивилизацията тогава е ИРИ, сега той е на Запад Искат там да са- като въшката ,искаща да е на челото, да се вижда!? Те иккат да ползват облагите на цивилизацията с чената на всичко

С една разлика Тогавашните Българи са създали държава Кой, как и защо им е разрешил? Константин Четвърти естествено е разрешил Има и една опорна точка ,дадена век преди това Че в Мизия Българи живеят! На въпросният император не само признава Българската държава, но и плаща и солиден данък, така ,че тя няма нужда от собствено монетосечене
Сега,дали ще възникнат подобни държави на запад Турска и сръбска диаспора има там от преди 50 години поне Италианците се върнаха Божа работа
Дали германците например, ще приемат смяна на езика си с турски?Не знам, а и не вярвам!
Но най- добре могат да изяснят този въпрос славянофилите, които свободно твърдят, как Българите са се отказали от езика си, заменяйки го със славянски
Заповядайте, моля!
цитирай
23. leonleonovpom2 - А и още нещо , Краси
24.08.2022 09:22
Според изледванията на д-р Делев, ние имаме над 50% Български гени Азиатските ни, наизуст, са около 0,1%, по- малко от на англичаните
Моя братовчедка и сестра на мой приятел са си правили тест в САЩ Направи ми впечатление ,че след Българските, с голямо преимущество бяха френските и италианскиге Турските бяха някакъв незначителен процент , от порядъка на азиатските!
Нямаме много общо с турците!
Славянски- няма, поне нямам такъв спомен И да ги е имало, били сас незначителен процент

Хубав ден!
цитирай
24. dobrodan - Църквата, Ваньо, прилага един хилядолетен трик.
24.08.2022 10:01
Елате при мен всички угнетени и оскърбени :):) и те идат, къде ще ходят.
Процесът продължава две-три поколения...
След това религията неусетно преминава и при управленската прослойка, защото владетелят е избран от бога.
Гръцкото православие е проповядвало на славяните, така се е завъртяло колелото.
Хитро и ефикасно.
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.08.2022 10:43
Че църквата ползва различни похвати, съгласен съм
Но няма разумен довозд да налага славянски наместо Български С каква цел?
Плюс това ,всички исторически данни товорят ,че славяните в България произлизат от Българите и ,че причината е СЛОВОТО
Как тълкуваш думите на Йоан Малала, от шести век е труда му, че в Мизия Българи живеят?
Ученият на късното Средновековие, Дюканж, изпреварил времето си, споменава славяни при Аспарух ,но никъде другаде Ползвал е Орбини и то е цитирал Това говори, че той не признава славяните като етнос
Описал съм връзката елементарно и ясно
Словените произлизат от Българите, това и професия казано съвременно, а от тях славяните
Гледал съм илирийските думи на Вук Караджич Ами те си са чиста проба-Български
Ето и връзката с тракоилирите!
Писах ти, тюркските ни гени са много под един процент!

Хубав ден!
цитирай
26. panazea - Прежде убо словене не имеехон кънигъ , нъ чрьтами и резами чьотаахон и гатаахон погане сонще
24.08.2022 11:14
Новият ми постинг е за всички , които защитават славянската теза и че ние сме славяни !
Те да дадат извори и датировка , а не да повтарят заучени фалшификати от татовото време !
Панацея
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
24.08.2022 13:54
26. panazea - Прежде убо словене не имеехон кънигъ , нъ чрьтами и резами чьотаахон и гатаахон погане сонще
11:14
Новият ми постинг е за всички , които защитават славянската теза и че ние сме славяни !
Те да дадат извори и датировка , а не да повтарят заучени фалшификати от татовото време !
Панацея
цитирай

Изтрий

мисля ,че от написаното в книгата е ясно ,че словени са Българите, занимаващи се със словото!
Иначе, противоречи на всякаква логика версията Борис Първи да нареди на българите да приемат славянски език!?
Обратното е допустимо, но това-не!
Ще бъде линчуван от народа си!

Хубав ден!
цитирай
28. dobrodan - Ваньо, погледни къде е областта Мизия.
24.08.2022 19:17
Защо там да не живеят българи, и в голямата, и в малката Мизия - супериор и инфериор съответно на картата, която виждам?
Според старите книги още през втори век там има българи :). Славяните не идат ли малко по-късно тука?
По-скоро българите у нас произлизат от славяните, писах ти, че двата народа се познават отдавна :).

Така. След като сме славяни и славяните произлизат от българите - не е вярно, братко, никак - ще ти покажа един цитат.
Никога и никъде не бях срещал такова нещо. Уж щях да си го оставя за друг случай, но - добре...

В "Земния кръг" четем: "Като пристигнал в Гардарики, конунгът Олав потънал в дълбок размисъл какво да прави занапред. Ярицлейв конунг (подчертано от Иса Капаев) и жена му Ингигерд предложили на Олав да остане при тях и да стане управник на страната, наречена Вулгария..."

Олав е швед, Гардарики е град Киев и другите градове в Северозападна Украйна в случая.
Пита се в задачата, защо един швед (Ярослав) кани друг и му предлага да управлява България?
Шведите по славянска линия ли са станали крале (хакони) и конунги (ханове), или по тюркска?
Като за последно, за да не ти досаждам надвечер: как така хазарските управляващи (Азан, Асеневци) са роднини с шведските владетели?
Хазарите славяни ли са?

Заповядай още малко. Това може и да ти промени няколко възгледа наведнъж. Да знаеш, вярно е, руски монаси са го писали...

"Просветеният монах е скривал етнопсихологическата доминанта, родството на руските князе с управниците на омразната Хазария. Обяснява се и подчиненото поведение на киевските кагани пред тях, и това, че преди установяването на пълната независимост и унищожаването на Хазарския каганат те се държали доволно жестоко към славянското население: продавали го в робство, убивали огромен брой хора в интересите на Хазария (каспийските походи от 913, 943 - 944 г., походът в Мала Азия от 941 г. и така натататък)."

През десети век вече всички склавени са ославянени на практика и християни в православието.
цитирай
29. sorossadistfucking - Леоне, 40 години една държава, съставена само от мъже е насилвала едновременно българи и византи
24.08.2022 19:33
Мъжете били западноевропейски солдати-кръстоносци (италиани, франсета, германи, белги, холанди). Хранели се чрез плячкосване на произведеното в България и Византия. Жените ни били оплождани от тях. Балдуин е последният от тях...
leonleonovpom2 написа:
Според изледванията на д-р Делев, ние имаме над 50% Български гени Азиатските ни, наизуст, са около 0,1%, по- малко от на англичаните
Моя братовчедка и сестра на мой приятел са си правили тест в САЩ Направи ми впечатление ,че след Българските, с голямо преимущество бяха френските и италианскиге Турските бяха някакъв незначителен процент , от порядъка на азиатските!
Нямаме много общо с турците!
Славянски- няма, поне нямам такъв спомен И да ги е имало, били сас незначителен процент

Хубав ден!

цитирай
30. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.08.2022 08:40
28. dobrodan - Ваньо, погледни къде е областта Мизия.
24.08 19:17

Може би имаш предвид Малка и Голяма Скитии
Мизиите са две също-Горна- в днешна Сърбия и долна- -нашата!
Сега за щведа Ярослав-Какъв швед е той по име това са варяжки приказки и са напълно такива, нямащи връзка с истината
Доказаха го самите шведи! С невъаъзможността корабите на варангите да достигнат до Киев в този период !Можели са да стигнат само до Новгород и то, при съдействие на местните Днешните канали ги е нямало! Не знам какво означава Святослам на шведски, сигурно- нищо, но знам на Български какво , защото има смисъл на нашия език!
Ще ти дам един съвет- като ползваш такива източници, първата ти работа да бъде, да установиш кога са писани?И да посочваш датите! Въпреки ,че не можеш да разчиташ на тази тема ,дори и на очевидец, ако са векове след описваните събития, просто ги зачертай! ве ги цитирай изобщо!
А пише ли славяни-имаш опорна точка-След 16- ти век са! И просто ги чети като хубава приказка, а не като документ! Като втора, съвременна част на " Приказки от 1001 нощ"
Асен е Асен , а не Хасан! Иван Срацимир има син Асен Четвърти който е написан като Иасен- Ясен! Асан идва от Вилардуен, който е описал България при преминаването на кръстоносен поход през нея !Разбираемо е зашо Асан ! Един французин Асен винаги ще го произнесе като Асан, заради носовката! За мен истинското име Асен е Иасен-Ясен! Както на Ивайло -И Въло! но са се получили красиви имена В Испания има например Асенси!

Аз се водя от хронологията на писанията Те сочат:
Българи у нас -шести век, категорично, словени- 10- ти век, славяни- 16- ти век! И това е достатъчно за мен Пилето не може да е по- старо от кокошката За яййцето, там работата е божия и не се меся!

Хубав ден!

П.П. Какви изтънчени управители могат да бъдат шведите, които в собствената си земя нямат още държава?Че да учат Българите да управляват?
Задай си този въпрос- възможно ли е това?
цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
25.08.2022 08:52
29. sorossadistfucking - Леоне, 40 години една държава, съставена само от мъже е насилвала едновременно българи и византи
24.08 19:33
Мъжете били западноевропейски солдати-кръстоносци (италиани, франсета, германи, белги, холанди). Хранели се чрез плячкосване на произведеното в България и Византия. Жените ни били оплождани от тях. Балдуин е последният от тях...
leonleonovpom2 написа:
Според изледванията на д-р Делев, ние имаме над 50% Български гени Азиатските ни, наизуст, са около 0,1%, по- малко от на англичаните
Моя братовчедка и сестра на мой приятел са си правили тест в САЩ Направи ми впечатление ,че след Българските, с голямо преимущество бяха френските и италианскиге Турските бяха някакъв незначителен процент , от порядъка на азиатските!
Нямаме много общо с турците!
Славянски- няма, поне нямам такъв спомен И да ги е имало, били сас незначителен процент

Хубав ден!

цитирай

Изтрий

Напомни ми, че тези мизерници, освен ,че са създали Османската империя, са в основата на падането на Балканите под турска власт Защото Ири никога не се е съвзела от удара, а България, въпреки успеха, защото е била рицарите като маче у дирек, е понесла много щети Да ,дори жената на Калоян се говори, че е въртяла любов с Бодуен Според мен е фантазия Има и друга версия, че Бодуен е убит от Калоян На някакъв прием, бил поканен и пленения Бодуен, да присъства Калоян ,както си стои, изведнъж вади меча и го съсича! В пристъп на ярост, какъвто получавал понякога Затова пристъпа на ярост се свързва с жена му-куманката, както я наричали
Легенди, доколка са истина, един Господ знае!

Хубав ден!
цитирай
32. dobrodan - Сега, както и да ги произнасяме имената, не се спасява положението.
25.08.2022 20:10
Хан Котян или Котен Сутоевич помага да съборим кръстоносците и дефакто разбива Латинската империя. Ако не вярваш, имам писмени сведения:). Асеневци са Хазари, Ваньо. Родът Ашина е управленската династия и там, и на Втотото Българско царство.
Според теб скандинавските саги не са достоверни източници?
Цял свят ги признава.
Сноури Стурлусон пише през 12 - 13 век.
Ярослав Мъдри управлява през 10 - 11-ти век.
Има ли нещо неясно?
Има. Кое не е ясно ще разбереш от следващите страници, които ще пусна скоро:).
Четенето може да бъде вредно за Вашето здраве:)!
цитирай
33. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.08.2022 22:30
32. dobrodan - Сега, както и да ги произнасяме имената, не се спасява положението.
20:10
Хан Котян или Котен Сутоевич помага да съборим кръстоносците и дефакто разбива Латинската империя. Ако не вярваш, имам писмени сведения:). Асеневци са Хазари, Ваньо. Родът Ашина е управленската династия и там, и на Втотото Българско царство.
Според теб скандинавските саги не са достоверни източници?
Цял свят ги признава.
Сноури Стурлусон пише през 12 - 13 век.
Ярослав Мъдри управлява през 10 - 11-ти век.
Има ли нещо неясно?
Има. Кое не е ясно ще разбереш от следващите страници, които ще пусна скоро:).
Четенето може да бъде вредно за Вашето здраве:)!
цитирай

Изтрий

Какъв е този хан Котян? Той пък откъде се пръква, че обра световната слава?
Версиите за огресивни викингски действия в днешни Украйна и Русия си ги разби самата Шведска академия на науките Със сериозни изследвания Обърни се към нея Краси, да я информираш ,че греши!
Много викингски звучи името Ярослав Мъдри Тези викинги какви са, тюрки или славяни?
От имената и от хронологията с два века закъснение на записването , стигам до извода ,че не шведи са създали Русия, а обратното Ти нямаш ли такова вречатление?
Казах ти, ИАсеневци са Българи и името с мекото "И", звучи по скоро като Ясен !От какъв зор ще са хазари? Хазарите са в Полша-полските евреи
Прочети предишните ми постинги за Калоян, някъде към 20 са , поне!
Когато Йоаниций иска корона и знаме от папага, папата иска от него потвърждение, че принадлежи към Бълтарската царска династия, за да ги получи!
Калоян праща необходимите документи с твърдението ,че е от Рода на Симеон, Петър и Самуил! И , че последните двама също са получили корона и църковно знаме!
Следва отговорът на папата- Че това ,коието твърди е проверено в архивите на Ватикана и се е оказало вярно! Братята му имат права над Българския престол! Следователно и той!
Моля ти се ,не споменавай повече този абсурд Как папата ще прати на хазарин църковно знаме
Бъди умерен, тук прекаляваш!

Лека нощ!
цитирай
34. shtaparov - Поздрав приятелю!
26.08.2022 03:06
"Нашата" официална история една огромна измама,която трябва да си отиде час по-скоро и да отстъпи място на Истината!
цитирай
35. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.08.2022 09:01
34. shtaparov - Поздрав приятелю!
03:06
"Нашата" официална история една огромна измама,която трябва да си отиде час по-скоро и да отстъпи място на Истината!
цитирай

Изтрий

Прав си, напълно!
Нашите, "оторизирани " учени грешно разбиратт същността на историята?
Тя е разказ за миналото, а не приказка за него!? Явно прекалено ползват чужд опит
Но и тук допускат грешка Чуждите работят в своя полза, например Ярослав Мъдри и Владимир Святославов да изкарат шведи, което ,,като факт за тях като автори, е патриотично, въпреки ,че е и смешно! Докато нашите обратно? И естествено, не попадат в категорията на патриотите, които те ненавиждат и наричат патриотари, а на ...предателите, майцепродавци!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
36. dobrodan - Ваньо, без да четеш - извинявам се, че пак го пиша -
26.08.2022 09:55
ще има да се чудиш.
Ако така повече ти харесва...
Хан Котян е същият този половски/кумански хан от руските летописи.
Не бързай толкова със шведите :).
Да, шведите също са станали викинги сред срещата си с тюркоезичен народ. Разтълкувай си думата викинг и ще разбереш.
Асеневци не са никакви Ясени :).
След като женитбите на Йоан Асен са приети от цялото европейско общество, да не би да следва, че е от виден славянски род?
Ваньо...
цитирай
37. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.08.2022 10:14
36. dobrodan - Ваньо, без да четеш - извинявам се, че пак го пиша -
09:55
ще има да се чудиш.
Ако така повече ти харесва...
Хан Котян е същият този половски/кумански хан от руските летописи.
Не бързай толкова със шведите :).
Да, шведите също са станали викинги сред срещата си с тюркоезичен народ. Разтълкувай си думата викинг и ще разбереш.
Асеневци не са никакви Ясени :).
След като женитбите на Йоан Асен са приети от цялото европейско общество, да не би да следва, че е от виден славянски род?
Ваньо...
цитирай

Изтрий

Уважавам те като човек и затова ще пускам коментарите ти!
Но това не означмава, че съм съгласен с написаното и ,че може да се спекулира с тях!
Не ми е ясно как този руски хан е победил кръстоносците? Кръстоносците имта един победител и той е нащият Калоян
Писах ти преден коментар, че Калоян е пратил родословието си на папата, в което твърди ,че е от рода на Петър и Самуил и така нататъка Ти това прочете ли го? И папата е погвърдил ,че казва истината и му дава корона и знаме!
Подобно писмо е пратил и на Бодуен Че той, Калоян не е узурпатор както твърди Бодуен, а просто братята му са си възстановили правата над тези земи, принадлежащи на предците им Те им, на него също, принадлежат по право! Узурпатор е не той, Калоян , а Бодуен! Защото земите ,които е завладял никога не са му принадлежали
Моля ти се, този епизод от нашата история ми е най- добре познат, не ми продавай краставици в него!
Това ,което твърдиш са късни спекулации, героизирани при това!
Моля те, всичко друго бих приел приятелски, като шега едва ли не, но за Калоян -не посягай! Че не е истина едно на ръка! Но е гавра! Калоян е водил най-малко 10 битки с рицарите и нито една не е загубил, когато той е предвождал войската! Да се твърди ,че някакъв друг му свършил работата е светотатство
И дъшерята на Калоян е дадена за жена на новия крал на Рицарите ,не на племенника му!
Йоан Асен е от виден Български род, потомък на царете от Крумовата династия В прав текст Калоян това е написал за себе си на папата То е валидно и за племенника му
Казах ти има текст за Асен четвърти, син на Срацимир Написан е Иасен Което по простите граматически провила се чете, ако не Иасен, -Ясен!
Такова " И" има при -И Въло, което Иречек разчел като Ивайло! За това-Хвала!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9341744
Постинги: 1358
Коментари: 29764
Гласове: 103266
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930